Vrouwen in de Zomer

Tijd voor een update. Helaas heb ik de afgelopen tijd weinig kunnen reageren op de vragen en opmerkingen op mijn blog. Gelukkig geven jullie elkaar de nodige ondersteuning over wat te doen op liefdesvlak, prachtig!

Ik verwacht de komende tijd weer meer tijd vrij te hebben. Ik heb nog zoveel te bespreken wat belangrijk is…

Het is lente, de zon schijnt en er staan leuke dingen te gebeuren. Ik verheug me onder andere op:

 • Rokjesdag, medio april. De dag dat vrouwen weer voor het eerst zomerse kleding gaan dragen.
 • De verrassing die ik heb a.s. zondag voor een aantal van mijn cursisten…
 • Het coachen van cursisten per telefoon. Daar zou ik al veel eerder aan begonnen zijn, maar door familieomstandigheden heb ik het moeten uitstellen. Waarschijnlijk kan ik het eind deze maand weer oppakken, ik heb er zin in!

Ja, laat de zomer maar komen…

Waar verheug jij je op voor de komende zomer? Dat lijkt me leuk om te weten.

Zomer – Laat de Zomer maar Komen

43 reacties op “Zomer – Laat de Zomer maar Komen

 • Victor, Ik ben blij dat het beter met u gaat.

  De zomer is een van mijn favoriete onderwerpen.
  Als ik aan de zomer denk dan denk ik aan vakanties, terrasjes, zonnebrillen, veel keuze aan leuke dames, de zon gaat pas laat onder, koude douch, scooters, raampje open bij het rijden, stranden, auto wassen voor de deur, picknikken met mijn moeder, sporten met mijn broers en zussen, wandelingen in het parkje, de eenden voeren etc. etc.

  Hahah wat een fijne gevoelens heb ik opgeroepen zeg!
  Wellicht zullen er wel meer dingen zijn, maar dit is het wel een beetje.

  Ik kan niet wachten op de verassing van zondag en de telefoon coach. Ik heb er ook zin in!

  Groet

 • @ Victor

  Heerlijk met mijn luchtbed weer naar het water… Pilsje erbij, mooie vrouwen om je heen aan het water en weer lekker flirten. Het is fijn dat de hormonen weer door je lijf gieren en de natuurlijke prozac van de zon weer op je bolletje kan voelen. Hoop niet zozeer op een hete zomer maar op een mooie zomer (met vrouwen). Hoop binnenkort dat ik met de cursisten waarvan ik het emailcontact heb snel eens wat leuks gaan doen.

  @ Milan

  Hey kerel… Druk met de vrouwtjes? Wanneer spreek ik je eens op msn? Ik heb al paar keer gesproken met Roy en wou graag weten hoe het met jou gaat?

  Take care

 • De zomer van 2010, echt een prachtig voorbeeld voor een leuk gespreksonderwerp met leuke vrouwen. een voorbeeld: een vriend van mij heeft op hyves “zin in de zomer 2010 hyve” opgericht. Er zijn echt onzettend veel mensen lid geworden van die hyve en wat blijkt, zeker 90% van de leden zijn vrouwen. In mijn ogen dus een perfect gespreksonderwerp.

  wat vinden jullie hiervan?

  gr. Richard

 • Sjoooow ik heb zo ontzettend zin in de zomer, strand weer / vakantie / uitgaan. De zomer is goed voor het veroveren, mensen zijn een stuk vrolijker dan met slecht weer.

 • @ Richard

  De zomer is zeker een goed gespreksonderwerp… Lijkt me een leuke stelling om het met wat vrouwen over te hebben vanavond. Het maakt goede gevoelens los bij vrouwen en het is een luchtig gespreksonderwerp… Klasse gevonden.

  Succes
  Ps: Ik zal m’n hyves nog wel eens opzoeken

 • Mick, ik heb al erg veel van je gelezen hier, je lijkt me een goede coach! 🙂
  Ik zou je ook graag op MSN hebben, hoe gaan we elkaar ergens vinden?
  Ons email adres hier nalaten lijkt me niet zo’n goed idee…

 • Ik kom de zomer ook goed tegemoet!
  Ik ben erachter gekomen dat je voor het aanspreken van vrouwen niet hoeft te beginnen met emotionele onderwerpen.
  Met een kassameisje vandaag begon ik over het weer, kwamen we op terrasjes en sluiten we bij vakanties. Als je t dus niet weet, begin afgezaagd, en buig het om:)

  Tom

 • @ Tom

  Zomer is een super onderwerp om over te praten (praktijk getest). Vrouwen fleuren helemaal op als je het over de zomer heb, tenminste heb ik gemerkt. Met gespreksonderwerp zomer kan je ook alle kanten op. Strand / vakantie / drinken / uitgaan / kleding.

 • Ik heb zin in de telefoon coaching, echt ik met zoveel vragen. En een aantal adviezen is ook wel prettig om te krijgen.

  Onder andere op het gebied van liefdes verdriet en het omgaan daar mee.

 • @ ernst-jan

  Je kan prima je vragen hier ook kwijt mocht je ergens mee zitten. De actieve club hier zullen meestal dezelfde dag nog wel adviezen kunnen geven.

  Groetjes

  Roy

 • @ Ernst-jan

  Wij staan altijd tot je dienst… neem de tijd, vertel je verhaal en lucht je hart. Er is altijd wel iemand die gaat antwoorden dezelfde dag nog..

  Succes

 • @ Milan,

  De zomer is fantastisch om over te praten. Hoewel je over de lente ook leuke dingen kunt zeggen. Vogeltjes, rokjesdag, Koninginnedag, voortplanting, grappige blunders door wisseling van winter- naar zomertijd.

  @ Mick,

  Weerexperts kondigen een echt hete zomer aan. Dat wordt nog wat.

  @ Richard,

  Het is een goed gespreksonderwerp. Maar uiteindelijk kan je bijna elk gespreksonderwerp leuke, positieve associaties oproepen. Gebruik je fantasie…

  @ Tom,

  Natuurlijk, doe alles wat nodig is om een gesprek op gang te brengen; een cliché-onderwerp kan de springplank zijn naar onderwerpen die echt boeien.

  @ Ernst-Jan,

  Komt in orde, ik houd je op de hoogte.

 • Hey Victor

  Long time, no see 😉
  Alles lekker? Hoorde dat het ietsjes minder met je ging. Ik hoop dat je een goede afleiding hebt gevonden. Trouwens dat is een leuk onderwerp om te gebruiken, je kan zo om haar mening vragen of de des betreffende vrouw meer van de zomer houd of meer van de lente? De lente geeft wel de eerste kriebels van de zomer. Of houd ze meer van lekker bakken in de zomerzon? Leuke vrouwen gaven mij leuke antwoorden zoals, een bepaalde vrouw die ik in de winkel aansprak vandaag. Ze zei: ”mag het eigenlijk niet zeggen vanwege m’n vriend, maar zijn vele mannen leuker, veel aantrekkelijker en geiler in de lente dan de zomer… net als jij nu?” Was overdonderd door haar antwoord. Ik heb ook wel haar gsm-nummer maar weet niet zo goed wat ik hier mee aan moet.

 • @ Victor

  Ik moet er natuurlijk niet van uit gaan DAT ik hem krijg natuurlijk. Er hebben zich natuurlijk meer leden ingeschreven.

 • @ Mick en Roy

  Stel, je krijgt een meisje in het oog en later krijg je het advies om de verovering te stoppen omdat ze veel te jong is om iets mee te beginnen (meer als 10 jaar).

  Hoe gaan/gingen jullie er mee om?

 • @ Ernst-Jan

  Mijn persoonlijke ervaring ikzelf ben 25 en had een vriendin van 19. Het probleem waar ik tegen aanliep is dat zij ook nog jong is. Ga bij jezelf is na. Wat deed jij 10jaar geleden? Toen ik 19 was was het lang leve de lol en wou ik absoluut nog niet denken aan een vaste vriendin.

  Nu is het ook de vraag hoe zij erover denkt. Door mijn ervaring zal ik persoonlijk meer een vrouw kiezen die rond mijn leeftijd is.

 • Hoi Ernst-Jan,

  Dit wordt een leuke, want ik ben het niet helemaal eens met Roy 😛
  Ik weet niet precies hoe oud jullie beiden zijn, en van wie je precies advies hebt gekregen om de Verovering stop te zetten. Misschien dat je hier wat meer over kunt uitwijden.

  Jij kent jezelf en je eigen gevoel het beste. Wie zijn andere mensen dan om jou te vertellen dat je moet stoppen? Als bij jullie allebei het gevoel daar is, zou ik als ik jou was het advies van anderen in de wind slaan en gewoon doorgaan waar k mee bezig was, zonder me te laten verlammen door schuldgevoelens.

  Rik

 • @ Ernst-jan

  Dit is volgens mij per persoon verschillend hoe je er over denkt. Roy vindt het te jong en Rik vindt van niet. Lijkt mij geen probleem te zijn. Alleen er zijn een paar dingen die wel vervelend kunnen zijn.

  *Ze zal zich nog niet graag willen binden (al zegt ze van wel)
  Dit vanwege haar leeftijd. jonge vrouwen zijn nog aan het ontdekken waar ze graag naar verlangen.

  *Jonge vrouwen gaan over het algemeen graag op stap… Ze zijn jong, houden van comazuipen 😉 en vaak moet je dan, als je niet je mening neer laat horen, nog elk weekend gaan rijden ook. Omdat ze nog geen rijbewijs hebben. Of als je zelf niet zo van stappen houd kan dit elk weekend tot gezeik gaan brengen.

  *Jonge vrouwen zijn over het algemeen een stuk kinderlijker of kinderachtig. Ze zullen over onderwerpen praten waar jij al lang geen interesse meer in hebt. Of kinderachtig vrouwelijk gedrag tonen. Vaak is het interesse verschil in meeste gevallen ook nog groot.

  Dit is mijn mening over jonge vrouwen, zo heeft iedereen zijn mening in dat opzicht. Ik hou van wat meer volwassen vrouwen. Die een stuk zelfstandiger zijn en waar je wat meer op het zelfde niveau bent met gespreksonderwerpen en interesses. Je moet weten leeftijd is niet belangrijk in dat opzicht. Mijn vader en moeder verschillen ook ongeveer 10 jaar, maar zijn al lange tijd getrouwd. Het gaat erom: maakt ze jou gelukkig!! En dat is het belangrijkste.

  Succes

 • Wat ik me totaal zeer fijn vind zijn de terrasjes, Gentse feesten in de aankomst (afgelopen 2 jaar altijd fijne ervaringen gehad erop). Maar het zal moeilijk zijn, want er zal zoveel meisjes te bewonderen dat je niet meer zult aankunnen. haha 😀
  Wat absoluut belangrijk is, eigenlijk voor ieder persoonlijk, de uitdaging van flirtsignalen te zien, te herkennen en te op reageren. Nu met het zonnig weer, veel weer in zomerse kledij, ideaal voor veroveren? Voor jullie zou dat gemakkelijk zijn, maar ik niet, zo een stille mysterieuze gast die er eens zo langsgaat en zit ook nog te knipogen en te kijken naar hun vrouwelijke rondingen. Perfect gezond lijkt het me 😀

 • @ Rik

  Hehe mooi dat je het niet met me eens ben 😛 dit is inderdaad een persoonlijke ervaring / mening.

  @ Mick
  Wij delen wel vaker dezelfde mening hahaha, zoals jij het beschrijft zie ik het dus ook.

  @ Andy

  Andy andy andy, waarom zou jij niet achter de vrouwen aangaan als ze je de signalen geeft. Mysterieus zijn is helemaal niet verkeerd, alleen ik zie een fout woordje er tussen staan. “stille” verbeter het stille in een vlotte prater. (Oefen met familie / vriendinnen / vrienden / collega’s ) Heb het zo ook geleerd.

  Zelf vind ik dat het zonnige weer zeker invloed heeft op het veroveren. Het lijkt gewoon of de vrouwen er zin in hebben, niet zo gek heb er zelf ook zin in hoe warmer het wordt hoe vrolijker ik wordt.

  Hoe denken anderen hier eigenlijk over? Heeft het zonnige weer invloed op veroveren…
  Ben benieuwd.

 • @ Mick (17 april),

  Long time no see? Heb je mijn blogartikelen gemist elke week? 😉

  Je kreeg een uitdagend antwoord van haar, leuk! Of je iets met haar telefoonnummer moet doen is maar de vraag. Ze heeft een vriend, waarschijnlijk is het onverstandig om haar te bellen…

  @ Ernst-Jan,

  Wat betreft telefooncoaching, klopt.

  Meer dan 10 jaar leeftijdsverschil hoeft niet per se een punt te zijn. Het hangt van zowel jou als van de vrouw af. Hoe oud ben je, hoe oud is zij? Hoe staan jullie in het leven? Hoe gaan jullie om met het verschil in levensstijl? En hoe gaan jullie om met eventuele verontwaardiging en jaloezie van mensen uit de omgeving?

  Dit alles maakt de Verovering meestal niet gemakkelijker. Aan de andere kant, een goede vriend heeft een 13 jaar jongere vrouw en ze zijn al decennia met elkaar getrouwd (en hebben een kind). Dat gaat uitstekend, ze zijn heel gelukkig samen.

  En zie ook de reactie van Mick, zijn ouders verschillen ook behoorlijk in leeftijd.

  Wie gaf je dat advies en wat waren zijn of haar argumenten?

  @ Andy,

  Het is niet de uitdaging om de flirtsignalen te zien of te herkennen. Zie:

  http://www.aantrekkingskracht.com/flirtsignalen

  “Nu met het zonnig weer, veel weer in zomerse kledij, ideaal voor veroveren? Voor jullie zou dat gemakkelijk zijn, maar ik niet, zo een stille mysterieuze gast die er eens zo langsgaat en zit ook nog te knipogen en te kijken naar hun vrouwelijke rondingen.”

  Misschien begrijp ik je opmerking verkeerd. Hoe dan ook, de woorden ‘stille’ en ‘mysterieuze’ zijn kernwoorden die je zelfbeeld omschrijven…

  @ Roy,

  Absoluut! Al is het maar dat zonnig weer goede associaties opwekt. Zomervakantie, strand, zonnebaden, leuke uitjes, terrasweer, etc.

 • @ Victor,
  Daar had ik zelfs niet aan gedacht. Ik ga die kernwoorden zeker opschrijven. Met mysterieus zijn bedoel ik dat ik stil ben en ene die niet graag praat, maar wel ene die actie wilt. More action, less talk.

  Die flirtsignalen is enkel van toepassing om te kunnen weten sta ze werkelijk open of is die me in de maling aan het nemen? Soort van observatie, vooral eer ik er op af ga, maar dan observeer ik teveel en ga niet naar actie over (passief gedrag dat ik moet veranderen).

  Soms krijg ik wat aandacht maar dan ben ik totaal radeloos wat ik ermee moet doen. Ik ben dat niet gewent.

  Ik heb een vraag. Ik heb advies gekregen van een maat van me, die heeft zelf al een vriendin. Die zei van: Waarom ga je niet roepen op hun? Een voorbeeld, hela of heey of heey schoon poepeken. Hij zei dat het wel werkt maar past dit wel als vrouwoveraar? Het is trouwens perfect te combineren met komende zomerweer zei hij nog achteraf. Wat moet ik hiermee doen? Iemand enig idee?

 • Op terrasjes leuke meisjes/vrouwen spotten blijft erg leuk in de zomer. Verder verheug ik me ook op mijn vakantie naar Spanje waar ik hopelijk genoeg aan de haak ga slaan. Maar dat moet dan wel beter dan vanmiddag.

  Stond op de tram te wachten. En ja hoor daar kwam ie. Ik maakte een beetje een duffe indruk want ik stond al een minuut of 10 te wachten dus ik stond een beetje voor me uit te staren. Toen ik opeens weer naar voren keek liep er een meisje voorbij die net uit de tram was gestapt en die keek me zeker een seconde of 3 aan (en dat terwijl ik een zonnebril op had) waarbij ze heel lichtjes glimlachte (geen ontblote tanden). Ik keek haar na en voelde me weer eens zo stom. Ik weet hoe ik moet reageren, ik weet de theorie maar als het eenmaal zo ver is en het gebeurt ergens op een plek waar veel mooie vrouwen rond lopen dan komt het er gewoon niet van. Tijdens het uitgaan vind ik het een stuk makkelijker. Vrouwen hebben de neiging om me bij mijn heupen beet te pakken terwijl ze langs me lopen in een club of ze passeren me en leggen zachtjes een hand op mijn rug. Dan kijk ik om, lachen ze me toe en ik heb een gesprek. In het openbaar blijf ik het moeilijk vinden en dat terwijl vrouwen toch vaak in het openbaar ook flirterig gedrag vertonen. Maar goed laat de zomer maar komen het kan alleen maar beter worden dan dit.

 • @ Andy

  Flirten is ook een manier om op nonverbale manier te laten zien dat ze tot je aangetrokken voelt. Ze smacht op een begroeting en een praatje van je. Ga nou echt niet in je kop halen om daar beetje te gaan staan schreeuwen naar haar op een afstandje. Je zet jezelf voor schut en haar zul je er alleen maar door wegjagen. Ik weet dat vrouwen op straat aanspreken moeilijker is om over die drempel te stappen. Maar zodra je overal vrouwen kunt aanspreken, is een kroeg of discotheek een eitje. Begin met een begroeting en een leuke lach of knipoog. Doe dit elke dag, zoveel mogelijk keer als het gaat. Voeg langzaam toe met de vraag hoe het met haar gaat? Heb je dit beetje onder de knie, ga nu vrouwen laten stoppen. Zo van he, he, he mag ik wat vragen als je daar tijd voor hebt? Antwoord ze met nee, kun je beter verder gaan. Antwoord ze met ja, vraag dan waar hier ergens een restaurantje zit. Als ze bekend is zal ze zeggen. ‘ja daar en daar ergens!’ Nodig haar uit voor een bakje koffie en een appelpunt. In de tussentijd kun je haar beter leren kennen en merk je langzaam dat het veroveren eigenlijk helemaal niet zo moeilijk is. Je moet gewoon assertief zijn en leiderschap tonen. Dit geeft de vrouwen vertrouwen en geborgenheid. Je moet niet te veel denken, maar meer gaan doen.

  Succes

 • @Maarten

  Jammer van de gemiste kans, ik weet hoe dat is haha duf voor je uitstaren en dan een kans missen haha. Ga van de zomer ook weer naar spanje daar is het een paradijs voor veroveraars. Aangezien iedereen vakantie viert, bestaan er geen spanningen van het dagelijks leven.

  Nou ben ik naar iets benieuwd dus kom met de reacties op de volgende vraag.

  Verover jij meer vrouwen in de vakantie of dagelijks leven (hou het op een gemiddelde per week)

  Persoonlijk vind ik het op vakanties een stuk makkelijker gaan.

 • @ Roy op vakanties gaat het inderdaad makkelijker.

  Ik verover zowiezo moeilijk vrouwen in het dagelijkse leven. Ik ben volgens mij niet spuuglelijk en ik kleed me goed en met mijn zelfvertrouwen zit het ook wel goed. Ik ben alleen nogal een gesloten type en vrouwen prikken daar wanneer ze je beter leren kennen makkelijk doorheen. Ik kan geen lange serieuze gesprekken hebben met een vrouw. In de zomervakantie gaat het vooral om sex en lust van mensen. Beter leren kennen is niet heel erg belangrijk dan (tenzij het iemand is waarvan je echt helemaal weg bent natuurlijk). Ik heb gewoon het idee dat ik de vrouwen in het dagelijks leven niet kan boeien en in een zomervakantie speelt dat geen of een dermate mindere rol dus heb ik meer succes.

 • @ Andy,

  Het is niet nodig om eerst na te gaan of ze openstaat, voordat je haar aanspreekt. Het maakt je eerder passief.

  More action, less talk? Vrouwen houden van actie. En daarom is roepen nog altijd beter dan passief zijn…

  Stel jezelf de volgende vragen:

  – Liefdesleven: word je *altijd* radeloos als je met iets wordt geconfronteerd dat je niet gewend bent?

  – Algemeen: hoe ga je om met nieuwe situaties, verrassingen en uitdagingen? (Buiten je liefdesleven.)

  @ Maarten,

  Je hebt de vrouw niet aangesproken? Nou en? Er zijn teveel vrouwen die je vanaf vandaag kunt ontmoeten om je daarover nog druk te maken.

  Altijd wanneer je oogcontact maakt is het goed om te groeten. Ongeacht of je haar wel of niet wil aanspreken, ongeacht of je een openingszin klaar hebt of een gesprek op gang kan brengen.

  Begroeten, daar begint aanspreeksucces mee. Zeker met onbekende vrouwen op straat, in winkels, etc. Zie mijn E-boek Breek het IJs:

  http://www.De-Openingszin.com

 • @ Roy en Victor bedankt voor de tips. Ik heb 2 keer achteraf gehoord dat 2 meisjes me leuk vonden. 1 op de middelbare school en 1 was een vriendin van een vriend van me. Dat heb ik toen ik met ze omging nooit doorgehad kun je nagaan hoe blind ik ben voor bepaalde flirtsignalen van vrouwen. Ik let niet op of ze zenuwachtig met hun voeten wiebelen of hun hand door hun haar halen of over hun schouder naar je kijken. Het zijn van die vage signalen die zeker 80 procent van de jongens niet door heeft.

  @ Roy ik vind zelf dat ik wel nieuwsgierig ben. Ik stel wel gewone vragen die er ook in het voorbeeld staan. Misschien is het de manier waarop ik het zeg?

  @ Victor volstaat na het oogcontact groeten met ‘hoi’? En als je dan geen antwoord terug krijgt en ze loopt door? Gewoon bij laten?

 • @Maarten
  Je zei:
  Volstaat na het oogcontact groeten met ‘hoi’? En als je dan geen antwoord terug krijgt en ze loopt door? Gewoon bij laten?

  Antwoord:
  Hoi of Hey zijn toch perfecte openingszinnen =), en als je geen antwoord krijgt zal ze de situatie afkeuren maar nooit jou persoonlijk immers ze kent je totaal niet.

 • @ Maarten,

  Vond jij die twee meisjes ook leuk?

  Hoe dan ook, je hoeft geen flirtsignalen te herkennen als je de vrouwen aanspreekt en Verovert waar jij een oogje op hebt.

  En begroeten is essentieel. Je houdt je teveel bezig met theorie; openingszinnen bedenken, flirtsignalen opvangen, je afvragen of ze wel openstaat, of je wel voldoende interesse kunt opwekken tijdens het gesprek, etc.

  Begroet de komende weken zoveel mogelijk vrouwen en probeer geen gesprek met ze aan te gaan. Liever niet zelfs want dat doorbreekt je huidige denkpatroon. Je zult zien, na 2 a 3 weken ben je veel verder wat betreft je Verovermentaliteit en inzicht…

 • Ok heren ik laat het weten wanneer ik positieve veranderingen merk bij mezelf 🙂
  Ik vond die meisjes niet leuk Victor wel ontzettend aardig. Maar ik vond ze qua uiterlijk niet aantrekkelijk.

 • @ Maarten

  Ook dan kun je eventueel toch door aangetrokken voelen. Ik merk dat m’n eisenlijstje qua vrouwen steeds groter word, naar mate ik meer vrouwen kan veroveren. Ook bloedmooie vrouwen zijn regelmatig een afknapper. Ik hou niet zo van arrogante en onbeschofte vrouwen, of vrouwen die geen echte passie voor iets hebben. Iedere vrouw is anders, en die ontdekkingsreis is vaak leuker dan de eindbestemming. Ook ik heb contact met een vrouw waar ik op uiterlijk gezien geen relatie mee wil, maar waar de gesprekken echt super gezellig mee zijn.

 • @ Victor

  Radeloos word ik wel. Ik weet dan op het moment niet wat te doen en dan blijf ik maar denken ‘wat is me dat allemaal’.

  In het algemeen als ik voor een verrassing, uitdaging en nieuwe situaties kom te staan. Ik handel alsof het niets is en dan maak ik gebruik van 1 van mijn machtigste wapens, dat is flexibel zijn. Naast flexibel is humor en dapperheid, maar dat laatste is een beetje vergaan in de vele valkuilen van eenzaamheid. Je proeft iets nieuws en je wilt meer, maar je vergeet dat er valkuilen zijn en je valt er weer in. Das die eenzaamheid ervaring.

  Algemeen heb ik van alles wat om toch door de meeste situaties heen te slepen. Ik kan me plan wel trekken, het is vallen en opstaan. Als het echt erop komt en als ik niets te heb dan vertrouw ik blindelings op mijn sterkste eigenschappen. Ik zie mijn eigen als een leider, maar ene die worstelt binnenin en onzeker is over hoe zal ik het hier doen. Dit is al jaren lang aan de gang. Ik zoek niet de oplossing in de liefde, want dat is toch iets visueels. Het enige wat ik nodig heb is een backup partner en door al dat spanningen in mijn eigen weet ik het niet meer. Ik weet het veel werk is, maar ik zie er niet tegen op, het is nu mijn doel om alles wegtevegen qua onzekerheden, voor ik me richt op veroveren en het hebben van een partner. Je zou me kunnen doorverwijzen naar een psycholoog, maar daar was ik al vroeger bijgeweest en die konden me niet helpen. Het is een strijd om zoveel te willen bereiken. Ik ben nu eenmaal een realist, een realist die teveel realistische doelen wil bereiken.

 • @ Victor

  Jij gaf me het advies, we zouden allebei problemen krijgen
  En ik vond het zo jammer ik was echt verliefd op haar en ik kon me niet aan de indruk onttrekken dat zij mij ook wel leuk vond ook al had ze een vriend
  maar de situatie deed me ook stoppen

 • @ Maarten,

  Het is leuk om te weten dat iemand je leuk vond, maar het maakt uiteindelijk weinig uit als je toch geen interesse in ze had. Het is natuurlijk anders als je ze wel leuk had gevonden, maar niets probeerde omdat je dacht dat ze je toch niet leuk zouden vinden…

  @ Andy,

  De valkuilen, het vallen, je onzekerheid, de stress, ze zijn imaginair; je creëert ze met je voorstellingsvermogen. En dat wat je voorstelt wordt jouw werkelijkheid. Je bent in wezen met jezelf in de clinch.

  Dit is niet uniek, uiteindelijk werkt het voor ons allemaal zo. Maar het is wel een punt dat je al jaren met jezelf aan het worstelen bent. Extra ondersteuning, naast mijn blog en nieuwsbrieven, is echt belangrijk voor jou.

  Gelukkig ben je wel degelijk vooruit gegaan met je persoonlijke ontwikkeling. Daarom kan op dit moment psychologische hulp heel veel resultaat geven, meer dan in het verleden.

  Dan zal je vast over een paar maanden andere reacties plaatsen op mijn blog; je hebt dan meer zelfvertrouwen, saboteer je je succes niet meer, kan je genieten van vrouwelijke aandacht en is je radeloosheid weg.

  De ene psycholoog is anders dan de andere. Je moet de juiste treffen.

  @ Ernst-Jan,

  Heb je de vraag lang geleden aan mij gesteld? Je gaf dat al eerder aan bij dit blogartikel:

  http://www.aantrekkingskracht.com/vrouw-loslaten

  Er gaat nog steeds geen lampje bij me branden en helaas ben ik oude e-mail kwijt. Maar je kunt hier opnieuw je volledige vraag stellen natuurlijk.

 • Ik heb zo’n 2.5 tot 3 jaar geleden een meisje ontmoet en het klikte meteen, en ik had de indruk dat zij mij wel leuk vond ook al had ze een vriend waarmee ze wilde trouwen (is niet door gegaan vanwege de financiële crisis).
  Maar het was een woon/werk situatie, dus het kon niet. (Ik woon in Het Dorp en zij is 1 van de begeleiders van de straat waar ik woon)
  Hoe ben ik er achter gekomen!
  Zij kwam een keer mijn kamer binnen en vroeg of zij nog iets voor mij kon doen, maar ik zei nee. En in plaats dat ze gelijk weggaat, blijft ze nog ongeveer 5 minuten naar me kijken. Dus ik dacht van, ik ga maar eens naar de gezamenlijke koffie pauze.En jawel hoor telkens zag ik dat ze oogcontact zocht. En als ik dan uit m,n werk kwam stond zij telkens op de route die ik moest rijden. En ’s avonds was er natuurlijk weer oogcontact, of er ging tijdens de gezamenlijke pauze iemand weg die tussen ons in zat en dan schoof zij haar stoel richting mij.

  Ik had een keer iets van huis meegenomen en ik vroeg haar of ze het even op wilde halen. Even later komt ze terug met de mededeling dat ze het niet kon vinden en of ik even mee wilde komen, dus dat deed ik
  Toen we even later met z,n tweeën voor de ijskast zaten en ik per ongeluk even haar kant op keek GAF ZE ME TOCH EEN LIEVE GLIMLACH, ik was met stomheid geslagen en kon geen woord uit brengen.
  Als ze me toen gekust had, had ze toch echt een ander vriendje gehad dan dat ze nu heeft. Het is jammer genoeg alleen bij oogcontact gebleven omdat ik bang was voor roddelen van collega’s van haar, en bewoners en medewerkers mogen geen contact hebben buiten werktijd om (hoewel we elkaar tegen de regels in wel hebben gekrabbeld op hyves en ze liet sommige ook staan.

  Toen ontdekte ik een advertentie van jou met die 7 gratis lessen (die ik inmiddels al weer kwijt ben door een paar crashes van mijn pc). Dus ik heb ongeveer het hele verhaal in een e-mail aan jou uitgelegd en jou om raad gevraagd. En jij adviseerde van dat ik moest stoppen en gebruik moest maken van het overvloed concept omdat we allebei problemen zouden krijgen (je zei niet welke). Maar ik kan het niet omdat ik haar nog tegen kom en ik het zo jammer vind dat het niet verder is gegaan, echt er hoeft maar iets te gebeuren en het smeulend vuurtje wordt weer een grote brand. Ik kan mij er inmiddels bij neerleggen, maar ik vind het nog steeds jammer.

  Dit zijn min herinneringen.

  P.S Ik zie haar soms nog wel eens vluchtig oogcontact maken, dus ik vraag mij af of zij het ook jammer vind dat het niet door is gegaan!

 • @ Ernst-Jan,

  Bedankt voor je verhaal, zo kunnen we goed antwoorden.

  Twee redenen waarom het onverstandig is om haar te Veroveren:

  #1. Veroveren zet je baan op het spel en de roddels kunnen irritant zijn.

  #2. Ze heeft een partner; Veroveren kan vervelende problemen opleveren en het is maar de vraag of je wel ethisch goed bezig bent…

  Op grond van wat je ons vertelt, zie ik geen leeftijdsverschil-probleem.

  Ik denk dat je je aandacht beter kunt richten op andere vrouwen; loslaten… Overvloed-concept. Als je blijft focussen op wat je niet hebt en niet op wat je wel hebt, wordt het moeilijk om gelukkig te zijn in de liefde.

  En natuurlijk kan je, ondanks de risico’s, ervoor gaan. Maar wees je bewust van de mogelijke gevolgen…

  Trouwens, ik heb alle lessen opnieuw gestuurd zodat je ze weer kunt doornemen. Check zo nodig de spam-map van je e-mailaccount.

 • Ik heb ze inmiddels ontvangen, daarvoor dank, ik ga ze nu toch beter beveiligen! Maar wat vind jij als je mijn naschrift leest?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *