Het laatste waar mannen aan denken is ruziën met de vrouw waarvan ze het hart willen Veroveren. Een vervelend conflict brengt de Verovering immers in gevaar…

Toch kan een beetje ruzie geen kwaad, zo heeft een cursist ontdekt. Deze e-mail ontving ik afgelopen dinsdag:

Victor, goedemiddag,

Daarnet was ik de laatste periode van “Veroveractiviteiten” te overlopen. Altijd goed om te leren uit wat je vroeger deed en de evolutie te zien. Wat me opviel was dat “ruzie” blijkbaar werkt als een katalysator voor me. Het lijkt er haast op dat ik pas echt ingang schiet als er eerst een beetje een meningsverschil is gerezen of als bijvoorbeeld een vrouw me schrapt van haar facebook.
Grappig genoeg lijkt dit ook bij de vrouw in kwestie vaak voor een klik te zorgen. Als ik ze tegenkom dan doe ik alsof er niets gebeurd is en vaak moet ze er zelf ook om lachen.
Wat ik me afvroeg is, klopt dit wel helemaal met de ontspannen, speelse man? Of kan je “ruzie” ook effectief gebruiken als een middel om vrouwen te veroveren?

Met vriendelijke groeten,

S. Vlaams Brabant

Zelfreflectie is altijd goed, daarmee kun je je liefdesleven stap voor stap verbeteren. Je hebt nu ontdekt dat een beetje ruziën je juist Veroversucces kan opleveren. Iets wat onlogisch lijkt, kan soms juist goed kan zijn voor succes met vrouwen!

Waarom een beetje ruzie inderdaad goed kan zijn:

 • Ruzie geeft spanning en uitdaging. Een saaie en voorspelbare man zal moeite hebben met vrouwen versieren. De vrouw fantaseert niet over ja-knikkers.
 • Ruzie kan het juiste communiceren. Het kan haar duidelijk maken dat ze niet over je heen kan lopen, dat je een goede partij voor haar bent. Vrouwen verlangen naar mannen die stevig in hun schoenen staan, dat geeft ze het noodzakelijke veilig gevoel tijdens de Verovering.
 • Ruzie maakt interessant. Een film, soap, boek, ze worden pas goed gelezen als er conflicten in voorkomen. Een beetje ruziën maakt diverse gevoelens bij haar los. Zolang de gevoelens voor de rest positief zijn, kan een onprettig en knagende gevoel dat bij ruzie ontstaat, precies het ingrediënt zijn voor passie
 • Ruzie, om het daarna goed te maken. Ruzie kan ook uitstekend dienen als smoesje om dichter bij elkaar te komen. Na een flinke woordenwisseling zijn er heftige emoties opgewekt, natuurlijk moeten deze een uitweg vinden: een heftige en spannende vrijpartij, de welbekende goedmaak-seks…

Een beetje ruzie is goed, maar met mate

Natuurlijk is het niet de bedoeling dat je een slaande ruzie uitlokt; dat gaat ten koste van het verdere contact. Ik kreeg een tijd geleden een e-mail van een man die een vrouw had uitgescholden. Hij hoopte daarmee dat hij haar ‘alpha-man’ zou worden. Dat pakte heel anders uit, hij heeft haar nooit meer gesproken. Oeps!

Nee, het gaat dus om het creëren van avontuurlijke, spannende gevoelens zònder overdrijven. Een goed voorbeeld daarvan zie je in het artikel: hoe je een vrouw Verovert, ook al ben je niet haar type. Haar verontwaardiging door mijn belediging had een positieve uitwerking op de Verovering.

Conflict met de ontspannen, speelse man?

Juist een klein conflict past uitstekend bij de ontspannen, speelse man. Hij kan het conflict namelijk omhullen met zijn warmte en positieve intentie. En hij heeft haar plezier en genot te bieden, dat maakt veel goed.

Zoals je hierboven hebt gezien in de e-mail van de cursist, hij deed net alsof er niets was gebeurd na het meningsverschil. Hij was onverstoorbaar! Zijn houding ná het conflict werkte als olie op het vuur. Hij laadde de batterij van fantasie en verliefdheid op, zodat een magische klik kon ontstaan.

Trouwens, een aantal van mijn Verovertechnieken maken gebruik van het kleine conflict. Willekeurige voorbeelden zijn: de tegendraads-techniek, de Spraakwater-techniek, het speelse plagen, de Cliffhanger, de van-eb-naar-vloed-techniek. Zie mijn E-coachsysteem voor succes met vrouwen

Wat zijn jouw ervaringen met ruzie en meningsverschillen? Heb je ook gemerkt dat je door een beetje tegendraads te zijn of door een woordenwisseling te hebben, je meer aantrekkingskracht op vrouwen uitoefent? Beschrijf je ervaringen en gedachten onder dit blogartikel…

Gerelateerd:

 • Betere versierder door betere vragen (deel 2) (37)
  In het eerste deel: ‘beter leren vrouwen versieren’, heb je gezien dat een positieve instelling belangrijk is voor je succes. Vandaag ga ik verder in op het verbeteren van je mentaliteit. Negatieve gedachten ondermijnen het […]
 • Herken de Foute Man (4 signalen) (27)
  Eerder heb ik geschreven over de foute vrouw, omdat er voornamelijk artikelen en boeken verschijnen over de foute man en zelden over de vrouwenvariant. Meestal gaat het dan over hoe sommige vrouwen zich aangetrokken voelen tot […]
 • Ze geeft haar telefoonnummer niet? (vervolg) (33)
  Dit is het vervolg op het eerste deel; ze geeft haar telefoonnummer niet, oorzaak?, waarbij ik een vraag beantwoord van Adrian. Voor de duidelijkheid de belangrijkste feiten op een rij: Ze stond open voor je […]
 • Liefdesverklaring Afleggen? Niet doen! (82)
  Uit de inbox heb ik een paar liefdesverklaringen verzameld: “Ik vind je zo leuk, voel jij ook de magische klik?“ “De date was fantastisch. Wil je mijn vriendinnetje worden?“ “Ik ben hopeloos verliefd op je, mag ik je […]
Ruzie – Succes met Vrouwen door Ruzie?
Trefwoorden:                 

19 reacties op “Ruzie – Succes met Vrouwen door Ruzie?

 • Doet me denken aan een relatie waarin ik de liefste maar ook de stoutste was.
  De warmte en postieve intenties zorgde ervoor dat ze niet meer boos op me kon zijn terwijl het kleine conflict zijn werk heeft gedaan. Ze zei ook altijd ik weet niet waarom ik niet op jou boos kan blijven. Dit resulteerde inderdaad in avontuurlijke seks. (straf)

  Na dat het conflict vervaagd is, breng ik deze herinnering speels terug en plaag haar door haar verontwaardigd alsnog de volledige schuld te geven. Ik laat haar hiermee indirect weten dat het weinig uitmaakte en dat conflicten eenmaal in een relatie thuis horen.

  Dit zorgde ervoor dat de conflicten in de toekomst makkelijker opgelost werden…

  Een onverwachte, maar prima blog!

 • Prima blog victor!
  Ruzie zorgt voor gezonde spanning. Een relatie zonder ruzie einidigd meestal snel. Dit uit eerdere ervaring. Meestal krijg je de opmerking van hij bood te weinig weerstand.

  Wat je hier ook uit kan leren is blijf bij je eigen mening. Ga niet te snel mee met anderen. Een ruzie is soms goed voor de relatie, echter teveel ruzie ook weer niet.

 • Ik hoorde een collega ruzie maken met z’n vriendin het enige wat ik hoorde dat ze moest zeggen was dat ze dom was. Hij zou het gesprek ook beëindigen als ze het niet zou zeggen… Ik liep toevallig langs en hoorde dit. Hierbij dacht ik dat hij aardig streng en bazig voor haar was.

  Nu ik zo lees deed hij eigenlijk helemaal niets raars. Uit het ene zinnetje wat ik hoorde, kan ik alle punten aansnijden die je hier opnoemt. Ik ga er van uit dat een iemand iets doms heeft gedaan en kan ook alleen maar raden, omdat ik het hele verhaal niet weet natuurlijk.

  Dus alle punten op een rij:
  * ruzie geeft spanning en uitdaging
  * ruzie kan het juiste communiceren
  * ruzie maakt interessant (goed voor de verovering)
  * om het goed te maken 😉

  Ik heb deze vraag ook al eens eerder gesteld, ik ben er erg mee geholpen…
  Bedankt Victor voor de geweldige feedback…

 • Bedankt voor de complimenten…

  @ Milan,

  Prachtig voorbeeld!

  @ Roy,

  Precies. Een relatie wordt al gauw saai, een zogenaamde mentale/emotionele achtbaan is af en toe noodzakelijk om de relatie levendig te houden.

  @ Mick,

  Ik kan niet beoordelen of die collega goed bezig is met zijn vriendin. Haar laten zeggen dat ze dom is/was, kan ook verkeerd uitpakken. Als ze er onzeker van wordt gaat dat al gauw ten koste van de relatie (en seks)…

 • Het is ook wetenschappelijk bewezen dat angst ook die chemische stoffen in de hersenen kan opwekken die voor verliefdheid zorgen.

  Haar eens flink doen schrikken/ de stuipen op het lijf jagen werkt dus vergelijkbaar. Maar net zoals met ruzie, moet je de grenzen kennen.

  Een regelrechte bedreiging is niet alleen strafbaar, het helpt je succes ook omzeep.

 • Hallo Victor,

  Ik heb onlangs een conflict gehad met een jonge dame waar ik graag jouw mening bij zou willen.

  Een paar keer werden we uitgenodigd bij de betreffende dame in haar huis, samen met haar vriendinnen, en hebben we veel lol gehad. Een keer kwam het zelfs tot en mayonnaise en ketchup gevecht, waarbij iedereen letterlijk onder de saus zat! Veel lol gehad en ik had de mayonnaise overal op haar lichaam gesmeerd, tussen de tieten, veel gedanst, gelachen, etc.. Muren, alles zat eronder en zij moest schoonmaken. Daarna verlieten mijn vriend en ik het feestje. Paar dagen later smste ze of we weer langs wilden komen, ik kon niet. Enkele dagen later smste ze nog een keer en toen gingen we wel. Maar we kregen totaal geen aandacht, ze ging ergens anders staan met paar van haar gay-vrienden. Nou weet ik dat die gay-vrienden ons niet echt mogen, waarom heb ik geen idee. Maar na een uur, omdat ze helemaal niks zei tegen ons en we het saai vonden, namen we afscheid en liepen weg. Mijn vriend zei dat dit gewoon wraak was voor die ene avond… Volgende dag smste ze mij waarom IK zo gemeen was die avond. Ik antwoordde dat zij diegene is die gemeen is omdat zij ons uitnodigt en vervolgens negeert. En toen begon ze te liegen; we zouden ons zelf hebben uitgenodigd en dat ik de tijd (welke tijd) ervoor heel gemeen was en dat ze niet aardig hoeft te doen tegen mij alleen omdat ik haar leuk vind. Dit is volkomen onzin dus ik reageerde ook fel terug. Ik zei dat ze een junk was enzo, en vroeg haar mij met rust te laten, omdat ze een waste of my time is. Geen reactie meer gehad, volgende dag zag ik haar op straat met die gay jongens, en iedereen stond naar mij te staren. Toen schreeuwde ze: I’m sorrrry! Weet niet of ze het meende, maar ik lachte alleen maar.

  Ik weet dus niet wat ik moet doen, ik kom haar regelmatig tegen aangezien we in het zelfde studentenflat wonen. Ze is aantrekkelijk enzo, maar ik weet zeker dat die gay jongens haar gedrag beïnvloeden. Omdat haar verhaal niet klopt, heb ik het idee dat er meer aan de hand is. Ik denk dat die gay-jongens dat smsje met háár tel hebben gestuurd…

  Graag zou ik je hulp hierbij willen. Moet ik erover met haar praten, of doen alsof er niks gebeurd is?

  Dank,

  Adrian

 • @ Adrian,

  Als je werkelijk nog met haar wil omgaan: doe alsof er niets vervelends is gebeurd en ga verder met de lol. Stuur haar een sms, nodig haar uit bij je thuis. Maak het vervolgens goed met haar 😉 (Gebruik condooms!)

  Wat betreft haar gay-vrienden, geen idee wat er gaande is. Het kan zijn dat ze haar tips geven om met je in contact te komen en je niet in de weg willen zitten. Of anders, ze vinden het niet leuk dat een man haar aandacht trekt; weg van hen. Ook niet druk om maken, zie maar wat er van komt.

  Een serieuze relatie met haar aangaan raad ik af. Je kunt meer gedraai, onzin en drama van haar verwachten. Hoewel, sommige mannen houden van drama in hun liefdesleven.

  Zeg niet dat ik je niet gewaarschuwd heb…

 • @ adrian

  het is lastig soms om iemand los te laten waar je onbewust een binding mee hebt…
  besef goed dat als ze zo invloedbaar is door anderen ze zelf ook erg onzeker kan opstellen. ik weet niet of je met zo,n vrouw wilt leven uberhaupt. filter haar beter en neem haar een keertje mee op een afspraakje samen met haar. leer haar innerlijke ik echt kennen misschien is ze ook echt anders dan je dacht.

 • Ik kwam haar net tegen, ze zat op een bankje. Ik zei “hi” en liep naar haar toe. Ik vroeg: “Wat was dat nou, heb je echt dat smsje gestuurd?” Zij zegt, twijfelend : “Ja, waarom?” Ik weer: “Nou, ik vond het nogal schokkend.” Zij haalt haar schouders op.. Toen dacht ik van dit heeft geen zin meer. Ik zei: “Ok, ik zie je nog wel. En ik liep weg.”

  Ik kwam ook net van de fitness, dus moe en bezweet… anders was ik er wel verder op ingegaan.

  Raar, maar lekker chick, doodzonde als ik haar niet het bed in krijg… Ik was zooo close!

  What shall I do gentlemen?

  Gr,

  Adrian

 • @ Adrian,

  Je stelde een onzinnige vraag aan haar. Haal geen oude koeien uit de sloot!

  Zou zomaar kunnen dat ze nog steeds heel close is. Als je niet wilt opgeven, stuur haar een sms:

  “Laten we het goed maken 🙂 Ik heb lekkere [iets met chocola] in huis gehaald. Kom je om 20.30 uur bij mij lekker snoepen? [Locatie]. Trek iets roods aan…”

  Ongeacht of ze hapt of niet, goed gedaan!

 • Ok Victor, heb net het smsje gestuurd. Ze antwoorde direct van: “Maak je grapje, lol” Ik antwoordde van: “Nee, ik zou niet durven :p ”
  Zij weer: “Ik ben op dieet en heb niks roods. Ik word toch boos.”

  Moet ik terug smsen, of hierbij laten?

  Nou ben ik ervaren genoeg om dit niet al persoonlijke afwijzing te zien, maar ik weet ook niet goed hoe ik mij moet opstellen als ik haar of haar vriendinnen weer zie… ?

  Wachtend op je hulp,

  Dank.

  Adrian

 • SMS dat rode lippenstift ook goed is. En dat als ze boos is, dat ze je billenkoek mag geven. Dieet is prima, je zet speciale thee… 😀

  Als ze bij je komt (zonder vriendinnen):
  – iets lekkers schenken
  – verleiden met chocola (ook al mag ze het niet 😛 )
  – ontspannende schoudermassage geven die uitloopt op hoofd en gezichtsmassage… (heel aandachtig, met seksuele intentie)

  Experimenteer, zie wat er gebeurd…

 • Ik heb dat net gesmst, maar geen reactie mogen ontvangen. Wel heeft een ander meisje gesmst of ik wat wil gaan drinken morgen… Maar deze vind ik niet zo erg leuk, dus ik wil ook niet meer met haar.

  Volgende stap Victor?

  Ik stel het erg op prijs dat je me zo direct coacht, ik denk dat zulke situaties het laatste zijn wat ik nog onder de knie moet krijgen m.b.t. Veroveren.

  Bedankt meester! :p

  Adrian

 • Hallo,

  Ik kreeg net smsje terug: “Je was extreem gemeen onbeleefd en ‘out of order’ gisteravond. Als je denkt dat ik dichtbij jou kom, dan heb je het verkeerd.”

  Ik smste terug: “Bedankt dat je me dat vertelt. Dus wat ga je vanavond doen?”

  Bizar situatie he, zij vindt het grof en onbeleefd dat – voor de verandering – ik haar eens uitnodig…

  Wat raad je mij aan Victor?

  Dank,

  Adrian

 • @ Adrian,

  Heel goed bezig! Zij maakt zich druk, jij niet….

  En je was inderdaad niet onbeleefd gisteren, haah! Je nam gewoon het initiatief 😀

  Ze blijft hangen in onzin, dus waarschijnlijk is afspreken niet echt zinnig meer…

  Ik zou zeggen, spreek met die andere dame af (die je niet zo mooi vindt). Vriendschap kan waardevoller zijn dan een one night stand of liefdesrelatie… (Of misschien blijkt ze leuker dan je nu denkt.)

 • Hallo,

  Je hebt helemaal gelijk Victor!

  Weet je, ik heb heel vaak sjans van vrouwen, de manier waarop ze me aankijken, hoe ze naar me lachen… Ik hoor vaak dat ik charmant ben. Het maakt niet uit wie het is, bankmedewerkster of lerares op school, met velen is er een directe klik. Dit vind ik natuurlijk erg leuk, maar toch heb ik geen vriendin in jaren nu (!)

  Of het zijn de dames waar ík niet op val, of het komt niet uit (stewardesse bij KLM bijvoorbeeld, waarmee ik behalve een praatje niks meer mee kon doen.)

  Ik bal er wel van, zeker als ik stelletjes gelukkig met elkaar zie wandelen, dan verlang ik ernaar.

  Je vertelde ergens over een vriend van je, die er goed uitzag maar geen liefje had… Ik heb datzelfde. Alleen ben ik nu wel open, maar komt alles nét niet uit.

  Voor de rest heb ik al mn zaakjes perfect op orde, maar als mens kan ik nooit gelukkig zijn zónder liefde.

  Mijn oprechte dank,

  Adrian

 • Met de vrouw die ik beschrijf in het artikel Liefdesverklaring op 24 juni 2011 heb ik inmiddels iets mee dat een stap dichterbijer is dan een open relatie. We zijn op de een of andere manier steeds meer voor elkaar gaan voelen. Ik wil deze vrouw een echte kans geven.

  Vorige week zat ik samen met haar televisie te kijken en op een gegeven moment zei ze ”ik heb zin om ruzie te maken” Ik dacht wat krijgen we nou? Maar eigenlijk ook terrecht ik ben heel aardig voor haar en ik heb haar weinig tegengas gegeven. Als ze wat vroeg aan me, dan deed ik er niet moeilijk over om het haar te geven. Het leek erop alsof ze de grenzen wilde opzoeken en mij een andere houding tegenover haar wilde geven. Een houding waarin het lijkt dat de vrouw meer haar mannetje staat.

  Gisteren had ze een soort ruzietje uitgelokt. Ze zei tegen me waarom ik niet vraag naar wat er met haar is op de momenten dat ze een beetje down is. Op zulke momenten zie ik aan haar dat ze om de aandacht schreeuwd, maar die wil ik bewust niet geven zodat we niet van een mug een olifant hoeven te maken.
  Nou ik kan zeggen dat een ruzietje inderdaad goed is geweest voor ons contact. Mijn houding tegenover haar is nu wat meer naar mijnzelf gericht. Ik plaats mezelf nu wat meer op de eerste plek.

  Later toen ik haar ergens heen bracht zei ze dat ik niet boos hoef te zijn en ze bood netjes haar excuses aan en vroeg ze of het goed was. Ik vertelde haar dat ik niet begrijp waarom ze zoiets raars moet doen. Haha toen zei ze ken je dat liedje van ”Meredith Brooks – I’m a bitch, I’m a lover” Ze zei zo zit ik in elkaar. Het nummer laat zien dat mensen twee kanten hebben. De ene keer zijn ze een engel, de andere keer willen ze een bitch zijn. Ik zei dat ik niet begrijp waarom ze ervoor kiest zo te zijn. Daarna gaf ze aan dat ze het zelf ook niet begrijpt. Ooit zei je het he Victor dat we vrouwen nooit helemaal door kunnen hebben en dat zij zich zelf niet eens door hebben. Dit is een voorbeeld dat het inderdaad bevestigd. Alhoewel ik nooit precies zal begrijpen hoe vrouwen denken, heb ik toch een beter inzicht gekregen in de werking en keuzes die ze maken op basis van hun gevoel.

  Ik heb haar ook nog laat in de avond uitgelegd dat ik het niet goed vind om altijd alles te bespreken en dat we wat ruimte moeten laten om elkaar ”aan te voelen” en een beetje onduidelijkheid kan geen kwaad. Dit is natuurlijk redenatiepraat wat ik eigenlijk liever vermijdt, maar ik vond dat ze daar wel een handje van mocht hebben…

 • @ Rachid

  Ruzie hoeft geen probleem te vormen voor een relatie. Het kan inderdaad verhelderend werken, en als de oplossing goed toegepast wordt komt de relatie er sterker uit.

  Maar daarom ruzie uitlokken ? Zin hebben in ruzie ?

  Wat veroveren betreft heb ik geen energie meer, en voel ik me vrij depressief, dus misschien moet je mijn reactie niet zo serieus nemen:
  Met zo iemand zou ik niet kunnen leven…

  Oja Victor, moest je dit lezen:

  Ik weet dat je (terecht) zegt: “Je bent pas verslagen als je denkt dat je verslagen bent.”
  Maar wat als het zo is ? Wat als je constant denkt dat je verslagen bent ? Ik kan niet meer aan liefde denken zonder pijn te voelen. Als ik de straat op ga, en ik zie een verliefd koppel, dan zie ik hen niet alleen ik voel hen ook (pijn). Wat als je constant aan het verleden denkt, en de bijhorende teleurstellingen voelt ?

 • @ruben
  helemaal verslagen ben je nooit! je kan het veroveren ook even aan de kant zetten, dat heb ik de laatste tijd ook gedaan. ik vond het tijd om eerst weer eens grondig aan mezelf te werken, en was de laatste tijd vooral bezig met afvallen (proberen die bierbuik weg te werken, en dat lukt al aardig 🙂 ). probeer eens wat victor altijd zegt: sporten! ik heb me de laatste tijd zeer regelmatig flink in het zweet gewerkt, en m’n trainingsschema’s gaan bijzonder vooruit, dat heeft me weer een enorme boost gegeven in m’n zelfvertrouwen.
  ik kwam laatst op m’n werk een oud klasgenoot tegen, even staan babbelen, en toen ze weer wegliep vroeg een collega hoe ik dat nou deed, want volgens hem leek zij helemaal ondersteboven 😀 en dan was ik er niet eens bewust mee bezig, dat komt alleen maar omdat ik blijkbaar toch weer flink wat zelfvertrouwen uitstraal.
  mijn advies is dus even je gedachten op andere dingen richten en jezelf hervinden, dan komt er vanzelf dat moment dat je weer helemaal terug bent.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *