Liefdesverklaringen

Uit de inbox heb ik een paar liefdesverklaringen verzameld:

 • Ik vind je zo leuk, voel jij ook de magische klik?
 • De date was fantastisch. Wil je mijn vriendinnetje worden?
 • Ik ben hopeloos verliefd op je, mag ik je zoenen?

Vreselijk, pijnlijk, en o zo gênant. De kans is groot dat je met zo’n liefdesverklaring de Verovering de nek omdraait en vervolgens in je hemd komt te staan.

De negatieve effecten van de liefdesverklaring

Wanneer je haar de liefde verklaart heeft dat verschillende effecten:

 1. Weg is de vrijblijvendheid. Door de liefdesverklaring gaat ze zich uiteraard afvragen of je geschikt bent als liefdespartner en of ze kan voldoen aan de verwachtingen. Weg is de vrijblijvendheid, de ontspannen luchtige sfeer. Niet goed voor het vrouwen versieren!
 2. Weg is het mysterie. Een vrouw laat zich graag Veroveren door een mysterieuze man, het stimuleert de fantasie. Maar aangezien het mysterie is onthuld door je liefdesverklaring ben je meteen minder interessant…
 3. Weg is de romantiek. De liefdesverklaring lijkt romantisch voor sommige mannen, waarschijnlijk door de Amerikaanse soaps en ‘romantische’ blockbusters. Maar in wezen is het juist NIET romantisch voor vrouwen. Dat komt omdat je in wezen de niet avontuurlijke, voorspelbare route neemt.

De vrouw verlangt al dan niet bewust van jou dat je haar gevoelsmatig inpakt. Aantrekkingskracht voelen is geen bewuste keuze, maar is een proces dat je tot stand brengt door Veroveren.

Weg met de liefdesverklaring, Verover haar!

Neem initiatief, wees speels en blijf het Veroveren voortdurend voortzetten. (Hoe? Om te beginnen, schrijf je in voor mijn E-cursus VrouwVeroveren!)

Natuurlijk vermoedt ze dat je haar leuk vindt door al je geflirt. Maar laat ondertussen in het midden in hoeverre je haar ècht leuk vindt. Bij het vrouwen versieren is het de kunst om wat te raden over te laten. Je zult zien dat de Verovertechnieken extra effectief voor je werken.

Heb jij ooit een liefdesverklaring gegeven? Wat zijn jouw ervaringen? Misschien zie je het anders omdat een liefdesverklaring ooit wel goed heeft uitgepakt? Plaats je reactie hieronder…

Gerelateerd:

 • Ruzie – Succes met Vrouwen door Ruzie? (19)
  Het laatste waar mannen aan denken is ruziën met de vrouw waarvan ze het hart willen Veroveren. Een vervelend conflict brengt de Verovering immers in gevaar... Toch kan een beetje ruzie geen kwaad, zo heeft een cursist […]
 • Versiertips – 5 Versiertips van Vrouwen voor Mannen (41)
  Graag deel ik dit keer een paar versiertips van vrouwen die zij mij hoogstpersoonlijk hebben gegeven. Tijdens de ontmoetingen en afspraakjes, laat ik vrouwen weten dat ik blog over het flirten en vrouwen versieren. Geregeld […]
 • De 3 belangrijkste waarschuwingssignalen van gevaarlijke vrouwen (89)
  Sommige mannen zijn helaas de voetveeg van vrouwen; en dat is niet voor niets. Ze lopen in de val van de gevaarlijke vrouwen die dit soort mannen graag emotioneel en financieel wil misbruiken. Maar jou hoeft dat niet te […]
 • Succesvol fouten maken (23)
  Mag je fouten maken? Is blunderen niet hetzelfde als falen? Moet je voor succes niet volmaaktheid zijn, onfeilbaar? Je kunt je vast wel een vervelende fout herinneren die je liever niet had gemaakt. Je maakte een kwetsende […]
Liefdesverklaring Afleggen? Niet doen!
Trefwoorden:             

82 reacties op “Liefdesverklaring Afleggen? Niet doen!

 • Hey,

  Ja, ik ben ook eens zo dom geweest om een liefdesverklaring te geven. Ik weet niet of het wel gelukt was zonder dat te doen, maar dit werkte iig niet.
  Daarom ben ik het helemaal met Victor eens in deze blog.

  Grtz Rik

 • Tja, ik denk dat de manier waarop je een boodschap verpakt wel uitmaakt. Zo vind ik het geweldig om te zien hoe ze reageert wanneer je vlak voor een eerste zoen tegenover elkaar staat en zachtjes in d’r oor fluistert “ik heb zin om je te zoenen”.

  Het heeft iets stouts, want soms overdonder je haar, terwijl het eigenlijk de normaalste zaak van de wereld is. Je spreekt een verlangen uit en dat staat min of meer gelijk aan een liefdesverklaring. Tot nu toe heeft dit goed uitgepakt.

  Sommige mannen raken half-over-kop verliefd op vrouwen die ze nog maar nauwelijks kennen en geven in een veel te vroeg stadium “enge en bindende verklaringen” af. Een vrouw kan zich dan in een hoekje gedrukt voelen en een zekere mate van bindingsangst ontwikkelen. Vooral vrouwen van nu hebben een soort principiële drang om er alles aan te doen zelfstandig te blijven (althans, in de beginfase). Emancipatie lijkt steeds belangrijker te worden. Dit wil niet zeggen dat een liefdesverklaring in een later stadium ook niet kan ! D’r is niks mis mee om te zeggen hoe gek je op haar bent als je haar al een tijdje geleden veroverd hebt.

  Ik vind het dus kort door de bocht om te stellen dat liefdesverlaringen slecht zijn, maar bij verkeerde timing en/of het verkeerd verpakken van de boodschap, loop je het risico dat je verklaring haaf afschrikt.

 • @ Rik,

  Bedankt voor je reactie!

  @ Steef,

  Leuk en sterk voorbeeld, al beschouw ik het niet als een liefdesverklaring. Je hebt een andere intentie; een ander uitgangspunt.

  Mannen die een liefdesverklaring afleggen zonder haar eerst goed te Veroveren, denken dat zo’n verklaring op zich al voldoende is. Ik hoop dat dit blogartikel dit misverstand uit de weg heeft geruimd.

  En ik ben het eens met dat je in een later stadium alsnog een liefdesverklaring kan doen als je haar al goed hebt Veroverd… Hoe, misschien blog ik daar nog over.

 • Ik kende een meisje sinds kort. Alles ging vlot, ik plaagde haar en zij mij. En deze week kuste ik haar op de mond bij het afscheid nemen. Donderdag 30april was ik bij haar thuis, we hebben echt een paar keer gezoend 😉 Ik vroeg, als ze het erg zou vinden moest ik het aanvragen; want de volgende dag op 1 mei is haar broer enkele jaren geleden gestorven. Dit kan emotioneel misschien zwaar zijn doordat de twee data elkaar opvolgen (dit dacht ik, heb geen idee of dit zo is).

  Ze zei: ik weet het niet. Ik was bereid te wachten. Na enkele minuten hevig kussen ging ik naar huis. Volgende dag las ik op msn dat zij een vriendje had sinds donderdag 30 april.

  Hoe moet ik mij nu tegenover haar gedragen? Ze houdt/hield van me, maar waarschijnlijk ook van die andere jongen. Ik voel me nu bedrogen en behandeld als een stuk speelgoed.

  Wie heeft dit ook al meegemaakt? Wat heb je dan gedaan? Wie heeft raad voor mij?

  Greetz

  B

 • @ Bjorn,

  Misschien is er sprake van een misverstand. Heeft ze je persoonlijk vertelt dat ze een vriend heeft sinds 30 april? Of stond het op haar MSN bij haar naam; dan ziet ze je (nu al) als vriend… (Dat kan vervelend zijn omdat ze misschien wel te grote verwachtingen heeft!)

  Wat betreft rekening houden met het overlijden van haar broer: loop niet op zaken vooruit door te vragen of je moet wachten o.i.d. Ook hier, veronderstel dat je het Veroveren voort kan zetten!

  En loop vooral niet te hard van stapel. Je zegt: “Ze houdt/hield van me, maar waarschijnlijk ook van die andere jongen. Ik voel me bedrogen…” Met een vrouw zoenen is nog geen verbintenis voor het leven. Dus Bjorn, maak er geen drama van. Stel je meer ontspannen op, maak plezier en wie weet wat ervan komt.

 • @ Victor

  Stel dat je na enkele weken een vrouw goed hebt veroverd
  en ze komt met ” Ik hou van je”
  normaal gesproken moet de man dan wat zeggen.
  meestal is het dan ” Ik hou ook van jou”

  en hierbij heb je eigenlijk al een soort liefdesverklaring weggeven, toch?

  Hoe kunnen wij dit het beste aanpakken?

  Mijn ideeën:
  – is het verstandig om spontaan over iets anders te beginnen (trouwen!, …)?
  – of haar diep in de ogen aan kijken en niets terug zeggen en haar zoenen( trek-haar- toe-techniek)?
  – of de pokerface-cliffhanger?

 • Hallo,

  Ik ben bezig met een meid proberen te Veroveren. Ik heb er een goed gevoel bij. Normaal ben ik iemand die met 20 euro beltegoed een half jaar doet. Bij haar had ik er in 3 dagen 10 euro doorheen.

  Ik heb geen liefdesverklaring gegeven. Maar op een gegeven moment stuurde ze me de sms: “Vind je me leuk?”
  Om eerlijk te zijn vond ik dat een kutvraag:
  – Als ik nee zeg dan is het later genant om er nog op terug te komen
  – Als ik het niet vertel gaat ze ervan uit dat ik wat te verbergen heb, dus dat ik haar toch leuk vind (of in ieder geval dat ik er een verborgen agenda op na houd)
  – Als ik ja zeg… nou ja, wat er dan gebeurt lees je hierboven..

  Toch heb ik “ja” teruggestuurd. Niet omdat ik het een goede keuze vond, eerder omdat ik het de minst slechte keuze vond. Ik ben benieuwd naar wat andere bloglezers hier van vinden. Heeft iemand misschien tips voor me, zodat ik het de volgende keer dat het me overkomt misschien beter antwoord?

  Groeten Rik

 • @ Rik

  Ja Rik!

  We hebben dit soort probleem een keer behandeld.
  Waarschijnlijk heb je het fantastische E-choach-system Book nog niet niet besteld.

  Hoofdstuk 6 & 10 & 12 geeft je veel inspritatie en inzicht hoe je goed en leuk kunt
  omgaat met zulke onverwachte momenten.

  Je zou haar SMSje kunnen negeren en iets anders en interessants terug SMSen zodat ze zich gaat afvragen waarom je niet reageert en of je haar wel leuk vindt. Dit doet haar denken en afvragen (fantaseren).

  bij het je 2e idee kom je er zelf al mee. Je hoeft je tot niets verplicht te voelen. Als je iets niet wilt vertellen omdat het jou beter uit komt, dan doe je dat niet.
  Wees eerst aardig tegen je zelf 😉 Dat is wat vrouwen aantrekt !

  Ik ben benieuwd naar hoe ze er op je SMSje gereageerd heeft…?

 • @ Rik,

  Dat klinkt erg leuk met die meid. Daar gaat je beltegoed 😉

  Je antwoord op haar vraag per sms was niet echt goed. Je had beter iets terug kunnen SMS-en als:

  “Leuke vraag! Volgens mij vind ik je leuk, maar ik ken je pas net en je bent me wel erg nieuwsgierig. Dus rustig aan hoor :-)” (Maak vervolgens een speelse opmerking of stel een vraag op grond van wat ze eerder heeft gezegd.)

  Je hebt dus nog veel meer mogelijkheden dan de vraag ontwijken, ja of nee antwoorden.

  Net als Rachid ben ik benieuwd wat er daarna is gebeurd…

 • Victor,

  Ik heb deze week afgesproken met een leuke dame. Ik heb een leuke tijd met haar meegemaakt en voor mijn gevoel heb ik haar de volgende nachten laten fantaseren.

  Ik heb haar gisteren gebeld om maandag wat af te spreken. ze vond dit goed. Ze stuurde zelfs een aantal uren daarna waarom het niet morgen al kan.

  Het tweede afspraakje wil ik haar zoenen. Ik zal proberen het daarna toe te leiden. Alleen wil ik geen relatie met deze dame aangaan. Ik wil voorlopig geen binding en wil al helemaal niet vreemdgaan.

  Wanneer ik deze vrouw ga zoenen zal ze waarschijnlijk denken dat we nu wat hebben. Hoe leg ik haar uit dat ik geen vaste relatie wil, maar toch wel verder wil met haar… Als ik het haar duidelijk uitleg, is dat dan niet zonde van de spanning?

 • @ Rachid,

  Je hoeft natuurlijk nog geen relatie aan te gaan als je dat niet wilt. Het enige wat je moet voorkomen is dat zij het idee heeft dat je dat wel wil. Dan kan dat een grote teleurstelling zijn voor haar. Of heel anders, misschien wil zij ook geen relatie en komt het precies goed uit.

  Je hoeft niet uit te leggen dat je nog geen relatie wil. Sterker nog, als je het een serieus gespreksonderwerp laat zijn, creëer je problemen en weerstand. Pak het dus subtiel aan, communiceer indirect maar duidelijk dat je vrijgezel wil blijven.

  Bijvoorbeeld door met andere vrouwen te flirten in haar bijzijn (zonder overdrijven) en door te vertellen dat je geniet van je vrijgezellenleven.

  Zie pagina 6 en 7 van het bonus-E-boekje ‘Vraag & Antwoord’, daar geef ik praktische aanwijzingen. Deze bonus heb je als het goed is, gekregen bij het E-coachsysteem. Zo niet, stuur Klantenservice een e-mail; je kunt dan alsnog het bonus-E-boekje downloaden.

  Veel plezier maandag!

 • Vorige reactie:
  ”Het tweede afspraakje wil ik haar zoenen. Ik zal proberen het daarna toe te leiden”

  Ik had gister dat afspraakje met haar en ik heb haar niet gezoend, helaas.
  Het was alleen wel een grote stap vooruit vergeleken met het eerste afspraakje (bioscoop date, sorry Victor).

  Gisteren gaf ik haar 3 keer op verschillende momenten een kus op haar wang ze kwam tegen me aan liggen en liepen hand in hand… Toch is het me niet gelukt om haar te zoenen, waarschijnlijk heeft dit te maken gehad met de privacy. We zaten namelijk in een café waar mensen naar boven en beneden kunnen lopen. Ook maakten wij geen goede oogcontact door de bankjes waarop we zaten.

  De afscheid was niet goed voorbereid. De bus kwam aanrijden en wist niet precies wat ik moest doen. Nu heb ik gelukkig wel ideeën hoe het de volgende keer beter moet haha.

  In de avond hebben we nog even gekletst en ik stuurde haar een smsje met:
  Ik moet nu slapen, want ik moet morgen vroeg op. slaaplekker en kusje op je …

  (Ik denk dat dit haar aan het fantaseren gaat brengen.)

 • @ Rachid

  Niks mis mee wat je deed? Vrouwen zien een kus als iets zeer waardevols… Het is zelfs zo, als ze je zoent zal ze zeker met je naar bed willen (dat is makkelijk toch).

  Zo waardevol vindt een vrouw een kus dat het boven sex staat… Ga verder met veroveren en laat het niet doodbloeden, het is niet erg als ze na 2 dates niet zoent met je… Win haar vertrouwen en die zoen komt vanzelf.

  Greetz

  Mick

 • Hallo,

  Met een leuke dame had ik na zoveel smsjes en telefoongesprekken een paar dagen geleden een 1e afspraak gehad. Ze had het echt naar haar zin. Ze raakte me constant aan, ze deed haar benen over mijn benen heen, zat op me schoot, geknuffeld, ze sloeg me vaker op me kont, ze kreeg een rooie kop elke keer nadat ze me hand vast pakte. Af en toe elkaar plagen en de gesprekken gingen vlot. Ik had nog geen liefdesverklaring gelegd. Het ging goed. We waren ongeveer 5 uurtjes samen. Ik had het afspraak beëindigd, ik gaf haar toen 2 kusjes.

  Even later na een een uurtje kreeg ik een grappige sms van haar, nou wij elkaar grappige smsjes sturen. Toen vroeg ze me wat ik van haar vond. Ik had haar als antwoord gegeven …dat ze me begreep, dat wij elkaar begrijpen dat ik dat goed vond. Heeft dit ook met liefdesverklaring te maken of heb ik het fout gedaan?
  En ik vroeg haar ook wat ze van mij vond ze zei: ik vind je lief, spontaan, leuk. Ze was moe, ze ging slapen.

  Daarna de volgende dagen had ik haar smsjes gestuurd. Soms reageert ze (maar droog) soms niet en ik heb haar ook gebeld de volgende avond. Ze heeft niet opgenomen (terwijl ze altijd terug belt of smst als ze niet opnam) maar ze heeft me niet teruggebeld.

  Waar is de fout begonnen? Wat heb ik allemaal fout gedaan? Ik vindt het jammer dat ze geen contact meer met me maakt. Heeft iemand er ervaring mee of iemand die het heel goed weet?

  Nou Victor, Dirk, Ruben, graag ontvang ik van jullie antwoord en uitleg, ben benieuwd.

  Gr, Janklaas

 • @ Janklaas

  Probleem bij u is dat je alles overhaast begint te werken. Je hebt geen tijd en ruimte gegeven voor haar fantasie. Dat maakt zonet spannend! Ik kan je wel ergens inkomen waar je die fout hebt begaan. Ik had min of meer dezelfde fout gemaakt en weg was mijn afspraakje met haar. Je moet geen smsjes meer sturen als je de avond te voren al hebt gedaan. Spanning is helemaal verdwenen bij haar. Ze zal je nog zien staan maar als waardige partner kan je een grote streep doorheen zetten.

  Te hard van stapel gelopen, omdat je mysterieus moet zijn en je nieuwsgierigheid niet de volle loop hebt gegeven. Dat maakt het net zo spannend voor u en voor haar. Het heeft nog niets met liefdesverklaring te maken omdat je nog geen liefdesverklaring deed. Liefdesverklaring kan je enkel doen als je haar succesvol hebt veroverd of door het toepassen van overvloedconcept’s manieren. Maar dan moet je altijd wel voorzichtig zijn qua timing.

  Ze zei wel veel belovende woorden voor jou! Dat is al een positief teken dat je het begin van veroveren al goed deed. Nu moet je eens zelf de reflectie ervan zien. Ok, nu heb ik een fout gemaakt : wat nu? Ga ik panieken of ga ik door als aantrekkelijk kerel die de gedragskenmerken vertoont? Aan jou de keuze voor eventuele feedback als bron van ervaring !

  Hopelijk krijg je nog andere antwoorden van Dirk, Victor, Ruben, Rachid, Rik of iemand anders!

 • @Janklaas,

  Mijn mening:

  1e alinea:
  Tip: probeer sms-jes zoveel mogelijk te vermijden. Hierdoor neemt ze het verlangen naar jou weg. Ook probeert ze je te bespelen. Ze weet dat jij toch terug smst. Wat nu als je niet reageert en lekker mysterieus blijft? Ook voor het bellen geldt dit. Als ze regelmatig met jou belt, dan heeft ze je al! Hierdoor verlangt ze niet zoveel meer naar een afspraakje. Dat ze zelfs bij je op schoot kwam zitten en steeds op je kont sloeg, wilt zeggen dat ze er helemaal klaar voor was. Toch is de twee kusjes als antwoord niet de oorzaak dat ze zich teruggetrokken voelt. Sterker nog: Je hebt bij haar een enorme goede spanning veroorzaakt. Een 1e afspraakje had je beter korter kunnen laten dan 5 uurtjes. Als het zolang duurt, verlangt ze niet zoveel meer naar de tweede afspraak.

  2e alinea:
  Je hebt niet direct een liefdesverklaring gegeven. Je had beter kunnen antwoorden:
  Ik ken je nog te kort om te zeggen wat ik van je vind. Hierdoor blijft ze zich afvragen of je haar wel of niet leuk vindt. Lekker mysterieus, toch?
  Nu komt de FOUT die je gemaakt hebt: Je hebt haar om BEVESTIGING gevraagd wat ze van jou vond. Als je veel Zelfvertrouwen hebt en een Overvloed-concept bezit, zal je dit nooit vragen. Wel als je twijfelt aan jezelf en als je heel onzeker bent. Vandaar ze plotseling moe werd. (Een heel logische reactie)

  3e alinea:
  In deze alinea heb je, of het nog niet kwaad genoeg was nog erger gemaakt: Je hebt het schaarste van je bevestigd van de fout die je maakte in de 2e alinea. Nu blijf je haar achterna zitten door haar gelijk een dag daarna te bellen en ook nog te vaak sms-en? Je gaf haar geen ruimte meer voor haarzelf om over je te fantaseren. Weg Overvloed-concept ; Weg zelfvertrouwen.

  Na de eerste fout had je beter haar even met rust kunnen laten. Het mysterieuze en de gezonde spanning is nu totaal weg. Of dit nog goed komt? Helaas vrees ik voor het ergste. Laat haar maar voorlopig haar gang gaan. Neem geen kontakt meer voorlopig met haar. Misschien is er dan nog een kans, maar ik betwijfel het.

 • @Andy

  Andy je hebt gelijk. Ik kan niet wachten, ik heb geen geduld met smsjes sturen en bellen. Ik heb daar echt moeite mee. Ik probeer dat af te leren, maar het gaat moeilijk. Als ik de hele dag niet sms of bel, dan denk ik dat ze dan ook zo afstandelijk gaat doen. 1e afspraak daarvoor waren we elke dag bezig met smsen en bellen. Vandaar ben ik het zo gewend geraakt, als je effe 1 dag niet doet, dat ik het snel mis. Ik kan moeilijk wachten op haar belletje of sms als t effe lang duurt, dan doe ik dat automatisch zelf. Hoeveel tijd moet er minimaal tussen zitten met het bellen en smsen?

  Andy bedankt.

  Gr. Janklaas

 • @Dirk

  Klopt Dirk, met ogen open lees ik jouw verhaal. Ik smste haar snel terug, als ik niet reageer dan smst ze 4x achter elkaar. Elke keer dat ze naast me liep hield ze me vast, het was geweldig maar helaas. Ik had het in me hoofd dat het afspraak niet te lang mag, maar we hadden het leuk samen dat de tijd lang werd en zo snel was gegaan.

  Voortaan ga ik die zin gebruiken dat ik haar nog te kort ken, dankje. Juist Dirk, dat ik haar vroeg wat ze van mij vond en ze mij antwoordde. Dat was het laatste stukje, dat ze me nog aantrekkelijk vond en ze zei gelijk daarna dat ze ging slapen, maar de volgende dag niet meer, ze negeerde me gewoon. Ik heb me niet als man gedragen. Ik twijfel altijd of ik haar moest bellen of niet, ook met smsjes.

  Jammer ik wil haar weer hebben voor de 2e afspraak. Hoelang moet ik haar dan laten gaan, pas als zij zelf belt? Hoeveel dagen hoeveel weken?

  Bedankt Dirk, een goed ervaren man ben je zo te zien, ook met andere verhalen bij andere mensen, houden zo. Voor mij blijft het effe moeilijk.

  Gr. Janklaas

 • @Janklaas,

  Gezien de vele smsjes en de telefoontjes die jullie pleegden met elkaar, kan een week stilte al heel lang duren, Wacht nu gewoon haar antwoord af. Alleen zo, kan je opnieuw je manlijkheid bewijzen. Zo te horen is ze de moeite waard om dit te doen. Hoop dat ze je mist en daardoor jou belt. Het intime kontakt samen op het eerste afspraak was te bijzonder voor jullie beiden, wie weet dat ze je alsnog belt. Als ze na een week niets van zich laat horen, kan je haar een korte sms sturen met de vraag: “Hoe was de vakantie? Heb je kaartje gemist”. Dus net doen of ze er een weekje tussenuit was. Doe dan alsof je neus bloedt. De kans is dan, dat ze met een grapje antwoord, Dan pas weet je, dat het weer goed komt. Reageert ze niet, dan is het helaas voorbij.

  Zij zal de vele sms-jes en telefoontjes van jou ook ook missen
  En… misschien dat ze deze week. toch weer smst. Dan met weinig woorden en plaaggrapjes antwoorden. Zo kan je opnieuw een gezonde spanning veroorzaken.
  Een belangrijke tip: Als ze je belt, doe alsof er niets aan de hand is. Verontschuldig je ook BESLIST NIET. Geen vuiltje aan de lucht, OF WEL?

  Dus….geen goedkeuring of bevestiging meer vragen. Die krijg je vanzelf wel, als het erg spannen en mysterieus loopt. Als ze weer op schoot komt zitten, vraagt ze lichamelijk kontakt (sex) . Ook dan, niet gelijk alles geven, maar het beantwoorden met strelingen d.m.v. de vingertoppen over haar rug of /en dijen. Dit wekt namelijk een onbeschrijflijke spanning bij haar op. Dat is alsof je heeeeeel langzaam het kadootje uitpakt, maar steeds onderbreekt. En als ze weer veel smsjes stuurt, dan ze niet allemaal beantwoorden. Hooguit 1 op de 5 en…met een korte plaaggrap beantwoorden

  Succes!

 • @dirk

  Nu dat jij het zegt, zal ik haar minimaal een weekje niks meer van me laten horen.
  Dat over: ..hoe was je vakantie? Zal ik zeker sturen, maar kan ik ook bellen in plaats van smsje sturen of is dat geen goed idee?
  Maar dan komt dit, als ze terug smst vraagt ze zeker: ..je hebt me gemist he? Weer zo’n irritante vraag. Kan ik gewoon ..nee ik heb je nog niet gemist.. antwoorden?

  Ik hou me altijd rustig, ik draai nooit terug naar het verleden. Gewoon rustig verder kletsen, zo heb ik dat ook afgeleerd.

  Goeie uitleg Dirk, bedankt.

  Gr. Janklaas,

 • @Janklaas,

  Hoe groot je verlangen ook is om haar stem te horen, is het toch beter dit even met een kort sms-je te doen. En.. misschien hoopt ze je stem te horen. Doe niets wat zij nu verwacht. (Onvoorspelbaar zijn). Met bellen zal je ook snel een 2de fout maken, omdat je stem je eventuele emoties verraad. Soms nog beter een e-mailtje als je haar e-mailadres hebt. Dan ziet ze dat je er even moeite voor gedaan hebt om dit berichtje via jouw pc te schrijven. Jouw bericht kan ze dan levensgroot zien op haar scherm. Ook in dit geval een kort berichtje. Ieder woord kan al snel teveel zijn. Op deze wijze kan ze moeilijk observeren hoe jouw stemming is. Met een berichtje verplicht je haar niets, maar houd je haar vrij om te reageren.

  Als ze terug sms ‘ t dan is het zoal een goed teken. Ze reageert op je! Heeft ze totaal geen belangstelling meer, dan zal ze beslist niet terug sms-en.
  Als ze wel smst, dan is het belangrijk dat je even wacht met antwoorden. Het beste een half tot een heel uurtje laten wachten. Dit wekt spanning op en ze ziet dat je niet aan haar lippen hangt. Zou ze bellen, dan de telefoon ongeveer 3 tot 5 keer over laten gaan. De hoorn oppakken en dan eerst voor jezelf 5 seconden tellen en daarna heel rustig met een donkere toon je naam zeggen. Hierdoor wek je de indruk van iemand die heel veel Zelfvertrouwen heeft: beheerst, koel en je niet druk maakt.

  Als ze met die vraag aankomt, dan zou je het beste op speels/plagende manier kunnen antwoorden: Nou, had op zijn minst wel een leuk vakantiekaartje verwacht. Zeg niet “JA” Ook ZEKER niet: Heb jij mij gemist? (Een bevestiging vragen.) Laat haar in het onzekere. Dat maakt het weer mysterieus en spannend.

  Succes en hoop dat ze snel reageert!

 • @Dirk

  Het is duidelijk. Ik stuur eerst een smsje. En als het wat wordt, dan hoor je het wel zeker van me. Dan kan ik je nog extra bedanken.

  Bedankt Dirk

  Gr. Janklaas

 • @ Rachid,

  Mits je goede Verovervaardigheden hebt, zou een een afspraakje in de bioscoop prima kunnen zijn. Al zijn er inderdaad betere gelegenheden…

  Je had haar wel degelijk kunnen zoenen. Creëer de juiste situatie, neem de leiding. Bijvoorbeeld, kies van tevoren het ideale cafétje om te zoenen, zo komt het er altijd van.

  @ Janklaas,

  Dat eerste afspraakje verliep erg goed. Maar je hebt helaas een grote fout gemaakt: je hebt haar niet gezoend terwijl ze echt haar best heeft gedaan om je zover te krijgen.

  Wat er daarna gebeurde, het te veel aan sms en het tekort aan zelfbeheersing, lijken niet de directe oorzaak te zijn van de gestagneerde Verovering. Het is eerder een extra reden waarom ze zich verder terugtrekt.

  Merk je dat je vaker moeite hebt om jezelf te beheersen? Niet zozeer met vrouwen, maar gewoon in het algemeen? Zo ja, dan loop je daar ongetwijfeld tegenaan tijdens studie, op het werk, met vrienden, etc. In deze algemene situaties kun je uitstekend je zelfbeheersing trainen zodat je ook meer beheersing hebt tijdens het Veroveren.

  Om je zelfbeheersing te vergroten wat betreft SMS-en en bellen… Durf een vroege reactie uit te stellen; grijp niet meteen naar de telefoon om te kijken wie jou probeert te bereiken.

  Wanneer je een sms ontvangt, onderbreek dan niet waarmee je bezig bent. Lees de sms pas als je een pauze neemt. Ik lees mijn SMS’jes soms wel uren later als het zo uitkomt!

  Mocht je het op een bepaald moment echt moeilijk vinden om de verleiding te weerstaan, haal dan drie keer rustig en diep adem terwijl je je bewust ontspant. Hiermee roep je je innerlijke krachten op…

  Hoe kan je deze vrouw nog Veroveren? Het kan inderdaad afgelopen zijn zoals Dirk aangeeft. Maar er zijn misschien toch nog mogelijkheden. Neem een weekje rust en bel haar daarna weer. Neemt ze niet op? Spreek een voice-mailboodschap in en bel twee of drie dagen later nog een keer. Zie pagina 152 van het basis-E-boek ‘Ze neemt haar telefoon niet op’ voor belangrijke aanwijzingen.

  http://www.VrouwVeroveren.com/coachsysteem/

  Zit niet bij de pakken neer. Fouten maken is menselijk!

  Trouwens, morgen verschijnt een blogartikel naar aanleiding van jouw eerste reactie, die je plaatste op 15 november om 19.16 uur…

 • @Victor

  Het zoenen ging niet goed, elke seconde dacht ik: ik moet haar zoenen, Als ik langzaam naar haar ogen, neus en lippen keek, draaide ze effe weg. Ze was er niet echt klaar voor die dag zo te zien. Ik kan haar gezicht ook niet naar me toe trekken. Ik denk dat het dan slecht is voor de verovering.

  En zelfbeheersing daar heb ik inderdaad moeite mee. Vooral met bellen en smsen. Altijd als me telefoon over gaat, neem ik gelijk op. Is bijna nooit voor de tweede keer overgegaan. Ik ben altijd te bereiken, als ik me telefoon bij me heb, ook al ben ik met iets bezig. Maar met sommige dingen in het algemeen heb ik geen moeite met zelfbeheersing.

  Je zei “Het is eerder een extra reden waarom ze zich verder terugtrekt.” Heeft dat echt te maken met het zoenen, maar misschien dacht ze zelf van, dat ze de eerste afspraak nooit zo snel zoent maar wel de tweede afspraak, maarja zo ver is het jammer genoeg niet gekomen.

  Bedankt Victor ben benieuwd naar je nieuwe blog, dankzij mijn reactie, ik hoor graag een antwoord van u.

  Gr. Janklaas

 • @ Janklaas,

  Dus je hebt wèl geprobeerd om haar te zoenen! Wel jammer dat je dat niet eerder hebt gezegd; nu ben ik er in het artikel voor morgen vanuit gegaan dat je dat niet had geprobeerd. Helaas sluit dat artikel voor jou dus nu niet helemaal aan. Jammer.

  Ik weet dat je sinds kort het E-coachsysteem hebt, gefeliciteerd! Zie daar de aanwijzingen over zoenen… Ook al bood ze in eerste instantie weerstand, het was er van gekomen.

  Volgende keer gaat het je beter 😀

 • @ Victor

  Ooit vertelde je mij dat sommige mannen zich remmend opstellen als de vrouw zich openstelt en het bijvoorbeeld zelf leid naar de zoen..
  Je hebt me direct daarna geadviseerd door gewoon lekker mee te gaan.. Tot de dag van vandaag heb ik dit niet gedaan.

  Je zegt in een reactie:
  “je hebt haar niet gezoend terwijl ze echt haar best heeft gedaan om je zover te krijgen.”
  Dit kan toch ook in onze voordeel werken door het voor haar spannender of lastiger te maken?

  Ik zat laatst in een feestje en kwam een vrouw heel spontaan tegen. Het ging allemaal met de flow.. Na al 15 minuten praten begon ze dingen te zeggen dat ze niet altijd braaf is en dat ze niet thuis slaapt vanavond. Na dit verteld te hebben zag ik aan haar dat ze wilde dat ik haar ging zoenen. Ik heb dit niet gedaan. Ik ging er van uit dat ze dan nog beter haar best gaat doen om dat dan waar te maken, maar het het effect was dat ze weer terug ging naar haar vrienden en vriendinnen en niet echt meer wat met me wilde te maken hebben.

  Wat kan de reden zijn dat deze vrouw ineens niet meer wilde weten van me?

 • @Andy,

  Een Liefdesbrief is hetzelfde als de liefdesverklaring geven. Zodra je dit doet, dan is het einde in zicht. Dit geldt in beide gevallen. Laat haar daar steeds naar raden. Hierdoor blijf je mysterieus en spannend. Zelfs in relaties dit zoveel mogelijk vermijden.

  Een liefdesbrief zou wel prima werken als je al snel van je date af wilt, wanneer zij:
  – Tijdens je eerste date meer dan teveel heeft gedronken en dan daardoor al je kostbare geheimen in het openbaar eruit schreeuwt.
  – Zelf nooit iets wilt betalen, maar wel steeds de allerduurste gerechten uitkiest.
  – Steeds met haar vuile schoenen op het dashboard van je nieuw auto zit.

  Zonder gekheid, vermijd liefdesbrieven. Hierdoor verliest de vrouw de aantrekkingskracht naar jou. Dit kan het begin van het einde van je liefdesleven betekenen Zie ook de blog van Victor: Liefdesverklaring, weg Liefdes verklaring.

 • @ Dirk

  Bedankt voor de opheldering!

  Momenteel ben ik weer bezig met 1tje te veroveren, maar die wilt telkens mijn aandacht hebben en wil altijd met me praten, iets wat ik totaal niet gewend ben. Die wilt duidelijk mijn onverstoorbaarheid testen. Ik betwijfel of ze een foute vrouw is of eerder die mijn aandacht wilt hebben. Zij is wel dol op me, maar ik laat het wel speels merken zonder een liefdesverklaring af te leggen. Soms is het verwarrend. Jij als vrouwenveroveraar, hoe zal ik het aanpakken? Of laat ik me vertrouwen op mijn gedragskenmerken!

 • @Andy,

  Ze wilt veel je aandacht? Dan heb je beet en dat is juist heel goed. Je hebt bij haar een aantrekkingskracht veroorzaakt. In dit geval lijkt het absoluut niet op testen en zij is zeker GEEN foute vrouw.

  Ga lekker speels met haar door. Plaaggrapjes (niet teveel, anders wordt het vervelend) en tijdens leuke gesprekken ondertussen ook haar telefoonnummer zien te krijgen. Blijf niet te lang bij haar hangen en durf je ook even om te draaien om met anderen te praten. Dit veroorzaakt, dat ze je mysterieus gaat vinden en sterker naar je gaat verlangen.

  Als je haar heel leuk vindt, dan is het heel begrijpelijk dat je wilt zeggen wat je allemaal van haar vindt. Dat doe je dat maar thuis als …… zij er maar niet bij is. En vertrouw gewoon op je gedragskenmerken. Wees ontspannen.

 • @ Dirk

  Blijkbaar kan ik niet met die druk omgaan. Het is zo raar als je al een lange tijd dat gevoel niet meer kent. Heb het gevoel van verantwoording, wat helemaal raar maakt. Keertje zoeken achter een middel om je eigen verliefdheid te stoppen. Het enige wat ik nu zal doen is 3 dagen wachten en dan weer contact opnemen. Dat lijkt me het beste om zoiets te doen!

 • @Andy,

  Zoveel aandacht ineens kan teveel worden. Dat geldt niet alleen bij vrouwen , maar zeker ook bij mannen. Houdt het beperkt. Laat haar niet merken dat zij jou al heeft.
  Dan houd je het ook spannend voor beiden.

  Wat is er mooier dan verliefd te zijn? Om 3 dagen te wachten is een uitstekend idee. Je houdt het spannender. Je hebt het goed door. De juiste volgorde van het Veroveringsproces, zoals Victor beschrijft, is het meest krachtigste manier om het spannend en mysteries te houden. Als je dol op gebak bent en je krijgt ineens een grote taart voor je neus, dan kan dat behoorlijk opbreken. Om het lekker te houden is een klein stukje per keer nemen beter dan die hele taart ineens naar binnen te werken. Zo is het ook met de liefde en Veroveren.

 • Hoi,

  Ik ben absoluut niet zo scheutig met mijn liefdesverklaringen en dat pakt volgens mij vaak wel goed uit.

  Wel heb ik wat moeite met de meer subtielere momenten. Bijvoorbeeld aan het einde van een telefoongesprek dan zegt ze “erg leuk dat je belde” Of aan het einde van een afspraakje zegt ze “het was super leuk”. En zo zijn er vaak wel wat reacties van de andere partij.

  Ik vraag me af moet je hier nou elke keer speels mee omgaan en jou gevoel open laten of moet je juist zulke momenten niet specialer maken en haar beamen dat het erg leuk was. Ik heb het gevoel dat ze anders kan denken dat je met haar speelt en haar bewust wat onzeker wil maken??

  Gr,
  Gijs

 • @Gijs,

  Als ze zegt dat ze HET leuk vond, dan mag je haar rustig beamen dat jij HET ook leuk vond. Dat is een goed teken dat ze het “super leuk” vond. Als je maar niet zegt, wat je van haar vindt of vraagt wat zij van jou vindt. Geen bevestiging of naar goedkeuring vragen over die avond of afspraakje.

  En… natuurlijk niet de zoen vergeten.

 • Hallo Victor en andere bloglezers,

  Ook ik heb de fout gemaakt een soort liefdesverklaring af te leggen. Het zit zo: op mijn nieuwe studie heb ik een meisje leren kennen. We hadden leuk contact en flirten een beetje met elkaar. Aan het einde van het jaar ben ik met haar gaan drinken. Het afspraakje liep erg goed, en aan het einde, toen we onze wegen elkaar gingen scheiden, keken we elkaar aan en vroeg ik haar: “mag ik je op je mond zoenen?” Daarop antwoordde ze: “nee, ik heb een vriendje”. Hartstikke stom natuurlijk, maar ik wist niet dat ze een vriendje had en we flirtte weleens met elkaar, dus ik dacht dat het wel goed zat. Het blijft superstom, maar ik heb niks aan haar laten merken van schaamte of iets dergelijks. En later heb ik me later gewoon gedragen, alsof er niks aan de hand was. Het heeft geen gevolgen gehad voor de manier waarop we met elkaar spreken.

  Alleen, zoals je terecht opmerkt, is de spanning en mysterie weg. Mijn vraag is eigenlijk: is het mogelijk om er voor te zorgen dat die spanning en mysterie (waardoor vrouwen fantaseren), weer te herstellen? Zodat je haar in een later stadium weer zou kunnen veroveren? (Heb er btw nu nagenoeg geen contact meer mee) Hoe zou ik me dan moeten gedragen enz?
  Het klinkt misschien naïef, maar ik zou graag een antwoord op willen hebben. Ik denk namelijk dat veel andere mannen ook zich weleens afvragen: hoe kan ik me aantrekkelijk maken voor iemand waarbij je het (op het gebied van veroveren) eigenlijk een soort van verknald hebt?

  Groetjes Mos

 • @Mos,

  Mijn mening:

  1e alinea:
  Jullie flirten met elkaar en hadden een leuk afspraakje. Toen je haar vroeg: “mag ik je op je mond zoenen antwoordde ze: “nee, ik heb een vriendje”. Dit antwoord had ik je al kunnen voorspellen. Dit is ook regelrecht vragen om een “NEE”. Gewoon doen was beter geweest. Als ze haar hoofd dan had bij gedraaid, dan had je alsnog kunnen zoenen, maar dan op de wang. Ook de reden dat ze al een vriendje heeft, zijn vaak voorkomende verontschuldigende antwoorden die vrouwen geven. Waarom zou ze met jou een leuk afspraakje hebben als ze al een vriendje had? Ik vermoed dat deze smoes ook in jouw geval is. Had ze het weleens over haar vriendje? Je kan uit belangstelling vragen of ze ook een pasfoto van hem heeft.

  Zoals je reageerde op haar “nee” was perfect! Gewoon een Coole houding gehouden.
  Met jouw om te zoenen wilt niet zeggen dat je haar een liefdesverklaring gegeven hebt.
  En hardstikke stom? Wie zegt dat? Alleen JIJ!
  Vermijd deze gedachte over jezelf. Dit veroorzaakt alleen afbreuk aan je Zelfvertrouwen. Het is juist heel goed dat je een poging deed! Hiermee heb je geen grote fouten gemaakt, alleen eventjes verkeerd aangepakt. In jouw geval kan je rustig weer met haar afspreken om samen iets te drinken. Als ze daar mee instemt, kijk niet gek op, dat zij op een gegeven moment jou een zoen wilt geven.

  2e alinea:
  Als je een grote fout gemaakt hebt: Doe dan een poosje afstand van haar. Probeer in deze tijd iets aan je uiterlijk te veranderen, zoals andere kledingstijl of kapsel.
  Zodra je haar na ongeveer drie maanden weer ziet, blijf dan je je gewoon Cool opstellen. Als ze drie keer langer dan 5 sec. jou aankijkt, dan heeft ze toch genoeg belangstelling voor jou en zoekt ze je aandacht. Dan kan je naar haar toestappen voor een praatje. Blijf je wel cool opstellen. Dit maakt haar nieuwsgierig of je haar nog steeds leuk vindt sinds die laatste keer en hoeveel. Zo stel je je ook mysterieus en onvoorspelbaar op. Ook daarmee laat je zien, dat je onverstoorbaar bent en je niet zomaar uit het veld laat slaan. Veronderschuldig je NOOIT voor je gedrag en….roep geen herrinneringen bij haar op, wat in jouw ogen fout was.

  Het raadzaam om afspraakjes te vermijden met vrouwen die inderdaad al een vriendje hebben.

 • @ Mos

  Eigenlijk heb je het niet echt verknalt, je heb gevraagd of je haar mag zoenen. Ja, dat kan je beter gewoon doen, want een NEE had je sowieso gekregen. Voor een zoen moet je haar testen of ze er voor openstaat. Dit doe je door haar gezicht te strelen, in haar ogen te kijken en op te letten hoe ze smacht naar je lippen… Kijkt ze om de paar seconden naar je lippen of valt er een stilte? ZOENEN!

  Je vraagt of je je aantrekkelijk kan maken om een vrouw te veroveren na dat je het soort van verknalt hebt?

  Antwoord: als eerste je denkwijze veranderen want je hebt het niet verpest. Wat ik zonde vind is dat je elkaar zo lang niet meer gezien hebt… Hierbij heb je gezonde spanningen laten wegvloeien zoals je zelf aangeeft. Vrouwen zijn nu eenmaal emotionele wezens. Enige mening die ik je kan geven is, bel haar zo snel mogelijk op, maak een praatje en een afspraakje… Ga iets ondernemends doen zoals schaatsen. Want de beginfase heb je al gehad voor een drankje. Wees weer mysterieus, nieuwsgierig en plaag haar een beetje… Ga lachen met elkaar en leer haar beter kennen. Maak er weer een gezonde spanning van…

  Take care, Mick

 • @ Dirk en Mick,

  Bedankt voor jullie reactie jongens! Ja Dirk, ik weet dat het idd onverstandig is om met gebonden meisjes af te spreken, maar ik wist niet dat ze een vriendje had. Ze heeft het nooit over een vriendje gehad, en we hadden een leuke date. Veel gelachen, we raakten nooit uitgepraat, en ze raakte me wel eens mijn knie aan. Dus ik dacht dat het wel goed zat. Maar misschien heb je wel gelijk Dirk, en gebruikte ze het als smoesje. Maar ja, hoe weet je van een meisje of ze een vriendje heeft? Je kan het haar moeilijk ff vragen zonder dat ze er erg in heeft. En toen we afscheid namen op het afspraakje, was er wel een soort spanning.

  @Mick, wat zou ik moeten doen? Haar gewoon opbellen of sms’en of ze zin heeft om wat te gaan doen? Hoe doe ik dat terwijl ik het vrijblijvend kan houden? Want ik weet nog steeds niet of ze een vriendje heeft.

  Daarnaast is het grootste probleem dat ze in mijn werkgroepje van mijn studie zat bij een vak, en een paar keer per jaar doen we wat leuks met het oude groepje. Ze heeft er ook vriendinnen zitten, wat zou dat meisje tegen ze gezegd hebben? Ikzelf zit niet met de spanning en doe ik of er niks aan de hand is, en die vriendinnen hoor ik er ook niet over.

  Nogmaals bedankt voor de tips!

  Mos

 • @Mos,

  MIjn menng:

  Als een meisje een vriendje heeft, dan zal ze daar weleens vaker over hebben.
  Zelfs mijn vrouwlijke collega’s ongeacht welke leeftijd, hebben het regelmatig over hun vriendjes. Ze zien het als hun stukje bezit waar ze graag over praten. Als zij tijdens een date of gesprek het nooit over haar vriendje heeft, dan twijfel ik sterk of ze wel een vriendje heeft.

  Het kan zijn, dat ze je test of onverstoorbaar bent. Eerst heb je al cool op haar “nee” gereageerd.

  Je zou ik een gesprekje weleens uit nieuwsgierigheid kunnen vragen of zij het weekend samen iets leuks met haar vriendje gaat doen. Je kunt haar vriendje met een door jouw verzonnen naam noemen bijvoorbeeld Geert. Heeft ze een vriendje, dat zal ze zeggen dat hij geen Geert heet, maar bijvoorbeeld Anton heet. Let dan op hoe ze reageert,

  Raakt ze ook weleens je knie aan? Je weet: Als een vrouw jou aanraakt, dan doet ze dat nooit per ongeluk. Als ze dat doet, dan wilt dat zeggen dat ze vraagt om lichamelijk contact. En daar hoort zeker zoenen bij, ondanks ze “nee” zei. Blijft ze toch met je daten en gezellig kletsen, dan heeft ze meer dan gewone belangstelling bij jou. En naar mijn inzicht is het laatste het geval.

  Succes.

 • @ Mos

  Bel haar gewoon een keer op en maak een leuk afspraakje met haar, sms is een beetje onpersoonlijk, je maakt er weinig spanning mee en kan verkeerd begrepen worden! Sms elkaar in een latere stadium van jullie toekomstige relatie…

  Haar interesse gaat volop nog naar jou toe zoals ik dat lees, maar door vrijblijvend te blijven kun je haar het beste laten hongeren naar je. Als ze minder aandacht aan je geeft doe je je best om in de smaak te vallen… door nieuwsgierig en speels te zijn… heeft ze het te pakken en wil ze aandacht… voeg je er wat mysterie aan toe.. en niet te snel toe te gaan geven aan haar wensen en behoeftes…

  Dus kort gezegd: zorg dat je niet in haar testen trapt en dat je niet te snel verliefd wordt.

  Succes

 • Hee Mick en Dirk,

  Bedankt voor jullie reacties! Binnenkort heb ik weer een groepsuitje waar ze waarschijnlijk bij is, we gaan met zijn allen ergens wat drinken en een leuke avond van maken. Moet ik me speels en mysterieus gedragen, of moet ik een keer apart met haar afspreken? Haar vriendinnen zitten ook in de werkgroep, dus…

  @Mick: vorige keer heb ik haar ook gesmst en dat ging prima. We hadden toen een week van te voren een afspraak gemaakt en dat was ze niet vergeten

  Hoop snel van jullie te horen!

 • @Mos,

  Zo’n groepsuitje is een leuk moment om haar uit te stesten.

  MIjn advies:
  Blijf speels en mysterieus door op afstand van haar te blijven. Zoekt zij of haar vriendinnen oogcontact met jou, dan weet je genoeg. Je kunt lekker mysterieus blijven, totdat ze duidelijk erg dicht in jouw buurt komt en oogcontact met jou zoekt. Dan kan je je Verovertechnieken toepassen. Raakt ze je weer aan, dan is het ook tijd om haar te zoenen maar…. niet direct. Laat er even een momentje tussen zitten. Eventueel laat je haar buiten of in een andere ruimte zgn. iets bijzonders zien (eventjes weg van haar vriendinnen) Dat maakt het lekker spannend. In dit geval zou je een afspraakje kunnen regelen of eerst haar nummer zien te krijgen.

  Sms-en is onpersoonlijk zoals Mick en ook zei. Je kunt haar beter bellen voor een afspraakje. Het gaat te vaak mis met het maken van een afspraakje via sms. Sms-en kun je beter in een latere stadium van jullie eventuele toekomstige relatie doen en dan ook met mate! Houd het spannend.

 • Hallo iedereen,

  Wat ik al begrepen had, was dat een liefdesverklaring fataal is voor het veroveren van een vrouw. Dit neemt immers de vrijblijvendheid en mysterie weg die bij het veroveren zo belangrijk is. Echter begrijp ik nu pas dat er nog een reden schuilt in het waarom:

  Wie al op korte termijn meld dat diegene gek op iemand is, met daarbij de (al dan niet directe) vraag of dit wederzijds is, Laat daarbij een schaarste blijken, OMDAT hij haar nog niet zo goed kan kennen.

  De vrouw krijgt dan al gauw het (vaak onbewuste) idee van: “Of je gevoelens voor mij wederzijds zijn? Ik ken je amper!”. Heb ik het hier een beetje bij het rechte eind?

  Gr Gerard (Zuid-Holland)

 • @ Gerard,

  Inderdaan. Het neemt de vrijblijvendheid weg en als je haar verteld dat je haar leuk vindt is het minder spannend. Ze kan je zo krijgen zonder moeite voor je te doen of het werkt ongemakkelijk omdat ze niet weet wat ze moet doen. Geen Mysterie meer over terwijl vrouwen JUIST Mysterie willen.

  Het klopt ook dat als je op korte termijn haar laat weten dat je haar leuk vindt en vraagt of het wederzijds dat het op SCHAARSTE kan duiden, want een veroveren haar vraagt niet of ze heb leuk vindt, want hij gaat daar al van uit. Hij leeft in overvloed…

  Je zit in de goede richting wat betreft je idee. Blijf het E-book lezen en oefenen… 😉

 • Victor and Men,

  Met mij gaat het momenteel aardig op liefdesgebied. Lekker zonnig. Veel aanspraak bij vrouwen. Goede flirts. Kop ze wel te weinig in maar ik ben ook opzoek naar een 7 plus en de rest hoeft ook niet echt. Het evenwicht was een moment een beetje kwijt maar na wat oefenen is het toch weer terug. Zomer???

  Anyway ik zit met een verhaal van een vriend van mij. Het is een jongen die snel liefdesverklaringen geeft soms al voor de eerste zoen. Keer op keer knalt het daar ook op denk ik.

  Laatst zat hij weer een verhaal te vertellen van een meisje waar hij wat vrijerij (nog niet de volledige daad)mee had. Toen begon zij in eens over haar ex. Was net uit en ze kreeg hem niet uit haar kop. Hij gelijk ik wil jou zeker weten en je krijgt een maand bedenktijd. Naar mijn mening foute zet!! Heb hem ook gezegd dat hij die druk gelijk eraf moest halen en oppassen met dergelijke indirecte liefdesverklaringen. En dat hij alles lekker luchtig moest houden en haar zo snel mogelijk eens alle hoeken van de kamer moest laten zien.

  De druk heeft hij er goed af gekregen en het ging een maand zeer voorspoedig. Nu begon zij toch weer in eens ik wil afstand(waarschijnlijk weer ex-gedachtes). Wat moet hij nu doen. Het nog steeds luchtig houden en beetje plagen iets van nou nou zulke knipperlichtachtige relaties ken ik eigenlijk alleen van de basisschool 😉

  Of moet hij nu ook zijn grenzen eens goed aangeven (overvloed concept). Zoiets van doen maar eens normaal en het is graag of niet.

  En hij heeft nog niet het bed met haar gedeeld volgens mij ook een fout. Wel voor de rest alles.

  Ik vind het een hele lastige. Hebben jullie tips voor mijn buddy?

  Gr,
  Gijs

 • @ Gijs

  Lastig probleem is dit, wetend dat de vriend ook echt te snel verliefd is geworden op de betreffende vrouw. deze vrouw lijkt me nog niet echt toe aan een vaste relatie omdat ze veel over haar ex-vriend en dergelijke praat. Ze mist dan ook echt het avontuur in de relatie, de spanning en het mysterieuze. Jouw vriend is te afwachtend en hoopt op een dergelijke goedkeuring van haar. Ik kan je weinig hoop geven op een goede relatie als hij niet snel zorgt dat hij een beetje spanning in haar leventje brengt. Ga met haar lekker een weekendje weg of ga lekker impulsief zonder afspraak iets leuks doen. Lekker een dagje snowboarden, ballonvaren, naar de dierentuin of gewoon lekker picknicken in het bos of aan het water. Ik noem ook zo maar iets op. Neem de leiderschap, laat zien dat hij de man is die veel spannender is dan haar ex-vriend. Ook hij moet zorgen dat zij aan haar trekken komt. Doe lekker impulsief, laat zien dat hij de man is waar ze mee verder wilt gaan.

  Succes

 • Hoi,

  Thx voor het advies Mick. Ze deden al wel allemaal leuke dingen en toen ging in eens de stekker er weer uit. Ik denk dat er wel genoeg spanning was.

  Misschien dat de liefdesverklaring nog steeds in de lucht hangt. Ik dnek zelf dat hij nu duidelijk moet zijn dat zij niet zomaar alles kan bepalen. Dus ik denk dat hij haar de rug moet toekeren en de graag of niet houding moet aannemen. Wat denk jij?

  gr,
  gijs

 • Hallo allemaal,

  ik had een paar maanden terug een afspraak met een meisje waarmee ik vanaf het begin al een klik had. Ik heb haar leren kennen via een vriend, en we hebben een keer afgesproken. Het ging zoals in het voorbeeldverhaal: veel aanraken, kus op de wangen, soms hand in hand lopen en in de bus zelfs op mijn schoot zitten. Ware het niet dat ze zich rot voelde omdat het net uit was met haar vriend en ze zich slecht voelde. Ze vertelde over haar liefdesaffaire. Was bij haar thuis geweest en daar gegeten, en we waren voor het grootste deel van de dag alleen. ’s Avonds kwam er een vriendin langs, en later liet het meisje me uit. Daar nog ff gepraat en toen afscheid genomen.

  Later heb ik haar gesmst om wellicht nog een keer af te spreken, maar ze kon toen niet. Daarna was er bijna geen contact meer. Later besefte ik dat ze misschien wel wat in mij zag, maar in eerste instantie heb ik dat genegeerd omdat ze net uit een relatie kwam. Bovendien vertelde ze hoe ze zich voelde en zo, waardoor ik dus een luisterend oor werd en volgens Victor ben je dan vaak niet meer dan een goede vriend. Dus had ik de gedachte dat het iets kon worden laten varen.

  Nu, maanden later, heb ik haar gesmst om weer eens af te spreken maar ze reageert niet meer. Terwijl ze vóór het laaste afspraakje mijn smsjes gelijk beantwoordde.

  Betekent dit dat ze boos is of haar gekwetst heb omdat ik geen move heb gemaakt, Victor? En hoe kan ik dat nog “herstellen” waardoor ik wel een kans heb om haar te veroveren?

 • Hallo,
  Sinds ondertussen 1 jaar ken ik een meisje. Beiden komen we uit een langdurige relatie (18 jaar). Voornamelijk bij haar heeft dit toch wel zware sporen nagelaten. In ieder geval hebben wij een heel goede band opgebouwd, waar alles al bij komt kijken, gaande van knuffelen en zoenen tot sex. Samen al heel veel beleefd waaronder een tweetal vakanties. Een definitieve “klik” is er evenwel nog niet geweest en eerlijk gezegd, heb ik ten opzichte van de “regels” zowat alles misdaan wat kon. Mijn liefde voor haar is duidelijk.

  Voor haar is er een gevoel dat verder gaat dan vriendschap maar dat ze net te weinig vindt om een echte relatie te beginnen. En inderdaad,… ik heb haar tot op heden nog niet de kans gegeven om aan te voelen of ze me mist. Ik heb er de spanning niet ingehouden. We hebben hier uitvoerig over gepraat, nadat we tot de conclusie gekomen waren dat het zo niet verder kon. We zijn op mijn aangeven overeengekomen elkaar een tijdlang minder te zien, minder te bellen en minder te SMS-en. De afstand zou moeten toelaten om te ontdekken of ze me mist als ik er niet ben.

  Haar eerlijkheid, openheid en reeds getoonde gevoelens, laten me in weerwil van alle waarschijnlijkheid geloven dat ze wil echt verliefd worden maar niet kan omdat ik er gewoon altijd ben en er geen spanning is. Kan ik deze spanning nu alsnog bouwen zonder kunstmatig en “totaal anders” over te komen? Zo ja, zijn er enige tips?
  Thanks!

 • hallo allemaal,

  ik begrijp heel goed dat het verkeert is omte snel een liefdesverklaring af te leggen, maar hoe maak je het nou officieel tot een relatie? he lijk me niet dat je gewoon op een gegeven moment zegt van: “hey wij hebben nu toch?”. en op welk punt kan je het het beste doen? na de 2e, 3e date? na de eerste keer seks?

 • @ M.

  Vergelijkbare vraag:

  Hoe maak je van een ongedwongen gesprekje een uitnodiging voor een afspraakje, of een reden om telefoonnummers uit te wisselen (eigenlijk ken je elkaar niet), dus veel meer dan een gesprek lijkt ongebruikelijk ?

  Ik hoop dat Victor daar spoedig eens een artikel aan spendeert.

  Misschien is een antwoord op jouw vraag te vinden in het artikel over de echte man: Zonder remming voor een kus en dus een relatie gaan ?

 • @ Ruben

  als het gesprek leuk verloopt. stel je op een gegeven moment voor om ergens te gaan zitten, of wat te gaan drinken. hou het simpel. wees brutaal je hebt toch niks te verliezen? je kent haar nog bijna niet.
  je hoeft trouwens ook geen reden te hebben om telefoonnummers uit te wisselen, je bent interressant genoeg van jezelf.

  heeft er al iemand een antwoord op mijn vraag? iemand die in een relatie zit, die me kan vertellen hoe het uiteindelijk tot stand is gekomen?

 • Help!

  ik denk, nu ik dat allemaal heb gelezen, dat ik een grote fout heb begaan!
  na veel gepush van anderen heb ik een meisje/ vriendin vertelt dat ik bang was dat ik haar leuk ben gaan vinden!
  ze sms’t zins een paar weken met een kameraad en was meteen benieuwt of ik niet erg vond dat ze dat contact met hem had en waarom wel/niet. ik heb gezegd dat ik er niet mee zou zat en veder mijn vriend niet wou afvallen (leek me wel zo fair). Dat begreep niet echt waarom ik dat niet wou vertellen en vertelde op het laatst dat ik misschien wel te vroeg conclusies had getrokken en is vervolgens gaan slapen.
  ben bang dat ik het aardig verknalt heb?

 • Ik heb weer een prachtige ervaring erbij. Hij past perfect bij dit artikel…

  Ik heb al lange tijd contact met een geweldige vrouw. We zoenen en hebben bijna seks gehad. Ik heb haar ooit in het begin van ons contact laten weten dat ik bindingsangst heb. Hierdoor heeft ze het idee gekregen dat ik me niet graag bindt en dat onze contact vooral vrijblijvend moet zijn.

  Toch heb ik het contact met haar verder gezet in een bepaalde toon dat wij wat met elkaar hebben. We lopen hand in hand. We zoenen terwijl bekenden van ons beiden naar ons kunnen kijken. Kortom, er ontstond een soort sfeer van een vast relatie. Bekenden van ons hebben dan ook het idee ”zij gaan met elkaar”.

  Vandaag heb ik haar op mijn laptop mijn foto’s laten zien. Vorige week heb ik seks gehad met een andere vrouw en ik heb een foto van ons twee terwijl we half naakt tegen elkaar aan lagen. Ze vroeg me luchtig wat is dit, maar later zij ze dat ze er van is geschrokken en dacht dat wij twee ”iets” hadden.

  Nou houd ik er niet echt van om een vrouw te kwetsen. Ik heb echt gevoelens voor deze vrouw, maar ik wil wel graag seks met andere vrouwen wanneer ik mezelf daartoe verleid voel. Ik vertrelde haar ook dat ik een open relatie wil en dat ik haar echt een prachtig mens vindt waar ik veel voor voel. Ik zei ook, ik kan je niet beloven dat ik niet met andere vrouwen geen seks heb. Ik vertelde het haar met een aardige onverstoorde houding en ons contact is nog precies het zelfde, super! We hebben daarna nog gekust en veel plezier getrapt.

  Ze had geen duidelijkheid over wat ik nu percies wilde met haar en dat wat de voeding voor haar fantasie. Prachtig 😀

 • @ Rachid,

  Goed bezig!

  Je bent open over wat je wilt en verlangt op liefdesgebied. Eerlijkheid is belangrijk. Het is niet zo dat elke vrouw daarmee blij is, uiteindelijk is dat toch het beste.

  Een betere aanpak dan mannen (en vrouwen) die doen alsof ze een monogame relatie willen (en monogamie promoten en anderen bekritiseren die niet voor monogamie kiezen, en ondertussen stiekem met anderen naar bed gaan. De cijfers liegen niet over het aantal vreemdgangers…

  Ook een belangrijk onderwerp om over te bloggen.

  Meer artikelen over seks en seksrelaties:
  http://www.aantrekkingskracht.com/trefwoord/seksrelatie

 • ik had onlangs een tof meisje leren kennen. De eerste 3 afspraakjes gingen goed, ma toen ik haar meevroeg om japans te gaan eten met vrienden begon het mis te gaan. Ze wou meegaan, ma op de dag zelf stuurde ze da ze nie kon. Daarna hadden we nog 7 keer afgesproken ( soms stelde zij het voor of soms ik) iedere keer annuleerde ze ons afspraakje. Nochtans had ik het gevoel dat de berichtjes goed gingen en dat ze geinteresseerd was. naarmate de tijd vorderde, begon ik gevoelens voor haar te krijgen (na 11 weken), ma ik kon niets ondernemen, omdat we elkaar niet zagen. Ik kon het niet langer meer uithouden en ik vertelde dat we elkaar beter nie meer stuurden, omdat ik gevoelens voor haar had en dat ik dacht dat het niet wederzijds was. ze antwoorde da haar probleem gewoon was dat ze nog nie klaar was voor een relatie en dat ze dat pas had gerealiseert enkele weken terug. Hoe hard ze het ook wou, ze zou me alleen maar kwetsen dacht ze en ze wou dat vermijden. Ik denk dat ik het echt heb verknoeid, ma ik weet niet juist wat? vooral mijn liefdesverklaring was fout. Zou het nog iets kunnen worden? voorlopig stuur ik geen berichtjes meer in hoop dat ze mijn berichtjes mist en dan naar me stuurt. Als ze dan stuurt na een tijdje…hoe reageer ik dan het best? hopelijk kan je me helpen!

 • ik denk dat de fout is geweest dat je je aan het lijntje heb laten houden… 7 gecancellde afspraakjes?? na drie keer afzeggen had je haar al een ultimatum moeten stellen!! hoeveel tijd mag iemand in beslag nemen? je bent toch te interessant en goed om zo vaak af te zeggen? dat is dan haar eigen schuld dat ze dat moet missen! zo vaak afzeggen is verre van leven in overvloed!

 • @ Steven,

  7 Afspraakjes afzeggen, dat is veel. Mijn complimenten dat je niet zo snel opgeeft. Je neemt tenminste initiatief, daar kunnen andere mannen van leren (die proberen nooit een afspraakje te regelen!)

  Voor de toekomst: blijf niet eindeloos proberen. Laat deze vrouw los. Nu is dat pijnlijk alleen uiteindelijk is het beter voor je.

  Vermoeden: je stelt je te serieus op. Ze sprak niet met je af omdat ze wilde voorkomen dat je te hard van stapel liep. Ze had onvoldoende gevoel van vrijblijvendheid.

  Persoonlijk advies: regel snel het afspraakje en als dat niet binnen een week of twee lukt, haak af. Zo voorkom je dat je te snel verliefd wordt en veel tijdverspilling.

  En bovenal, ga meer flirten en wees minder serieus.

 • liefdesverklaring uit?
  Ik ben verliefd geworden op me beste vriendin. probeerde het eerst wat met flirten later heb ik haar voorzichtig tussen neus en lippen door verteld dat ik wat voor haar voelde.
  Zij zij toen dat ik haar beste mattie was en die gevoelens niet voor mij had. het flirten tussen elkaar was toen een beetje weg. Maar paar maanden later heb ik haar een behoorlijk lange mail gestuurd met een erg uitgebreide liefdesverklaring. had haar daarna een week niet gesproken (iets wat lang is voor ons want zagen elkaar bijna dagelijks.) dacht eerst dat ze me niet meer wou spreken en boos op me was. maar uiteindelijk toch wat afgesproken bij haar thuis.
  Ze vloog me gelijk om de nek toen ik binnen kwam en zij dat ze me gemist had en de mail super mooi vond. ze vertelde me later dat ze eigenlijk ook liefde gevoelens voor mij had, maar nog niet wist of ze sterk genoeg waren om van onze vriendschap een relatie te maken. Hier heeft ze nog ff wat tijd voor nodig om daar achter te komen.
  we zitten weer volop te flirten nu en ik heb weer hele goede hoop dat er nu wat moois uitkomt.
  en dit allemaal dankzij de liefdesverklaring.

  Wel denk ik dat niet elke vrouw het wat vind maar er zitten vrouwen tussen waarmee je wel succes hebt met de liefdeverklaring

 • @ Pieter,

  Dat klinkt mooi! 😀

  Hoe dan ook, zomaar een liefdesverklaring afleggen is geen goed idee.

  Je geeft aan dat jullie al bezig waren met flirten; dat is een belangrijk element.

  Voor de meeste mannen blijft het advies: doe geen liefdesverklaring. Ga Veroveren!

 • Ik ken een meisje nu al goed een jaar en een half, en nu 5 weken heb ik die beter leren kennen en ik voel me al meer aangetrokken tot haar.
  Als we smsen, smsen we zoals we samen zyn. Een ‘Koppel’.
  ‘Ik zie je graag’ – ‘Ik mis je’. Allemaal van die dingen.
  Maar de ene keer doet ze precies of ze me wilt, en de andere keer niet..
  Dat doe me echt enorm twijfelen..
  Ik ben echt radeloos, mijn vrienden kunnen me niet helpen,want zoits hebben ze zelf nog niet meegemaakt.
  Ik hoop dat iemand van jullie me kunnen helpen. Alvast bedankt!

 • als je nu ooit een liefdesverklaing hebt gegeven en je komt die dame tegen in een cafétje ofzo. Hoe reageer je dan het best?

 • @steven,

  Je moet het daar niet meer over hebben; Probeer luchtig contact te hebben, en vooral NIET meer teveel aandacht te geven. Hierdoor gaat ze zich misschien afvragen of je haar nog wel leuk vindt.

  Afstand nemen dus, en laten zien dat je een eigen leven hebt, ook zonder haar. Dit is denk ik de enige mogelijke manier.

 • @ Steven,

  Gedraag je zoals je zou doen als je geen liefdesverklaring hebt afgelegd.

  Wees vooral ontspannen en speels. Creëer een sfeer van vrijblijvendheid…

  @ Bertje,

  Precies 🙂

  Je terughoudender opstellen is nu verstandig. Al is de aanpak afhankelijk van hoe gewichtig je de liefdesverklaring hebt gebracht. Hier is meer over te zeggen.

 • ik had toen gezegd dat het beter was dat we elkaar nie meer stuurden, omdat ik gevoelens voor haar had. Ze vertelde toen dat ze pas had gerealiseerd dat ze nog nie klaar was voor een relatie. Nu is dat 9 weken geleden en ik dacht dat ze uit haar eigen wel eens ging vragen hoe het met me ging ofzo, ma blijkbaar niet. Nu twijfel ik of ik dat zelf eens ga vragen. Is dat te overwegen? Geef ik dan nie te veel aandacht of het is misschien beter het zo te laten en eruit te leren? heb hier ook een artikel gelezen over de foute vrouw en ik herken alles zoals het staat beschreven in mijn situatie. Zoals dat ze blijk gaf van interesse en dan weer minder aandacht gaf en uiteindelijk een datesite aanmaakte onder een andere naam welliswaar. Nochtans in het begin na ons eerste afspraakje zei ze: ik heb je graag, ik mis ons gesprekjes, je wilt toch nog afspreken. 3 keer hadden we afgesproken, ma had toen nog niets ondernomen, omdat ik nog geen gevoelens had. Daarna zei ze 3keer af en dan spraken we af op de kerstmarkt. Haar vriendin en familie stond erbij. Waardoor we niet veel tegen elkaar zeiden. Het voelde toen echt onaangenaam. Mss is het daar wel verkeerd gelopen. Na nog 3 afspraakjes af te zeggen, kroop de twijfels echt in mijn lichaam en ik liet uit mijn berichtjes ook wel blijken dat ik haar echt graag had door het vele plagen en ook eenmaal dat te zeggen. Ze zei toen dat ze me ook graag had.

 • Hoi,
  Ten eerste wil ik laten weten dat ik dit een erg goede site vind.

  Ik heb nu het volgende probleem,
  In de kroeg leerde ik een leuk meisje kennen, ze kwam mijn nummer vragen en we hebben een beetje gebuurt díe avond.
  Ongeveer een week later kwam ik haar weer tegen op een feest en daar hebben wel ook erg lang gebuurt.
  Ik heb daar haar halve familie leren kennen.
  Een paar dagen hierna en na best veel gepraat via whatsapp vroeg ik haar mee om samen een keer een ijsje te gaan eten.
  Ze vond dat een erg leuk idee en dus gingen wij een ijsje eten.
  Het was best ongemakkelijk met best veel stiltes enzo, toen ik thuis was vroeg ik wat ze ervan vond en ze zei; wel gezellig.
  Even later appte ze dat ze er nog niet klaar voor was enzo.
  Ik zei dat het niet uitmaakte en dat ze er ook niks aan kon doen.
  Gister vroeg ik of ze het meende wat ze zei en ze zei ja.
  Ik zei dat we dan voorlopig maar beter niet meer kunnen appen maar zij wilde wel vrienden blijven. Ik zei dat we daar niet veel aan hebben.

  Die dag voordat ik dat stuurde wenste ze me nog
  succes met een examen.

  Heb ik het verknald of zou het toch nog iets kunnen worden?
  Ik hoor het graag van jullie!

  Luud

 • Hallo,
  Ik heb ook een vraag, ik vind een meisje leuk. Maar die komt uit een relatie van 3 jaar en ze zegt dat ze het nu rustig aan wilt doen. We hebben al wel een paar keer afgesproken (haar honden uitlaten) en het is dan ook gezellig. Wat betekend het als een meisje zegt dat ze rustig aan wilt doen terwijl we wel regelmatig afspreken en ook best veel doen smsen en bellen?
  Graag hoor ik een reactie.

  1. @ anoniem,

   Waarschijnlijk wil ze nu even niets serieus. En waarschijnlijk wil ze genieten zonder vastigheid en beloftes. Lekker vrijblijvend.

   Dat wil niet zeggen dat ze niet te Veroveren is. De sfeer van vrijblijvendheid is uitstekend…

   Bedankt voor je reactie!

 • Beste

  Ik probeer nu ongeveer 4 maand nu met een dame samen te komen. Al snel kwamen we er achter dat zij en ik meer wilden van elkaar. Maar helaas was ze net bij ex weg dus nog niet klaar voor wat nieuws. Maar ze gaf op den duur wel aan van als ik er klaar voor ben wil ik verder met jou.

  We belden veel enz. Helaas ging het mis toen we weer samen waren, toen haar ex kwaad bij haar kwam. Na die tijd is het contact tussen haar en mij erg verslechterd. We hadden af en toe wel contact. Helaas was ik al wel onzeker maar toen helemaal onzeker. Ik stuurde vaak een lief maar best wel lang Appje (soort liefdesverklaring). Dit hielp enigszins wel, kreeg er positieve reacties op en ze gaf aan dat dat haar erg hielp en dat het haar veel deed.

  Nu zijn we dan nog niet samen (nog niet aan toe), maar ze geeft aan dat ze het met me toch nog steeds wil. En ze zegt nu ook al dat ze van me houd en dat ze me niet kwijt wil.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *