Versiertips van vrouwenGraag deel ik dit keer een paar versiertips van vrouwen die zij mij hoogstpersoonlijk hebben gegeven.

Tijdens de ontmoetingen en afspraakjes, laat ik vrouwen weten dat ik blog over het flirten en vrouwen versieren. Geregeld spelen vrouwen daarna nog meer open kaart over wat ze meemaken met mannen. Interessant toch?

Versiertip van vrouwen #1.

“Doe geen liefdesverklaringen, eng!”

Misschien wel de belangrijkste van alle versiertips van vrouwen. Deze tip kwam naar voren tijdens een afspraakje met een vrouw die ik op straat had aangesproken. Een man stuurde haar liefdes-sms’jes en gedichten na de eerste date.

Dat was de voornaamste reden waarom ze nooit meer met hem afsprak, en wel met mij…

Versiertip #2.

“Loop niet achter me aan als een zielig schoothondje.”

Een andere vrouw krijgt geregeld het gevoel dat sommige mannen achter haar aanlopen. Ze heeft een grote hekel aan mannen die snakken naar goedkeuring, ze haakt meteen af…

Mocht je het idee hebben dat je niets hebt, niets bent of incompleet bent zonder een vrouw aan je zijde, werk aan je mentaliteit!

Versiertip #3.

“Als je me aantrekkelijk vindt, spreek me alsjeblieft aan!

Ik sprak een mooie vrouw aan en ze was daar erg blij mee. Ze klaagde over het feit dat haar vriendin werd aangesproken en zij maar zelden. Dit bewoog haar om vooral deze versiertip van vrouwen door te geven.

Mannen, met passiviteit kom je nooit ver met versieren. waarschijnlijk kom je zelfs helemaal niet aan het versieren toe. Vrouwen aanspreken, ik zeg: doen!

Versiertip #4.

“Vraag me niet waarom!”

Ze wil niet dat je haar vraagt waarom ze niet meteen in gaat op je avances. Ze wordt er niet alleen zenuwachtig van, het zet haar ook aan tot over-analyseren.

Daarmee maak je het ontstaan van die magische klik onmogelijk!

Versiertip #5.

“Probeer niet de macho te zijn. Opschepperij en arrogantie maakt je onaantrekkelijk.”

Je hoeft je mannelijkheid niet te bewijzen, het maakt je al gauw een uitslover. Zie het artikel met video over de echte man. En ook het artikel over wat je vooral niet moet doen tijdens het converseren: een gevaarlijke conversatiefout.

Je best doen om een vrouw te versieren is uiteraard prima, zolang je het op de juiste manier doet. Zie mijn E-coachsysteem voor succes met vrouwen en ontdek wat de goede aanpak is.

Vrouwen alwetend op gebied van vrouwen versieren?

Begrijp me niet verkeerd, vrouwen zijn zeker niet alwetend over hoe ze Veroverd en verleid moeten worden. Ik heb dus alleen de tips en waarschuwingen doorgegeven die getoetst zijn aan de praktijk.

Laat je inspireren om het beter aan te pakken met vrouwen. Blijf je mentaliteit verbeteren, leer van je fouten, laat je vooral niet uit het veld slaan door tegenslagen. Als je weet hoe, is Veroveren een prachtige verrijking in je leven…

En houd me op de hoogte van je vooruitgang. Plaats je reactie hieronder. Ook als je nog meer versiertips van vrouwen kent!

Gerelateerd:

 • Liefdesverklaring Afleggen? Niet doen! (82)
  Uit de inbox heb ik een paar liefdesverklaringen verzameld: “Ik vind je zo leuk, voel jij ook de magische klik?“ “De date was fantastisch. Wil je mijn vriendinnetje worden?“ “Ik ben hopeloos verliefd op je, mag ik je […]
 • Uit de friendzone met deze 3 ontsnappingstechnieken (66)
  Friendzone, kom je daar telkens in terecht? Altijd maar vriendschap zonder liefde, seks en relatie. Je vriendschappelijke vriendin is zeer aantrekkelijker. En waarschijnlijk ben je het helemaal zat. Te veel mannen worstelen […]
 • 3 Vakantietips voor singles (6)
  Vakantie, je hebt er lang naar uitgekeken. Wil je tijdens je vakantie ook vrouwen versieren? Waarschijnlijk kun je een paar vakantietips voor singles goed gebruiken... Ben je single en wil je behalve zon, strand en plezier […]
 • De 3 belangrijkste waarschuwingssignalen van gevaarlijke vrouwen (89)
  Sommige mannen zijn helaas de voetveeg van vrouwen; en dat is niet voor niets. Ze lopen in de val van de gevaarlijke vrouwen die dit soort mannen graag emotioneel en financieel wil misbruiken. Maar jou hoeft dat niet te […]
Versiertips – 5 Versiertips van Vrouwen voor Mannen
Trefwoorden:         

41 reacties op “Versiertips – 5 Versiertips van Vrouwen voor Mannen

 • Leuk artikel en grappig dat mannen over het algemeen eerder vertrouwen op het advies van een vrouw dan die van een man. Ik denk dat een man met goed inlevingsvermogen en ervaring juist een voorbeeld moet zijn omdat hij de echte mannenbeleving het beste begrijpt en vanuit daar advies kan geven. De voorbeelden van vrouwen zijn vaak te cliche en ze begrijpen vaak zelf niet wat ze ècht willen. Alhoewel sommige vrouwen zijn ook experts. Ik heb een paar op Youtube horen praten.

  De vrouw met wie ik iets heb, geef ik bewust geen liefdesverklaring omdat ik dat zie als iets wat een ”onder onsje” is. Ik laat dat over aan ons gevoel, ik ga het niet onder woorden brengen en ik wil ook dat ze zo iets hoort aan te voelen.

  Precies Victor! Ik hou er dus niet van om te vragen waarom ze een bepaald gevoel niet voor me heeft. Kijk laatst was ik samen met haar en ik vroeg haar wat ze bedoelde met dat ik vaker moet vragen naar hoe zij zich voelt en dat ze moeite heeft met het uiten van haar gevoelens en emoties voor mij. Ik weet dat ze een dubbel gevoel heeft. Ze heeft ook bindingsangst, maar voelt zich ook super aangetrokken tot mij. Ze wil hierover met me praten, maar dat wil ik niet doen. Ik denk dat een discussie hierover juist ons de mogelijkheid niet biedt om verder te gaan. Ik denk dat ik haar wel over haar twijfels heen help door haar de mogelijkheid te geven dat ze altijd een stap terug mag nemen. Dit had ik haar toen ook duidelijk gemaakt.

 • mijn vooruitgang?

  Momenteel loopt het bij mij als een zonnetje. Vanavond een afspraakje met een vrouw in apeldoorn. Ze vroeg mijn nummer aan m’n vader.
  Gister in de trein in gesprek geraakt met een belgische. Ze legde een spaans boek op het tafeltje en ik zeg: spaans? vervolgens een uur lang gepraat in de trein. Beetje plagen over haar belgische accent. En ze was een half jaar naar argentinie geweest. Daar een tijdje over gepraat.

  Voorbeeld om beetje tegendraads te zijn. Ze zei: Wahblief? ik: klinkt een beetje raar hier in NL. zij: maar dat is toch heel normaal. Ik: wij zeggen eerder: wat zeg je, dat ‘blief’ is dat van: Wat zeg je alsjeblieft? zij: nee van believen. Ik: believen? dat is geen woord joh. Zij: jawel echt wel, van vroeger. Ik: nee haha geloof ik niet. Zij: jawel echt wel.. zoek maar op. Ik: na in mijn woordenboek komt dat niet voor hoor haha. Zij: (begint te lachen) jammer joh, bestaat wel haha.

  We moesten allebei uit de trein op het zelfde station. Toen we uitstapten pakte ze me hand beet en liep met me mee. Opeens draait ze zich om en begint me te zoenen. Ze schrijft op een papiertje haar email en gaat er vandoor. Afgelopen twee weken maak ik best extreme dingen mee.

  Een verandering is bij mij: Als ik eerst voelde dat er aantrekking was ging ik me heel onrustig gedragen. Een bepaalde spanning waar ik dus niet goed mee om kon gaan. Maar na af en toe wat lezen begreep ik dat die spanning er altijd zal zijn, je moet er juist van genieten. Iemand zei ooit: sexuele spanning is de spanning waar ik het meest van geniet. Dat voelt zo enorm lekker, maar als je er niet mee om kan gaan dan is het je grootste tegenstander op het gebied van succes met vrouwen.

  Iedere keer als ik nu voel dat er aantrekkingskracht is en ik voel dat dan ga ik er van genieten. Dat geeft mij de energie om door te gaan en het contact geweldig leuk te maken. Als je ervan geniet dan raak je in een positieve flow en dat straal je ook uit. Je voelt je veel zelfverzekerder en je geniet van alles wat je uitprobeerd bij de vrouw van wat je geleerd heb.

  bye

 • Heey,

  De afgelopen dagen heb ik veel ervaring opgedaan. Het veroveren gaat eindelijk meer lijken op wat ik voor ogen heb, ik steeds meer het liefdesleven te krijgen wat ik wil!

  Het is ook interessant. Ik ben benieuwd wat jullie zouden doen als jullie gisteravond in mijn schoenen stonden.

  Op de dansvloer stond een groep meiden, die tussen mij en mijn vriend gingen dansen. Toen de meiden aan het kletsen waren viel 1 meid erbuiten. We hadden oogcontact en ik ging naar haar toe om samen te dansen. Na 20 seconden ging ze weer wat meer bij haar vriendinnen staan, maar bleef me wel aankijken. Ik ging naar haar toe.

  Ik: “Heey, hoe heet je?”
  Zij: “Clarinca”

  Vervolgens begonnen we een kort gesprekje over niks speciaals (praten op de dansvloer is naar mijn ervaring echt een no-no. Het is de situatie bij uitstek om vrouwen non-verbaal te (leren) veroveren!)

  Voor ik het wist hadden haar vriendinnen mij in de gaten. 1 van hun was een oud-klasgenootje van mij. Ze vonden het echt leuk dat ik met Clarinca stond te dansen. Een andere vriendin kwam naar mij toe.

  Vriendin: ‘Clarinca is echt heet’
  Ik: Haa jij bent zeker een kopstelaarster.
  Vriendin: ‘kopstelaarster’ (plagend – blijkbaar is het geen Nederlands)
  Ik prik haar in de zij (beetje kietelend).
  Vervolgens pakte Clarinca mijn hand. (Deze jongen is van mij!)

  Toen gingen we dansen. Ik deed van alles en nog wat. Liet haar een paar keer draaien. We hadden elkaars handen de hele tijd vast, af en toe ging ik schuren. Alleen haar vriendinnen stonden nog te dicht bij voor meer actie.

  Toen zei ze dat ze dorst had en wat te drinken wilde pakken. Ik wilde niet aan haar plakken dus liet haar drinken halen. Toen ze terug was en we weer even gedanst hadden samen (zoals beschreven hierboven) moest ze naar de wc.

  Ik: “haa je wilt hier wel graag weg’ (plagend)
  Zij: ” haha nee hoor”

  Toen ze terug kwam gingen haar vriendinnen weg, op 1 na.

  Het was steeds moeilijker om nog met haar te dansen. Ze wilde de hele tijd schuren (dus zij met haar rug naar mij toe). Ik probeerde haar om te draaien, met hoofden naar elkaar, zodat we konden zoenen. Dat lukte niet. Als meiden met zijn 2-en zijn maken ze altijd veel plezier met z’n tweeën, ik vind het lastig daar nog tussen te komen.

  Ik kreeg het gevoel dat ik de controle en daardoor mijn dominantie als man verloor.

  Toen kwamen 2 jongens met zonnebrillen. Ze zagen er een beetje macho uit. In ieder geval, haar vriendin stapte op 1 van de jongens af, en voor ik het wist ging ook Clarinca met naar 1 van die jongens om te kletsen. Toen ze weer stap terug deed, wachte ik 10 sec. en besloot haar weer met beide handen in haar zij te pakken. Ze greep mijn handen en duwde ze weg. Ik danste nog even door, maar ze ging naar die jongen met de zonnebril en ging met hem dansen.

  Ik besloot maar weer terug te gaan naar mijn vrienden. Ik vond het vreemd omdat ik de hele avond met haar had gedanst. Ze had vaak naar mij heel lief gelachen en ondanks dat kon ik niet verder komen dan samen dansen (beide handen elkaar vasthouden) en schuren.

  De rest van de avond had ik haar genegeerd. Zomaar met een andere jongen dansen vind ik echt een afknapper. Bij de kapstokken kwam ik haar aan het einde van de avond nog tegen. Toen heb ik Clarinca en haar vriendin een vriendelijk fijne avond toegewenst.

  Wat kan ik voortaan beter doen?

  groetjes,
  Tom

 • Victor,

  Je zegt eigenlijk iets heel belangrijkst in dit artikel. Je geeft aan dat je vrouwen laat weten dat je een blog en curcus hebt waar je mannen leert hoe ze vrouwen moeten veroveren. Dit is super eerlijk en goed van je, maar heb je niet soms het gevoel dat een vrouw een verkeerd beeld kan krijgen van het werk dat je doet.

  Ik ben namelijk af en toe voorzichtig met om tegen vrouwen te vertellen dat ik me verbeter om vrouwen te veroveren en beter te begrijpen en dat ik een curcus doe. Ik heb dan vaak het idee dat zij denken dat ik trukjes en versierzinnen leer waarmee ik ze probeer in te pakken. Het is duidelijk dat het hier bij u niet het geval is, want u leert ons juist te geloven in ons zelf en onze afgeleerde veroverinstinct. U Ebook is super respectvol en eerlijk tegenover vrouwen en dat is juist de reden waarom het mij aanspreekt.

  Maar lijkt het u verstandig om vrouwen die ik wil veroveren te laten weten dat ik ooit een curcus veroveren heb gedaan of dat ik daar nog mee bezig ben. Kan ik zulke uitingen beter prive houden omdat vrouwen het toch verkeerd zullen begrijpen of zal ik gewoon open kaarten zetten en vertrouwen hebben dat ze het niet verkeerd begrijpt ??

  PS: ik heb het al een aantal vrouwen laten weten en ze hebben niet verkeerd gereageerd. Sommige waardeerd juist mijn openheid en vertelde ook wat meer over hun zelf.

 • Het gaat goed met een aantal van jullie, echt leuk om te zien!

  @ Rachid,

  Het is op grond van je reactie moeilijk te beoordelen wat ze precies bedoelt met dat je vaker mag vragen hoe ze zich voelt.

  Aan de ene kant mag je zorgzaam zijn, aan de andere kant juist weer niet. Het is dubbel, of een mix.

  Je hebt het de laatste tijd vaker over bindingsangst. Ook een belangrijk onderwerp…

  @ Wilco,

  Dat was een grappig gesprekje in de trein, met een goed vervolg! 🙂

  Juist, geniet van de spanning! Ongeacht het resultaat… En je trekt daarmee avonturen aan…

  @ Tom,

  Wees niet bang dat je ‘plakt’. Met een goede mentaliteit kan je juist initiatief nemen of ergens op ingaan. Zeker tijdens het uitgaan, go with the flow…

  “Toen zei ze dat ze dorst had en wat te drinken wilde pakken. Ik wilde niet aan haar plakken dus liet haar drinken halen. ”

  Was gewoon met haar mee gegaan. Naast de dansvloer of bij de bar kan je beter spreken. Grote kans dat ze het drankje als excuus gebruikte.

  Maak gebruik van de mogelijkheden die zich aandienen!

  @ Rachid,

  Je zei:

  “Ik ben namelijk af en toe voorzichtig met om tegen vrouwen te vertellen dat ik me verbeter om vrouwen te veroveren en beter te begrijpen en dat ik een cursus doe. Ik heb dan vaak het idee dat zij denken dat ik trucjes en versierzinnen leer waarmee ik ze probeer in te pakken.”

  Precies, het kan een verkeerde indruk geven. Je hoeft het niet te vertellen. Zij vertelt toch ook niet dat ze ‘les krijgt’ van haar vriendinnen, moeder, magazines, enz. 🙂

  Meer vrouwen houden zich bezig met flirten en liefde dan mannen…

 • Ik popel al wanneer daarvan een deel 2 van komt. Echt iets weer dat ondersteunend is. Een les wijzer worden dat doet wel iets met een mens. Ik heb 4/5 had ik zelf nog voor ik besloot om in actie te treden door hierheen te komen, had ik die fouten al gemaakt.

  Bijvoorbeeld liefdesverklaring, had nog recent nog 8tal liefdesbrieven van me gevonden en ze waren in de periode toen ik 16 17 18jaar was, pakweg 5 jaar geleden. Het resultaat bracht niets op, tis te zeggen: ik zou wel een liefdesverklaring doen, enkel en alleen als er 100% vertrouwen in de liefdesrelatie is. 1 keertje de romantische kerel uithangen ipv de speelse lolbroek uit te hangen. 😀

  Met de e basis boek en de ijsbreker in bezit, had ik ze allebei nog doorgenomen en nu weet ik eindelijk waarover het gaat. Met plezier kom je heel ver en dat is ook mijn wapen. Mijn enge gedachte is : “Denken dat je een vrouw in 1 knipperlicht dat je volledig zou veroveren.” En dat stoort me nu aan deze 5 ervaren punten.

  Het grote probleem van me is het vastvriezen van je eigen. Wat ik hiermee bedoel is dat je het allemaal wel weet maar dat je op de duur nietmeer weet tussen al die informatie. Ik had overlaatst nog dit : ik zat compleet gespannen waardoor een akelige stilte werd ipv de ontspannen stilte. Er is nog 1 ding dat me werkelijk stoort, ik kan het evengoed plaatsen bij die blog maar ik vind dat hier op zijn plaats.

  Is er ergens een handboek of iets dergelijks waardat vrouwen houden van een bepaalde soort humor.
  Ik bezit droge humor maar niet iedereen kan ermee lachen dus ik geraak meestal in de problemen omdat hun mijn grapjes niet vaak snappen, echt overlaatst een rot ervaring mee gehad, sommige lopen als echte zuurpruimen rond en dat dringend op bezoek moet gaan bij de fruitafdeling, hier te koop verse zuurpruimen tegen zoveel euro per kilo 😀

 • Ik vind het ook wel leuk om als vrouw hier mijn mening te posten!
  Ik ben het zelf heel erg eens met de stelling dat je vrouwen aan moet spreken. Zelf durf ik dat niet zo snel, en als je merkt dat een vrouw lang naar je kijkt zou ik erop afstappen. Hebben jullie misschien tips hoe je als vrouw een man aan kunt spreken, gaat dat hetzelfde in zijn werk? Soms merk ik bij het uitgaan dat er aantrekking is tussen mij en een andere jongen, en als de jongen daar niets mee doet, zou ik het zelf eigenlijk wel eens willen proberen.

  Ook ben ik het eens met de stelling dat je niet te snel liefdesverklaringen moet geven. Als ik een jongen nog niet zo goed ken, en hij geeft mij een halve liefdesverklaring, is dat wel een afknapper. En dat komt dan vooral door het feit dat ik dan nog niet het idee heb dat hij mij kent, en hij dat dan waarschijnlijk bij elke vrouw zal doen.

  Ook heb ik wel eens dat een jongen toenadering zoekt door te flirten, en ga ik hier een beetje in mee. Vervolgens doet hij hetzelfde tegen andere meisjes. Dit heb ik vaker gezien op mijn studie bijvoorbeeld. Mijn interesse in die jongen is dan geheel verdwenen, omdat ik dan niet het idee heb dat hij werkelijk interesse had in mij, maar tegen elke vrouw die hij tegenkomt zo doet.

  @ wilco: Wat jij zegt over aantrekking, herken ik heel erg. Helaas ervaar ik aantrekkingskracht nog steeds als een te grote spanning, kan daar nog niet echt van genieten. Hoe heb jij concreet daarvan leren genieten/hoe heb je die knop omgekregen? Ik ben over het algemeen erg gevoelig, en ervaar die spanning ook als intens. Aan de ene kant vind ik het al wel een fijn gevoel, maar over het algemeen word ik er verlegen van en ga ik de verkeerde signalen afgeven. (kan er afstandelijk van gaan doen, terwijl ik iemand toch echt zie zitten. hoe leuker de jongen, hoe afstandelijker ik ga doen, tenzij hij veel initiatief blijft nemen)

  @ Tom: Zoals Victor al zei, had je misschien beter met haar mee kunnen gaan om drinken te halen, of haar kunnen trakteren op een drankje. Het zou goed kunnen dat zij die jongens al kenden waar die vriendin op afstapte. Ik denk niet dat het zozeer aan jou lag, maar meer aan de situatie. Als ik met vriendinnen uitga, zal ik ook niet zo snel met een jongen gaan zoenen. Helemaal niet als er nog maar een vriendin is, tenzij zij ook met een jongen aan het dansen is.

 • @sarah,

  heeei sarah, leuk dat je reageert! Zoals victor al zei: normaal gesproken is dat voor vrouwen vriendinnentaal. Hoe spreek ik die jongen aan, maar waarom zou je het niet aan de jongens vragen toch?

  Nou heb ik al een tijdje ervaring met ‘meer bewust’ om te gaan met veroveren. Laten we zeggen, ik heb veel uitgeprobeerd met het aanspreken, gesprekken en met aantrekkingskracht. Voor een jongen kan het heel spannend zijn om een vrouw aan te spreken. Op het moment dat hij een vrouw aanspreekt beschouwt hij de vrouw als een partner met wie hij op dat moment meer zou willen. Dit komt omdat alles onbekend voor hem is en hij als eerste aangetrokken wordt door haar uiterlijk.

  In de benadering beschouwt hij haar dus ook als een ‘leeg blad’ die nog invulling moet krijgen. Omdat hij haar aantrekkelijk vindt beschouwt hij haar als een potentieel. Dit betekend dat hij haar over het algemeen overwaardeerd. Hij beschouwt haar veel mooier dan zij werkelijk is en daardoor ziet hij zichzelf al snel als ‘de mindere’.

  Natuurlijk is dat niet zo maar hij weet waar hij slecht in kan zijn en hij kent zijn fouten. Vergelijk het met een soort ouderwetse weegschaal. _I_ Links is hij, en rechts ben jij. De slechte eigenschappen van hem zijn heel erg zwaar en de goede eigenschappen van hem zijn heel erg licht. Als hij veel nadenkt over zijn slechte kanten dan gaat de linkerkant van de weegschaal naar beneden en de rechterkant van de weegschaal omhoog. _I–
  Echter, denkt hij veel aan zijn goede kanten dan gaat de weegschaal links verder omhoog en de weegschaal rechts verder naar beneden. –I–

  Er is dus een soort evenwicht. Met dit evenwicht kan je veel makkelijker met elkaar in contact komen en kom je veel zelfverkerder over. Dit zegt: waardeer je zelf niet onder! We zijn allemaal net zo goed en slecht tegelijk. Op het moment dat ik een positief tegen mezelf praat, dus meer zelfvertrouwen heb, boks ik veel meer voor mekaar. Op dat moment heb ik het gevoel dat ik niet minder maar ook niet meer ben dan die vrouw en ben ik klaar voor interactie.

  Dan die spanning, alles wat nieuw is zorgt ervoor dat je veel vragen hebt. Bijvoorbeeld: je koopt een nieuw huis. Hoe klinkt het geluid in de kamer?, kan ik hier een gezellige hoek in de kamer maken?, waar zal ik al mijn meubels plaatsen?, wie zijn mijn buren?. etc. Alles wat nieuw is zorgt voor een lichte vorm van spanning. Je hebt twee soorten spanning. Positief en negatief. Als iets fout gaat en je weet niet hoe het zal aflopen dan krijg je negatieve spanning. Dan vermijd je zoveel mogelijk de feiten en vergeet je het daarna ook zo snel mogelijk weer.

  Maar als je een nieuwe auto koopt dan vraag je jezelf af hoe snel hij kan, hoe je vriendinnen erover denken, hoeveel boodschappen je achterin wel niet kwijt kan, hoe mooi hij blijft na 2 jaar. etc. Dat doe je automatisch. En dat is leuk! Het is een soort leuke ontdekkingsreis waar je van alles over de auto te weten komt. Dat is positieve spanning.

  Zo zie ik het nu ook als ik merk dat er aantrekkingskracht is. Als eerste beschouw ik dat als leuk en vervolgens projecteer ik die positieve spanning op haar. Ik denk dan: wow, dit is leuk, benieuwd hoe dit gaat aflopen. Ik wordt dan nieuwsgierig, ik kan gaan plagen, ik kan verhalen/anekdotes vertellen etc. om zo erachter te komen hoe zij in elkaar zit. Het is voor mij een leuke ontdekkingsreis om haar te leren kennen. En tenslotte: iedereen die flirt anders, iedereen die gedraagt zich daarna anders, en dat maakt het leuk!
  Als je er zo in staat heb je niks te verliezen, je bent tenslotte gewoon aan het kennismaken, ideaal.

  Ciao Ciao, wilco

  Ps. hoe oud ben jij?

 • @ wilco:
  Je hebt gelijk over vriendinnentaal, al word ik er eerlijk gezegd niet echt wijzer van als ik aan vriendinnen vraag hoe je een jongen aanspreekt. Als ik bijvoorbeeld naar mijn zusje kijk, die ligt best wel goed in de markt om het zo te zeggen. Maar zelf zal ze echt niet op een jongen afstappen. De meeste vrouwen die ik ken niet!

  En over aantrekkingskracht… Ik zal het eens proberen om het positief te benaderen. Ik ga binnenkort op vakantie, en daar kan ik bijvoorbeeld ook oefenen. Al merk ik op vakantie bij Mediterrane landen dat je eigenlijk alleen maar naar een jongen hoeft te kijken en hij komt al naar je toe. Tenminste, dat is mijn ervaring. Dus dan vind ik het op de een of andere manier al een stuk minder spannend, omdat het zo makkelijk kan gaan. Daarnaast ben ik op vakantie met een andere instelling: ik zoek niets serieus, alleen maar wat plezier. Terwijl ik thuis juist alleen naar iets serieus op zoek ben. En met uitgaan ook eigenlijk niet snel iemand tegenkom waar het serieus mee zou kunnen worden. Daarbuiten wel, maar dan ben ik al helemaal verlegen.

  Maar oké, de aantrekkingskracht als iets positiefs ervaren. I’ll give it a try!

  Ps. 21, jij dan?

 • @ Sarah

  leuk dat je mannen wil aanspreken! ik denk dat je veel mannen een plezier doet.
  een paar tips voor je tegen verlegenheid:

  als je het nog heel erg eng vind, probeer je eerst te ontspannen in het bijzijn van aantrekkelijke mannen.

  warm eerst een beetje op met aanspreken als je het, vraag eens aan een paar mannen de weg of de tijd. na een paar keer begint het al te wennen en kan je een gesprek beginnen.

  zoals wilco zegt probeer positief te denken over jezelf. als je erg verlegen bent het kan in het begin helpen om je overassertief op te stellen. zeg bijvoorbeeld in je hoofd dingen als: “wat een zielepietje, zal ik die jongen eens even uit zijn leiden verlossen en hem aanspreken” of “wat een sukkelje, hoor wat die zegt haha”. het lijkt arrogant maar het helpt je om jezelf zekerder te voelen, overdrijf het natuurlijk niet! ga je niet ook echt zo gedragen.

  have fun!

 • @ wilco

  Ik bekijk het wel nog maar maak geen progressie meer voor de afgelopen twee maanden, mijn verhalen is vrijwel niks meer. Ik zit wel originele grappige openingszinnen te verzinnen. Bij spontane buitjes floept dat er uit en dan moet ik er zelf hard om lachen. Humor en spontaniteit heb ik geen gebrek aan, juist een paar verlammende zenuwtrekjes maar die zullen verdwijnen naarmate ik vorder. Ik wacht wel op deel 2 van deze blog.

 • Heey,

  Ik heb een belangrijke vraag.
  Hoe wijs je een vrouw respectvol af?
  Stel dat je een leuke date hebt gehad, maar je vind het, het enorme reizen niet waard of ondanks de ‘klik’ mist ze je belangrijkste filter-eigenschap. Hoe kan je het dan respectvol afhandelen?
  Groetjes,
  Tom

 • @Tom,

  niet moeilijk doen, gewoon zeggen dat het niet wat wordt. Persoonlijk vindt ik zelf ook niet dat je jezelf moet excuseren ofzo. Afspraakjes zijn gewoon vrijblijvend.

  Het was leuk maar het wordt hem niet. Kan gebeuren.

 • @ Tom

  assertief zijn is daarbij belangrijk denk ik.
  zeg haar op een subtiele maar Duidelijke manier hoe je over de situatie denkt.
  ja ze zal zich misschien gekwetst voelen, maar dat is dan maar zo.

 • @Wilco

  Ik zie het misschien als vrijblijvend, maar de vrouw misschien niet. Dan kan het misschien een beetje kwetsend overkomen als ik er zo laconiek over doe.

  @M.

  Inderdaad, maar hoe doe ik het concreet?
  Iets als: ‘Ik vond het leuk gisteravond, maar, ik denk dat dit niet gaat werken, want …’ ?
  (Lijkt me dat ik er een reden bij moet zetten, anders komt het misschien raar over).

  groetjes,
  Tom

 • @Tom

  als je gaat proberen de gedachten van een vrouw te gaan raden ben je alweer veel te veel aan het denken. Om goed te kunnen veroveren moet je daar niet zo over inzitten. Respecteer je eigen besluiten en voer ze uit. Omdat je denkt dat het kwetsend is breng je het ook zo over.

  Hoe je het concreet doet? Prima zoals je het zelf zegt.”ik vond…, want we zijn te anders…” zo iets.

 • Weet jij waarom mannen altijd openingszinnen gebruiken? zeg je tegen een leuke vrouw. Nee, weet ik niet. Ik weet het ook niet. Maar ik gebruik ze om met je aan te pappen. Dat heb je zeker wel door toch?

  Laat ze lachen, humor doet het goed.

 • Ga in de trein tegen over een leuke vrouw zitten. Ik wil je wat vragen. Ik moet er bij de volgende station uit. Stel open vragen. Dus langer dan ja en nee. Met haar, over haar zelf. Daar weet ze alles van. Oke je hebt nu contact gemaakt. Ze denkt kom maar op, je gaat er toch zo uit. Nu komt het. je gaat er nog lang niet uit.

  Je moet er zeker hier uit? Mijn plannen zijn opeens gewijzigd..

 • Tegenwoordig heb ik problemen met die 3de tip. De afgelopen tijd, ondanks de stille periode ( de zogezegde stop periode voor alles wat te maken had met mijn verbetering op vlak van liefdesgebied). Recent ben ik weer wat “actief” geworden. Ik merk wel dat het nu totaal anders is dan al de voorbijgaande keren. Ik zit veel beter in mijn vel dan voorheen en merk ook wel wat meer details op. Meestal zie ik de details niet, ik liet het meestal links liggen.

  Zoals de voorbije dagen/week, merkte ik telkens dat ik vrijwel in de buurt van vrouwen zit. Dat ik op de trein schuinover een dame zit, op school een paar stoelen verder een dame, zelfs in het station zoals vandaag, ik zat alleen op een bankje, ik zat verdiept in gedachten en ik was ook de omgeving aan het bekijken. Toen kwam de ene dame na de dame naast me komen zitten. Logisch aan het station zijn er niet zoveel bankjes om te zitten, dus ik koos de meest strategische plaats uit. Toen zat ik daar goed tussen het vrouwvolk. Wat is mijn probleem hiermee? Telkens als ik voor mijn eigen bepaal dat ze aantrekkelijk voor me is, dan weet ik nietmeer wat te doen. Deze keer ligt het niet aan mijn zelfbeeld want die staat nu dik in orde. Ik weet niks meer wat te zeggen. Ik heb altijd het gevoel als ik het voor mijn eigen bepaal, dat ik interessant moet zijn of iets interessant moet zeggen om haar interesses op te wekken. Ik heb hiermee zoveel problemen mee, zelf het aanspreken lukt nietmeer. Ook al ben ik kalm vanbinnen, relaxed en speels terzijde. Ik kan enkel voor mijn eigen concluderen dat ik zo passief ben.

  De vorige keren van aanspreken, dat ging telkens, enkel op voorwaarde als je niet doet dan strafte ik me mentaal zwaar af en nu doe ik dat nietmeer. Nu lijkt het dat het contact maken zo moeilijk is geworden, zelfs nog moeilijker omdat je al 1 en het andere van weet.

  1. @ Andy,

   Je zit beter in je vel, dat is mooi meegenomen 🙂

   En gelukkig ben je gestopt met het jezelf straffen als je een vrouw niet aansprak.

   Telkens als ik voor mijn eigen bepaal dat ze aantrekkelijk voor me is, dan weet ik niet meer wat te doen.

   Houd je niet bezig met de vraag of en in hoeverre je een vrouw aantrekkelijk vindt. Begroet vrouwen, begroet mensen, stop met beoordelen.

   Hetzelfde principe geldt voor het idee dat je interessant moet zijn. Stop met nadenken en begin simpelweg met haar begroeten. Maak (oog)contact, glimlach. En zie maar wat er gebeurt.

   Ik krijg de indruk dat je innerlijke weerstand oproept door het aanspreken te groots te maken in je gedachten. Houd het eenvoudig…

 • @ Victor,

  Ja, het is telkens de innerlijke weerstand die me dwars zit. Ligt het nu aan me of is dat nu echt zo moeilijk om contact te maken met vrouwen?

  Hoedanook, zoals vandaag en gisteren. Vandaag zat ik op de trein, op mijn gemak men’s health te lezen, schuin voor me zaten twee dames. Ze waren van mijn leeftijdscategorie. Die waren aan het praten over allerlei zaken. Ik keek naar haar, zij keek terug, beetje nieuwsgierig. Ik las weer verder, dan merkte ik op dat haar lichaamstaal opens veranderde, van gesloten naar open en met hare voet naar me wijzend. Zoals jij eerder zei op de blogsite, je moet niet naar signalen wachten. Ik glimlachte eens en zo ook terug. Dan dacht, moet ik er nu iets tegen zeggen of niet? Ik las dan weer verder. Op een gegeven moment komt de trein aan het station waar ik af moest stappen. Die dames die moesten er ook af maar bleef eventjes zitten. Ik stond dan recht, ik draaide me om of ik niets vergeten was, stond daar een paar seconden stil. dan draaide ik me om, zag ik twee glimlachen dames. Die hadden me dan aangekeken, ik had toen iets moeten zeggen maar deed het niet. Ik stapte verder van de trein af, zij kwamen ook af. Ze moesten nog steeds glimlachen en of lachen. Vrouwen zijn dus blijkbaar snoepers, enfin.

  Gisteren stond er een dame recht voor me, maar ik zei niks, ik was weer aan het denken, hoe moet ik het voor elkaar krijgen om ze te openen. De innerlijke weerstand, of liever gezegd de gedachtegang om iets groots van te maken. Aangezien dat ik me proper verzorg en min of meer op de kledingkeuze let, geef dat toch wel resultaat. Momenteel heb ik qua baard style een “chin curtain strap”. Ik heb deze baard style gekozen en het bevalt me.

  Ik kom nu in de volgende fase terecht veroveringsproces denk ik, na de opbouw van je eigen persoonlijk en alles errond, is nu de communicatie, ik ben niet echt een sociale gast. Ik ben het enkel als het moet, voor de rest ben ik liever onafhankelijk en alleen qua sociale gang. Misschien wringt het hier het wel, ik heb niet zozeer een vriendin nodig, maar het zou eens echt fijn zijn als ik voor me eigen kan bewijzen, dat ik het wel kan. Die grote knagende blok weegt nog altijd door op me. Smaken verschillen, bij me heb ik voor mijn eigen geslaagd als ik zeer felle dame aan de haak slaag. Dat is wat ik wil en wat ik zal hebben. Ik wil de rest eens overtreffen, dat ik met zo een “babe” zeg kan veroveren. Enfin, ik zal dan weer verder mogen dromen erover.

  1. @ Andy,

   Weer een interessante, leuke ervaring!

   Je zei:

   Dan dacht, moet ik er nu iets tegen zeggen of niet?

   En je zei:

   zag ik twee glimlachende dames. Die hadden me dan aangekeken, ik had toen iets moeten zeggen maar deed het niet.

   Wie bepaalt wat jij ‘moet’ doen? Wie is volgens jou de autoriteit?

   En wat zou een positieve intentie kunnen zijn voor het begroeten van vrouwen?

   Citaat:

   Gisteren stond er een dame recht voor me, maar ik zei niks, ik was weer aan het denken, hoe moet ik het voor elkaar krijgen om ze te openen.

   Je hoeft vrouwen niet ‘te openen’. Veronderstel dat ze open staan voor contact. Daarom is simpelweg een begroeting voldoende.

   Nog een citaat:

   De innerlijke weerstand, of liever gezegd de gedachtegang om iets groots van te maken.

   Dat is vermoedelijk precies wat je innerlijke weerstand oproept, de gedachte dat je er ‘iets groots’ van moet maken.

   Je hebt bepaalde gedachten en fantasieën over hoe het eerste contact zou moeten verlopen. Ben je je bewust daarvan? Wil je deze beschrijven?

   Voor de rest, je blijft je bezig houden met jezelf bewijzen:

   Ik wil de rest eens overtreffen.

   Kom op Andy, ik heb het niet voor niets over zelfcompetitie in mijn E-coachsysteem

   Ook blijf je alleen het ‘aan de haak slaan van een felle dame’ als succes/slagen zien, zonder oog te hebben voor je ontwikkelingsproces. Zolang je dàt niet verandert, blijf je jezelf frustreren en in de weg zitten. Uiteraard stimuleert dat innerlijke weerstand.

   Dit geldt niet alleen voor jou maar voor veel mannen. Zoals ik al vaker zeg, een relaxte (levens)houding gecombineerd met initiatief nemen, maakt je véél aantrekkelijk voor vrouwen.

 • @Andy

  Ja het ligt aan jou Andy, Het is heel simpel om dames aan te spreken. Hoe spreek je een dame aan? Nou je kan gewoon hoi zeggen. en die innerlijke weerstand die je hebt. dat gevoel heeft iedereen, als hij/zij uit zijn comfortzone wilt stappen. het is maar hoe je ermee omgaat.

  Ik zit hier op de site wat artikels te lezen. In een van de artikel zie ik jou reactie staan uit 2010. Ik ga ervan uit dat jij dat bent. je bent een actieve bezoeker op aantrekkingskracht.com . Al 3 jaar ben jij eigenlijk al bezig met vrouwen veroveren. Nog steeds heb je nog moeite met vrouwen aanspreken?

  1. @ Melon,

   Leuk dat je een reactie hebt geplaatst. Misschien volg je dit blog al een tijdje, of is dit je eerste bezoek? Hoe dan ook, welkom! 😀

   Wel vraag ik je om iets meer respect te tonen voor anderen op mijn site(s). Genoeg mannen weigeren iets aan zichzelf te verbeteren, maar blijven klagen en anderen naar beneden halen.

   Andy is anders. Hij loopt tegen innerlijke weerstanden op, maar blijft uiteindelijk wel doorzetten. Ik hoop dat hij steeds meer inzichten krijgt over zichzelf, vrouwen, het leven, en daardoor vooruitgang boekt.

   En ja, natuurlijk hebben wel meer mensen innerlijke weerstand wat betreft contact maken (niet iedereen). Dat wil niet zeggen dat je daarom Andys weerstand over een kam kan scheren. Hij doorloopt zijn eigen proces.

 • Hoi Victor,

  Bij de Albert Heijn moest ik bij de kassa afrekenen waar een leuke jonge vrouw zat.
  Heeft u een bonuskaart?
  Nee, maar je telefoonnummer heb ik ook niet. En dat vind ik veel erger.

 • Een vriend van mij was na 33 jaar werkloos geworden. Moest bij SOZAWE komen. Daar hielp een zeer knappe jonge dame hem. Even al uw gegevens nalopen of alles klopt. Na 1 uur alles klopt nu.
  Heeft u nog vragen?
  Ja, ik vind je leuk. Zullen we wat gaan drinken?

  Deze vragen bedoel ik niet. Maar bedankt voor je aanbod.

  Je moet wel lef hebben om het te doen.

 • @ Melon,

  Voor jouw informatie ben ik al 5 jaar ermee. Je kan zeggen wat je wilt, ik kom ervoor uit dat ik problemen heb met veroveren van vrouwen. Het maak me gene zak uit als je op me neerkijkt want dat maak je in mijn ogen toch niet groter dan het is. Sommige hebben geluk, dat ze toeval goed overweg kunnen met vrouwen en/of aanspreken, anderen hebben dan weer wat ervaring hoe ze moeten doen en andere hebben dan weer het goed getroffen. etc.

  Stel je eens voor, je hebt nogal een slechte jeugd gehad, veel pesterijen doorstaan en toch nog de moed vinden om nog door te gaan voor dat “succes met vrouwen” te behalen. Dat is mijn situatie en nog iets, ik kan wel degelijke vrouwen aanspreken, flirten, gesprekken aangaan en verder, maar dan doe ik alles uit het schaarste concept en ik wil juist het overvloed concept. Een belangrijk verschil voor een vrouwveroveraar …

  @ Victor,
  Om te antwoorden op jouw vragen:

  – Ik stel me altijd voor dat er een hogere macht actief is, het kan stom klinken maar voor mijn eigen is dat zo, die zegt wat ik moet doen, soms denk ik aan goedkeuring voor het te mogen uitvoeren. Misschien een geval van nog steeds twijfels te hebben. Soms weet ik niet wat te doen op momenten, het is alsof ik naar goedkeuring snak.

  – Die positieve intentie, daar heb ik nog niet bij stil gestaan. Ook heb ik geen flauw idee wat ik erbij moet voorstellen van gebaren.

  -Ik fantaseer er niet over, ik sta daar niet bij stil, zolang dat het snel gaat. Mijn gedacht is meestal, voor mijn eigen leg ik er dit op. Ik moet anders zijn dan de rest en ik moet ook ervoor zorgen dat bij de eerste contact, dat zij een grote indruk van moet krijgen, ja die kerel is echt mijn tijd waard.

  -Over zelfcompetitie, Als ik geen felle dame kan veroveren, dan heb ik zwaar gefaald voor mijn eigen gevolg ik kan het echt niet ondanks de moeizame verloop van succes met vrouwen.

  1. @ Andy,

   Bepaalt die ‘hogere macht’ wat je moet doen wanneer vrouwen naar je kijken en glimlachen? Of bepaal jij dat?

   Wat betreft positieve intentie: het simpelweg begroeten van een vrouw maakt haar (meer) bewust van het moment (wat allerlei voordelen oplevert voor haar). Daarnaast, een begroeting is vriendelijk, ze voelt zich gezien.

   Houd dat in het achterhoofd wanneer je iemand begroet. Je geeft haar iets…

   Maak er een gewoonte van om vrouwen te begroeten. Uit je reacties maak ik niet op dat je dit al doet… (en het kan een flink verschil maken!)

   De vorige keer zei je:

   De innerlijke weerstand, of liever gezegd de gedachtegang om iets groots van te maken.

   Ik haakte in met de opmerking dat je in gedachten het contact maken met een vrouw veel groter maakt dan het hoeft te zijn.

   In je laatste reactie geef je aan dat je daar geen fantasie over hebt.

   Ik zeg, jawel. Vrijwel iedereen heeft een bepaald idee, gedachte, beeld, gevoel over het contact maken. Jij ook.

   Oefening: zet eens op papier wat jij je bij het eerste contact voorstelt. Beschrijf een paar scenario’s en denk daar eens over na. Tijd voor zelfreflectie.

   Je zei:

   Ik moet anders zijn dan de rest en ik moet ook ervoor zorgen dat bij de eerste contact, dat zij een grote indruk van moet krijgen, ja die kerel is echt mijn tijd waard.

   Het is goed om jezelf te onderscheiden van anderen en aan je presentatie te werken.

   Maar… doet dat af en toe en laat het daarna volledig los. Wanneer je contact maakt, houd je NIET bezig met een goede indruk maken. Dat kan oprecht contact in de weg zitten.

   Richt je aandacht op de ander, zo loop je jezelf niet in de weg.

   Citaat:

   Over zelfcompetitie, Als ik geen felle dame kan veroveren, dan heb ik zwaar gefaald voor mijn eigen gevolg ik kan het echt niet ondanks de moeizame verloop van succes met vrouwen.

   Advies: verander je doel en verander je definitie van succes.

   Stel jezelf als doel om je levenskwaliteit te verhogen en gebruik daarvoor ‘de derde vuistregel voor radicale verandering’ uit hoofdstuk 4 van mijn E-coachsysteem.

   Veel succes!

 • Je zoekt een leuke vrouw uit in het winkelcentrum. Je stapt op haar af.
  Ik wil je wat vragen. Weet jij hoe zwaar een ijsbeer weegt?
  1000 kilo?
  Hij weegt zwaar genoeg om het ijs te breken. Ik heet Paul, en hoe heet jij?

 • Hoi andy

  Persoonlijk vind ik niet dat Melon iets beledigends heeft gezegd ofzo.
  Volgens mij heb jij inderdaad een innerlijke weerstand waar je precies niet over kan komen. Ik kan dat aan 2 dingen verwijten. Ofwel heb je te grootse verwachtingen ofwel heb je negatieve ervaringen met vrouwen gehad waar je je moeilijk kan overzetten.

  Als 2 meisjes/vrouwen naar je lachen, dat is voor mij een directe aanwijzing dat ze open voor je staan. Het enigste wat je had moeten doen is zeggen ‘hallo’. Meer niet. Of lach eens naar een vrouw. Indirect vraag je om een reactie. Lacht ze trug, dan kan je beginnen met hallo te zeggen. Lacht ze niet of kijkt ze vies, gewoon negeren en ze geen blijk meer gunnen. Je moet echt je over negatieve dingen erover kunnen zetten en mag er gewoon niet over gaan nadenken en gaan beginnen analyseren.

 • @ Peter1,
  Een grote verwachting heb ik niet, ik zou blij zijn als ik een verwachting zou hebben.
  Vroeger had ik constant negatieve reacties van meisjes, ook van vrouwen. Soms lijkt het dat het ook zo krengen zijn, soort van angst dat ik heb ontwikkeld.

  Ondertussen weet ik het wel, als er een dame af en toe mijn aandacht opzoekt, dan weet ik wel dat ze mogelijk open voor me staat. Dat heb ik toch van de week ervaren maar uiteindelijk niets mee gedaan, geniet van de moment.

  @ Victor,

  Voor die hogere macht, dat heeft me zelfs tot denken gezet. Ik aanschouwde voor mijn eigen een hogere macht, bij latere besef ben ik wel diegene die de lat hoog legt. Ik observeer en analyseer de omgeving waar ik me bevind. Ik moest telkens toezien hoe mijn andere leefstijdsgenoten, hoe zij telkens een knappe meisje had veroverd voor hun. De haat, de jaloersheid, de sociale druk, de puberteit zelve, de pesterijen, de omgang met anderen, sommige meisjes die ik toen een oogje had dat ze van me profiteerden omdat ik niets beter wist, dat waren allemaal factoren die me uiteindelijk me had gebroken vanbinnen. Zo belandde ik in de schaarste concept, het was nooit goed wat ik deed. Ik stelde voor mijn eigen een hogere macht in, die erop lette dat ik voor mijn eigen nietweer in de teleurstelling draaide. Met andere woorden, ik maak voor mijn eigen zo moeilijk dat het zo onmogelijk lijkt …

  Zoals ik zei ik ben niet zo sociaal, ik ben het enkel als het moet of enkel als ik een dame op het oog heb. Begroeten is enkel wanneer het moet …

  Voor die oefening betreft, die zal ik niet uitwerken. Dan ga ik voor mijn eigen weer tegen de negativiteit aanlopen en ik heb het al wat gehad met negatief zijn. Hoe meer ik erover reflecteer, hoe meer ik zal gaan beseffen dat die knappe dames toch weggelegd zijn aan gasten die zoveel geluk hebben.

  Mijn definitie van succes blijft hetzelfde,wat er ook gebeurt.

  1. @ Andy,

   Het klinkt alsof je het weer hebt opgegeven. Zoals ik in een ander artikel heb aangegeven, je mag opgeven.

   Gelukkig is er veel meer in het leven dan alleen mooie dames, Veroveren, seks. Geniet van het leven!

 • Ik heb het helemaal niet opgegeven, het is voor me extreem moeilijk, voor u lijkt dat allemaal zo eenvoudig terwijl in de realiteit voor me niet zo is. Ik heb het allemaal in me en toch slaag ik er zelf niet in om wat jij promoot succes met vrouwen te behalen. Alles wat ik wil proberen, het rendeert niet.

  1. @ Andy,

   Ik geef advies aan ieder die daarvoor openstaat. En natuurlijk is niemand verplicht om mijn adviezen op te volgen.

   Het is me duidelijk dat je tegen moeilijke zaken aanloopt. Ik hoop dat je meer geduld kunt uitoefenen en stap voor stap jezelf verder blijft ontwikkelen. Succes!

 • Je eerste date. Zij zegt: Mag ik voor de eerste keer mijn vriendin meenemen?
  Ja, hoor
  kleine pauze
  Maar mag ik dan in het midden liggen? Humor

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *