Tekst: lichaamstaal & openingszinSteeds vaker plaatsen lezers opmerkingen, tips en vragen over lichaamstaal op mijn blog. Tijd om weer eens aandacht te besteden aan het onderwerp lichaamstaal…

Dit blogartikel is speciaal voor de mannen die het belang van goede lichaamstaal enerzijds onderschatten en de rol van de openingszin anderzijds overschatten. Dus voor de beginnende versierder

Verbale en non-verbale communicatie

Non-verbale communicatie verloopt voornamelijk onbewust. Je bent je meestal niet bewust van je lichaamshouding, je stemintonatie, hoe je oogcontact maakt, de snelheid van bewegen en ga zo maar door.

Verbale communicatie verloopt juist meer bewust. Ga maar na, je denkt na en vervolgens breng je deze gedachten onder woorden. Je bent er als het ware bij, je let bewust op je woorden.

Daarom is het niet verwonderlijk dat ik veel vragen ontvang over de verbale communicatie. Bijvoorbeeld, wanneer mannen zich net hebben ingeschreven voor mijn E-cursus Vrouwen Veroveren, stellen ze voornamelijk vragen over het aanspreken:

“Wat moet ik zeggen tegen een mooie, vreemde vrouw?”, “Wat te zeggen tegen aantrekkelijke vrouwen in het openbaar?” en “Welke openingszin doet vrouwen smelten tijdens het uitgaan?”.

Ze stellen deze vragen in de hoop dat ik hen kant-en-klare openingszinnen zal voorschotelen. Deze mannen geloven echt dat ze slechts een perfecte openingszin nodig hebben om vrouwen met succes te kunnen aanspreken.

Maar zo werkt het niet in de praktijk. Mannen zijn namelijk te gefocust op verbale communicatie, dat is nu juist hun probleem. Zij moeten weten dat non-verbale communicatie een cruciaal element is bij het vrouwen aanspreken.

Natuurlijk geef ik in mijn Breek het IJs E-boek vele openingszinnen als voorbeeld. Echter, een deel van het boek gaat ook onder andere over hoe je de openingszin brengt met je lichaamstaal, uitstraling en intentie.

Openingszin èn lichaamstaal gaan samen

Stel dat een man een goede openingszin gebruikt, maar hij maakt nauwelijks oogcontact en spreekt te zacht waardoor hij moeilijk verstaanbaar is in het café-rumoer. Hoe komt dat over bij de vrouw?

Niet goed natuurlijk! De openingszin valt in het water en hij kan de Verovering op z’n buik schrijven. En waarschijnlijk zal de man de openingszin de schuld geven, hij is zich immers niet bewust van zijn non-verbale communicatie.

Praktijkvoorbeeld: een van mijn beste vrienden heeft zijn uiterlijk mee. Vrouwen kijken hun ogen uit als hij langsloopt. Ja, hij zou uitstekend als model op een billboard voor een een duur boxershortmerk kunnen staan. Toch lukte het hem niet om het IJs te breken bij vrouwen, ondanks dat zijn openingszinnen erg gevat zijn.

Oorzaak? Zijn lichaamstaal was gesloten en afstandelijk. Hij maakte te weinig oogcontact met de vrouw waardoor ze het gevoel kreeg dat hij een nummer afwerkte. Door zijn goede uiterlijk zien vrouwen hem al gauw als onverschillige player. (Zo zie je, schoonheid is niet alles!)

Daar heb ik hem uiteraard op gewezen zodat hij zich meer bewust werd van zijn lichaamstaal. En dankzij mijn adviezen begonnen zijn openingszinnen eindelijk wèl te werken.

Resultaat: hij heeft een fantastische vriendin Veroverd en ze zijn nu getrouwd…

Hoe is jouw lichaamstaal als je een vrouw aanspreekt? Of weet je dat niet omdat je er nooit echt op let? Plaats je reactie hieronder.

Gerelateerd:

 • Hoe je lichaamstaal verbeteren? (Sneller en structureel) (10)
  Op het internet vind je talloze websites met tips over lichaamstaal verbeteren zodat je een goede indruk maakt. Je moet rechtop staan, een open houding aannemen, lichaamstaal spiegelen en ga zo maar door. Dit artikel over je […]
 • 21 Subtiele Flirtsignalen van Vrouwen (86)
  In las laatst op het internet dat wij mannen stekeblind zijn voor de flirtsignalen van vrouwen. Wordt het tijd voor ons om een blindegeleidehond aan te schaffen? Welnee. Want door goed observeren zul je geregeld de […]
 • Veel oogcontact maken met vrouwen, maar niet teveel (14)
  Wat is goede lichaamstaal? Ontspannen, veel oogcontact maken! Ik benadruk dat zoveel mogelijk, omdat het een van de belangrijkste dingen is van lichaamstaal. Ik merk nog steeds dat mannen het belang van oogcontact […]
 • 3 Keiharde voordelen van glimlachen (incl. 6 praktische tips) (5)
  Glimlachen hoort bij aantrekkelijke lichaamstaal. Je kunt je liefdesleven zelfs een flinke impuls geven als je vanaf vandaag meer glimlacht. En om je daartoe te bewegen, breng ik vandaag een gloednieuw artikel uit over de […]
Lichaamstaal èn openingszin gaan samen

37 reacties op “Lichaamstaal èn openingszin gaan samen

 • interessante blog. De perfecte openingszin voor mij is Hey!
  Het is lekker spontaan en je heb het ijs al gebroken omdat je als eerste het contact leg.
  Wat je daarna zegt zal een worst wezen, je heb haar gezien je weet wat ze aanheeft borduur daar op verder. In combinatie met een goeie lichaamstaal ben je onuitstaanbaar voor vrouwen je maakt ze dan al letterlijk gek met verlangen.

  Heb nu al aardig wat in de praktijk ge-experimenteerd en het werpt zijn vruchten af. Of je nou over straat loop of in winkels het maakt niet uit je kan overal experimenteren. Af en toe loop ik in winkels en zeggen vrouwen mij gedag, hoe dit komt? Denk door de uitstraling/ lichaamstaal. 2 maanden geleden liep ik als een zoutzak, schouders onderuit nek beetje gebogen zo liep ik over straat. Nu relaxed en shouders omhoog, koppie omhoog en een lach.

  Aantrekken van vrouwen is helemaal veranderd, vrouwen waarvan ik dacht die zijn way out of my league die bestaan niet meer voor me. Het grappige is juist dat de mooie vrouwen over het algemeen heel verlegen zijn (tenminste dat is mijn persoonlijke ervaring).

 • Heey,

  Mij lukt het maar niet om vrouwen aan te spreken op straat, in de winkel of waar dan ook. Het is mijn grote zwakke plek,en ik heb al vaak geprobeert er wat aan te doen.

  Ik probeer te wachten op het perfecte moment, het moment dat de situatie ideaal is om en vrouw aan te speken; dat zij een open uitstraling heeft, ik lekker in mijn vel zit en dat ik haar op tijd aan zie komen lopen. Al hoewel, nu ik er zo over nadenk, zal ik misschien zelfs dan het laten liggen. Dat heeft naar mijn gevoel niet zo veel te maken met lichaamstaal (want als ik rechtop loop en leker in mijn vel zit lukt het ook niet om te experimenteren).

  Waarom? ik denk te weinig zelfvertrouwen. Ik blijf in deel 1 van het E-cursus zitten en kom niet verder. Ook geen positieve verwachting zal aan dit geheel bijdragen.

  Heeft iemand tips om die drempel/ideaistisch beeld omlaag te krijgen?

  Groetjes,
  Tom

 • @Tom

  Wat is de reden dat je tegenhoudt? Begin is gewoon met mensen gedag te zeggen, laten we zeggen begin met 5op 1 dag en lukt dat ga je naar 10. Gewoon willekeurige mensen die je op straat of waar dan ook tegen komt. Lukt dit ga je door naar 15.

  Doel van dit is dat je makkelijker mensen aanspreekt en begroet. Je zal zien dat aanspreken een eitje voor je wordt en je zal verrast zijn door het effect. Nog een tip mochten mensen geen gedag terug zeggen maak je niet druk, deze mensen keuren de situatie af niet jou. Er zijn 100tal mogelijkheden waarom ze dat niet doen, ze zijn zelf verlegen, verzonken in gedachten noem het maar.

  Groetjes,

  Roy

 • Ik ben vanmiddag lekker de stad ingeweest, het was mooi lenteweer, niet te warm, niet te koud. Zet mijn zonnebril op mijn kop, doe een lekker luchtje op, mooi overhemd en gaan met die banaan. Op zo’n middag heb ik regelmatig oogcontact met meisjes en soms zie je ze al naar je kijken als je van ver aan komt lopen. Toch ga ik er midden op straat niet op in omdat ik nog niet 100 procent zeker weet of ze me zien zitten en ten tweede zou ik absoluut niet genoeg onderwerpen weten om over te praten met een vreemde vrouw.

  Ik ben wel altijd beleefd laat mooie meisjes altijd voorgaan bij het instappen in de bus. Ze zeggen dan niet bedankt ofzo maar meer snel van ‘oh’ als ze zien dat ik op ze wacht. In de bus zat ik aan de linkerkant en een leuk meisje zat schuin aan de rechterkant. Wel zelfde rij. Af en toe voelde ik haar ogen in mijn rug toen ik uit het raam stond te staren en wanneer ik dan naar haar wou kijken keek ze snel de andere kant op. Net of ik haar had betrapt ofzo. Dan wordt het aanspreken zowiezo niets natuurlijk 🙂

  1. Je hebt je zonnebril op en je maakt oogcontact? Hoe krijg je dat voor elkaar met een zonnebril op oogcontact maken? Ze kan jouw ogen niet zien, en kan ze niks aan je aflezen.
   Dus denkt dat ze eerder kijkt van wat kijkt die gast naar me, want ze heeft natuurlijk wel door dat je naar haar kijkt.

 • @ Maarten

  Je zegt dit:

  “Af en toe voelde ik haar ogen in mijn rug toen ik uit het raam stond te staren en wanneer ik dan naar haar wou kijken keek ze snel de andere kant op. Net of ik haar had betrapt ofzo. Dan wordt het aanspreken zowiezo niets natuurlijk”

  Juist dan moet je dr aanspreken 🙂 ze verlangt er naar, dit is onbewust flirten.

 • @ Roy en Maarten

  Onbewust? Bewust flirten, een vrouw heeft namelijk een breder blikveld en kijkt minder direct naar een man zoals wij naar de vrouw doen. Ook als je het idee hebt dat jij daar staat te balen omdat ze niet de moeite neemt om even met je te flirten, kan ze dat wel weer op de ONBEWUSTE manier doen, door uit haar ooghoeken te doen kijken door even snel haar ogen jouw kant op draaien. Het kan zijn dat ze even geen behoefte heeft aan aandacht, maar je toch een ongelofelijk lekker ding vind. Dit is voor ons mannen erg moeilijk te zien, en de vrouw heeft daar haar redenen voor op sommige momenten. Je moet weten dat vrouwen net zo vaak naar mannen kijken zoals wij dat naar vrouwen doen. Wij kijken vaak naar billen, ogen, borsten en benen. Een vrouw meer naar de torso, armen, kaaklijn en ogen. Als een vrouw je aandacht echt opeist door kortstondig je aan te kijken en dan weg te draaien, dan nodigt ze je echt uit voor een leuk gesprekje en een flirt.

 • @ maarten

  een aantal zinnen zou ik wat tips kunnen geven.

  :”toch ga ik er op straat niet op in. omdat ik niet 100% weet of ze me zien zitten”

  heel makkelijk op het begin weet een vrouw ook niet of ze je ziet zitten. ze kent je niet! ze zal nooit op het begin gaan voor die 100%. en dat is waar je op zit te wachten in principe.
  dit is zelfsabotage. ga gewoon naar haar toe en vraag waar ze die leuke oorbellen heeft gekocht.( als voorbeeld dus) of ook een leuke, maar gewaagde. loop naar haar toe en vraag hoe laat het is? als ze de exacte tijd zegt. zeg je:” oke stond m,n horloge/gsm toch bij, gelukkig want dan heb ik nog uurtje over om met jou wat te drinken als jou dat leuk lijkt;”? ze zal snappen dat het uurtje vooruit in de zomertijd alleen maar zorgt dat je dan vaak te laat bent. ook hier kan je dan weer humor voor gebruiken.

  :en ten tweede zou ik absoluut niet genoeg onderwerpen weten om met een vrouw over te hebben.

  vrouwen kakelen vaak aan een stuk door, daar zijn ze goed in. dit komt weer door zelfsabotage en nog weinig ervaring in het veroverproces dat je hier nog niet genoeg werk van maakt. stel je ziet een mooie auto. maar je heb nog geen moeite genomen voor een rijbewijs.dan vraag ik me af, waarom zou je het mooie er van af kijken. als je het ook kan leren rijden. dit is ook in het veroverproces zo. nieuwschierigheid is een belangrijke drijfveer. stel daar bij ook open en gesloten vragen. zoals vragen die beginnen met: hoe,wat,wie,waar,wanneer,welke! en gesloten vragen waar je vaak op antwoord met ja of nee. zoals “hoe was je dag vandaag;?, wat heb je vandaag zoal gedaan? enz. als ze vaan paardrijden houd gebruik je referentie paardrijden. of met de vraag wat heb je zoal vandaag gedaan kan ze antwoorden: ik heb GEWERKT en ben even met de HOND gaan wandelen, en heb nog even GEFITTNEST vanmorgen. nu heb je drie synoniemen om over te beginnen. dit moet je oefenen, maar is altijd makkelijker dan een vragenlijst af te werken.

  succes

 • Dat lichaamstaal erg belangrijk is, heb ik al een aantal keren goed gemerkt. Ik probeer daarom altijd rechtop te lopen, kin naar voren, schouders naar achteren en borst naar voren, en over het algemeen bewust aan mijn lichaamstaal te werken.

  Wat ik wel altijd merk, is dat deze houding voor mij heel onnatuurlijk is; ik houd het altijd maar eventjes vol. Zodra ik dan met mijn gedachten ergens anders ben, of zodra ik met iemand een gesprekje begin, dan ‘zak’ ik terug naar mijn oude lichaamshouding, dat wat ik gewend ben. Vaak leidt het aanhouden van een zelfzekere lichaamshouding zelfs tot pijn of spanningen in nek en schouders.

  Weet iemand wat ik hieraan kan doen? Hoe maak ik die zelfverzekerde lichaamshouding tot iets natuurlijks, zónder dat ik er steeds aan hoef te denken, of dat het onprettig is.

  Mvg, Alex.

 • @ Mick en Roy bedankt voor jullie reacties en tips

  Ik heb ook wel vaak dat als ik naar een meisje kijk ze bewust of onbewust een beetje met haar hand door haar haar strijkt of streelt. Misschien is dat toeval maar ik las ergens dat dat ook een flirtsignaal kan zijn. Klopt dit?

 • @alex

  Je hebt moeite met rechtop lopen. Nou, je zou wat meer kunnen gaan sporten of als je dat nog niet deed, beginnen met sporten. Werk aan je lichaamshouding. Daar heb je oefeningen voor. Vraag maar in de sportschool of kijk op internet. Er zijn genoeg andere dingen als fitness om aan je lichaamshouding te werken.

  Ik liep zelf altijd een beetje voorover. Sinds ik begonnen ben met Kettlebell training loop ik kaarsrecht, schouders naar achteren borst vooruit. Het is weer eens wat anders als wat ik normaal deed in de sportschool en het bespaart me een hoop tijd. Die ik weer aan andere dingen kan besteden…. Snap je 😉

  Zoek gewoon iets dat bij je past,wat je leuk vind om te doen en waar je tijd voor hebt, zodat je het ook vol houd.

  Succes

  Probeer iets te vinden wat je ligt en wat je leuk vindt om te doen…

 • @ Alex,

  Goede vraag.

  Als je voordurend let op een rechte rug of je kin naar voren houden, dan ben je verkeerd bezig. Je bent dan niet meer ontspannen.

  Het is niet erg als je geen rechte houding hebt of dat je met je kin liever wat gezakt zit. Wel komt een rechte houding voort uit een zelfverzekerde mentaliteit.

  Het is beter om meer zelfvertrouwen of te bouwen.
  Wees ervan bewust dat lichaamstaal een onbewust proces is. Dan doet je lichaam zelf het werk…

  Groet

 • @ Maarten

  Misschien een leuk boek voor jou over lichaamstaal, dit heb ik ook pas aangeschaft met goede raad van andere cursisten.

  Waarom mannen en vrouwen met hun lichaam zeggen, wat ze eigenlijk niet willen vertellen. De auteurs zijn Allan en Barbara Pease

  Succes

 • @ Mick ik heb ook The game aangeschaft van Neil Strauss. Helaas kwam ik niet verder na 50 bladzijden. Maar ik zal wat informatie aanvragen over het boek dat jij aanbeveelt.

  Ik kan dus concluderen uit jou woorden dat met een hand door haar haar gaan of het goed doen van haar haar terwijl jij tegenover haar staat ook een flirtsignaal is?

 • Zoals ik al eerder heb gezegd ga sporten! Goed voor het zelfvertrouwen en voor de lichaamshouding. Je zit beter in je vel hebt meer energie en voelt je beter over jezelf. En dat straal je dan ook uit…

  Dus als jij niet gelukkig ben met je lichaamshouding moet je er wat aan doen. Je kan ook aan yoga gaan doen of gaan sporten. Zelfvertrouwen vind je niet in een boekje…. Pas als JIJ gelukkig bent met jezelf kan een ander gelukkig worden MET jou!

 • Hallo,

  Ik ben het ermee eens dat dit een interessante blog is. Het leuke eraan is, is dat je hem op verschillende manieren kunt opvatten. Ik had het graag wat specifieker.

  De eerste manier waarop je het kunt interpreteren is, je eigen lichaamstaal die je uitzendt in combinatie met de openingszin die je gebruikt bij het aanspreken van een vrouw. In dit geval is lichaamstaal een Image-factor.

  De tweede manier waarop je het kunt interpreteren is, de lichaamstaal die de vrouw uitzendt in combinatie met een aansluitende openingszin. Bijvoorbeeld een vrouw met een open lichaamshouding en die vrolijk overkomt, aanspreken met: “Wat zie jij vrolijk uit vandaag!”

  Ik vraag me af hoe je positieve lichaamstaal uitzendt, dat de vrouwen je waarderen, maar toch niet gaan zien als een ‘vriendschappelijke vriend’.

  Rik

 • @ Maarten

  Ja klopt, dit doet ze door haar nek te ontbloten en te op die manier feromonen (sexuele lokstoffen) te verspreiden… Dit proces gaat volledig automatisch bij een vrouw. Of die feromonen ook echt worden verspreid dat weet ik niet. Ook word wel eens gezegd dat ze zich mooi wil maken voor je….

 • @ Rik,

  Goed gezien. Ik keek er overheen. Waarschijnlijk bedoeld Victor de eerste manier.

  We weten nu dat lichaamstaal onbewust gaat. Dus we kunnen geen ontspannen uitstralingen hebben als we van binnen onrustig zijn. we kunnen niet zelfverzekerd zijn, als we van binnen ergens over twijfelen. We kunnen niet speels zijn als we van binnen gefrustreerd zijn.

  Een vrouw speelsplagen en de korte rollenspel is een goede manier om te laten weten dat je voor haar een uitdaging bent. Onderscheiden zorgt voor aantrekkingskracht.

  Wat precies versta je onder een vriendschappelijke vriend?

 • @ Milan en Rik

  Wat je wel kunt doen als je weet wat voor lichaamstaal je denkt uit te stralen, noem een voorbeeld, de meest voorkomende is de gesloten houding. Als je denkt tijdens een gesprek van: “oeps, ben wel erg gesloten, mezelf even toespreken dat ik geen rede heb om voor haar/ hem te vrezen”, word je gedachte gestuurd naar je lichaamstaal waardoor je iets anders gaat uitstralen dan jezelf verwacht. Ga geen lichaamstaal faken, hierdoor word je ongeloofwaardig. Zorg dat je gedachte kan sturen dankzij het feit wat je lichaam je wilt vertellen.

  Laterz

 • Hallo Milan,

  Bedankt voor je compliment.

  Een goede vraag om eerst duidelijk te maken wat ik versta onder een vriendschappelijke vriendin. Ik denk dat er sprake is van een vriendschappelijke vriendin, als je goed contact hebt met een vrouw, maar wanneer er geen seksuele spanning heerst tussen beiden.

  Dus in zekere zin is er geen verschil tussen een vriendschappelijke (vrouwelijke) vriend en andere mannelijke vrienden.

  Wat denk jij erover?

  Rik

 • @ Rik

  interessante vraag. Wat nou als er wel spraken is van sex maar geen gevoelens. Denk hierbij aan een sexmaatje. Hoe zie jij haar dan? Het is een vriendschappelijke vriendin maar je heb wel sex / sexgevoelens.

 • Hey Roy,

  Je slaat zowel de spijker op z’n kop als de plank mis. Een vriendschappelijke vriendin naar mijn mening een (vrouwelijke) vriend. Met haar doe je dezelfde dingen die je met gewone (jongens)vrienden doet. Ik heb absoluut niets tegen homo/bi-sexualiteit, maar ik neem aan dat je met jongensvrienden geen sex hebt.

  Het geval wat jij hierboven beschrijft, gaat over sexueel contact. In dat geval zie je de ‘vriendin’ meer als een lustobject in plaats van een echte vriendin. Sterker nog, in mijn ogen zijn een sexueel contact en een vriendschappelijke vriendin twee uitersten van elkaar.

  Om af te sluiten wil ik nog kort even ingaan op sexuele gevoelens en (ver)liefde(s)gevoelens voor een vrouw hebben. In dit opzicht is er namelijk een groot verschil tussen mannen en vrouwen, want vrouwen zien sex en liefde als hetzelfde. In ieder geval als complementen, bij hen gaat het dus samen. Mannen zien sex en liefde daarentegen meer als substituten. Het kan, maar hoeft dus niet per se, samen te gaan.

  Rik

 • @ Rik,

  Een vriendschappelijke vriendin. Ik heb er eigenlijk nooit lang bij stil gestaan. Dat had wel het geval moeten zijn.

  Ik denk dat een vrouwelijke vriend iemand is met wie je vaak een over logische zaken praat. Deze vriendin flirt niet met je. Deze vriendin zie je niet als een uitdaging en voelt zoals je zegt geen sexuele spanning.
  Deze vriendin voelt te veel vrijblijvendheid als ze met je is. Een vriendin aan wie je bijvoorbeeld advies vraagt hoe je dat ene meisje kan versieren en jou daarbij helpt.

  Ik denk dat het kernachtig GEEN (SEXUELE) SPANNING, MAAR SOCIAAL CONTACT is. Het woord Spanning kan hier ook gezien worden als uitdaging en flirt.

  Meestal vindt ik het fijn als ik de synoniemen van een woord ken en ze naast elkaar kan plaatsen of onder een kernwoord. Het geeft me een overzichtelijk gevoel. Hoe denk jij erover?

 • Een goede vriendin is nooit weg natuurlijk. Ik heb 2 goede vriendinnen. 2 dames waar ik erg goed mee kan opschieten en over veel dingen hun mening vraag. Ik denk persoonlijk dat de grens tussen vriendschap en liefde erg klein is. Al ligt het wel aan hoe aantrekkelijk je iemand vindt, hoe je tot haar aangetrokken voelt en wat de wederzijdse gevoelens tegenover jou zijn. Zo heb ik wel een van de vrouwen sex gehad. Al is het grappige dat het de zus is van een vriend van mij… Zo maar elkaar opgeilen en hoppa… 😉 Ik heb dan ook helemaal geen verdere gevoelens voor haar vanwege het goede contact die ik niet wil verliezen, en ze is totaal niet mijn type. Het moeilijke is voor haar, zij voelt wat voor mij. Ik weet dat ze me leuk vind, maar gelukkig weet ze zelf hoe ze er mee om moet gaan…

  Moeilijke is dan weer als een relatie uitgaat om er vriendschap op na te houden. Dit gaat altijd weer zo moeilijk. De eerste dagen probeer je het en daarna gaat ieder toch z’n eigen weg. Ik denk toch dat het je eigen keuze is wat JIJ van haar vindt en wilt. En dan heb je nog natuurlijk wat ZIJ graag van je verlangt. Deze keuze maak je samen. Je bespreekt elkaars behoeftes en zo kun je zeggen wat je van elkaar vindt. Vaak hebben mannen of vrouwen gevoelens voor een persoon. Maar een persoon beantwoord niet de liefdesverklaring van de ander, ook hier kunnen vriendschappen uit gaan bestaan. Ik denk persoonlijk dat dit een discussie is waar je nooit antwoord op zal krijgen

 • Hey Milan (en Mick)

  Ik was vroeger veel te vaak een vriendschappelijke vriend en nooit een echte flirt. Ik heb er dus te veel bij stil gestaan, dus in dat opzicht compenseren we elkaar 😉

  Aan de ene kant is het goed om met vriendschappelijke vriendinnen om te gaan, want het geef je een uniek kijkje in de belevingswereld van een vrouw. Ik denk dat dit het Veroveren ondersteunt in plaats van belemmert. Aan de andere kant kan het ook in je nadeel werken. Omdat ik vroeger veel makkelijker te beinvloeden was dan dat ik nu ben, ging ik me op een bepaalde manier heel onaantrekkelijk gedragen, mede door een vriendschappelijke vriendin. Ik was echt slecht in het Veroveren. Begrijp me niet verkeerd, wat die vriendin betreft neem ik volledig de verantwoordelijkheid op me dat ik me liet beinvloeden, maar het gebeurde wel. Daarom is het ook noodzakelijk om alert te zijn wat vriendschappelijke vriendinnen betreft.

  Je vroeg wat ik ervan vind als je een overzicht hebt van de synoniemen van een woord en die onder een kernwoord kan plaatsen. Ik herken mezelf hier wel een beetje in. Wat ik er vooral aan toe wil voegen (dit kan ik moeilijker opmaken uit jouw tekst) is dat het belangrijk is om bij de kern te blijven, waar gaat het hier om, en met wat voor gevoelens gaat dit samen. Een analyse maken van het Veroveren is goed, maar te veel geanalyseer werkt averechts. Als je te veel analyseert loop je het gevaar om daarin verloren te gaan, en uiteindelijk toch nog op zoek te gaan naar goedkeuring en dit is eigenlijk alleen maar onzekerheid.

  Ik hoop dat ik hiermee je vraag beantwoord heb.

  Rik

 • @ Roy,

  Onuitstaanbaar? Je bedoelt hopelijk onweerstaanbaar 😉

  Je uitstraling heeft een flinke uitwerking op je omgeving. En als je je goede uitstraling en mentaliteit een aantal weken/maanden behoudt, kan je zelfs in een slechte bui mensen aantrekken die je opbeuren; zelfs al heb je ze nog nooit eerder ontmoet. Bijzonder…

  @ Tom,

  Wat is de ideale situatie om een vrouw aan te spreken? Hoe kan je dat perfecte moment op tijd herkennen? En hoe zou je van zo’n moment gebruik kunnen maken?

  Denk zoveel mogelijk aan mogelijkheden en zo min mogelijk aan belemmeringen.

  Ik vind het trouwens vervelend dat je blijft vastzitten op het aanspreek-moment. Daar ga ik wat aan doen!

  @ Maarten,

  “Toch ga ik er midden op straat niet op in omdat ik nog niet 100 procent zeker weet of ze me zien zitten”

  Dat weet zij ook nog niet…

  “En ten tweede zou ik absoluut niet genoeg onderwerpen weten om over te praten met een vreemde vrouw.”

  Het maakt weinig uit waarover je spreekt. Ze weet net als jij dat je haar net hebt ontmoet en dat het een uitdaging is om goed contact op te bouwen. Je neemt initiatief, in combinatie met onverstoorbaarheid en speelsheid kan dat in een afspraakje resulteren.

  “Dan wordt het aanspreken sowieso niets natuurlijk”

  Hoeft niet op een natuurlijke manier te gaan, zolang je contact maakt uit nieuwsgierigheid en speelsheid.

  Je geeft op nog voordat je iets geprobeerd hebt!

  @ Mick,

  Vrouwen kijken ook naar borst en kont 🙂

  @ Alex,

  De pijn in nek en schouders geven aan dat je te krampachtig rechtop probeert te lopen.

  Je hoeft niet kaarsrecht te lopen. Stel je voor dat je aan je kruin een touw zit waaraan je hangt. Voorkom spanning, zorg voor ontspanning. Je loopt dan vanzelf op een meer natuurlijke manier rechtop.

  En natuurlijk is dat de eerste periode moeilijk vol te houden. Je hebt de gewoonte om in te zakken. Wanneer je dat probeert te corrigeren is dat wennen.

  @ Maarten,

  “Ik heb ook wel vaak dat als ik naar een meisje kijk ze bewust of onbewust een beetje met haar hand door haar haar strijkt of streelt. Misschien is dat toeval maar ik las ergens dat dat ook een flirtsignaal kan zijn. ”

  Flirtsignaal of niet? Nou en?

  http://www.aantrekkingskracht.com/flirtsignalen

  @ Rik,

  Mijn blogartikel gaat over je lichaamstaal als Image-factor. Al kan haar lichaamstaal natuurlijk een prachtige aanleiding zijn om haar aan te spreken.

  Wil je geen vriendschappelijke vriend zijn, maar meer?
  Vriendelijk en toch goed voor de seksuele sfeer: haar kietelen, strelen en zoenen…

 • @ Tom

  Als je niet het zelfvertrouwen krijgt wat je graag wilt, dan moet je gaan sporten (fitness) (rennen langer dan 10 min voor run. high).

  Binnen 3 maanden (min. 2 x per week) heb je een super groot zelfvertrouwen. Dit komt door de stof endorphine, die word aangemaakt. Dit is het ‘geluks’hormoon. Maar het zorgt er ook voor dat je lekkerder in je vel zit en je huid ziet er dan ook beter uit door de endorphine. De hormonale stof krijg je bij: Sporten, slapen, sex, eten, (muziek luisteren).

 • Wanneer komt er een oefening op mysterieusheid en onvoorspelbaarheidsoefening?
  Het kan een goede vervolg zijn op dit thema.
  Zijn er nog anderen die ermee eens zijn?

 • @andy

  Andy mysterieus zijn en onvoorspelbaar zijn komt voort uit jezelf. Ik heb daar geen oefening voor nodig misschien iemand anders?

  Hoe staat het eigenlijk met Andy? Heb je het gevoel dat je wat verder bent als eerst.. Al wat meer praktijk ervaring of heb je nog steeds last van zelfsabotage als je een meisje aanspreekt?

 • Haha, ik weet dat dit een site voor mannen is maar voor een vrouw is dit toch wel smullen, hoor! Leuk en leerzaam! Maar een dingetje. Je schrijft: “vrouwen zien liefde en seks als hetzelfde”. Wel erg achterhaald, hoor! Ik kan prima een man mee naar huis nemen voor een leuke avond zonder ook maar een greintje “liefde” te voelen of er ook maar over te peinzen iets met ‘m te beginnen. Dus mannen; niet gevreesd; er zijn ook vrouwen die het niet zo moeilijk maken. Mijn regel: gaat ze meteen met je naar bed dan is ze niet geinteresseerd in een serieuze relatie; laat ze je wachten dan vindt ze je echt leuk!
  groetjes!

 • @ Rosa

  Hier heb je helemaal gelijk in. Er zijn ook zat vrouwen die het leuk vinden voor een avondje, vrouwen hebben ook behoeftes. Wat rosa beschrijft kom ik ook vaak tegen, laat ze je wat langer wachten grote kans dat ze meer wilt dan alleen seks.

  Vrouwen laten soms op een andere manier merken dat ze in zijn voor een leuke avond, ze zijn alleen soms wat indirect met aanwijzingen.

 • Merkwaardig voorval in de trein…er zit een meisje op de bank naast mijn bank, ze kijkt de hele tijd niet naar mij…op een gegeven moment herinner ik me de regel “neem zoveel mogelijk ruimte in” en dat doe ik niet, mijn arm is stijf gestrekt ipv. ontspannen. Dus ik beweeg mijn elleboog naar buiten en zet mijn hand op mijn dij, en op hetzelfde moment draait ze zich naar me toe en lacht uitnodigend…toeval?

  Alleen weer niet op ingehaakt, stom stom…lol…meer discipline vereist, alerter zijn, ik mag dit soort momenten niet ongebruikt laten.

 • Heey allemaal,

  Ik heb even snel jullie hulp nodig. Ik ben met een meid bezig en heb een reactie achtergelaten op haar hyves over haar haar. Dat ik het leuk uit vond zien dat ze ze geknipt had, maar ze had ze niet geknipt, ze had haar haren in een staart, maar dat was dus niet te zien op de foto 😛

  Denken jullie dat het geschikt is iets terug te sturen in de trant van: Volgens mij doe jij gewoon graag in aan optisch gezichtsbedrog ofzo.

  Groetjes Rik

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *