Is de liefde gemakkelijker voor de man dan voor de vrouw?Denk jij dat de liefde gemakkelijker is voor vrouwen? Echt? Blijf lezen…

Op mijn blog geef ik diverse tips voor een beter liefdes- en seksleven. Dat is mooi, alleen het is nog mooier dat mensen inhoudelijk reageren en daarmee mijn artikelen aanvullen met suggesties en gerichte vragen.

Zeer welkom, bedankt!

Een man die liever anoniem wil blijven, plaatste deze opmerking en vraag bij het artikel over ‘Vriendin krijgen onmogelijk (deel 1)’:

Het valt me wel op dat het (leeuwen)deel van de mensen die hier heeft geantwoord, en dan laat ik de reply’s even buiten beschouwing want dat telt niet, een mannelijke naam heeft. Pieter, Wilco, Ben,Thijs, Andy, Mark, Tom en nog een paar die ik wel kan opschrijven. Ik heb het (misschien te) snel doorgekeken. En dit valt me echt op.

Mijn vraag? Is het probleem bij het krijgen van een vriendin groter dan vice versa.? Oftewel dat vrouwen makkelijker een vriendje hebben. En zo ja… dan ben ik benieuwd naar wat de oorzaak hiervan is.

Ik voldoe aan de bovengenoemde 3 punten totaal NIET! En toch heb ik geen vriendin? Wat doe ik dan fout?

Waarom heb je geen vriendin? Ik heb vier artikelen geschreven over het onderwerp en waarschijnlijk ga ik nog meer delen uitbrengen…

Waarom mannen hier meer vragen stellen over de liefde

Dus het zijn voornamelijk mannen die reacties plaatsen op mijn blog? Uiteraard! Aantrekkingskracht.com was voorheen in eerste instantie gericht op mannen; een echt blog voor mannen. Is het niet logisch dat het grotendeels mannen zijn die reageren hier op mijn mannenblog?

Let wel, er zijn ook wel vrouwen die reageren; het aantal neemt zelfs toe. En er zijn veel vrouwen die stilletjes meelezen.

En in de pen zijn artikelen die zich veel meer richten op het uitgangspunt van de vrouw. Ik verwacht dus dat het aantal lezende en reagerende vrouwen flink zal toenemen.

Sowieso lezen een aantal vriendinnen van mij mee; ze zijn nieuwsgierig over de denk- en belevingswereld van mannen. Deze nieuwsgierigheid en leergierigheid is dus helemaal wederzijds. Daarnaast ontvang ik geregeld vragen van vrouwen: “Victor, geef je ook flirt-advies aan vrouwen? Ik heb namelijk een leuke man ontmoet maar…”

Meer vrouwen zijn bezig met ‘de liefde’

In werkelijkheid zijn meer vrouwen openlijk bezig met de liefde dan mannen. Er zijn meer websites en fora voor vrouwen. De vrouwenmagazines hebben meer artikelen over flirten en aantrekkingskracht dan mannenmagazines.

Ja, er zijn echt meer vrouwen die zichzelf actief verbeteren op liefdesgebied dan mannen. Ze spreken vaker en diepgaander over flirten, liefde en seks (met vriendinnen) dan wij mannen!

En wist je dat ik in het dagelijks leven veel meer met vrouwen over versieren, relatie en seks spreek dan met mannen? Over het algemeen voelen mannen zich veel kwetsbaarder om serieus en openlijk over deze onderwerpen te spreken.

“Ik ben een echte man, ik heb dus geen hulp nodig, kug”

Genoeg mannen scheppen graag op over het aantal ‘chickies’ dat ze elk weekend ‘scoren’, om zo hun onzekerheid te verbergen. Ze doen net alsof ze een held zijn met vrouwen en daarom geen professioneel advies kunnen gebruiken.

Maar dezelfde mannen vragen stiekem om flirttips, relatietips en sekstips via mijn blog, websites en per e-mail; vaak als ‘anoniem’.

Conclusie: zowel mannen als vrouwen hebben vragen en problemen op dit vlak. En dat is prima en normaal. Het hoort bij de mens.

Dus vrouwen hebben het gemakkelijker?

Beste anoniem, je stelt een begrijpelijke, maar oppervlakkige vraag. Ja, vrouwen krijgen gemakkelijker een partner. Maar daarmee is alles gezegd.

De vraag is, wat voor partner kan ze krijgen? Is die partner wel een goede match? Hoe is de seks, hoe is de vonk, hoe is de relatie, waar is de romantiek? En hoe kan zij ‘het vriendje’ houden, langer dan een maand of drie?

En om de lijn nog verder door te trekken: voor je het weet is er een kaper op de kust, een andere vrouw die haar man seksueel kan verleiden tot vreemdgaan. Klinkt wat dramatisch, maar dit kan wel degelijk in gedachten langskomen bij een vrouw.

Geloof me: het gras lijkt altijd groener aan de overkant. Voor vrouwen is het niet gemakkelijker om een goede partner te vinden noch te houden!

Mannen en vrouwen hebben allerlei dilemma’s op liefdes- en seksvlak; beide sekse.

Wees blij met wat je hebt als man/vrouw; mens!

Je bent man, vrouw, of van mijn part iets anders. En dat biedt veel interessante mogelijkheden, veel plezier en genot. Je hebt veel in huis, op jouw unieke manier.

In nodig iedere lezer uit om een reactie te plaatsen onder dit artikel. Welke voordelen zie je aan het man-zijn of vrouw-zijn? Of zie je deze niet? Ik ben benieuwd!

Gerelateerd:

 • Single – 7 Nadelen van single zijn? (180)
  Single zijn, in hoeverre is dat nadelig? Het is steeds vaker een onderwerp dat in praatprogramma’s wordt besproken en waar mensen mij over uithoren in het dagelijks leven. Dus vandaag schotel ik 7 nadelen voor van het single […]
 • Hoe een Vrouw in Bed Krijgen (4 Tips) (17)
  Zin in seks? Maar een vrouw in bed krijgen, je weet niet hoe je dat voor elkaar kunt boksen? In dit artikel met een korte, krachtige video geef ik 4 praktische tips. Op mijn mannenblog mogen dit soort tips niet ontbreken […]
 • Echte Man – Hoe Word je een Echte Man? (85)
  De echte man... In talloze boeken, workshops en magazines wordt er vaak gesproken over de echte man. Hij zou aan bepaalde zaken moeten voldoen voordat hij zichzelf een echte kerel of alfaman mag noemen... Een echte man heeft […]
 • 3 Flirttips als basis van het flirten met vrouwen (45)
  Goed flirten als begin van het vrouwen versieren is het halve werk. Daarom is het belangrijk om het flirten je zo goed mogelijk eigen te maken. De drie volgende flirttips in dit mannenblog zijn een goede basis voor het […]
Is de Liefde Gemakkelijker voor Vrouwen?
Trefwoorden:         

65 reacties op “Is de Liefde Gemakkelijker voor Vrouwen?

 • Het is een interessant artikel en ik wil er graag een paar dingen over kwijt:

  – Ik denk dat voor vrouwen de liefde inderdaad makkelijker is.
  – Het verbaast me dat er nog niemand gereageerd heeft op dit artikel
  – Het valt me op dat veel mannen het aanspreken van vrouwen als een probleem ervaren. Wat ik hierover kwijt wil: Een probleem bestaat uit twee dingen. Het eerste is het deel dat je ziet, dat daadwerkelijk gebeurt en het tweede is het beeld dat je in je hoofd hebt van hoe iets zou moeten zijn. Het probleem in dezen is dat het beeld in je hoofd niet overeenkomt met het probleem. Veel mannen proberen de werkelijkheid aan te passen, en ik vind het super dat mannen aan zichzelf proberen te werken. Ik vraag me alleen af of het als allereerste stap niet veel gemakkelijker zou zijn om het beeld dat je van aanspreken in je hoofd hebt, aan te passen. Ik denk dat door het beeld aan te passen, je een stuk meer ontspannen bent, en daardoor ook aantrekkelijker..

 • Ja liefde is gemakkelijker voor vrouwen. Als ze single zijn, moeten ze enkel wachten tot een man op hen afstapt. En het enigste wat zij moet doen is afkeuren of goedkeuren.
  De man daarentegen? Die moet het initiatief nemen of anders blijft ie single tot zn dood.

 • Dit is ook wat ik dacht, dat vrouwen alleen maar zich een beetje sexy te hoeven kleden en naar mannen staren. Dat ze dan vanzelf op hun af kwamen. Maar toch denk ik dat het voor de minder aantrekkelijke vrouwen niet zo makkelijk is. Die moeten er wat voor doen.
  En het kan wel als voordeel worden gezien door mannen, maar wat sla je dan aan de haak? Je type? Of gewoon een man die zin heeft. Ze hebben voordeel in de eerste kennismaking, als het een akelige vrouw is haakt de man heus wel af na een aantal dagen/weken. Dus daarna zijn mannen en vrouwen gelijk volgens mij.

  Vroeger dacht ik dat ik altijd maar moest gaan voor de minder aantrekkelijke vrouwen, dik of lelijk. Maar gelukkig ben ik daar goed van af. Als ik een meid tegen kom die ik qua uiterlijk niet aantrekkelijk vind moet ze veel uit de kast halen om mij te interesseren (goede toepassing van overvloed). Beter niets dan iets voor mij in dat geval. Natuurlijk kan ze me wel “charmeren” maar dan moet ze wel mijn type zijn qua persoonlijkheid. Zij moet dat dan tonen en initiatief nemen.

  Uiteraard is dit ook lekker makkelijk omdat ik geen held ben in ’t aanspreken van meiden. Meestal weet ik iets leuks te zeggen ongeveer 20 seconden nadat ik de kans had om iets te zeggen. Er zit “lag” in mijn reactievermogen 🙂

 • @ Rik,

  Precies, er kwam in eerste instantie weinig reactie 🙂

  Wat je zegt over het beeld dat mannen hebben over het aanspreken van vrouwen, mee eens.

  Het eerste contact gaat redelijk eenvoudig, niet zoals overdreven wordt getoond in films.

  @ Peter1,

  Wat als je haar niet aanspreekt, heeft ze dan ook een volledig vrije keus?

  @ Arnan,

  Zoals ik ook aangeef in mijn Breek het IJs-E-boek, mooie(re) vrouwen hebben het echt niet gemakkelijker. Mannen zijn te passief of spreken vrouwen verkeerd aan.

  Beloon jezelf als je iets leuks hebt bedacht, ook al is het 20 seconden later. Als je dat altijd blijft doen, dan wordt het 19 seconden, 18 seconden…

 • @Victor

  Tnx voor de reply.
  Vaak heb ik later een goede reactie in m’n hoofd. Als ik met maten ben, en er zit toevallig een meid bij (ook al is het de vriendin van 1 van mijn maten) dan begin ik ook automatisch door te praten, klunzig lollig te doen. Heeft iets te maken dat ik dan in m’n comofort zone ben, dan gaat alles makkelijker en sneller.

  Nu heb ik interesse in een meid@sportschool. Ik ken haar totaal niet, alleen dat ze engels spreekt dus waarschijnlijk niet van hier is. Laat ik maar oppervlakkig zeggen, ze heeft een mooi vol achterste en is van mijn lengte (klein, wat schaars is in mijn omgeving).
  Ik vind het moeilijk om een gesprek met haar te beginnen, want ik kan moeilijk meteen over mijn eerste interesse in haar beginnen. Daarnaast zie ik haar altijd met een andere meid praten.

  Is het beste om haar gewoon kort te groeten, of een klein algemeen gesprekje te voeren?
  Als iets mis gaat en ik zet mezelf voor paal kan ik gelukkig wel makkelijk m’n mp3 speler aan zetten
  en verder met sporten gaan, ongestoord.

 • @ Arnan,

  Je interesse in haar achterste, lol! Herken dit soort interesses 😉

  Begroet haar vrolijk. Doe het de volgende keer weer, wees vrolijk. En begin daarna een gesprekje, ook met haar vriendin als ze erbij is. Hoeft nergens over te gaan. Wees vooral nieuwsgierig…

  Sport, hoe vaak ze komt sporten. Wanneer jij graag sport. Tijden maken uit op je prestaties. En dat met een trainingsmaatje het misschien lekkerder sporten is, omdat je dan ook meer doorzettingsvermogen hebt. Maar waarom het ook positief kan zijn dat je in je eentje sport; vrijheid. Welke sporten je nog meer doet (of wilt doen, hebt gedaan). Hoe het opvalt dat tijdens een tentamenperiode studenten massaal minder sporten. Of ze ook van dansen houdt, en welke dansen. Laatst werd er gedanst op een feestje en … blablabla.

  Jezelf voor paal zetten kan niet. Een man die initiatief neemt verdient bij wijze van spreken een medaille, ongeacht zijn handigheid!

 • @victor ja, als je haar niet aanspreekt heeft ze idd volledige vrije keus. Ze hoeft gewoon dan maar naar andere mannen te kijken en……wachten.

 • Haa Victor,

  Ik had ook een vraag over sporten.
  In de sportschool heb ik de vrouwen ontdekt!

  Alleen, hoe kan ik ze aanraken? Gaat moeilijk als we allebei zweten. Ben bang dat ik in de vrienden-zone blijf als ze niet gewent raakt aan mij aanrakingen.

  groetjes,
  Tom

 • @ Tom,

  Zweet hoeft geen punt te zijn. Het is de nonchalante, vluchtige aanraking. Iets wat (flirtende) mensen overal doen.

  Er is geen haast, maar wees ook redelijk vlot met het uitnodigen voor een afspraakje. “Wat doe je na de training? Laten we wat drinken, het is leuk om met je te praten.”

  Voor je het weet zit je met een aantrekkelijke vrouw samen in een cafeetje 🙂

 • Liefde is voor vrouwen niet makkelijker. Vrouwen zijn vaker opzoek naar iets dat op de lange termijn nog staat, terwijl mannen vaker uit zijn op ‘ een lolletje’.

  Vrouwen die opzoek zijn naar een serieuze relatie, hebben het dus nog best moeilijk. Vrouwen die op zoek zijn naar een one night stand, zullen het inderdaad makkelijker hebben.

  Bovendien wordt er gedaan alsof vrouwen te arrogant zijn om op een man af te stappen en ze hem daarom ‘ het werk’ laten doen, maar de meeste vrouwen durven gewoon geen man aan te spreken en zijn net zo bang om afgewezen te worden als mannen.

  Bovendien is er een verschil tussen vrouwen die gezien worden als aantrekkelijk en vrouwen die gezien worden als niet aantrekkelijk. Hoe hard de niet aantrekkelijke vrouwen ook zouden proberen, ze maken geen enkele kans, niet als er een aantrekkelijker vrouw rondloopt in dezelfde ruimte in ieder geval.

 • @Shadow,

  Met dit:
  “Bovendien is er een verschil tussen vrouwen die gezien worden als aantrekkelijk en vrouwen die gezien worden als niet aantrekkelijk.”

  Ben ik het eens.
  Laatst toch maar even naast mijn interesse gaan staan op 1 of ander apparaat en kwam er achter dat ze qua uiterlijk eigenlijk helemaal niet mijn type is (ik heb m’n bril niet op tijdens ’t sporten en moet dus wel een beetje bij iemand in de buurt zijn om ’t goed te kunnen zien, daarom heeft het geen zin om op afstand met me te flirten want ik zie het gewoon niet :p)
  Wel een beetje opluchting, gezien ik al 2 weken eerder even met haar wou praten.
  Mijn interesse was ineens compleet weg. Misschien wel jammer voor haar als ze mijn wel leuk vond, maarja.

 • Ik woon in China en wat vrouwen betreft is het typische vrouwengedrag en haar mogelijkheden uitvergroot. Chinese vrouwen zijn populair, zowel onder de Chinezen als de buitenlanders en ze hebben ook nog eens het voordeel dat er mannen tekort zijn in China.

  Gevolg is dat het inderdaad ook in China zo is dat het voor mannen (ook voor mij) erg moeilijk is om aan een vrouw te komen voor een one night stand tenzij je een gewiekste player bent die exact weet hoe je ze moet verschalken.
  Het is het één of het ander, of je spreekt mannen die de éne na de andere binnenhalen of je spreekt mannen (zoals ik) die bijna nooit iets hebben.

  Het is typerend dat ook in vaststel dat Chinese vrouwen bijzonder veel moeite hebben om een relatie op te bouwen. Gemiddeld verblijven hun contactgegevens een paar weken in mijn mobiel. Als ze de zaak, zoals gewoonlijk, weer verprutst hebben dan delete ik ze omdat ze alleen maar in de weg zitten en sms’s blijven sturen en blijven bellen maar niet datgene doen wat ik graag zou willen.

  Als ik dan een sms of belletje krijg met een nummer dan weet ik dat het er één is die eerder de boel verklooid heeft en dan antwoord ik meestal niet.

  Ik heb trouwens veel dagen dat ik ze ook niet meer aanspreek als ik het niet vertrouw. In gezelschap besteed ik dan minimaal aandacht aan ze wat ze meestal niet leuk vinden omdat ze dan gaan twijfelen aan zichzelf.

  En de meeste, en ik praat niet over 9 van de 10 maar over 99,9%, weten dan niet wat ze moeten doen om het ijs te doorbreken.

 • @ Shadow,

  Vrouwen die op zoek zijn naar een one night stand of een seksrelatie, doen dat liever niet met zomaar een man, maar met een goede minnaar. En de man moet vervolgens niet blijven ‘plakken’ voor een relatie, dat is vaak een bijkomend probleem, waardoor vrouwen terughouden zijn…

  Je zei:

  “Bovendien wordt er gedaan alsof vrouwen te arrogant zijn om op een man af te stappen en ze hem daarom ‘ het werk’ laten doen, maar de meeste vrouwen durven gewoon geen man aan te spreken en zijn net zo bang om afgewezen te worden als mannen.”

  Klopt helemaal!!!!

  En je zei:

  “Hoe hard de niet aantrekkelijke vrouwen ook zouden proberen, ze maken geen enkele kans, niet als er een aantrekkelijker vrouw rondloopt in dezelfde ruimte in ieder geval.”

  Bedoel je aantrekkelijker in de zin van het uiterlijk/looks?

  Want ik heb ooit een vrouw ontmoet die absoluut het uiterlijk niet mee had, maar wel diverse mannen kon verleiden. Zij wist mannen emotioneel te raken, alsof ze kon toveren.

  Misschien hoor je er weinig mannen over, maar meestal blijkt het uiterlijk toch niet het belangrijkste voor veel mannen…

  @ Arnan,

  Misschien zijn lenzen iets voor jou? Ik kijk me ogen altijd uit op de sportschool… 🙂

  @ Tinus,

  Helaas ben ik niet in China geweest, en waarschijnlijk verschilt het flirtgedrag per regio.

  Ook daar is het de kunst om jezelf op een positieve manier te onderscheiden. Blijf niet hangen in het beeld dat vrouwen het voor het uitkiezen hebben. Gebruik het Overvloed-concept.

  Het blijkt, uit mijn ervaring in Nederland met Aziatische vrouwen, dat vrouwen veel minder oogcontact maken. Laat je daar niet van de wijs brengen, neem initiatief en blijf de Verovering voortzetten…

 • @Victor

  Ik heb het over aantrekkelijk over het algemeen. In mijn ervaring vallen mannen voor zelfverzekerde vrouwen met humor. Een leuke uitstraling en een verzorgd uiterlijk is genoeg, je hoeft niet ook echt knap te zijn. Blijkbaar ben ik ook aantrekkelijk, maar ik ben niet super knap ofzo. Mannen vinden mij vaak leuk om hoe ik ben en dan vinden ze je vaak ook gelijk knapper.

 • Ja vrouwen hebben het wel degelijk makkelijker.
  Sorry maar ik ben het spuugzat dat zij daar over lopen te klagen met allerlei.. ik noem het maar ”margrietverhaaltjes”.

  Ik haal even een recent voorbeeld naar voren. Laatst ging ik op stap met vrienden en vriendinnen. Nou, na afloop in mijn auto, ik hoorde de vriendinnen van ons een hoop klagen niet normaal. Van: geen ene vent die ons leuk genoeg vond, zeiden ze.
  Ik zei, dat is een inkoppertje he, er gewoon bovenop. Ik zei: “de kroeg waar we waren was 80% man, jullie kregen aandacht volop. Je kon je gang gaan en uitkiezen zoveel je kon. Ik wilde dat ik dat eens trof als man zijnde, een kroeg waar 80% vrouw aanwezig is en mij die aandacht schonk, dan was ik niet lang meer alleen hoor. Enne om te weten voor het gemak er liepen heus wel leuke mannen genoeg rond hoor.”

  Weet je wat het is. Het is net een winkelstraat met leuke etalages die vol liggen met leuke kleding. Ze gaan teveel op details letten en dan word er op elke slak zout gelegd. Een man is veel inschikkelijker op dat punt en eerder tevreden, omdat de verleiding tot de buurvrouw minder is omdat het gewoonweg niet aanwezig is. Dus vrouwen moeten eens stoppen met zeggen dat het voor hun net zo moeilijk is. Dan erbij, dan zouden wij eens minder er vanuit moeten gaan vanuit het fictieve droombeeld zoals beschreven in ”waarom heb ik geen vriendin”. Het was beter dat dit eens bij vrouwen meer uitgelegd werd en dat die eens meer dat concept toepasten.

  En dan kun je zeggen Victor, ga naar plekken waar ik wel die overvloed heb. Welnu, ik ben de 40 gepasseerd, het zal wel enigszins nog wel werken voor de jeugd, maar ik kom geen plekken tegen waar meer vrouw loopt dan man hoor. dus leg mij maar eens uit hoe het dan wel kan. En ja, jouw overvloed cursus heb ik gevolgd hoor.

 • Laat ik eens iets als voorbeeld nemen. We zetten een vrouw in een kroeg weg met alleen mannen. En een man in een kroeg met alleen vrouwen. We laten ze beiden hetzelfde roepen: ”Ik wil gezoend worden en sex hebben”.

  Voor de vrouw zullen alle mannen in de rij gaan staan. De man wordt uitgelachen. Das het verschil.

 • Natuurlijk is het voor een vrouw 1000x makkelijker, ik heb eens een vrouw gekend die hoer was, iedereen wist dat, ze had kale plekken op haar hoofd, zag er echt heel erg slecht uit, gelige huid, pukkels en ze stonk, (echt waar). een vriendin van mij woonde naast haar en had een keer condooms nodig en vroeg die aan haar. Oh nee hoor, die gebruik ik nooit zei ze. We stonden paf, vooral omdat ze het nog redelijk druk had ook, we konden de mannen zien gaan en komen vanuit huis en ze had een keer tegen die vriendin verteld dat ze 5 euro vroeg voor haar diensten, bizar he?

  Maar om terug te komen op het onderwerp, als dit gebeurd (en er kwamen echt allerlei mannen) dan kan iedere vrouw toch met 1 vingerknip hordes mannen om haar heen verzamelen? Hoeveel wanhopige mannen zijn er wel niet en merk je wanhoop aan een vrouw? Ik niet. Alle vrouwen weten dit toch ook, lijkt me.
  Vrouwen kunnen toch gewoon kiezen wie ze hebben willen en misschien de echte goodlooking, rijke, succesvolle mannen kunnen een beetje kiezen wat ze willen.

  Ik zit zelf momenteel behoorlijk financieel aan de grond en merk wat een ongelooflijke impact dat op je leven heeft. Voel me zo’n ongelooflijke loser en heb afgelopen jaar het minste sex gehad van alle afgelopen 20 jaren. Ben nu 43 en heb niet eens een tientje om wat met een vrouw te gaan drinken, laat staan om een relatie te beginnen. Bovendien drukt het gebrek aan geld als een molensteen op je hoofd dus erg gezellig zal het ‘wat gaan drinken’ dus ook niet worden.
  Tony Montana zei het al: first you need the money, then you get the power, then you get the women!
  Anders dan dit zal het niet worden en ik heb vele versierboeken gelezen maar zonder geld houdt gewoon alles op en staat je wereld stil.

 • ik kan me in jou verhaal goed vinden johan
  asl je volgens het nibud moet leven kun je het ook wel vergeten. en als je vrouwen uit de bijstand dan zelf goed genoeg voor je vind bij wijze van spreken, laten dat nou net degenen zijn die dan net die rijke goodlooking persoon willen. en dan krijg je de ”margrietverhalen” van de vrouw van die man ziet mij niet staan

 • @Tinus:

  Als je zoveel klaagt over vrouwen in China, waarom woon je er dan vraag ik me af?

  En jeetje, wat erg zeg, smsjes en telefoontjes krijgen van vrouwen 😛 (sarcasme)

  Over het oogcontact trouwens vind ik dat het met Nederlandse meisjes niet veel verschilt van Aziatische meisjes. Beiden kijken ze recht door je heen. Komt voor mij arrogant over en is meteen al een enorme afknapper.

 • Ja anoniempje, ik ga ook om met vrouwen op bijstandsniveau, noodgedwongen ook omdat ik een zoon heb met zo’n vrouw. Drama alom, medicijnen slikken, alcoholverslaving, superarrogant daarbij met een hele grote bek, vooral over zaken waarbij ze niet gehinderd wordt door enige vorm van kennis, echt lachen maar niet heus. Maakt het leven onnodig veel en veel zwaarder dan het al is. Maar ze wil evengoed alleen mij. Er lopen mannen genoeg achter haar aan en toch echt niet de minste. Mannen met redelijk wat geld en ik moet zeggen dat ze geen misbruik van ze maakt, al willen ze alles voor haar doen. Ze neemt niets aan, wat haar wel weer siert op een of andere manier maar heeft er ook mee te maken dat ze alleen met mij sex kan en wil hebben, terwijl ik haar probeer te overtuigen dat ze een van die kerels moet nemen omdat ik denk dat dat beter is. Ook hier weer: veel mannen die achter haar aan zitten en het is echt geen gezellige vrouw ofzo hoor, integendeel zelfs, ze is altijd boos, klaagt en geeft de hele wereld de schuld van alles en toch heeft ze als ze wil aan iedere vinger 2 mannen die alles voor haar willen doen, snap jij t nog?

 • @ Johan
  @ Anoniempje

  Ik moet eerlijk zeggen dat ik vind dat jullie een hele negatieve mindset hebben. Kijk, ik had dat ook hoor, en nu onder behandeling bij psychologe (nog een mooi meisje ook).
  ik heb zoiets van, je kan wel zoveel versierboeken lezen maar je moet gewoon de praktijk in.
  Geldproblemen heb ik met meisjes nooit gehad, die betaalden altijd wel voor me omdat ze me graag mochten en bij me wilden zijn.

  Het bestaat niet dat je helemaal geen geld hebt, ik heb het ook dat ik geld tekort kom maar met een meisje wat drinken kan toch gewoon? Dan betaalt zij gewoon lekker. Tegenwoordig zijn er genoeg meisjes die zelfstandig zijn en zelf betalen voor hun eigen drinken hoor.

  Ik geef nu bijles Engels aan een vrouw en zij betaalt alles voor me en brengt me elke keer naar huis.
  En wat doe ik? Ik geef aandacht, lach met haar, creeër een vrolijke en leuke sfeer. En dat doe ik niet door mezelf te zijn zoals velen zouden zeggen want we weten onderhand dat die uitspraak gewoon echt onzinnig is en echte bullshit.
  Ik heb gewoon een iets positievere mindset en blijf mezelf elke dag verbeteren door middel van Zen, meditaties, buiten wandelen (is allemaal gratis).

  Er is zoveel waar je geen geld voor nodig hebt 🙂

 • Ik denk dat vrouwen het veel moeilijk hebben om een goed vent te vinden.

  Dat moet je natuurlijk in de context plaatsen van wat mannen zoeken in een vrouw en vrouwen zoeken in een man.

  Mannen kijken gewoon naar het uiterlijk. Als iemand knap is, maar sjaggie, dom of wat dan ook dan is dat geen reden voor de man om weg te gaan. Knappe vrouwen zijn er genoeg in de wereld dus relatief gezien heeft de man het makkelijker, want:

  Vrouwen kijken niet zozeer naar uiterlijk, maar meer naar persoonlijkheid, emotionele stabiliteit, onafhankelijk, jezelf kunnen redden en als laatste maar meest belangrijke: een uitdaging zijn (oftewel niet 80x per dag bellen, smssen e.d.).

  Als ik dan eens om me heen kijk dan zie ik maar bar weinig mannen die aan die criteria voldoen. Dat soort mannen is eigenlijk vrij zeldzaam.

  Het is dan ook niet voor niets dat in 90% van de gevallen de vrouw een punt achter de relatie zet.

  Ik denk dat vrouwen het dus een stuk moeilijker hebben dan mannen.

 • Oh God, wat een vooroordelen.

  Vind het niet zo vreemd dat jullie moeite hebben met vrouwen versieren. Jullie komen over als zuurpruimen, daar valt geen enkele vrouw voor (ik zeg niet dat jullie het zijn, maar zo kom je wel over op het moment. Jullie hebben vast ook een hele leuke kant, maar op het moment zie ik alleen maar negativiteit en wanhoop). Negativiteit en vooroordelen straal je ook uit naar buiten (wat vrouwen dus weer afschrikt).

  Ik ben het ook totaal niet eens met de inhoud van jullie verhaal. En dan lees ik dat jullie 40 zijn. 40 en dan nog huilen als een klein jongetje. Het lijkt alsof jullie het de vrouw kwalijk nemen dat jullie niet kunnen versieren. Je kan het de vrouw niet kwalijk nemen dat ze naar meer op zoek is dan een nachtje plezier.

  Vrouwen vallen nu eenmaal niet voor mannen die met elke vrouw mee naar huis zouden gaan. Ze vallen ook niet voor de eerste de beste man. En wat is er mis met eisen stellen aan de partner waar je de rest van je leven mee door wil brengen? Ikzelf date ook alleen mannen waarmee ik toekomst zie op de langere termijn. Mannen voor enkel even wat ‘fun’ vind ik tijdverspilling en er zijn meer vrouwen met mij die daar zo over denken.

  Zelf vind ik het ontzettend moeilijk om aan een leuke man te komen. Ik neem het dan ook erg serieus. En ja, als ik zou willen zou ik genoeg mannen kunnen daten, maar waarom iemand daten waarvan je weet dat het niets gaat worden? Dan hou je jezelf voor de gek en geef je die man ook nog eens valse hoop.

  Pas had ik iemand online die me mee uitvroeg. Ik zei dat ik een vriend had (heb ik trouwens ook). Zei hij dat hij dat niet erg vond. SORRY, MAAR IK WEL! Ik vind dat zo aso als mensen op je gaan azen als je al bezet bent. Dan kom je ook nog eens wanhopig over.

  Naar mijn mening zijn er maar een paar mannen die echt aantrekkelijk zijn. En die mannen krijgen alle vrouwen, tenzij jij ook kan veranderen in zo’n man en daar hoef je echt niet rijk voor te zijn. Mij gaat het om hoe hij is, niet om wat hij heeft en als jullie alleen vrouwen vinden die geven om geld, dan moet je misschien op andere plekken gaan zoeken.

 • @ Jeroen & Angelo

  Jullie posts lees ik nu pas, dus ik sluit jullie even uit van mijn ik-ben-boos-post :p

  Ik kan me gewoon zo opfokken over mannen die klagen over vrouwen. Andersom ook trouwens. Je moet dingen gewoon positief bekijken en de probleem niet bij een ander neerleggen, maar bij jezelf. Elke man kan aan een leuke vrouw komen en elke vrouw aan een leuke man. Je moet het zelf alleen wel geloven.

  Overigens, @Angelo.
  Ik denk wel dat je jezelf moet zijn. Misschien nog niet aan het begin, maar als je in een vaste relatie zit, dan is het ook niet meer vol te houden om je voor te doen als een ander. + als die ander echt van je houdt, dan accepteert diegene ook je negatieve kanten.

  En over het betalen. Vrijdag zou ik sushi gaan eten met mijn beste vriendin en mijn vriend. Mijn vriend had geen geld meer, vanwege een te hoge belrekening. Ik bood aan om het voor hem te betalen, maar hij weigerde. Dat vond ik wel jammer, want daardoor kon hij er niet bij zijn (ik snap ook niet wat er zo erg aan is als ik een keer voor hem betaal, op onze eerste date betaalde hij toch ook voor mij?). Maargoed, ik vind dat degene die op dat moment wel geld heeft moet betalen. Vroeger had een vrouw geen inkomen en daarom moest de man wel voor haar betalen, anders kon ze gewoon niet mee. tegenwoordig hebben zowel man als vrouw geld. Dus waarom zo’n achterhaalde regel opvolgen?

 • shadow wil jij daar alsjeblief je grote mond over houden tegen mij/ons alsof ik sta te zuurpruimen.
  eisen mogen er gerust gesteld worden,dat doe ik ook maar ze moeten wel realistisch zijn.
  Ik heb zelf tot op heden over geld gelukkig geen klagen maar ik kon het me in dit geval heel goed voorstellen voor johan, want ik heb me ook uit een beroerde positie uit moeten knokken

 • @anoniempje
  Je staat ook te zuurpruimen. Lees je post maar eens over.
  En als vrouwen alleen maar onrealistische eisen zouden stellen, dan zou iedereen single zijn. Dit is niet zo, dus dat betekent dat vrouwen weldegelijk realistisch blijven. Wellicht niet allemaal, maar ook niet alle mannen zijn realistisch. Iedereen heeft recht op geluk en iedereen moet voor zichzelf bepalen hoe hij of zij dat wil bereiken. Als er vrouwen zijn die te hoge eisen stellen, dan komen ze daar vanzelf wel een keer achter. Waarom maak jij je druk om hoe een vrouw haar leven wil leiden? Bovendien, dan versier je toch een andere vrouw? Of probeer een plek waar het niet stikt van de golddiggers. Ik vind het gewoon erg onvolwassen van je dat je het probleem neerlegt bij de vrouw in plaats van bij jezelf. Mannen die geen verantwoordelijkheid nemen zijn bij voorbaat onaantrekkelijk voor de meeste vrouwen (op vrouwen met ego problemen na).

  @ Johan
  ‘ Ik zit zelf momenteel behoorlijk financieel aan de grond en merk wat een ongelooflijke impact dat op je leven heeft. Voel me zo’n ongelooflijke loser en heb afgelopen jaar het minste sex gehad van alle afgelopen 20 jaren.’

  Het kan ook zijn, dat doordat je je juist zo’n ‘loser’ voelt het mis gaat en niet omdat je te weinig geld hebt. Vrouwen vallen niet zozeer op mannen met geld, maar WEL voor mannen die zelfverzekerd overkomen. Grote kans dat je zelf geld belangrijk vindt om jezelf belangrijk te voelen en dat straal je dan ook uit naar buiten. Denk dat je zelf geld wellicht te belangrijk vind.

  Sowieso vind ik zelf dat je voor liefde geen geld hoeft te hebben. Zoveel leuke en romantische dingen die je ook gewoon goedkoop of gratis kan doen.

  Ipv ergens iets gaan drinken, kun je haar uitnodigen voor een soort pick nick. Dan zorg je voor wat drinken (sowieso al goedkoper dan in zo’n tent) en eventueel wat kleine hapjes.

  Later kun je haar uitnodigen bij jou thuis of kun je bij haar thuis afspreken en eventueel een filmpje kijken of een spel spelen, stomende seks hebben, noem maar op. Maar net wat je zelf wil.

  Je kan haar uitnodigen om te gaan fietsen of rollerskaten. Je kan samen iets gaan klaarmaken/koken. Etentje bij jou thuis of bij haar thuis…

  Bovendien zal ze je creativiteit appreciëren. Een keer iets anders dan elke keer dat ‘ zullen we ergens wat gaan drinken.’

 • ik hou erover op ik ben het beu zo, ben er stikmoe van geworden, niet van deze discussie het heeft mij met name de laatste dagen zo gemaakt dat ik dan in jou ogen zuurpruimerig ben
  ik heb alle mogelijke dingen gedaan welke in mijn vermogen liggen, te hoge eisen heb ik zelf nooit gesteld
  krijg iedere keer wel te horen van gaat jou vast wel lukken jaja.
  ik ben op alle fronten een doorzetter en een knokker geweest en nog, alleen prive in ditgene dat gaat me faliekant mis iedere keer weer, ik ben er gewoonweg lam in geslagen van alle pogingen maar weer dus zeg mij niet dat ik nooit geen andere dingen probeer
  Ik ben al weer ruim 8 jaar alleen. ik heb prachtige kinderen welke veel van me houden, zelfs die zeggen het, wat is dat toch papa. eveneens de mensen die om me heen staan vrienden,familie en de mensen die voor me werken (ik heb een eigen bedrijf nl)
  kortom terug on topic ik kan zelf met de ervaring die ik heb dat vrouwen het echt wel op ene presenteerblaadje krijgen

 • @anoniempje

  Kijk, dat het bij jou moeilijker gaat, wil niet zeggen dat het voor vrouwen makkelijker gaat. Bovendien is het heel afhankelijk van wat je wil. Ja, vrouwen hebben een grotere kans op een one night stand dan een man, maar veel vrouwen zijn opzoek naar een langdurige relatie. Ze zoeken een partner voor het leven. Probeer als vrouwzijnde maar eens over kinderen te beginnen met een jongen die jou interessant lijkt. Hij zegt dat ie de lichten van zijn auto heeft aanstaan en komt niet meer terug.

  Als het moeilijk gaat met een vrouw vinden, dan is dat gewoon rot en ik snap dat je dat een beetje zat bent. Het is niet leuk om elke keer afgewezen te worden, maar je moet het niet persoonlijk oppakken. Het ligt niet aan jou, je bent de juiste persoon gewoon nog niet tegengekomen. Je zou ook een datingsite kunnen proberen, dat werkt ook goed en dan kom je ook vrouwen tegen die niet alleen maar uitgaan. Je vergroot je vindkansen op die manier.

  Maar je moet niet negatief gaan denken over vrouwen (verwend, want hebben genoeg keus). Vrouwen hebben het ook moeilijk, misschien niet op dezelfde manier als dat jij het moeilijk hebt, maar ook voor vrouwen is liefde niet simpel. Er zijn ook genoeg vrouwen die meegaan met een man in de hoop op een mooie toekomst en die achteraf gewoon zijn ‘gebruikt’ als one night stand of weet ik veel wat. En ja, sommige vrouwen maken het voor zichzelf moeilijker door te hoge eisen te stellen, maar dat werkt henzelf ook tegen en daar ondervinden ze dan ook de consequenties van. Sowieso, zo’n vrouw wil je niet hebben, denk ik. Ik ga ervanuit dat je een vrouw wil hebben die realistische eisen kan stellen. Anders krijg je zo’n zeur als vriendin/vrouw en dat is ook niet erg bevorderlijk voor de relatie.

  Maargoed, blijf gewoon je best doen. Iedereen kan gelukkig worden in de liefde, dus jij ook.

 • Vrouwen zijn gewoon veel opener en makkelijker in gevoelens uiten. Dat maakt het makkelijker om wanneer ze dat echt willen gesprekken te starten of voort te zetten.

 • Op RelatiePlanet sta ik al 7 jaar ingeschreven, en bwehh krijg van die reacties: ik moet geen man met zoveel kinderen. En dat terwijl ze mij niet eens kennen, niet eens de moeite willen nemen. Kortom, ik ben er moe en lam in geslagen.

 • Hoeveel kinderen heb je dan?
  Natuurlijk heeft iemand het recht om te zeggen dat ze je niet willen kennen, naar aanleiding van je kinderen. Sommige vrouwen willen gewoon geen kinderen. Maargoed, als ze het huis uit zijn, zou het geen probleem moeten vormen. Hoe oud zijn je kinderen?

 • @ Shadow:

  Ik ben het er niet mee eens dat je jezelf kan zijn. Het begrip heeft teveel onduidelijkheid. Iemand die verlegen is en een meisje niet aan durft te spreken vertel je dat niet als advies. Die zal er niks van begrijpen.
  Of een ander gek voorbeeld, je zegt tegen een seriemoordenaar toch ook niet dat hij gewoon zichzelf moet zijn? 😀

  Ik geloof dat het betere advies is: Verbeter jezelf.
  Dat vind ik dan ook vele malen duidelijker. Kijk waar je niet goed in bent en werk daar gewoon aan.
  Ik merk het bij mezelf, ik zie de wereld nu heel anders en merk dat er veel meisjes zijn die stiekem naar me kijken. Ik vind mezelf niet lelijk maar juist heel aantrekkelijk en ik weet dat ik het gewoon ben 🙂

  Verder heb je gelijk wat betreft dat veel mannen zeuren, ik was ook zo maar heb ingezien dat als je dat doet geen enkele meid je leuk vind. Gewoon lachen en vrolijk het leven ingaan, dan trek je vanzelf (leuke)mensen aan. Zoals je ooit een keertje zei wat ik nu ga herhalen wat goed van pas komt, jouw spreuk:

  “Niet zeuren, maar gewoon lekker versieren” 🙂

  @anoniempje:

  Ik vind het heel vervelend het aan te moeten horen en dat je problemen hebt, maar ik vind het een overduidelijk voorbeeld van iemand die excuses verzint en niet helemaal het avontuur opzoekt.
  Het bestaat gewoon niet dat je geen vrouw kan krijgen. Er lopen er zoveel rond op deze aardbol alleen al.
  Kijk, ik heb ook tegenslagen gehad en waarschijnlijk gaat er nog meer aankomen. Maar ik weet dan dat er honderden leuke meisjes wachten die mij graag willen 🙂
  Doe je best, ik geloof dat jij dat ook kan. Ik heb ook in zware depressies gezeten en ken het gevoel. Okay, misschien niet met het hebben van kinderen, maar ik ken een man van 44, en die heeft nu een hele mooie Amerikaanse vriendin van 21. En hij heeft een dochter van 13, en is gescheiden. Die vriendin heb ik ontmoet, en dat is echt een fotomodel EN ze heeft superrijke ouders. En hij is een arme straatrat die nog geen eens een uitkering heeft omdat hij daar niet in gelooft.
  Hij is dik, heeft geen geld, hoge schulden, deurwaarders, en zijn huis is nogal kaal en niet eens behangd.
  En toch heeft hij een ontzettend lekkere vriendin. Je ziet, alles is mogelijk.

  Nou, hopen dat Victor snel terugkomt, hehehe 😉

 • @anoniempje
  Heb geen hyves. De reden waarom ik vroeg naar het aantal, was omdat 2 opzich nog wel zou moeten gaan, vind ik zelf. Ohja, mijn vader is 48 en heeft sinds kort een vrouw van 32. Ze is ook heel mooi en vond het niet erg dat mijn vader al 3 kinderen had. Maargoed, het scheelt ook dat mijn ouders zijn gescheiden en ik bij mijn moeder woon.
  Er is trouwens ook een speciale datingsite voor ouders. Misschien dat dat ook interessant is. Zelf zat ik gewoon op dating2000. Dat is een gratis datingsite.

  @Angelo
  Jezelf zijn in bepaalde mate he. Ik snap dat als je pedofiel, moordenaar, dierenverkrachter bent, dat je dan jezelf niet kan zijn, in ieder geval niet op die vlakken.

  Kijk, als je verlegen bent, dan moet je je in het begin daaroverheen zetten. Ik bedoelde meer dat je jezelf bent in de zin van, niet gaan zeggen dat je van judo houdt als je er een hekel aan hebt, dat soort dingetjes. Maar inderdaad, aan jezelf werken kan altijd en zal ook altijd nodig zijn, denk ik.
  En inderdaad, vrolijke, zelfverzekerde mannen hebben gewoon meer succes dan mannen die dit niet zijn (of zich niet zo gedragen).

 • @Shadow

  Jezelf zijn in bepaalde mate. Kijk, voor mij blijft dit dan gewoon onduidelijk 😛

  Je kan jezelf veranderen, verbeteren, verslechten, verwaarlozen. Maar wie ben je dan? Je bent altijd wel iemand en je moet je wel anders voordoen dan je bent dwz jezelf verbeteren en veranderen,
  om bepaalde dingen voor elkaar te krijgen.
  En in een relatie moet je dat volhouden, want als je partner erachter komt dat je helemaal niet van grapjes houdt of de relatie niet meer levendig houdt net als voorheen hoe je je gedroeg, dan houdt het snel op en dan gaat het er niet meer om om ze je wel of niet accepteren hoe je bent. Als dat vuurtje uit gaat houdt de relatie vanzelf wel op.

  Anyways, Ik vind het niet meer erg als ik afgewzen zou worden. Want het is niet mij, maar de situatie die afgewezen word en dan ga je als man gewoon naar de volgende meid toe 🙂 Natuurlijk kan het begrijpelijk zijn als het echt een superleuk meisje is, maar daar zijn er zoveel meer van.

  Tip voor de mannen:Als een dame je afwijst en nee zegt, dan zeg je gewoon vriendelijk en glimlachend:
  “Dat geeft niet, ik heb jouw goedkeuring toch niet nodig”.
  En dan glimlach je erbij en loop je rustig en kalm weg zonder haatgevoelens of verdriet.

 • @Angelo

  “Dat geeft niet, ik heb jouw goedkeuring toch niet nodig”.

  Dat klinkt dan wel alsof je zwaar teleurgesteld bent. Denk dat je het beste gewoon ‘ jammer’ kan zeggen.
  Sowieso kan ‘ik heb jouw goedkeuring toch niet nodig’ overkomen als arrogant.

  Over jezelf zijn:
  Je gedrag en je denken en doen geven al aan wie jij bent. Ik zou zelf niet in een relatie willen zitten met iemand die zichzelf niet kan zijn. Als iemand echt van je houdt, dan accepteert zij je zoals je bent en als ze dat niet doet, dan is ze jou niet waard (vind ik).

  Overigens verander je jezelf niet door de veranderen en te verbeteren, je blijft jezelf. Een aantal dingen van jou zijn gewoon zo. Bijvoorbeeld, jij lijkt me iemand die zich gemakkelijk aanpast aan situaties en mensen, dat is een eigenschap die jouw eigen is en dus ook iets verteld over hoe/wie jij bent. Ik denk dat je je gedrag wel kan veranderen en controleren in zekere zin, net zoals emoties en handelingen, maar je ‘ik’ dus je karakter, die kun je niet zo makkelijk aanpassen. Je kan je ‘nadelen’ hoogstens censureren.

  En nu ga ik nog snel even leren voor mijn tentamen.

 • @ Shadow

  Hoezo klinkt het arrogant? Want dat is de mindset.
  Arrogantie heeft de definitie om jezelf heel wat beter te vinden dan anderen. Door te zeggen dat je geen goedkeuring nodig hebt laat je zien dat je heel wat waard bent of dat zelf vindt. En wat jij vindt straal je uit en dat geeft zelfvertrouwen.
  Een man heeft ook niet de goedkeuring van de vrouw nodig.
  Vroeger als klein jongetje van zijn moeder of lerares, maar later niet meer.
  Het klinkt ook zeer zeker niet teleurgesteld.

  Als je een rascist kan overtuigen en kan laten zien dat hij anders kan denken, dan is hij niet “zichzelf” meer, maar dan zal hij veranderen tot een ander persoon omdat zijn denkwijze ook zal veranderen.
  Vind jij dan dat hij nog diezelfde persoon is? Zou je van zo iemand zeggen:”Zo, die is zichzelf gebleven”
  Nee, hij heeft een verandering begaan waardoor zijn persoonlijkheid een andere vorm heeft aangenomen. Zijn manier van denken hebben hem ontwikkeld tot een ander. Zijn karakter vertoont niet meer het oude gedrag.

  Of een bedelaar op straat die opeens zichzelf aanmeldt voor een uitkering en werk gaat zoeken. Die brengt verandering in zijn leven en zelfs verbetering. Eerst was hij een bedelaar en nu is hij werkzoekende en heeft hij geld. Hij heeft nu een andere persoonlijkheid en ook nog eens in positieve vorm.
  Dus hij heeft “zichzelf” veranderd en verbeterd.
  Je bent in het leven nooit “jezelf”. Je veranderd en ontwikkeld altijd wel als mens en hebt altijd de potentie om je persoonlijkheid te verbeteren.

  Als ik een relatie heb met een leuke meid en ze blijkt een enorme sloddervos te zijn, en als het na enige tijd nog niet verbetert, dan zal ik het toch echt uitmaken met haar. Hoe kan ik haar dan accepteren?. Als je om die reden in een relatie blijft, kan het nooit gezond zijn.

  Karakter kan je “wel” aanpassen en veranderen en je nadelen kan je altijd verbeteren of het tenminste proberen 🙂

 • @Angelo

  Je karakter is voor een groot deel genetisch bepaald. Dat kun je dus niet aanpassen.
  De rest van het karakter is in de loop der jaren ontwikkeld, zoiets verander je niet zomaar.

  In jouw voorbeelden heb je het over keuzes. Persoon A maakt een keuze die een grote invloed heeft op zijn leven, maar daardoor verandert deze nog niet als persoon. Je kan wel groeien als persoon, maar ook dat verandert je karakter niet.

  Je kan je als persoon aanpassen aan bepaalde situaties, maar je kan niet je karakter aanpassen aan bepaalde situaties.

  Als je die vriendin een sloddervos is, dan zal ze altijd een sloddervos blijven. Ze kan alleen als sloddervos zijnde leren om haar spullen op te ruimen. Ze is dan nog steeds van zichzelf een sloddervos, maar ze uit zich niet meer als een sloddervos.

  Over het gedeelte van de arrogantie:
  Het hangt natuurlijk ook af van de intonatie, maar ik snap niet waarom je aan die ander zou moeten zeggen ‘ ik heb jouw goedkeuring toch niet nodig.’ Dat geeft juist aan dat je onzeker bent, omdat je de ander moet vertellen dat je diens goedkeuring niet nodig hebt. Je hoeft het helemaal niet te zeggen, omdat het vanzelfsprekend is. Bovendien vind ik het niet echt in de context passen.

  Jongen: hey, zin om een keer iets te gaan drinken?
  Meisje: sorry, ik heb geen interesse.
  Jongen: ok, ik heb jouw goedkeuring toch niet nodig.

  Het klinkt gewoon heel erg vreemd en het kan arrogant overkomen (dat wil niet zeggen dat het ook daadwerkelijk arrogant is).

  Het voorbeeld dat je geeft over dat een vrouw toch ook geen toestemming hoeft te vragen is irrelevant. Het voegt niets toe en daar ging het ook niet over. Ik zeg namelijk niet dat je tegen haar moet zeggen dat je haar goedkeuring wel nodig hebt. Ik bedoel gewoon dat je dat niet hoeft te benoemen, omdat het voor zichzelf spreekt, het is dus vreemd als je het erbij zegt.

  Over de racist: een racist is niet alleen een racist, een racist is een persoon die zich laat leiden door vooroordelen over een bepaalde bevolkingsgroep, maar daarnaast is het iemand zoals jij en ik. Als een racist door iets niet meer racistisch is, dan is hij of zij anders gaan denken, maar nog steeds dezelfde persoon. Een persoon kun je moeilijk veranderen, maar gedrag of een bepaalde gedachtengang kan je wel veranderen.

 • @ Shadow

  ik vraag me af of je de gratis cursus van victor hebt gevolgt?
  wat bedoel je nou eigenlijk met karakter?

  jezelf zijn is maar een vaag begrip, angelo heeft gelijk wanneer ben je nou jezelf? je gedraagt je toch ook heel anders bij een klein kind als bij een volwassene en bij je vrienden.
  ooit van de big 5 gehoort? dit zijn de kenmerken die genetisch zijn bepaald, dit zijn bijvoorbeeld de mate waarin je open staat voor nieuwe ervaringen, extraversie. niemand word geboren als een verkrachter of een sloddervos. ik hoop dat je dat begrijpt.

  verder word je persoonlijkheid inderdaad gevormt door leerervaringen in je leven, opvoeding , reacties van anderen etc. zo ontstaat bijvoorbeeld een negatief zelfbeeld, wat de grootste problemen kan opleveren in je liefdesleven.
  dit is heel goed te veranderen, dit is ook wat victor ons leert. het verbeteren van je mentaliteit.
  door leerervaringen kan iemand bijvoorbeeld ook een sloddervos worden, dit valt makkelijk af te leren. als die gene leert zijn spullen op te ruimen omdat die daar positievere reacties op krijgt, is die dan nog een sloddervos? ik denk het niet.

  echt jezelf ben je eigenlijk pas als je jezelf volledig accepteerd, zowel je goeie als je minder goeie kanten. als je dat kan, kan je je volledig ontspannen en ben je het aantrekkelijkst.

  zo ontstaat ook het beeld wat je van jezelf hebt

 • De afgelopen week was er veel publiciteit over mijn nieuwe website: Super Minnaar. Vandaar dat het even duurde voordat ik kon antwoorden.

  @ Anoniempje,

  Aandacht krijgen is niet alles. En dat mannen zouden altijd maar klaar zouden staan: cliché!

  In plaats dat je klaagt over dat vrouwen klagen, mag je je afvragen wat de beleving is van de vrouw.

  Blijf je echter geloven dat vrouwen het per se veel gemakkelijker hebben, blijf je verbitterd (en vrouwen afstoten).

  Je zei: “Een man is veel inschikkelijker op dat punt en eerder tevreden, omdat de verleiding tot de buurvrouw minder is omdat het gewoonweg niet aanwezig is.”

  Welnee. Bij heel wat mannen blijft de aantrekkelijke buurvrouw een verleiding, ongeacht of ze gelukkig zijn met hun huidige relatie.

  En je zei: “Het was beter dat dit eens bij vrouwen meer uitgelegd werd en dat die eens meer dat concept toepasten.”

  Mijn blog is in de eerste plaats voor mannen. Ik geef aan wat zij kunnen doen om een beter liefdesleven te krijgen (zodat ze minder afhankelijk zijn van vrouwen).

  En wat betreft je voorbeeld/stelling:

  “Laat ik eens iets als voorbeeld nemen. We zetten een vrouw in een kroeg weg met alleen mannen. En een man in een kroeg met alleen vrouwen. We laten ze beiden hetzelfde roepen: ”Ik wil gezoend worden en sex hebben”.

  Voor de vrouw zullen alle mannen in de rij gaan staan. De man wordt uitgelachen. Das het verschil.”

  Ten eerste, genoeg mannen gaan NIET in de rij staan. Je gaat erg ver in de generalisatie.

  Ten tweede, een vrouw wordt ook uitgelachen als ze dat roept. Daarbij, ze wordt bestempelt als vieze slet, terwijl het van mannen toch wel wordt verwacht dat hij seks wil hebben; dubbele moraal.

  @ Johan,

  Ja, er zijn ook prostituees die slecht voor zichzelf zorgen. En ja, zij hebben het toch druk omdat er veel mannen zijn die het niets kan schelen wat ze neuken (waar is hun empathische vermogen?) Verschrikkelijk. Dit is een probleem dat op zichzelf staat.

  Er moet nog heel wat gebeuren voordat mensenhandel en de illegale hoeren in erbarmelijke omstandigheden verdwijnen. Soms word ik er treurig van. Jonge jongens wordt totaal niet geleerd hoe ze beter met hun seksdrive kunnen omgaan (die van mij was gigantisch, gelukkig ben ik zelf op onderzoek uitgegaan), dus op latere leeftijd doen ze maar wat, zonder er werkelijk goed over na te denken wat de pijnlijke gevolgen voor anderen kunnen zijn.

  Hoe dan ook, vrouwen hebben nog steeds niet de leuke mannen gemakkelijk voor het uitkiezen. Maar daarvan word je je nooit bewust, zolang je blijft geloven dat vrouwen ‘het maar makkelijk’ hebben. En daarmee blijf je in het destructieve wij-versus-zij-denken.

  Wat betreft je financiële positie, dit is heel moeilijk. En dit kan inderdaad een flinke impact hebben op je (liefdes)leven. Vooral vrouwen vinden het belangrijk als een man zijn zaakjes op orde heeft. Dat betekent niet dat je veel geld moet hebben, dat is ook weer zo cliché.

  Tegenwoordig is de West-Europese vrouw meer financieel onafhankelijk. Vroeger was een dikke portemonnee misschien wel noodzakelijk, nu niet meer. Juist daarmee hebben de mannen nog wel eens moeite mee. Wij mannen hebben nu een andere rol te spelen voor vrouwen.

  Samengevat: ook jouw verhaal is erg generaliserend. Elke vrouw is anders. Je blijft in schaarste leven zolang je blijft geloven mannen het slachtoffer zijn (van egoïstische vrouwen die alleen maar voor geld gaan).

  Trouwens, je kunt inderdaad voor een appel en een ei afspraakjes met vrouwen hebben. Ik ben ooit met een thermoskan en twee kopjes komen opdagen, om de kosten flink te drukken. Dit gaf een prachtige dynamiek, we hebben elkaar uitstekend en lekker vermaakt.

  Zie ook het voorbeeld dat Shadow geeft… Stomende seks kost je slechts een paar condooms (die ze nog wel eens gratis weggeven na een gratis SOA-onderzoek).

  Creativiteit, optimisme en aantrekkingskracht geven rijkdom…

  @ Angelo,

  Je zei:

  “Ik heb gewoon een iets positievere mindset en blijf mezelf elke dag verbeteren door middel van Zen, meditaties, buiten wandelen (is allemaal gratis).”

  Hier word ik heel enthousiast van. Het is compleet ‘gratis’, kost niets. En het helpt je wel degelijk aan een beter (liefdes)leven.

  @ Jeroen,

  Je zei:

  “Mannen kijken gewoon naar het uiterlijk. Als iemand knap is, maar sjaggie, dom of wat dan ook dan is dat geen reden voor de man om weg te gaan.”

  Jawel, in de praktijk rennen de meeste mannen weg (al dan niet na de seks). Of ze blijven bij haar, maar klagen elke avond in het buurtcafé: “Mijn vrouw begrijpt me niet!” (Even om een overdreven beeld te scheppen.)

  Het aspect ‘leuk’ is voor zowel mannen als vrouwen belangrijk.

  En je zei:

  “Dat moet je natuurlijk in de context plaatsen van wat mannen zoeken in een vrouw en vrouwen zoeken in een man.”

  Precies!

  @ Shadow,

  Inderdaad, mannen die overkomen als zuurpruimen zijn niet aantrekkelijk voor vrouwen.

  Je zei:

  “Je moet dingen gewoon positief bekijken en de probleem niet bij een ander neerleggen, maar bij jezelf”

  Ook mee eens. En je vooral niet druk maken over wie er meer schuld zou hebben aan… Verontwaardiging, klagen, de vinger naar anderen wijzen, gaat niets veranderen.

  @ Anoniempje,

  Je zei:

  “want ik heb me ook uit een beroerde positie uit moeten knokken”

  Heel positief! Dat is een kwaliteit dat vrouwen behoorlijk in een man kunnen waarderen.

  @ M,

  Je zei:

  “Vrouwen zijn gewoon veel opener en makkelijker in gevoelens uiten. Dat maakt het makkelijker om wanneer ze dat echt willen gesprekken te starten of voort te zetten.”

  Dat is inderdaad een sterk punt voor vrouwen (over het algemeen). Als man kun je ook dit voordeel hebben. Zie mijn E-coachsysteem voor succes met vrouwen.

  @ Anoniempje,

  Je zei:

  “Op RelatiePlanet sta ik al 7 jaar ingeschreven, en bwehh krijg van die reacties: ik moet geen man met zoveel kinderen. En dat terwijl ze mij niet eens kennen, niet eens de moeite willen nemen. Kortom, ik ben er moe en lam in geslagen.”

  Er zijn vrouwen die geen man willen met kinderen. Andere vrouwen juist wel. Ze kan bijvoorbeeld zelf geen kinderen meer krijgen, of ze heeft zelf kinderen maar kan geen man vinden waarvoor dat geen punt is.

  Of ze vindt jouw zo leuk, dat kinderen geen punt meer voor haar zijn. En daarna zelfs een pluspunt.

  Blijf aan je profiel werken. Of nog belangrijker, verbeter het beeld dat je hebt van de wereld, van jezelf en van vrouwen.

  Grote kans dat vrouwen aan je profiel kunnen zien dat je niet zo positief over vrouwen denkt. Vrouwen zijn heel handig in het doorzien van mentaliteit, ook online.

  ===> Wat betreft jezelf zijn. Zie mijn eerste les van mijn gratis E-cursus vrouwen versieren.

  Misschien dat ik nog een reactie over dit onderwerp plaats, of zelfs een artikel schrijf over ‘jezelf veranderen’. Interessante discussie! Bedankt! (Meer reacties zijn welkom.)

 • ja ik vind het ook dat het voor vrouwen gemakkelijk is om iemand te vinden zeker wanneer ze aantrekkelijk is ze ervaring heeft op levens gebied en omdat ik het reeds heb meegemaakt

 • @ M.

  Nee, maar ik denk ook niet dat ik die cursus nodig heb. Volgens mij is de cursus namelijk gericht op vrouwen versieren en al was het andersom, ik heb op het moment geen behoefte aan mannen versieren. Sowieso wil ik graag eerst verliefd worden en ben ik uit op een langdurige relatie. Misschien als ik een leuke jongen tegenkom dat ik die een keer mee uit kan vragen, maar aangezien ik eergisteren de relatie met mijn vriend heb beëindigd, denk ik dat ik even pauze neem van de liefde, voor zover dat mogelijk is, uiteraard.

  Met karakter bedoel ik de combinatie van eigenschappen van een bepaald persoon. De aanleg voor deze eigenschappen zitten in de genen, of ze ook tot uiting komen, heeft ook weer te maken met de omgeving waarin je opgroeit, want ook dat heeft invloed op je karakter. Als je je eenmaal gevormd hebt tot wie je bent, blijft dit een soort van kern van wie je bent.

  Overigens zei je dat je niet werd geboren als ‘sloddervos’. Ik ben wel geboren als sloddervos, ik ben gediagnosticeerd met ADD, wat inhoud dat ik moeite heb met ordenen en structureren wat zich uit in chaos. ADD is een erfelijke ‘afwijking’ en zit in de hersenen. Je wordt er dus mee geboren. Je kan vervolgens wel leren om over te komen alsof je wel kan plannen, door jezelf trucjes aan te leren en beter je agenda in de gaten te houden en dat soort dingen, maar van binnen ben je nog steeds die ‘sloddervos.’ Dat je aanleg hebt voor koppig zijn, wil niet zeggen dat je dat hoeft te uiten. Zo kun je dus je karakter eigenschappen domineren door bewust ander gedrag te vertonen, waardoor je op de buitenwereld anders overkomt. Ik denk in ieder geval niet dat je je karakter, de kern van wie je bent, makkelijk aan kunt passen of kunt veranderen. Je kan wel ten alle tijden werken aan jezelf en aan ongewenste eigenschappen, maar dan pak je de uiting van je karakter aan en niet je karakter zelf, denk ik.

  Maargoed, ik heb daar geen onderzoek naar gedaan, misschien andere mensen wel. Interessant onderwerp om met vrienden over te praten. Denk dat ik dat ook maar eens ga doen. Ben wel benieuwd naar hun mening daarover.

  Groetjes,

  Shadow

 • @ Shadow:

  “Nee, maar ik denk ook niet dat ik die cursus nodig heb. Volgens mij is de cursus namelijk gericht op vrouwen versieren en al was het andersom, ik heb op het moment geen behoefte aan mannen versieren. ”

  Denken dat je iets niet nodig hebt laat zien dat je jezelf niet wilt veranderen en er niet voor openstaat, klein beetje negativiteit. Het kan nooit kwaad het te lezen en er staan zeker belangrijke tips in die niet alleen over vrouwen versieren gaan maar over het verbeteren van je karakter.

  “Als je je eenmaal gevormd hebt tot wie je bent, blijft dit een soort van kern van wie je bent. ”

  Nee, niet mee eens. Omdat je altijd wel veranderd. Iedere dag kan je wat leren en je bent niet altijd hetzelfde in elke situatie. Je kan jezelf vormen tot een bepaald persoon en verder ontwikkelen en ook weer dalen qua niveau, allemaal mogelijk 🙂

  Ik geloof verder niet in het sloddervos gebeuren. Zelfs dat kan je veranderen en je bent natuurlijk wat of waar je in gelooft. Je hoeft nooit op te geven in het leven en kan altijd naar iets mooiers en beters streven 🙂

  One Love 😉

 • Ik vind niet dat in continu hoef te veranderen of dat je verandering moet forceren. Dingen gaan vaak ook geleidelijk.

  Bovendien vind ik het wel grappig dat je zegt dat ik niet open sta voor dit soort dingen, aangezien ik de artikelen wel bijhoud en mij dus ook inlees over het onderwerp. Een online cursus ga ik niet volgen, omdat ik ook kan kiezen om in die tijd andere dingen te gaan doen, zoals afspreken met vriendinnen. Dat heeft voor mij de prioriteit. Het is dus niet zozeer gebrek aan interesse, maar meer het maken van keuzes.

  Daarnaast heb ik het druk genoeg met mijn opleiding en andere zaken, wat op het moment ook belangrijk is. Ik vind het wel heel interessant, maar veel dingen weet ik al(naast hier zoek ik vaak ook andere artikelen op met betrekking tot liefde en relaties, ik leer het liefst door middel van ervaring, dus vaak heb ik het er ook gewoon over met vrienden) en ik heb ook niet het gevoel dat ik hulp nodig heb, ook niet in de vorm van een cursus dus, mocht ik ooit moeite hebben met mannen versieren of wat dan ook, dan kan ik mij er altijd nog in verdiepen, maar ik ga er vanuit dat ik met mijn 20 jaar nog genoeg tijd ga hebben.

  En ja, je blijft leren en je blijft veranderen, maar dat wil niet zeggen dat je opeens anders bent, snap je? Maargoed, we hoeven elkaar niet te overtuigen van ons gelijk. We weten beiden dat we toch niet van standpunt gaan veranderen en dat is mooi, want niet iedereen hoeft hetzelfde te zijn.

  Streven naar iets mooiers en beters kan altijd inderdaad, maar vooral als je er behoefte aan hebt en op het moment ben ik tevreden met mijn leven.

  Groetjes,

  Shadow

 • @ Daniel,

  Levenservaring e.d. zijn ook pluspunten voor de man…

  Bedankt voor je reactie 😀

  @ Shadow,

  Veel sterkte! Ik kan begrijpen dat, na een langdurige relatie, het zwaar/onwennig kan zijn om weer vrijgezel te zijn (ook als jij de relatie zelf hebt verbroken). Neem vooral de tijd voor de pauze.

  Wat betreft de discussie of karakter wel of niet te veranderen is. Daar zijn de wetenschappers nooit over eens.

  Is ‘de kern van jezelf’ wel zo statisch? Kun je jezelf werkelijk veranderen? Van sloddervos naar opgeruimd en geordend, van ADD naar …. ?

  Het zijn vooral de hersenonderzoekers die ervan overtuigd zijn dat de mens zichzelf niet kan veranderen. Alsof alles door onze hersenen bepaald wordt. Ik zie dat als preken voor eigen parochie.

  Feit is dat als ik ooit had gedacht dat ik mezelf en mijn leven niet kon veranderen, ik geen beter (liefdes)leven had gekregen.

  De mens weet nog heel weinig van onszelf en de wereld /werkelijkheid. Zelfs de diagnose ADD in deze tijd, kan over een paar jaar totaal anders gezien worden door onderzoekers. Want dan blijkt dat er in de hersenen … blablabla.

  Mijn boodschap is dat je vooral aan jezelf mag werken. Vertrouw jezelf, geef niet op. Je kunt veel bereiken…

  Voor de rest, je moet helemaal NIETS. Laat staan dat je je zou moeten inschrijven voor een cursus die voor mannen is bedoeld 😀

  @ Angelo,

  Kom op, je komt op deze manier ongevoelig over. Ze is net uit een langdurige relatie (!), misschien voelt ze zich helemaal niet comfortabel om zich nu met de liefde bezig te houden.

  En ze moet zich meteen inschrijven voor een mannencursus? Niemand moet zich inschrijven, want ik wil alleen mensen die werkelijk openstaan om zichzelf te verbeteren. En Shadow is een studente, wie zegt dat ze zichzelf niet aan het veranderen is (ongeacht of ze zich daarvan bewust is).

  En nogmaals, er komt nooit een eind aan de discussie of en in hoeverre we onszelf kunnen veranderen.

  Ik ben overtuigd van wel, want waarom anders zou ik het (veranderen/ontwikkelen) nog proberen? Opgeven is per definitie niet goed. En volgens mij ben je het daarmee volledig eens 😀

 • @Victor

  Dankje, maar ik had pas een maand met hem, dus niet zo heel langdurig. 5 maanden had ik wel een relatie van anderhalf jaar, maar dat is dus al bijna een half jaar geleden.

  Kende die jongen waarmee ik zondag de relatie verbrak trouwens via een datingsite. Hij is echt ontzettend aardig, maar zag hem toch meer als een vriend. Ik ben qua ‘levenspartner’ best kieskeurig.

  Had over karakter nog navraag gedaan bij mijn docent psychologie. Hij was het eens met dat het zowel met de opvoeding te maken heeft als in de genen. Maar het blijft natuurlijk speculeren, want het brein is nog best een mysterie voor de mens. ‘Nurture versus nature’ daar zijn veel discussies over, maar ze hebben beiden wel hun voor en nadelen. Wel een interessant onderwerp.

  Over ADD: ik zie het niet als negatief. Mensen met ADD zijn eigenlijk gewoon mensen die wat meer moeite hebben met de aandacht erbij houden en met plannen/organiseren. Daar tegenover staat dat ze vaak creatiever zijn en kunnen hyperfocussen. Heb er ook niet echt ‘last’ van ofzo, mis alleen wat vaker de bus dan de gemiddelde persoon :p

  Over het veranderen: ik werk op mijn eigen manier aan mezelf. Heb een aantal doelstellingen die ik wil behalen, zoals minder emotioneel zijn, minder laten leiden door impulsen, eerst denken, dan doen en natuurlijk beter leren plannen. Daar heb ik voorlopig mijn handen vol aan. Heb op school ook een studiecoach die me ermee helpt. Bovendien heb ik me ingeschreven bij het GGZ voor een psycholoog om problemen aan te kaarten en dingen te bespreken waar ik tegenaan loop. 12 december heb ik sowieso weer een afspraak met de persoon die ADD bij me had gediagnosticeerd om te kijken hoe de begeleiding via school gaat.

  Groetjes,

  Shadow

 • Het ziet ernaar uit dat de discussie heel anders heeft gelopen, maar waar het in ieder geval om gaat is dat het ten strengste verboden is om iemand het advies :”Wees jezelf” te geven.
  Sorry, maar dat klinkt waardeloos en blijft onduidelijk en nergens op slaan en volgens mij komt het ook van een vrouw omdat die het het meeste zeggen uit mijn ervaring.
  Tijd om dit begrip gewoon uit de wereld te helpen en te vervangen met wat mooiers en duidelijkers 🙂

 • Nee hoor. Het is ten strengste verboden om iemand iets te verbieden. Advies geven mag altijd en degene die het advies krijgt mag bepalen wat de waarde daarvan is. In jouw geval vind je het waardeloos, dus hoef je het niet op te volgen.

  In mijn ervaring zeggen niet alleen vrouwen dat, maar ook mannen. Op datingprofielen staat ook bij mannen vaak aangegeven: zolang ze maar zichzelf is.

  Overigens, jezelf zijn betekent niet dat je niet mag veranderen, want ook verandering kan een deel van jezelf zijn. Het is dus maar de vraag wat ‘ jezelf zijn’ betekent.

 • @ Shadow

  Okay, dus iemand verbieden om wat te stelen of om iemand te doden is eigenlijk ook verkeerd en mag dus niet. Dat zeg je er nu wel mee.

  Advies geven kan, maar jezelf zijn heeft geen waarde van advies omdat die persoon er niks van zal begrijpen en het ook niet zal helpen.

  Er zullen wel mannen zijn die het advies geven, maar het komt altijd wel van een vrouw in mijn ervaring als je het opzoekt.

  Het gaat erom dat je niet tegen iemand dat advies geeft als hij aan je vraagt hoe je een meisje moet versieren of als hij erg verlegen is.
  Je zegt dan bijvoorbeeld dat hij naar een assertiviteitscursus kan gaan enzo, of op een vechtsport of toneelgroep, maar niet “jezelf zijn”. Dat slaat gewoon nergens op, sorry 🙂

  Je “mag” niet veranderen. Maar dan verbied je iemand toch ook iets als je met jouw advies diegene vertelt zichzelf te zijn? En net zeg je dat dat ten strengste verboden is 😛

 • Hoezo mag je niet veranderen? Je moet niet mijn woorden verdraaien. Natuurlijk mag je veranderen. Wat ik wilde zeggen is dat je niets mag verbieden.

  Overigens had ik het niet over moord etc en ik ging ervan uit dat jij dat ook wel zou begrijpen. Je moet alles niet te letterlijk nemen/ niet uit de context halen. het ging sowieso over vrouwen versieren, dus hoe jij dan bij doden en stelen terecht komt, is mij een vraag :S.

  Wat ik met mijn post wilde aantonen, was dat iemand advies geven niet verboden is en jij brengt mijn goedbedoeld advies, dat voor anderen misschien wel werkt, in kwaad daglicht (dat iets voor jou niet werkt of dat jij het onzin vindt, mag je zeggen, maar staten dat ik het niet mag zeggen, gaat te ver, snap je? Bovendien is er een verschil tussen iets nutteloos vinden en of iets ook daadwerkelijk nutteloos is. Uiteraard vind ik mijn advies niet nutteloos. Jij wel, maar je mening als feit neerzetten is gewoonweg arrogant.) Sowieso lijk je alles te letterlijk te nemen. Jezelf blijven betekent niet dat je geforceerd moet doen wat je denkt dat je normaal doet. Iemand die verlegen is, kan leren om daar vanaf te komen, maar nog steeds zichzelf blijven. Misschien snap je dat niet helemaal, maar dan moet je maar even aan iemand anders vragen hoe dat precies zit.

 • Hallo heren

  Ik heb jullie advies nodig over het gedrag van een meisje die ik nog niet echt goed ken. Misschien dat dit niet het juiste topic ervoor is maar ik vond de titel wel enigszins passen bij mijn verhaal.
  Sinds een paar maanden is er op mijn werk een nieuwe vrouwelijke collega. In het begin moest ik niks van haar hebben. Vond haar te bijdehand en dat terwijl ik zelf de ietwat verlegen vrouwen meer waardeer. Ze heeft als het goed is een vriend.

  Sinds een tijdje merk ik dat ze stiekem veel aandacht van me wil hebben. Op het werk kijkt ze vaak ‘stiekem’ naar me en zie ik haar licht blozen. Het lijkt of ze een soort bevestiging wil dat ik haar aantrekkelijk vind. Laatst was er een feestje in haar woonplaats en op de laatste werkdag voor het weekend stond ze te wachten bij de uitgang en zegt ze: ‘Maar Mark je moet echt komen het is echt super leuk en er zijn veel mooie meiden’. Uiteindelijk ben ik gegaan met 2 andere collega’s die haar wat beter kennen en we kwamen haar daar tegen. Ze begroette me met 3 zoenen en liet in in ieder geval merken dat ze zeer blij was dat ik er was. Ze zat even later aan mijn kleding, aan mijn haar en vroeg of ik iets voor haar wilde doen (drankje halen) en later toen we haar even uit het oog waren verloren kwam ze aanlopen pakte mijn hand en danste een rondje om haar as. Ze wilde met me dansen maar ik zag dat niet zo zitten (ben echt een beroerde danser). Ik merk aan mezelf dat ik haar wel leuker begin te vinden dan in het begin maar aangezien ze een vriend heeft is het echt not done om iets te proberen.

  Wat denken jullie? Is ze gewoon aan het flirten? Vind ze me leuk? Of vind ze me alleen aardig? Ik kom er niet uit.

 • Nee ze wil gewoon wat aandacht en wie weet nog wat meer. Zo begint het, maar de problemen beginnen daarna wanneer ze weer bij haar vriend gaat. En jij misschien verliefd wordt op haar. Ook al heb ik niet zo veel ervaringen toch weet ik dat het zo is. Ik heb het al eens meegemaakt. Het beste wat ik kan zeggen is, wil je haar ga er voor zo niet wees vriendelijk tegen haar. Maar laat je niet verleiden tot haar spel. De reden dat ik dat denk is, haar vriend geeft niet genoeg aandacht of niet genoeg sex. En dan moet ze iemand hebben die haar een plezier geeft of doet en wanneer dat voorbij is zal jij ook niet meer genoeg zijn voor haar. Maar het staat je vrij om te doen wat je zelf wilt. Je moet geen watje zijn om iemand anders zijn vriendin of vrouw te veroveren. Groetjes Daniel

 • @ Shadow:

  “Wat ik wilde zeggen is dat je niets mag verbieden.”

  Dus dan komen we weer op hetzelfde neer. Je mag “niets” verbieden dus volgens die uitspraak mag je men ook niet verbieden om slechte dingen te doen. Ik verdraai niks, dit zijn je eigen woorden die jij gebruikt hebt 😉

  “Overigens had ik het niet over moord etc en ik ging ervan uit dat jij dat ook wel zou begrijpen.
  Je moet alles niet te letterlijk nemen/ niet uit de context halen. het ging sowieso over vrouwen versieren, dus hoe jij dan bij doden en stelen terecht komt, is mij een vraag :S.”

  Geen vraag, maar heel logisch als je het zelf goed leest. Door te zeggen dat je niemand wat mag verbieden maak je het onderwerp zelf algemener en gaat het niet meer over het originele onderwerp.

  “Wat ik met mijn post wilde aantonen, was dat iemand advies geven niet verboden is en jij brengt mijn goedbedoeld advies, dat voor anderen misschien wel werkt, in kwaad daglicht (dat iets voor jou niet werkt of dat jij het onzin vindt, mag je zeggen, maar staten dat ik het niet mag zeggen, gaat te ver, snap je?”

  Nee hoor, het advies “jezelf zijn” heeft ook een waarde waar niemand wat aan heeft en verdient het om in kwaad licht te worden gezet.

  Jongen:”Ik weet niet wat ik moet zeggen, ik vind haar echt leuk.”
  Jij:”Je moet gewoon jezelf zijn”
  Jongen:”Hoi”
  Meisje:”Hallo”
  Jongen:”Eh…”
  Meisje:”…….”
  Jongen:”……. ”
  Meisje:”…….”
  *Meisje loopt weg
  Jongen:”Huh? Maar ik moest toch gewoon mezelf zijn???”

  En zo gaat dat. Maar hey, dat was toch prachtig advies wat je dan kan geven? Iemand die niet weet wat hij moet zeggen en dan dat advies geven, zie jij dan daar wat nuttigs in? Dan kan je hem net zo goed slappe openingszinnen leren.

  “Bovendien is er een verschil tussen iets nutteloos vinden en of iets ook daadwerkelijk nutteloos is. Uiteraard vind ik mijn advies niet nutteloos.

  Kijk maar naar bovenstaand voorbeeld en vertel me dat het advies nuttig was.

  “Jij wel, maar je mening als feit neerzetten is gewoonweg arrogant.)”

  Maar het heeft ook een feitelijke waarde, jij probeert een onzinnge uitspraak zonder waarde te verdedigen en bent er nog steeds onduidelijk over.

  “Jezelf blijven betekent niet dat je geforceerd moet doen wat je denkt dat je normaal doet. Iemand die verlegen is, kan leren om daar vanaf te komen, maar nog steeds zichzelf blijven.”

  En daar gaan we weer voor de zoveelste keer. Alweer ontzettend vaag wat je hiermee bedoelt.
  Hoe kan hij zichzelf blijven? als zichzelf is hij “verlegen”. Als hij leert ervanaf te komen is hij een “ander” persoon want hij verandert dan in iemand die goed kan “praten” en is niet meer “verlegen”.
  En uiteindelijk is dit waar het om draait; je bent nooit jezelf want je verandert altijd.

  “Misschien snap je dat niet helemaal, maar dan moet je maar even aan iemand anders vragen hoe dat precies zit.”

  Je kan het onzinnge begrip gewoon niet uitleggen omdat het gewoon geen nuttige waarde bevat. Je hebt het ergens gehoord en je blijft je eraan vasthouden terwijl je ook verder kan gaan onderzoeken wat het inhoudt en het advies verbeteren 🙂

 • Angelo jij snapt het echt niet. Je bent altijd “jezelf” ondanks dat je veranderd. Als je van je huidige nerderige persoonlijkheid naar een iets meer open persoonlijkheid gaat ben je nog steeds jezelf.

  “Jezelf” gaat over de dingen die jou maken wie je bent. Hobbies, meningen, politieke orientatie en voorkeuren. Het feit dat je je dan meer openstelt voor sociale contacten brengt hier geen enkele verandering in. Slechts tijd en ervaringen kunnen je persoonlijkheid aanpassen, en dan waarschijnlijk slechts licht wijzigen.

  Dus nu ik heb geprobeerd aan te tonen dat iemand altijd zichzelf is kan ik beginnen met uitleggen waarom dat de beste aanpak is.

  Ten eerste omdat je je gedraagt zoals jij je comfortabel voelt. Geen geheimen, geen ongemakkelijke situaties, gewoon wat jij wil.

  Ten tweede omdat je niemand misleidt. Als je een one-night-stand wil hebben en je daarom voordoet als een ander dan werkt dat prima, maar zo kom je niet aan een daadwerkelijke relatie. Kan wel, begin je alleen met een leugen.

  Ik heb eigenlijk geen idee waar dit op dit moment nog over gaat. Er zijn weinig mensen die compleet onaantrekkelijk zijn als ze zichzelf zijn en zelfs dan heb je het over criminelen en sociopaten. Iedereen heeft positieve en negatieve eigenschappen waar ze mee moeten leren leven.

  Jij, Angelo, moet er mee leren leven dat je het nu fout hebt.

 • @ Aapje

  “Angelo jij snapt het echt niet. Je bent altijd “jezelf” ondanks dat je veranderd. Als je van je huidige nerderige persoonlijkheid naar een iets meer open persoonlijkheid gaat ben je nog steeds jezelf.”

  Die zin klinkt compleet onlogisch. Klinkklare onzin die je gewoon zelf bedenkt om een onzinnige en waardeloze quote die van vrouwen komt, te beschermen. Dit wat je zelf hebt geschreven geeft nu al aan dat jij degene bent die het niet snapt.

  ““Jezelf” gaat over de dingen die jou maken wie je bent. Hobbies, meningen, politieke orientatie en voorkeuren. Het feit dat je je dan meer openstelt voor sociale contacten brengt hier geen enkele verandering in.”

  Wauw, wat heb jij een ontzettend negatieve instelling in het leven. Natuurlijk is ook dit weer de reinste onzin. Hobbies kunnen veranderen, evenals meningen en ook politieke oriëntatie.
  Jij wilt dus zeggen dat als je een hobby hebt en nieuw sociaal contact opdoet, geen hobby er toevallig bij kan krijgen als je interesse krijgt in wat je nieuwe contacten doen en het ook uit wilt proberen en er een hobby van wilt maken?
  Er zit zeer zeker verandering in, we doen sociaal contact op en krijgen nieuwe informatie binnen en andere visies die ons ook anders doen laten denken.
  Tweede gedeelte die laat zien dat jij het niet snapt.

  “Dus nu ik heb geprobeerd aan te tonen dat iemand altijd zichzelf is kan ik beginnen met uitleggen waarom dat de beste aanpak is.”

  Dat mag je nog een keer proberen want je hebt gefaald.

  “Ten eerste omdat je je gedraagt zoals jij je comfortabel voelt. Geen geheimen, geen ongemakkelijke situaties, gewoon wat jij wil.”

  Newsflash: Je kan je niet overal en altijd comfortabel voelen en gedragen hoe je wilt, maar dat wist je natuurlijk al, toch? Dus kan je ook niet “jezelf” zijn en zal je je moeten aanpassen en “leren” hoe je in bepaalde situaties om moet gaan. Je zal dus moeten “veranderen”.

  “Ten tweede omdat je niemand misleidt. Als je een one-night-stand wil hebben en je daarom voordoet als een ander dan werkt dat prima, maar zo kom je niet aan een daadwerkelijke relatie. Kan wel, begin je alleen met een leugen.”

  Bij het onderwerp blijven graag, niet afdwalen.

  “Ik heb eigenlijk geen idee waar dit op dit moment nog over gaat.”

  En dat heb je allemaal zelf gedaan. 🙂

  “Jij, Angelo, moet er mee leren leven dat je het nu fout hebt.”

  Het zou nooit kwaad kunnen als je een keertje toegeeft dat je ongelijk hebt en daadwerkelijk onderzoek gaat doen of het “geweldige” advies ook echt helpt. Ik durf te wedden dat er veel mannen zijn die het ook onzin vinden en graag “echt” advies willen hebben.

  Jongen: Wauw, leuke meid man, maar hoe moet ik haar versieren?
  Jij: Wees gewoon jezelf.
  Jongen: Hoi
  Meisje: Hallo
  Jongen: Hey, heb jij gisteren ook die wedstrijd gezien van Feyenoord tegen Ajax? Dat waren toch een paar mooie goals zeg!
  Meisje: Eh…ja….(ze loopt weg)
  Jij: En?
  Jongen: Ze vond me denk ik niet leuk…maar ik moest mezelf zijn…?
  Jij:……

  Misschien zie je nu hoe “waardeloos” het advies is. 😉

 • nou het is best wel intressant om hierop te reageren

  het is voor de vrouw makkelijker word er beweerd? dat is eigenlijk helemaal niet zo

  voor de man is het makkelijker maar het lijkt niet zo

  een man en vrouw moeten beiden in elkaar geintreseerd zijn en de man die dat weet en kan zien dat deze vrouw geintreseert is in hem maar hij eigenlijk niet in haar heeft geen problemen om die vrouwen te krijgen al heeft hij andere redenen dan dat een andere man met deze vrouwen heeft

 • Beste mannen,

  Het is apart om te lezen dat sommige mannen, als ze op de versiertoer gaan, vrouwen onderverdelen in knap of lelijk. Aantrekkelijk of onaantrekkelijk. Tuurlijk hebben we allemaal onze voorkeuren. En mannen zijn nu eenmaal meer visueel ingesteld dan vrouwen.Maar het lijkt dan al zo vast te staan wat je wil. Misschien is jouw ideale knappe type helemaal niet aardig, en haar ‘minder’ knappe vriendin juist heel intelligent en grappig. Het zou toch jammer zijn om zo’n kans niet gezien te hebben? Het is dat het uiterlijk dan zo veel bepaalt. Mensen zeggen vaak: ik kom ‘de ware’ maar niet tegen, of: ‘ze willen mij niet!’. Het betekent niet dat je dan maar voor ‘minder’ moet gaan. Maar wat is minder? En wat zou ‘beter’ zijn? We praten en doen alsof onze toekomstige partner met al onze wensen en verwachtingen ergens op ons staat te wachten, we hoeven alleen nog maar te zoeken. Dat kan nog lang duren op deze manier. Niets ligt vast. Als je vanuit het gegeven moment leeft, dan hoef je niet na te denken over ‘jezelf’ zijn en hoe dat dan ‘moet’.
  Het is de kunst om per moment te reageren vanuit wat je op dat moment voelt of denkt. Als je verlegen bent kun je zeggen: ‘ik ben echt verlegen, ik weet niet goed wat ik moet zeggen, maar ik wil toch graag even met jouw praten’. Omarm je verlegenheid! Elke zelfbewuste vrouw vindt dat leuk. Dit is maar gewoon een voorbeeld. Ben open en zeg wat je denkt of voelt op dat moment. (Niet: ‘goh wat ben jij een lekker wijf, jou zou ik wel eens…’). Geen trucjes, vrouwen houden daar niet van. Alle tips van Victor zijn waardevol als jij ze eigen maakt aan jouw manier van doen. Zoek wat bij jou past. Dan kom je zo authentiek mogelijk over. Jij wilt toch ook niet alleen een mooi vrouwtje naast je om als een haan mee te pronken? (Geeft niet als je dat wel wil, er zijn vrouwen die dat fijn vinden..). Je wilt toch een leuke vrouw die de moeite waard is om echt te leren kennen? En die jou wil leren kennen. Ik ben het eens met wat Eric hierboven zegt. Ga uit je hoofd en denk niet zoveel na. Zou jij zo geforceerd benaderd willen worden? Stel je eisen bij en laat je niet alleen maar leiden door het gebied tussen de navel en de knieën, zou ik willen zeggen tegen alle mannen die met name op het uiterlijk zijn gericht. Vrouwen zijn echt niet zo ingewikkeld als mannen denken. Het zijn net echte mensen. Alles wat je niet aan ze begrijpt leggen ze je graag uit, als jij er naar vraagt. Bedenk dat alle ideeën over vrouwen vooral in jouw eigen hoofd ontstaan. Groetjes en veel succes!

  1. @ Truus,

   Je zei:

   Het is apart om te lezen dat sommige mannen, als ze op de versiertoer gaan, vrouwen onderverdelen in knap of lelijk.

   Klopt! En juist op deze manier oordelen, maakt dat ze minder in hun element komen; geen flow.

   Natuurlijk, je mag een voorkeur hebben. Filteren (selecteren) is belangrijk op liefdesvlak. Toch is het goed om met iedereen vlot contact te maken en je open te stellen, zonder meteen te oordelen/keuren.

   Met andere woorden, ga niet op de versiertoer maar maak plezier. Leef in het nu. Of zoals jij min of meer aangeeft, reageren vanuit het moment.

   Bedankt voor je heerlijke reactie!

 • @ Truus

  Mannen zijn inderdaad meer visueel ingesteld dan vrouwen, dat hoeft geen probleem te zijn, het is nog steeds door verschillen dat we elkaar zo leuk vinden. Die verschillen mogen echter geen reden vormen voor misbruik, conflicten of misverstanden zoals je zelf aangeeft. Dat hoeft ook niet, met wederzijds begrip een beetje discipline en correcte communicatie kom je erg ver. Soms is het met vallen en opstaan, maar wat maakt dat uit ?!
  En dat begrip…dat staat volledig los van geslacht !
  Zelfs als een man niks van vrouwen begrijpt, en hen inderdaad als “ingewikkeld” bestempeld zou hij er goed aandoen geen haat te hebben tegenover hen, maar eventueel nieuwsgierig vragen kunnen stellen. En als de vrouw dan met de glimlach antwoord en het allemaal niet te zwaar opneemt is het helemaal prachtig.

  Waauw ! Schitterende reactie, de wereld heeft mensen zoals jij nodig !

  1. @ Ruben,

   Mannen zijn dan wel meer visueel ingesteld, genoeg vrouwen zie ik hun ogen uitkijken naar mannenkontjes etc. Dus tja… 😀

   Zelfs als een man niks van vrouwen begrijpt, en hen inderdaad als “ingewikkeld” bestempeld zou hij er goed aandoen geen haat te hebben tegenover hen, maar eventueel nieuwsgierig vragen kunnen stellen. En als de vrouw dan met de glimlach antwoord en het allemaal niet te zwaar opneemt is het helemaal prachtig.

   Niiiice.

   Houd rekening met het feit dat niet op elke vraag een kant-en-klaar antwoord voor te geven is. De mens en zijn mysteries… Dat maakt het leven nog interessanter.

 • In mijn geval ben ik min of meer bespeelt door een directie secreteresse en dat ging toen vrij snel,twee keer sex gehad,maar door teveel appen is de aantrekkingskracht weg gevallen en nu haalt ze vermoedelijk haar genot bij een jongere collega,wat ik vermoed,ze begon steeds minder berichtjes te sturen en ik heb de afgelopen maanden ,denk ik 4 verzoekjes gedaan voor een hotel en die werden met een smoes weggewuifd.

 • Beste Peter, jammer dat het uiteindelijk zo is gelopen!

  Teveel app-en en dergelijke kunnen desastreus zijn voor de aantrekkingskracht. Net als herhaaldelijk vragen om een afspraakje; aandringen.

  Zeker als het puur om de seks gaat, is een sfeer van vrijblijvendheid belangrijk. In die zin is het prima dat ze een andere bedpartner heeft gevonden. Gun het haar. Leef in overvloed…

  Advies: (blijf) flirten als het even kan (het is op het werk, dat kent uiteraard risico’s). Laat de eventuele teleurstelling van je afglijden zodat vanzelf blijkt dat je niet blijft plakken (dit kan na verloop van tijd de deur weer openzetten…)

  En ontmoet andere aantrekkelijke vrouwen. Laat je niet kisten Peter, leef in overvloed.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *