Vrouw knapt afWist je dat een vrouw volledig op je kan afknappen nog voordat je je mond hebt open gedaan? De eerste indruk die je wekt is erg belangrijk!

Vandaag bespreek ik in vogelvlucht de 6 snelle afknappers voor vrouwen. En ze gelden voor vrijwel elke westerse vrouw.

Natuurlijk, geen vrouw is hetzelfde. Er zijn dus genoeg uitzonderingen te geven. Toch geef ik het advies om rekening te houden met deze veelvoorkomende afknappers, zodat je het maximale kunt halen uit die eerste indruk.

Een goed begin is het halve werk! Dus neem ze door en breng verbeteringen aan waar nodig…

In willekeurige volgorde:

Afknapper 1. Een onverzorgd uiterlijk

Het lijkt wel alsof sommige mannen uit bed zijn gestapt en meteen aan hun dag zijn begonnen. Hoezo het haar in model brengen? Scheren, nooit van gehoord. Nagels verzorgen, bijknippen, neeh. En geen reden om de huid te verzorgen…

Het is meteen zichtbaar als je je uiterlijk niet verzorgd. Logisch? Je zou denken van wel, maar geregeld zie ik mannen toch falen op dit punt. Ondertussen vragen deze mannen zich af waarom ze maar geen afspraakjes hebben…

Hopelijk ben jij niet zo’n man, want het maakt dat vrouwen vliegensvlug op je afknappen.

Afknapper 2. Verkeerde kledingkeuze

Hopelijk weet je meteen waarover ik het heb. De witte sokken wanneer je bijvoorbeeld een nette broek draagt. Fout! (Zorg dat je sokken bij je broek passen.) Maar het is meer dan dat…

Zorg hoe dan ook dat de kleding je goed past. Houd rekening met de gelegenheid; context. Koop liever weinig kleding maar van hoge kwaliteit, dan veel van lage kwaliteit. En weet hoe je je kleding moet wassen.

Misschien heb je geen enkele interesse in kleding en heb je een hekel aan shoppen. Ik begrijp je wel! Toch is het belangrijk om na te denken over je kledingkeuze, want het kan veel uitmaken voor je liefdes- en seksleven.

Afknapper 3. Geen of weinig oogcontact

Je kunt nog zo gecharmeerd zijn van een vrouw, als je geen of weinig oogcontact maakt is de kans groot dat ze je niet ziet staan als potentiële liefdespartner.

Weet dat oogcontact erg belangrijk is voor vrouwen. Dus ook al is het spannend om een vrouw in de ogen te kijken, vooral doen! Je openingszin of gespreksonderwerp wordt meteen een stuk effectiever!

Afknapper 4. Te veel oogcontact

Mooi dat je oogcontact durft te maken, maar overdrijven is ook een kunst. Doe het teveel en ze krijgt al gauw het oh jee een freak-gevoel.

Weet je niet wat teveel oogcontact is? Experimenteer zodat je op een gegeven moment het kunt aanvoelen…

Meer weten? Zie mijn artikelen over oogcontact maken.

Afknapper 5. Geen glimlach, geen enthousiasme

De meeste vrouwen hebben geen zin in een doodserieuze man. Is dat niet logisch? Het leven is vaak al serieus genoeg!

Zelfs al sta je wel degelijk positief in het leven en heb je gevoel voor humor, zonder die glimlach en jou enthousiasme wek je als eerste indruk dat ze niet met je kan lachen…

Afknapper 6. Onvriendelijk tegen anderen

Je sociale vaardigheden en de keus met wie je omgaat zeggen veel over jou. Daar letten vrouwen op. Waarom? Het zegt veel meer over hem dan wat hij zegt en hoe hij zich graag voordoet.

Onvriendelijk doen tegen je omgeving lijkt misschien stoer of mannelijk, maar het is juist géén positief signaal. Zelfs al doe je daarna poeslief tegen haar…

Meer afknappers voor vrouwen?

Tuurlijk zijn er nog meer afknappers voor vrouwen te bedenken.

Ben je een vrouw? Laat me weten waar jij op kunt afknappen nog voordat hij je heeft aangesproken.

En mannen, waar denk jij dat de vrouw nog meer op kan afknappen? Reageer hieronder!

Gerelateerd:

 • Vooroordelen en seksisme slecht voor het flirten (0)
  Worden vooroordelen steeds vaker aan de kaak gesteld? Zo lijkt het wel dankzij tv-programma’s als ‘De Vreemde Eend’ (SBS, met Irene Moors) en ‘Bureau Vooroordeel’ (de VARA op NPO2, met Frank Evenblij en Erik Dijkstra). Mooi […]
 • Aantal singles neemt schrikbarend toe? (Hype!) (12)
  Help, elk jaar komen er massa's singles bij. Schrikbarend, vreselijk, pijnlijk. De totale datingmarkt explodeert door de grote toename van het aantal singles... toch? Het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) geeft […]
 • Stoppen met roken, word sexy! (4)
  Dit is het tweede artikel over de meest voorkomende voornemens die mensen hebben. Vandaag het wel bekende voornemen: stoppen met roken. Wil jij liever je sjekkie's blijven rollen en lekker doorpaffen? Of je wilt geen afscheid […]
 • Nog maagd? Waarom nog steeds geen vriendin? (deel 4) (58)
  Ben je jong en nog maagd? Vraag je je af waarom je nog steeds geen vriendin hebt? Dan is dit artikel een must voor jou! Tot nu toe zijn er drie artikelen verschenen over waarom je nog steeds geen liefdespartner hebt gevonden. […]
6 Snelle afknappers voor alle vrouwen
Trefwoorden:

17 reacties op “6 Snelle afknappers voor alle vrouwen

  1. Bedankt voor je reactie Danny.

   Op zich heb je een punt. Vrouwen hebben liever een zelfstandige man. Thuiswonend staat daar zeker geen symbool voor.

   Toch zijn er genoeg mannen (en vrouwen) die nog/weer thuiswonen en wel degelijk zelfstandig zijn. Wanneer dat voldoende doorklinkt dan kan het al gauw bijzaak worden dat je momenteel thuis woont…

 • Waarom worden er reacties naar waarheden altijd verwijderd? Mag zeker alleen naar jouw zin, alleen waar je achter staat? Als een ander iets heeft dan klopt het ineens niet? Egoïstisch zeg, bah.

  1. Nog een reactie P. Ik heb geen reactie verwijderd, ook niet die van jou. Alleen onvriendelijke reacties worden verwijderd, hoewel ik jouw reacties tot nu toe nog niet heb verwijderd.

   Ik hoop dat het wat aardiger kan 🙂

 • Ach ja, niet glimlachen. Ik kreeg van de week voor de zoveelste horen dat ik op Putin leek, maar dat ik veel zachter was dan mijn uitstraling deed blijken. Story of my life, maar helaas het nadeel van een dominant introvert denker. Het zij zo.

  1. Wil je zeggen dat je inderdaad niet glimlacht?

   Het is zoals het is, en je kunt het veranderen. Gelukkig ook als dominante introverte denker… The story of your life is not over yet 😀

   1. Over het algemeen niet nee. Zeker niet als ik in mijn hoofd zit, dan heb ik een “death stare”, dus ik ben vrij onbenaderbaar. Volgens de Meyers Brigg test ben ik een ISTP en die staan daar wel bekend om.

    Ik lach eigenlijk alleen naar mensen die ik ken en die ik mag (en dat zijn er niet zoveel).

    Maar ja, ieder voordeel heeft zijn nadeel.

 • Ik ben INTP en als ik flink moet nadenken dan is het moeilijker te lachen (en oogcontact aan te houden).

  Maar ik voel me het meest gemotiveerd iets aan het lachen te doen. Kleding boeit me niet zo veel maar ik vind het zelf fijn als mensen lachen naar me. Kijk bijvoorbeeld naar sommige Indiers of Afrikanen, maar ook goed horecapersoneel. Dat is mooi om te zien want het straalt een bepaalde warmte uit en dan voel ik me al wat meer thuis. Mooi weer helpt trouwens ook wel erg hoor! Het is nu potverdorie gewoon herfstweer. Maar goed, meer lachen.

  Er moet ook bij mij een flink stuk weerstand overwonnen worden tegen “fake ” lachen. Faken heeft iets heel erg negatiefs want het is niet authentiek. Maar toch is het niet erg om te faken want dat betekent dat je toch je best wilt doen om aangenamer te zijn. Net doen alsof betekent toch dat het je iets kan schelen. En je doet het gewoon voor de oefening. Gewichten trainen kun je ook doen als je niet sterk bent. Maar afgezien van de gezichtsspiertjes, lachen doe je vooral met de ogen heb ik het idee.

  Ik wil dagelijkse lachmomentjes inbouwen, om te oefenen. Na het tanden stoken, op de wc, na het scheren. Gedrag kan alleen veranderen als het concreet en regelmatig wordt toegepast. En voor een stukje somberheid of serieusheid moet ook ruimte zijn zolang de ander er geen last van heeft.

  Maar…enthousiasme dat vind ik heel erg moeilijk en ongrijpbaar, hoe kun je dat trainen? Daar zit veel meer in: mimiek, volume, (variatie van) toonhoogte, lichaamstaal, wat je eigen drijfveren nou eigenlijk zijn. Je moet het ook echt leuk vinden om voor de 200e keer te vertellen wat je doet en dat plezier voel ik niet, ik ga op de automatische piloot. Wat doe je daar aan?

  1. Floris, een fake lach is niet mijn advies. Een glimlach die zijn oorsprong vindt van binnen heeft het meest positieve effect; het is dan congruent.

   Ik wil dagelijkse lachmomentjes inbouwen, om te oefenen. Na het tanden stoken, op de wc, na het scheren.

   De vraag is, wat maakt je aan het lachen. Hoe kun je het speelse plezier bij jezelf oproepen…?

   En voor een stukje somberheid of serieusheid moet ook ruimte zijn zolang de ander er geen last van heeft.

   Mee eens. Je hoeft niet 24/7 dezelfde gemoedstoestand te hebben. Schommelingen horen er ook bij.

   Maar… enthousiasme dat vind ik heel erg moeilijk en ongrijpbaar, hoe kun je dat trainen?

   Het is een kwestie van mentaliteit, het perspectief dat je inneemt in het leven.

   Enthousiasme komt vaak voort uit een optimistische levenshouding…

   Je moet het ook echt leuk vinden om voor de 200e keer te vertellen wat je doet en dat plezier voel ik niet,

   Hier hebben meer mensen moeite mee. Het is telkens opnieuw beginnen. In het moment leven, telkens als ‘beginneling’. Hoe meer je dat lukt hoe krachtiger je aantrekkingskracht uitoefent.

   Die automatische piloot is vaak niet goed voor je aantrekkingskracht. Een goede flirter zet zo min mogelijk de automatische piloot aan en doet zijn/haar best om anderen uit die automatische piloot te krijgen. Het is de kunst om mensen telkens opnieuw ‘wakker te maken’.

   Bedankt voor je waardevolle reactie Floris!

   1. Waar ik naar zoek zijn concrete acties anders kun je niks veranderen. Het schijnt volgens onderzoek daadwerkelijk te helpen om meer te lachen zelfs als het gemaakt is. Neem bijvoorbeeld de lachtherapie. Je zoekt dan niet naar redenen om te lachen. Dat is te moeilijk. Het is fake maar toch helpt het, is de teneur. Ik voel daar zelf ook weerstand tegen maar als het wetenschappelijk onderbouwd is wordt die weerstand minder.

    Een optimistische levenshouding hebben vind ik heel wat anders dan vlot en leuk, enthousiast, kunnen verkopen, ook al zijn ze congruent. Het ene leidt nog niet tot het andere. Je kunt dat eerste als introvert ook hebben en op een bescheidener manier uiten. En dan klinkt het eerder van “dat mag wel enthousiaster!”. Dus wat doe je daaraan?

    Het lastige van enthousiasme vind ik vooral dat de omgeving chagrijnig en ongeinteresseerd kan blijven bij mijn eigen momenten van enthousiasme of juist enthousiasme verlangt als ik het niet kan leveren op dat moment. Asynchroon met de omgeving zijn zeg maar en wat doe je daar aan?

    Wat ik zelf inderdaad ook merk is dat het helpt alsof je doet alsof je het voor de eerste keer vertelt. Voor de persoon tegenover je is dat ook zo.

 • Ik weet niet of je de vraag aan mij stelt, maar ik ervaar de laatste weken als ik wat aandacht besteed aan mensen en in het moment zit, lachen niet zo’n probleem is. Dat trekt ook weer mensen en uiteindelijk hoef ik niet zoveel werk te doen.

  Enthousiasme is iets wat in je zit dat is niet te trainen, het is een resultaat. Ik heb er 12 jaar over gedaan, maar ik heb inmiddels een rotsvast zelfvertrouwen, zelfwaardering en zelfrespect. Dat zorgt ervoor dat je je daar niet meer mee bezig hoeft te houden en al helemaal niet meer afhankelijk bent van sociale goedkeuring van andere mensen.

  Mijn hoofd is vrij van zorgen, ik heb geen problemen en dan zijn alle kader geschapen om overal enthousiast op te kunnen reageren. Ik kan me immers echt op de ander richten, zonder bezig te moeten zijn wat die ander wel niet allemaal denkt en voelt.

  Dat ik nu wat weer enthousiast ben, heeft dan toch te maken met dat ik verliefd ben. Soms levert dat natuurlijk ook een dip op. Hormonen bepalen nu eenmaal hoe je je voelt, daar is niet tegen te vechten.

  Maar als introvert denker heb je de capaciteiten voor zowel een sterke introspectie als om vaardigheden aan te leren, waar de gemiddelde extravert nog niet aan kan tippen. Door jezelf te ontwikkelen op allerlei gebieden kun je een absolute powerhouse worden.

  Doe dat en je blaast sowieso iedereen weg op het moment dat ze met je in contact komen. En het mooie is: als introvert heb je eigenlijk niemand nodig, dus jij wordt de selector en niet de selectee en dat werkt ook weer in je voordeel.

 • Iemand die zeer indringend uit de mond ruikt naar knoflook en je staat daar mee te praten. Dan is de geur die iemand uitademt zeer indringend. Het is soms niet te harden om dan bij iemand in die ruimte te verkeren vooral niet van dichtbij. Iemand die indringend naar zweet ruikt en naar oud zweet ruikt. Mensen die nep zijn en overdreven zijn en aan hypes meedoen. Vleien en flikflooien mooipraten om maar iets gedaan te krijgen terwijl ze er niets van menen. Alles wat ten koste gaat van mensen die van goede wil zijn. Toen zei iemand dat de meeste mensen tegenwoordig al vlug iets vies vonden. Het zal wel een reden hebben waarom iemand in een minder goede gemoedstoestand is.

 • Een kappersbezoek op z”n tijd kan ook geen kwaad. Als iemand uit de mond ruikt naar slechte adem dan kan een tandartsbezoek wel een uitkomst bieden of naar een mondhygienist toe gaan. Twee keer per jaar naar de tandarts gaan en mondhygienist. Als je zweetsokken hebt en de schoenen uit doet dan kunnen de voeten erg zweten en onweltriekend ruiken. Geurvreters of iets wat zweetvoeten tegen gaat.

 • Mensen die vodderig gekleed gaan in kleding die verkreukelt is en verfomfaaid en kapot is. Het haar regelmatig bij kleuren zoals eens in de zes weken door de kapper of door je zelf. Afgetrapte gymschoenen en doffe schoenen die kapot zijn. Schoenen poetsen kleding strijken na in de was te zijn gedaan strijken. Verkleurde of rotte tanden. Tanden waar etensresten nog tussen zitten. . .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *