Meer succes door afwijzing

Heb je het artikel over omgaan met afwijzingen al gelezen? In dat artikel heb je gezien dat er kortweg twee manieren zijn om met een afwijzing om te gaan:

 1. De afwijzing persoonlijk opnemen waardoor deze je zelfvertrouwen ondermijnt; een blauwtje lopen.
 2. De afwijzing NIET persoonlijk opnemen waardoor je vlot andere vrouwen kunt versieren.

Uiteraard is die laatste manier de betere. Niet alleen omdat je dan niet opgeeft en je zelfvertrouwen met vrouwen behoudt… Door de afwijzing niet persoonlijk op te vatten kan deze je zelfs meer succes met vrouwen brengen.

Hoe? Dat zie je nu…

Een afwijzing kan je helpen met:

 • Het verkrijgen van zelfinzicht. Je kunt de ervaring voor zelfreflectie gebruiken zodat je inziet waarom je bepaald gedrag vertoont. Bijvoorbeeld. Je stelt je te serieus op met vrouwen omdat je dacht dat vrouwen dat graag hebben, of je zoekt naar goedkeuring omdat je jezelf onvoldoende waardeert… Het is zonde als je de belangrijke aanwijzingen van vrouwen negeert.
 • Het verbeteren van je sociale vaardigheid. Elke ervaring is meegenomen, de leuke en minder leuke. Door veelvuldig experimenteren ontdek je wat goed werkt of wat juist niet en kan je vervolgens je vaardigheden verder aanscherpen…
 • Het leren incasseren van tegenslagen.

Vooral het laatste punt is belangrijk voor je liefdesleven…

Afwijzing helpt je leren incasseren van tegenslagen

Je kunt een afwijzing pas werkelijk goed incasseren als je deze kunt relativeren. Zie de vierde les van mijn gratis cursus vrouwen Veroveren: ‘Nooit meer een blauwtje lopen’. Met relativeren ben je in staat om het grotere plaatje te zien, nuances op te merken en je belevingswereld daarmee positief te beïnvloeden. Het geeft je meteen meer doorzettingsvermogen.

En hoe meer doorzettingsvermogen je hebt, hoe sterker de aantrekkingskracht is die je op vrouwen uitoefent. Ga maar na, als je opgewassen bent tegen een afwijzing van een ongeïnteresseerde vrouw, dan kan je het leven in zijn algemeenheid waarschijnlijk goed aan. In ieder geval beter dan de verbitterde mannen die hun kop in het zand steken!

De tegenslagen in het leven horen er nu eenmaal bij. Je hebt een keer autopech met vies weer, je krijgt de verwachte promotie niet of de welverdiende vakantie valt volledig in duigen. Plots overlijdt een dierbare oom en je hebt helaas ook een vervelende griep onder de leden…

Nee, een glad en recht levenspad bestaat niet… Maar jij kunt tegenslagen en afwijzingen goed relativeren en dat maakt je nog sterker en veerkrachtiger. Natuurlijk vinden vrouwen dat belangrijk; je straalt kracht uit en dat maakt je absoluut aantrekkelijk voor vrouwen!

Eigenlijk ben ik benieuwd hoe jij een afwijzing in het verleden incasseerde en hoe dat nu is, of vanaf nu zal zijn. Graag je reactie…

Gerelateerd:

 • Hoe omgaan met afwijzing? 2 manieren & tips (124)
  Hoe omgaan met afwijzing? Wat als de deur keihard dichtklapt voor je neus en je nooit meer welkom bent? Dadelijk geef ik twee manieren hoe om te gaan met een blauwtje lopen. Aanleiding van dit artikel was de interessante […]
 • Een vrouw loslaten? Durf het! (Ontdek waarom) (95)
  Sommige mannen zitten nooit om een vrouw verlegen. Ze worden vrijwel altijd vergezeld door een aantrekkelijke dame. Het lijkt wel alsof ze iets magisch bezitten dat hen veel aantrekkelijker maakt dan de gemiddelde […]
 • 19 Oorzaken waarom vrouwen je afwijzen (71)
  Waarom wijzen vrouwen je af? Vandaag geef ik 19 mogelijke oorzaken. Belangrijk: het is de kunst om een afwijzing NIET persoonlijk te nemen. Zo blijft je zelfvertrouwen op pijl en wordt je ego minder of zelfs niet […]
 • Zelfvertrouwen vergroten doe je zo (oefening) (18)
  Zelfvertrouwen vergroten, dit is een belangrijk onderwerp wat betreft de liefde en vrouwen versieren. Helaas zijn er nog steeds te veel mannen die onzeker zijn en daardoor geen vrouwen kunnen versieren. Vreselijk! Daarom […]
Afwijzing – Meer Succes door Afwijzing
Trefwoorden:         

48 reacties op “Afwijzing – Meer Succes door Afwijzing

 • Eerst liep ik er dagen aan te denken. Maar nu doet een afwijzing me niks meer… Ik ben al zoveel keer zogezegd “afgewezen”. :p

 • Meestal als ik zomaar een te leuke gesprek met een vrouw heb, dan komt vaak het woord “mijn kinderen” of “mijn man” in voor. Hierbij geven ze aan, dat als ik een bepaalde bedoeling “ZOU” hebben, dat zij al een relatie hebben. Dit zou je ook bijna als een soort afwijzing kunnen zien, maar op een hele subtiele manier aangegeven.
  Dat kunnen vrouwen ook goed!

  Als antwoord vraag ik heel belangstellend verder en vraag dan naar haar kinderen en man. In sommige gevallen vraag ik of ze foto’s van ze bij haar heeft. Hierdoor voelt een vrouw belangstelling voor haar zonder de reden haar te Veroveren. .

 • @ Simon,

  Heel goed! Blijf initiatief nemen en je Verovervaardigheden verbeteren en je zult het steeds beter doen…

  @ Rachid,

  Juist 😀

  @ Dirk,

  Hoeft geen afwijzing te zijn inderdaad. Je spreekt haar aan en zij stelt zich open voor jou door iets van haar privé-leven met je te delen (dat ze een man heeft, kinderen). Positief…

  Misschien is ze leuk als vriendschappelijke vriendin? Dat is ook waardevol en daarbij, misschien heeft ze wel een aantrekkelijke vrijgezelle vriendin of zus. Ook via via kan je de leukste vrouwen ontmoeten.

  1. Wanneer een vrouw zeg dat ze vriend heeft of getrouwd en/of kinderen heeft wil dat voor mij alleen zeggen dat ze interesse in me heeft alleen dat ze niet echt flexibel is. Je moet eens weten hoeveel getrouwde vrouwen in mijn bed zijn beland. Relatie willen ze meestal niet en ik ook niet maar een leuke avond zeg ik geen nee tegen.

 • @ Victor,

  Steeds vaker krijg ik te maken met vrouwen die al een langdurig relatie hebben, maar toch heel opvallend mijn aandacht vragen d.m.v heel veel oogcontact en je totaal volgt wat maar niet ophoudt. Het schijnt dat deze vrouwen die al een relatie hebben, ook aandacht van vreemde mannen vragen? En dan heel duidelijk aangeeft dat ze kinderen en een man heeft, alsof ze om een bevestiging vraagt of.. om te zien hoe je reageert. En…. zij is de laatste tijd beslist niet de enige vrouw die dat doet.

  Om een vriendschappelijk vriendschap aan te gaan lijk me voor haar man niet zo prettig.
  Het zal eerder een bedrieging voor hem worden, lijk me. Het zijn wel een leuke ervaringen. Gezien de leeftijd zal ze geen “nog een vrijgezelle zus of vriendin” hebben. Zou dat wel zo zijn, dan heeft dat vast een reden. En het oog wilt ook wat:)

  Het zal inderdaad geen afwijzing zijn, maar soms vraag ik me wel af: Is dit niet meer een sollicitatie? In dit geval zal ik beslist niet reageren, want om een relatie maar iets te verstoren is totaal niet mijn bedoeling.

  Dank voor je reactie!

 • Dirk,

  Het klopt inderdaad dat vrouwen indirect laten merken dat ze een vriendje heeft. Dit overkomt iedereen regelmatig, dus voor de zekerheid vat dit niet persoonlijk op, maar hier zal jij geen last van hebben.
  Dit doen vrouwen meestal als ze het gevoel hebben dat je geintreseerd in ze bent en sexuele spanning voelen.
  Sommige houden het stiekem voor hun om te kijken hoe ver je gaat. Totdat ze je vertelt,
  maar ik heb een vriend!
  Schrik niet en reageerd beheersd en vraag hoe ze erbij komt dat je haar wilde versieren, en zeg dat ze niet jou type is, ze TE lief is.

  Dat een vrouw zegt dat ze een vriend heeft is in mijn ogen geen afwijzing, want JIJ valt op een goed meisje en ZIJ wil niet vreemdgaan. Had ze ook niet gedaan als het jou vriendin van…

 • @Rachid,

  Dank je voor je leuke reactie!

  Het gaat hierbij om (40+) vrouwen die getrouwd zijn met kinderen.
  Dat ik het niet persoonlijk opvatte, heb je me goed ingeschat! ; )

  In dit geval vroeg ik niet haar aandacht, maarzij trok mijn aandacht.

 • Hey,

  Duidelijk is dat je een afwijzing niet persoonlijk op moet vatten.
  Mijn opvoeding (mn moeder) heeft me geleerd om altijd veel rekening te houden met wat anderen denken, dus als ze je afwijzen dat ook aan te trekken.

  Heeft iemand tips om me daar compleet van los te koppelen? Heeft het iets met zelfvertrouwen en jaloezie te maken?

  Rik

 • @Rik

  Dat is ook een groot probleem bij mij, eens je je niks meer aantrekt van wat anderen denken van jou kan je veel makkelijker ontspannen en speels zijn vind ik… Soms heb ik enkele dagen waarop het me totaal niks kan schelen wat anderen van me denken. Maar de laatste dagen trek ik me het weer aan en is men zelfvertrouwen aanzienlijk afgenomen. Als je denkt wat anderen van jou denken moet je gewoon STOP! zeggen in je hoofd, maar dat is niet altijd even makkelijk.

 • Heey,

  iets totaal anders, maar ik weet niet waar ik het moet berichten:

  Voor de Mannen die vanavond thuis blijven:
  Op tv schijnt er een documentaire om 20.30 te zijn over het veroveren van vrouwen. Van ‘hoe je iets moet zeggen’ tot ‘hoe moet je een vrouw aanspreken op straat’. Lijkt wel een beetje op de vrouw-veroveren cursus.

  Groetjes,
  Tom

 • @Rik,

  Met respect voor je ouders en de opvoeding die je hebt gehad. Dat is mij ook geleerd.
  Toch….. is dit een andere vorm van er niets van aantrekken wat anderen denken.
  Dit is een methode om op een spontane manier een vrouw te Veroveren. Daar hoef je geen schaamtegevoelens over te krijgen om wat anderen daar van denken.
  Jij mag anders zijn als anderen, mits je je niet misdraagt of negatieve invloed uitoefend waardoor je anderen kan kwetsen. Maak plezier! Dat zal ook de bedoeling zijn geweest.

  @Simon,
  Mijn mening:
  Dat het de ene dag beter af gaat dan de andere dag is heel gewoon. Dat hoort erbij.
  Zeker weten dat de meesten van ons hier last van hebben, waarvan ikzelf ook. Soms heb je een dag / week dat het even niet meezit. In dit geval geloof ik niet dat het om minder Zelfvertrouwen gaat. De ene dag gaat het gewoon beter dan de andere dag. In dit geval moet je volgens mij er gewoon eventjes bij neerleggen. Je komt vanzelf weer in een situatie dat het weer lukt zoals je gewend bent. Soms heb je gewoon even rustperiode nodig.

  @Tom,

  Dank je voor de tip! Het is op Nederland 3 van 20.30 – 21.30 uur
  Het is leuk om dat een keer per film te zien.

 • Ik heb al veel tegenslagen geïncasseerd en had het me allemaal persoonlijk opgenomen. Maar van de ervaring leer je hoe je filters dan zult zetten. Hangt allemaal van je persoonlijke verlangen en eisen af.

  Hoe kun je uw sterk voelen na een afwijzing, ook al vat je dan niet persoonlijk op?

  Ik wacht nog op de goedgekeurde reacties te verschijnen. Heb er een paar zo geplaatst en wil ook eens zien dat ze uitgebracht worden!

 • Heren even een vraag tussendoor:

  Ik zag net op tv een reclame dat uit een onderzoek bleek dat veel vrouwen goed gestijld haar belangrijker vinden dan oogcontact. Mijn vraag is: is dit echt waar of is dit slechts reclamepraat.

  Gr. Richard

 • @ Richard

  Hahah leuke reclame! Ik weet zelf niet wat ze belangrijker vinden?

  Ik denk dat hun haar wel erg belangrijk is. Moet je die reclames van tegenwoordig bekijken! Typ in Google ”haarverzorging” in en je komt bijna alleen websites tegen specifiek voor vrouwen.

  Ik weet wel dat voor succes goed oogcontact erg belangrijk is. de oefeningen in ijsbreker hebben voor mij de doorbraak gemaakt…

 • Geloof of niet, maar ik ben niet zo lang geleden afgewezen door een meisje. Ik heb de technieken toegepast en het werkte half en half. Het verbeteren van de vaardigheden zal nog een tijdje duren. Ik had geen liefdesverklaring afgelegd. Verbaasd stond ik daar met mijn mond vol tanden. Zij was zo uitdagend me aan het plagen en vervolgend plaagde ik haar, had nog een luchtig gesprek over allerlei zaken wat meisjes zo interessant vinden. Toch had ik een complimentje gemaakt over haar uiterlijk en dan een soort lievelings woordje gezegd. Toen was het kwaad al geschied.

  Wat ik fout deed was dit:
  – te overhaast tewerk gegaan
  -met een half oor geluisterd
  -teveel geforceerd waarbij dat ze naar haar ex verlangde

  Iemand enige idee voor remedies?

 • Een goede coach van mij zei altijd: “je moet net alsof doen bij een vrouw alsof je aan het oefenen bent voor de volgende vrouw”. Als je het zo speelt, dan kan je het spel goed spelen omdat je de vrouw dan niet op een voetstuk zet.

  Alhoewel ik een onzeker persoon ben van nature. Durf ik raar genoeg wel op elke vrouw toestappen. Toont dat ik een beetje meer zelfvertrouwen heb….

  Maar goed artikel thanxs.

 • @Pierre

  Uw coach zal uit ervaring spreken. Het is voor iedere beginner heel moeilijk om zomaar een gesprek met haar aan te knopen. Zelf heb ik er last mee. Hangt eigenlijk af van welk vlees dat je in de kuip hebt!

  Onzeker? Dan wordt het tijd om aan je zelfbeeld te verbeteren. Onzekerheid is een angst op zich. Je kan dit overwinnen door victor zijn blog over zelfvertrouwen te gebruiken. Een deel van overvloedconcept laat dit toe omdat je durf en lef toont om een meisje/vrouw toe te stappen. Je hebt totaal geen last van zelfsabotage en das heel belangrijk. Wat jij zegt van raar genoeg, spreekt dat van nature uit je instinctgevoel aanvoelt!

  Probeer die angsten die je hebt weg te werken. Er bestaan boeken over zelfvertrouwen en zelfzekerheid. Als je nu eens ervan koopt zal je zien wat je waard bent en hoef je niet meer onzeker te voelen.

  Veel succes met je dames!

 • Pierre,

  Het is prima dat je actie onderneemt om beter te worden met vrouwen. Sommige mannen lezen graag dingen over vrouwen, maar durven ondank de kennis niet in actie te komen..

  Veroveren is GEEN spel. Absoluut niet. Waar Victor voor staat is eerlijkheid, maar toch wel haar hart veroveren. Hij leert ons naar ons mannelijk instinct te te luisteren die we allemaal hebben en doormiddelen daarmee (weer) de juiste mentaliteit te verkrijgen waar vrouwen gek van worden.

  Ik vind het jammer dat je zegt ”doen alsof”. Ga eens na, vind je het leuk dat je vrouwen op de eerste plaats zet en dan pas je zelf? Nee, dat wil niemand. Zorg er daarom voor dat je vrouwen voor die reden niet op een voetstuk plaatst. Je loopt niet achter haar aan, omdat je houdt van wie je bent en waar JIJ voor staat. Ik heb het erg druk met mijn verhuizing naar Utrecht en ben van plan om voorlopig niet meer te bloggen.

  Werk aan je zelfvertrouwen en denk positief. Veel succes!

 • Iedereen voldoet niet aan het ideale beeld van een vrouw. Ik probeer altijd het beste eruit te halen… Alleen soms raak ik m’n zelfvertrouwen kwijt en merk ik gelijk dat het me ineens niet zo goed meer gaat… Raak dan gefrustreerd en dan is m’n kans helemaal verkeken… Dankzij de vele bloglezers kan ik er beter mee omgaan.

  Nu denk ik dat er iets is in m’n zelfbeeld en uitstraling, ik denk dat ik te graag verliefd wil worden. Ook voel ik me overgeslagen in m’n vriendengroepje omdat deze allemaal een vriendin/vriend hebben en ik steeds vaker buiten de boot val. Soms wil ik dat alles weer was als vroeger. Ik weet dat dit niet zal gaan gebeuren en dit zal blijven zoals het nu is.

  Hoe kan ik beter met deze gevoelens omgaan, ik wordt er gek van in m’n kop, elke keer word ik herinnert aan het gevoel dat ik zo’n beetje alleen ben elk weekend… Kan niet zeggen tegen m’n maten: ga je mee naar Breda stappen want dan zitten die vrouwen er weer tussen. En elke vrouw die ik aanspreek is ook niet de dame waar ik altijd een afspraakje aan over hou.

 • @ Mick,

  Maak je geen zorgen, want wat jij hier openlijk durft te bespreken overtreft ons mannen allemaal. Ik twijfel elke dag over mijn uitstraling. Ik denk dan hoe ziet de vrouw mij? ziet ze dat ik aan het twijfelen ben? Deze twijfels verpesten ons succes. Jammer.

  Goed nieuws. Wij hebben Victor die ons de ins en outs leert over het veroveren. Dus wil het veroveren nu niet lukken, dan zal dat in de toekomst anders kunnen zijn. Veroveren is een kwestie van durfen en oefenen.

  Het idee dat je verliefd wil worden komt denk ik doordat je je vrienden kring ziet met allemaal een partner. Alleen jij. Dit is niet erg, Dit is juist mooi.
  Waarom? Jij hebt volop keus en kan elke singel vrouw nog uitkiezen die jij wilt. Je kunt met verschillende vrouwen naar bed zonder dat je iemand bedriegd. Je hebt volop mogelijkheid om te oefenen met alle vrouwen…

  Zie je het verschil Mick? Je leeft eigenlijk in overvloed…
  Bespreek je gevoelens en ideeën op de blog. Het helpt je vooruit te komen 😉

 • @ Mick

  Ja dat is moeilijk, ik had dat ook. Het is een beetje doelloos rondlopen zoals ik nu ronddwaal. Je hoeft niet altijd een afspraakje te hebben met elke dame. Slechts een paar die tijd voor je vrij hebben. Ik weet precies hoe jij je voelt, zelfs meer nog. Ik heb dat ook constant, maar ik leer ermee leven. Het is wennen dat je zogezegd ‘alleen’ bent maar dat heeft ook zijn voordelen. Ik merk zelf als ik een vriendengroepje terecht kom en ik zie dat ze allemaal een liefje hebben, maar dat doet me zelfs niets meer binnenin. Er is daar namelijk een mentaliteitsregel ervoor. Kijk ze eens na!

  Verliefdheid, dat is uw probleem als je het zelf zegt, maar het is beter als je dat onder controle kunt houden! Gebruik dan mijn affirmatie, dat zeg ik steeds binnenin, “probeer deze kerel te veroveren dames en ze weten nooit waar ze aan toe zijn”. Uiteindelijk zal dat van je lichaamstaal af te lezen zijn. Maak je geen zorgen om verliefd te worden of zo alleen beschouwd door je vrienden of maten. Jij hebt niets te verliezen, zij wel, bijvoorbeeld hun eigen liefje. Het is een beetje brutaal gezegd, maar dat opent weer mogelijkheden om aanzetten van veroveren. Ik ben resistent tegen verliefdheid, mij krijgen ze niet meer zot zoals vroeger, teveel afgewezen en ook wel eens persoonlijk. Nu komt het er op neer dat je keuzes maakt en er niet teveel bij nadenkt. Ik ben ook een zeer lange tijd alleen en me kan dat zelfs niets meer schelen, zolang ik maar ik geloof en werk in dat overvloed concept.

  Veel succes nog Mick!

 • Meer succes door afwijzing, ik heb de rollen maar eens omgedraaid…

  Tijdje geleden een vrouw leren kennen, ze trok me aan en ze ketste me vervolgens af. Niet 1 keer, maar een paar keer ging dat zo. Ik was het zat, ze speelde een spelletje met mij en dat soort spelletjes daar hou ik niet van. Dus ik ben maar eens mee gegaan in haar spel, en op het moment suprême heb ik haar maar eens de waarheid verteld…

  Ik zal de details besparen, maar toen ze naakt tegen me aan lag en me vertelde neem me dan… Toen heb ik haar verteld, geniet er nou maar van hoe het nu is, want verder ga ik niet met je…

  Ik ben een vent van 40 en ik zoek een serieuze relatie en als jij een vrouw bent die opzoek is naar goede sex moet je gewoon verder zoeken, mij neem je niet, en ik jou nemen dan moet je heel wat in je mars hebben meisje….

  Nou dan volgt er een vreemde situatie, maar ze doet wel elke dag bellen en ik weet 100% zeker dat ze me echt wil… succes door afwijzing hahaha

 • @ Marco

  Ik ken jouw situatie natuurlijk niet, maar wat je gedaan hebt toont erg veel zelfvertrouwen. Alleen dat jullie samen zo met elkaars gevoelens omgaan is geen goede fundering voor een relatie… Ik heb vrouwen zo vaak laten zien dat een sexuele prikkel niet zo belangrijk is zoals ze denken van onze mannen… Zou nooit sex met zo’n vrouw kunnen hebben die speelt met mijn gevoelens en gedachten. Ik zou hetzelfde botte trucje hebben uitgehaald.

  Goed werk.

 • @ Andy

  Ik vind het fijn dat ik m’n gevoelens hier weg kan schrijven. Ook ik heb m’n gevoelens en gedachten nog niet op een rij… Het is een dipje wat ik nu ervaar. Het klopt, ik heb niks te verliezen en ik ben ook de man die de vrouw gelukkig kan maken, alleen moeten ze het wel verdienen haha.

  Bedankt.

 • @ Mick

  Sterk in je schoenen staan, zelfvertrouwen daar gaat het om maar wees vooral een echt mens…. Goed dat je het van je af schrijft en dat je op deze manier je gevoelens kwijt kan, het maakt je tot een echt mens… En uiteindelijk willen willen echte mensen ook een echt mens als hun partner hebben… Geduld hebben is een schone zaak, en jij weet zelf wel wie de juiste voor jou is…

  Schouders recht, je hoofd omhoog en wees die trotse vent die zijn liefde aan een bijzondere vrouw wil schenken…

 • @ Mick

  Misschien voel je erdoor beter ik snap precies wat je voel. Ging een keer met een maatje uit en lekker met ze 2en flirten. Waar ik altijd aan moet denken is dan aan dat maatje en zijn vriendin. Hij heeft een leuk huis een leuke auto en ze wonen al 3jaar samen. Ooit heb ik hem gevraagd ben je nu echt gelukkig en keek diep in zijn ogen.

  Hij zei JA maar keek voor één seconde de andere kant op.

  Nu mag jij mij zeggen ben jij gelukkiger alleen of ongelukkig samen met iemand.

 • @ alle versierkunstenaars

  Bedankt voor jullie feedback, ik voel me er meteen al een stuk beter door. Ik vind het gewoon fijn om verliefd te zijn. Ik heb een stapje terug gedaan en hou me lekker bezig met flirten en met leuke vrouwen ontmoeten en filteren… Ik merk dat het soms moeilijk is als je al die leuke koppeltjes ziet op een verjaardag en weet dat je in de avond alleen naar bed gaat. Nu ben ik lang aan het nadenken gegaan en kwam ik tot de conclusie:
  alleen zijn is zo slecht nog niet. Zoek nieuwe hobby’s nu en ga anders lekker alleen naar de kroeg als ik daar zin in heb, ik hoef geen verantwoording af te leggen bij alles wat ik doe. Eigenlijk is flirten en veroveren leuker dan een echte relatie hebben en dat gaat niet altijd even makkelijk met een vrouw aan je zij.

 • @ Mick,

  Fantastisch. Ik lees je reacties de laatste tijd en ik moet zeggen dat ik vind dat je het steeds beter doet. Prima!

  Je reactie hierboven is een waardevolle reactie. Vooral toen ze zei dat een relatie nemen niet beter hoeft te zijn dan een single leven waarin je volop kunt flirten en veel vrijheid hebt 😉 Alleen ergens heen gaan is ook prima. Weinig mensen die dat doen. Jij wel !

  Je begint gelukkig in te zien. Wat voor overvloed er eigenlijk is…

 • @ the guys

  gelukkig ben ik nu een jaar verder na deze laatste blogbericht. heb toen erg veel hartzeer over gehouden… maar ook fijn om eens naar 8 relaties een relatie mee te maken hoe het voelt om verliefd te zijn. het grappige is eigenlijk dat ik sinds augustus weer contact met haar heb. ben bij haar blijven slapen in een bed en zelfs sex met haar gehad. het rare is dat er helemaal niets was. geen gevoel, geen aantrekkingskracht…en over bepaalde moeilijke dingen die ze meemaakt en waar ze over praat met me. geeft me het gevoel dat ik alleen goed genoeg ben als praatpaal… nee het contact is leuk, maar meer zal het niet meer worden…ze heeft haar zwakte getoond aan me ze veroverde mij opnieuw waardoor de goede spanningen langzaam wegvloeien. ze is gewoon niet intressant genoeg meer. eigenlijk ook heel erg raar. eerst zou ik voor haar de wereld over reizen desnoods. hoop dat ik snel dat gevoel weer ervaar…ik zou daar elke dag wel van willen genieten…

  greetz

 • Hallo allemaal,

  Ik heb laatst een meisje dat ik heel erg leuk vind uitgevraagd (of ze wat wil gaan drinken). Ze zei ja, maar ze wil wel vriendschappelijk wat gaan drinken zei ze.

  Dit voelt als een afwijzing omdat ik haar natuurlijk met hele andere motieven heb uitgevraagd. Nu is het zo dat het toch pijn doet, vooral omdat ik haar erg leuk vind. Ik vind werkelijk alles aan haar leuk.

  Ze zeggen wel dat er genoeg vis in de zee is, maar er is maar één meisje zoals zij.
  Ik heb het er best moeilijk mee. Natuurlijk vind ik het knap van mezelf dat ik die stap heb gezet, maar nu overheerst vooral teleurstelling.

  Kunnen jullie me een beetje helpen?

  Michael.

 • @ michael

  hmm dat is wel erg vervelend. liefde is nou eenmaal niet af te dwingen. toch zou ik niet met de handen in het haar gaan zitten. die verliefdheid slijt vanzelf heel snel en je zal snel honger hebben naar vrouwelijk schoon. wetend dat je dan wel een vrouw tegenkomt die wel van jou charmes gediend is.

 • Misschien is het een beetje raar om te posten op een oude topic maar ik wou het graag even delen.

  Een meisje die ik al 4 jaar echt leuk vond (liefde op het eerste gezicht) leek geen enkele intresse in mij te hebben, door wat subtiele vragen te stellen 3 jaar terug kwam ik er ongeveer achter dat ze dus ook echt geen intresse had. Een 1-2 jaar terug zijn wel heel veel met elkaar om gegaan, lekker naar de bios en veel samen zijn als goede vrienden, handen vast houden knuffelen een kusje geven. Alles was er. Nog dacht ik aan die afwijzing van eerder dus ik durfde het niet te dromen en brak het dus ook snel weer af.

  Nu een paar maanden geleden heeft ze een vriendje gekregen (we gingen naar andere scholen en zagen elkaar nouwelijks) en ik wou zo graag mijn gevoelens kwijt dat ik besloot het haar te vertellen omdat ik er anders toch er mee rond blijf lopen. Nadat ik het gezegt had luchte het zo op en dacht eindelijk het is klaar.

  Maar vervolgens word mij gezegt dat ze mij ook leuk vond! En ze stelde de vraag waarom ik zo laat kwam en zei zelf sorry dat ik er ook nooit mee kwam. Dit was dus erg balen. Ik weet het is niet de bekende afwijzing van nee ik zie niks in jou, maar het blijft een afwijzing. Haar keuze is gemaakt voor haar vriendje (logisch) en ik moet het accepteren.

  Na een week me hoofd overstuur gehad te hebben heb ik het een plek kunnen geven en ga ik nu weer met haar om als voorheen (misschien wel beter zelfs). Maar iets wat ik wou beëidingen is nu pas juist net begonnen. Maar ik heb besloten om haar los te laten en gewoon zo met haar om te gaan als eerst, want daar is ze tenslotte ooit verliefd op geweest.

  Groeten.

 • Graag een duwtje in de rug krijgen of net niet.

  Ik heb nu 2 maal gedate met e meisje en ze spreekt mij aan hoor.
  1ste maal een zondagnamiddag stappen te Sluis.
  2de maal met haar dochter (4jaar) erbij gaan wandelen in een bos.

  Tussen de date hebben we zeer weinig tot geen contact met elkaar gehad of enkel om af te spreken.
  Op mijn telefoontje van gisterenavond kreeg ik volgende reactie.
  “Hallo, zie nu pas dat je gebeld hebt. Geluid stond af. Nogmaals bedankt voor de puzzels voor (naam dochter), ze is er tevreden mee.
  Kris ik wil wel eerlijk zijn tegen u, je moet weten dat ik niet toe ben aan een nieuwe relatie, ik ben nog maar 2 weken gescheiden. Ik voel mij niet goed in mijn vel en heb tijd nodig om van de afgelopen 6 jaar te bekomen en mijn nieuwe leven met (naam dochter) op orde te krijgen.
  Ik weet natuurlijk niet wat u verwachting is, maar hoop dat je dit begrijpt en mij niet kwalijk neemt.
  Slaapwel en groetjes (haar naam)

  Op de laatste date zei ze wel tot later, de tranen kwammen een beetje in haar ogen. Van haar dochter kreeg ik een ferme kus op de mond en een goeie knuffel. Van haar kreeg ik ook een knuffel bij vertrek.
  Ik belde eigenlijk om terug met haar aftespreken.
  Ken haar al 2 jaar op zakelijk vlak.
  mag ik haar nu nog contacteren om bijvoorbeeld nog naar de cinema te gaan?

  1. Kris, bedankt voor je reactie.

   Ze is erg duidelijk over hoe ze momenteel in het leven staat. Ze wil geen (eventuele) nieuwe drama en heeft weinig ruimte om echt rekening te houden met iemand anders. Dus ze stelt zich niet open voor een relatie.

   Wat wil jij Kris?

   1. De eerste date is tot stand gekomen op een tentoonstellingsbeurs. Zij is vertegenwoordigster bij een firma en ik ben klant bij deze firma. Als ze hier bij mij op het bedrijf langskomt zie ik aan haar dat ze mijn werk bewonderd. En op de beurs (eind januari) hadden we een gesprek, het ging vooral over haar privé, zei nam dan het initiatief! Dat moment heb ik haar uitgevraagd om eens een zondagnamiddag naar Sluis te gaan. Dit was 1 februari dan en na 2 weken heb ik haar uitgevraagd om eens te gaan wandelen met haar kindje erbij. Dit was dus dit weekend het geval.
    Bij het afscheid kreeg ik een kus van haar dochter op de mond en een ferme knuffel, van haar kreeg ik deze knuffel ook! Ik werd zowel door haar dochter als haarzelf hartelijk uitgezwaaid en duidelijk vermelde ze tot later!

    Ik ging haar gisterenavond terug uitvragen om dit weekend terug te stappen.

    Wat zou jij doen? We hebben weinig tot geen gemeenschappelijke vrienden, moet ik nu terug wachten tot zie initiatief neemt? Op haar zou ik wel verliefd kunnen worden, ben dit misschien wel al een beetje! Op haar (bovenstaande) sms heb ik deze morgen gereageerd “Goeiemorgen, 🙂 kzal deze avond wel terugbellen! Alvast een fijne dag aan jullie daar! :-)”

    Is het verstandig om te bellen? Mag ik haar dan vragen hoe ze haar voelde toen ik afscheid naam van haar? … Ikzelf ben bij vrouwen geen vlotte prater, maar kan wel goed luisteren.

    1. Kris, je hebt/had beloofd om te bellen. Na zo’n belofte is het verstandig om te bellen. Heb je haar inderdaad gebeld?

     Mag ik haar dan vragen hoe ze haar voelde toen ik afscheid naam van haar?

     Vragen naar haar gevoelens kan haar een gevoel van druk geven; alsof ze iets moet met jou. Dat is een weg die waarschijnlijk niet goed uitpakt.

     Je bent verliefd… Beste Kris, deze vrouw heeft geen balans en heeft aangegeven niet iets serieus te kunnen/willen beginnen. Jouw verliefdheid kan haar juist onder druk zetten zodat ze er op een gegeven moment echt een punt achter zet.

     Het is de kunst om haar niet onder druk te zetten en er voor haar te zijn wat betreft plezier en genot. Een frisse wind, even weg van alle problemen. Weer genieten van het leven!

     Kun je hier iets mee…?

     1. Ik heb haar inderdaad opgebeld en heb niet naar haar gevoelens gevraagd! Ik heb vermeld dat ik aangenaam verrast was van haar dochter, …

      We hebben het ook over het werk gehad, ze zal contact opnemen om volgende week bij mij op het bedrijf eens langs te komen. Bij de vorige onbeantwoorde telefonische oproep had ik de intentie om haar uit te vragen om naar de cinema of iets dergelijks te gaan, maar dit heb ik nu niet gedaan.

      Je vermeldt “het is de kunst om haar niet onder druk te zetten en er voor haar te zijn wat betreft plezier en genot. …”

      Moet ik nu zelf het initiatief behouden om haar geregeld eens uit te vragen? Als ik moet wachten tot ze zelf eens langskomt ivm haar werk en dan nog signalen uitzendt die mij aanzetten tot haar uitnodigen voor een uitstap.
      Dat laatste lijkt mij geen optie of het wordt een lijdensweg voor mij.

      In het uitgaansleven zullen we elkaar niet tegenkomen, wegens geen of weinig gemeenschappelijke vrienden en de afstand!

      Na het lezen van enkele boeken van jou zou ik nu het initiatief behouden om een afspraakje te maken. Maar als ik dit te vaak doe, zou ze dan misschien wel druk voelen?

      1. Ik heb een paar dubbele reacties verwijderd Kris; de eerste stond al online.

       Dus voor jou is het geen optie om te wachten op haar signaal om haar weer uit te nodigen. Begrijpelijk.

       En je geeft aan dat het dan een lijdensweg wordt voor jou… dit is het belangrijkste punt van alles. Je voelt ergens een afhankelijkheid (wellicht door beginnende verliefdheid). Ongeacht hoe je het probeert te spelen, waarschijnlijk speelt dit gevoel van afhankelijkheid je parten tijdens het Veroveren.

       Ze is eventueel toe aan een man die haar af en toe warmte geeft en genot schenkt. Ze staat (voorlopig) niet open voor echt intimiteit en een relatie.

       Advies: ontmoet andere vrouwen waarmee je niet zo moeilijk hoeft te doen. En pas mijn E-coachsysteem toe, want die heb je toch in bezit?

       Wanneer je deze vrouw kunt loslaten (lukt je dat wel?), zou je eventueel een volgend afspraakje kunnen voorstellen. Relax, zonder over gevoelens te moeten praten of ‘haar te steunen’. En spreek het liefst af zonder haar dochtertje, omdat dat vermoedelijk extra dilemma’s oproept. Als haar dochtertje steeds meer dol op jou wordt, kan dat ook een probleem vormen; druk om het contact met jou aan te houden.

       1. Ik ben reeds in het bezit van jouw E-coachsysteem, heb daar al steun aan gehad! Waarvoor dank.

        Vorige week is ze dus langsgekomen op het bedrijf nadat ze een telefonische afspraak had gemaakt. Tijdens het zakelijk gesprek konden we elkaar goed aankijken in de ogen, op het moment van haar vertrek heb ik haar uitgevraagd om naar de cinema te gaan volgende week zaterdagavond en vooraf iets te eten bij mij thuis. Ze is daar op ingegaan, ze vermelde wat ze niet lustte, maar we hebben geen oogcontact meer gehad als de vraag gesteld was!

        Ondertussen heeft ze een sms gestuurd, dat het haar niet goed uitkomt, (teveel werk voor het werk en de voorbereiding van haar reis). De cinema loopt niet weg en kunnen we andere keer doen é. Geniet van het weer en we horen elkaar nog. Groetjes …

        Tevens vroeg ze ook hoe het was met mij! ik ben van plan om deze sms niet te beantwoorden. Ik hoef toch geen onnodig contact te zoeken?

        Aan wie is nu het initiatief om een volgend uitstapje te plannen? Als ik de vraag stelde hadden we geen oogcontact meer en ik keek niet weg en wil haar ook niet onder druk zetten!

        Ondertussen ga ik ook met een meisje van 14 jaar jonger (21 jaar) uit

        Ik kijk uit naar u reactie, heb daar goeie steun aan!

        1. Hoi Kris, mooi om te horen dat het VrouwVeroveren E-coachsysteem je goed bevalt. Graag gedaan 😀

         Dus je hebt een voorstel gedaan waar ze op inging. Maar later haakte ze af.

         Wat vind je daarvan? Afspreken gaat niet vlot…

         Tevens vroeg ze ook hoe het was met mij! ik ben van plan om deze sms niet te beantwoorden. Ik hoef toch geen onnodig contact te zoeken?

         Wat voor contact is volgens jou ‘wel nodig’?

         (Je mag reageren dat het goed met je gaat en dat je hoopt dat het ook goed met je gaat.)

         Aan wie is nu het initiatief om een volgend uitstapje te plannen? Als ik de vraag stelde hadden we geen oogcontact meer en ik keek niet weg en wil haar ook niet onder druk zetten!

         Dus na het voorstel vermeed ze oogcontact? Dat klinkt niet goed.

         Klopt het dat je haar toch wel weer een keer op het werk ziet in de toekomst?

         Advies: je hoeft verder het contact niet te onderhouden met de vrouw die zo moeilijk doet (omdat ze met zichzelf worstelt). Zo kan zij (hopelijk) wat bijkomen, werken en reizen.

         Met andere woorden, laat haar los. (Dit is vermoedelijk niet leuk om te horen omdat je al een beetje verliefd bent geworden.)

         Wanneer je over een tijd haar weer op het werk ziet, kun je alsnog weer wat voorstellen. Dan heeft ze misschien meer balans gevonden en de recente scheiding meer achter zich gelaten. Mocht dat het geval zijn, dan doet ze niet zo moeilijk meer om af te spreken (en verder).

         Kris, jij verdient een vrouw die zich durft open te stellen! Ik gun jou dat van harte… gun jij dat jezelf ook? Filteren (hoofdstuk 7) is essentieel.

         Dus… richt je maar lekker op de jonge dame 😀

         1. Heb ondertussen bijna 3 maand al een relatie met dat meisje dat 14 jaar jonger (21 jaar) is! 🙂
          Wekelijks haal ik haar thuis op om de zaterdagavond bij mij thuis samen door te brengen. Zei heeft mij nog niet voorgesteld aan haar ouders, vraag daar ook niet achter, maar ik heb daar toch mijn twijfels bij.
          Haar pa maakt soms een negatieve opmerking daaromtrent over tegen haar.
          Het weekend dat nu komt gaat ze alvast mee naar het avondfeest van een huwelijk.
          Wanneer ze naar haar proclamatie(diploma-uitreiking) gaat op het eind van deze maand vraagt ze mij niet mee. Ze durft mij misschien niet voorstellen aan haar ouders en vrienden. Heb haar daar nog nooit over aangesproken en ben dat ook niet van plan, maar ik voel mij zelf daar niet zo goed bij.
          Ik wil ook geen druk uitoefenen op haar.
          Graag had ik wat tips van jou hieromtrent gekregen

          1. Kijk eens, het is wat geworden! 😀

           Dat ze je niet voorstelt aan haar ouders kan inderdaad zijn omdat haar vader niet achter jullie relatie staat. En grote kans dat dat ook de reden is waarom ze je niet uitnodigt voor de diploma uitreiking. Vermoedelijk speelt hetzelfde bij het voorstellen aan haar vrienden en vriendinnen.

           Maar dat haar vader het er niet mee eens is hoeft niet het punt te zijn. Het kan ook zijn dat ze gewoon plezierig samen wilt zijn en dat ‘je voorstellen aan haar ouders’ een te serieuze stap vooruit is. Ze is nog jong, zo vreemd is het niet.

           Sterker nog, misschien geniet ze juist wel van ‘het wereldje’ dat jullie samen vormen, zonder bemoeienis van de buitenwereld. Het kan haar een prettig gevoel van vrijheid geven met jou…

           Hoe leuker jullie het hebben, hoe meer het een punt voor haar kan worden dat ze je niet voorstelt aan familie en vrienden.

           Houd goed je eigen behoeften in de gaten. Misschien voel je je op een gegeven moment afgewezen en dan kan het vermijden van het onderwerp juist een probleem vormen. En dat kan wel degelijk een breekpunt worden van de relatie…

           Geniet van elk moment!

 • Gisteren avond heeft dit meisje onze relatie verbroken.
  Ik citeer hierna haar worden,

  Kvoel nog een beetje verliefdheid voor jou
  Je bent mijn beste vriend
  Je bent net als een broer voor mij
  Je moet beloven van contact te houden
  We hadden veel leuke babbels
  Ook deze nacht
  Het waren fantastische maanden met jou

  Ik heb daarop gereageerd met is het niet normaal dat verliefdheid overgaat in houden van!!!!
  De bal ligt in jou kamp.

  Gelieve dit te analyseren en wat zijn mijn mogelijkheden
  Khou ernorm van haar

  Kben wel niet van plan om contact te zoeken, kwil dat ze mij gaat missen en ik hoop zo dat de breuk alsnog hersteld kan worden. Als zij contact zoek zal ik haar niet negeren.

  1. Ik kan geen antwoord geven op de vraag of de relatie nog gered kan worden. Sowieso moet ik dan veel meer van de situatie weten. En zelfs dan…

   Vaak is het beter om niet aan te dringen op het doorzetten van de relatie. De druk voelt meestal onprettig en kan maken dat de redenen om het uit te maken juist sterker worden.

   Dus dat jij niet van plan bent om contact te zoeken, wie weet is dat precies het juiste. (Maar er zijn geen garanties te geven helaas.)

   Veel sterkte Kris!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *