Internationale VrouwendagDonderdag 8 maart 2018 is internationale Vrouwendag. Ok, af en toe ben ik het zat dat er voor alles een speciale dag wordt bedacht.

Vader- en moederdag, Valentijnsdag, Nationale Complimentendag, enz. Op welke dag hoeven we eens niets te vieren?

Toch is Vrouwendag anders. Deze dag is niet recent bedacht en speelt internationaal steeds meer een belangrijke rol.

Vrouwendag in Nederland?

Sinds 1912 wordt Vrouwendag in Nederland gevierd. In een eeuw is veel veranderd en verbeterd op gebied van vrouwenrechten. Gelukkig maar!

Waarom eigenlijk op 8 maart? Omdat (waarschijnlijk) op deze dag in 1857 de éérste vrouwenstaking plaats vond in New York. Textielarbeiders gingen de straat om hogere lonen, betere werkomstandigheden en kortere werkdagen te bedingen.

Om deze dag te vieren heb ik een aantal interessante artikelen op een rij gezet over vrouwen. Niet specifiek over de rechten van de vrouw, maar over de voornaamste onderwerpen van mijn site.

Dus over aantrekkingskracht… Het Veroveren van vrouwen en het aangaan van relaties. Doe er je voordeel mee en laat vrouwen genieten. Een mooie gedachte voor Vrouwendag, toch?

6 Clichés van mooie vrouwen

Wil je een schoonheid Veroveren, aantrekkelijke vrouwen versieren? Pas op met vooroordelen zoals: “Een echt mooie vrouw heb je nooit voor je alleen”. Met dat idee maak je het jezelf nodeloos moeilijker, laat staan dat je kunt genieten van de relatie met haar.

Ontdek dus hier zes clichés over mooie vrouwen

Doe vrouwenkennis op

Heb jij vrouwenkennis? Zo ja, dat is mooi want deze kennis helpt je absoluut aan een beter liefdesleven.

Uiteraard is het opdoen van extra inzicht over vrouwen welkom. Daarom heb ik een video gemaakt waarin ik een paar veelvoorkomende angsten bespreek van vrouwen: vrouwenkennis

Belangrijkste waarschuwingssignalen van gevaarlijke vrouwen

Sommige mannen zijn helaas de voetveeg van vrouwen; en dat is niet voor niets. Ze lopen in de val van de gevaarlijke vrouwen die dit soort mannen graag emotioneel en financieel wil misbruiken.

Maar jou hoeft dat niet te overkomen als je deze waarschuwingssignalen kent. Lees verder over gevaarlijke vrouwen.

De subtiele flirtsignalen van vrouwen

In las laatst op het internet dat wij mannen stekeblind zijn voor de flirtsignalen van vrouwen. Wordt het tijd voor ons om een blindegeleidehond aan te schaffen? Lees over subtiele flirtsignalen.

Mooie vrouwen versieren

Uit onderzoek van de Radboud Universiteit Nijmegen blijkt dat wij mannen dommer zijn in het bijzijn van mooie vrouwen. Is het dan niet moeilijker flirten en Veroveren? Lees verder over mooie vrouwen versieren.

Herken de foute vrouw

Deze vrouwen laten hun(liefdes)leven in de soep lopen en sleuren daar anderen in mee. De foute vrouw hoeft niet per se een kwaadwillend persoon te zijn, maar het resultaat is wel dat het liefdesleven van haar ‘slachtoffer’ ook rampzalig verloopt.

Hoe krijgt ze dat voor elkaar? Lees verder over foute vrouwen.

Lekker slim, doorgrondt het vrouwelijk brein?

Lekker Slim is een spelshow gepresenteerd door Bridget Maasland, waarin zes mannelijke kandidaten moeten raden of koppels van vrouwen de juiste antwoorden weten op kennisgerichte vragen.

Het bijschrift van het programma: “In de nieuwe humoristische quiz Lekker Slim doen zes mannelijke kandidaten een poging het vrouwelijke brein te doorgronden.” Lees en kijk verder over lekker slim

3 Geheimen over vrouwen onthuld

Het valt me op dat mannen nog wel eens onrealistisch beeld hebben van vrouwen. Deze illusies, vooroordelen en misvattingen veroorzaken vervelende liefdesproblemen.

In dit artikel onthul ik drie geheimen over vrouwen, om deze mannen weer met beide benen op de grond te zetten. Lees verder: Geheimen over vrouwen.

Worden mannen getest door vrouwen?

Geregeld worden er interessante reacties geplaatst bij mijn blogartikelen. Bedankt daarvoor! Sommige reacties gaan over hoe vrouwen ons mannen testen… Wil je daar meer over weten, lees dan dit artikel over vrouwen testen.

Internationale Vrouwendag als vrouw…?

De artikelen waar ik tot nu toe naar verwijs zijn vooral geschreven voor mannen. Mijn blog wordt echter steeds meer door vrouwen gelezen. Verwacht de komende tijd dus steeds meer artikelen die zich ook op de vrouwen richten!

Wat vind jij van Internationale Vrouwendag?

En om dit artikel af te sluiten, wil ik graag weten wat jij vindt van Vrouwendag. Vind je de viering onzinnig in West-Europa of juist goed omdat internationaal gezien de vrouwenrechten nog steeds een punt zijn. Plaats je reactie hieronder…

Gerelateerd:

 • Goede humor waar vrouwen van houden (34)
  Goede humor is welkom uiteraard. Immers, vrouwen houden van lachen. Volgens een onderzoek uitgevoerd door ‘Survey AAP’, blijken vrouwen gemiddeld 62 keer per dag te lachen, terwijl mannen gemiddeld maar 8 keer per dag […]
 • Welke Complimenten geven? (5 Voorbeelden) (26)
  Tijd voor het onderwerp: complimenten geven! Want donderdag is het Nationale Complimentendag; 1 maart. En de week daarop komt ook nog Internationale Vrouwendag; 8 maart. Natuurlijk zijn dat twee mooie aanleidingen voor […]
 • Gesprekken met vrouwen – Ga Geen Competitie Aan met Andere Mannen (14)
  Beste Victor, Bedankt voor je E-cursus. Ik ben over laatst naar een leuk meisje gestapt en het klikt al goed met haar. Maar er is een probleempje. Ze praat vaak over andere mannen en ik weet nooit goed hoe ik hierop moet […]
 • Aandacht – Hoe krijg je snel meer aandacht? (6 handige tips) (18)
  Aandacht, de mens is er dol op. Maar wat als de aandacht die je voorheen kreeg plotseling wegvalt, door een relatiebreuk bijvoorbeeld? Trouwe cursist Wilco stelde hierover deze vraag: Mijn relatie is voor 3 weken terug stop […]
Vrouwendag – 8 maart Internationale Vrouwendag
Trefwoorden:

Een reactie op “Vrouwendag – 8 maart Internationale Vrouwendag

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *