ZelfvertrouwenAls je weinig zelfvertrouwen hebt, is het aanspreken en Veroveren van vrouwen moeilijk. Dus zo nu en dan ga ik bloggen over het vergroten van zelfvertrouwen. Te beginnen met vandaag:

Vergroot je zelfvertrouwen door het verbeteren van je zelfbeeld

In de eerste les van de E-cursus VrouwVeroveren< geef ik aan dat je zelfbeeld een belangrijke rol speelt in het succes met vrouwen. Zelfbeeld bepaalt namelijk ook de mate van zelfvertrouwen. Een onzekere man ziet zichzelf niet in een positief licht. Als je zijn zelfbeeld onder de loep neemt en het onder woorden brengt, dan krijg je bijvoorbeeld dit soort uitspraken:

 • Ik ben onhandig met vrouwen.
 • Ik heb vrouwen niets te bieden.
 • Ik ben onaantrekkelijk voor vrouwen.
 • Ik kan niet flirten.

Gevolg: hij heeft geen succes met vrouwen.

Want hoe negatiever je zelfbeeld, hoe minder zelfvertrouwen je hebt. Vervolgens straal je deze onzekerheid uit en gedraag je je als een onzekere man.

Maar andersom werkt het ook op deze manier. Hoe positiever je zelfbeeld, hoe meer zelfvertrouwen. Je zult een zelfverzekerde uitstraling hebben en je ernaar gedragen.

Resultaat: zelfvertrouwen!

Het verschil tussen zien en zijn

De meeste mensen realiseren zich niet dat ze slechts een beeld hebben van zichzelf, en dat ze zich daarmee identificeren: “Ik zie mezelf als onzeker, dus ik ben onzeker.

Maar je zelfbeeld is per definitie niet reëel, het is slechts een verbeelding waarin je bent gaan geloven. Zodra je weet dat er een verschil is tussen zien en zijn, kan je daadwerkelijk je zelfbeeld veranderen. Dit vormt de basis van meer zelfvertrouwen en een succesvol liefdesleven…

Ik ben onhandig met vrouwen”, is dat echt waar?

Stel, je bent ervan overtuigd dat je onhandig bent met vrouwen, dan is het logisch dat je je houterig en stuntelig gedraagt als je een leuke vrouw ontmoet.

Het is de kunst om jezelf aan het twijfelen te brengen over je zelfbeeld. In het geval van het ik-ben-onhandig-zelfbeeld, doe je dat als volgt:

 1. Stel jezelf de vraag of je ALTIJD onhandig bent met ALLE vrouwen. Er zijn altijd wel een of meer momenten in je leven geweest waar je wèl handig was. Al is het maar een ervaring met je zus, collega of vriendschappelijke vriendin; allemaal prima. Denk goed terug aan dat moment; het kan het geloof in je negatieve zelfbeeld een deuk geven.
 2. Stel jezelf geregeld de vraag hoe handig je bent met vrouwen. De vraagstelling is positief gericht en dat brengt je geloof in je negatieve zelfbeeld aan het wankelen. De vraag veronderstelt dat er al enige handigheid is. Dus niet òf je handig bent, maar HOE handig je bent. Zie de kracht van de veronderstelling: nooit meer afgewezen in de vierde les van mijn E-cursus.
 3. Herinner jezelf vaak aan het feit dat zelfverbetering op liefdesgebied hoort bij de handige man. Succes met vrouwen en zelfverbetering zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden…

Laat deze drie punten los op je negatieve zelfbeeld. Weg met “ik kan niet goed converseren”, “ik ben niet leuk” en “ik ben niet waardevol”. Laat vanaf vandaag je zelfvertrouwen groeien met de dag!

Voel je je nog onzeker in de omgang met vrouwen? Zo ja, laat het me weten in welke situaties je onzekerheid opspeelt en hoe dat komt. Ik ga waarschijnlijk vaker over het vergroten van zelfvertrouwen bloggen, dus plaats je reactie hieronder.

Gerelateerd:

 • Hoe omgaan met afwijzing? 2 manieren & tips (124)
  Hoe omgaan met afwijzing? Wat als de deur keihard dichtklapt voor je neus en je nooit meer welkom bent? Dadelijk geef ik twee manieren hoe om te gaan met een blauwtje lopen. Aanleiding van dit artikel was de interessante […]
 • 7 Misvattingen over het Overvloed-concept (38)
  Graag blijf ik geregeld bloggen over een van de belangrijkste concepten voor een goed liefdesleven: het Overvloed-concept. Wil je vlot vrouwen versieren, leef in overvloed! Als je nog onbekend bent met het […]
 • Een vrouw loslaten? Durf het! (Ontdek waarom) (95)
  Sommige mannen zitten nooit om een vrouw verlegen. Ze worden vrijwel altijd vergezeld door een aantrekkelijke dame. Het lijkt wel alsof ze iets magisch bezitten dat hen veel aantrekkelijker maakt dan de gemiddelde […]
 • Zelfvertrouwen vergroten doe je zo (oefening) (18)
  Zelfvertrouwen vergroten, dit is een belangrijk onderwerp wat betreft de liefde en vrouwen versieren. Helaas zijn er nog steeds te veel mannen die onzeker zijn en daardoor geen vrouwen kunnen versieren. Vreselijk! Daarom […]
Zelfvertrouwen met Vrouwen – De Basis van Meer Zelfvertrouwen
Trefwoorden:             

49 reacties op “Zelfvertrouwen met Vrouwen – De Basis van Meer Zelfvertrouwen

 • hey victor,
  Ik voel me eingelijk nog steeds onzeker als er een paar vriendinnen bij staan,
  die beginnen bijna altijd met heel veel vragen en dan ben je bezig met hun vriendinnen en niet meer met het meisje waar je eingelijk tegen wou praten en die vele vragen maken me nogal nerveus om iets verkeerds te zeggen want het lijkst alsof ze me “testen” ofzo.
  groeten mathieu

 • Ik ga altijd op zo meid af! Als je haar niet kent en zij jou ook niet, maakt het toch niet uit? Waarom zou je je moeten schamen want ze kent je tenslotte niet. Dus waar wacht je op? Grijp ze!

  Succes;)

 • Hoi kerels,

  Zelfvertrouwen is bouwen zei iemand eens. Zo zie ik dit ook, bouwen aan jezelf, hoe meer zelfvertrouwen, hoe sneller je ‘bouw’ klaar is. En dan heb ik het niet over je lichaamsbouw ;).

  Vrouwen testen je – vanaf het eerste moment – op je zelfvertrouwen. Als jij een vrouw aanspreekt, doe jij iets wat in Nederland niet gebruikelijk is. Dus je hebt vanaf het eerste moment alle aandacht op je gericht. En dat is niet voor niets.

  Zij wil je namelijk testen. Testen of je stevig in je schoenen staat, of je jezelf, de wereld én haar aan kan. Daarom is het zo belangrijk om stalen zenuwen op te bouwen. En dat doe je door zelfvertrouwen krijgen.

  Groet,

  Matthijs

 • Heey,

  Zelfvertrouwen is het fundament in mijn ogen van vrouwen veroveren. Wanneer je je geen zorgen meer maakt, hoe andere mensen je zullen beoordelen én geen zorgen meer maakt dat elke vrouw maar blij met jouw moet zijn. Wanneer je je geen zorgen meer maakt na de zoveelste nederlaag. Dat is enorm krachtig. Weinig mensen die dat hebben. Ikzelf ben daar ook enorm mee bezig.
  In het E-Book wordt er ook goed en lang op in gegaan. Toch werkt het op de 1 of andere manier niet. Ik heb het gevoel dat ‘iets mist’.
  Zelfs als ik alle oefeningen heb gedaan, en met alle volle hoop een vrouw aanspreek, er hoeft maar iets mis te gaan, bij het kleinste beetje weerstand, geloof ik er niet meer in.

  Ik ben blij dat hier meer over geblogt gaat worden.

  Ik heb vooral moeite in situaties:
  – vrouwen met elkaar over ‘redenatie en logica’ praten. Ik vind het lastig om daar tussen in te komen. Misschien komt dat wel door gebrek aan dominatie.
  – een vrouw afstappen in onbekende situaties. Wat moeten al die mensen wel niet denken op dat moment? Ik kan mijn moed wel verzamelen en erop af stappen, maar gezien ik er bij voorbaat niet in geloof lukt het 9 van de 10 keer ook niet (lijkt mij).
  – Wanneer andere mannen bij vrouwen (in een groep) domineren, en ik dan weinig gelegenheid zie om zelf dominant in de discussie te mengen (want dan moet ik de competitie met de andere mannen aangaan) én geen situatie zie waar ik andere vrouwen kan opzoeken.
  – Wanneer ik geen oogcontact heb met meiden. Vaak heb ik dan moeite om het iniatief te tonen omdat ik dan t gevoel heb dat ik altijd iniatief moet tonen. (dat klinkt raar, maar altijd vanuit jezelf iniatief tonen, kan t soms net lijken alsof het eenrichtingsverkeer is – vooral bij dezelfde vrouwen die je wat vaker tegekomt, zoals op t werk/school).

  Misschien hebben mensen tips? Ben benieuwd!

  Groet,
  Tom

 • Hallo allemaal,

  Laatst zat ik in het ziekenhuis vanwege een afspraak met een tandarts. Ik zag een vrouw samen met twee andere jongens aan een tafel zitten.Het eerste wat mij opviel was dat die vrouw erg lang was. Ik wilde vragen of ze langer dan gemiddeld was maar ik hield me in.

  Uiteindelijk werd ik geholpen en dat meisje was samen met die twee andere jongens nog steeds op iemand aan het wachten.Toen mijn afspraak was afgelopen zaten ze nog steeds aan een tafel. Al die tijd zat ik te denken moet ik het nou wel of niet vragen.Toch heb ik het gedaan en gevraagd en het gaf me een goed gevoel over mijzelf.

  De reden waarom ik het eerst niet durfde was omdat ik niet wist hoe die jongens gingen reageren, misschien zouden ze mij stom vinden maar ik was er trots op dat ik het toch gedurfd heb. Gelukkig reageerde ze goed op mijn vraag en ze zei inderdaad langer te zijn dan gemiddeld, ze was 1,78 m voor de mensen die het willen weten. En die jongens die zeiden helemaal niks! Misschien waren ze ook verrast dat ik dat vroeg dus ik ging weer met een goed gevoel naar huis.

  Groet,

  Florence

 • Hee,

  Ik vraag me ongeveer hetzelfde af als Tom, in de zin van afstappen op een vrouw in een onbekende situatie. Ik weet nu onderhand dat ik met niet druk hoef te maken over een openingszin in die hoedanigheid, maar na een simpele ‘hoi’ of ‘hallo’ moet er wel wat achteraan, en dat is vaak lastig te bedenken.

  Wie heeft hier wat op ? En nogmaals ik ben niet opzoek naar een openingszin, maar meer ideetjes, waar je een vreemd gesprek (op school, op werk, op straat, in de rij) mee kan beginnen, waar ik zelf niet aan gedacht heb.

  Ben benieuwd !

  Groet,

  Guan

 • @ Mathieu,

  Een groepje vrouwen kan inderdaad veel indringende vragen stellen. Dat maakt je dus onzeker? Goed punt, ga ik ook nog over bloggen.

  @ Michel,

  Precies! Hoewel, grijpen…? 😉

  @ Matthijs,

  Testen vrouwen? Wat mij betreft niet… Een blogonderwerp op zich

  @ Tom,

  Een uitgebreide reactie waar ik veel mee kan!

  “Ik heb vooral moeite met vrouwen die met elkaar over ‘redenatie en logica praten”.

  Wat bedoel je daar precies mee?

  “Ik kan mijn moed wel verzamelen en erop afstappen, maar gezien ik er bij voorbaat niet in geloof lukt het 9 van de 10 keer ook niet (lijkt mij).”

  Waar geloof je niet in?

  @ Florence,

  Heel goed dat je toch nog de vraag hebt gesteld aan de dame!

  En nou èn dat de jongens je stom zouden vinden? Dat hoeft niet jouw probleem te zijn. En over het algemeen heb je geen last van de mannen in het gezelschap van de vrouw. Ze vinden het gewoon amusant of interessant hoe jij het aanpakt. Prima toch?

  Zie andere mannen vooral niet als concurrentie, het aanspreken van vrouwen wordt dan gemakkelijker en leuker…

  @ Guan,

  Mijn E-boek ‘Breek het IJs’ is een aanrader. In dat E-boek krijg je veel voorbeeldopeningszinnen en aanwijzingen hoe je het verder moet aanpakken. Hier kun je het binnen een paar minuten downloaden:

  http://www.De-Openingszin.com

 • Hallo,

  Krijg je niet het etiket opgeplakt, als je te veel zelfvertrouwen hebt = groot ego, egocentrisch.

  Als je veel zelfvertrouwen hebt en je begaat een misstap, daalt deze toch.

 • @ Victor

  “Ik heb vooral moeite met vrouwen die met elkaar over ‘redenatie en logica praten”.

  ”Wat bedoel je daar precies mee? ”

  Ik bedoel daarmee dat wanneer ik in het gezelschap van vrouwen bevindt, vrouwen het vaak over het dagelijkse rompslomp hebben. Ik probeer dan soms het onderwerp te veranderen. Toch voelt de grens tussen domineren en elk gesprek proberen te beheersen klein. Als het me zou lukken om een positieve manier te vinden om gevoelens los te kweken zonder direct het gehele onderwerp telkens te veranderen… (immers, als het onderwerp vaak verandert, kan (denk ik) onderwerpverandering averechts werken)
  ——————————————————————————————————————-

  “Ik kan mijn moed wel verzamelen en erop afstappen, maar gezien ik er bij voorbaat niet in geloof lukt het 9 van de 10 keer ook niet (lijkt mij).”

  ”Waar geloof je niet in?”

  Op de kans dat het een succesvol gesprek wordt. En dat Ik woorden kan vinden nadat het ijs is gebroken. Bijvoorbeeld:
  In de trein zie ik een vrouw vlak naast me een boek lezen. Ik had kunnen vragen: ” dat moet vast een goed boek wezen,” waarop zij waarschijnlijk zou antwoorden met: ” jaa!”
  daarna lijkt ik het lastig om verder te praten. ” Is het een liefdesverhaal? Of houdt je meer van een verhaal vol spanning?”–> lijkt mij iets te afgezaagd. Als ze niet met mij kletst laat ze natuurlijk wat leuks lopen, maar dat betekend niet dat ik haar het ‘op wil leggen.’ Een gesprek moet natuurlijk speels verlopen. Dus dan begin ik weer te twijfelen aan mijn speelsheid, mijn speelse voorkomen.
  En zoals je ziet, voordat ik het zelf doorheb ben ik al zo enorm aan het twijfelen dat ik al afhaak voordat er ook maar een woord is gevallen…

  Ik hoop dat je hier iets aan hebt,
  Tom

 • @ Bjorn,

  De angst om arrogant over te komen komt vaak voor bij mensen met weinig zelfvertrouwen. Maar noch arrogantie, egocentrisme of een groot ego hebben iets te maken met zelfvertrouwen. Je mag in jezelf geloven, dat gaat niet ten koste van anderen.

  @ Tom,

  Bedankt voor de uitbreiding. Dadelijk verschijnt een nieuw blogartikel met mijn antwoord…

 • Pingback: Zelfsabotage
 • Mijn ervaringen zijn toch, dat ik vaak ik onhandig ga doen en niet echt weet wat ik moet zeggen. Ik heb ook niet echt veel zelfvertrouwen. Ik denk zelf vaak dat ik nooit een vriendin zal krijgen. Als mijn vrienden mij zeggen dat het tijd wordt voor een vriendin, dan zeg ik vaak van “jahhh, meisjes vinden mij toch lomp of vinden mij niks aan”. Toen ik nog wat jonger was had ik meer zelfvertrouwen, maar nu denk ik overal bij na. Het is toch moeilijk om je slechte zelfbeeld weg te denken. Ik ben nu 20 en heb nog nooit een vriendin gehad, ik denk dat mijn leeftijd een rol speelt. Ik vind het zelf super klote dat ik niks durf te ondernemen.

  Ik denk dat mijn zelfvertrouwen is aangetast door vroeger toen ik nog jong was. Ik ben in een dorp opgegroeid als Surinamer en ben veel gepest vanwege mijn afkomst. Ik was de enigste allochtoon in het dorp, ben altijd voor echt rot dingen uitgescholden. Moest dingen doen die ik niet wou, maar ik deed het toch omdat ik bang was. Toch als ik met een goede vriend van mij praat zegt hij van “jahh, jij doet hip hop, dansen, break dance en popping, en je traint veel”, maar toch totaal geen zelfvertrouwen 🙁

 • @ Charles,

  Ja, ik kan je onvrede absoluut begrijpen. Je vervelende en pijnlijke ervaringen uit je jeugd zijn inderdaad niet goed geweest voor je zelfvertrouwen. Maar wees gerust, je onzekerheid gaat verminderen en zelfs verdwijnen als je je daarvoor inzet.

  Dadelijk plaats ik een blogartikel met een speciale oefening voor meer zelfvertrouwen; doe deze. En blijf mijn blog volgen, er is nog meer onderweg…

 • Met deze uitleg krijg ik wel meer vat op dat zogezegde onhandig zijn.
  Maar wat telt? Er in geloven? Of zeggen: ik ben handig met dames, terwijl je het niet bent? Het lijkt me zo verwarrend.

  Ben vooral bezig met het basis van veroveraar, en ik wil die onzekerheid wegwerken van “ik ben onhandig met vrouwen”. Van zodra dat opgelost is kan ik me weer focussen op vuistregel 4 en 5.

  Ik heb eigenlijk veel te veel om vrouwen te bieden, ze moeten het allemaal gaan ontdekken 😀

 • @ Andy:

  Je bent onhandig omdat je dat denkt! Dus inderdaad zeggen: “ik ben handig met dames” en daar in geloven! That’s it! En zodra je weer denkt “Ik ben onhandig met vrouwen” zeg je STOP, en het omgekeerde! En / of knijpt je zelf ergens op een gevoelig plekje. Zodat je weet dat je weer onzin tegen je zelf loopt te praten.

 • @Andy

  Zeggen dat je handig bent met vrouwen met twijfels is zonde van je tijd.
  Het gaat er om dat je het zegt en dan probeert in te leven…
  Je hersens schetsen de situatie en zeggen dat je het eigenlijk wel kan Andy! haha

  schets de stituatie lekker reallife in hoe handig jij met haar omgaat.
  en je weet hoe vaker je dit herhaalt hoe beter je uitstraling wordt.

  Vroeger begreep ik ook niet dat door iets (positiefs) te zeggen over jezelf en je in te leven je aantrekkelijker wordt of dat je daardoor handiger kan worden.

  Maar later werd mij geleerd dat je ZELFBEELD (probeer dit te begrijpen)
  het is waarin je gelooft en dat je je gedraagt naar hoe jij tegen dingen aankijkt, dus het is zeker mogelijk.

  Ik heb het gevoel dat je in de goede richting zit 🙂

  PS: goede affirmatie heb je gebruikt:
  ”Ik heb eigenlijk veel te veel om vrouwen te bieden, ze moeten het allemaal gaan ontdekken”

  Ik ga hem van je pikken! :p

 • @Rachid

  Zelfbeeld is nu waar ik hard aan werk.
  Ik kom uit een zeer diepe put zal ik maar zeggen, daarna besefte iets in me dat er iets niet goed zat, daarna kwam ik in aanraking met vrouwveroveren.com en daarna deze blog van hem. Ik ben nu wel positief maar met onzekere kantjes, mag best wel blij zijn dat ik nu al zover sta, want niemand kan dat afpakken.

  Nu dat ik wat raad op zak heb kan ik me concentreren op wat zo belangrijk is.

  Haha, je steelt mijn affirmatie 😀
  Wel ik heb namelijk iets waar alle mannen zouden jaloers zijn: ik ben van nature speels, maar dan bedoel ik echt speels. Ik bezit ook humor. Ik heb victor zijn affirmatie voorbeelden gelezen, dus waarom maak ik er zelf geen, en liefst met humor 😀

  Ik heb nu eenmaal nood aan rust in mijn eigen lichaam, na zoveel negatief gedoe. En nu met de kennis, ik denk dat ik beter ga presteren. Want negatief gedoe hield me tegen, nu is de weg vrijgemaakt!

  Ps ik zal nog blijven reageren als ik nog vragen heb 😀

 • @ Andy

  Precies dat is wat Victor ons wil leren.
  Waarschijnlijk vindt hij de creativiteit belangrijker dan dat je voortdurend zijn voorbeeld affirmatie zit te lezen.

 • @ Rachid

  Ik heb nog er een zelf uitgevonden, deze is voor uw beetje volledig op te bouwen.

  Ik ben (uwe naam), nr 1 van het vrouwenverlanglijst en hun wildste seksgod! 😀

  Eentje om uw liefdesleven en seksleven op te krikken? Weet dit niet of dit mag maar ik gebruik hem 😀

 • Hallo,

  Allereerst wil ik Victor bedanken voor deze blog. Ik heb er ontzettend veel van geleerd.
  Mijn zelfvertrouwen is door deze blog (sterk) gegroeid.

  Maar er is nog een puntje wat ik lastig vind. Wat ik erg lastig vind, is om me bloot te geven (zowel fysiek als emotioneel). Eigenlijk is dat wat dat fysieke betreft niet nodig, want ik doe aan vechtsport en heb een redelijk afgetraind lichaam. Aan de andere kant is het ook zo dat je een bepaald (zelf)vertrouwen nodig hebt om je bloot te durven geven.

  Heeft iemand misschien wat tips om ook op dat gebied mn zelfvertrouwen te kunnen laten groeien?

  Groetjes Rik

 • @ Rik,

  Vermoedelijk voel je een beetje seksuele schaamte. Het kan goed zijn om een paar keer naar de sauna te gaan (zonder zwembroek uiteraard)… Daar leer je je beter te ontspannen en kan je je schaamte overwinnen.

  En hoe meer ervaring je opdoet met vrouwen, hoe gemakkelijker het voor je wordt om jezelf bloot te geven. Je krijgt namelijk steeds meer de bevestiging dat vrouwen het net zo moeilijk kunnen vinden om zich bloot te geven; dat kan relativerend werken…

 • Hallo iedereen!

  Ik wil met een nog niet besproken onderwerp komen…
  Ik heb sinds mijn pubertijd enorm veel last van seksuele gevoelens.

  Het lijkt wel alsof ik te vaak opgewonden ben. Het is zelfs zo dat als ik een vrouw sexy zie lopen dat ik al een stijve kan krijgen. Niet lachen!

  Ik heb zelf een soort oefening proberen te ontwikkelen om me erover heen te helpen, namelijk: Ik kijk naar pornofilms en probeer ongeveer een half uur lang te kijken en de film uit te doen zonder dat ik masturbeer. Dit hield ik ongeveer een week vol. Het was de bedoelen dat ik mijn opwinding zou beheersen en dat het ”normaal” zou worden.

  Maar, het werd alleen maar erger…

  Victor heb je hier een oefening voor?
  Zit er enige negatieve gevolgen in om zulke films (vaak) te bekijken?

  Trouwens, een blog over het onderwerp seks zie ik wel graag verschijnen.

 • @ Rachid

  Dat hangt af wanneer je in de stemming bent of niet. Uw hormonen reageren van wat ze zien. Ik heb ook last van seksuele gevoelens. Die druk kan soms hoog zijn, maar als je in een ontspannen sfeer bent zal je het wel onder controle houden.

  Uw lust kan hoog zijn, maar dat is op zich geen probleem. Zo weet je zelf dat als je een meisje verovert en je gaat ermee naar bed, dat is die drang dat je zal hebben. Uw hormonen reageren van “woow, kijk daar, die zou ik wel eens willen pakken”. Bij me is dat ook zo, die reactie enkel ik kan het onder controle houden. Vraag me niet hoe want ik weet dat niet. Ik denk aan zelfbeheersing.

  Door naar pornofilms te kijken zal je lust hoger in de lucht inschieten, je drang zal groot zijn dat je je drang niet meer kan controleren. Die hormonen willen als meer eenzelfde ding, maar als je dat zelf onder controle houdt is er niets mis mee! Ja, er is wel een negatief kantje aan. Je gaat meer en meer verwachten van andere meisjes of vrouwen dat zij die dingen ook kunnen, maar meestal kunnen zij dat niet. Behalve sommige foute vrouwen, die hebben dan veel meer ervaring op zich.

  Trouwens een blog over seks zou interessant zijn, maar dan wel over ” hoe je je eigen in bedwang kunt houden”!

 • @ Rachid,

  Mijn mening:
  Om je gevoelens te bedwingen door porno films te kijken werkt inderdaad juist averechts. Je raakt juist daardoor meer opgewonden. En dat houdt je ook een poos. Wat je op pornofilms ziet is niet realistisch en heeft niets met een goed liefdesleven te maken. Die dames zijn trouwens betaalde actrices. Dit kan je relatie zelfs schaden. Je verwacht van een vrouw dat wat je op porno films ziet. En dat mag en kan je niet van een vrouw verwachten. Hierdoor kan een spanningsveld ontstaan in je relatie met een vervelende afloop. Dus…. probeer dit te vermijden.

  Als je een sexy vrouw ziet en daarbij opgewonden gevoelens krijgt, zijn eigenlijk gezonde gevoelens, maar…… hoe sterk dat is, hangt ook af hoeveel pornofilms en blaadjes jouw beinvloed heeft.

  Als je een tijdje pornoblaadjes, films enz. vermijd, dan merk je dat je jezelf beter onder controle krijgt. En natuurlijk is zelfbeheersing ook een belangrijk punt.
  Probeer dus zoveel mogelijk porno te vermijden.

  * Ben benieuwd wat Victor ’s mening hier over is. Ik denk hetzelfde.

 • @ Rachid,

  Goede vraag, ongetwijfeld hebben meer mannen last van sterke lustgevoelens.

  Het is niet erg dat je vaak erecties krijgt. Het is een gezonde reactie en die hoef je niet ‘af te leren’. Want stel dat je geen erecties meer krijgt, dan is het toch ook niet goed? Daar ontvang ik ook e-mails met vragen over…

  Probeer jezelf dus niet te conditioneren met pornofilms zoals je gedaan hebt. Het is prima om te masturberen zodat je je seksuele energie kunt ontladen. Veroordeel jezelf noch je biologische drang!

  @ Dirk,

  Tegenwoordig zijn er duizenden en duizenden soorten pornofilms. Je kunt dus zelf kiezen wat voor film je kijkt en daarmee voorkomen dat er zogenaamde idealen aan je worden opgedrongen (perfecte lichaam, perfecte vrouw, perfecte seks, etc.). Denk aan de echte amateurfilms van onhandige stellen, dat kan voor sommigen misschien zelfs verhelderend werken…

  Ik vind dat elke man zelf mag kiezen of hij wel of geen pornofilms bekijkt. Sowieso lijkt het verbieden weinig zin te hebben, het gebeurt op te grote schaal en men voelt zich er al slecht over waardoor men er stiekem nog vaker naar gaat kijken.

  Het is van belang dat mensen goede seksuele voorlichting hebben gehad, zich ontdoen van culturele, seksuele taboes en vervolgens zelf bewuste keuzes maken op zowel relationeel als seksueel vlak. Dat zal al veel van de problemen voorkomen die stellen hebben…

 • @Victor,

  Om misverstand te voorkomen;
  Mijn reactie aan Rachid was ook niet bedoelt om hem sex te verbieden. Geenzins!
  MIjn laatste zin: Het voorkomen om porno te lezen was niet als verbieden bedoeld.
  Dit was meer, om het even te laten liggen, als hij er zoveel last van zou hebben.

  Dit waren slechts opties om hem daarmee te helpen, als hij daar zo’n “last” van had.
  Hij mag zeker blij zijn dat hij deze gezonde gevoelens heeft.
  Helaas hebben alle mannen dit niet (meer).

 • Ondertussen ben ik in deze fase terecht gekomen: heb mijn zelfbeeld wat opgepept, ik merk ook dat er meer meisjes naar me kijken en zelfs snel wegkijken als ik oogcontact maak.

  Ik kijk wel altijd opvallend in het rond, ik bekijk ook alles wat me zo eens interesseert. Ook als er zo een sexy dame passeert dan kijk ik er wel naar en zeg tegen mijzelf: woow, die is best om een afspraakje mee te hebben. Maar zover komt het niet in de praktijk want het is enkel een gedachte op zich.

  Wat me wel doet twijfelen is hun lichaamshouding, zeg maar lichaamstaal. Ik probeer het te ontcijferen maar krijg er geen vat op. Ik kan het niet omvatten wat zij met haar lichaamshouding bedoeld.

  Bijvoorbeeld, ze kijkt u wel aan, daarna kijkt ze weg en weer aan. Logisch als je op de trein zit en je zit zo schuins over haar. En dan merk ik dat een meisje met haar haar speelt, of ze zit met gesloten armen of ze is met haar gedachten anders. En dan probeer ik te verstaan wat zij wil zeggen met haar lichaamstaal maar snap het echt niet !

  Heeft er enig idee over lichaamstaal te herkennen?

 • Hallo Andy,

  De voorbeelden van lichaamstaal die je hierboven beschrijft zijn allemaal (tenminste, zoals jij ze beschrijft en ik ze interpreteer) zijn allemaal voorbeelden waarin de vrouw open staat. Ze staat in ieder geval positief tegenover je.

  Ik ben eerlijk gezegd niet zo’n lezer. En ik weet niet of jij van lezen houdt, maar over lichaamstaal kan ik je een ONTZETTEND goed boek aanraden, namelijk:

  “Waarom mannen en vrouwen met hun lichaam zeggen, wat ze eigenlijk niet willen vertellen” van Allan en Barbara Pease.

  Ik heb het gelezen en er gaat echt een wereld voor je open, vooral als je daarvoor nooit op lichaamstaal gelet hebt!

  Groetjes Rik

 • @ Rik,

  Dank je voor je interessante reactie.

  Het onderdeel “Lichaamstaal” blijft altijd nog de zwakke schakel.

  Gezien je overtuiging over dit boek, ga ik dit interessante boek vandaag proberen te kopen. Het is trouwens ook bestelbaar via internet.

 • Andy,

  Bedankt voor je reactie op 27-09

  Waarschijnlijk ben je goed vooruit gegaan. Af en toe merk je je vooruitgang zelf niet omdat je de wereld ervaart als hoe je het nu beleeft en hoe je NU tegen dingen aan kijkt. Het helpt om oude aantekeningen te lezen.

  Ik heb dat boek van Rik een keer in mijn handen gehad, maar heb er niet veel tijd ingestoken. Dit deed ik bewust omdat mij mannen op een natuurlijk wijze voldoende kunnen begrijpen wat een vrouw probeert te zeggen met lichaamstaal.

  Het belangrijkste is dat als je haar lichaamstaal wilt begrijpen zodat je het juiste signaal krijgt om haar te mogen aanspreken, dan ben je verkeerd bezig.

  Ga ervan uit dat je haar altijd kunt aanspreken. tenzij ze aan het telefoneren is of enige andere onmogelijk omstandigheden. Het gaat er meer om hoe jij er over denkt. Pak het probleem bij je zelf aan, als dat het geval is.

  Jongens, Bedankt en tot zondag

 • @Rachid,

  Dat boek van Rik is een waardevol boek over “Lichaamstaal”
  Je psyche is onbewust en direct verbonden met jouw lichaamstaal. Je lichaam geeft aan wat je denkt en zelfs hoe je je voelt. Zelfs door haar verborgen lichaamstaal kan je herkennen of een werkelijk vrouw geinteresseert is in jou of niet. Zelfs of ze verliefd op je is. En die lichaamstaal kan ze niet verbergen. Glimlachen komen allemaal als ECHT over, maar hebben terdege een verschil.

  Vrouwen begrijpen van nature lichaamstaal al beter dan mannen. Zij letten ook op jouw lichaamstaal. Als jouw lichaamstaal tijdens het Veroveren verkeerd weergeeft, dan kan dat funest zijn. Daarom voelt een vrouw ook mede door lichaamstaal alles beter aan. Alsjij iets vertelt dan merkt ze gelijk of het waar of niet waar is. Vandaar ik dat boek gelijk gekocht hebt.

  Winkelpersoneel krijgen tegenwoordig steeds meer een opleiding in het verstaan van lichaamstaal, omdat dit de verkoop aanzienlijk bevordert; kan zien of de klant echt iets wilt kopen. Een baas weet door de lichaamstaal van de sollicitant of hij liegt of niet, hoe groot zijn werkelijke belangstelling is. Lichaamstaal kan bij veel onmogelijke zaken tot succes leiden. Door zijn lichaamstaal behaalt de vorige Amerikaanse president zijn stemmen en MACHT. Hoge ambtsbekleders zijn superieurs in het verstaan en weergeven van lichaamstaal.

  Misschien is het onderwerp Lichaamstaal een interessant onderwerp om hier dieper op in te gaan.

 • @ Rachid

  Mijn succes is maar een kwart hoor nu, heel af en toe heb wat geluk ermee. Maar ik sta steeds open voor andere vernieuwende ideeën, ervaringen of inzichten. Ik zit me nu af te vragen wat van die meisjes hun lichaamstaal is. Heb dat nodig om de volgende deel van veroveren in te zien en zo zeggen van bijvoorbeeld: kijk daar, die staat met ene open houding, ga daar maar eens bij staan. Of als je zelf een open houding hebt dan zullen ze wel komen, als je een verovermentaliteit hebt natuurlijk.

  Ik beantwoord nu ook andermans vragen omdat ik mijn eigen kijk erop heb, maar ik hoef er niets voor in de plaats van mijn advies omdat dat naar hun toe is gericht.

  @ Dirk
  Ik heb zelf eens naar de plaatselijke openbare bibliotheek bezocht. Heb daar een paar boeken over lichaamstaal ingekeken. Er staat wel leerrijk materiaal in om andere dingen te kunnen verwezenlijken buiten het veroverproces. Ik zal binnenkort ook die boeken huren als ik wat tijd maak voor dat heel belangrijke lichaamstaal. Dit wordt meestal onderschat. Ik had eens vlug gelezen en er stond in dat als je bewust oplet en als je veel oefeningen doet ook charisma kan uitstralen!

  Ik verover nog niet dirk, omdat ik het nog te vroeg vind. Wil juist alles op zijn plaats hebben om een degelijke vrouwenveroveraar te worden. Het spreekt nu de jager die in me zit en het is ook een zeer grote jager, maar er zit wat roest op. Zodra ik weet wat ik moet doen, bewust en onbewust, kan ik verder met wat het zo spannend, nieuwsgierig en mysterieus maakt voor al die dames. Op naar die 30% dat wel wilt 😀

  Ik leer nu veel door af en toe te observeren van andere gasten als zij meisjes aanspreken. Heb nog ene onlangs gezien en die kende die meisjes niet maar na paar minuten was ie al in gesprek en achteraf ook nog een nummer. En dat was wel heel raar voor me. Hoe snel een man aan een vrouw hare nummer krijgt.

 • @Andy,

  Lichaamstaal is inderdaad heel belangrijk bij het Veroveren, maar ook buiten het Veroveren om. Uit jouw reactie’s merk ik dat je al een stuk ontspannender bezig bent en daardoor de kans op succes groter maakt. Dat bewees al, dat de dames tegen jou aan kwamen staan. En vrouwen? Die voelen heel goed aan wat een man beweegt! Soms lijkt het wel of zij een extra zintuig hebben.

  Het is een prima daad om eerst te observeren, voordat je zelf gaat veroveren.
  Daar is niets mis mee! Het is een aanrader om het boek over lichaamstaal te lenen bij een bibliotheek.

  Je bent goed bezig!

 • Wat ik soms zou voorhebben, en ik ben zeker dat iedereen dat voorheeft, is dat ik iets zeg tegen een vrouw als ik zenuwachtig en niet speels ben. Dus zonder eerst na te denken zeg ik iets wat spontaan in me opkomt. Achteraf denk ik van: shit wat heb ik nu gezegd, hoe komt dit over en had ik het niet beter anders geformuleerd, wat gaat ze nu niet denken. En ondertussen is het wel gezegd.

  Bijvoorbeeld: ik was aan de praat geraakt met een vrouw in een bar en ik zei op een gegeven moment: ik ga me amuseren. Om ze zo te plagen en ze nieuwsgierig te maken waarom het bij haar niet plezant is. Ze vroeg of ik me niet amuseerde met haar, waarop ik zei nee, maar dan op een speelse manier. Ik had misschien een ander antwoord kunnen geven, maar toen dacht ik van, was dit nu niet te arrogant?

  Zulke dingen kunnen me echt beperken in het aanspreken van vrouwen, omdat mijn innerlijke dialoog me er dan mee confronteert en ik dan denk van: ik zal verkeerde dingen zeggen. Terwijl ik in het verleden al vlotte gesprekken gehad heb. En als ik zelfverzekerd ben, gaat alles gewoon zoals het moet gaan. Dus mijn vraag was: wat vinden vrouwen nu van jou als je eens iets stoms zegt? Of als je niet op iedere vraag een gepast antwoord kunt geven?

  Dit kan me helpen om niet meer een perfect gesprek te verwachten. Thx.

 • @ Dieter,

  Mijn mening:

  1e alinea:
  Als je merkt dat je zenuwachtig bent, wacht alvorens je de vrouw aanspreekt.
  Dit voorkomt dat je fouten maakt. zorg eerst dat je genoeg ontspanne bent. Voor het jezelf achteraf verwijten zou ik meer plaats maken door te bedenken hoe je dit oplost. Bijvoorbeeld haar een plaaggrap met een glimlach na te sturen. Ga niet teveel inzitten voor wat je gezegd hebt. Dat maakt je alleen maar onzeker. Een vrouw kan heel veel hebben. In dit geval zou ze het ook nog weleens als een plaaggrap hebben opgevat. Zorg daarom dat je het altijd met een glimlach zegt.

  2e Alinea:
  Door “nee” te zeggen heb je haar wel nieuwsgierig gemaakt en heeft niets met arrogantie te maken. Je hoeft niet altijd het juiste antwoord te geven. Als het maar speels gebeurt. Ook kan je na het “nee” gelijk vragen of ze nog zin in een drankje heeft.
  Dit veroorzaakt een tegestrijdige situatie en zal gelijk gezien worden als een fikse plaaggrap.
  Voorbeeld: Zij zegt: Wat is het hier warm he? JIj: Nou, ik twijfelde al om mijn jas maar aan te trekken, terwijl het zweet van je voorhoofd gutst.

  3e Alinea:
  Je beperkt het contact alleen als je dat ZELF denkt dat je jezelf beperkt.
  Je gedraag je wat je denkt over jezelf. Ik ben onzeker, dan gedraag je je ook onzeker.
  Je denkt: Ik ben vol zelfvertrouwen, dan handel je automatisch ook vol zelfvertrouwen.

  Wat vrouwen denken als je zoiets “stoms” zegt? Vermijd deze gedachten.
  Wie bepaalt dat je iets “stoms” hebt gezegd? Precies! Alleen jij!
  Zit niet teveel over in wat een vrouw van je denkt. Meestal maken ze het kenbaar door hun gedrag. Loopt ze kwaad weg? Trekt ze een verontwaardig en boos gezicht?
  Probeer nog wat te sleutelen aan je Zelfvertrouwen.

 • @ Dieter

  Meestal is zelfvertrouwen ook de sleutel van het openen van vrouwen, maar dat je beetje zenuwachtig bent tijdens het gesprek hoeft helemaal geen blokkade te zijn. Meestal vinden vrouwen dat wel lief… Arrogantie alleen is geen goed idee. Alleen als je hem combineert met plagen en een glimlach ziet ze al snel in dat je het niet meent, en dat maakt het gesprek ook leuk… Als je een gesprek aangaat zeg je gewoon een aantal keer in je hoofd hoe je je wilt voelen bijvoorbeeld: *sexy* zeg je in jezelf gewoon zoiets als sssexy ssssexy met een gevoel dat je dat bent dan ga je dat ook uitstralen… Rare oefening en zorg dat je dat niet te opvallend doet natuurlijk (kijken ze je zo raar aan haha). Kan natuurlijk met alles zoals: zelfverzekerd, stoer, lief, you name it…

  Neuro linguïstisch programmeren (NLP) is gebaseerd op gezond verstand en heeft het leven van miljoenen mensen verrijkt door je te laten zien hoe je je denken kan sturen en aanpassen, help NLP je om negatieve gedachten los te laten en sterke innerlijke overtuigingen te ontwikkelen ten aanzien van jezelf en de wereld.

  Deze boeken zijn in elke winkel te koop en transformeert je denken om elke situatie aan te kunnen op het werk, thuis of met vrouwen.. een echte aanrader!

  Greetz Mick

 • @ Mick en Dirk

  Bedankt voor jullie reacties Mick en Dirk. Ik ben al een tijdje aan de betere hand, ik heb een onzeker periode achter de rug en nu heb ik eigenlijk bijna het zelfvertrouwen dat ik wil, ik geloof in mezelf, ik weet wat ik kan.

  Ik heb al enkele boeken gelezen om meer zelfvertrouwen te krijgen en enkele hebben me geholpen. Wat ik ondervonden heb, zelf al heb je tientallen boeken gelezen over zelfvertrouwen, om zelfvertrouwen te krijgen en te behouden is gewoon de interne criticus te stoppen, want je mag nog geloven in jezelf, dat stemmetje zal je altijd op andere gedachten proberen te brengen.

  Gewoon niet meer naar luisteren en die negatieve gedachtestroom zelfs al is het kwetsend en wil je ertegen vechten, gewoon niet doen en denken aan plezante dingen. Dat heb ik nu toch al overwonnen en soms zijn er nog dagen dat die stem daar is maar ik laat het niet meer toe ik heb het onder controle.

  Sedertdien heb ik zelden een slechte dag, ik voel me goed en voel me niet meer somber zoals vroeger, alleen wat me nog stoort, en wat me terughoudt bij het aanspreken van vrouwen is dat ik niet speels en spontaan genoeg ben. Ik denk dan terug aan die dagen dat ik speels ben en dan stapte ik gewoon op bijna iedere vrouw af. Dan kwamen er altijd spontaan dingen in mijn gedachten die ik kon zeggen tegen vrouwen .

  Als ik dan praat tegen vrouwen als ik niet in een spontane bui ben dan vlot het gesprek niet zoals ik het wil, dan ben ik te serieus.

  En dan spreek ik vrouwen aan met de bedoeling dat ik speelser word in de omgang maar dat werkt gewoon niet.

  Hoe gaan jullie daarmee om, hebben jullie tips om dit te doorbreken en gewoon wat meer spontaan en speels te zijn in de omgang?
  Thx

 • @ Dieter

  Je moet gewoon aan jezelf blijven werken, en niet te veel twijfelen en treuzelen. Dit bevorderd niet echt je gedachtegang.

  Ga lekker genieten van het veroveren, het is een spelletje en een “way of life”! Ga plaatsen opzoeken waar veel vrouwen zich laten zien en spreek ze aan. Elke man vind op een gegeven moment wel z’n plekje waar hij op z’n best is.

  Toen ik 3 jaar geleden begon had ik helemaal geen idee wat mij te wachten stond. Als ik een vrouw aansprak met deze technieken had ik niet het idee dat het werkte… Ben er toen verovertechnieken bij gaan voegen… NLP, lichaamstaal, leren flirten, vrouwen gaan begrijpen, wat te zeggen en wat niet tegen een vrouw…

  Het is net de Camel Trophy of the Dakar. Die rijd je ook niet in een dag uit! Snappie? Neem de tijd jezelf te verbeteren en er over na te denken en eventueel te vragen aan Victor of ons.

  Take care

 • Aangezien dat deze topic een beetje uit het oog is verloren heb ik deze merkwaardige manier gevonden.

  Ik heb overlaatst een film gezien, “Definitely, Maybe”. Ik vond die film zo goed, dat ik er echt van genoot.
  Een kleine waarschuwing hierover mannen die geen romantische comedy wil zien, spijtig maar het is echt de moeite.
  Ik genoot van deze film zo hard, dat ik zelfs in mijn gedachten meeging in de film. Het zal uw visie, ervaringen en zeker uw zelfbeeld totaal veranderen. Bekijk deze film eens en je zal zien, hoe het veroveren stelselmatig aan aangepakt word. Je krijgt een mix van alle ingredienten die je als vrouwveroveraar krijgt te zien in die film.
  Ik heb zelfs na het bekijken van de film , een goed gevoel over en de volgende dag was ik zo een woendende bui omdat het echt slecht afging en ik dacht eraan en bam alle woede werd weg en gevuld door dat heerlijk gevoel. Het mag zelfs een beetje watachtig klinken. Ik had direct resultaat en veel meer.
  Ik ging direct een gesprek aan met een beeldmooi meisje die er zat en sprak over deze film maar eerder over hoe je relaties aanpakt en hoe je eigen kunt verbeteren. En wat bleek, ze luisterde en ze gaf echt goede tips om verder te gaan ook al was ze verbaasd dat ze iemand aangesproken werd. Het is in overvloed leven en durven handelen ook al is de tegenstand groot, je zal merken, ik kan het en ik wil het doen. Resultaat bij me, 5 aangespreken, 2 hun nummers en hun facebookding ook gekregen.

  Deze film bekijken en je zal helemaal veranderen !

 • Halle mensen,

  Ten eerste, fantastische site Victor. Ik was/ben een nieuweling (allemaal jongens opleidingen/baantjes gehad en hele tijd in dorp gewoond), maar ik begin nu in te zien wat ik allemaal fout heb gedaan.

  Zelfvertrouwen is een moeilijk ding om zelf aan te werken. Ik ben me bewust van mijn kwaliteiten en zwakheden. Toch twijfel ik daar nogal aan sinds de realiteit zegt dat ik niet bepaald aantrekkelijk ben voor dames. Ik ben niet lelijk ofzo, maar ik ben één zesenzestig lang. En dat is niet lang 🙂 + buitenlands uiterlijk
  + ik ben een sci fi geek. Dus mijn filter werkt als volgt:
  – 50% van alle vrouwen zijn groter dan ik
  – 50% willen toch liever een blanke nederlander (schat ik zo in)
  – 75% daarvan wil een jongen hebben die aanzienlijk groter is
  – 75% daarvan heeft een hekel aan geeky dingen
  etc. etc. Blijft weinig over. (op deze manier veeg ik wel zowat iedereen het veld uit
  als ik het nu terug lees)

  Nu ben ik gelukkig niet totaal een geek, ik hou wel van fitness (ambitie is om op een 80’s He Man actie figuur te lijken zonder McDonnalds op te geven) en ’t strand. Maar het is toch een beetje flauw dat wanneer ik uit ga met vrienden dat als er meiden op ons af komen ze altijd even praten met hun.

  Het hele “veroveren” is denk ik meer een uitdaging voor mensen zoals ik. Ben ook mid twintig en afgelopen jaar pas met uitgaan begonnen, daarvoor interesseerde het me weinig.

  Enige barriere is dat ik het redelijk vastgeroest in mijn hoofd heb dat zodra ik met een meid een praatje maak dat ze dan meteen denkt “hij wil wat van me”. Wat meestal wel het geval is dan, altijd even vissen 🙂

  Gewoon doen alsof het de gewoonste zaak van de wereld is en relaxed blijven is een gouden tip!

 • Interessante site. Ikzelf heb ook veel moeite om op vrouwen af te stappen. Ik heb het nu voornamelijk moeten hebben van vrouwen die naar mij toe komen. Ik weet dat ik niet echt onaantrekkelijk ben voor de vrouwen qua looks. Maar ondanks dat, toch staat toch vaak het lood in mijn schoenen om toch op iemand af te stappen.

  Dit komt omdat ik weet dat, hiermee mijn beeld dat ik er leuk uitzie voor de vrouwtjes in sterke twijfel komt. Ik weet dat dit niet waar is maar toch komen deze gedachten terug als het moment daar is. Maten van mij zeggen dat ik gewoon op ze moet afstappen en dat het dan stap voor stap vanzelf gaat. Maar ik vind het ontiegelijk moeilijk om mij daar over heen te zetten. En dan maakt het niet eens uit of ik veel gezopen heb.

  Ik hoop dat ik dit weekend eindelijk de ballen krijg om een start te maken in het benaderen -_-‘.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *