FriendzoneFriendzone, kom je daar telkens in terecht? Altijd maar vriendschap zonder liefde, seks en relatie. Je vriendschappelijke vriendin is zeer aantrekkelijker. En waarschijnlijk ben je het helemaal zat.

Te veel mannen worstelen nog met de friendzone. Daarom heb ik artikelen en video’s uitgebracht over de friendzone.

En vandaag breng ik een nieuwe video uit met 3 ontsnappingstechnieken. Ongeacht of je de vrouw kunt versieren of niet, dit zijn technieken die je snel uit de vriendzone halen.

Na het bekijken van de video hieronder, hoor ik graag hoe je ze gaat toepassen…

 

Weg met de friendzone voor eens en altijd

Gebruik de anti-friendzone tips zodat je nooit meer ongewild een vriendschap aangaat. En hopelijk begin je voortaan met Veroveren en versieren, in plaats van vriendschap.

Is het al te laat, ben je al bevriend? Pas vooral de 3 technieken toe zoals ik aangeef in de video. Ja, daarmee loop je het risico op een afwijzing. En je zet de vriendschap op het spel. Ik vertel daar meer over in de video: zoenen of vriendschap.

Wat is jouw voornaamste dilemma wat betreft dit vervelende liefdesprobleem? Waarom blijf je vastlopen? Plaats je antwoord hieronder. Zo kan ik eventueel een vervolg video uitbrengen over de friendzone…

Gerelateerd:

 • Verliefd op je beste Vriendin? (149)
  Verliefd op je beste vriendin? Zit je in de friendzone? De vragen blijven binnenstromen over dit onderwerp... Dit artikel is voor jou bedoeld! Ze is mooi, aantrekkelijk, ze is lief. Je kunt het uitstekend met haar vinden, ze […]
 • Hoe de friendzone vermijden? (15)
  Een tijd geleden heb ik een video uitgebracht over de friendzone en hoe je daaruit kunt ontsnappen. Ontsnappen is mooi, maar volledig de friendzone vermijden is natuurlijk beter! Afgelopen week heeft bloglezer Ed een reactie […]
 • Vriendschappelijke vriendin versieren? (19)
  Je vriendschappelijke vriendin versieren, is dat mogelijk? Kan een vriendschap zich transformeren tot een relatie, een romantische liefde? Is het echt mogelijk om uit de friendzone te ontsnappen? Ja, dat kan. Ik heb het zelf […]
 • Vriendschap – Ze wil slechts Vriendschap? (deel 1) (9)
  Een vriendschap is waardevol. Vriendschappelijke contacten zijn belangrijk voor je psychische gezondheid, ze bieden praktische voordelen en maken het leven mooier. Maar wat als je een vrouw hebt ontmoet en het dreigt tè […]
Uit de friendzone met deze 3 ontsnappingstechnieken
Trefwoorden:     

66 reacties op “Uit de friendzone met deze 3 ontsnappingstechnieken

 • Erg bedankt, want ik ben zowat de expert in het aangaan van vriendschappelijke relaties met vrouwen. Leuk, maar tegelijkertijd een vloek.

  Voor de liefhebbers van vriendschappelijke relaties:
  Ik heb gemerkt dat je de meeste tips op deze blog zonder gevaar op een relatie en met veel plezier kunt toepassen (flirten, aanspreekinitiatief,…) en nog steeds veilig in de friendszone kunt belanden. Je kan echt ver gaan en toch in de vriendschapszone terecht komen. Vaak maakt je geflirt zelfs een goeie leuke vriend van jou, dus het kan het juist in de hand werken.
  Let wel op: Ga vooral niet voor een zoen, het risico op een relatie loert om de hoek. 😀

  Daar zit mijn probleem denk ik. Het evenwicht tussen jezelf niet opdringen maar toch resoluut voor een zoen gaan is bij mij een beetje zoek. Om er extra zeker van te zijn dat ik geen “ongepaste” dingen doe, wacht ik ook af zodat een beginnende vriendschap alle kansen krijgt. Vervolgens stel ik mij tevreden met een waardevolle vriendschap. Ja echt, waardevol (!), maar achteraf moet ik mijn mening (mezelf tevreden stellen met…) herzien, meestal is het dan ook rijkelijk laat om de mooie maar vastgeroeste vriendschap om te buigen in een relatie.
  Je tips lijken logisch, maar ik denk niet eenvoudig voor een doorwinterd specialist met tonnen ervaring in de friendzone, oefening baart waarschijnlijk kunst. 😉

  1. @ Ruben,

   Let wel op: Ga vooral niet voor een zoen, het risico op een relatie loert om de hoek. 😀

   Precies, dat is het. Die eerste zoen…

   Flirten is vrijblijvend. En flirten op zich is daarom meestal onvoldoende om de friendzone tegen te gaan.

   Om er extra zeker van te zijn dat ik geen “ongepaste” dingen doe, wacht ik ook af zodat een beginnende vriendschap alle kansen krijgt. Vervolgens stel ik mij tevreden met een waardevolle vriendschap. Ja echt, waardevol (!),

   En dat is het, in eerste instantie ben je tevreden met een waardevolle relatie.

   In hoeverre ervaar je dit friendship-probleem als probleem? Ben je het niet helemaal zat? Echt?

   Ooit had ik ongeveer hetzelfde probleem. Op een gegeven moment was ik dat echt zat. Ik was daar ONtevreden over… Dus nam ik het besluit om niet nog meer vriendschappen aan te gaan, want ik had zin in seks met aantrekkelijke vrouwen.

   Heb je op dit moment een paar goede vriendschappen? Houd ze, prachtig. En neem je voor om niet nog meer vriendschappen aan te gaan. Genoeg is genoeg, nu is het tijd voor diversiteit. Tijd voor seks! 🙂

   Je zult zien dat je specialistische vriendschapskennis je juist veel succes kan brengen. 😀

   Ik wil ook een video uitbrengen over seks en one night stands. Hopelijk brengt het verandering in jouw leven, je hebt het zo verdiend!

 • Ja, ik ben het echt zat !

  In 1ste instantie tevreden zijn met vriendschap geeft tijdelijk een goed gevoel. Maar achteraf beseffen dat de vriendschap vastgeroest is, dat er geen duurzame relatie van komt is hard. Niet zelden is het zelfs zo dat de vrouw verovert wordt door een andere man waardoor ook mijn vriendschap met haar op een lager pitje komt te staan of zelfs verdwijnt, wat de zaak extra pijnlijk maakt.

  Genoeg is genoeg, inderdaad ! 😀
  Maar hoe het er allemaal in de praktijk moet uitzien weet ik nog niet. Hen niet beschouwen als gewone vriendinnen waarschijnlijk.

  1. @ Ruben,

   Maar hoe het er allemaal in de praktijk moet uitzien weet ik nog niet. Hen niet beschouwen als gewone vriendinnen waarschijnlijk.

   Ja, en je niet meer gedragen als een vriendschappelijke vriend. Vanaf het begin…

   Wat is volgens jou het verschil tussen vriendschap en een liefdesrelatie? Stof tot nadenken.

 • @Ruben

  In de praktijk zou je deze mentale instelling kunnen gebruiken vooraf je nieuwe vrouwen ontmoet:

  ´Ik zit niet in met wat een iedere vrouw van mij denkt´. Ook al is ze nog zo´n mooie brok. Dit vergt overigens ontzettend veel oefening maar het zorgt er wel voor dat je jezelf minder emotioneel afhankelijk opstelt van die vrouw. En dat zorgt er dan weer voor dat jij minder snel in de vriendenzone komt. Zo zie je, de enige die jou in de vriendenzone kan plaatsen, dat ben je zelf!
  Ik ben er overigens geen kei in, maar ik ben er wel sinds kort mee bezig om dit te trainen. Het eerste resultaat is dat ik mezelf weer aantrekkelijker en losser voel.

  1. @ Harry,

   Juist, jezelf geregeld herinneren aan het feit dat je je niet hoeft bezig te houden met wat anderen van je (kunnen) denken. Zo stel je je niet of in ieder geval minder afhankelijk op. Werkt bevrijdend.

   Het eerste resultaat is dat ik mezelf weer aantrekkelijker en losser voel.

   Dit kan het grote verschil maken 😀

   Bedankt voor je reactie!

 • Pingback: Zoenen Uitstellen?
 • Ik zit tegen een depressie aan door liefdesverdriet.

  Er was een meisje waarmee ik 7 maanden contact had en waarmee ik vorige maand had gezoend. Ik had haar ontmoet eind December tijdens uitgaan. Ze zocht vaak zelf initiatief met texten op whatsapp en vroeg dan of ik naar onze favoriete staptent kwam. Ook tijdens het WK vroeg ze of ik er heen kwam om samen voetbal te kijken. Ze nam dus geregeld initiatief en ik zag het helemaal met haar zitten.

  Net zoals afgelopen vrijdag. Ze vraagt of ik naar die tent kom want zij was er ook. Ik was niet in de buurt en zou de avond erop al gaan dus moest haar teleurstellen.

  Zondagavond voelde het alsof iemand een klap in mijn gezicht gaf toen ik op facebook las dat ze een relatie had sinds WOENSDAG?! Ik wilde antwoorden van haar hebben waarom ze bijvoorbeeld nog contact zocht als ze een andere jongen blijkbaar leuker vond en waarom ze me vrijdag nog mee vroeg terwijl ze woensdag al een relatie had. Ze zei dat ze me opzich een leuke jongen vond maar niks meer wilde (volgende ‘klap’) en ook dacht dat ik niks wilde omdat ik het volgens haar niet echt liet blijken. Ik ben nogal introvert en wellicht te afwachtend geweest dus dat zou best kunnen kloppen. Maar ze gaf geen duidelijk antwoord op mijn vraag.

  Ik was helemaal weg van haar maar heb besloten om haar te verwijderen op facebook en whatsapp omdat ze 1. een vriend heeft nu en 2. zei dat ze niks meer wilde. Maar dat vond ze ineens niet leuk. Ze begon van: we kunnen toch gewoon met elkaar praten en vrienden blijven (‘klap’ nummer 3) en ik wil graag nog eens gezellig met je praten in de tent waar we altijd waren. Maar ik voel(de) me zo aan het lijntje gehouden (wat zij niet snapte) en zo ellendig dat ik dat af heb gewezen. Nu zit ik met een dubbel gevoel want aan de ene kant wil ik haar nog wel eens daar zien omdat iets in me niet van haar af wil en ik niet 1,2,3 een nieuwe leuke meid ontmoet en aan de andere kant ben ik zo kwaad en teleurgesteld in haar en in de liefde in het algemeen waardoor ik haar heb verwijderd op facebook. Hoe kan ze dat van me vragen om vrienden te blijven?

  Het verdriet zal slijten dat weet ik maar daar koop ik op het moment niks voor. Ik wil dit nooit meer mee maken Victor. Hoe kan ik zorgen dat ik nooit meer in zo’n situatie beland?

  1. @ Martijn,

   Eigenlijk heb je een compliment gekregen: ze vindt het fijn om met je om te gaan, los van het feit dat ze onderhand een relatie is begonnen met een ander.

   Ok, ik begrijp dat je meer wilt dan vriendschap. Logisch dat je erg teleurgesteld bent.

   Ik ben nogal introvert en wellicht te afwachtend geweest dus dat zou best kunnen kloppen.

   Te afwachtend? Ik weet dat zelfs zeker. Hoe minder je je afwachtend opstelt, hoe kleiner de kans dat je dit nog eens gaat meemaken.

   Ik krijg de indruk dat ze al het initiatief heeft genomen en dat je onvoldoende hebt laten weten dat je haar graag ziet.

   Het lijkt alsof ze in haar eentje de kar van aantrekkingskracht moest trekken, en dat jij ‘veilig’ in de kar zit en je voort laat trekken met de illusie dat je dan geen risico loopt op een afwijzing. Pas wanneer ze het uiteindelijk opgeeft, ben je teleurgesteld in haar en in de liefde.

   Beste Martijn, in deze context mag liefde een werkwoord zijn…

   Laat je introvert zijn geen excuus zijn om geen initiatief te nemen met vrouwen. Zeker niet als ze hun best doen om het contact warm te houden met jou. 7 Maanden, er is voldoende tijd geweest.

   Maar ik voel(de) me zo aan het lijntje gehouden (wat zij niet snapte) en zo ellendig dat ik dat af heb gewezen.

   Natuurlijk snapt ze het niet, want je hebt haar niet echt laten weten dat je graag met haar bent. Geen passie, geen avontuur, geen affectie. (Dat is belangrijk voor de meeste vrouwen.)

   Of heb je wel initiatieven genomen? Is er meer te vertellen over wat er is gebeurd de afgelopen zeven maanden?

   Heb je afspraakjes voorgesteld? Haar mee uitgenomen naar iets leuks? Initiatief om te zoenen?

   Nu zit ik met een dubbel gevoel want aan de ene kant wil ik haar nog wel eens daar zien omdat iets in me niet van haar af wil en ik niet 1,2,3 een nieuwe leuke meid ontmoet en aan de andere kant ben ik zo kwaad en teleurgesteld in haar en in de liefde in het algemeen waardoor ik haar heb verwijderd op facebook.

   De teleurstelling voelt vreselijk, dat gevoel is herkenbaar voor velen. Houd vol Martijn, je komt hier doorheen. Je gaat je op een gegeven moment beter voelen.

   Belangrijkste les: Veroveren doe je met zijn twee. Je zult toch (meer) initiatief moeten nemen in de toekomst. Echt!

   Alleen al de bereidheid om actie te ondernemen geeft een meer aantrekkelijke uitstraling, waardoor je eerder een leuke nieuwe meid ontmoet…

   Belangrijkste vraag: wat houd je precies tegen om initiatief te nemen, zelfs als een vrouw interesse toont?

   Waarschijnlijk doe je er inderdaad beter aan om haar voorlopig niet te zien (dus geen Facebook en Whatsapp). Het voorkomt extra pijn, zodat je haar sneller kunt loslaten.

   Ik wens je veel sterkte toe Martijn!

 • Beste Victor

  Ik heb inderdaad een aantal keer voorgesteld om af te spreken en wat leuks te doen maar ze kon bijna nooit en had het druk zei ze dan. Toen zei ik van ok dan zie ik je misschien nog wel eens met uitgaan en toen zei ze ineens: ja of we spreken volgende week af. En ze nam daarna weer initiatief met whatsapp om te vragen of ik naar onze favoriete tent kwam. Dus ik heb wel degelijk moeite gedaan om een band op te bouwen maar als zij zegt dat ze niet kan denk je van binnen dat ze niet wil maar als ze dan toch weer initiatief tot contact neemt blijf je denken van: wil ze dan toch nog iets met me? In mijn ogen heeft ze het dan dus pas echt opgegeven vlak voordat ze met die jongen kreeg.

  Cold Turkey werkt het beste op dit moment. Ik zal haar vast nog wel eens tegen komen daar maar heb geen behoefte meer om met haar te praten. Voor mij heeft ze haar keus gemaakt, mij gekwetst en valse hoop gegeven door te blijven ‘appen’.

  Ik neem je advies ter harte en zal meer initiatief nemen tot fysiek contact en meer laten blijken dat ik diegene echt heel leuk vind.

  Groetjes Martijn

  1. Ik heb inderdaad een aantal keer voorgesteld om af te spreken en wat leuks te doen maar ze kon bijna nooit en had het druk zei ze dan.

   Mooi dat je wel een aantal voorstellen hebt gedaan! Wanneer ze niet op de juiste manier reageert, weet je dat je vooral niet teveel energie in haar moet steken (wat betreft Veroveren).

   Dus blijkt een vrouw telkens ‘te druk’? Dan kun je haar beter links laten liggen. Ze heeft je niet aan het lijntje gehouden, ze heeft min of meer duidelijk gemaakt dat ze geen 1-op-1 afspraakje wilt.

   Ze stond wel open voor contact in de club of tijdens een feestje, maar dat is slechts gezelschap; gezelligheid. En dat is op zich positief, al is het geen persoonlijke afspraakje. Begrijp je het verschil?

   Ik neem je advies ter harte en zal meer initiatief nemen tot fysiek contact en meer laten blijken dat ik diegene echt heel leuk vind.

   Initiatief nemen is het belangrijkste. Dan hoef je niet overduidelijk te communiceren dat je iemand leuk vindt. Dat doe je al door uitnodigingen te doen en de Verovering voort te zetten…

   Veel sterkte Martijn!

 • Schitterend om te zien dat al deze 3 tips eigenlijk in 1 tip te bevatten is. “Laat haar duidelijk zien dat je emotioneel en sexueel tot haar aangetrokken voelt”. Ga met het doel haar dezelfde dag nog in bed te krijgen. En als ze eenmaal open voor je staat en ze voelt zich op haar gemak bij je. Zorg je dat je haar verlangen naar je kan vergroten, door niet gelijk jezelf gelijk prijs te geven.

  (Geen eerste kus als ze er naar verlang, maar wel een zachte kus op haar wang. Met de woorden: ” deze kus verlangt naar een vervolg, maar wil de eerste keer niet overhaasten”.)

  Sex is pas aan de orde als de vrouw zich volledig op haar gemak bij je voelt…praten over sex met vrouwen geeft haar al een connectie naar jou toe. 70% van de aangesproken vrouwen waar ik uiteindelijk sex mee had. Was opgewonden geworden door de sexuele gesprekken met mij. Probeer de vragen te stellen zoals: welk standje vind je fijn? Wat maakt je opgewonden? Zo ligt de associatie met sex naar jou toe?

  Succes mannen

  1. Altijd weer leuk om een reactie van jou te lezen Mick!

   Was opgewonden geworden door de sexuele gesprekken met mij. Probeer de vragen te stellen zoals: welk standje vind je fijn? Wat maakt je opgewonden? Zo ligt de associatie met sex naar jou toe?

   Prachtig! 😀

   Je kunt direct en indirect over seks spreken. Vragen over standjes en hoe ze opgewonden wordt zijn redelijk direct. En natuurlijk handig om alvast te weten.

   Over het algemeen geef ik de voorkeur aan indirect: spreken over seks maar niet over seks met haar. Gecombineerd met flirten. De boodschap is hetzelfde, de vorm anders. Over het algemeen geeft het vrouwen een meer veilig gevoel waardoor ze zich gemakkelijker kunnen openen.

   Misschien ooit leuk als sekstip of als artikel hier!

 • Ik ben ook in de vriendenzone geplaatst denk ik. Ongeveer 5 weken contact gehad met een dame en twee keer op date geweest.

  De eerste date was perfect ze had nog nooit een dergelijk lange en gezellige date gehad, de dag erna vroeg ze of ik weer zin had om op date te gaan.

  Dus een kleine 2 weken later weer afgesproken om ergens wat te gaan eten. Een aantal uur aan tafel gezeten en er vielen geen stiltes, er werd veel gelachen, ze speelde met haar haren, een keer liet ze vluchtig haar tongpiercing zien en ze keek me diep aan. De uren aan tafel leken net 10 minuten. Daarna zijn we naar buiten gegaan en hebben we lopen denken om nog wat te gaan doen, maar er was niets in de buurt en ze was ook moe.

  Toen zei ze ik ga even zitten en ik bleef staan iets in mij zei ga er naast zitten en raak haar aan en probeer eventueel te zoenen, maar ik stond vastgeroest. Uiteindelijk toch gaan zitten maar niets meer ondernomen, daarna hebben we afscheid genomen en ze zei de volgende keer gaan we ergens heen waar wat meer is, dus ik dacht mooi date 3 is ook binnen.

  Alleen toen begon het, ik vroeg aan haar of ze al datum wist ivm haar werk. Ze vertelde dat ze er nog niet echt over na had gedacht. Toen werd het contact minder en minder.

  Ze heeft wel 3 keer bevestigd om wat te gaan doen, echter stuurde ze op de vraag om dit weekend wat te gaan doen: Ik wil zeker nog wel een keer afspreken maar wil ook zeggen dat ik er niets achter zoek. Je bent een hele aardige en spontane jongen maar het zal alleen vriendschappelijk blijven. Dus zwaar de pest er over in natuurlijk.

  Ik zei wel dat ik het voelde aankomen omdat ze minder open reageerde en ik zei als ik niets meer had gestuurd dan had jij ook niets meer gestuurd. Ze zei dat is waar en dat is slecht van mij, maar wil niemand teleur stellen en ik zoek er niks achter.

  Dus ik vroeg is het ergens mis gegaan en ze vertelde nee je bent top maar meer dan vrienden wordt het niet. Maar ze wil zeker nog een keer wat afspreken en ik kan haar altijd bellen of appen om wat te gaan doen.

  Maar ik wil meer, nu wil ik haar over een week of 3 vragen om een dagje weg te gaan. Heeft dit zin en kom ik eventueel nog uit de vriendenzone? Of is het een keiharde afwijzing en wordt een relatie een kansloze missie? En waar is het fout gegaan? Denk zelf dat is misschien te afwachtend ben geweest met de aanraking en zoen. Alvast bedankt voor de reactie.

  1. Nog vergeten te melden. Dat ze voelde dat ik er meer van verwachtte, dus een relatie en zij zocht er niets achter. En wilde geen verkeerd beeld creëren.

   Maar waarom stel je dan gelijk na de 2e date een 3e date voor? En bevestig je dit vervolgens nog een aantal keer om de 3e date af te spreken? En ze is al 3 jaar vrijgezel en is het zat om overal alleen naar toe te moeten gaan. Zou ze misschien bindingsangst hebben?

   1. Beste Ed, bedankt voor je reacties. Het is jammer dat het zo is verlopen met haar. Het wordt nu erg moeilijk om nog verandering te brengen en uit de friendzone te komen.

    Wat nu? Ik schrijf een dezer dagen een artikel als antwoord op jouw situatie; deze verschijnt komende week. Keer dus geregeld terug op mijn aantrekkingskracht blog.

    Zou ze misschien bindingsangst hebben?

    Misschien, toch kan haar eventuele bindingsangst geen doorslag hebben gegeven. Je was allang in de friendzone terecht gekomen, helaas!

    Belangrijkste voor jou, nu, is je inschrijven voor mijn E-cursus VrouwVeroveren. Alleen al de eerste drie lessen maken een groot verschil. Het verbaast me dat je je nog niet hebt ingeschreven!

    De 7de les van mijn E-cursus bespreekt het onderwerp afspraakjes, wat je beter kunt doen met vrouwen. Een dinner date is meestal geen verstandige keuze als afspraakje.

    Schrijf je hier in: http://www.VrouwVeroveren.com En volgende week verschijnt het artikel over: hoe de friendzone vermijden.

    1. Beste Victor, bedankt voor je snelle reactie. Helemaal top dat je er een artikel over gaat maken. Kom zeker terug op de blog en hoop antwoord te krijgen: waar het misging en of ik haar wel of niet moet uitnodigen voor een dagje weg. De rest van de tekst laat ik mij door verassen, maar dat komt wel goed. Ik ga mij nu gelijk inschrijven. Ze was precies mijn type qau gedrag, hobby’s en haar doen en laten. Even terugkomend op de dinner date, dat was haar idee omdat ze pas om 17:00 uur kon die dag. Ook was het in een zaakje waar ze meerdere keren met een vriendin was geweest, dus misschien zat ik toen al in de friendzone. Prettig weekend!

     1. Toen ze even ging zitten buiten tijdens de 2e date wat ik vertelde, ging ze wel even een sigaret roken. Dus het is misschien niet gelijk een hint geweest om er naast te komen zitten. Maar ik ga mijn gedachten even ergens anders op focussen, al is het wel lastig, ik krijg haar niet uit mijn hoofd. En ik wil het nog niet opgeven, maar na veel gelezen te hebben over een friendzone is ze nu vrijwel onbereikbaar geworden.

      Is mij nog nooit overkomen trouwens een friendzone, dus het is niet een structureel terugkerend probleem. Maar waar een wil is, is een weg, maar wil ook niet wanhopig overkomen of als een stalker zien worden. Pff lastig dit zeg, die friendzone!

 • Hoi, ik ben een man van 24 en heb nooit echt een serieuze relatie gehad. Ik heb 5 weken geleden, tot mijn grote verbazing, iemand aangesproken in de kroeg die ik wel leuk vond. We hebben sinds die tijd veel contact en ze is al 3 keer bij mij thuis geweest.

  Er is nog niks gebeurd maar hebben enorm veel overeenkomsten en raakvlakken. Ze gaf al eerder aan geen serieuze relatie te willen aangezien ze pas een paar maanden vrijgezel was na een relatie van 4 jaar. Echter dacht ik wel de signalen te krijgen van d’r dat er meer was dan alleen gezelligheid.

  Ik heb dat met d’r besproken en ze gaf aan me heel erg leuk te vinden maar niet op die manier. Nou enorm balen natuurlijk, maar goed, helaas pindakaas.

  We bleven echter contact houden en ze wilde weer langskomen, dat is dus gebeurd en hebben tot diep in de nacht op m’n bed wat films gekeken. Ik begon toen weer te twijfelen of ze nou wel of niet iets wilde. Ze merkte dat er iets was en vroeg me wat er was. Ik heb t weer verteld en ze gaf aan dat ze nog niet dat wederzijdse gevoel heeft. Met de nadruk op nog vroeg ik daarop door en heb gevraagd of dat te maken heeft met de keus dat ze met niemand iets wil. Daar zei ze ja op en ze gaf aan dat t misschien ooit wel komt. Ik stelde toen de vraag; voel je je aangetrokken tot mij. Waarop ze zegt: ik vindt je enorm leuk en aardig maar zie je nog niet op die manier.

  Wederom de nog. Dat is voor mij dus enigszins een bevestiging dat ze niet wil maar aan de andere kant wordt ik gek van het feit dat ze “nog niet” zegt.

  Ze merkte dat ik er moeite mee had en hebben toen nog een tijdje gepraat. Ze voelde zichzelf ook rot. Toen ze ging zei ze nog dat ze me wel wil blijven zien maar dat ik dat ook moet willen zonder verwachtingen.

  Ik weet diep van binnen dat dit niks wordt maar heb nog nooit iemand ontmoet waarbij er zo’n enorme klik was, dat gaf ze zelf overigens ook aan. De klik is het probleem dus niet.

  Ik had ook het idee dat ze aan de ene kant wel wil maar dat door het besluit dat ze eerder heeft genomen voorlopig geen relatie te willen, ze nu twijfelt. Ik heb dat aan haar gevraagd en ze zei ja, dat heeft er ook mee te maken.

  Zoals ik in het begin aangaf stond ik verbaast van mijzelf dat ik iemand aansprak, dat doe ik dus nooit. Onzekerheid denk ik dan maar. Maar haar kon ik niet laten lopen. Helaas kwam het weer neer op het punt: aantrekkingskracht en ben ik gefriendzoned. Niet de eerste keer.

  Wat is het beste voor mij? Contact houden en wie weet wordt t ooit wat, uiteraard ga ik wel verder met m’n leven. Of contact verbreken zodat ik er sneller overheen ben. En wat kan ik doen om meer aantrekkingskracht te creëeren?

  Bedankt!

  1. Hoi RG, bedankt voor het reageren.

   tot mijn grote verbazing, iemand aangesproken in de kroeg die ik wel leuk vond. We hebben sinds die tijd veel contact en ze is al 3 keer bij mij thuis geweest.

   Grote verbazing? Je kunt dat vaker doen, veel vaker. En geregeld kan dat uitlopen op een vervolg.

   Er is nog niks gebeurd maar hebben enorm veel overeenkomsten en raakvlakken. Ze gaf al eerder aan geen serieuze relatie te willen aangezien ze pas een paar maanden vrijgezel was na een relatie van 4 jaar. Echter dacht ik wel de signalen te krijgen van d’r dat er meer was dan alleen gezelligheid.

   Ik heb dat met d’r besproken

   AU! Daarmee kun je de romance pletten. Onthoud: nooit meer doen.

   Trouwens, behalve gezelligheid (vriendschappelijk) en relatie (liefdesband), kan er ook sprake zijn van seksuele aantrekkingskracht.

   Een vrouw die eerst wil bijkomen na een langdurige relatie, kan nog steeds behoefte hebben aan een heerlijke vrijpartij. En jij bent dat ‘lekkere hapje’ voor haar. Soms kan seks de deur openzetten naar een serieuze liefdesrelatie. Niet altijd, maar het helpt vaak wel. Zeker als de seks haar goed bevalt.

   Ik stelde toen de vraag; voel je je aangetrokken tot mij. Waarop ze zegt: ik vindt je enorm leuk en aardig maar zie je nog niet op die manier.

   Dit soort vragen leggen druk op haar, waardoor je al gauw in de zogenaamde friendzone terecht komt.

   Ik hoop dat je leert van deze fout.

   Toen ze ging zei ze nog dat ze me wel wil blijven zien maar dat ik dat ook moet willen zonder verwachtingen.

   Zie je, ze houdt er niet van om onder druk gezet te worden. De meeste vrouwen houden daar niet van…

   Leg geen druk op een vrouw. Vrij, flirt, maak plezier… en zie wat er kan gebeuren.

   Zoals ik in het begin aangaf stond ik verbaast van mijzelf dat ik iemand aansprak, dat doe ik dus nooit.

   Ik adviseer je om het vooral vaker te doen. Het is spannend, dat hoort erbij. Door het geregeld te doen kun je ontdekken dat je met meerdere vrouwen een klik kunt hebben. En dat elke klik net weer anders is; uniek.

   Ontdek de wereld van overvloed…

   Wat is het beste voor mij? Contact houden en wie weet wordt t ooit wat, uiteraard ga ik wel verder met m’n leven. Of contact verbreken zodat ik er sneller overheen ben. En wat kan ik doen om meer aantrekkingskracht te creëren?

   Je kunt je dus sneller over je gevoelens heen zetten door het contact te verbreken. Daarom mijn advies: doen!

   Desnoods geef je aan dat je over een paar maanden wel weer contact opneemt.

   Leer van je fouten, ontwikkel jezelf. Als het goed is volg je mijn lessen…

   Veel sterkte en succes RG!

   1. Hi Victor,

    Excuses voor de late reactie. Bedankt voor de tips! We hebben nog wel contact, maar dat is voornamelijk vanuit haar kant. Ze wil ook weer afspreken omdat ze wat kwijt moet maar twijfel of ik dat moet doen. Ik ben vrij afstandelijk geworden richting haar, ik beantwoord uiteraard wel haar berichtjes als ik tijd heb maar het komt niet meer vanuit mijn kant.

    Heb overigens ook weer twee dates gepland staan voor volgende week met twee vrouwen die ik heb leren kennen afgelopen week. Wat zelfvertrouwen wel niet met je kan doen!

    Nogmaals bedankt en ik zal binnenkort nog wel een keer een update plaatsen!

    1. Leuk dat je weer een update doet RG 😀

     Ja, het is maar de vraag of je weer met haar moet afspreken. Je hebt immers twee dates gepland, je bent verder gegaan. Precies zoals ik adviseer in het vorige bericht.

     Wil je het toch een beetje een kans geven? Contra bewegen. Je kunt aangegeven dat als ze iets kwijt wil, dat ze dat mag doen bij een goede vriend(in). Want jij bent verder gegaan met je liefdesleven en kan daar daarom niet de steun bieden die ze wellicht nodig heeft. (Je wilt immers voorkomen dat gevoelens weer opspelen.) En uiteraard wens je haar veel geluk en plezier toe in haar leven.

     Mocht ze iets kwijt willen over jou en haar (“Ik heb toch gevoelens voor je”), dan zal ze vermoedelijk meer haar best doen om toch met je af te spreken. (En zelfs dan mag je je afvragen of ze wel echt voor je gaat op de lange termijn.)

     Is het dat ze haar ei kwijt wil over iets anders (bijvoorbeeld over een andere man of haar ex), dan voorkom je dat pijnlijke moment voor jezelf.

     Je kunt trouwens ook echt bevriend met haar worden als je dat wil. Alleen het belangrijkste is dat jij je liefdesleven niet op pauze zet of laat verzanden. En dat zie ik helaas bij te veel mannen gebeuren. Daarom raad ik vaak een vriendschap af. Je bent nu goed bezig RG, blijf dat voortzetten.

     Advies: wat er ook gebeurt, met die twee dames afspreken. Laat niet met je gevoelens spelen!

     Veel plezier met de twee dames 😀

     1. Weer even een update; Ondertussen 2 dates gehad. Met de eerste klikte het totaal niet, met de tweede zeker wel, uiteindelijk ook beland bij mij in bed.

      Echter blijf ik maar aan de vrouw denken uit mijn initiële verhaal. Ik heb nog hier en daar wat contact gehad met d’r in de afgelopen weken maar vrij afstandelijk van beide kanten. Ik kwam haar afgelopen vrijdag tegen in de kroeg, en ze kwam direct naar me toe en hebben eigenlijk de hele avond weer bij elkaar gestaan, was weer ouderwets leuk en gezellig. Buiten zei ze nog tegen me dat ze me heel leuk vindt etc. en dat ze weer snel wat wilde gaan doen met me.

      Ik heb daar niet echt op gereageerd omdat ze dat al vaker zei. Ze vroeg of ik de dag erop wat te doen had maar ik had dus een date en dat heb ik haar ook verteld, aangezien ze duidelijk heeft aangegeven vrienden te willen blijven dacht ik dat wel te kunnen zeggen. Ik zag aan d’r gezicht dat ze dat niet echt leuk vond (vreemd aangezien ze niks met me wil) en ze kapte toen eigenlijk vrij snel t gesprek af wat we hadden. Sindsdien stuurt ze ook geen berichten meer.

      Ik heb nog wel veel contact met diegene waarmee ik in bed ben beland en we gaan weer afspreken, echter heb ik (nog) niet het zelfde gevoel als bij die andere.

      Ik denk zelf dat het komt door het feit dat ik maar over die andere vrouw blijf denken, wat denk jij Victor? Wat betekend het feit dat ze het niet leuk vond dat ze wist dat ik ging daten met en hoe kan ik hier nu het beste mee om gaan?

      Thanks alvast!

      1. Leuk om weer van je te horen RG!

       Ondertussen 2 dates gehad. Met de eerste klikte het totaal niet, met de tweede zeker wel, uiteindelijk ook beland bij mij in bed.

       Leuk! Hopelijk ook gevreeën?

       Buiten zei ze nog tegen me dat ze me heel leuk vindt etc. en dat ze weer snel wat wilde gaan doen met me.

       Heb je aangegeven dat ze dat wel vaker zegt? En dat je geen moeite meer doet omdat het er toch nooit van komt? En dat ze eigenlijk maar moeilijk doet terwijl jij haar graag zag. En dat er tig mannen zijn die vast met haar willen afspreken, dus waarom met jou? Jij ziet al andere vrouwen, wat had ze anders verwacht van een gezonde man zoals jij?

       Je kunt dit vrolijk en speels zeggen. En je bent dan nog steeds duidelijk. Zo geef je haar de kans om in de spiegel te kijken dat ZIJ moeilijk doet.

       Ik heb daar niet echt op gereageerd omdat ze dat al vaker zei.

       Je hebt dus geen duidelijkheid gegeven. Hoeft natuurlijk niet. Alleen het geeft haar de kans om haar gedrag meer bewust bij te sturen.

       Trouwens, houd er rekening mee dat ze misschien nog meer haar best gaat doen om met je af te spreken. Bijvoorbeeld wanneer je haar weer ziet tijdens het uitgaan.

       Wees vooral vrolijk en vriendelijk. Laat merken dat er geen hard feelings zijn. (Of zien die er wat jou betreft wel?) Wie weet of dat het verandering brengt.

       Ik heb nog wel veel contact met diegene waarmee ik in bed ben beland en we gaan weer afspreken, echter heb ik (nog) niet het zelfde gevoel als bij die andere.
       Ik denk zelf dat het komt door het feit dat ik maar over die andere vrouw blijf denken, wat denk jij Victor?

       Het kan zijn dat je inderdaad een nieuw gevoel voor een andere vrouw niet wil toelaten vanwege die andere vrouw.

       En/of het is eenvoudiger: het gevoel is nog in ontwikkeling.

       Sowieso, een gevoel kan uniek zijn. Bij elke vrouw voelt het net anders. Je hoeft de ene vrouw niet bij de andere te vinden…

       RG, je hebt sowieso je best gedaan en je hebt ook fouten gemaakt waar je als het goed is van hebt geleerd. Goed bezig! En die vrouw die opeens weer met je wilde afspreken doet moeilijk. Ze weet niet wat ze wil en worstelt met zichzelf. Grote kans dat ze zich nu afgewezen voelt omdat jij niet op haar blijft wachten. Maar zou je dat wel hebben gedaan, dan wil ze niets met je. …

       Laat je niets wijsmaken, ga verder met je leven. Jij bent goed bezig 😀

       1. Dat ging niet helemaal goed.

        Leuk! Hopelijk ook gevreeën?

        Ja!

        Heb je aangegeven dat ze dat wel vaker zegt? En dat je geen moeite meer doet omdat het er toch nooit van komt? En dat ze eigenlijk maar moeilijk doet terwijl jij haar graag zag. En dat er tig mannen zijn die vast met haar willen afspreken, dus waarom met jou?

        Nee, maar dat is een goede tip! Mocht ik d’r weer tegenkomen en ze begint er weer over, zal ik deze vast en zeker gebruiken.

        Wees vooral vrolijk en vriendelijk. Laat merken dat er geen hard feelings zijn. (Of zien die er wat jou betreft wel?) Wie weet of dat het verandering brengt.

        Ik reageer nu gewoon leuk en normaal, heb geen reden om dat niet te doen. Er zijn absoluut geen hard feelings.

        RG, je hebt sowieso je best gedaan en je hebt ook fouten gemaakt waar je als het goed is van hebt geleerd. Goed bezig! En die vrouw die opeens weer met je wilde afspreken doet moeilijk. Ze weet niet wat ze wil en worstelt met zichzelf. Grote kans dat ze zich nu afgewezen voelt omdat jij niet op haar blijft wachten. Maar zou je dat wel hebben gedaan, dan wil ze niets met je. …

        Thanks! Ja ik denk dat ze zelf grotere problemen heeft dan ik. Ze is niet eerlijk tegen zichzelf en worstelt inderdaad ermee.

        Laat je niets wijsmaken, ga verder met je leven. Jij bent goed bezig 😀

        Je geeft me er weer een andere kijk op, bedankt wederom!!

         1. Even weer een update; ruim 2 maanden verder en toch nog wel contact met de dame in kwestie. Ik nam wel meer afstand en reageerde (wanneer het uit kwam) op d’r berichtjes. Elkaar nog wel een keer tegengekomen, zonder dat het vreemd was maar merkte wel dat er nog steeds iets was tussen ons.

          Dankzij jou Victor ben ik wel gewoon verder gegaan en heb ik ondertussen diverse leuke meiden leren kennen en leuke avonden/nachten mee gehad, maar geen relatie materiaal. Vorige week op vakantie geweest en op de laatste avond nog een leuke Engelse schone aan de haak geslagen; ook wel eens leuk 🙂

          Maar ik post dit uiteraard niet voor niets; vrijdag ging ik stappen en ze begon me te appen of ik ook in de stad was. Ze ging naar een andere kroeg en bleef maar vragen of ik ook kwam. Ik heb dat niet gedaan, vond het prima waar ik was. Uiteindelijk is ze naar mij toegekomen. We hebben een hele tijd intiem gedanst en wist ik dat het anders als anders voelde. Ik wist niet echt wat ik moest doen en een van m’n vrienden adviseerde mij om er eens mee te stoppen en haar te laten gaan, ze zou me aan het lijntje houden.

          Ik besefte toen dat hij gelijk had en besloot om de stap te nemen en haar te zoenen; zo zou ik zeker weten of ze wel of niet iets zou willen. Als ze het niet zou willen zou onze vriendschap ook direct over zijn; omdat het te raar zou zijn.

          Maar ze zoende me terug en eigenlijk voelde het meteen goed; ze is mee naar huis gegaan met mij en hebben de hele nacht en zelfs de dag erop samen in bed gelegen. We hebben geen seks gehad; dat wilde we allebei ook niet zodat we het kunnen opbouwen; het was tenslotte best vreemd zo na al die maanden.

          Ze geeft nu aan dat ze me dus al die tijd al leuk vond maar dat ze niet toe was aan een relatie. Ze weet niet of ze dat nu wel is; want ze is nog niet verliefd op me. Maar ze geeft wel aan dat het goed voelt en dat ze zich erg vertrouwd bij me voelt. Ik moet toegeven dat ik nu ook niet in 1 klap weer verliefd ben maar het voelt gewoon goed. We hebben afgesproken om het rustig aan op te bouwen en te zien waar het schip zal stranden.

          Ik zie haar morgen weer; ben dan ook benieuwd of het vreemd is. Dat was het namelijk niet toen we wakker werden en nog uren hebben gelegen; gepraat en gezoend. Het voelde niet als een fout omdat we teveel hadden gedronken o.i.d. (wat ik ook wel eens heb meegemaakt).

          Mijn vraag is dan nu ook; hoe zorg ik ervoor dat ik het rustig aan blijf doen; maar ook weer niet té rustig. Ik ga absoluut niet zeggen dat ik verliefd ben en dat ik meer wil maar wil er wel progressie in houden zodat het niet verslapt.

          Wat moet ik vooral niet doen en wat adviseer je me om wel te doen? Ik denk er zelf aan om morgen af te tasten en haar weer te zoenen en als ze dat dan ook wil dat het vanzelf wel verder loopt.

          Bedankt!

          1. Hoi RG, leuk om weer van je te horen! 😀

           Maar ik post dit uiteraard niet voor niets; vrijdag ging ik stappen en ze begon me te appen of ik ook in de stad was. Ze ging naar een andere kroeg en bleef maar vragen of ik ook kwam. Ik heb dat niet gedaan, vond het prima waar ik was. Uiteindelijk is ze naar mij toegekomen.

           Kijk eens, ze begint ze aan te passen aan jou, zodat ze bij jou kan zijn 😀

           We hebben een hele tijd intiem gedanst en wist ik dat het anders als anders voelde. Ik wist niet echt wat ik moest doen en een van m’n vrienden adviseerde mij om er eens mee te stoppen en haar te laten gaan, ze zou me aan het lijntje houden.

           Kan, hoeft niet. Toen je haar voor het eerst zag, was ze pas een paar maanden single. Het was afgelopen met haar 4-jaar durende relatie en had blijkbaar tijd nodig om bij te komen.

           We zijn nu maanden verder… wie weet durft ze zich nu wel open te stellen.

           ==> Je hebt haar gezoend. Niiiice. Goed bezig RG!

           Maar ze zoende me terug en eigenlijk voelde het meteen goed; ze is mee naar huis gegaan met mij en hebben de hele nacht en zelfs de dag erop samen in bed gelegen. We hebben geen seks gehad; dat wilde we allebei ook niet zodat we het kunnen opbouwen; het was tenslotte best vreemd zo na al die maanden.

           Ik zeg niet dat het perse had moeten gebeuren. Maar loop je veel meer risico op ‘vriendschap’ als er geen stap voorwaarts wordt genomen wat betreft seks.

           Seks kan heel verhelderend werken. Een paar vrijpartijen kan aangeven of er potentieel is. Daarbij, geen seksueel initiatief nemen kan uiteindelijk haar het gevoel geven dat jullie niet goed matchen wat betreft seks. Zeker vrouwen die erg van vrijen houden, kunnen dan erg gaan twijfelen.

           Ze weet niet of ze dat nu wel is; want ze is nog niet verliefd op me.

           … Goede seks kan verliefdheid stimuleren!

           Leg verder geen druk op verliefd worden. Het moet niet, als jullie het maar goed samen hebben. Pas op met vragen en ‘onderzoeken’ naar of er ergens verliefdheid te vinden is. Dat plet romantiek en eventuele gevoelens!

           Dus mijn advies: doe je best om haar in bed te krijgen voor een lekkere vrijpartij. En haal dat idee van dat het vreemd zou zijn of iets dergelijks uit je hoofd. Alles kan vreemd zijn als je zoekt naar ‘iets vreemds’.

           Ze heeft zich meer en meer voor je opengesteld. Ze heeft geen haast gehad na haar vorige relatie, dat spreekt voor haar. En nu zoenen jullie en komt ze bij je in bed liggen… (Zeg me niet dat ze met haar blote kont in je bed lag…? Wat een zelfbeheersing heb jij! 😉 )

           Je wilt het nog wel rustig aan blijven doen? Prima. Bel haar niet te vaak, schrijf geen liefdesgedichten en leg geen liefdesverklaringen af.

           Kortom, zoen haar zoals je van plan bent en laat het balletje verder rollen… 😀

           En inderdaad, het kan allemaal nog mislopen. Op liefdes- en seksvlak zijn er altijd risico’s. Maar wanneer het loopt zoals gehoopt, kan het fantastisch zijn. Loopt het anders, dan is het zaak om het je vooral niet persoonlijk aan te trekken en verder te gaan. Het leven bestaat uit vele mogelijkheden en avonturen. Toch?

           Veel plezier! RG

           Ps. Ik kan je mijn E-coachsysteem van harte aanraden!

          2. Hi Victor,

           Bedankt voor je snelle reactie! Ik kan niet reageren op jouw bericht dus dan doe ik het maar zo.

           Leg verder geen druk op verliefd worden. Het moet niet, als jullie het maar goed samen hebben. Pas op met vragen en ‘onderzoeken’ naar of er ergens verliefdheid te vinden is. Dat plet romantiek en eventuele gevoelens!

           Eens, ik weet ondertussen wel een beetje hoe ze is en een bepaalde kant op pushen of erom vragen zou alleen maar averechts bij d’r werken.

           Dus mijn advies: doe je best om haar in bed te krijgen voor een lekkere vrijpartij. En haal dat idee van dat het vreemd zou zijn of iets dergelijks uit je hoofd. Alles kan vreemd zijn als je zoekt naar ‘iets vreemds’.

           Ok, het kan inderdaad een andere twist aan de huidige situatie geven, wat juist goed kan zijn. Tenslotte was het zoenen uiteindelijk ook een goede uitkomst.

           Ze heeft zich meer en meer voor je opengesteld. Ze heeft geen haast gehad na haar vorige relatie, dat spreekt voor haar. En nu zoenen jullie en komt ze bij je in bed liggen… (Zeg me niet dat ze met haar blote kont in je bed lag…? Wat een zelfbeheersing heb jij! 😉 )

           Er is zeker progressie, ik was er eigenlijk ook overheen, dat maakt het voor mij nu wel makkelijker om het rustig aan te doen.

           Hou op, gelukkig had ze nog een string aan, maar mijn zelfbeheersing werd inderdaad op de proef gesteld ;-), maar dat heb ik er ook zeker voor over.

           Je wilt het nog wel rustig aan blijven doen? Prima. Bel haar niet te vaak, schrijf geen liefdesgedichten en leg geen liefdesverklaringen af.

           Ja, ik wil het rustig opbouwen. Vanavond kon ze toch niet maar ze komt vrijdag en gaan daarna nog even de kroeg in, dus wie weet wat er gaat gebeuren.

           En inderdaad, het kan allemaal nog mislopen. Op liefdes- en seksvlak zijn er altijd risico’s. Maar wanneer het loopt zoals gehoopt, kan het fantastisch zijn. Loopt het anders, dan is het zaak om het je vooral niet persoonlijk aan te trekken en verder te gaan. Het leven bestaat uit vele mogelijkheden en avonturen. Toch?

           Hoe moeilijk het soms ook is om er je niet teveel aan te hechten heb je helemaal gelijk. Ik merk wel dat ik er makkelijker mee om ga dan voorheen maar het is zeker nog niet zo dat ik een knop kan omdraaien en verder kan.

           De tijd zal het leren en met jouw tips zal ik een eind komen!

           Ps. Ik kan je mijn E-coachsysteem van harte aanraden!

           Ik zal eens gaan kijken, thanks!

 • Hi RG

  YEP, jij zit nu in de friendzone. Volgens mij is het moeilijk om daar uit te geraken. Mss dat Victor daar beter raad op kan geven. Persoonlijk, en dat is louter persoonlijk, ik zou het contact stoppen. Wat heb je eraan om het te laten aanslepen en hele tijd de hoop te hebben dat het iets gaat worden. Staar je aub niet blind op het woordje “nog niet”. Om een voorbeeld te geven: mijn ex zei altijd tegen me tijdens de relatie dat we na onze eventuele breuk vrienden zouden moeten blijven. Op een gegeven moment geraakte het effectief uit. Ik belde en sms’te haar omdat ze vrienden wilde blijven. Weet je wat? Na onze effectieve breuk zei ze dat het geen goed idee was omdat het voor haar te moeilijk was terwijl zij het was die dat altijd zo wou!!! Daarom, ga niet teveel af op hetgeen ze heeft gezegd.
  Als je het contact nu stopt ga je het idd moeilijk hebben, MAAR nog altijd minder moeilijk dan wanneer je vrienden blijft en hoopt op meer. Volgens mij verdoe je echt je tijd met haar. Er zijn heus ander vrouwen die hetzelfde gevoel bij jou kunnen opwekken, alleen is dat bij de 1 sneller dan bij de ander en uiteraard moet je ze vinden. Mijn advies: hou een finaal gesprek en breek het contact. Je zal zien dat ze zal zeggen: ” spijtig, maar als het jouw keuze is dan leg ik mij daar bij neer”. Maw, ze erkent dat ze niets voor jou voelt en enkel vrienden wilt blijven. Succes!!

 • Beste Victor,

  Al vaker hebben we samen gesproken over situaties. Nu zit ik weer in een benarde situatie waar ik lastig uit kom. Ik ben benieuwd naar je mening en advies.
  Het is een vrij complex verhaal. Ik noem haar “F”.

  Ik leerde F kennen in het eerste weekend van dit jaar net na oud en nieuw. Het was een wilde stap avond en besloten om meteen de volgende dag af te spreken. Naar onze eerste date de volgende dag belande we meteen samen in bed. Er volgde een spetterende week waarin we dagelijks bij elkaar bleven, het was eigenlijk heel leuk.

  Vervolgens werd ik min of meer versierd door een andere vrouw, waar ik in het begin niks van moest hebben tot dat ik zag dat ze fotomodel was, en er volgde toch contact (we hebben hier destijds over gesproken en achteraf gezien was dit een foute vrouw). Ik was nog steeds met F. Maar ik sprak met de andere vrouw af. Ook naar de eerste date met haar belande we meteen in bed. De volgende dag berichte ik F dat het niet ging worden tussen ons. Achteraf echt achterlijk van mij en ook de manier waarop, geloof me ik heb me later echt voor men kop geslagen.

  Het ging uit met dat foto model meisje. Er was intussen ook weer een ander meisje welke haar gevoelens al een tijdje voor mij aan het uiten was, daar heb ik een tijdje mee gescharreld. Toen kwam F weer in de picture (rond Mei/Juni) We hebben eigenlijk altijd een super leuke klik gehad en na een avond goed stappen en een keer afspreken hadden F en ik weer sex. Alleen ik, wie druk was met werken, had weer even een weekje niet veel van me laten horen en F zag het weer niet zitten. Ook niet echt men best gedaan om daar tot door te dringen.

  F en ik zagen elkaar een tijdje niet en raakte rond Juli/Augustus weer in contact. Nu had ze een nieuwe vriend, alleen haar nieuwe vriend was voor 2 maanden op reis in Azië. We zagen elkaar toen best veel, gingen opstap en uiteindelijk ging ze vreemd met mij. Op dat moment voelde ik echt ontzettend veel voor haar en dat is sindsdien ook niet meer veranderd. Alleen nadat ik mijn gevoelens uitte vond ze het toch best lastig en nam wat afstand. We hadden minder contact en ik had wat verwarde (grote) tekstberichtjes gestuurd.

  Tijdje geen contact gehad en ik dacht laat maar even, laat maar van haar kant komen. Nu appte F mij vorige week, raakte weer in gesprek. Leuk contact, goede klik en goede band zoals eigenlijk altijd al was. Ze vertelde dat het uit was met die jongen, ze is dus weer vrijgezel. (Ze hebben iets van 2 maanden gehad.) Ik liet het een beetje meer van haar kant komen en uiteindelijk wilde ze toch graag afspreken.

  Dus we hebben afgelopen woensdag afgesproken. Het was super gezellig er was meteen een klik en een goede band zoals altijd al was. Wij hebben altijd lol en kunnen goed met elkaar praten en snappen elkaar goed. Er kwamen weer oude dingen naar boven. Ze vertelde dat ze eigenlijk met mij een veel betere klik heeft als met die andere jongen en dat super leuk ben en dat ze me aantrekkelijk vind zoals eigenlijk altijd al. Maaaar, dat ze vind dat we niet bij elkaar passen. Maar ze zegt wel misschien komt het ooit wel maar nu niet.

  De signalen zijn er duidelijk, we flirten en het is leuk. Gisteren vroeg ze of ik even een drankje kwam doen in de stad. Het was weer super gezellig er was weer een leuke klik en er is ook een spanning tussen ons! En weer begint ze er allemaal weer over na te denken en dingen te zeggen als, Ja we vinden elkaar aantrekkelijke en leuk maar we passen niet bij elkaar. Ze begin hier ook elke keer zelf over en ze wilt het hier ook elke keer over hebben. Ik zeg dat ik niet meer verwacht maar dat is misschien niet helemaal zo en ik denk dat ze dat wel door heeft ofzo. Ja het was weer best laat geworden gisteren (4uur snachts) maar wel gewoon beide naar eigen huis gegaan, niet gezoend en er is niks gebeurt.

  Ook haar vriendinnen vertellen haar dat ik veel beter ben voor haar en veel leuker. Alleen het was gisteren super leuk tot dat haar vriendinnen er over begonnen, weer voelde ik een bepaalde afstand. Ik had wat gedronken en stuurde haar thuis aangekomen weer best wel een lap tekst via de App. Niet dat ik gevoelens heb, maar juist dat ik het vervelend vind dat ze zicht zo ongemakkelijk voelt en dat ik me dan op een bepaalde plaats (voetveeg) gezet voel. Dat ik zelf gewoon vrienden wil zijn (dat lieg ik, maar anders wordt het weer zo’n situatie) Ze komt wel online maar reageert niet. vandaag krijg ik dan heel beknopt een bericht terug. “ow nee niks aan de hand hoor” Maar meer als vrienden zal het nooit worden.

  Ja Victor, wat ze zegt en wat ze doet zijn telkens 2 verschillende dingen. Daarnaast begint ze er steeds zelf over en haalt ze het steeds aan dat we vrienden zijn, niet meer dan dat. Maar er is zeker een spanning en ze vind me duidelijk leuk. Blijkbaar vertrouwt ze het niet meer. En ik push haar dan met van die stomme dramatische berichtjes. Ik had gisteren eigenlijk eerder weg moeten gaan (toen het leuk was) en ik had zeker niet dat berichtje moeten sturen. Nu is er weer zo’n afstand, nu doet ze weer afstandelijk. Elke keer als ik mij meiden voel dat ik controle verlies begin ik van die aanhankelijke berichtjes te sturen. Zeker na zo’n stap avond met drankjes op. Beter had ik dat niet gedaan.

  We lopen nu al heel lang om elkaar heen te draaien. We hebben iig geen ruzie en kunnen gewoon normaal met elkaar doen als we elkaar zien.

  Ik vind haar echt heel leuk en van alle meiden die ik heb gekend zou ik het liefst met haar willen zijn. Bij haar kan ik gewoon mezelf zijn. Ik had eigenlijk begin dit jaar heel anders moeten aanpakken, dan waren we misschien gewoon samen geweest. Nu is het echt een benarde situatie geworden.

  Ik weet niet meer wat ik hier mee moet doen? Ik ben ten einde raad?

  Hoor graag je reactie.

  Groetjes Lee

   1. Victor, dat is goed,

    Ik ben heel erg benieuwd naar je reactie/mening.

    Wat ik er nog aan toe wil voegen is: De situatie is nu zo dat we gewoon normaal contact hebben. Ik laat het een beetje van haar kant komen. Maar zou ik haar bewijze van spreken van de week een berichtje sturen of bellen om af te spreken, dan zou ze dat doen. Ze is namelijk heel relax, easy en helemaal niet moeilijk, dat vind ik juist zo fijn aan haar.

    Ik zit te denken om volgende week weer even te contacten als ik niks van haar hoor, even te laten rusten. Dan een wijntje met haar te doen samen. Dit vind ze altijd heel leuk, we hebben dan altijd de meeste lol en meest leuke gesprekken dan (Ze zegt dan altijd, ik ben even aan het genieten).

    Ik wil haar wel versieren en romantiek inblazen, maar wil haar ook niet wegjagen doordat ze doorkrijgt dat ik haar leuk vind. Ik wil proberen spanning op te voeren en haar een beetje te plagen, zodat ze mij weer leuk en spannend gaat vinden. i.p.v. als een vriend ziet. Punt is, dat we op een of andere manier elke keer weer naar elkaar toe trekken en niet alleen als vrienden. Ik voel me verliefd maar probeer dit te pauzeren. Ik wil het nu eens goed aanpakken. Ik ben jaren vrijgezel geweest en geniet er nu nog steeds van! Alleen ik ben ook wel toe aan wat serieus en wil iets gaan opbouwen. Ik denk dat ik dit met haar zou kunnen.

    Wat denk jij?

    Hoor graag je reactie.

    1. Beste Lee12399, je zit in een benarde situatie? Ik help je graag!

     Hm, het lijkt erop dat jullie seksueel goed matchen. Positief. Dat kan een ingang zijn naar meer.

     Ze is erg easy going, toch? Grote kans dat dat een aanleiding (niet oorzaak) is geweest dat je het contact in het begin liet versloffen met haar. En haar zelfs links hebt laten liggen voor een andere vrouw (fotomodel).

     Niet dat dat erg is, soms loopt het leven zo en kom je er daarna achter dat iemand toch beter bij je past dan in eerste instantie verwacht.

     Het lijkt erop dat je je juist meer toch haar voelt aangetrokken, nu ze afstand heeft genomen. Ga voor jezelf na of dat zo is. Zo ja, houd er dan rekening mee dat wanneer ze weer de jouwe is, je je minder aangetrokken voelt tot haar.

     Op zich heeft ze wel een punt: je kunt een klik hebben (bijvoorbeeld op seksueel vlak, seksuele aantrekkingskracht en spanning). Dat wil echter niet zeggen dat er dan ook een goed relatie in zit. (En andersom.)

     Ja Victor, wat ze zegt en wat ze doet zijn telkens 2 verschillende dingen.

     Menselijk gedrag. Jij vertoont ook inconsequent gedrag. Je zegt bijvoorbeeld dat je gewoon vriendin wilt zijn, maar ondertussen…

     Daarnaast begint ze er steeds zelf over en haalt ze het steeds aan dat we vrienden zijn, niet meer dan dat.

     Er is een kans dat ze dat graag wil zeggen, ook omdat ze zichzelf wil behoeden voor gevoelens.

     Zeker na zo’n stap avond met drankjes op.

     Alcohol maakt dat grenzen vervagen. En het vermindert de zelfbeheersing.

     Geen sexy advies: drink minder of niet. Doe je dat wel kan het je levensloop flink veranderen op liefdesvlak…

     Ik had eigenlijk begin dit jaar heel anders moeten aanpakken, dan waren we misschien gewoon samen geweest. Nu is het echt een benarde situatie geworden.

     Achteraf gezien is dat gemakkelijk te zeggen. Feit is dat je het verleden niet kunt veranderen.

     Je kunt echter leren van je verleden. Oorzaak => gevolg. Nu je inziet dat bepaald gedrag niet het gewenste resultaat oplevert, hoe ga je het voortaan anders aanpakken?

     Adviezen:

     #1. Ga goed voor jezelf na in hoeverre en op welke manier je je tot haar voelt aangetrokken. (Dit maakt dat je meer en meer consequent gedrag vertoont, je wordt daarmee een meer betrouwbare man.)

     #2. Check of je wel echt voor wilt gaan, meer structureel.

     Mocht je er echt voor willen gaan, weet dat een relatie met haar zeker niet alleen maar geur en maneschijn is. Kun je een goed partner blijven ondanks een relatie-dieptepunt? En stel dat er een super fotomodel er alles aan doet om met je in bed te belanden… wat dan?

     Wil je haar opnieuw Veroveren? Echt?!

     Zo ja: jullie kunnen het erg goed met elkaar vinden tussen de lakens. Toch? Door geregeld met haar te vrijen kun je intieme gevoelens nog meer prikkelen. Krijg haar dus vaak in bed… En zorg ervoor dat je haar heel goed bemint, doe je uiterste best. Zie mijn SuperMinnaar-site!

     Als het even kan, vermijd het onderwerp dat er (geen) relatie moet zijn. Wanneer ze iets zegt over dat het wel klikt maar dat jullie niet goed bij elkaar passen, ga er niet op in.

     Mocht ze het echt expliciet nog eens willen spreken, geef aan dat mensen veranderen aan de hand van hun ervaringen. En dat het de vraag is of jullie niet bij elkaar passen. Maar dat het antwoord nu niet belangrijk is, omdat de seks goed is en dat dat voldoende is. … En snijd luchtig een volgende gespreksonderwerp aan 🙂

     Haar vriendinnen beginnen over het onderwerp? Je mag aangeven dat je geen zin hebt om hierover te praten. Wat er gebeurd is tussen jou en F. is immers jullie zaak, en wel uit het verre verleden. Bespreek het maar lekker met F. wanneer ik (Lee) er niet bij ben 😉 (Misschien zeggen ze dat het niet zo’n ver verleden was, prima 😀 )

     … Wat vind je van deze inzichten Lee?

 • Beste Victor,

  Wow, bedankt voor je inzichten, ik heb er veel aan. Ik zat al vol smacht op je theorieën te wachten, vaak heeft een buitenstaander een ander perspectief. Ik wil er graag even op inhaken.

  – Ja we matchen qua sex erg positief. Ze weet zelf ook dat dit voor de hand ligt met mij. Toch doet ze de laatste tijd haar best om dit niet zo ver te laten komen. We hebben dus al even geen sex gehad, ik zit echt in de “Friendzone” vandaar dat ik in dit topic reageer. Zij is (zo ver ik haar ken) niet iemand die met iedereen het bed in duikt. Ik weet ook dat als we sex hebben (het lampje aan is) En het dan aan mij is om het er iets van te maken en mee te doen.

  – Ze is inderdaad heel easy going. Dit is niet de reden geweest dat ik heb het laten verslonzen. Ik zat in een periode dat ik wilde jagen en versieren, het fotomodel meisje was een verovering/eer. Ik kende F toen nog nauwelijks. We zijn pas daarna echt een goede band op gaan bouwen. Ik ben sinds de zomer al echt gek op haar. Ja tuurlijk heeft het invloed dat ze afstand neemt. Maar dit is juist iets wat ik ontzettend waardeer en respecteer aan haar (zelfrespect). Maar ik weet wel zeker dat ik gek op haar ben en dit niet door de afstand komt. Daar wil ik nog aan toe voegen dat wij echt nooit, maar dan ook nooit ruzie or what so ever hebben gehad. Er is altijd een super goede klik, een die je graag met je partner wilt hebben.

  – Ze heeft ook zeker een punt dat aantrekkingskracht, spanning niet persé een goede relatie vormen. Echter denk ik dat ze het niet vertrouwd naar alles wat toen is gebeurt en logisch. Ik weet wel dat ik nu heel anders in men schoenen sta als toen. Ik ben volwassener, sta steviger in mijn schoenen en wil echt een goed vriendje voor haar zijn. Ik vind haar namelijk echt bijzonder. In principe verdient ze ook beter na wat ik haar heb geflikt begin dit jaar. Echter wil ik even aanhalen, ze zegt: Ik heb met jou een betere klik als met hem. We zien wel misschien ooit maar als het vanzelf komt. Alleen dan roept ze de volgende dag weer wat anders. Overigens daagt zij mij net zo goed uit als we zitten te borrelen of een wijntje doen. Ze plaagt me met, wil je verkering me me schat, ow je bent zo lekker. Jij wil mij he? etc. etc.

  Daarnaast vroeg ze zaterdag in de kroeg aan een vriendin “Vind je hem leuk?” de vriendin antwoorde: “Ja hij is leuk!” Ik hoorde dit toevallig (niet bedoeld) en zei tegen die vriendin: Ik kan je horen he 🙂 Dus toen moesten die meiden lachen! Soms voelt ze zich ongemakkelijk bij andere vriendinnen, omdat ze denkt dat mensen denken dat wij wat hebben ofzo.

  – Klopt alcohol speelt mee. Ik snap ook dat ze zichzelf wilt behoeden voor gevoelens. Dit is ook precies wat ik bedoel. Ik denk dus dat er zeker gevoelens zijn naar mij toe maar dat ze zich (nu) niet open durft te stellen. Toch vind ze het leuk om af te spreken, wijntjes te drinken, kletsen en in men buurt te zijn. En sex is nu dus helemaal geen spraken van.

  – Zij is minstens net zo aantrekkelijk als dat fotomodel meisje, daarnaast heeft ze en hart van goud! Altijd vrolijk, slim, uitdagend!

  – Ja ik wil er structureel meer voor gaan. En dat meen ik. Ik ga nu echt structureel zo nu en dan contact met haar opnemen en proberen te afspreken. Laten merken dat ze het altijd leuk met me kan hebben wanneer ze maar wilt. Ik ga haar proberen te teasen, uitdagen en spanning op te voeren. Aangezien we verleden hebben zou dit makkelijker moeten gaan als bij een wild vreemde vrouw. Al zie ik nu even door de bomen het bos niet.

  Tja nu geen sex! Hoe kom ik uit die Friendzone! Ik wil ook niet de vriendschap beëindigen maar dit is omdat we elkaar al bijna een jaar kennen. Bij een nieuwe meid doe ik dit wel, als het zo loopt.

  Wil ze misschien zien hoeveel inzet ik blijf geven? Zou het een test zijn?

  Daarnaast heb ik deze week nog een andere date. Wat moet ik hiermee doen? Dit was eigenlijk al gepland voordat zij weer contacten. Ik weet het “Overvloed” maar misschien wil zij graag zien dat ik expliciet voor haar ga i.p.v. in de rondte scharrellen?

  Wat voor afspraakje kan ik F het beste uitnodigen? Misschien iets nieuws, niet te gek. Winkelen ofzo?

  Hoe kom ik uit die “Friendzone” weer tussen de lakens? Pff lijkt zo lastig.

  Bedankt voor al je adviezen, super!

 • Hoe kom ik uit die “Friendzone” weer tussen de lakens? Pff lijkt zo lastig.

  SuperMinnaar + Sexscoren 😉

  Wat voor afspraakje kan ik F het beste uitnodigen?

  Ik neig in dit geval naar een afspraakje bij haar thuis. Spontaan voorgesteld, of door het balletje een tikje in die richting te geven (“Wat ga je daar thuis gewoon doen?!”)

  En zie natuurlijk ook mijn nieuwste reactie bij het artikel Knappe versus minder knappe vrouwen aanspreken.

 • Beste Victor,

  Bedankt, ik had meerdere programma’s destijds gekocht (vrouwen verover, openingszinnen en sex scoren)Maar stonden op men oude pc en deze was gecrasht destijds. Dus ik heb ze wel gelezen maar kan niet meer terug zien. Kan ik op een of andere manier opnieuw inloggen en downloaden? Volgens mij had ik ze in 2012 of 2013 gekocht. Misschien kan je dat nog terug zien? Anders even een PM sturen? Is wel leuk naslag werk namelijk.

  Zij woont samen met een vriendin dus weinig privacy, bij mij zou beter zijn. Echter kennen we elkaar al een jaar hebben vaker samen geslapen vaker dit jaar. Ik denk er nog even goed over na. Maar laat haar even helemaal met rust zodat zij de ruimte heeft om aan mij te denken en contact te zoen.

  Ik denk dat het beter is dat ik het wat relaxer doe, laat het een beetje van haar komen en als ze niks stuurt of laat weten probeer ik volgende week iets af te spreken. Laat het even beeje rusten. Laat haar gedachten vrije loop. Bovendien kennen we elkaar al een jaar, hebben gescharreld etc. Ook hebben we goed vriendschappelijk contact, dus het komt niet op een dag of een date. Wel leuke opmerking; wat ga je daar thuis doen dan!? Haha

  Iig. Is het wel spannend zo tussen ons, beetje push-pull. Misschien wordt zij stiekem wel helemaal gek van mij (positief).

 • Beste victor,

  Ik heb nu contact met een meisje al bijna een jaar denk ik. Toen ik haar nog niet zolang kende zei ze me dat ze nog geen relatie wou omdat het nog maar net gedaan was met haar vriendje (nu ex). Dus ik gaf haar wat tijd maar ik denk dat ik daardoor in de friendzone zit.

  We kunnen goed opschieten met elkaar maar heb dan paar maand geen contact meer gehad met haar (bewust) dan ging ze mij misschien missen en zo wel iets beginnen voelen voor me maar dat is nog steeds niet veranderd. Ondertussen weet ze dat ik me goed voel bij haar dat ik gevoelens heb. Ik heb haar vorige week nog gedichtje geschreven en bloemen gekocht om het haar duidelijk te maken. Maar haar antwoord erop was: is wel een leuke verrassing in de positieve zin, maar ik blok liefde nog af ook omdat ik een beetje bang heb ( komt door vorige relatie).

  Hoe zou ik uit de friendzone geraken, en zouden er langs haar kant gevoelens kunnen komen?

  Groetjes jens

  1. Bedankt voor je reactie Jens!

   Toen ik haar nog niet zolang kende zei ze me dat ze nog geen relatie wou omdat het nog maar net gedaan was met haar vriendje (nu ex). Dus ik gaf haar wat tijd maar ik denk dat ik daardoor in de friendzone zit.

   Naar aanleiding van wat zei ze dat? Had je aangegeven dat je haar erg leuk vond? Of heb je haar min of meer een liefdesverklaring gedaan, met een of andere romantische move?

   Ik heb haar vorige week nog gedichtje geschreven en bloemen gekocht om het haar duidelijk te maken.

   Dat is dus een liefdesverklaring. Weg daarmee! Zie:

   http://www.aantrekkingskracht.com/liefdesverklaring

   Ik hoop dat je van deze fout leert. Anders kom je vaker in de friendzone terecht.

   Advies: zorg dat je vrouwen beter leer begrijpen, zeker als het om de liefde gaat. Neem mijn E-cursus VrouwVeroveren twee keer achter elkaar door, doe de oefeningen dubbel en dwars. Of nog beter, schaf mijn E-coachsysteem aan!

   Wanneer je vrouwen beter vat en het Veroveren je eigen maakt, dan wie weet kan er nog wat opbloeien. Pak je het echter niet aan, dan zie ik het sowieso somber in…

   Veel sterkte Jens.

   1. Bedankt voor het advies.

    En ja, ik heb haar gezegd dat ik haar erg leuk vond en dat ik haar wel de tijd zou geven die ze wou. Maar het bleef hetzelfde en sinds vorige weekend heb ik haar die liefdesverklaring geschreven. Maar hoe kan ik dan gevoelens bij haar opwekken?

 • Beste Victor

  Hoe weet je of een meisje die je 2x ontmoet hebt in een cafe je ziet als gewone kennis/vriend en je dus min of meer in de friendzone zit of dat je wel iets bij haar kan proberen? Ze liet me van haar glas drinken, prikte me in mijn buik subtiel, vraagt of ze haar haar los moet doen of in een staart. Dat soort dingen. Ik vind haar best een leuke meid en zij en haar vriendin bleven bij ons in de buurt staan beide keren. Maar ik vind het moeilijk om te zien of ze ons leuk gezelschap vinden en meer niet of dat er meer achter zit.

  Wat zijn de signalen van friendzone en wanneer is er nog hoop op meer?

  1. Hoi Joey,

   Welkom op mijn blog!

   Wat zijn de signalen van friendzone en wanneer is er nog hoop op meer?

   Er is hoop op meer, als je initiatief neemt ongeacht hoe ze jouw ziet.

   Zou ze je zien als vriendschappelijke vriend, dan wordt dat snel duidelijk als je vlot de Verovering voortzet. (Opnieuw aanspreken, telefoonnummer noteren, uitnodigen voor een afspraakje, zoenen, etc.)

   Zou ze je zien als potentiele lover, dan voorkom je problemen door de Verovering voort te zetten. Afwachten maakt dat je in de friendzone terecht komt.

   Twijfelt ze nog, dan is het al helemaal belangrijk dat je initiatief neemt en de Verovering voortzet.

   Afwachten => Vriendschap of niets.
   Initiatief nemen => Lover, vriendschap of niets.

   Zoek je naar 100% zekerheid? Blijf thuis en doe niets…

   Begrijp je wat ik bedoel?

   Veel succes! 😀

 • Bedankt voor het advies! Maar is het dan niet vreemd om de volgende keer haar te veroveren terwijl ze misschien nu denkt van hij probeerde niks bij me dus hij vind me niet leuk? Het voelt gewoon onnatuurlijk nu we de afgelopen keer weinig tot geen intiem contact hadden.

  1. Graag gedaan Joey 😀

   Ja, het is misschien vreemd dat je er niet eerder voor bent gegaan. Aan de andere kant, mannen zijn wel vaker niet vooruit te branden, zeker in het begin. Het is een van de ergernissen van vrouwen wat betreft mannen en de liefde. (En al helemaal in een relatie…)

   Dus, wie weet kom je er wel mee weg, omdat ze dat wel vaker meegemaakt heeft met mannen.

   Hoe dan ook, stop met denken voor haar. Je kent haar nog nauwelijks, je weet niet wat ze werkelijk denkt en voelt. Blijf bij jezelf en ga ervoor.

   Het voelt onnatuurlijk? Ik vermoed dat dat komt omdat je niet zo vaak daadkrachtig initiatief neemt. Of, in ieder geval niet op een later moment.

   Het zou zonde zijn als je je slechts door het gevoel van ‘onnatuurlijk’ zou laten remmen… toch?

 • Hey RG,

  Klopt, er is een max aan hoe vaak er gereageerd kan worden op een reactie. Vaak is het dan beter om helemaal opnieuw een reactie te plaatsen. Dan antwoord ik weer op jou.

  En verder, graag gedaan! Veel plezier vrijdag en zaterdag 😀

 • Goh ik ben dus niet de enigste haha. Het gebeurt me veel, kom nooit verder dan dat. Maak een praatje, flirt een beetje en wordt vrienden, meer zie ik er nie in. Maar dan wel signalen afgeven dat je meer wil. Spelletje aan spelen, dat heb ik door.

  Nu zit zelf te denken als ik alleen maar praatje maak en flirt, overstappen dan naar aanrakingen, dansen met ze. Ehm meer de hete kant op gaan beter is. Soms zie ik dan wel dat ze kijkt en dan terugkijken, maar dan snel andere kant op. Ik denk dus dat bij de volgende stap meer lef mot tonen dan alleen maar relaxed aan de bar staan.

  Want dat vriendschapzone heb ik een kast vol van, dus je zegt eigenlijk: alles wat ik moet doen is aardig lief contact zoeken,aan de kant zetten, zodat ze zich afvragen van waar ik ben enz. Enigszins ken ik me wel wat inbeelden, want je komt nie verder. Hmm hoe leuk en gezellig het dus kan zijn, laten gaan dus, minder tijd aan besteden. Alleen op die manier kan ik dus bij een nieuwe vrouw zonder vriendschap te sluiten meteen dus ervoor gaan als het klikt.

  Dan zou eventueel degene die ik wil wel komen, blijft apart zegt het ene en geeft me signalen of het is gewoon zomaar flirten naja. Ik denk dat wat je bedoelt is niet verlegen te zijn en go for it.

  Vriendschap weg, dan was er eigenlijk al geen vriendschap als alles van 1 komt. Alleen waar we soms gezamenlijk komen is het gedag zegge kus erbij en soms een praatje dat was het. Zou dus als ik haar zie meer de spannende kant op moeten gaan. Sexy dansen met der want dat doet ze wel altijd. Vraag is alleen omdat ze al zei: ik wil niks wel leuk maar heb een ander op het oog.

  Of ze dan toelaat, nu ik dit zo neerzet en lees denk ik van gewoon doen in plaats van kijken en niks doen.
  Dat is mijn fout, blijft bij praatje en niks doen verder.

  Als je tips hebt laat maar weten. Meestal wil ik ze eerst leren kennen voor ik me open stel dat mot ik eerder doen dus.
  Mvg wes

  1. Bedankt voor je reactie Wesley,

   Ja, een stap verder doen om het wat spannender te maken kan precies goed zijn om de friendzone te voorkomen.

   Soms zie je een vrouw terukijken, maar wel weer snel wegkijken?

   Zorg voor glimlach en knik. Dan is het (eerste) oogcontact meteen plezierig.

   En nadat een vrouw wegkijkt, blijf opletten. Binnen 30 seconden kijkt ze waarschijnlijk weer als er iets is dat haar interesseert.

   of het is gewoon zomaar flirten naja.

   Dat zomaar heet vrijblijvendheid. Flirten er lekker op los 😀

   Zou dus als ik haar zie meer de spannende kant op moeten gaan. Sexy dansen met der want dat doet ze wel altijd. Vraag is alleen omdat ze al zei: ik wil niks wel leuk maar heb een ander op het oog.

   Voortaan eerder initiatief nemen om de Verovering voort te zetten. In de friendzone krijg je al gauw te horen: “Sorry, maar ik wil vrienden blijven” etc. Dus als je het nu plotseling over een andere boeg gooit (sexy dansen), waarschijnlijk is het daarvoor al te laat.

   Onthoud: een goed begin is het halve werk!

   Als je tips hebt laat maar weten. Meestal wil ik ze eerst leren kennen voor ik me open stel dat mot ik eerder doen dus.

   Wees meer een flirt, nog voordat je een vrouw echt het leren kennen. Waarom? Omdat het leuk is en spannend. En het is een uitstekende manier om haar snel beter te leren kennen. Gaandeweg kun je je meer openstellen voor meer intiem contact.

   En jij noch zij zit ergens aan vast. Flirten is vrijblijvend… ‘zomaar’.

   Let maar op wat er gebeurt 😀

 • Hoi Victor!
  In mei 2014 heb ik een meisje uit het buitenland ontmoet op facebook.

  • Avonden lang chatten
  • Zij veel heel veel klagen over het niet kunnen vinden van liefde, en als ze dat vond er niet mee kunnen samenleven. Ze zei ook veel over haar gesloten hart.
  • Aug. 2014 ze was in Amsterdam met vrienden, ze vroeg mij om te ontmoeten, hebben we gedaan, leuke tijd met haar en haar vrienden, Tijdens een stil moment die avond op straat, legde ze haar hand op mn hart, onder m’n shirt, shit ik beantwoordde niet door zoen, maar door wrijven over haar rug. Ik ben blijven blijven slapen, nee niet naast haar  En nog haar telefoonnr. niet gekregen.
  • Ze was een jaar uit beeld, ik zond haar bijna maandelijks een bericht op facebook dat ik haar misste, na mijn final call bericht reageerde ze
  • Ze gaf haar telefoonnr. en wilde direct afspreken, hebben we gedaan, een weekend vrijdag t/m zondagavond
  • Ik heb bij haar in de buurt een hotel geboekt, zij zou blijven slapen, i.v.m. kinderen thuis
  • Wij begroeten elkaar lip op lip, en zoenen tussendoor lip op lip (gesloten mond), 1 keer geprobeerd mondje open, ze weigerde.
  • In bed alleen tegen elkaar aan liggen en iets over rug wrijven zij en ik (alleen vrijdagnacht op zaterdagnacht, de andere nachten heeft ze thuis geslapen, 1 van haar kinderen mistte haar, terroristisch)
  • In haar auto, zij reed, legde ze haar hand op mijn boven been , ik heb niet echt veel aan aanraking gedaan, misschien langs haar arm (achter) gewreven.
  • Gewandeld, veel hand in hand, soms vroeg ik om haar hand, veel ging automatisch
  • Naar sauna geweest, niks intiem. Wel vroeg ze mij bij het omkleden om weg te gaan, in haar kleedhokje, ik heb een beetje over haar rug (en misschien bovenkant achter arm) gewreven. Ze was gespannen, zag ik aan haar mond. Verder niks.
  • Na sauna, gerelaxed in een kroeg. Lekker praten op de bank. Zij haar hand op mijn binnenkant bovenbeen (ik zat express met mijn been open, open houding) naar haar toegekeerd. Ik heb haar over haar rug en achterkant arm gewreven. Niks gebeurd, was relaxed en gezellig. Open gepraat over haar ex, ik ook over mijn ex. En ze zij tijdens da weekend veel over dat ze iemand op de bank wilde, iemand dichtbij om leuke dingen mee te doen. Beetje conflicterend, iemand dichtbij en/of iemand op de bank elke dag.
  • Na kroeg, zij naar huis ik naar huis. Bij auto, stevig lang geknuffeld, armen om elkaar heen, piemel tegen haar kruis gedrukt.
  • Ik fluisterde in haar oor: ”Open je hart voor mij”. Zij zei:”vindt een baan hier in de buurt (zij woont in het buitenland).”
  • De weken erna, bijna elke avond lang gewhatsapped, over van alles.
  • Ze wilde niks met me, ze hield/houdt van mij als vrienden
  • Shit dacht ik, ik houd van haar, ik zit in de damn friendzone!
  • Ik vond jouw pagina Victor via google, filmpjes gekeken, veel gelezen.
  • Ik sprak haar daarna aan als babe, baby en chick, niet meer als sheetheart. Zij sprak mij altijd aan met mijn voornaam, 1 of 2 keer als babe.
  • Laatst zei ze, in was veranderd, zo serieus! Ze zei dat ik meer wilde dat zij. Ze wilde stoppen met praten. Ik twijfelde, omdat jouw pagina had gelezen. Maar ik zei toch:”NEE, ik verwacht niks van je, gewoon vrienden” Ik was bang haar te verliezen, ik ben verliefd! Of had ik toch direct ja moeten zeggen, zoals jij zegt op je pagina?
  • Dag later weer oorlog, whatsapp gesprek redelijk als vriend beëindigd.1 van haar laatste berichten was:” ze houd heel veel van mij als vrienden en wil mij niet teleurstellen”. Volgende dag kijk ik, heeft ze mijn laatste bericht van die avond ervoor niet ontvangen (geen vinkjes afgeleverd en ontvangen) en geblocked op facebook.
  Wat is hier aan de hand Victor? Ik zit in friendzone, ik probeer(de) eruit te komen. Probeert ze mij nu, door te blocken op whatsapp en facebook, ook uit de friendzone te verdrijven? Wil zij meer? Ik ben redelijk hopeloos…..nu…. ja ik mis haar….en wil meer….en ben geschokt door geblocked zijn.. 
  Of is deze situatie ideaal om uit de friendzone te komen bij elkaar?? En help ze mij en misschien haarzelf daarmee nu?

  Victor helppppppp!!!? A.j.b.!

 • Hallo Victor,

  Au, de friendzone en had ik deze site maar eerder ontdekt!! Te laat in de zin dat ik dus in de val ben getrapt om mijn gevoelens te bekennen (overigens via de meest domme weg (whatsapp)), zonder goed te hebben nagedacht over wat ik nu precies voel en wat de gevolgen kunnen zijn!

  Al 4 jaar via mijn sportvereniging heb ik een meer dan goede band: we vinden/vonden? elkaar lief, leuk en hebben blindelings vertrouwen in elkaar, knuffelen elkaar veelvuldig en zeggen lieve dingen tegen elkaar. We hebben beide een relatie en vanwege het leeftijdsverschil is een relatie niet sowieso niet mogelijk (verschillende levensfasen), maar ik twijfel niet aan de wederzijdse aantrekkingskracht (mogelijk door beide anders beleeft) die voor beiden gold.

  Afgelopen weken: Kerstvakantie sportschool, dus even geen contact. Ik ging haar verschrikkelijk missen en heb haar dat op een feestje bij herhaling duidelijk gemaakt door te zeggen dat ik haar miste en haar “te leuk” ben gaan vinden. Haar reactie was lief en had het gevoel dat ze er meer van genoot dan dat ze zich daar zorgen over maakte.

  En toen in een vlaag van verstandsverbijstering de volgende ochtend “een bekentenis berichtje” gestuurd! Het pakte terugkijkend verschrikkelijk slecht uit! Haar eerste reactie was, ondanks dat ze vertelde dat de gevoelens niet wederzijds waren, nog enigszins geruststellend: ze vond het dapper dat ik er voor uit ben gekomen en de relatie zou er niet door veranderen…

  Na 1 of 2 dagen bleek de impact veel groter te zijn. Ze zal begrijpelijkerwijs net als ik overigens, ook met andere mensen hebben gesproken, mogelijk gevoed door anderen, maar daarom niet minder pijnlijk. Ze ziet me nu anders en gaat me anders zien, wil minder contact, minder trainen etcetera. Inmiddels is ze wat dat laatste betreft wel wat bijgedraaid, maar alleen al de gedachte dat het niet meer wordt zoals het was (een niet onwaarschijnlijk scenario) doet pijn en maakt me verdrietig. De spontaniteit en vanzelfsprekendheid is er vanaf, geen knuffels meer, geen betekenisvolle/begrijpende liefdevolle blikken naar elkaar, niet meer horen ik hou van je, love you, dag liefie, en niet meer aangesproken worden met haar koosnaampje voor me. Het is nu 10 dagen geleden, heb haar sindsdien nog niet in de ogen kunnen kijken, maar veel pijn en verdriet hier.

  Nog even geen idee hoe te handelen nu. Haar ontwijken geeft de indruk dat ik een onbeantwoorde liefde niet kan verwerken (niet aan de orde), proberen te handelen als altijd kan haar het idee geven dat ik blijf proberen (ook niet aan de orde). Geen idee dus even hier! Mijn gevoel spreekt hier duidelijk!

  Met een rationele bril op liggen de zaken duidelijk anders (al voelen die minder fijn). Ik ben van haar gaan houden om wie ze is, met al haar lieve en fijne kanten, blikken, knuffels en noem maar op. Valt dit weg dan is de relatie anders, ik zou haar echt geen rotmeid gaan vinden of haar wat dan ook gaan kwalijk nemen, maar als bij haar het gevoel weg is, zal het gevoel van gemis bij mij op termijn verdwijnen.

  Ik kan er nu niet goed aan denken wordt echt gek van de gedachte alleen al, maar het is zoals het is. Wat het gevoel van haar voor mij ook was, niets is fijner dan je geliefd te weten, onvoorwaardelijke liefde te mogen ontvangen. Ik heb er met meer dan volle teugen van genoten en zal het voorlopig ook heel erg missen. Tot dat… We zullen zien!

  Een gewaarschuwd man telt voor twee. Ik las ergens dat jij, Victor het ook als zei: wat je ook voelt hoe groot de verliefdheid of wat voor gevoelens je dan ook voelt: NIET, NIET, NIET expliciet maken door het te zeggen! Zijn de gevoelens wederzijds dan kom je vanzelf bij elkaar, een kwestie van tijd, dat is mijn stelling overtuiging. En tot die tijd? Geniet van elkaar!!!!!!!

  1. Martin, gelukkig heb je de site nu wel ontdekt!

   Drie punten die naar voren springen:

   1. Jullie hebben beide al een relatie met en ander.
   2. Een liefdesverklaring afleggen.
   3. Vanwege leeftijdsverschil is een relatie niet mogelijk (verschillende levensfases)

   Dat tweede punt is, vooral als je niet Verovert, een afrader. Ik lees in je reactie alleen over het tweede punt. Dat je spijt hebt dat je je gevoelens voor haar hebt gedeeld, en hoe dat het contact mogelijk structureel heeft verstoord. En hoe dat dat nu pijn doet. Zeer begrijpelijk.

   Hoe zit het met dat eerste punt? Speelt dat geen belangrijke rol in je leven? …? Waar liggen je prioriteiten, wat wil je in je leven?

   Over het derde punt, het leeftijdsverschil, is veel over te zeggen. Ik heb stellen gezien met een flink leeftijdsverschil. En dat liep uitstekend. Andersom ook, stellen van ongeveer dezelfde leeftijd waarbij het alles behalve goed verliep.

   Een verschillende levensfase speelt een nog meer belangrijke rol. Maar ook dat kan soms juist goed uitpakken.

   Je geeft aan dat een relatie niet mogelijk is vanwege het leeftijdsverschil, maar tegelijkertijd geef je aan dat, als je je gevoelens niet expliciet zou hebben gemaakt, dat er toch nog wat in zat… ?

   Nuancering: soms raad ik mannen juist aan om een liefdesverklaring af te leggen. Juist wanneer verliefdheid al jaren aanhoudt en ze al vele fouten hebben gemaakt. Zo’n liefdesverklaring levert vaak een grote teleurstelling op. Maar daarna, na liefdesverdriet, kunnen ze zich eindelijk weer openstellen voor andere vrouwen. Ze hebben weer de mogelijkheid om hun liefdesleven in beweging te krijgen.

   Misschien zat jij ook gevangen in de verliefdheid op deze vrouw en verwaarloos je daardoor de rest van je liefdesleven. De ‘grote fout’ die je hebt gemaakt kan je dan juist bevrijden…

   Verder klinkt je verhaal wellicht herkenbaar voor vele mensen. En je klinkt zelfbewust, dat is sterk.

   Ik wens je veel sterkte toe Martin! Ik hoop dat je vaker van je laat horen.

 • Hallo mensen ik doe dit nooit maar dit keer wel! Ik heb flirt met een meisje die 20 km verder woont. Ze raakte me handen aan en ze kijkt ook de hele tijd in me ogen (dat doe ik ook terug). Maar ik ben bang dat wel in de friendzone bereiken omdat het 1 uur fietsen is om naar haar toe te komen, en niet zomaar om de hoek..

  1. Hoi Nick, hoe heb je haar ontmoet?

   Spreek af en zorg als het even kan dat je het combineert met het bezoek van iemand anders. Een familielid, een vriend(in), een boodschapje, of wat dan ook.

   Zo geef je die 20 km minder gewicht, want je heb ook een andere praktische reden om naar haar toe te komen. Begrijp je wat ik bedoel?

 • Oke dit doe ik normaal nooit maar neem de gok haha. Ik heb een hele vriendin als een aantal maanden ze is eigen pas 3 maanden uit een relatie maar er is een hoop gebeurt tussen ons. Ik nodig haar best vaak uit en flirt altijd met haar ik heb ook al duidelijk de “friendzone” al een aantal keer gehoort. Maar net als gister avond is er weer wat dingen gebeurt (seksueel) maar ze blijft zegge ne we moeten dit niet doen we moeten vrienden blijven. Nou weet ik dus niet zo goed meer van hoe of wat. Iemand tips?

  1. Joely, het kan zijn dat door meermaals te vrijen er wel intieme gevoelens loskomen. Er zijn geen garanties, maar zo pakt het nog wel eens uit.

   Houd wel in het achterhoofd: als iemand echt niet openstaat maar zich wel af en toe laat verleiden tot een vrijpartij, blijft het resultaat dat ze geen relatie wil. Mocht dat een te grote teleurstelling voor je zijn, laat het los en leg je aandacht op anderen…

 • ik ben wel benieuwd hoe jullie over onderstaand verhaald denken.

  sinds 3 maanden contact met een meid die ik ken van vroeger, zij zocht me op op fb en daarna zijn we verder gegaan naar whatsapp. Vanaf het begin kwam zij zelf met het voorstel om af te spreken en kwam met verschillende ideeen om te doen iedere keer maar alles ging uiteindelijk niet door door tal van “redenen” vanaf haar kant. Uiteindelijk is het er wel een keer van gekomen en werd het een wijntje bij haar thuis. Superleuke avond gehad zonder dat er iets is gebeurd. De wijn avondjes hebben zich nog 3 maal herhaald waarvan de laatste 2 met een normale afscheidszoen op de mond. In de tussentijd van die afspraakjes heb ik ook andere dingen voorgesteld, zoals lunchen, hapje eten, filmpje pakken… maar telkens was ze al bezet door afspraken met haar vriendinnen. Maar ook zij zelf kwam wederom met tal van voorstellen… dagje stad, lunchen, uit eten, concert etc. maar deed er dan niets meer mee en als ik er dan om vroeg of dat nog doorging dan kon het allemaal weer niet… alsof ze niet buiten haar huis om met mij gezien wilt worden of iets? Aantal weken geleden was ze jarig en in eerste instantie was ik uitgenodigd op haar verjaardag, maar later vroeg ze of ik een andere dag een wijntje kwam drinken voor haar verjaardag…Dit hebben we ook gedaan. Ze raakte me tijdens die avondjes wel regelmatig aan.

  Heb haar ook gevraagt destijds hoe ze over die eerste kus dacht en ze vond die wel fijn maar wist nog niet of ze al aan een relatie toewas (ik heb nooit met haar over een relatie gesproken). ze heeft een aantal rot relaties en jaren achter de rug en wilt het rustig aan doen en het moeilijk vind haarzelf open te stellen. Heb haar gezegd dat ik dit snap en ook niet al gelijk op een relatie doel. Ze vertelde me dat ze me een leuke jongen vind en me ontzettend graag ziet. Hierna nogmaals een avondje bij haar thuis gehad en ook deze was weer heel gezellig met een afscheidszoen die zij overigens zelf gaf. In de 2 weken hierna is het contact eigenlijk geleidelijk aan minder aan het worden zonder duidelijke reden. Heb haar nog wel 2 maal gevraagd of we elkaar nog gingen zien, maar deze vraag werd dan genegeerd of beantwoord met een smiley. Maar ze kwam wel zelf met het voorstel om naar een concert te gaan maar zoals verwacht gaat die niet door. Heb het idee dat ze nu ook een beetje de boot afhoud.

  Nu ben ik op het punt aangekomen dat ik ook niets meer durf voor te stellen want het kan toch allemaal niet, en andersom geloof ik haar voorstellen ook niet meer. Maar zodra we elkaar zien tijdens de avondjes dat we elkaar wel zagen was het echt super gezellig en fijn.

  Wat wilt ze nu van mij, word ik aan het lijntje gehouden of is het misschien bindingsangst? ik heb werkelijk geen idee maar merk wel dat het contact nu een beetje aan het verwateren is.

  1. Beste Wouter,

   Het verloopt dus niet zoals je graag wilt, dat is duidelijk. Natuurlijk niet leuk!

   Dit vat de oorzaak samen waarom het niet loopt:

   ze heeft een aantal rot relaties en jaren achter de rug en wilt het rustig aan doen en het moeilijk vind haarzelf open te stellen.

   Wouter, wat wil jij in je leven aantrekken? Een aantrekkelijke vrouw die zich goed wil en kan openstellen, toch? Zij past niet in dat gewenste plaatje!

   Je op haar richten is niet de oplossing. Dus zoek niet naar antwoorden op vragen als ‘word ik aan het lijntje gehouden door haar?’, ‘is het misschien bindingsangst?’ Het feit blijft hetzelfde: het contact loopt niet goed met haar, ze kan zich niet goed openstellen.

   Advies: laat haar los en richt je aandacht op andere vrouwen.

   Geen leuk advies wellicht, alleen door verder te gaan met je (liefdes)leven kun je weer vrouwen tegenkomen die wel graag en vlot met je afspreken. Dat is wat ik je van harte gun…

 • Dag Victor,

  ik wou mijn probleem eens met jou delen. Ik word zelden echt verliefd op een vrouw. Nu heb ik een vriendin die ik uit de nood heb geholpen. Ze waardeert heel erg wat ik voor haar doe. Ze heeft me al meerdere malen bedankt voor mijn hulp. Ik mag haar heel erg en wil graag dat ze mijn vriendin wordt, maar daar wringt het schoentje… Er is bij haar onvoldoende aantrekking, de “klik” is er niet. Wat zou ik kunnen doen om vanuit de friendzone in een liefdesrelatie te belanden? Heb je enig advies voor mij?

  1. Hoi Frank,

   Het kan zijn dat je een stempel van ‘therapeut’ of ‘hulpverlener’ is opgedrukt. En dat kan daarna in de weg zitten voor een toekomstige relatie.

   Mijn advies: ga met haar om en laat andere kanten van jezelf zien. Dus niet als ‘redder in nood’ maar als man waar ze ook plezier meer kan beleven. Stuur niet meteen aan op een relatie, oefen iets meer je geduld uit.

   En uiteindelijk, je geduld mag op een gegeven moment wel degelijk opraken. Er is een overvloed aan andere potentiële liefdespartners.

   Trouwens, hoe zit het met je passie in het leven? Je zegt zelden verliefd te worden in je leven (dat is geen punt). Waar wordt jij enthousiast van, vurig, blij, misschien wel wild? Een dosis spanning in het leven kan een mens goed doen, ook op liefdesvlak.

 • Hoi Victor,

  Via mijn sportvereniging heb ik een meisje leren kennen. We hebben veel tijd doorgebracht (samen sport, drankjes doen tot erg laat op de vereniging, flirten, etc.). Alleen op het moment dat het tijd is voor meer, wordt ze afstandelijk. Het lijkt erop dat ze graag mannelijke aandacht wil en mij nu als vriendschappelijk ziet. Ik vind het niet heel fijn om zoveel ‘positieve’ signalen te ontvangen en tijd door te brengen voor haar portie mannelijke aandacht. Als ik naar het beeld kijk hoe zij mij ziet (vriendschappelijk), zie ik één kaart die ik nog niet gespeeld heb. Dat is sexueel flirten (het was tot nu toe vooral plagerig). Verder raaadde een vriend mij aan haar te vertellen dat ze aandachtsgeil is en ik mijn aandacht daar niet meer aan besteed. Hoe kijk jij hier tegenaan?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *