Hoi Victor Verlon,

Als ik op stap ga, leer ik veel vrouwen kennen. Ik geraak gemakkelijk aan de praat, maar het probleem is dat dit alleen met vrouwen gebeurt waar ik mij niet tot voel aangetrokken. Als ik nu echt knappe meiden tegenkom, durf ik geen gesprek te beginnen. Zelfs als ze de hele tijd naar me kijkt, dan overvalt mij een soort van verlegenheid.

Mijn vraag is, denkt een knappe vrouw hetzelfde als een minder knappe vrouw? En mijn tweede vraag is, hoe weet ik welke vrouw mij wel ziet zitten en welke niet?
Gelukkig nieuwjaar en veel plezier nog.

Groet,

G. uit Limburg

Het is positief dat je gemakkelijk in contact komt met de vrouwen waar je je in eerste instantie niet toe voelt aangetrokken. Je doet zo ervaring op met vrouwen en het is tevens een oefening voor het aanspreken van de meer aantrekkelijke vrouwen.

Maar verlegenheid steekt de kop op als het om een echte knappe dame gaat. Oorzaak?

De oorzaak ligt bij jezelf. Want je hebt je fantasie op een negatieve manier gebruikt waardoor in jouw ogen knappe vrouwen een speciale status hebben gekregen…

Maar eerst:

Geef aantrekkingskracht iets langer de kans

Sta niet te snel klaar met je oordeel wat betreft schoonheid. Als je je alleen op de hele mooie vrouwen richt, kan je een hele leuke, charmante en interessante vrouw mislopen.

Ga bijvoorbeeld een langere conversatie aan en stel je nieuwsgierig op. Je komt er dan snel achter of er nog aantrekkingskracht kan ontstaan… Uiteraard, dit advies gaat niet op als een vrouw je absoluut niet aanstaat.

En nu naar het antwoord op je eerste vraag:

Knappe vrouwen versus minder knappe vrouwen

Een knappe en een minder knappe vrouw verschillen niet zo van elkaar.

Ten eerste omdat wat JIJ knap vindt, een andere man minder knap kan vinden; en andersom. Smaken verschillen.

Ten tweede, hoe mooier de vrouw (conform een aantal universele schoonheidskenmerken), hoe minder ze in het algemeen aangesproken wordt.

Het zal je misschien verbazen, maar juist de knapste vrouwen ontmoeten weinig echt leuke mannen. Of het is slechts een bepaald type man dat behalve lef en ervaring haar weinig goeds te bieden heeft.

Daarom hopen prachtvrouwen dat je hen aanspreekt, ook al lijken ze ongeïnteresseerd en niet van een praatje gediend. Zij willen dat JIJ het lef kan opbrengen om naar ze toe te stappen. Zelfs als het gesprek vervolgens nergens toe leidt, je bent er als man tenminste voor gegaan. Dat verdient respect.

Laat je dus niet misleiden door schoonheid

Tot nu toe heb je je van de wijs laten brengen. Je hebt een soort van fantasie-scenario gecreëerd, waarin je knappe vrouwen op een voetstuk plaatst. Logisch dat je vervolgens wordt overvallen door verlegenheid…

Als je eenmaal omgaat met een paar schoonheden, merk je vanzelf dat ze net zo menselijk zijn als de minder aantrekkelijke vrouwen. Ze hebben dezelfde problemen, dezelfde zorgen, dezelfde verlangens.

Er is nog veel meer te zeggen over aantrekkelijke vrouwen. Wellicht zal ik er nog een nieuwsbrief aan wijden of over bloggen.

Antwoord op je tweede vraag:

Voelt de vrouw zich aangetrokken tot jou of niet?

Ja, ze ziet je helemaal zitten! Hoezo?

Veronderstel altijd dat een vrouw je leuk vindt, zoals je kunt zien in mijn 7-delige E-cursus vrouwen versieren. Dit geeft je een sterke mannelijke uitstraling waarmee je vrouwen aantrekt.

En als een vrouw voortdurend naar je kijkt is dat een duidelijke uitnodiging om haar aan te spreken. In wezen spreekt ze lichaamstaal: “Spreek mij aan, ik wil met je praten, alsjeblieft!!”. Het voelt voor haar als een keiharde afwijzing als je haar niet aanspreekt!

Wat zijn jouw ideeën over en ervaringen met knappe vrouwen? Ik wil het graag weten, plaats nu je reactie hieronder.

Gerelateerd:

 • Mooie Vrouwen – 7 Clichés over Mooie Vrouwen (30)
  Op mijn artikel over perfectionisme kwamen veel goede reacties. Sommige mannen (h)erkende het perfectionisme in zichzelf. Ik hoop dat zij hier wat aan gaan doen, perfectionisme is als een blok aan het been zowel tijdens het […]
 • Vrouwen aanspreken op straat (3 tips) (37)
  Wil je vrouwen versieren op straat? Dat begint uiteraard met vrouwen aanspreken op straat! Af en toe ontvang ik vragen daarover. Ja, zowel overdag als in de avond heb ik veel aantrekkelijke vrouwen ontmoet op straat. Flirten […]
 • Zonder oogcontact vrouwen aanspreken? (53)
  Kun je zonder oogcontact vrouwen aanspreken? Of is oogcontact een noodzakelijkheid, een must? Deze lezer stelde een belangrijke vraag bij een ander artikel over communiceren met oogcontact: Heey, Zelf heb ik, als ik contact […]
 • Lekker Slim – Doorgrondt het vrouwelijk brein? (13)
  Lekker Slim is een spelshow gepresenteerd door Bridget Maasland, waarin zes mannelijke kandidaten moeten raden of koppels van vrouwen de juiste antwoorden weten op kennisgerichte vragen. Een compilatie van ‘Lekker […]
Knappe vrouwen versus minder knappe vrouwen aanspreken?

72 reacties op “Knappe vrouwen versus minder knappe vrouwen aanspreken?

 • Hallo,

  In deze reactie wil ik Victor aanvullen. Ik denk namelijk dat lichaamstaal erg belangrijk is. Daarom raad ik je aan het boek “Waarom mannen en vrouwen met hun lichaam zeggen, wat ze eigenlijk niet willen vertellen” te lezen van Allan & Barbara Pease. Dit is voor mannen ontzettend leerzaam omdat wij over het algemeen een stuk minder op lichaamstaal letten als vrouwen.
  Er staat ook een hoofdstuk over flirtsignalen. Ik heb zelf ontzettend veel aan dat boek gehad. Misschien vind je het in de bibliotheek!

  Mvg, Rik

 • Het is vastwel een leuk boek en het is leuk om met die kennis rond te lopen.

  Alhoewel een echt veroveraar trekt zich weinig aan van haar flirtsignalen deze maken je afhankelijk van haar intresse naar jou toe, hiermee voorkom je dat niet jij de leiding neemt maar zei.

  In wezen is het dus zo:

  – Zei vertelt met haar lichaam dat je een stap verder mag, omdat ze naar je lacht, leuk om te zien, maar aan de andere kant is het verkeerd
  -ten tweede je zult onbewust vergeten dat jij de leiding moet nemen en onbewust geef je die over aan haar en dat zul je merken als ze afstand van je neemt.

  Vrouwen vertellen meestal niet precies wat de reden is waarom haar interesse is verdwenen, daarom is het belangrijk om zelf te experimenteren met het verschil in jou gedrag.

  Als je uitgebreid wilt weten over dit stuk raad ik aan het e-book te lezen.

  Gelukkig nieuw jaar allemaal! 😀

 • ik had vroeger, zeg maar 6 jaar geleden, de knapste meid van de school. Ik weet niet hoe dat tot stand was gekomen, maar ik had haar in de pauze op school aangesproken en haar nummer gevraagd. 5 weken later had ik met haar een relatie, en iedereen vroeg hoe doe je dat enz.. Ik wist het echt niet. Maar ik voelde me aan de ene kant goed en aan de andere kant niet, want ik had zo iets bij me zelf, hoe krijg ik het voor elkaar en de knappere jongens niet om zo maar te zeggen. Maar ik voelde me niet op mijn gemak omdat elke jongen ook naar haar keek omdat ze zo mooi en leuk was. Het was een jaar goed gegaan, daarna niet meer.

 • Hoi,

  Ik denk dat als je d’office voor knappe vrouwen valt, het contact zoeken met minder knappe vrouwen een vermindering van efficiëntie is. Als je op voorhand weet er toch niet voor te gaan … En als het alleen maar is om te ‘oefenen’, dan is dat eerder onrespectvol tov die vrouwen.

  Knappe vrouwen worden heus wel meer aangesproken. Toen ik zondag uitging, stond er een hele bende mannen te gapen naar 1 dansende knappe vrouw, terwijl de minder knappe gewoon aan de kant zaten.

  Je zegt dat ze hopen dat je ze aanspreekt? Op het internet zie je soms inleidingsteksten in de aard van ‘Vervelende mannen zijn hier niet aan het juiste adres. Mijn msn geef ik niet aan onbekenden. Mijn man moet knap zijn en ik mag er nergens mee in verlegenheid komen, enz … Ik ben op rust en heb veel meegemaakt … ” Ik denk dat zo’n recaties boekdelen spreken. Het feit dat de knapste vrouwen ook nooit antwoorden zegt ook al genoeg.

  Sorry dat dit nogal afbrekende commentaar is, maar na een tiental jaar ervaring probeer ik gewoon de realiteit onder ogen te zien.

  Mvg

 • Aan sam.

  Ofdat knappe vrouwen meer worden aangesproken of niet, is altijd voor interpretatie vatbaar. Heb je er al eens op gelet door wie die vrouwen meestal worden aangesproken? Dan zou er je toch iets moeten opvallen aan die kerels. En je zei net zelf dat er een hele bende mannen aan het gapen was naar 1 knappe vrouw. Bij mijn weten is er een heel groot verschil tussen een vrouw staan aangapen en effectief de stap zetten om diezelfde vrouw te gaan aanspreken. Ik ben er heel zeker van dat een groot deel van die mannen niet eens het lef gaat hebben om er tegen te gaan praten. ( Die mannen zijn geïntimideerd door haar schoonheid, waardoor ze de stap niet gaan zetten (angst voor afwijzing), waardoor die vrouw zelf ook minder aangesproken word. )

  Waarom zou het onrespectvol zijn om te gaan oefenen met (een voor jou minder aantrekkelijke) vrouw. In mijn ogen is dit een win-win situatie! Jij kan uit je fouten leren en zij krijgt meer zelfvertrouwen (want wees eens eerlijk: Als er iemand komt flirten met jou is dit toch altijd positief voor je ego. Je moet dit zien als een compliment.) Onrespectvol? Why shouldn’t you make her feel better about herself? Ik probeer er altijd voor te zorgen dat ik een vrouw met een beter gevoel over haarzelf achterlaat , dan toen ik ze ben tegengekomen (dank je victor). Het zou pas onrespectvol zijn als ik haar niet zou proberen te veroveren, (en haar aan de kant zou laten zitten!) ALLES IS EEN WIJZE VAN INTERPRETATIE

  Je komt inderdaad niet echt positief over. Heeft dit niets met jouw zelfbeeld te maken? Ik kan me voorstellen dat je in die tien jaar al heel wat tegenslagen te verwerken hebt gekregen, maar moet je het daarom opgeven? Hou dan tenminste vol voor die ene speciale vrouw die je msch nog moet tegenkomen hé en tracht te leren uit je 10 jaar ervaring. Opgeven is nooit goed, want dan ben je pas verloren. Werk eerst eens aan je zelfbeeld en je zelfvertrouwen! Dit is in mijn ogen een deel van de basis van veroveren. Naarmate je dan meer ervaring krijgt met veroveren zal je automatisch ook nog meer zelfvertrouwen krijgen. Wat vind jij hiervan Victor (en anderen?)

 • Wijze woorden…

  Ik ben het volledig eens met de stelling “een goede flirt geeft zowel de vrouw als de man een goed gevoel over zich zelf”. Dat is dus alles behalve ‘iets negatiefs’ of ‘misbruik van maken van haar’.

  In tegenstelling tot dat laatste, ik citeer: “het grootste compliment dat je een vrouw kan geven is haar te veroveren.” Naast dat het fantastisch leuk is om te doen, is het ontzettend leerzaam, zowel voor je zelfkennis als je vaardigheden.

  Nu is het wel feit dat mooie vrouwen vaak verkeerde mannen aantrekt. In de volksmond worden ze ook wel eens slijmballen genoemd. Daarmee wil ik zeggen, dat als jij je positief onderscheidt, en haar met respect behandeld, je al een streepje voor hebt ten opzichte van die andere kerels.

  Ik noemde het al, respect is erg belangrijk, we willen niemand kwetsen. Behandel haar ook als een dame, kwets haar niet. Op die manier doe je niets verkeerd. Sterker nog, je doet alleen maar goed. Je leert haar en jezelf beter kennen, wat je mee kan nemen in je leerproces.

  Probeer niet de mooie vrouwen op te hemelen. Ga eerst eens uitzoeken of ze werkelijk zo leuk is als ze er uit ziet. Sluit vooroordelen uit, en ga ervoor!

  Je hebt immers niets te verliezen 😉

  Matthijs

 • @ Siese

  ik vind dat je gelijk hebt betreft zelfvertrouwen en zelfbeeld. Werken aan deze factoren lijkt me cruciaal. Zelf had ik dit nogal onderschat, ik had zoiets van: ” jaa.. jaa.., maar hoe gaat het veroveren naar praktisch in zijn werk?”. Toen ik daar op ging letten en ook in de praktijk, merkte ik (bij knappe en ook minder knappe vrouwen) dat het gewoon niet werkte. Toen ben ik terug gegaan naar basics: zelfvertrouwen en zelfbeeld. Ik heb er stap voor stap aan gewerkt. En gek genoeg merk ik dat vrouwen zich meer aangetrokken tot me voelen. Al hoewel ik het vanzelfsprekend vind in de situatie zelf, is het voor mij toch verrassend als ik terug kijk hoe ik met een slecht zelfvertrouwen en zelfbeeld er voor ging. Het is niet voor niks dat Victor 1/3 van E-book zo’n beetje over zelfbeeld heeft! Het is 1 van de sleutelfactoren.

  @ iedereen
  On-topic: Ik merk dat het verschil tussen aanspreken van knappe vrouwen en minder knappe vrouwen toch echt bij mezelf lag! De 1e vrouw mag dan mooi zijn en veel aandacht van mannen krijgen, toch blijft het een vrouw van binnen. Niet voor niks is het advies: probeer je op een positieve manier te onderscheiden van andere mannen! Daardoor laat je al die andere mannen die zij voor het oprapen heeft, achter je.

  Bv: is het je gelukt om een knappe vrouw aan te spreken? Dan kan je op een gegeven moment haar een goeie avond wensen (‘we zien elkaar nog wel’) en praat of geniet van de andere activiteiten op de plaats waar je bent. Natuurlijk zijn er knappe vrouwen die je direct al afwijzen. Maar dat doen de meeste mannen toch ook bij vrouwen die wat minder knap zijn? In dat opzicht zie ik wel een overeenkomst tussen man en vrouw.

  Concreet: misschien is het een idee om iets te verzinnen dat je haar kan laten zien dat je wat interessants te bieden hebt, wat andere mannen niet hebben.

  Gr,
  Tom

 • Hoi,

  Uiteraard klopt het dat je met een positief zelfbeeld en met zelfvertrouwen moet overkomen bij een vrouw, ze wil immers geen ‘mietje’. Maar na lange tijd van afwijzingen zinkt de moed je idd in de schoenen en denk je dat mooie vrouwen alleen weggelegd zijn voor andere (knappere, meer machoachtige) mannen. Het voordeel is dat een knappe vrouw veel makkelijker kan kiezen, en dat ze zelf maar een blik hoeft te werpen op één van die gapende mannen om hem met een vingerknip haar te laten inpalmen. Dat is juist de reden dat ik interesse heb in dit forum om trucken te vinden hier op in te spelen en ook mezelf te proberen verbeteren.

  Op het internet ook recent meegemaakt, je voegt een beeldschoon meisje toe op je profiel, en die is zodanig gefrustreerd door lastige mannen dat ze je bijna d’office afwijst als ze je niet kent. Ik had al een paar keer een reactie gestuurd en zonder iets te zeggen blokkeerde ze me weer. Indien dat een gescheiden, lelijke vrouw geweest was van 10 jaar ouder, dan ging ze zeker blijven doorpraten. Ervaring leert dat. Er is dus wel degelijk een verband. Hoe kan je dat vermijden? Mss na het toevoegen niet beginnen met berichten te sturen, zodat ze je initieel catalogeert binnen de niet ambetante groep?

  Stel nu dat je idd een minder knap meisje aantrekt, zogezegd om te ‘oefenen’, en dat meisje begint geleidelijk aan gevoelens te ontwikkelen (hoe het meestal gaat bij vrouwen). Zou je haar dan niet kwetsen als je al op voorhand weet dat je ze zal moeten afwijzen?

  Allemaal stof om over na te denken …

 • @ Tom,

  Citaat: Natuurlijk zijn er knappe vrouwen die je direct al afwijzen. Maar dat doen de meeste mannen toch ook bij vrouwen die wat minder knap zijn? In dat opzicht zie ik wel een overeenkomst tussen man en vrouw.

  Ik denk persoonlijk niet dat het om het uiterlijk gaat. Ik denk eerder dat het aan de situatie van de vrouw ligt op het moment dat je er aanspreekt. Want het kan toch zijn dat ze bijvoorbeeld met het verkeerde been uit bed is gestapt die dag, of ze heeft er op dat moment gewoon simpel weg geen behoefte aan, kan ook toch? Want iedere vrouw die is wel in voor een goed gesprek met een man die ècht in HAAR is geïnteresseerd. Ongeacht uiterlijk. Ook al ben je wat minder ”knap” dan andere, je kan wel je best doen om er leuk en verzorgt uit te zien. (Een lekker luchtje werkt ook altijd goed). Als je kan laten zien dat je heel tevreden bent met jezelf, zien zij dat ook ongeacht uiterlijk 😉

  @ Sam,

  Ik zo mijn eigen meningen over internet. Ik doe zelf niet aan datingsites, omdat dat gewoon simpel weg niet nodig is. Want je hebt op dat soort sites snel het geval dat als je een mooie vrouw toevoegt, ze altijd eerst op je uiterlijk af gaat (je foto), om te zien waar ze mee te maken heeft. Dus dan gaan ze beoordelen op uiterlijk. En voldoe je dan qua uiterlijk niet aan haar eisen dan is het bij wijze van spreken al voorbij. En dan is het een stuk lastiger. Je zou dan kunnen proberen om iets origineels te verzinnen waardoor ze kan zien dat jij creatief bent. Het is dan de kunst om unieker te zijn dan de rest van de mannen die ook interesse in haar hebben. Probeer er uit te springen als het ware.

  In het echt speelt je karakter, uitstraling, houding, een veel grotere rol zolang je er gewoon verzorgt en netjes uit ziet. In het echt is het gewoon veel duidelijker. Je merkt het dan een stuk sneller wanneer een vrouw je interessant vind.

  Hoop dat jullie er iets mee kunnen,

  Greetz Michiel

 • Ik denk, dat een persoon een persoon van gelijkwaardig uiterlijk zoekt. Als je een overzicht zou nemen van 50 stellen zul je de overeenkomsten direct kunnen zien. Vrouwen letten naast uiterlijk ook op andere kwaliteiten je moet namelijk wel zelfverzekerd zijn maar dat is vers twee. Ik denk dat vooral mannen dit goed kunnen inschatten ‘het knapper zijn dan zichzelf’ nu zou je een reguliere wetenschap er op kunnen trekken dat. de aantrekking het uiterlijk voorbij gaat. Maar in de eerste instantie gaat het over de gelijkenis in schoonheid met onszelf ten aanzien van de ander wat pas echt aantrekkelijk is. Als een man met een minder aantrekkelijke vrouw flirt voelt zij zich ongemakkelijk en dit zelfde geval telt andersom. Nu is het niet zo gesteld dat flirten in het algemeen comfortabel hoeft te zijn.

  Maar uiteindelijk vinden we onszelf, en de gelijkenis van ons zelf in de ander toch het mooist.

 • Hmm, oefening baart kunst zeggen ze… Ben nu wel lekkerder in m’n vel gaan zitten nu ik sinds een jaar of twee het veroveren van vrouwen onder de knie begin te krijgen.

  Ken het verhaal dat je altijd de minder mooie meisjes aansprak, omdat zoals Victor het mooi uitlegt een… fantasie-scenario in je hoofd hebt hierbij. Toen ik net met Victors cursus begon, had ik het zelfvertrouwen van een zakdoek. Weinig lichaamstaal gebruiken, weinig flirten… Maar met m’n praatjes kreeg ik wel altijd vrouwen, vaak kreeg je een relatie en ging die weer stuk…

  Begon me af te vragen waarom dat dit was, en waarom ik nooit de mooiste vrouwen om me heen had… Toen ondekte ik het boek het spel van Neil strauss en ben toen naar elke uithoek op zoek gegaan naar een manier om me zelf te verbeteren. Dankzij hulp door Victor ben ik beter in m’n vel gaan zitten en ben ik niet alleen mezelf aan het verbeteren maar ook m’n veroverskills…

  Zit niet in over het feit dat mooie vrouwen moeilijker zijn… het is geen feit! Elke vrouw wil aangesproken worden door een man waar ze mee flirt. Weet je wat over lichaamstaal en flirten dan is het aanspreken al stuk minder moeilijke belemmering voor je. Gewoon elke vrouw aanspreken die met je flirt als dat mogelijk is.

  Vaak is het zelfsabotage, kap daar mee ga leven in overvloed. Ben mysterieus, speels, uitdagend, spontaan en belangrijkste nieuwsgierig!

  Iedereen alvast een liefdevolle 2010.

  Greetz

  Mick

 • Lieve mannen,

  Ik kwam toevallig op deze site en las eens door jullie (soms wanhopige) teksten.
  Ik ben een vrouw en je zou kunnen zeggen dat mannen mij knap vinden. Dit klinkt arrogant maar zo bedoel ik het absoluut niet.
  Ik ben 26 en heb de nodige mislukte dates en relaties achter de rug. De conclusie: knappe mannen zijn arrogante eikels. Mijn vaste relaties zijn altijd intelligente, gezellige mannen geweest die me aan het lachen maken en een stevige persoonlijkheid hebben. Maar nooit de mooiste. Mijn huidige vriend is 20 kilo te zwaar, heeft een slecht kapsel en is eigenlijk net te klein. En ik weet dat meer vrouwen er zo over denken na een aantal datejaren.
  Mannen zijn meer gefocused op het uiterlijk dan vrouwen. Dus als je perse een knappe vrouw wilt, spreek haar dan aan, maar kom wel met een ijzersterk verhaal met veel humor anders beginnen wij lekkere vrouwen als snel te gapen…

  Succes! X

 • @Mieke,

  Jij bedoelt een arsenaal aan humor? Of je bent ook kieskeurig.
  Ik weet dat het moeilijk is om heel mooie vrouwen te blijven boeien, ik ben daar een van maar wat ik nu weet dankzij Victor zijn lesmateriaal kan ik net hun blijven boeien zolang het nodig is. Je zegt dat we naar het uiterlijk kijken, ok je hebt gelijk maar deze mannen hier zijn in opleiding inclusief mezelf, wij moeten het uitproberen wat wel werkt en wat niet.

  Je kan wel zeggen na daten, maar als je site eens nauwer bekijkt staan er blogs in dat je geen date hoeft te hebben, enkel een afspraak is meer dan genoeg. Of ben jij een van die types dat hard te verleiden valt? Als dat zo is dan gaat het ons nog meer interesseren waarom dat jij zich zo gedraagt, het is een kwestie van tijd. Ik heb er een stuk of 10 laten lopen omdat ik dacht: ik ben niet interessant genoeg. Maar blijkbaar vonden ze me wel leuk maar dan is er iets eigenaardigs aan hun, dan stellen ze hun grenzen op en dat moet ik niet hebben. Het maakt er wel moeilijker op maar dat geeft me de energie om verder te veroveren en toepassen van de ervaring om toch tot een kans te creëren.

  Maar bedankt voor uw reactie. Ik ben ervan overtuigd dat andere mannen zich op inspireren wat vrouwen zelf vinden over deze onderwerpen.

 • @ Mieke

  Iedereen wil wel eens zich speciaal voelen, ook al ben je knap of lelijk… Wij mannen moeten het nog steeds het initiatief nemen om de vrouw te verleiden. Vaak zit deze man met het probleem bij een afwijzing door een mooie vrouw dat hij het liever bij een minder knappe vrouw gaat proberen omdat hij denk hier meer succes bij te hebben. Eigenlijk zit hier helemaal geen logica in. Elke vrouw is anders zoals elke man dat is. Zo heb ik mooie vrouwen en minder aantrekkelijke vrouwen veroverd. Het is een belangrijke ingebouwde sexuele selectie die je lichaam vanzelf uitvoert om zo de ideale man of vrouw te vinden waar je je volledig mee wilt binden.

 • @ Mieke,

  Je zei: “Ik kwam toevallig op deze site en las eens door jullie (soms wanhopige) teksten.”

  Hoezo wanhopig?

  Mannen zouden wanhopig zijn omdat ze flirt-, Verover- en relatieadvies zoeken. Ondertussen staan de magazines voor vrouwen vol met flirttips en wordt van de man verwacht dat hij ‘vanzelf’ kan Veroveren en ‘automatisch’ een goede partner is.

  Je zei: “De conclusie: knappe mannen zijn arrogante eikels.”

  Deze conclusie komt voort uit het soort mannen dat je hebt aangetrokken.

  Je zei: “En ik weet dat meer vrouwen er zo over denken na een aantal datejaren.”

  Generalisatie… Er zijn namelijk net zoveel vrouwen die er anders over denken.

  Je zei: “Mannen zijn meer gefocused op het uiterlijk dan vrouwen.”

  Generalisatie… De man kijkt over het algemeen op een ANDERE manier naar het andere geslacht dan de vrouw; vrouwen kijken net zo goed naar het uiterlijk.

  Je zei: “Dus als je perse een knappe vrouw wilt, spreek haar dan aan, maar kom wel met een ijzersterk verhaal met veel humor anders beginnen wij lekkere vrouwen als snel te gapen…”

  Onzin; ik spreek uit ervaring. Je hoeft als man niet je best te doen om een perfecte indruk te maken. Sterker nog, als je dat probeert maakt je dat minder aantrekkelijk; het komt ‘wanhopig’ over!

  http://www.aantrekkingskracht.com/mooie-vrouwen-versieren-moeilijker

 • Afgelopen week ben ik voor de oefening op een leuke vrouw afgestapt en vertelde haar direct:
  ” IK ZIE JOU WEL ZITTEN EN WIL GRAAG IN CONTACT MET JE BLIJVEN”
  Op een soort zelfverzekerde James Bond manier.

  Ik ga niet zeggen dat ze gelijk openstond voor mij, maar ze wilde me ook niet zo snel afwijzen. Want ik deed het namelijk vol zelfvertrouwen en een strakke blik in haar ogen en een relaxte lach.

  Ze reageerde ongeveer 20 seconde na goed om haar heen te hebben gekeken en naar mij met ‘’wat wil je dat ik zeg’’ (met een glimlach). Ik zei: Ja, dat wil ik van jou horen.

  Enkele seconde later zei ze: “Nee, sorry.” Dit waarschijnlijk omdat ze de scenario niet vertrouwde of niet wist wat ze moest zeggen.

  Wat ik wil zeggen is dat er toch een bepaalde aantrekkingskracht zit in DIRECTHEID. Zo vertelde een vriend van mij laatst op een feest gescoord te hebben door een direct seksuele voorstel te doen. Hij kende haar nauwelijks en zei ” Ik heb een condoom bij me en woon hier vlakbij. Ga je mee?”. Ik ben nog steeds geen voorstander van dit soort verzoeken, maar DIRECTHEID heeft toch wel zijn voordelen.

  Hoe ik er over denk: Directheid laat weten dat je geen verborgen agenda hebt en zelfvertrouwen hebt e geen seksuele beperkingen hebt. De vrouw laat je niet zomaar gaan als je deze eigenschappen bezit.

  Zijn er nog mensen die hier wat over kunnen zeggen?

 • @ Milan

  Vrouwen vinden het fijn als je zelfverzekerd bent. Al ben je verlegen is dat nog geen reden tot paniek. Vrouwen vinden dat wel schattig op zich… Met directheid geef je haar een keuze uit: ja of nee en niet misschien of later… Ik heb directheid nooit zo geprobeerd eigenlijk, ik wil altijd de vrouw leren kennen voor ik met haar in bed duik. Omdat ik sex met een bepaalde vrouw die ik niet ken niet zo waardeer. Je geeft haar geen reden om met directheid jou te vertrouwen. Het is zoiets als Russische roulette en niet echt de kunst om haar te verleiden. Met een kortstondig gesprek kan haar gevoel haar vertellen wat voor man ze voor zich heeft staan. Omdat je zo hebt laten zien dat je spontaan en zelfverzekerd bent…

 • Ik ben het helemaal eens met Milan. Bij sommige werkt dit inderdaad goed, maar uit ervaring weet ik ook dat vrouwen iets meer hebben met een vlot gesprekje dan een directe aanpak. Dit kan ook een beetje dominant overkomen lijkt mij.

  Mocht je dit doen bij een vrouw die niet dominant is kan dit nogal afketsen. Maar bij een vrouw die dominant is kan dit inslaan als een bom waardoor ze voor je gaat.

  Persoonlijk hou ik meer van een babbel omdat je dan goed je filters kan toepassen. Wat Milan zeg kan op een later stadium ook nog maar het is dan wel zonde van de tijd die je spendeert.

 • Ik zie wel heel knappe meisjes, ik wil wel aanspreken maar door aanspreekangst blokkeert me nog steeds. Verlegenheid daar zal het wel aan liggen. Maar dit is een ander zorg.

  Wat met die zo gezegde ‘out of my range’ meisjes? Dat kreeg ik te horen een tijdje geleden van mijn maten. Dat er paar zijn die te hoog zijn gegrepen maar persoonlijk vind het maar niets wat ze zeiden. Ik zei: Zelfs zij is niet te hoog gegrepen. Het moeilijke eraan is ondanks ze zelf heel knap is haar interesses blijven boeien. En dat lijkt me een hele grote stap om ermee verder te gaan.

  Victor en andere ervaren mannen zullen dit als een fluitje van een cent zien, maar hoe gaan jullie ermee om? Iets specifieks, iets met die image of mentaliteitsregels en een voorbeeld uit de praktijk?

 • Ik was deze heel week stappen met een plan in me hoofd van: ik wil een meid versieren!

  Tip, nooit zo denken

  Een meid versieren is als bungeejumping. Je kijkt over de rand en raak helemaal van streek. Maar je weet als je je laat gaan dat je het leuk zal vinden. Alleen je blijft daar maar over de rand staren.
  Er zijn nu 3 opties!
  1 Je vrienden spreken je moed in en geven je een duwtje!
  2 Je verzamelt al je moed en je laat je de diepten invallen!
  3 Je bent een mietje en laat het zitten!

  Bij de eerste twee is er een kans dat je hart terug veert tegen de brug alleen dan ben je tenminste geen mietje!

 • Universeel aantrekkelijke vrouwen veroveren is helemaal niet per definitie moeilijker. Alleen de wijze waarop maakt het verschil. Zo werken bij ‘middelmatige’ vrouwen directe interesse en (gedoceerde) complimentjes beter dan bij knappe vrouwen, simpelweg omdat ze niet zo’n heel hoog ego hebben en niet elke man ze onderdompelt in aandacht.
  ‘Knappe’ vrouwen hebben vaak meer ervaringen met kuddes mannen die achter ze aanlopen en onderdompelen met complimentjes. Deze vrouwen zijn dus meer gewend, waardoor het voor jou als man moeilijker is om je te onderscheiden van de kudde.

  Persoonlijk pas ik mijn game aan bij knappe (en zeker arrogante!) vrouwen, dwz: mijn aanpak is anders bij knappe vrouwen dan bij ‘middelmatige’. Dit doe ik bijvoorbeeld door ze in meerdere mate speels te plagen en haar (in het begin) de indruk te geven dat ik juist NIET achter haar aan zit. Hierdoor wordt ze nieuwsgierig, want ze is gewend dat welke man dan ook met kwijl in zijn mond haar bekijkt.
  De techniek is wel wat complex, want je wijkt af van het veroverplan. Ik zeg dan ook niet dat directe interesse niet werkt, dit is gewoon een manier van aanpakken die mij ligt.

  EMPATHIE speelt hierbij een belangrijke rol, dwz aanvoelen wat een vrouw wil en haar kunnen inschatten. Want wanneer je aanvoelt wat een vrouw graag wil en wat juist niet, kun je daar geweldig op inspelen!

 • @ Jor,

  Je zei:
  “Zo werken bij ‘middelmatige’ vrouwen directe interesse en (gedoceerde) complimentjes beter dan bij knappe vrouwen, simpelweg omdat ze niet zo’n heel hoog ego hebben en niet elke man ze onderdompelt in aandacht.”

  Middelmatige vrouwen? Smaken verschillen!

  Daarbij, datgene wat je jezelf voorhoudt komt uit. Dus als je denkt dat de meer knappe vrouwen wèl een groot ego hebben…

  Je zei ook:
  “‘Knappe’ vrouwen hebben vaak meer ervaringen met kuddes mannen die achter ze aanlopen en onderdompelen met complimentjes.”

  Sommige knappe vrouwen wel, te veel knappe vrouwen niet. Vrouwen die door de meeste mannen als perfect mooi worden gezien, krijgen structureel te weinig leuke aandacht. Je kunt je gemakkelijk op een positieve manier onderscheiden door ze aan te spreken.

  Geen complexe technieken en ‘game’ nodig…

 • Hallo,

  Ik weet niet hoe ik hier kom, maar goed. Het klopt wel dat minder knappe vrouwen sneller worden
  aangesproken. Niet opschepperig bedoelt, maar er zijn best veel jongens die mij knap vinden en mij niet direct aanspreken. Ze sturen meestal vrienden af op mijn vriendinnen om te vragen op wat voor types ik val en of ik al een vriend heb en spreken mij niet direct aan, dat is bizar en vervelend. IK BIJT NIET ;P

  Jongens gaan denken dat meisjes zoals ik onbereikbaar zijn, op die manier heb ik dus nooit een vriendje gehad … nou ja, ik ben ook pas 17, maar toch, al mijn vriendinnen hebben al een vriendje gehad en ze worden er net zo gek van als ik dat jongens naar hen gaan (om over mij te praten) en niet naar mij.

  Dus, mannen, spreek die knappe vrouw gewoon aan, want ook zij heeft onzekerheden die alleen maar groeien als niemand haar aanspreekt. Wij gaan voor de lieve vent en niet voor de knappe patser die zich beter gaat opstellen dan de rest en over een week weer een ander heeft.

  Groetjes!

 • @ sarah 2

  Welkom op deze site.
  Knappe vrouwen zijn voor de meeste mannen vaak een belemmering in hun eigen inzicht.
  Het is “meestal” van, ja die zal ik nooit kunnen krijgen want ze is echt te hoog voor me.
  Dat probleem komt vaak voor, sommige weten niet hoe ze mee moeten omgaan.
  Ik had deze probleem ook maar door aan zelfbeeld en zelfmanagement te werken waren dit slechts voorbeeldige muren.

  Je zei dat je nog nooit een vriendje hebt gehad? Je hoeft uw niet ervoor te schamen hoor.
  De meeste meisjes op die leeftijd zijn nogal kieskeurig en sorry dat ik het zeg maar ook keilastig als het gaat om aanspreking, ze zetten zelf een muur om hun heen.

  Ik zag nog overlaatst een vrouw aan een terras, ze zat er alleen en ze was wel heel schoon. Blijkbaar deed geen enkele man de moeite om haar aan te spreken. Na een kwartiertje van opserveren ging ik zelf op af en ze vond het verbaasd dat ik haar aansprak. Ik heb er wel een leuke ervaring op zich bij, alleen spijtig dat ze bezet was. Ik vond het totaal niet erg. De cursisten van deze blogsite zullen wel in hun vuistje lachen.

  Ik heb wat ervaring met 16/17/18 jarige meisjes en soms valt dat, de andere keer niet omdat je niet past in hun eigen visie hoe een vent er echt moet uitzien. Dat is me zwaar tegengevallen. Ze denken dat ze knappe gasten kunnen, ze krijgen die wel maar na een maand moeten die het weer lossen omdat die gast een andere heeft gevonden. En ik ken een vrouw die zo is en ze had me voor de tweede keer liggen. Na die tweede keer sprak ik nietmeer tegen haar, ik negeerde haar, die wou echt dominant overkomen terwijl ze dat niet eens is. Dat is weer een andere paar mauwen.

  Excuseer, waarom vind jij lief zijn moet passen bij een man, dat verzwakt toch zijn mannelijkheid?

  Btw ik ben ook een knappe patser en ene die 4jaar ouder is dan uw jonge leeftijd.

 • @ Andy, @ Sarah 2

  ” Excuseer, waarom vind jij lief zijn moet passen bij een man, dat verzwakt toch zijn mannelijkheid? ”

  Nee Andy ik heet niet Sarah 2, maar RUBEN 😀 . Toch even een poging wagen om een antwoord te geven, de echte expert (Sarah 2) moet me dan maar verbeteren indien ik er kilometers naast zit.

  Ik heb ook al ondervonden dat vrouwen antwoorden “een lieve man” als ze de vraag krijgen aan welke eigenschapppen hun ideale man moet voldoen. En ze liegen niet hoor, ze menen het echt !!! Als ze zien dat een vriendin een vriend heeft die “niet lief” is kunnen ze wel degelijk de mening hebben: ” Wat een eikel !!! ” En als je een lieve man bent, wordt je bedolven onder de vrouwelijke complimentjes.

  Het probleem is dat die lieve man een ideaalbeeld is van een relatie, niet de verovering. Eénmaal in een relatie smelten vrouwen weg van die lieve man (de prins op het witte paard)…MAAR. Die lieve man komt zoals jij zegt Andy, niet aan veroveren toe, wordt niet mannelijk genoeg gevonden. Geen verovering = geen relatie.
  Vandaar dat er op dit vlak een verschil is tussen wat vrouwen zeggen en wat er daadwerkelijk gebeurt.

  PS: Andy, een leeftijdsgenoot 😉

 • Beste mannen,

  Denk dat ik wel mag zeggen dat ik in de knappe vrouwen categorie val of misschien beter gezegd viel :-). Als ik zo de berichten nalees denk ik dat ik een stukje ouder ben dan de meesten op deze site. Mijn ervaring is dat mannen mij inderdaad niet durven aan te spreken..bang om afgewezen te worden..denken ‘die is waarschijnlijk toch wel bezet’ . Dit is echt zo onwijs jammer! Ook mooie meisjes kunnen onzeker zijn en onzekerder worden door de terughoudendheid van mannen. Weten wij veel waarom jullie terughoudend zijn! En mooi zijn? Wat is dat? Ieder meisje vindt wel iets aan haar zelf niet mooi (zeker als je jong bent). Natuurlijk zijn er meisjes die zich heel bewust zijn van hun uiterlijk en hier gebruik van maken. Maar geloof mij maar..80% beseft zich dat niet. Dat zijn meisjes zonder arrogantie, de meisjes die ook graag door jou worden benaderd. Dat zijn de meisjes die wel de gladde mannen op zich afkrijgen en daar echt niet blij mee zijn.
  Dus heren; erop af, wat heb je te verliezen? 80% kans dat je een lief maar ook mooi meisje treft 🙂

  Groet,
  Goedbedoeld

 • Bedankt voor je goed bedoelde reactie.

  Mijn advies aan de vrouwen die vinden dat ze vallen in de categorie “mooie/sexy vrouwen” is dat zij de (onzekere) mannen mogen helpen bij het uitlokken van aanspreekmogelijkheden.
  Zelf contact opzoeken is ook prima.

  Het is helaas jammer dat veel vrouwen geloven dat een vrouw die zelf mannen benadert als “verkeerd” wordt gezien; het zou dan een slet zijn en ze is makkelijk te krijgen. Als je dit beeld als vrouw kunt loslaten zul je een overvloed aan plezier met mannen kunnen ervaren…

  Ik kan je wel zeggen dat slechts weinig mannen een besef hebben dat hun terughoudendheid de vrouw in twijfels doet verkeren waardoor ze na lang wachten de man geen kans meer wil geven. De meeste terughoudenheid van mannen is gebaseerd op hun eigen onzekerheid. Veel vrouwen denken namelijk ontrecht dat mannen niet onzeker hoeven te zijn. Het zijn toch mannen!, is wat ze denken, wat heb je te verliezen 😉

  Ik ga voor de 80 procent… 😀

 • @oeps
  Mooi dat je van zulke kleine weetjes een goed weekend kan hebben. Vooral vasthouden dat gevoel.

  Wanneer ben je voor het laatst wezen sporten?

 • Leuk artikel om te lezen en ik zou willen zeggen tegen alle mannen ga ervoor om die knappe vrouwen aan te spreken !

  Als ik voor mezelf spreek heb ik jaren vergooid met het niet durven aanspreken van de vrouwen van mijn dromen. Altijd maar weer denken dat je niet goed of interessant genoeg bent. Dat is echt killing !

  Alle tips die je nodig hebt staan op deze website. Leer ervan, oefen en probeer het gewoon !

  Als je denkt dat je een hopeloos geval bent ken je mij nog niet. Alle excuses om geen vrouwen aan te spreken heb ik helaas toegepast. En nu pas na vele jaren zie ik in dat het allemaal anders werkt dan je zou denken. Want knappe vrouwen hebben ook de behoefte aan een gewoon leuke vent.

  Denk niet dat je een geval apart bent. Je ziet de grootste sukkels met de mooiste vrouwen lopen alleen omdat ze het spelletje doorhebben. En dit kun je dus leren !

  Een paar weken geleden heb ik een echte beauty aangesproken en tot mijn verassing vond ze dat blijkbaar leuk want we flirten geregeld en hebben leuke gesprekjes. Nu ik haar iets beter ken denk ik dat ze zelf ook wat verlegen is. Zo zie je maar dat iemand soms heel anders is dan je zou denken.

  Ik wil het graag naar the next level brengen maar neem mijn tijd hiervoor en probeer mezelf niet zo’n druk op te leggen.

  You can’t hurry love 🙂

 • Haha wat tof dit. Het klopt zeker weten. Er zit absoluut geen verschil tussen het gedrag van knappe vrouwen en minder knappe vrouwen. Als er mannen op mij afstappen dan zijn het vaak ‘foute types’. En mannen vragen vaak: ”Hoe komt het dat zo’n mooie vrouw als jij nog vrijgezel is?” Zeer vervelende vraag uiteraard, ze moesten eens weten. Wij vrouwen vinden het geweldig als een man het initiatief neemt en op ons af durft te stappen! Helaas durven ze dit vaak niet. Dus zet je over je angst heen en stap gewoon op haar af, dikke kans dat ze alleen al van de verbazing interesse in je heeft. Je bent anders en je durft, genoeg redenen voor een kans. Wees de man.

 • Leuk om dit te horen van een vrouw, het is dus toch waar 🙂
  Het is inderdaad een struikelblok, ook voor mezelf, maar dan vooral om wat je moet zeggen, soms weet ik wel iets te zeggen, maar denk ik dat het misschien onnozel overkomt, en dan haak ik af…

  Mss enkele tips? 😉

  Groetjes!

 • Misschien is mijn reactie een beetje overdatum, maar ik hoop dat mannen nog lezen en reageren hier.

  Ik ben dus een vrouw die overal waar ik kom wel aangegaapt wordt door mannen. Eigenlijk zou ik dus niet onzeker hoeven zijn. Mijn probleem is dus dat ik 1 smoorverliefd ben op een man in de buurt die ik een paar keer per week tegenkom. Ik heb regelmatig intens oogcontact met hem en er wordt over en weer geglimlacht. Maar dat is dus alleen als hij een escape heeft. Dus vanaf afstand of als hij mij voorbijfiets. Ik zou dus kunnen denken dat hij mij dan ook leuk vind. Maar toch, zodra ik hem tegenkom op een manier dat hij mij zou kunnen aanspreken dan negeert hij mij. Keihard! Daarna hem weer tegenkomen en dan kijkt hij weer intens naar mij vanuit de verte, inclusief zijn hoofd omdraaien naar mij in het voorbij gaan. Soms krijg ik het idee dat ik enkel goed ben om zijn ego te strelen ofzo. Er gaan gedachtes door mij heen dat hij verlegen kan zijn of misschien niet ter beschikking, maar dat wispelturige gedrag maakt mij onzeker!! Wat moet ik daarmee?

  Ik durf hem ook niet aan te spreken, heb net zo goed geen lef. Verder de uitspraak geen handvol maar een landvol gaat niet op voor mij. Ik wil alleen maar hem. Zo zien jullie mannen, vrouwen kunnen ook vreselijk onzeker worden van jullie gedrag, lol.

  Ik weet het is een beetje stil hier, maar iemand die tips heeft misschien? Moet ik de man spelen en hem aanspreken? Of moet ik hem maar gaan vergeten?

  1. Hoi Angela, leuk dat je reageert.

   En je reactie is niet overdatum, nooit! 😀

   Ik ben dus een vrouw die overal waar ik kom wel aangegaapt wordt door mannen. Eigenlijk zou ik dus niet onzeker hoeven zijn.

   Onzekerheid komt niet zozeer voort uit te weinig of geen aandacht krijgen. Het is vooral hoe je jezelf bekijkt en inschat.

   Wat betreft de man waarmee je intens oogcontact hebt, maar die je nooit aanspreekt (zelfs niet als er de gelegenheid voor is)… Het kan zijn dat hij je niet durft aan te spreken. Of hij heeft een andere reden waarom hij niet verder contact wil.

   Of, hij verwacht dat jij dat eerste stapje doet. En als jij dat niet durft, dan gaat er uiteraard niets gebeuren.

   Ik wil alleen maar hem.

   Je hebt een beeld van hem. Deze is beperkt en voornamelijk ingevuld omdat je hem niet hebt leren kennen.

   Dus je wilt hem zoals het beeld en de fantasie dat je van hem hebt. Of je HEM wilt zoals hij werkelijk is, dat is maar de vraag. Het kan zijn dat hij zich totaal anders gedraagt dan het beeld dat je van hem hebt.

   Verliefd op en verlangen naar een fantasiebeeld…

   Moet ik de man spelen en hem aanspreken? Of moet ik hem maar gaan vergeten?

   Ik zeg: aanspreken. Begin met een begroeting, kijk maar hoe hij reageert. Misschien hoor je eindelijk zijn stemgeluid.

   Kijkt hij in de verte naar je? Zwaaien! En als hij terug zwaait, doe het kom-hier-signaal met je arm en zie hoe hij reageert. Waarschijnlijk heb je hem dat duwtje in de rug gegeven dat hij nodig had.

   Veel succes Angela.

   Voor de mannen: spreek vrouwen aan! Blijk niet eindeloos kijken of moeilijk doen. Doe iets!

 • Tja,

  Lijkt me een idd een klassiek gevalletje van onzekerheid. Van afstand is het makkelijker, want dan weet je dat het niet tot direct contact zal komen, maar in een situatie dat het tot contact kan komen dan slaat het instinct van zelfbescherming toe en dan is negeren de makkelijkste uitweg. Dikke kans dat ie iedere keer als ie zijn kans niet grijpt, thuis met zijn hoofd tegen de muur bonkt, zich afvragend waarom ie zo’n schijterd is dat hij niet gewoon iets tegen je zegt. Klinkt erg bekend, dat hebben we bijna allemaal wel eens meegemaakt denk ik.

  Overigens wil dat niet zeggen dat ie vrijgezel is natuurlijk, maar als je zelf schrijft dat mannen je aangapen dan zul je wel in de categorie “knappe vrouw” vallen en daar reageert iedere man wel op als je langs loopt, met kijken, lachen en zo, maar er op af stappen is dan net even een iets grotere drempel voor heel veel mannen. Ook dat ken ik natuurlijk. Erg lastig voor zowel de vrouw als de man.

  Dusse wil je weten of ie je leuk vind (en het lijkt me stug dat dat niet zo is, als je er goed uitziet) dan zul je zelf aan moeten pappen met hem. Succes ermee!

 • Bedankt voor jullie reacties Victor en Jeroen!

  Ik vind de straat maar een vervelende plek om verliefd te zijn op iemand. Het is veel moeilijker om iemand aan te spreken en ook nog maar eens afwachten of je die persoon wel of niet tegen komt. Als ik hem tegen kom werkt mij stem niet, klopt mijn hart in mijn keel en krijg ik ook niet de tijd om aan zijn aanwezigheid te wennen en is het moment ook weer snel voorbij. Anders dan op werk of in een club ofzo moet ik zeggen.

  Ik zal eens naar hem zwaaien volgende keer als hij kijkt en kijken hoe hij dan reageert. En Victor je hebt gelijk betreft het verliefd zijn op een bepaald beeld van iemand want echt kennen doe ik hem niet. Mocht het niks zijn, moet ik mij dat dan niet teveel aantrekken. Ik ben alleen niet gewend een blauwtje te lopen omdat ik altijd een man het initiatief laat nemen, haha.

  Nu besef ik mij dat jullie mannen het ook niet altijd makkelijk hebben en dat blijkbaar de echt zelfverzekerde mannen altijd er gelijk werk van maken.
  Ik vind dit een goede site, het heeft ook mij een beetje inzicht gegeven in de psyche van de man ;-).

  1. Bedankt voor het compliment Angela! 😀

   Behalve zwaaien, je mag ook hem naar je toe wenken. Mocht hij om wat voor reden niet komen of moeilijk doen dan ligt dat niet aan jou!

   Ik hoop dat je mannen nu extra gemotiveerd hebt om initiatief te nemen. En dat ze vrouwen iets beter leren begrijpen; het is ook spannend voor vrouwen om aangesproken te worden. En als dat niet gebeurt, kan dat vervelend zijn…

   Doe je over een tijdje een update? Ik ben benieuwd!

 • Beste Victor,

  Is het misschien leuk als jij een artikel schrijft over “Hoe de rollen om te draaien”? Het kan natuurlijk niet altijd perfect gaan en ook na fouten maken kan je namelijk weer de touwtjes terug in eigen hadden nemen. Het zit hem allemaal in de houding (attitude) denk ik.

  Ik heb zelf met “F” de rollen goed omgedraaid nu. Stel al zou het niks worden tussen ons dan heb ik in ieder geval mijn enigenwaardigheid terug.

  Nadat ik in eerste instantie vorige week wat had aangedrongen had en misschien wat onzeker daardoor overkwam (a relax) ben ik over gegaan tot een nonchalante “I don’t” care super relax houding. Ze vroeg me vd week wat vraagjes via app als of ik meer als vriendschap verwachte etc. en of er wat speelde. Ze begon het een beetje door te krijgen. Ik heb gereageerd met: “Waar heb jij het allemaal over?” Alsof zij de gene was die een beetje raar deed en zei dat ze een gekkie was. Ik zei dat ze zich geen zorgen moest maken en ben over gegaan op een ander onderwerp.

  Vervolgens heb ik gisteren i.v.p. zullen we wat afspreken gezegd: Ik loop om 12:uur even naar “Huppelepup cafe” Kom even een drankje met me doen as je zin hebt maar ik blijf niet lang. (Ik deed alsof zei de gene was die heel graag met mij een drankje wilde doen) Ze was daar precies op het moment aangekomen met vriendinnen. Ik groeten eerst haar vriendinnen beleefd, de gene welke ik kende gaf ik 3 zoenen, 1 vriendin kende ik niet gaf ik netjes een hand en een glimlach en vervolgens groeten ik F en gaf haar 3 zoenen. ik was heel nonchalant, niet te opgewekt of blij, keek serieus met een kleine glimlach. Ik zei direct: ik ga even wat te drinken en sigaretten halen. Dat heb ik gedaan en ben direct naar buiten gelopen (zonder eerst naar haar te gaan) om daar even met een oude bekende (jongen) te kletsen. Ik wilde niet haar puppy zijn, niet om haar heen hangen tussen haar vriendinnen en laten zien dat ik lekker mijn eigen weg ga. Ze werd hier wat onzeker van, keek wat om zich heen. Keek waar ik uitspookte en bleef zo’n 10 minuten wachten binnen wachten. Ze liep vervolgens naar mij toe om mij gedag te zeggen ( ze had al aangekondigd dat ze op tijd ging), ze gaf me 3 zoenen en zei we gaan. Ik zei “ow dat is goed” veel plezier nog. Ze reageerde met: “Ik ga gewoon naar huis hoor” En ik zei nog even gedag tegen haar vriendinnen (dag meiden, veel plezier) welke ook allemaal opgewekt doei terug zeiden. Ik weet sowieso dat 2 van haar vriendinnen mij heel leuk bij F vinden passen. Dus ik denk dat ze het hier nog wel over gaan hebben/denken. Ik denk dat ze hier wel een beetje van in de war is en hopelijk wat meer over mij gaat romantiseren. Ik ben zelf wel heel blij dat ik dit zo heb aangepakt.

  Het was kort maar krachtig, nonchalant maar wel vriendelijk en beleefd. Tegelijk heb ik haar een beetje op mij laten wachten en 2 keer naar mij toe laten komen. Ik heb helemaal niks meer gesmst, appt of gedaan na dat ze gingen. Ik ga nu wat meer relax doen en laat het van haar komen, haar het tempo laten bepalen. Maar ik pak de leiding!

  Wat vind je hiervan? Graag je reactie/mening? Leuk idee voor een artikel?

  Victor! Mastermove? of Blunder?

  1. Hey Lee12399,

   Hm, misschien inderdaad een idee voor een volgend artikel. Hoewel, grote kans dat het artikel dat ik nog dit weekend uitbreng behoorlijk gerelateerd is aan het onderwerp.

   De rollen zijn wat mij betreft al vanaf het begin omgedraaid. Of het nu wel of niet ‘perfect’ uitpakt, of zelfs uitloopt op niets.

   Met die attitude kun je uitstekend initiatief nemen en balletjes opwerpen 😀

   Ik wilde niet haar puppy zijn, niet om haar heen hangen tussen haar vriendinnen en laten zien dat ik lekker mijn eigen weg ga.

   Op zich is dat prima.

   Hier ligt de nuance. Wilde je laten zien dat je niet haar puppy bent? Wilde je het haar bewijzen?

   Sommige vrouwen maken een vergissing, ze trekken een verkeerde conclusie (‘hij is mijn puppy’) en scheppen daarmee zelf een probleem. Het mag de vraag zijn of je daarna wel je best hoeft te doen om dat recht te zetten.

   Ik neem die moeite niet meer lol! Tegen de tijd dat een vrouw ontdekt dat ze een vergissing heeft gemaakt, is het vaak al te laat.

   Met andere woorden: een vrouw die moeilijk doet, laat ik lekker moeilijk doen met een andere man. Lang leve mijn Overvloed-concept.

   Ze reageerde met: “Ik ga gewoon naar huis hoor”.

   “Gewoon naar huis? Wat ga je daar gewoon doen?!” met een enthousiaste, guitige blik…

   Ik weet sowieso dat 2 van haar vriendinnen mij heel leuk bij F vinden passen.

   Dat kan een positieve invloed uitoefenen. Toch mogen haar vriendinnen een bijzaak zijn (wat F. en) wat jou betreft. Dat ze het met haar vriendinnen over jou heeft, haar vrijheid. En wellicht een leuk idee/gevoel voor jou.

   Hoe dan ook, houd focus, trek je eigen lijn… (attitude).

   Ik denk dat ze hier wel een beetje van in de war is en hopelijk wat meer over mij gaat romantiseren.

   Zou zomaar kunnen dat ze dat allang doet, maar dat de seksuele verlangens/fantasieën nog de overhand hebben. Dat schept mogelijkheden 😀

   Verder is het goed dat je het relax aanpakt.

   Ondanks dat, ik zou geregeld balletjes opwerpen (“Wat ga je daar gewoon doen?!). Zelfs al gaat ze er niet op in, dan nog zet het haar aan het denken.

   Veel succes Lee! Bedankt voor je reactie(s).

 • Beste Victor,

  Bedankt voor je reactie. Nee ze is niet zo’n type dat mij als een puppy behandelt maar doordat ik me echt verliefd voelde en veel aan haar moest denken liep ik min of meer achter haar aan. Veel berichtjes gestuurd en een tikkeltje wanhopig. Bluhh. Dus sinds een paar dagen pauzeer ik min of meer het gevoel door niet over haar te romantiseren. Ik wilde haar graag laten zien dat ik absoluut niet wanhopig ben. En ik wil haar een beetje meer achter mij aan laten lopen, wachten en haar d’r best laten doen. Want ik ben ook heel speciaal 😉

  Ze ging in op mijn uitnodiging en liet haar min of mee er achter mij aanlopen en wachten. Maar wel gewoon heel vriendelijk. Nadat ik een beetje heb “gepulled” afgelopen week geef ik haar deze week een “push”.

  Wat het probleem alleen nog is. Als wij met z’n 2 zijn is het altijd super leuk en stelt ze zich helemaal open. Alleen ik krijg haar na de date van vorige week moeilijk voor mijzelf. Ik moet er wel bij zeggen dat ze momenteel 6 dagen werkt.

  Het enige wat ik kan doen is “relax” even een paar daagjes niks, hopelijk komt er wat meer vanuit haar want ze doet soms best afstandelijk. Terwijl ze gisteren dan weer in gaat op men uitnodiging en ook komt en gewoon reageert. Dus lastig.. Maar ook wel spannend! Ik zie het nog el gebeuren hoor…

  Maar misschien vind ze het een beetje eng, of komt te dichtbij? Graag zou ik haar vaker 1 op 1 willen zien.

  Nog tips/advies?

  1. Beste Lee12399,

   Hm, met je nieuwe reactie wordt het beeld duidelijker over wat je probeert te doen. Ja, het kan nog goed uitpakken. Toch zie ik dat je moeilijk doet.

   Eerst nodig je haar uit. Wanneer ze komt opdagen ga je na de begroeting min of meer weg. Al gaf je wel aan dat je drinken ging halen.

   Natuurlijk vraagt ze zich af waarom je niet terug kwam. Je kwam vreemd over. Ze is misschien ook in de war, al is dat waarschijnlijk gauw over.

   Het zou mooi zijn geweest als je een balletje had opgeworpen, alleen dat deed je niet. Dus uiteindelijk was het meer lullig dan mysterieus o.i.d.

   Lee, er zijn vermoedelijk nog wel mogelijkheden met haar. Alleen door dit soort acties krijgt ze er eerder genoeg van. En ze nam al enige afstand, daarom neemt ze haar vriendinnen mee. Door spelletjes te spelen geeft haar dat alleen maar extra argumenten om haar vriendinnen dicht bij zich te houden.

   Volgens mij is het een slimme dame die dit soort spelletjes redelijk vlot kan doorzien. Over het algemeen zijn wij mannen beter in andere dingen.

   Vrouwen zijn over het algemeen veel handiger in psychologische spelletjes. Ik adviseer mannen daarom juist om dit soort spelletjes NIET te spelen.

   Speels plagen, prima. Uitdagen, teasen, mooi. Af en toe je niet laten kennen of iets anders zeggen dat ze verwacht, prima. Toch blijft de kern: contact maken. Met een aantrekkelijke mentaliteit, natuurlijke aantrekkingskracht.

   Je bent een veel te leuke man om jezelf op deze manier in de vingers te snijden. Ik hoop dat ik je aan het denken zet…

   1. Beste Victor,

    Zo is het niet helemaal. Het was een korte ontmoeting van hooguit 15 minuten. Ze was al in de stad met vriendinnen en had al aangegeven dat ze zo zou gaan. Toch besloot ze me even te ontmoeten. Als ze langer was gebleven had ik wel een praatje gemaakt en een balletje op geworpen. Echter als zij met vriendinnen is geef ik haar wat meer ruimte en doe mijn eigen ding, als we met zijn 2 zijn krijgt ze mijn volledige aandacht. Als zij wat afstandelijk doet neem ik zelf ook een beetje afstand.

    Ik vind het wel lastig om met deze afstandelijkheid om te gaan. Dit ben ik niet gewend van haar, normaal is ze heel easy going en makkelijk mee af te spreken ook met zijn 2. Misschien komt het doordat ze veel werkt op het moment i.v.m. inval zieke en 2e horeca baan. Ze geeft ook aan dat ze hier erg moe van is. Misschien komt het omdat het nog niet zo heel lang uit is met die andere jongen (was heel kort, 2 maanden). Maar dit zou allemaal niet moeten uitmaken toch?

    Toch vind ik het lastig. Ook draaien we nu al een jaar om elkaar heen, elke keer hetzelfde patroon. Tijdje geen contact en dan komen we opeens van zelf weer bij elkaar terug. Dan spreken we weer af en is het altijd leuk en dan komt er weer wat afstand.

    Ik weet gewoon als ik nu (bij wijs van spreken) een maand niks laat horen dat ze dan vanzelf een balletje op gooit. Alleen ga ik er dan weer een beetje mee aan de haal dan neemt ze weer wat afstand.

    Het lijkt ook of ze veel twijfelt over ons, ze geeft het niet echt een kans meer. Eerst konden we nog gingen we nog wel gewoon met elkaar naar huis. (ik hoefde maar te zeggen, ga je mee naar mij) Dat zit er op het moment niet in.

    Qua beminnen etc. maak ik me geen zorgen, toch zal ik de moeite nemen je programma binnenkort te lezen. Ook qua versieren maak ik me geen zorgen, zeker niet als we 1 op 1 zijn.

    Alleen ik krijg het patroon moeilijk doorbroken en krijg haar momenteel moeilijk 1 op 1.

    Ik begin morgen met een nieuwe baan, dus ik denk dat ik het even helemaal los ga laten. Ik laat het wel zijn beloop, even helemaal geen contact vanuit mij in ieder geval. Als ze wilt afspreken hoor ik wel iets van haar en anders jammer over een tijdje een andere leuke mogelijkheid.

    Ik begin als manager van een enorme vestiging die nog open gaat, dus ontzettend veel zin in deze uitdaging. Ik voel me nog steeds verliefd maar wel gecontroleerd. Ik kan het toch niet pushen, dus laat het even helemaal los voor nu. Komt tijd komt raad…

    Cheers!

 • Victor,

  Ik denk dat ik haar volgende week uitnodig om bij mij te eten. Ik begin volgende week met een nieuwe baan dus even kijken wanneer ik vrij heb.

  Maar vraag haar iets in de zin van: Ben je dan ’s avonds vrij? Kom je bij me eten? Dan kook ik wat lekkers voor je.

  We kennen elkaar al langer en ze is vaker bij mij geweest. Misschien een mooi moment om de verovering voort te zetten. Plagen, spannend en dan uit eindelijk zoen ik haar natuurlijk. Dan zien we wel waar het schip strand..

  Ik kijk er naar uit.

 • Als je een jaar om elkaar heen draait dan is het dikke kans dat je in de friends zone beland bent. En ik ben een grote fan van de realiteitsfactor. Ofwel bekijk objectief de situatie en ga hem niet zelf invullen, want dan ga je altijd het gedrag in jouw voordeel rationaliseren. Als een vrouw je echt leuk vindt dan zorgt ze er voor dat ze bij je kan zijn al moet ze 22 uur per dag werken. Dus als ze met excuses komt, waarom ze niet kan komen dan weet je gelijk hoe het er bij staat.

  Lullig, maar ja verspilling van tijd dus move on. Helaas zit het ego van de man dan weer vaak in de weg.

  Ik krijg sowieso de indruk dat je teveel je best doet en jezelf wil verkopen. Een goed product verkoopt zichzelf, dus aan jezelf werken is het belangrijkste. En mocht iemand je dan niet willen kopen, dan is er altijd wel een andere klant. Gevolg is wel dat jezelf ook steeds kieskeuriger wordt in wat je zoekt, maar het maakt het leven wel een stuk makkelijker, ook zakelijk, naar familie toe enz.

  Succes met het vinden van een leuke relatie!

 • Beste Jeroen,

  Bedankt voor je advies. Echter hebben wij afgelopen jaar wel een keer of 5 met elkaar geslapen. Dus er zit wel degelijk een spanning. Ik sprak haar van de week en ze geeft aan dat ze niet heel lekker in de vel zit. Dus ik laat haar even lekker met rust en ga ook even met mijn eigen ding bezig. Ik heb de regel dat het contact gelijk moet op gaan, zij doet nu wat afstandelijk en ik neem ook wat afstand. Maar ik snap wel als je niet lekker in je vel zit dat je even ruimte wilt. Ze is normaal super gezellig en heel easy goining. De band en klik zijn heel goed!

  Ik zie wel of ze de aankomende periode weer wat laat horen, ik heb haar nummer gewist. Zodat ik zeker weet dat ik niet achter haar aanloop. Als ze iets laat weten, dan bel ik haar wat later terug. Ga er niet meteen boven op duiken weer.

  Ik zie wel, en anders move on.

  1. Lee, je hebt een keer of 5 met haar geslapen, en ze zit niet lekker in haar vel nu……….tiens…. misschien zegt ze dat wel OMDAT ze iets van je wil horen, tussen de regels door lezen. Ik ben een vrouw, en als een man wel met wil slapen en verder niks ( zo’n vent hoefde ik zowieso niet, daar zijn zaken voor…) zou ik ook niet lekker in mijn vel zitten. Maar ja als je dit als vrouw niet letterlijk zegt, dan krijg je te horen, jij praat turks en ik chinees….

   1. En waarom moeten wij mannen dat dan zomaar begrijpen als jullie niet rechtuit zijn?. Wij kunnen GEEN gedachten lezen hoor. Blijkbaar schijnen heeeeeel, veel vrouwen dat niet te beseffen.

 • @Lee

  Jij kunt de situatie natuurlijk beter inschatten dan ik, maar bij mij is de spanning na de eerste keer eigenlijk al weg. Wellicht ziet zij het als friends with benefits?

  @ Sheena

  Als ze een jaar flikflooien dan lijkt het me raar dat ze daar na 11 maanden eens slecht van in haar vel gaat zitten en ja vrouwen die hebben een andere manier van communiceren dan mannen, maar als ze zich klote gaan voelen dan zijn ze ook wel duidelijk, in de zin dat ze vragen of het nog ergens heen gaat.

  Maar hoe dan ook m.i. is het einde oefening en anders vraagt ie of ze exclusief met hem wil zijn. Als ze gaat stotteren en uitwegen zoeken dan weet je het zeker.

  1. Beste Shena,

   Ze zit slecht in haar vel omdat ze door inval ziekte ruim 60 uur per week werkt. Daarnaast is het net uit met haar ex-vriendje sinds 3 weken. Ze had 2 maand met hem en is 1x vreemd gegaan met mij in die periode. Daarbij ik heb haar zelf begin van het jaar laten zitten en ben met een ander gegaan. Dus het heeft een soort van deuk opgelopen. Dit is een grote fout geweest, ik was niet mezelf en bezig met jagen en versieren. Ik heb haar pas sinds de zomer echt goed leren kennen en weet nu wat ik wel en niet wil.

   Daarna zijn we dit jaar meerdere malen bij elkaar terug gegaan. Vol passie! Ik zie haar absoluut niet als scharrel! Alleen dat zou ik haar graag willen laten weten/merken. Ik ben verliefd op haar, ze is echt heel bijzonder voor me. Ik had haar een maand of 2 niet gesproken toen ze met die jongen had, niks laten weten. Ze stuurde mij zelf een berichtje 3 weken terug. Dit leide snel tot een en een tweede afspraakje. Dit was een goede date volgens de richtlijnen. Ze zei dat ze me leuk en aantrekkelijk vond en eigenlijk veel meer klik en band met mij had als met hem. Maar ze zei ook dat ze nu even met niemand iets wilt en misschien dat het later tussen ons wel iets kon worden. Het was een leuke date, veel gelachen, goed gepraat, ze zei dat ze genoot! Maar ik overdompelde haar misschien daarna een beetje te veel met aandacht. Sindsdien doet ze een beetje afstandelijk en zei ze meer als vrienden wordt het nooit. Ze zegt en doet als we elkaar zien anders als over de telefoon en app. Als we met zijn 2 zijn is het super fijn! In van cheer het up! I make her smile and enjoy!

   Ik heb nu even een paar dagen niks meer laten weten want ze reageerde ook niet eens meer op mijn laatse bericht. Ik laat haar nu even helemaal los en heb ook haar nummer gewist zodat ik niet achter haar aan ga lopen.

   Ik denk dat het een combinatie is van niet lekker in haar vel, veel werk en twijfel bij mij.

   Wat moet ik hier mee jongens?

   @Jeroen, ik ben een goed product hoor! Ik ben een leuke jongen, spontaan, kan tamelijk versieren, heb leuk huis en goede baan. Ik heb geen probleem met zelfvertrouwen! Ik filter goed en ben best kieskeurig. Ik laat op het moment andere dates liggen voor haar. Omdat ik voor haar wil gaan.

   @Sheena, nou wij kennen elkaar heel goed. Lijkt me dat ze eerlijk zou zeggen als ze geen contact wil. Sterker nog dit heb ik zelf voorgesteld in de zin van misschien beter idee.. Maar dat wil ze niet, ze wil gewoon vrienden zijn. Ik wil meer het liefst.

   1. Ah Lee, dat is belangrijke informatie.

    Meer dan fulltime werken, dat gaat uiteraard ten koste van haar priveleven. Werken in de horeca is meestal al erg zwaar. Natuurlijk ziet ze dan niet echt lekker in haar vel. (Toen ze dat aangaf, heb je toen begrip getoont? Ik hoop het.)

    En haar relatie is pas 3 weken geleden verbroken, dat maakt het vermoedelijk ook zwaar. Een cocktail aan gevoelens, vermoeidheid en ook nog de noodzaak om te veranderen.

    Op zich is het goed dat je niet achter haar aanloopt. Tegelijkertijd is het prima om af en toe een balletje op te werpen. En zeker niet aandringen, want dat werkt meestal averechts.

    Je hebt echter het besluit genomen om haar telefoonnummer te wissen en je even op jezelf te richten. Dat is sowieso goed voor jou.

    Jij hebt het vast ook druk met werk en… leef vooral in overvloed. Je kunt prima andere vrouwen ontmoeten en genieten van je vrijgezelle bestaan.

    Zelfs al ben je meer serieus gericht op haar, je hoeft jezelf niet op pauze te zetten. Doe je dat wel, grote kans dat dat juist niet goed uitpakt… (En dan bedoel ik niet dat je aan haar moet laten zien dat je niet op pauze staat. Dat is niet wat ik adviseer.)

    Succes!

    Fantastisch dat anderen ook reageren. Ook jij Shena! 😀

    1. Beste victor,

     Ja ik heb uiteraard begrip getoond. Ik heb sinds vorig weekend even niks meer qua contact gedaan, geef haar de ruimte. Ik heb haar nummer nog wel ergens op een briefje, dus. Ik laat het even lekker rusten dan gooi ik wel een balletje op. Ik ben heel relax naar haar toe. Wilt ze contact prima wilt ze geen contact ook prima.

     Vermoedelijk hoor ik nog wel van haar, er is niks gebeurt en we hebben een goede band. Ik denk dat ik heus wel in haar hoofd speel. Zoals ik al zei haar vriendinnen zeggen ook dat ik beter bij haar pas, zo zeggen ook mijn vrienden dat we goed bij elkaar passen. Buitenstaanders zien dit vaak toch anders. Ik denk dat dit allemaal wat druk op haar legt.

     Ik denk dat ik haar begin volgende week een bloemetje stuur met een kleine simpele beknopte tekst “Geniet van je dag!’ o.i.d. Dan leg ik de bal bij haar, wilt ze contact prima, wilt ze niet jammer maar ook prima. Ik hoor haar denk nog wel. Ik reken even helemaal nergens op, komt tijd komt raad. Ondertussen ga ik lekker verder.

     Al ligt dat onderwerp misschien ook lastig, ik heb haar destijds laten zitten en ben met een ander gegaan. Dus buiten al jouw principes en theorieën in qua veroveren. Is het misschien juist wel goed als ze ziet dat ik alleen voor haar wil gaan (doen en niet zeggen). Dit zal namelijk ook een van de twijfels zijn. Nee! Ik ga haar absoluut niet jaloers maken! Dat zou ik nooit doen, ik ben geen 15 meer. Ik ga even een kleine pauze nemen qua veroveren, heb ik afgelopen 2 jaar genoeg gedaan. Ik wil juist wat meer serieus en ik wil echt even op mijn werk concentreren.

     Ik zit ontzettend goed in mijn vel verder! Ik leef al een tijd in overvloed! Ik hoef niet bezig te zijn met veroveren of met zelfvertrouwen! Dat heb en ben ik al! Ik vind je programma’s gewoon heel leuk en interessant! Ik put er altijd informatie uit!

     Ik heb al vaker gezegd ik heb geen moeite om een vrouw te versieren of om in bed te krijgen wel om een leuke vrouw te houden! Dit komt ook omdat ik dan meerdere lijntjes heb en geen keus meer kan maken dan! Dan word ik onzeker en krijg ik bindingsangst, terwijl als ik op eentje focus dan gaat alles veel beter af!

     Ik vertrouw op mijzelf! Ik weet dat ik een ontzettend leuke vent ben, heb al mijn zaken goed op orde, verzorging, uiterlijk, huis en goede baan. Ik ben een zeer potentieel relatie martiaal voor F en kan haar beminnen als geen ander! Ze weet dit ook! Ze moet er alleen voor zichzelf opnieuw achter komen. Ze zal misschien gaan daten of andere jongens ontmoeten maar zal ook zien dat deze niet hebben wat ik heb of ben! Dus ze kijkt maar goed uit want ik verleid haar waar ze bij staat 😉 Het komt wel goed! Ik update je!

 • Lee,

  Ik herken het wel een beetje, was ook echt geen verwijt hoor, sorry als dat zo misschien is overgekomen, maar dat kan met angsten te maken hebben, ik zie dat ook om mij heen, niet durven hechten, ik moet wel zeggen tof dat jullie daar zo voor uitkomen, dat ben ik van mannen niet gewend, die hangen enkel de stoere uit of het hun niks kan schelen en voor vrouwen komt dat dan misschien over dat mannen geen gevoelens hebben en direct naar een ander kunnen gaan. Dus mannen er gewoon voor uit komen, dat is wat vrouwen willen 🙂 dan ben je pas een echte man….. in mijn ogen toch

  1. @ Shena,

   Als vrouw zijnde! Wat is je advies in deze? Beetje afstand? Even wachten dat/als/of zij een balletje opgooit? Of zelf over paar dagen/welen inatitief nemen?

 • Lee, ik weet niet wat voor soort vrouw het is. Als ik op mijzelf te werk ga, en ik heb gevoelens voor iemand zou ik ook niet graag hebben dat ze mij negeren. Of de stiltebehandeling geven daar ga je kapot aan, niet weten wat nu eigenlijk de bedoeling is van zo iemand.

  Dus jij vroeg of ze naar huppelpup cafe wou komen? Ze komt dan, je geeft haar 3 zoenen, en dan ga je drinken halen en staan leuteren bij een vriend? Ik vind het niet raar dat ze dan vertrekt, zou ik ook gedaan hebben. Dat is net zo de aantrek- en weer afstoot manier, daar wordt je onzeker van, als je niet weet wat de bedoeling van iemand is. Ik weet nu niet hoe oud jullie hier zijn. Ik denk nog jong, ik ben midden 40 en je zou dan toch denken dat mensen volwassen moeten zijn, maar helaas……….. het wordt precies erger met de jaren 🙂

  Ik wens je veel succes en als je nog vragen hebt……….. shoot.

 • Ja maar ik geef haar geen stilte behandeling. Ik reageer gewoon, zij doet een beetje afstandelijk. Uit mijn ervaring werkt het best om er niet achter aan te lopen. Vaak hoor je dan naar een tijdje weer wat. En ze krijgt de kans om me te missen en naar me toe te bewegen. Als zij wat laat weten kan ik wel een balletje opgooien. Tja het is een beetje raar allemaal. Snap het zelf ook niet echt.

  1. Gelukkig hoef je het ook niet helemaal te begrijpen. Blijf op je eigen pad. Dat wil niet zeggen dat je daarme ‘elke vrouw’ kunt krijgen, het maakt je wel het meest aantrekkelijk voor de vrouwen die goed bij je passen 😀

 • Nu had ik eens een vraagje aan de mannen. Waarom is het nodig dat een man een vrouw negeert voor het minste wat ik zeg? Wat hem niet aanstaat word ik genegeerd, en niet een uur of een dag, kan weken zijn. Deze man is in het echt een schat van een man, maar aan de telefoon net een heel ander persoon. Alles moet gaan zoals hij dat wil, doe ik dat niet…….. net als vroeger op school…. straf! Is deze man wel volwassen? Is een 40tiger en nog nooit getrouwd geweest en veranderd bij wijze van spreken 3 keer per week van karakter. Hij verwijt mij van alles, maar als ik dat eens doe om hem te laten inzien waar hij mee bezig is…… negeren.

  Zandbakgedrag?

  1. Hoi Shena, is het dezelfde man als waar we over spraken in de reacties bij het artikel over de foute man herkennen?

   In dat geval, waarschijnlijk heeft hij het gevoelsmatig en psychisch niet op een rijtje. Door jou af te straffen probeert hij (al dan niet bewust) je te conditioneren tot het gedrag dat hij van je eist.

   Is dat goed voor jou? Voel jij je daar prettig bij? Volgens mij niet. Je hoeft zijn gedrag niet toe te laten, ongeacht wat de (onduidelijke) oorzaak is van zijn gedrag.

   Wil je werkelijk verder met je leven, laat hem helemaal los. Laat het probleem bij de persoon waarbij deze hoort: bij hem.

   De waarom-vraag kan geen definitief antwoord krijgen. Blijven zoeken naar het antwoord maakt dat je blijft vasthouden aan iets of iemand wat je niet gelukkig maakt.

   Hetzelfde geldt voor het proberen het hem duidelijk te maken. Hij wil het niet inzien, dring het hem daarom niet op. Niemand wordt daar beter van…

   Veel succes en sterkte!

 • Dank je wel Victor, ik heb het alleen moeilijk met loslaten, al weet ik dat het niet goed is om met hem te blijven om gaan.

  Hoewel hij, als ik bij hem ben of hij bij mij, een heel ander persoon is, dan aan de telefoon. Of die 2 persoonlijkheden heeft ofwel goed toneel kan spelen. Ik heb het boek van Jan Storms gelezen “Destructieve relaties op de schop” en nagenoeg alle, werkelijk alle symptomen heeft hij van psychopathie. Maar bij deze personen denk je aan geweldplegers, alhoewel dat maar 3% of zo de geweldplegers zijn. En dan is het eigenlijk wegwezen, want ze maken je kapot en het is nooit hun schuld. Dat is wat hij ook altijd zegt, het is jouw schuld, zijn broer zijn schuld, pa zijn schuld, collega’s enz.

  Maar soms komt dan dat moment en dat is dan sterker dan mijzelf……….. zoek ik weer contact en ben ik weer terug bij af, en zij gaan vrolijk verder want ze hebben geen gevoel. Bah Bah.

  1. Graag gedaan Shena 😀

   Hoewel hij, als ik bij hem ben of hij bij mij, een heel ander persoon is, dan aan de telefoon.

   Nee, hij is dezelfde persoon. Hij laat slechts een andere kant van zichzelf zien.

   Trek bewust niet die twee kanten uit elkaar, ze horen bij dezelfde persoon!

   En waarschijnlijk bedoel je dit boek? Misschien dat ik die ook nog eens doorneem. Bedankt voor de tip.

   Maar bij deze personen denk je aan geweldplegers, alhoewel dat maar 3% of zo de geweldplegers zijn. En dan is het eigenlijk wegwezen, want ze maken je kapot en het is nooit hun schuld.

   Bij geweldplegers is het wegwezen. Het komt neer op fysieke mishandeling.
   Maar ook zonder fysiek geweld, het blijft een vorm van mishandeling. En waarschijnlijk is deze schadelijker dan alleen fysiek geweld.

   Maar soms komt dan dat moment en dat is dan sterker dan mijzelf……….. zoek ik weer contact en ben ik weer terug bij af,

   Nee, je begint niet opnieuw. Je maakt hooguit een extra rondje met extra ervaring.

   Om uiteindelijk uit de cirkel te ontsnappen, is het belangrijk om het jezelf niet kwalijk te nemen of je te schamen dat het je nog niet gelukt is om hem volledig los te laten.

   en zij gaan vrolijk verder want ze hebben geen gevoel. Bah Bah.

   Wat zij wel en niet doen, met of zonder plezier, is hun leven. Laat problemen daar waar ze horen. Concentreer je op jezelf en je eigen problemen. Dan ben je goed bezig.

   Veel succes Shena!

 • Mijn ervaringen met knappe vrouwen? Vroeger waren ze eng, te hoog gegrepen. Gewone meiden kon ik best mee praten, maar versieren was er niet bij. Degenen die in mij geïnteresseerd waren merkte ik op één of andere manier niet op, ik gooi het op vrouwenblindheid :P.

  Op een gegeven moment een best mooie meid ontmoet en omdat zij mij aansprak in plaats van andersom, aan de praat geraakt. Een week later was het aan en die relatie heeft ruim 11 jaar geduurd. Sinds ik weer vrijgezel ben, nu net een jaar, heb ik hard aan mezelf gewerkt (met hulp van onder andere deze site, bedankt Victor!) en met succes. Mijn zelfvertrouwen groeide met sprongen en binnen de kortste keren was het hoger dan het ooit was geweest.

  Een half jaar geleden durfde ik het aan, toen nog wel met knikkende knieën, om een van de mooiste meiden die ik ken (misschien wel de mooiste!) mee uit eten te vragen en ik heb haar telefoonnummer gekregen. Dit durf ik gerust een van de belangrijkste gebeurtenissen in mijn leven te noemen en je begrijpt wat het deed met mijn zelfbeeld en zelfvertrouwen. Dat ze later terugkrabbelde kon me niet echt meer deren. Niks aan de hand, even goede vrienden. Ik heb haar daarna nog vaak gesproken, heel gezellig, alsof er niks gebeurd was.

  Een maand geleden tijdens het uitgaan wederom een prachtige meid ontmoet, tegenaan gepraat en aan het eind van de avond bood ze haar nummer aan. Niet te geloven. De tweede vrouw in mijn leven waar ik op af stap, wederom een plaatje om te zien, weer een telefoonnummer. Tot dat moment had ik geen idee dat ik nog beter in mijn vel kon zitten dan ik al deed. Blijkbaar is dat de eerste dame ook opgevallen, want uiteindelijk hebben we, nu een half jaar later, alsnog iets afgesproken en ook daadwerkelijk gepland.

  Ik denk dat, zolang je lekker in je vel zit en je gewoon als een vent gedraagt, niet teveel waarde hecht aan wat een ander van je denkt en gewoon jezelf blijft, je het ver kan schoppen bij zowat elke vrouw die je maar wil, ongeacht haar uiterlijk.

  1. Ik heb je reactie meerdere keren gelezen J.! Wat mooi, en een prachtig voorbeeld.

   Inderdaad, niet teveel waarde hechten aan wat een ander van je denkt. Het kan een bevrijding zijn, het maakt je zorgelozer. En juist dat is goed voor de aantrekkingskracht.

   Misschien dat ik je mooie reactie extra in het zonnetje zet door het in een volgend artikel te plaatsen op deze site… Bedankt voor je verhaal!

   1. Bedankt en graag gedaan! Leek me wel leuk om even een update te geven:

    Dame 1 had de eerste keer afgezegd omdat ze dacht dat we niet genoeg gemeen zouden hebben. Ik na de afwijzing dus gewoon regelmatig mijn kop laten zien, elke keer gezellig met haar gebabbeld en een paar maanden later (een paar weken nadat ik dame 2 had ontmoet) casual gemeld (een beetje voor de gein eigenlijk) dat we een nieuw restaurant eens moesten proberen, waarop ze meteen positief antwoordde. Ik schrok er gewoon een beetje van, had het niet helemaal verwacht. De volgende dag heb ik een berichtje gestuurd en de afspraak was snel gemaakt. Het etentje was uiteindelijk hartstikke leuk, veel gepraat, veel gelachen en we hebben een hoop meer gemeen dan zij dacht. Toen ik haar thuis afzette zei ze dat we het vaker moesten doen, want het was “keigezellig”. Niet gezoend, ook niet geprobeerd, want ik was er al een beetje achter dat er wat mij betreft niet genoeg klik is voor meer, maar heb er nu een leuke, vreselijk mooie, vriendschappelijke vriendin bij, waar ik regelmatig mee afspreek. Vroeger zou ik verliefd zijn geworden en was ik lang niet zover gekomen als nu, dus ik ben best trots op mezelf. Ik vind het overigens ook best leuk om te zien hoe andere mannen haar (en mij) nastaren als ik met haar over straat loop 😛

    Dan is er dame 2. Sinds de eerste ontmoeting heb ik haar niet veel gezien, af en toe kort mee geappt, een keer tegengekomen tijdens het uitgaan en dat was het wel. Ik had weinig hoop zal ik maar zeggen. Toen was er een verjaardag waarvoor we (blijkbaar, ik wist niet dat ze er ook zou zijn) allebei uitgenodigd waren en die avond was weer heel erg leuk. Veel gepraat en gelachen, beetje plagen over en weer, als ik ging roken ging ze mee (ze rookt zelf ook, dus verder geen afknapper) en ze bleef eigenlijk de hele avond bij me in de buurt, veel verder dan een meter is ze niet van me vandaan geweest. Eind van de avond gevraagd of ze met mij en een paar vrienden (m/v) mee ging kijken naar mijn nieuwe appartement. Ze zou meegaan, maar uiteindelijk is ze toch gewoon naar huis gegaan. Jammer, dacht ik.

    Een week of twee later was mijn housewarming, had haar uitgenodigd, maar ze was ziek zei ze, dus ze kon niet komen. Jammer, dacht ik weer. Ik begon al richting smoesjes te denken, zoals je misschien begrijpt.

    De maandag na de housewarming sprak ik haar weer op whatsapp en toen hebben we afgesproken voor de volgende dag. Ik dacht, dat wordt een bakkie koffie, een rondleiding, een bakkie koffie en weer weg, maar wat schetst mijn verbazing? Ze kwam aan het begin van de middag binnen, hebben het superleuk gehad, veel gedaan (nee, dát dan weer niet), ik heb voor haar gekookt (viel erg in de smaak) en uiteindelijk is ze halverwege de avond vertrokken omdat ze een afspraak had, niet omdat ze weg wilde. Mijn dag was weer goed.

    Een week of twee voor oud en nieuw sprak ik haar weer via whatsapp en ze liet toen doorschemeren waar ze de nieuwjaarsnacht te vinden zou zijn. Ik heb niet meteen gehapt, maar zei dat me dat ook wel leuk leek en dat ik zou kijken of er nog kaarten waren voor dat feest. Die waren er niet, ik stond op de reservelijst, wat ik haar ook heb laten weten. Met oudjaar nog even een foto van mijn drankje gestuurd met ‘proost’ erbij, wat ze meteen beantwoordde met een foto terug. Om kwart voor 3 die nacht belde een vriend van me, hij had nog een kaartje over voor dat feest. Toen ik binnenkwam zag ik haar helaas nergens, dus heb ik zomaar een beetje rondgefeest, hartstikke leuk. Op een gegeven moment liep ik door de drukte naar achteren, richting de toiletten en hoorde ik ineens mijn naam. Daar was ze dan, ze kwam zelfs helemaal tussen de drukte door gewrongen om mij te begroeten. Elkaar een gelukkig nieuwjaar gewenst met de standaard zoenen, beetje gepraat en ineens gooide ik er een complimentje uit (wat zie je er mooi uit) en ik zag haar gewoon rood worden. Mooi was dat. De rest van de nacht weer leuk gehad, weer veel gepraat en gelachen, aanrakingen over en weer, echt heel gezellig. Uiteraard ben ik netjes met haar mee naar huis gelopen en daar kreeg ik een stevige knuffel, drie zoenen en toen dacht ik “nu of nooit” en heb ik haar een zoen op haar mond gegeven en die werd beantwoord. Mijn dag kon niet meer stuk. De rest van de week ook niet.

    Hoe dit verder gaat verlopen weet ik nog niet, ik leg letterlijk nèt mijn telefoon neer na een nieuwe afspraak met haar gemaakt te hebben, dinsdag is het zover. Ik heb er alvast zin in 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *