Omhelsend stel. Toch is loslaten soms nodigzakelijk!

Sommige mannen zitten nooit om een vrouw verlegen. Ze worden vrijwel altijd vergezeld door een aantrekkelijke dame. Het lijkt wel alsof ze iets magisch bezitten dat hen veel aantrekkelijker maakt dan de gemiddelde man.

Wat doen zij wat andere mannen niet doen? Geven zij misschien nooit op, blijven ze volhard proberen tijdens het versieren? Of maken zij misschien gebruik van een geheim afrodisiac of feromonen spray?

Lees verder en ontdek snel het antwoord op deze belangrijke vragen. Ook geef ik aan hoe ook jij versneld vrouwen kunt versieren.

Ik begin met het opruimen van een paar veelvoorkomende misvattingen.

Je succes hangt niet af van…

 • een prachtig uiterlijk; al kleedt de succesvolle man zich over het algemeen beter dan gemiddeld en heeft hij meer oog voor zijn algehele verzorging
 • financiële rijkdom; geld hoeft en mag geen rol spelen
 • een perfecte babbel; al heeft de succesvolle man goede conversatievaardigheden ontwikkeld door de vele ervaring

Waar heeft de VrouwVeroveraar, de man die uitstekend kan versieren, zijn succes WEL aan te danken? Hij is doordrongen van het feit:

Persoonlijke afwijzing? Onmogelijk!

Zoals je in les 4 van mijn gratis cursus hebt gezien, kan je niet persoonlijk afgewezen worden. Het ligt altijd, altijd, ja altijd aan de situatie.

Af en toe krijg ik een e-mail van een cursist die zegt dat hij tòch wel is afgewezen omdat… (Vul in). Sommige vrouwen negeren hem, zien hem niet staan, laat staat dat ze ingaan op een ‘date-voorstel’.

Helaas heeft het meestal weinig zin om hem te overtuigen van het tegendeel. Hij blijft zich vasthouden aan het idee dat hij een blauwtje heeft gelopen omdat hij dat nu eenmaal gelooft. (Zie les 3 en 4 van de cursus Veroveren.)

Zolang hij zich het gedrag van vrouwen emotioneel blijft aantrekken, voelt hij zich telkens persoonlijk afgewezen. Hij wordt teleurgesteld en is vaak verdrietig.

Sommige mannen raken op een gegeven moment verontwaardigd en boos op vrouwen met als gevolg dat ze uit verbittering hun liefdesleven opgeven.

Zo hoeft het niet te zijn, in ieder geval niet voor jou. Want als je weet hoe je vrouwen moet aanspreken en je weet dat een eventuele afwijzing altijd aan de situatie ligt, wordt vrouwen versieren leuk.

Dus, een vrouw reageert niet positief als je haar aanspreekt? Het ligt niet aan jou maar aan haar. Waarschijnlijk is ze vanmorgen met het verkeerde been uit bed gestapt of komt het door die overdosis chocola…

Een vrouw heeft het te druk om af te spreken? Ook dat ligt niet aan jou maar aan haar. Ze geeft gewoon geen prioriteit aan haar liefdesleven en ze loopt daardoor veel moois mis, jou mis…

Voor succes met vrouwen: leer van je fouten

“Maar Victor, ik heb vervelende fouten gemaakt en ze wil me niet meer zien.”

Zodoende heeft ze je persoonlijk afgewezen? Nee dus! Het maken van fouten mag je jezelf niet kwalijk nemen. Een fout maakt jou niet fout! Het is namelijk menseigen om fouten te maken.

De succesvolle VrouwVeroveraar heeft zijn opmerkelijke succes te danken aan het feit dat hij niet bij de pakken neerzit. Hij is ontspannen, zelfverzekerd en vol zelfvertrouwen. Immers, hij weet dat hij niet kan verliezen.

Het doet hem weinig als hij vier vrouwen achter elkaar ontmoet en geen van allen wil meer. Hij blijft niet eindeloos proberen. Nee, hij gaat gewoon verder met de volgende, daar doet hij niet moeilijk over.

Voor hij het weet ontmoet hij een aantrekkelijke vrouw die zich wel graag laat verleiden en waar hij een goede relatie mee kan opbouwen.

Daarom geraken sommige mannen telkens snel aan de vrouw. Ze zijn soms niet eens zozeer vaardig in Veroveren, maar ze durven een vrouw los te laten. En het is aan jou om hetzelfde te doen.

Belangrijk voor een goed liefdesleven: loslaten

Stel jezelf de vraag, heb je de afgelopen tijd geprobeerd om een vrouw te versieren die daar eigenlijk niet voor openstaat?

Zo ja, doe wat de succesvolle man doet: ga verder met andere vrouwen. Je liefdesleven hoeft niet af te hangen van één vrouw, want er is een overvloed aan leuke vrouwen!

Laat haar los, ga verder, begin opnieuw: vandaag nog.

Ik wil graag weten wat je ervaringen zijn met het loslaten van een vrouw. Misschien gaat het om je ex of een vriendschappelijke vriendin? Plaats je reactie hieronder.

Gerelateerd:

 • 7 Misvattingen over het Overvloed-concept (38)
  Graag blijf ik geregeld bloggen over een van de belangrijkste concepten voor een goed liefdesleven: het Overvloed-concept. Wil je vlot vrouwen versieren, leef in overvloed! Als je nog onbekend bent met het […]
 • Conversatiefout om nooit meer te maken (82)
  Veel mannen weten niet dat ze deze conversatiefout maken tijdens hun conversaties met vrouwen. Maak jij deze vergissing ook? Pas op, de vergissing, deze blunder... komt je duur te staan in je liefdesleven! De […]
 • Opgeven – Waarom je de liefde mag opgeven (23)
  Wil je het opgeven op liefdesvlak? Dat mag! “Wat zegt Victor Verlon nu? Hij is flirtcoach, dus hij zou mij moeten motiveren om vooral niet op te geven! Toch?” ... Helaas denken sommige mannen dat ik ze als flirtcoach op […]
 • Zelfvertrouwen met Vrouwen – De Basis van Meer Zelfvertrouwen (49)
  Als je weinig zelfvertrouwen hebt, is het aanspreken en Veroveren van vrouwen moeilijk. Dus zo nu en dan ga ik bloggen over het vergroten van zelfvertrouwen. Te beginnen met vandaag: Vergroot je zelfvertrouwen door het […]
Een vrouw loslaten? Durf het! (Ontdek waarom)
Trefwoorden:                 

95 reacties op “Een vrouw loslaten? Durf het! (Ontdek waarom)

 • Hallo,

  Een aantal jaren geleden ben ik spontaan uit het niets een vrouw tegengekomen op de sportclub waar ik 2 jaar lang een relatie mee heb gehad op een gegeven moment is deze relatie helaas overgegaan.
  Het mooie van het verhaal is nu dat ik met haar alsnog een zeer goede vriendschap heb en ze me echt alles verteld (zelfs meer dan haar nieuwe vriend)
  Nadat ik haar heb losgelaten onstond er een hele andere situatie die veel positiever is en heb sindsdien geen problemen meer met vrouwen sterker nog ze bellen mij op voor een afspraak.

  M.v.g.
  Marcel

 • Goedenavond,

  Om maar meteen met de deur in huis te vallen: het leven is te kort om je tijd te verspillen aan vrouw die niet open voor je staat!

  Ook ik heb dit meerdere malen aan levende lijve meegemaakt, of ze nu raar reageerde toen ik haar aansprak, ze geen tijd had om af te spreken, of dat ik bleef ‘plakken’ bij een vrouw die mij alleen zag als haar ‘goede vriend’.

  Het komt allemaal op hetzelfde neer, jij als man zijnde, verdient een vrouw die tijd heeft voor je, die interesse toont, die het niet erg vind om bij jou te zijn.

  Zie dat als je doelstelling, en filter de vrouwen eruit die niet aan dit laatste beeld voldoen. Op die manier voorkom je dat je doelloos ronddwaalt op de grote oceaan, maar je een koers hebt om naar toe te varen.

  Het resultaat is dat je veel teleurstellingen voorkomt, meer tijd over houdt voor de leuke vrouwen, en dus gelukkiger wordt. Als je morgen weer de straat op gaat, kijk eens om je heen, en besef dat er meer dan genoeg vrouwen voor je zijn!

  Dus vergeet die ex, het mislukte afspraakje of die rare reactie die je kreeg toen je dat meisje aansprak. Geniet gewoon van je leven, en zie wat er op je afkomt.

  Veel plezier!

 • Met dit heb ik het soms wel wat moeilijk. Het grappige is dat je soms na elkaar een tijdje niet meer gezien te hebben (en ondertussen andere vrouwen veroverd te hebben) plots wel succes boekt.

  Zoals hier al gezegd, geniet van het leven.

 • Hallo Allemaal,

  Een tante uit Spanje heeft ooit tegen mij gezegd,dat je in elk mandje een eitje moet leggen. Klinkt misschien stom maar zoals ik nu lees kan ze best gelijk hebben. Het komt er op neer dat je niet al je geluk moet laten afhangen van één vrouw,zeker niet als ze er niet voor openstaat.

  Ook heb ik in een boek gelezen, dat als je een relatie met iemand wil beginnen ,elkaar minstens een jaar moet leren kennen. Kan best kloppen maar het hangt ook van de situatie af.Op dit moment heb ik een hele goede vriendschap met een vriendin, al ruim twee jaar maar ik zal dolgraag meer willen. De ene keer staat ze er positief over de andere keer wat minder. Probleem is dat ik al die tijd dat ik haar ken niet zomaar wil weggooien alsof het niets was. Om de een of andere reden blijf ik het proberen, wil ik het niet opgeven omdat ik ervan overtuigd ben, dat als ze mij één kans zal geven, ik het zou kunnen waarmaken.

  Ook al zie ik haar soms niet zo vaak, toch heb ik een hele mooie tijd met haar gehad, we zijn zelfs met vakantie geweest.We maken weleens ruzie maar ze heeft ooit toegegeven dat ze zich erg op haar gemak voelt bij mij.En ik geniet ook telkens als ik haar zie.

  Dus loslaten is voor mij wel een erg grote opgave maar misschien is het wel beter als ik dat doe.

  Ik vond dit artikel zeer uitgebreid en leuk om te lezen.

  Groet,

  Jefferson

 • Hoi Victor,

  Dit blog lijkt wel wat op de antwoorden van jou op de brieven die ik je schreef. Zat dat in je achterhoofd toen je dit schreef?

  Het loslaten van dat ene meisje gaat mij tot mijn verbazing ook goed af, maar misschien komt dat omdat ik af en toe haar hyves pagina bezoek waar zij met haar vriend op staat. (Ik weet het niet, wat denk jij?)

 • Victor,
  Ik wou even reageren op jouw stelling Persoonlijke afwijzing? Onmogelijk? Tevens wou ik ook een reactie op jouw E-cursus geven. Ik ben het er grotendeels mee eens wat er geschreven staat en denk dat er zowel over het ‘onjuiste’ gedrag van de man als vrouw genoeg valt op te merken. Maar met enige kritiek vraag ik me dan wel af waarom je alleen de aandacht erop richt hoe je het beste de mannen kunt steunen terwijl de oorzaak van dat mannengedrag vaak het resultaat is van het (onbeschoft) vrouwengedrag? Want dat gedrag raakt vaak kant nog wal, heeft al lang niets meer met fatsoen te maken en verpest direct de sfeer voor verdere communicatie!

  Een goed voorbeeld waarbij ‘Afwijzing onmogelijk’ goed naar voren komt is Les 4.

  De vergelijking met iemand die langs een restaurant loopt waarbij de kok zich niet afgewezen voelt vind ik niet juist want er is immers geen woord gesproken. Ik denk dat een man zich ook niet afgewezen zal voelen als hij langs een vrouw doorloopt. Maar dat wordt wel even anders als zij erbij zegt ‘zonder dat ze hem kent’ Ga weg engerd! En zo zal ook de kok van een restaurant zich wel degelijk afgewezen voelen als ik ‘zonder dat ik zijn eten geproefd heb’ tegen hem zou zeggen; ik hoef die vraat van jou niet! Dat lijkt me een realistischer vergelijking Victor.

  Maar wat me het meest verbaast in les 4 is dat je stelt dat het onmogelijk is om een man af te wijzen omdat zij hem niet kent??

  Wat blief zegt u!!?? Ik denk als het werkelijk waar kon zijn dat iemand het helemaal zelf in de hand heeft om zich wel of niet afgewezen te voelen, dan zouden alle delicten en geweldsproblemen in onze hele maatschappij afgelopen zijn nadat iedereen een E-cursus had gelezen en daar mee aan de slag ging.
  Wat mij ook erg opvalt in jouw beredenering is dat je in Les 4 begrip vraagt aan de mannen voor het onbeschofte gedrag van de vrouw dat ze (soms??) de man een schop probeert te geven zodat zij met rust gelaten zal worden. En dat is dan de vrouwelijke reactie op VEEL mannen omdat ENKELE daarvan erg hardnekkig en opdringerig zijn. Ik kan daar echter niets anders uit opmaken dat de Nederlandse vrouw er erg vaak naast zit met haar ongepaste gedrag en ik kan je zeggen dat het gros van de Nederlandse mannen daar totaal geen behoefte meer aan heeft! Dat is terecht de reden waarom de Nederlandse man steeds passiever raakt. Dus tegen de tijd dat je ook begrip aan de vrouwen zult vragen waarom ze een schop onder haar pruim krijgen van het merendeel van de mannen die altijd al ten onrechte bevooroordeeld zijn omdat de vrouw alle ruimte gelaten wordt om naar eigen ‘beschadigd’ inzicht te kunnen zeggen wat ze wil, zal ook de kloof tussen mannen en vrouwen kleiner kunnen worden!

 • Enkele korte reacties:

  1) Je moet eerst een vrouw hebben vooraleer je ze kan loslaten. Ik dacht dat deze cursus erop gericht was vrouwen te veroveren, niet om ze los te laten.
  2) Als je bijzonder veel vrouwen aanspreekt kom je niet meer serieus over en lijkt het op een spelletje. De vrouwen zien dat door en haken daar op af.
  3) Je zegt ‘er is een overvloed aan leuke vrouwen’. Dan moet ik die overvloed nog eens zien. Na 10 jaar uitgaansleven is er een onbalans. Je kan de vloer leggen met vrijgezellenmannen, maar de deftige vrijgezelle vrouwen zijn bijzonder schaars. Je vindt ze ook steeds moelijker in de uitgaansbuurten.
  4) Een man moet ook zijn fouten kunnen toegeven om eerlijk en oprecht te blijven. Doen alsof je neus bloedt wordt meestal niet in dank afgenomen.
  5) Als je op het internet vrouwen aanspreekt krijg je maar bijzonder zelden een antwoord terug, tenzij het geen aantrekkelijke vrouw is die moeilijker aan de bak komt. Dit is ook een vorm van afwijzen. Misschien bestaan daar trucken voor?

 • Even reactie op dat verhaal van Jefferson. Heb ook een goeie vriendin die ik nu 1.5 jaar ken. De ene keer ziet ze een relatie wel zitten, de andere keer weer niet. Net hetzelfde verhaal als dat van jou. Is idd moeilijk om dat helemaal op te geven. Weet ook niet goed wat ik zou doen.

  Groeten Ronny

 • De 5 punten die Sam opnoemt, vind ik wel heel treffend, in het bijzonder puntje 3 en 5.
  Het zou leuk zijn moest je daar even op kunnen reageren, Victor (of anderen).

 • Wel zoals meerdere hier heb ik een beste vriendin voor al 10 jaar en ook dezelfde situatie. Zij heeft me gezegd dat ze me graag ziet , maar toch lukt het niet. We hebben elkaar nog steeds graag. En het is inderdaad moeilijk om dat los te laten als je weet dat ze van je houd of heeft gehouden.

 • Hierbij wil ik toch even mijn eigen mening kwijt over de geplaatste reactie van Sam.

  1) In mijn ogen wordt er bedoeld dat je een vrouw die je wil veroveren moet kunnen loslaten om ze daarna “beter” te kunnen veroveren, of om een nieuwe kans te krijgen om ze te veroveren. En uit mijn ondervinding klopt dit soms ook!

  2) Als je er een spelletje van maakt is er veel kans op dat de vrouwen dit inderdaad door hebben, maar dat wil ook zeggen dat als je oprecht en met goede bedoelingen veel vrouwen aanspreekt andere vrouwen dit ook door hebben. Gebruik dit in je voordeel.

  3) Je moet je niet alleen focussen op het uitgaansleven om leuke vrouwen tegen te komen. Je kan de vrouw van je leven voor hetzelfde geld in de buurtwinkel naast de deur tegenkomen. Je kan OVERAL leuke vrouwen tegenkomen. Er zijn nu eenmaal veel vrouwen die ervan uitgaan dat hun “prins op het witte paard” niet op café op haar zit te wachten. Vrouwen filteren ook!

  4) Deels mee akkoord. Uit je fouten kan je leren. Maar je moet er alleen op letten om niet in een zielig zelfmedelijden te vervallen dat het enkel aan jou ligt. En dat jij fouten gemaakt hebt. soms ligt het nu eenmaal gewoon aan de situatie! Je kan een situatie nooit goed beoordelen als je niet eerst alle feiten kent!

  5) Infeite kan je alles wat je in de cursus leert ook toepassen op het internet. Je image verzorgen, speels zijn, clifhangers,… Een vrouw aanspreken over het internet verschilt in mijn ogen heel weinig met een vrouw aanspreken op straat. Het gaat hier ook over de manier waarop je het doet.

  Ik wou je toch niet mijn persoonlijke mening ontzeggen. Misschien dat victor andere menigen is toegedaan (die zou ik dan ook heel graag te weten komen!!) Maar ik wou toch even mijn persoonlijke mening geven over deze vragen. Misschien dat dit toch al een hulp kan zijn in afwachting van Victor zijn antwoord. Ik maak zelf ook nog altijd fouten en ik leer ook nog elke dag bij.

 • Weer bedankt voor de vele reacties!

  @ Peter,

  Mijn E-cursus is bedoeld voor de man. Daarom ben ik van mening dat de verantwoordelijkheid bij de vrouw leggen geen oplossing kan zijn. En natuurlijk zijn sommige vrouwen onbeschoft (of erger). Maar gelukkig zijn de meeste vrouwen positief, vriendelijk en welwillend. Ze verlangen net zo goed naar een partner.

  Wat betreft jouw ideeën over afwijzing: het is aan jou wat je wil zien als persoonlijke afwijzing. Gebruik je je creativiteit om het gedrag van vrouwen als negatief te beoordelen, dan is Veroveren moeilijk en onplezierig. Maar als je op een positieve manier relativeert, kan je met plezier en succes Veroveren.

  Reageert een vrouw toch onvriendelijk wanneer je haar aanspreekt? Vooral niet persoonlijk aantrekken; haal je schouders op en laat haar links liggen. Krijg je echter voortdurend negatieve reacties, dan mag je je afvragen: welk gedrag vertoon ik zelf. Wat geeft vrouwen een verkeerde indruk van mij…?

  Selffulfilling prophecy: als je het negatieve verwacht van vrouwen, dan trek je negativiteit als het ware naar je toe en dat bevestigt je verwachtingen…

  @ Sam & Siese,

  Siese, jouw reacties halen de woorden uit mijn mond, bedankt!

  Aanvulling op punt 2: socialiseren wordt over het algemeen als positief punt gezien door vrouwen.

  Aanvulling op punt 3: eerst zien? Dat bespreek ik nu juist in mijn E-cursus (les 3).

  Trouwens, je reactie en die van Peter brengen mij op een nieuw idee. Ik blog daar nog over.

 • @ Marcel & @ Matthijs,

  Precies wat ik bedoel. Sommige mannen leggen nog wel eens een ongezonde druk op zichzelf. Als dat wegvalt komt er ruimte voor een ander uitgangspunt in de omgang met vrouwen.

  @ Ernst-jan

  Helaas kan ik me op het moment niet de inhoud van jouw e-mails herinneren. Maar op mijn blog beantwoord ik inderdaad de vragen van de afgelopen tijd.

  Trouwens, als je zo nu en dan haar Hyves-pagina moet bekijken in de hoop dat ze weer vrijgezel is, dan heb je haar helaas nog niet volledig losgelaten. Haal haar uit je vriendenlijst en verwijder alle contactgegevens. Het is tijd om met een schone lei te beginnen…

  @ Sebastiaan,

  Ja, loslaten is niet altijd gemakkelijk. Soms moeten we een besluit nemen waar we op korte termijn niet gelukkig mee zijn, maar op lange termijn juist wel…

  @ Jefferson, @ Ronny & @ François,

  De vrouw is dus onzeker, twijfelachtig of wisselvallig over de vraag of ze een relatie met je wil aangaan? Pas op, laat je liefdesgeluk NIET afhangen van haar, want dat maakt je dus ongelukkig!

  Zolang je verknocht blijft aan deze vrouw, zal je minder oog hebben voor andere vrouwen. Dat houdt andere vrouwen op afstand, alles blijft bij het zelfde.

  Het probleem lost zich vanzelf op vanaf het moment dat je alléén een relatie accepteert met een vrouw die voor jou durft te kiezen. De werkelijke vraag is, wat gun jij jezelf?

 • Hallo Victor,

  Ik heb je antwoord gelezen en het verbaast me hoe makkelijk je er overheen stapt dat de vrouw ook een belangrijke factor is in het tot stand komen van een mogelijke relatie? Natuurlijk kan men zelf niets veranderen als men de verantwoordelijkheid bij de vrouw neerlegt maar als een vrouw niet openstaat voor welke vorm van flirten of uitnodigen dan ook, dan houdt het gewoon op. Ben het helemaal met je eens als je het negatieve verwacht dat men dan ook automatisch datgene zult aantrekken en ik gebruik(te) mijn creativiteit dan ook altijd om vriendelijk en uitnodigend te blijven om van de negatieve antwoorden van de dames, iets positiefs te maken. Als een vrouw nee zegt dan begrijp ik de betekenis van dat woord en zal ik geen verdere actie ondernemen. Als alle vrouwen nee zeggen dan zal ik me dus net als ieder ander afgewezen voelen, zo simpel is dat. Mijn inziens heeft dat niets te maken hoe ik het wil zien.

  Nu ben ik heel bereidwillig om naar mijzelf te kijken omtrent inzichten en uitstraling en het enigste wat ik kan bedenken wat vrouwen een verkeerde indruk gaf is dat ik behoorlijk knap was. En aangezien dat goed aansluit bij een van de grootste angsten van de vrouw dat ze (alweer) met een vrouwenverslinder te maken heeft die geen zekerheid voor haar kroost kan bieden en niet te vertrouwen is, kan de lezer zelf wel invullen hoe waarschijnlijk het antwoord is dat zij zal geven!

  Je zegt dat de meeste vrouwen gelukkig vriendelijk en welwillend zijn maar sorry; Ik ben hier in Limburg uitsluitend vrouwen tegengekomen waar jij van denkt dat er slechts sommige van zijn! Ben het ook vooral met punt 3 en 5 van Sam eens. Groet, Peter

 • Goede Middag,

  Ik moet tot mijn spijt opmerken dat er veel mensen zijn in dit toppic die negatief zijn over vrouwen en het veroveren van.

  Als ik het goed begrijp worden hier vrouwen al afschrijven voordat er uberhoud mee gesproken is. Dit alleen omdat er enkele keren een nare(onverwachte) reactie ten laste werd gelegt. Je moet niet verwachten dat elke vrouw als een blok voor je valt, dat bij elke keer knippen met je vingers vrouwen met bosjes tegelijk naar je pijpen beginnen te dansen.

  Ten eerste zijn de vrouwen waar jullie over praten niet interresant voor ons veroveraars. Hiervoor is niet voor niets door victor de filter techniek uitgevonden. Waar ik hem overigens dankbaar voor ben!

  Ten tweede wil ik jullie een tip geven hoe een gesprek in te gaan. het is heel simpel:
  Denk en doe ofdat je haar al jaren kent. Dit verlaagd de spanning en zal jou ook relaxer over doen komen.

  Als laatste, begin eens met positief te denken over jezelf en anderen. als dit niet lukt denk ik dat je nooit succes zult hebben in het veroveren, laat staan dat je leuke vrouwen gaat ontmoeten.

  Groetjes,
  Teun

 • Ik wil nog even terug komen op de punten, ik ben sinds ik het E-curus heb gevolgd van victor al 10 tallen vrouwen tegen gekomen en allemaal een leuk gesprek mee gehad. Beetje flirten pesten, maar niks werkt…

  Ik denk dat je ook een stukje geluk moet hebben en goede timing, meiden wachten liever tot hun 40ste tot ze die ene look a like bradpit tegen komen.

  Sorry Victor in je E-cursus verwijs je van het ene hoofdstuk naar het andere, duidelijk concrete dingen staan er niet in als je het leest. In het begin geeft het je even een goed gevoel maar vlak daarna houd het op wanneer je weer voor de zoveelste keer nee krijgt te horen…..

  Je bent zon leuke jongen…. als ik toe was aan een relatie was je de eerste…. en de volgende dag kom je der tegen met de grootste moran die je kan bedenken… Wat is er toch vandaag de dag met vrouwen.

 • @ Peter.

  Ja, Veroveren doe je in wezen met zijn twee. Jij Verovert haar en zij laat zich Veroveren. Als zij er niet voor openstaat dan kan je haar beter loslaten en andere vrouwen ontmoeten. Dit is beter dan je bezig te houden met het idee dat je persoonlijk bent afgewezen.

  Er zijn genoeg Limburgse vrouwen die openstaan voor een Verovering. Als je voortdurend weerstand ervaart bij het Veroveren, dan mag je je afvragen wat de oorzaak daarvan kan zijn. Schuif het sowieso niet in de schoenen van de vrouwen, maar neem zelf de verantwoordelijkheid.

  En wanneer je de oorzaak onderzoekt, kijk dan vooral verder dan je uiterlijk (knap / niet knap); vrouwen vinden het uiterlijk in verhouding minder belangrijk dan wij mannen. Je succes hangt daarom vooral af van je Verovermentaliteit, overtuigingen wat betreft vrouwen, uitstraling en gedrag.

  @ Teun.

  Juist, Filteren is essentieel. Natuurlijk zijn sommige vrouwen minder vriendelijk, maar met screenen ontmoet je een overvloed aan leuke, interessante en aantrekkelijke vrouwen. Je geeft goede tips!

 • Heb hier alle reacties gelezen. En al heb ikzelf ook een berg ervaringen met onbeschofte vrouwen, denk ik toch dat zoals Victor het zegt, een voordeel is dat een vrouw direct onbeschoft is. Ik zeg direkt terug ;”ook wen toffe avond” en loop door. Dit heeft soms een excuus als effect, soms niet en wees dan blij, je wil toch geen onbeschofte vrouw! Als er een excuus komt, volgt er meestal wel een gesprek en dito afspraak. Ik denk dat dit een onderdeel is van het filteren.

  Hetgeen ik echter iets bizar vind om te doen is het zogenaamde in “overvloed leven”. Als je zoals ik een hele tijd teveel heb gewerkt en je je sociale leven hebt verwaarloosd is, is dit bijzonder raar om dit toe te passen. Je geraakt niet verder dan af en toe eens een one night stand. Zo wat is hier de oplossing voor?

 • Nog een vervolg van de vorige reactie: als ik tegen de onbeschofte vrouw in kwestie zeg: “ook nog een fijne avond” doe ik dit met een halve glimlach, om niet van m’n stuk of onbeschoft over te komen.

 • @Naamgenoot

  In overvloed leven klinkt makkelijk, maar dat is het ook écht zo voelen. Jij wilt toch ook geen vrouwen die de hele tijd chagrijnig zijn? Meisjes en jongens vinden in mekaar meestal hetzelfde leuk,…

 • hey Victor ,

  Je hebt gelijk maar in 1 ding niet volgens mij 🙂

  1) je hebt gelijk, geld heeft niets met liefde te maken! Integendeel, het kan de liefde bederven.
  2) volgens mij ben je hier gedeeltelijk wel fout, je zei het in je eerste les: je voelt je in het beging aangetrokken door haar uiterlijk. Volgens mij heeft uiterlijk er wel mee te maken, maar niet veel. Bv.: een mooie man, goed gekleed,…. zal toch meer opvallen/herinnerd worden door de vrouw dan een dakloze. Of zit ik hier fout?
  3) een 1alige babbel zal je niet haar hart mee winnen, dus weer goed denk ik :p

  Ten laatste, bedankt voor alles 😉

  Grtjs Niels uit Oost-Vlaanderen

 • Victor en anderen lezers; Ik zal het eens anders zeggen. Of de Limburgse vrouw nu openstaat voor een verovering of niet. Ik zal geen Limburgse meer willen hebben. Dan heb ik gewoon een vooroordeel dat volgens jouw leer zijzelf in haar eigen uitstraling/houding mag gaan zoeken. Ik leef in overvloed en zij zijn degenen die hier iets mislopen omdat ze niets goeds in een man willen en kunnen herkennen. Ik voel me weer vrij want samen met een groeiende groep mannen heb ik geen pruim meer nodig. Vrouwen denken dat maar al te graag maar mannen denken dat zelf ook. Het resultaat daarvan is dan ook dat een man zichzelf daar sterk afhankelijk van maakt omdat hij persé de bereidwillige ‘veroveraar’ wil blijven zijn, en dus ook degene is die zich altijd kopzorgen maakt hoe hij een vrouw moet versieren. Hij heeft al zoveel touwtjes bedacht om een vrouw naar zich toe te halen dat hij inmiddels gevangen zit in een web. En zij doet zich ‘soms’ moeite om een man af te schudden want ze weet toch dat er weer zo’n versierder zal verschijnen! De meeste vrouwen kennen simpelweg die angst niet dat ze zonder man blijven zitten. Een man kent die angst wel want hij wordt er van jongs af aan mee geconditioneerd. Maar ook als dat niet voor iedereen zichtbaar of herkenbaar is, het komt vanzelf! Eddie Murphy noemt het in ieder geval de ‘pussy trap’

 • Hoi victor

  Ik ben het wel redelijk mee eens wat je hier nu zegt. Wat ik wel ondervonden heb is, als je niks doet en bij de pakken blijft neerzitten er ook niks gaat gebeuren in je liefdesleven. Ook hoor ik ook vele mannen klagen dat ze moeilijk hebben een vrouw te vinden, maar dit zijn dan ook de soort mannen die niet veel doen aan hun liefdesleven. Als ik vrouwen aanspreek gebeurt dit met simpele vraag over situatie waar je bent. Dit vraagt niet veel moeite en je kan zo een gesprek op gang krijgen. Dan pas ik ook de goede technieken victor verlon gegeven geeft.
  Dit is het echte verover werk.
  mvg Jan

 • Ik ben ook verliefd op een meisje. Ik heb het haar verteld maar ze wil alleen vrienden blijven. Op school durf ik niet met haar te praten, groet haar amper. Ik hou veel van haar, te veel. Ik kan haar gewoon niet loslaten, elke dag denk ik aan haar. Elke dag weer die pijn, elke keer als ik haar zie doet het me pijn. Haar glimlach, haar innerlijke, haar alles. Ik ben hopeloos verliefd, help me, help me IEMAND, kan het niet meer aan.

 • @Pieter

  Volgens mij zit jij niet helemaal goed in je vel… Te vaak afgewezen?
  Je luistert niet of je experimenteert niet genoeg ~! Lees dat prachtige boek nog eens door + Hoe wel vrouwen aan te spreken en als je resultaat hebt zul je anders praten dan je nu doet!

  Ik ben ook vaak afgewezen, mijn liefdesleven begon eigenlijk 2 jaar geleden met dit boek. Heb er nu niet veel moeite mee en kan soms op 4 vrouwen terugvallen waarvan ik de nummers nog had!

  Besef dat je moeite doet, maar daar ook heel wat voor terug krijgt, Erg lekker als je het mij vraagt!

  Greetz from Alkmaar!

 • Aan iedereen die hier problemen heeft met de vrouwen,

  Wat mij in de eerste instantie opvalt, dat de meeste reacties te maken hebben met een te weinig Zelfvertrouwen en Zelfbeeld. Hierbij voel ik bij het lezen van de negatieve reactie alsmaar het Schaarste Concept bij de meesten naar boven komen.

  Vrouwen Veroveren moet je beslist met een Overvloed Concept doen. Als je meerdere malen bent afgewezen, dan is het jezelf afvragen: Wat doe IK niet goed? Ook als je van de ene naar de andere vrouw stapt, dan kom je ongetwijfeld niet erg gemotiveerd over. Dit lijkt alsof je op de versiertoer bent. Je hebt automatisch een houding dat je er op wacht dat je ook bij haar afgewezen wordt. Dit voelt vrouwen heel goed aan. Vandaar je vaak een onbeschofte reactie krijgt. Dat is toch niet zo gek? En wat zijn de Openingszinnen die gebruikt worden? Standaardzinnen? Als je met tact en met een goede houding en uitstraling een vrouw tegemoet treedt, dan kan het succes gewoon niet missen. Je zult beslist niet onbeschoft behandeld worden.
  Soms hebben vrouwen hun dag niet. Dan kunnen ze een beetje nors reageren, maar dat wilt niet zeggen dat ze jou afwijst!
  Een aanrader: lees zorgvuldig nog eens het E- Boek helemaal eens door en ga na, wat jij niet of niet goed doet wat beschreven staat

  Ook dit:
  Het maakt niets uit waar de vrouwen vandaan komen. De vrouwen in Groningen, Zeeland, Zuid of Noord-Holland, Overijssel of Limburg zijn allemaal gek op chocolade, snoepjes, gebakjes en op taartjes.
  Wat wil ik hiermee zeggen?
  Mijn ervaring: Vrouwen zijn in het algemeen overal gelijk (behalve de dialect taalgebruik zal verschillen). Ze willen allemaal graag Veroverd worden. Het Veroveren gaat vooraf door “aantrekkingskracht” te creëren. Dit ontstaat ALLEEN door het Overvloed-Concept en niet door een sollicitatie-techniek toe te passen. Vandaar: werk aan je Overvloed-Concept en je zult zien en verbazen dat de E-Cursus inderdaad woord voor woord waardevol is.

  Tenslotte 1 groot en belangrijk advies:
  Ga in plaats van na een paar afwijzingen passief erbij neer te zitten die tijd gebruiken om alles nog eens opnieuw goed door te lezen. Werk aan je Overvoed-Concept.

  @ niels op 7 maart 2009 13:34 ,

  2). het uiterlijk van een man is inderdaad niet zo belangrijk bij vrouwen.
  Welke man zal de vrouw eerder nemen:
  a: Een man in een mooi pakkie met zijn sombere gezicht op half 11 en zijn schouders vooroverhangen alsof hij een last meedraagt OF:
  b: Een dakloze die minder luxe gekleed is en een ongelooflijke mooie uitstraling heeft?

  Denk je niet dat de vrouw voor b kiest? Zijn kleding is makkelijk te vervangen.
  ze zou hem graag meenemen al is het maar eerst om hem de douche te wijzen en meenemen naar een kledingzaak.
  * Wel is het dus belangrijk dat je je een beetje verzorgd uitziet en niet stinkt! Dit lijkt me een vanzelfsprekende zaak!

  MIjn geheimpje: Al is een vrouw niet zoooo super mooi. De uitstraling, haar lach, haar houding en humoristische houding vind ik heel belangrijk. En vooral als ze nog leuk en vrouwelijk gekleed is, dan heeft ze bij mij al een prijs. Echt waar!

  En nu: Loslaten om de desbetreffende vrouw te veroveren?
  JA! Ook dit is een vorm van Veroveren.
  Soms heb je een fout gemaakt bij het veroveren of… de vrouw heeft geen interesse.
  Dan is het belangrijk dat je eerst LOSLAAT om daarna haar weer opnieuw te kunnen veroveren. Dit wilt zeggen: geen smsjes, MSN-en, verwijderen van Hyves enz.
  Dus totaal alle kontakten met haar verbreken. Bij wijze van spreken haar telefoonlijn doorknippen. Dan alleen kan je na een korte duur weer opnieuw een Verovering gaan doen. In de tussentijd aan je Overvloed-Concept gaan werken.

  @ En nu speciaal voor jou Wael op 16 juni 2009 16:50,

  Je bent verliefd op een meisje en je hebt het haar verteld?
  Dit is de GROTE fout die je gemaakt hebt. Als je dat haar niet gezegd had, dan had dit meisje jouw aandacht getrokken met de vraag; vind hij me leuk of niet.
  Het was te raden dat een meisje als reactie zegt, dat ze alleen vrienden wilt blijven.
  Waarom? Omdat je je Schaarste-Concept hebt getoond. met andere woorden:
  help ik kan niet zonder jou! En dat wilt een meisje juist NIET!

  Wat kan je eraan doen?
  Ten eerste alle blogs van Victor gaan lezen. Zorgen dat je een Overvloed -Concept krijgt.
  Daarnaast haar totaal geen aandacht geven, hoe moeilijk het is. Negeren is zelfs nog beter, ondanks dit heel onlogisch en tegen je gevoel ingaat. Trek met andere meisjes op. Welke situatie krijg je dan? NU gaat dat meisje waar je verliefd op bent, zich afvragen: houdt hij niet meer van mij, maar nu van dat andere meisje????
  Dit veroorzaakt een spanning bij dat meisje met het gevolg, dat zij op een gegeven moment je aandacht gaat vragen en zelf naar jou toe komt. Begrijp je?
  Dus geen contact met het meisje zoeken, hoe moeilijk het ook is.
  Deze manier van loslaten nu je enige redding en kans van slagen.

  Lees ook het E-boek van Victor als je die al hebt.
  Heb je die niet, dan is dit echt een aanrader!

  Succes ermee en sterkte!

  Dirk

 • @Aaron,

  Wat lijkt dit op toeval, dat je een zelfde reactie geeft als ik.
  En dit nog wel op dit tijdstip en na 2 maanden na de laatste reactie op deze blog.

  Je komt heel sterk en zelfverzekred over!
  Dit is nou het Overvloed Concept waar ik het steeds over heb.

  Ga zo door!

 • @ Dirk

  Geweldige uitleg hierover !
  Inderdaad meeste voel zich afgewezen, ik had dat ook het gevoel.
  Nu zeg ik van ok die was leuk, nu naar de volgende die wel wat interresse toont !

  @ rest

  Ge moet niet bij de pakken blijven zitten, nergens voor nodig, tenzij je zelfbeeld helemaal de diepte in wil jagen, dat is de grote fout wat ik had gedaan.
  Nu is dat het verbeterd met mijn zelfbeeld, ben ik weer spontaan te denken van zou ze naar me zie als ik passeer of juist nu niet of kijkt ze weg als ik net naar haar kijk.

  Succes met vrouwen komt na het verbeteren van je zelfbeeld, last van afgewezen te worden, herbekijk je eigen, stel de vraag wat er is mis met me? Daarna ga je de vraag stellen: er is niets mis met me, maar zij was er iets mis aan haar ! Dus lees al die reacties van zelfvertrouwen met vrouwen ! Ik snapte het niet zo goed en nu lijkt alles zo klaar en duidelijk !

  Wat ik ook merk hoe sommige reargeren als ze blauwtje hebben opgelopen.
  Dus doe wat Dirk en Victor of iemand anders het zegt! Het helpt je vooruit !
  En ja het is nodig om wat stappen achteruittegaan want daar leer je uw eigen fouten.

  Voor me is dit het volgende deeltje waar ik zal aanbelanden, dit succes komt niet zomaar.
  Gebruik vuistregel 4 en verovermentaliteitkenmerken 5 en 7 !
  Nog 1 ding zeggen dat je verliefd op haar bent, grote fout want dat kan ze niet aan ! en moet van uw gaan walgen want dan zal je het tegengestelde vuistregel 6 zijn !

  Bij me zal het probleem worden hoe je juist hun interressen versterkt maar daar zal ik wel wegmeeweten in het e basisboek !

 • @Andy,

  Mijn complimenten zoals jij in korte tijd gevorderd bent. Je hebt je lesje goed geleerd!
  Het is ook allemaal simpel en logisch. Het is een kwestie van de les en het advies aan te nemen.

  Jij accepteert nu dat het niet altijd gaat zoalsje het verwachtte. En dan zoals je je zelfbeeld hebt opgeschroefd. Keurig! Je begrijpt dat niet jij, maar de situatie je afwijst mits je jezelf goed verzorgd hebt, niet stinkt of zwarte handen en nagels hebt.
  Je krijgt nu een gezonde kijk op het Veroverproces!

  Als je nu ergens zelfverzekerd rondloopt, dan merk je ook direct, dat sommige vrouwen hun hoofd naar beneden laat zakken, omdat sommige DAAR geen raad mee weten.
  En… al ze je aankijken, dan blijven aankijken he? Niet jij als eerst je oogcontact beeindigen. Ze testen je, vooral nu je zelfzekerder overkomt.

  Zoals je ziet: Het hoeft geen jaren te duren, toch? Als je maar precies doet wat je in de les leert. Nog even, dan kom ik met vragen bij jou!

  Succes en ga zo door!!

 • Allemaal goed en wel deze adviezen, maar zit met dit probleem.
  Ik heb 1 van mijn beste kansen zomaar laten schieten begin deze zomer en ik denk nog steeds aan haar, ze was nog vrijgezel, nu al een tijdje niet.
  Ik had de mogelijkheid om haar te veroveren maar met mijn roestige houding deed ik niet.
  Die had echt alles wat ik zelf wenste voor mijn ideale beeld van me.

  Ik weet dat ik haar moet loslaten, maar toch zo een grote kans laten liggen en voorbijgaan. Maar nu weet ik totaal niet wat ik moet doen. Het voelt zo raar aan. Door mijn onwetendheid heb ik dus haar niet. Niets aan te doen…

 • Hey Andy,

  Ik kan me PRECIES voorstellen hoe je je voelt. Want ik heb zelf ook wel eens zoiets meegemaakt.
  Wat bij mij het beste werkt:

  – Het OC toepassen. Het is natuurlijk jammer dat je je kans hebt laten lopen, maar er lopen nog genoeg leuke vrouwen rond, waarom zou je dan bij de pakken neer gaan zitten?

  – Het met een klein beetje humor bezien. Ik heb een keer ergens gelezen dat : “Ervaring is eenvoudig de naam, die wij aan de som van onze fouten geven”. Je was niet aan het stuntelen.. je was gewoon aan je ervaring aan het werken 😉

  – Ik weet niet hoe het precies zit, maar je komt over alsof je totaal niets meer hebt aan deze niet gelukte Verovering. Dat is niet zo, want de waarde hiervan is dat je geleerd hebt om de volgende keer geen roestige houding aan te nemen 😉

  Ik hoop dat je er wat aan hebt!

  Rik

 • @ Andy:

  Als veroveraar heb ik in deze vakantie ook een paar kansen laten schieten! Maar doordat ik me ben gaan richten op andere projecten (de overige 99.999.999) vrouwen heb ik ook een paar leuke vakantievriendinnetjes gehad! Als ik me vast hield aan wat jij deed had ik niks gehad!

  Je zegt dat je één probleem hebt, het is jammer, maar als jij het continue als een probleem ziet (verkeerde mentaliteit), dan kom je geen stap verder! In uganda hebben ze een probleem omdat ze geen schoon drinkwater hebben, en omdat de helft daar aids heeft! Jij had slecht een beetje pech omdat je teweinig daadkracht had op dat moment!

  Denk wat positiever, zoals Rik zegt, ervaring; daar gaat het om! Werk aan je daadkracht vergeet het verleden! Als je een zoon krijgt die probeert te lopen ga je hem na 2 keer vallen toch ook niet zeggen dat hij beter kan stoppen? “kom op jongen na 29 keer vallen zul je blijven staan!” Wees maar blij dat je fouten maakt daar leer je alleen maar van! Victor, Dirk, Rik, en ik kunnen het 100 keer zeggen, maar je moet het toch zelf doen! Wees een kerel! Dat is wat de vrouw van je verwacht!

  Aan de de slag andy, vergeet die meid!

 • @ Rik

  Het overvloedconcept toepassen is niet altijd even gemakkelijk hoor. Het voelt aan als een zeer goede gemiste kans. Ik ben al een tijdje alleen, eigenlijk begin ik het beu te worden. Heb wel een paar relaties gehad hoor, maar ik ben telkens bedrogen uitgekomen of net niet genoeg of door eigen fouten. Maar die roestige houding van me, dat heb ik nog steeds hoor. Energie en tijd erin steken en maken dat het weggaat.

  @ Ruben

  Ik hield me echt niet zo hard vast hoor, eerder meer met een triestige blik maar dat snel weer verdween. Ik denk dat ik voor de helft het overvloedconcept heb en de helft het schaarsteconcept. Door mijn depri imago ofzo. Waarom ben ik toch aan dit hier begonnen, als het wel zou werken, want het is momenteel veel te moeilijk voor me aan het worden. Schiet tekort op het moment zelf.

 • @ Andy,

  Hier heb ik een goed advies voor je:

  – Heb je een goede vriend, buurman of een manlijke kennis?
  Bied hem aan om ook deze cursus te kopen en te volgen.
  Als je het met iemand samen doet, dan heb je een extra ruggensteun en stimulans.
  Samen sta je altijd sterker. In dit geval van jou is dat erg raadzaam.

  – Wordt lid van een club zoals: Hobby,-, Sport,- Schaakclub of Muziekclub.
  – Hiermee bouw je een vriendenkring op. En dat is juist wat je nodig hebt.

  Hierdoor blijf je niet alsmaar thuis zitten piekeren, want door thuis te blijven zitten maak je niet zo snel vorderingen.

  Zorg dat je eerst plezier maakt, voordat je aan het Veroveren gaat. Met een depri-gelaat op je gezicht heb je totaal geen kansen.

  Laat los je oude roestige gewoontes. Maak plezier !

 • @ Andy,

  Oké, ik kan me voorstellen dat het moeilijk is om het OC in een keer te bevatten.
  Ik zal het anders formuleren: Denk je dat de houding die je nu hebt in je voordeel werkt bij volgende Veroveringen?

 • Ik ben een meid van 19 en ik heb dit eens gelezen. Het klopt zeker, dat met veroveren.
  Toch wil ik een paar dingen noemen.

  Als jij mij aanspreekt, in de kroeg of what ever, begin dan met iets luchtigs. Met ”hou je niet van mensen?” maak je mij al lichtelijk geiriteerd. Waarschijnlijk is het al een teer punt bij mij, dat ik daar alleen zit en op dat moment even geen vrienden heb. Wat verwacht je van mij wat ik zeg op die vraag?
  Veel leuker is het om te horen: ‘Is deze barkruk nog vrij?’ En dat je dan niet verplicht een gesprek met mij aanknoopt, maar gewoon eerst even relaxed zwijgt en gaat zitten, je om je heen kijkt, desnoods een praatje met vrienden maakt op je barkruk. En dat je dan weer naar mij toebuigt en dan een complimentje zegt, of, ‘Ik heb je nog nooit eerder gezien joh.’.
  Als iemand mij zo zou benaderen, zo ongedwongen, zou ik echt heel erg leuk vinden! Maar dat is bij mij zo, en bij elke vrouw is het anders. De ene houd van directheid, de andere weer van het mysterieuze. Laat ik nou van dat laatste houden. Ik raak dan benieuwd naar je!
  Ligt er ook wel aan hoe de jongen/man eruit ziet. Als je jezelf goed verzorgd, een leuke uitstraling hebt, hoef je niet eens heel knap te zijn..

  Nog even over dat volkomen negeren van een meisje zodat ze gaat denken van: ‘huh, houd ie niet meer van mij?’
  KAN zeker werken! Moet toegeven dat het echt veel effectiever is dan heel de tijd een wanhopige vent achter je aan. Dat is zo, zo onaantrekkelijk –> een wanhopige man!
  Maar ik heb ook eens gehad dat een jongen me ineens negeerde.. En als het meisje al verlegen is (zoals ik) ga je denken dat ie geen interesse meer heeft. Dus wel op zekere hoogte negeren. Niet na een maand ineens weer contact opnemen, want we blijven niet eeuwig wachten.

 • @ roos

  fijn dat je hier ff je hart lucht over bepaalde dingen. ik heb dan ook niet echt een techniek voor elke vrouw die ik ontmoet ofzo. ik maak gewoon lol en laat alles eigenlijk naar me toe groeien. kijk gewoon goed wat ze doet. wat ze draagt en aan haar lichaamstaal probeer ik een beetje haar stemming af te lezen. ik verwacht niets en verlang naar niets…heb vrouwen in bed gekregen door mezelf in bedwang te houden. jezelf onder controle houden kan dan ook best moeilijk zijn als je een vrouw wilt aanspreken en je hart maakt 160 slagen per minuut je krijgt een voortijdige zweetlozing en je gedachtengang blokeert ineens als je haar aankijkt. geloof me dat vele mannen het moeilijk vinden om een gesprek te beginnen met een vrouw. en als ie dan iets zegt wat je irriteert. snap je eigenlijk niet waarom mannen zo weinig moeite doen nadat ze weer eens hun zelfvertrouwen en trots hebben aangetast. ik weet bij veel vrouwen niet waar ze naar verlangen tijdens het uitgaan. wat verwacht de gemiddelde vrouw hoe ze veroverd wilt worden? je geeft me nu een beetje een opheldering.

 • Heey,

  Ik had al een tijdje geleden een afspraakje met een meid die ik wel zag zitten. Daarvoor hadden we al veel msn contact. Ik was weer eens te vroeg verliefd geworden en zo dom als ik toen was had ik haar na afloop zitten sms’en dat ik het leuk vond en of ze nog een keer wat wou afspreken. Hier reageerde ze op dat ze dat niet verstandig vond.

  Ik heb toen haar hyves en msn verwijderd en ik heb nu geen verliefde gevoelens meer voor haar. Gisteren kreeg ik een bericht van haar waarom ik haar heb verwijderd als vriend. Hoe kan ik hier nou het beste op reageren? Tot nu toe ging het zo:

  Zij: heb je mij verwijderd als vriend?:(

  Ik: ja ik ik heb je verwijderd als vriend

  Zij: waarom? heb ik iets misdaan ofzo?

  Ik: nou we spraken elkaar toch nooit meer he, maar vind je het dan zo belangrijk om Hyves vriendjes te zijn?

  Zij: Nee hoor als jij t zo bekijkt hoeft het voor mij niet, maar vind t toch wel beetje apart..
  Maarja jammer!

  Ik: hoe bekijk jij het?:P

  Zij: Nou ik vroeg me al af waarom ik je zolang niet meer had gesproken ook al niet meer op msn ! Dus denk ik klik ff op je Hyves, maar nergens Misha..
  Haha het is echt niet zo dat ik je vergeet ofzo hoor.. Maarja als jij anders vindt dat we te weinig met elkaar praten moet je t niet doen nee..

  Het lijkt me dat ik nu niet te snel toe moet gaan happen, ik kom denk ik erg wanhopig over als ik haar nu weer zou toevoegen. Ze woont ver weg dus we zullen elkaar ook niet zomaar tegen komen. Of kan ik het veroveren maar beter laten zitten en doorgaan met andere vrouwen?

 • @M.,

  Positief: het contact met jou deed haar goed. Jammer dat je te hard van stapel bent gelopen in het verleden.

  Je zei:
  “had ik haar na afloop zitten sms’en dat ik het leuk vond en of ze nog een keer wat wou afspreken. Hier reageerde ze op dat ze dat niet verstandig vond.”

  Juist daarom is het goed om af te spreken. Het gaat niet om verstandig, het gaat om lekker en avontuur! Als iedereen z’n verstand voortdurend zou gebruiken dan bleven we allemaal thuis. Veilig, minimaal risico, geen vervuiling, etc.

  Jammer dat je het zo snel opgaf! Nu is dat moment alweer voorbij…

  Maar ze woont ver weg, is dat praktisch? Waarschijnlijk niet… Sowieso je aandacht op andere vrouwen richten dus, al is het misschien leuk om toch nog met haar te flirten en nog een keer uit te nodigen voor een afspraakje (zonder liefdesverklaring!).

  Het zou zomaar kunnen dat ze sinds kort weer vrijgezel is, en dat ze het nu wel ‘verstandig’ vindt. Who knows…

 • @ M.

  Het feit dat je te hard van stapel liep is een foutje die eigenlijk nog eenvoudig kon hersteld kon worden…Doen alsof je die stilte helemaal niet erg vond, of er zelfs nog speels mee om gaan was naar mijn mening beter geweest.

  Erg jammer dat je het verwijderen van contactgegevens niet echt speels kan noemen, bovendien is het zeker niet uitgesloten dat ze daardoor een vermoeden kreeg van jouw echte gevoelens…weg ongedwongen sfeer.

  Nu heb je er maar weinig aan, maar toch: misschien zat er meer in…

 • @ Victor

  nou ik heb het niet meteen opgegeven ofzo maar toen ik later contact opnam deed ze erg afstandelijk. dus toen wist ik ook wel dat het niet goed zat.

  @ Ruben

  bedankt voor je reactie hier zal ik in het vervolg zeker aandenken, maar misschien kan ik er nog een speelse wending aan geven? ze was al op de hoogte van mijn gevoelens denk ik hoor. ze had het zelf later over dat ze geen lange afstand relatie wilde. jammer dat ik deze site later pas tegen kwam…

 • @ M.

  Je kan zeker nog wat proberen, maar het is er allesbehalve gemakkelijker en beter op geworden…Om te beginnen wordt het al een hele klus om jouw speelse wending ook echt geloofwaardig speels te laten overkomen.

  Ik denk dat je het beter laat…wil je dat niet? ok, geen probleem, maar ook dan is een lange Time- out om je fouten wat te laten vervagen misschien een aanrader.

 • Hallo allemaal, ik had eerder dit bericht op de site geplaatst:

  “Ik heb laatst een meisje dat ik heel erg leuk vind uitgevraagd (of ze wat wil gaan drinken). Ze zei ja, maar ze wil wel vriendschappelijk wat gaan drinken zei ze.

  Dit voelt als een afwijzing omdat ik haar natuurlijk met hele andere motieven heb uitgevraagd. Nu is het zo dat het toch pijn doet, vooral omdat ik haar erg leuk vind. Ik vind werkelijk alles aan haar leuk.

  Ze zeggen wel dat er genoeg vis in de zee is, maar er is maar één meisje zoals zij.
  Ik heb het er best moeilijk mee. Natuurlijk vind ik het knap van mezelf dat ik die stap heb gezet, maar nu overheerst vooral teleurstelling.

  Kunnen jullie me een beetje helpen?

  Michael.”

  Nu zijn we een paar maanden verder en we zitten nog steeds bij elkaar in de klas. Alleen ze negeert me volkomen. Als ze me ziet gaat snel een andere kant op kijken. Zag haar vandaag op het station en ze keek strak voor zich uit.

  Nu heb ik me wel neergelegd bij het feit dat er niks inzit (waarom ze niet wil, geen idee, maar dat is haar goed recht), maar toch doet het pijn. De gedachte dat er nog genoeg leuke meisjes rondlopen helpt totaal niet, want zoals ik eerder al schreef: er is maar één meisje zoals zij. Daarom had ik juist bij haar moeite gedaan om m’n angsten te overwinnen en daarom heb ik juist háár uitgevraagd. Twee vrienden van mij hoorde ik vandaag over haar praten en zij vinden haar ook erg knap en dat maakt het misschien nog wel extra pijnlijk.

  Michael. 🙁

 • @ Michael

  ik ken het man 😉
  had ik vroeger ook wel eens last van.
  je zegt: zoals zij is er maar één. maar zoals élk meisje is er maar één 😉
  want elk meisje is uniek.
  besteed geen aandacht meer aan haar. ze is je niet waard. ze weet niet wat ze mist.

  het kan zijn (ik zie het regelmatig zelf gebeuren bij chicks waar ik mee omga) dat ze gek van je word, omdat je haar te veel aandacht geeft. het is niet eens meer zo dat ze ‘alleen vrienden wil blijven’, het is zelfs zo ver gekomen dat ze je negeert. DAT IS NIET PERSOONLIJK (ookal zal ze dat wel zeggen)

  je bent verliefd, ziet haar als ‘de ware’. daar geloof ik niet in:) het gevoel dat jij nu hebt over haar ken ik en ik heb het zelfs bij meerdere meisjes gehad, wat dus ook weer bewijst dat dat gevoel je in de maling neemt.

  wat je nu kunt doen is bijvoorbeeld gaan sporten, dat lucht echt op. wat ook helpt is om andere meisjes te veroveren en met hun af te spreken enzo, dan zal je zien dat dat ene meisje eigenlijk helemaal niet zo speciaal is.

  misschien kan Victor het nog een beetje aanvullen? misschien wat tips wat Michael verkeerd zou kunnen hebben gedaan en wat hij de volgende keer beter kan doen?:)

 • @ Michael

  klinkt typisch als een verliefdheid. ik weet dat je me niet wil geloven op dit moment, maar ze is niet zo speciaal als je denkt. in je fantasie heb je van haar je droomvrouw gemaakt. dat is hoe verliefdheid ontstaan, door te fantaseren.
  door je velangen naar haar kan je haar nu niet meer goed veroveren. je komt afhankelijk over, dat vinden vrouwen helemaal niet aantrekkelijk.

  het enige wat je op dit moment kan doen is loslaten inderdaad. als je met andere meisjes omgaat en niet bij de pakken neer gaat zitten, is er een kans dat ze over een tijd aandacht van jou gaat vragen. ze zal misschien gaan denken: “vind die mij nou niet meer leuk maar dat andere meisje??” dat maakt het nog enigsinds spannend voor haar, maar reken er niet op!

  zoek even naar de blog ‘word niet te vroeg verliefd’ daar staat het wat beter uitgelegd.

 • @ Micheal,

  Ik vind je verhaal treurig. Jammer dat ze zich niet beschikbaar voor je maakt. Ik denk dat jij iemand bent die haar juist blij kan maken.

  Maar Micheal, wil je deze vrouw krijgen, dan dien je het wel op een andere manier te benaderen.

  Wees onafhankelijk van deze vrouw. Niet alleen deze vrouw, maar alle vrouwen en je zult wat zien…

 • @ Michael

  ” Er is maar één meisje zoals zij…”
  Pijnlijk om dit te lezen, alleen al door het feit dat deze woorden zo herkenbaar zijn…Er is wel nog meer, maar één van de redenen waarom ik me echt ben beginnen interesseren in veroveren is het verlies van een meisje die ik beschreef zoals jij dit doet.

 • Heey allemaal,

  Bedankt voor jullie lieve reacties. Ik moet zeggen dat ik de afgelopen tijd met andere dingen bezig ben geweest (uitgaan met vrienden, voetbal etc.), maar elke keer als ik het meisje zie op school voel ik me toch treurig. Gister ging ze zelfs voor me zitten (niet expres, ze ging gewoon naast haar vriendin zitten) zodat ik langs haar heen moest kijken om het bord te kunnen zien. Ik kon letterlijk niet om haar heen.

  Nu ben ik typisch iemand die de klassieke fout maakt: ik kwam gister thuis en ik voelde me erg eenzaam (terwijl ik WEET dat ik niet eenzaam ben) en ik voelde me niet goed genoeg.

  Ik vind het vervelend dat ik, elke keer als ik haar zie, helemaal uit m’n doen ben. Soms ben ik zo somber dat ik er hele nare en ongezonde gedachten op na houd. Sta ik gewoon aan het begin van een leerproces? Moet ik hier doorheen? Ga ik hier sterker uitkomen?

  Kijk uit naar jullie reacties.

  Groeten, Michael.

 • @ Michael

  Wat ben jij geniaal dat je het nog maar in overweging neemt dat dit een leerproces kan zijn waar je door moet. Niet zeldzaam wordt alleen het negatieve gezien (wat meer negativiteit veroorzaakt). En geloof me op dat vlak weet ik waarover ik spreek.

 • Ja, je staat aan het begin van een leerproces.
  Ja, je zal hier doorheen moeten.
  En ja, je gaat hier sterker uitkomen, dan zal je wel bereid moeten zijn om te leren
  (en te incasseren!)

  En je bent nog jong, je hebt gewoon nog niet zoveel gezien en meegemaakt op het pad der liefde. Dus ook die ervaring komt met de jaren en kan je er beter mee omgaan.
  Dus dat is ook een leerproces…trust me..

  Kijk, ze is gewoon niet zo in je geinteresseerd op een romantische manier.
  Nu niet (misschien ooit wel?) ..wie weet…Ik heb wel eens meegemaakt dat het veel later ineens wel “klappt”. Het kan.
  Ga in ieder geval niet als een kwispelende puppy op haar wachten.

  Nu denk je “oh, zij is de geweldigste, zij is het helemaal..blah..er komt geen ander meisje meer zoals zij..”

  Het zal best een leuke meid zijn maar plaats haar niet in je gedachten op zo een voetstuk. Ik heb zelf ook wel eens die fout gemaakt en dat doet zo een pijn als het allemaal niks wordt….zoals nu..

  Misschien ben je nu wel verdrietig, maar kijk toch eens om je heen. Ik zou willen dat ik nog op school zat zeg haha. Ik kan me geen een werkomgeving herinneren waar ik zoveel vrouwen automatisch tegen het lijf liep!

 • Hoi,

  Ik heb anderhalf jaar een relatie gehad met een vrouw. Ze is bij mij komen inwonen na zeven maanden. We zijn samen op reis geweest. Ik heb gevraagd of de reis goed was. Ze had nog nooit zo een goede reis ùmet haar vriend gehad zei ze. Toch is ze vanaf we terug waren beginnen veranderen in onze relatie. En na een maand is ze vertrokken. Nu heb ik vernomen dat ze me verlaten heeft voor een andere man. Ik ben er het hart van in. Ik heb het moeilijk om andere vrouwen aan te spreken. Laat staan te vertrouwen.
  Kunnen jullie mij helpen?
  Ps: Ik heb nog altijd gevoelens voor mijn ex hoor.

 • @ Marc

  Als chemist weet ik maar al te goed dat er tussen drugs en liefde bitter weinig verschil is.
  Ken je de viscieuze circel van een drugsverslaafde:
  drugs—> geluk —> wanhoop (slecht gevoel) —> drang om (meer) drugs te nemen

  in jouw geval
  je ex —> geluk —> liefdesverdriet —> (geen ex- om je drang te bevredigen) je zit dus met flinke ontwenningsverschijnselen die je normale leven flink in de war sturen. Kijk maar:

  http://www.howcast.com/videos/351285-How-To-Beat-Your-Addiction-For-Good

  stap 1: is al in orde, je zit namelijk hier 😀
  stap 2: deze tip had je zelf ook kunnen bedenken
  stap3 en 4: Iets wat je zelf kan doen
  stap 5 en 6: We gaan het niet te ver drijven dit is niet van toepassing op jou (of het zou extreem moeten worden) 😉
  stap 7: al aan het veroveren van vrouwen gedacht ?

 • @ Marc

  Vindt het jammer om te horen dat je moeite hebt om andere vrouwen te vertrouwen, laat dat gevoel niet toe! Dat is onrealistisch en getuigt van Schaarste in je leven.

  Ik vind het ook rot voor je, ik ken de pijn van het verlies en ongeloof. En toch kom je hier weer sterker uit. Misschien niet meteen, maar je merkt het wel.

  Geloof me, ik ben meer dan eens bedonderd, maar toch benader ik iedere,
  voor mij interessante vrouw, met hernieuwde zin en vertrouwen..!
  Niet alle hondjes heten Fikkie..haha

  Probeer met andere vrouwen afspraakjes te maken. Ken je er al een paar?
  Zoniet, werk aan de winkel!

  Toch had ik laatst ook een afspraakje waar ik even niet de “guts” had om te veroveren..
  Ik was teveel in “m’n hoofd bezig”..

  Ik ga proberen om een nieuw afspraakje met haar te maken. Hoop dat ze nog wil 🙂

 • ik ben op dit moment een meisje aan het loslaten waar ik weer eens veels te verliefd op was. heel pijnlijk allemaal, het is ook niet de eerste keer.

  het heeft wel eens goed gewerkt toen ik een meisje van hyves had verwijderd. ze zocht weer contact.
  maar ik vind dit eigenlijk heel raar om te doen. komt dat niet juist verstoorbaar over?

 • Ik ben al 3 maanden smoorverliefd op een meisje die ik nauwelijks ken. We hebben elkaar 1x ontmoet en afgelopen week zag ik haar nog in een uitgaansgelegenheid en zei ze me gedag met een glimlach toen ze langs me liep. Sindsdien doen andere vrouwen er niet meer toe voor mij. Ik word genoeg voorgesteld en ontmoet andere via via maar geen één kan aan haar tippen. Als ze me aan kijkt, naar me glimlacht, veel bij me in de buurt staat word ik al gek.

  Probleem is dus dat ik haar niet los kan laten ondanks dat ik haar maar eens per maand zie. Ik denk dat ze mij ook leuk vind maar ik wil niet met die onzekerheid zitten. Voor mezelf heb ik de knoop doorgehakt dat ik of meer tegen haar moet gaan zeggen of dat ik gewoon niet meer naar plekken moet gaan waar zij geregeld komt om haar te vergeten. Juist nu het lekker weer wordt is het hele flirt gedoe erg prettig maar niet als je iemand niet kan vergeten. Tips, suggesties zijn welkom 🙂

 • @ Martijn

  Een vrouw vergeten lukt voor mij het best door veel sociaal contact te hebben, maar dan uiteraard zonder de vrouw in kwestie.
  Flirten is dus een prima bezigheid, het probleem is dat jouw drang naar die ene vrouw je erg gemakkelijk doet “veroveren” vanuit het schaarsteconcept wat geen succes oplevert waardoor je de negatieve toer op gaat.

  Conclusie:
  Flirt met andere vrouwen om haar te vergeten, indien je merkt dat je veroveren ontregelt raakt door jouw drang naar die 1 vrouw, stop dan en zoek ander sociaal contact met vrienden bv.
  Als je je flirten stopt moet dat natuurlijk slechts tijdelijk zijn…dit zijn enkele tips, moest je echt te veel last ondervinden en je flirten langer dan normaal onderbreken vrees ik dat je het artikel rond liefdesverdriet eens gaat moeten herlezen.

 • Je hebt de knoop doorgehakt!
  Je hebt geen tips meer nodig. Just do it…

  Stap op haar af en klets lekker met haar. Ga direct wat drinken, maak een vervolg afspraakje, zoen haar, ze is je vriendin.

  Lukt het ergens niet. Punt. Je gaat verder…
  Durf de koude duik te nemen!

 • @ Rachid

  Ze is mijn vriendin (nog) niet. Maar je hebt wel gelijk. Ik moet snel wat ondernemen en anders heel gauw mijn blik op anderen richten.

 • Ook ik zit met een flinke uitdaging.

  Ben behoorlijk verliefd of een vrouw die ik al erg lang ken. Tot een paar jaar geleden had ze een zeeeer langlopende relatie met een goede vriend van me, maar ze is door hem zeer pijnlijk “gedumpt” voor een ander. Sindsdien is ze single, en ikzelf sinds korte tijd ook.

  We hebben erg leuk contact, ben 2 keer bij haar thuis geweest (ERG gezellige avonden, maar aan die bezoeken zat ook een praktische reden verbonden), we hebben de afgelopen weken flink gemailed en gesmst. Niet dagelijks, maar wel bijna. Toch wel geprobeerd om niet als een trouwe puppy direct terug te smssen. Allemaal erg gezellig met de voorzichtige ondertoon dat er wel meer aan de hand zou kunnen zijn.

  Toch laat ze nu weten nadat ik iets meer hintte richting ‘keer wat leuks doen’, dat ze het allemaal supergezellig vind maar dat ik er niets achter moet zoeken. Maar ze wil sowieso wel graag de gezelligheid die we nu hebben voortzetten.

  Toch zit ik nu met een boel vragen. Moet ik dit toch volledig interpreteren dat ze me niet als relatiemateriaal ziet? Of ga ik gewoon te snel? Ik was iig zelf natuurlijk eerder nooit in beeld als mogelijke vriend (had zelf relatie). Of is ze zelf niet toe aan een relatie gezien hetgeen haar overkomen is (dat zit nog behoorlijk diep bij haar)? Het feit dat ik een zeer goede vriend ben van haar ex maakt het vast ook niet makkelijker voor haar.

  Hoever moet ik nu gaan in het laten weten wat ik voor haar voel? Als ze me niet ziet zitten voor meer dan ‘just friends’ dan houdt het op (moet nog wel zien uit te vinden hoe ik me daarin ga opstellen), maar heb nu uberhaupt geen duidelijkheid over de motieven achter haar uitspraak, wat ik toch wel belangrijk vind, maar wil ook de mogelijkheden (als die er zijn) niet vergooien nu door teveel met de deur in huis te vallen, zeg maar.

  Ook hier, tips en suggesties zijn welkom 🙂

 • @john

  als je haar al zo’n lange tijd ken dan zit je waarschijnlijk allang al in de friend-zone, en daar kom je helaas niet zomaar uit…
  zag je haar ook al regelmatig toen ze nog met haar ex had? want als dat het geval is dan lijkt het me onwaarschijnlijk dat er iets uit kan groeien, hoe lullig het ook klinkt.
  ‘just friends’ zou ik ook niet zomaar afkappen, het is altijd goed om elkaar te blijven zien, misschien kan ze je voorstellen aan een leuke vriendin van d’r 😉 maar dan moet je het wel zelf los kunnen laten.

 • @jasper

  Ja we zagen toen elkaar wel vaak, maar da’s dus al wel bijna 3 jaar geleden ondertussen. In de tussentijd elkaar af en toe kort gezien (1, hooguit 2 keer per jaar), daarbij was altijd wel een klik voelbaar.

  Ben ook bang dat ik in die friend-zone zit, aan de andere kant zijn er zoveel andere redenen denkbaar waarom ze geen relatie kan/wil overwegen. Als het friend-zone verhaal de reden is ga ik me nog wel de vraag stellen of ik daar uit kan komen. als het andere redenen betreft waarom ze niet openstaat voor een relatie, sja, dan zou ik daar toch best energie in willen steken.. Lastig 😉

 • Loslaten en vele andere vissen in de zee – niet echt op mij van toepassing.. Een leuk koppetje dat me op straat voorbijloopt ben ik op de volgende straathoek alweer vergeten, zo werkt het niet voor mij.

  Twee keer in mijn leven ging ik voor iemand op het eerste gezicht; (in een geval zelfs mijn grootste vergissing) bij de meeste meiden op wie ik verliefd werd herinner ik me de eerste ontmoeting niet, en werd ik pas na weken tot vele maanden verliefd.

  Met vrouwen op wie ik (nog) niet verliefd ben wil ik niet eens iets hebben – en al zeker niet zoenen of seks hebben. Ik ben daarnaast een non-conformist die een vrouw zoekt die niet huisje-boompje-beestje is en niet alles in het leven ondergeschikt maakt aan een gezinnetje stichten, zodat ik ook wat dat betreft liever de kat eerst wat uit de boom kijk. Ik ben tevens getrouwd met een creatieve droombaan die me onregelmatge inkomsten en een onregelmatig leven oplevert, een levensstijl waar een potentiele vriendin mee om zou moeten kunnen gaan – de kans dat ik zomaar in het wild iemand tegenkom die bij me past is zeer klein.
  Veroveren om het veroveren heeft me nog nooit geinteresseerd. Het nadeel van mijn methode is dat ik meestal vanuit een vriendschap verliefd word (lovetype Storge, volgens de claasificatie van John Lee, en nee, daarbij komen echt de nodige vlinders wel in de buik, en ik word niet op al mijn neutrale vriendinnen verliefd) eerst in de friend-zone terecht kom en pas daarna verliefd word – en dat ik in dat stadium voor vrouwen voor eeuwig in die friend zone blijven mag.

  Soms gaan er jaren overheen dat ik een passende leuke vrouw tegenkom – en tsja, dan wordt het wel heel erg moeilijk ontspannen met een verliefdheid om te gaan…

 • @ Sem,

  Zolang je geen water bij de wijn doet, maak je het jezelf inderdaad erg moeilijk.

  Op deze manier is de kans groot dat er niets gaat veranderen in je liefdesleven. Behalve als je jezelf verandert (mentaliteit, zelfbeeld, etc). Dat is uiteraard geen verplichting.

  Ik wens je veel plezier met je creatieve droombaan. Dat is ook erg waardevol in het leven.

 • Ik heb een tijd terug een meisje ontmoet. Na de ontmoeting al in bed beland, naderhand date gehad en toen bleek ze twijfels te hebben. Ik baalde enorm want ik had wel wat gevoelens. Om een lang verhaal kort te maken, ik heb na een 2e afwijzing afstand van haar genomen (geen bel, sms of FB contact) en toen kreeg ik plots vorig week een FB berichtje van dr. Of ik weer contact met dr opneem als ik in de buurt ben…
  Heb het bericht een paar dagen laten liggen en begin deze week gereageerd dat ik t zal onthouden en mss volgende week in de buurt zou zijn en dat we nog wel contact zouden hebben.

  Vraag is of ik het nog een kans moet geven door met haar af te spreken? Dan is mijn idee om haar in het weekend een dag van te voren te bellen om af te spreken. Of is het beter haar diezelfde dag nog te bellen?

 • @ Leroy,

  Het kan zijn dat ze tot de conclusie is gekomen dat de seks met jou wel goed is. Of er is iets anders gebeurd waardoor ze zich meer openstelt.

  Of… ze is toe aan seks en wil daarna weer afstand. Sex, no strings attached.

  Of… er is iets anders. Misschien blijft ze maar twijfelen.

  Ik zou het een kans geven. Plan een afspraakje van te voren. Of als je werkelijk toevallig in de buurt bent, stel iets voor.

  Houd er rekening mee dat ze nog steeds (volledig) niet openstaat voor meer. En dat ze daarmee een leuke man als jij misloopt…

 • @ Victor,

  Bedankt voor je antwoord.

  Nieuwe wending, want ze heeft afgelopen weekend sms contact met me gemaakt. Ik hield een beetje afstand en ben op een gegeven moment gaan slapen. De volgende dag pas las ik een sms waarin ze voorstelde om langs te komen. Dat is natuurlijk niet om te pimpampetten.
  Door afgelopen tijd de boot af te houden en geen contact te zoeken, komt het nu van haar kant.

  As weekend ben ik in de buurt en ga ik contact met haar opnemen. Ik denk dat bellen het handigst is, waardoor ik direct weet waar ik aan toe ben.

  Ik hou er rekening mee dat ze niet openstaat voor meer, maar deze kans wil ik wel uitbuiten.

 • Helaas niet gelukt om met haar af te spreken. In sms contact met haar stelde ik voor om wat af te spreken en het leek er op dat ik naar haar toe zou komen. Ze had een baalbui maar ik was welkom om langs te komen. Ik zou een drankje meenemen om haar op te vrolijken. Maar even later bleek dat een vriendin haar had overgehaald om toch even de deur uit te gaan voor een drankje. Ik heb toen aangegeven dat we nog wel contact zouden hebben. Uiteindelijk nog wel contact van haar kant dat ze naar huis ging, maar dat ze te moe was om af te spreken.

  Teleurstellend, omdat ik van te voren stiekem de verwachting had gecreëerd dat ik haar zou zien die avond.
  Ze komt op me over als erg wispelturig en onduidelijk en ik heb besloten om geen contact meer te zoeken. Voor mijzelf ook het beste om gevoelens wat te bedaren, dus mss maar goed ook dat we elkaar niet gezien hebben. Het blijft jammer, maar wie weet een volgende keer.

 • Ik heb sinds een paar maanden een leuke vrouw leren kennen en in het begin wat mee gehad maar het liep als snel uit op niets!

  Ze wilde vrienden blijven en achteraf de domste fout die ik heb gemaakt want momenteel zit ze zwaar in de shit en heb haar geholpen wat in mijn macht ligt en ben best ver gegaan maar voor mij voelde het als eenrichtingsverkeer en nu weet ik dat je in een vriendschap geen verwachtingen moet hebben van de ander maar voel met behoorlijk belazerd en heb ook gezegd wat ik voor haar voel maar daar ging ze niet op in en mij wel aan alle kanten controleren wat ik doe en vertrouw haar niet meer!!

  Nou wil ik van deze vriendschap af maar weet niet goed hoe het aan te pakken want we hebben nog een paar praktische zaken te regelen en wil haar nou ook weer niet een flinke klap geven dat de hele boel escaleert!!

  Wie heeft er tips hoe dit aan te pakken??

  1. Beste Anoniem, ik kan je op dit moment niet goed adviseren; de situatieomschrijving mist details.

   Er zijn praktische zaken te regelen? Voor wie? En hoezo escaleert de hele boel als je het contact verbreekt? Wonen jullie samen, getrouwd? Kinderen samen? Financiele of juridische constructies?

   Ik wens je sowieso veel succes en sterkte toe.

 • Ik heb onlangs nog een vrouw uit mijn gedachten gezet, ik was er tijdje soort van verliefd op.
  Ik heb 6 maand geprobeerd om aan een derde aanspraakje te komen in heel die tijd.
  De eerste was om iets te gaan drinken, wat uiteindelijk nog vlot verliep.
  Tweede afspraakje mijne nieuwe gsm gaan kopen( ondertussen 3maand geleden), dat verliep ook vlot maar toen had ik de indruk, ik mis hier iets. Ik vermoedde dat er geen flow inzat, terwijl ik mijn best deed om hee plezant, relaxt en ontspannen over tekomen. Bij het regelen van derde afspraakje, had ik ook een derde afspraakje maar dan opeens zegt ze dat af. Er kwam iets tussen, ze moest nog ergens anders naartoe. Ik probeerde dan 3 keer per week om te weten wanneer het wel paste, ook al had ze onregelmatige uren van haar werk. dit duurde ongeveer 2 maanden om toch iniatieven te blijven geven. Op een gegeven stuurde ze een sms dat ze alleen wou blijven en van haar vrijheid wou genieten. Ik was toen droevig toen ik het las, ik heb zoveel moeite, energie en al mijn plagerijen voor niks gedaan. Ik was helemaal over mijn toeren, zo was ik letterlijk een paar dagen. Na een paar cardiosessies om me te ontladen, begon het bij me in te dringen dat ze me niet moest hebben. Ik heb me daarbij neergelegd en toen begon de innerlijke strijd weer van me, zoals je kan raden victor, deze keer de twee denk kaders ( zowel faal -succes als van te resultaatgericht zijn). Ik heb de afgelopen twee weken mijn gedachten toch kunnen zuiveren ondanks de innerlijke strijd en ik ben er zelfs beter eruit gekomen dan ik dacht.( overvloedsconcept en de wil om verder te doen met vrouwveroveren).

  Toen ik uiteindelijk er veel beter ben geworden, zag ik fb een foto van haar en haar nieuwe lover. Toen wist ik wel hoelaat het was en ik begon ik ermee te lachen. Dat sprookje zal ook niet lang duren, een eerste klasse player van formaat zo op eerste zicht. Ik ben voor mijn eigen blij dat ik deze last heb overwonnen en dit zal raar klinken van me, omdat ik negatief tegenover liefde stond, sta ik er nu positief over. Ik ben zelfs nieuwsgierig wat het me zou geven als ik in relatie zou gaan. Dit is wel een verschil met 6jaar geleden toen ik hier als de weg kwijt was in liefdesproces. Nu dat ik ze eindelijk heb losgelaten, kan ik me weer op plezierig gaan flirten. Wat ik vooral hierbij geleerd heb, is dat je vrouwen achter jou moeten lopen ipv jij achter hun. Jij als man moet wel de eerste zet doen, daarna is haar beurt om die intressante man te ontmoeten en verder ontdekken. Ik zal blijven iniatieven nemen, ondanks de talloze fouten dat ik de afgelopen 6 maand heb gemaakt. Ik heb ze wel geleerd en ik zal verder blijven aanspreken, in contact of wat er ook aan de hand is. Ik denk zelfs ik de passie voor de liefde opeens heb terug gevonden. Dit opzich is al een grote overwinning waard, nu enkel nog verlegen, sportieve dame die met gevoel voor humor vinden. Het begint terug te kriebelen om wat sociale acties te maken na ver twee maand in lockdown van sociale isolatie te zitten. Dit was wel eens nodig. Veel plezier bij het lezen victor 😀

  1. Beste Andy, goed dat je weer een update doet.

   Ik heb 6 maand geprobeerd om aan een derde afspraakje te komen in heel die tijd.

   Beloof me dat je nooit meer een halfjaar je (mentaal) bezig houdt met een enkele vrouw. Deze tevergeefse aanpak kan je als het ware leegzuigen in motivatie, optimisme en eigenwaarde.

   Tweede afspraakje mijne nieuwe gsm gaan kopen( ondertussen 3maand geleden), dat verliep ook vlot maar toen had ik de indruk, ik mis hier iets. Ik vermoedde dat er geen flow inzat, terwijl ik mijn best deed om hee plezant, relaxt en ontspannen over tekomen.

   Het eerste afspraakje was mooi; samen wat drinken.

   Als tweede afspraak een gsm kopen klinkt minder goed. Anders dan als je bijvoorbeeld samen gaat shoppen (inclusief paskamertjes, kleding showen…) is een gsm kopen al gauw een technisch verhaal. Inclusief een gespreksonderwerp over maandkosten, etc.

   Doe vooral je best om met iets leukere ideeën te komen als tweede afspraakje. Zie het als een klein uitje samen (zonder dat je diep in de buidel hoeft te tasten).

   Ik probeerde dan 3 keer per week om te weten wanneer het wel paste, ook al had ze onregelmatige uren van haar werk. dit duurde ongeveer 2 maanden om toch initiatieven te blijven geven.

   Mijn complimenten! Je hebt doorzettingsvermogen; krachtig.

   Toch geef ik het advies om je energie op een andere manier te besteden. Wees creatief, blijf jezelf ontwikkelen, ga op onderzoek uit.

   Bijvoorbeeld, ga geregeld op speurtocht om leuke plekken te vinden om met vrouwen iets te drinken.

   Zelfs al zou je al 20 jaar in dezelfde stad wonen, er zijn altijd wel plekjes die zelfs ‘locals’ niet kennen en waar je dus mee kunt verrassen.

   Een overvloed aan leuke plekjes…

   Op een gegeven stuurde ze een sms dat ze alleen wou blijven en van haar vrijheid wou genieten. Ik was toen droevig toen ik het las, ik heb zoveel moeite, energie en al mijn plagerijen voor niks gedaan.

   Welnee, het was niet voor niets. Je kunt er op terugkijken en tegen jezelf zeggen: “Ik heb mijn best gedaan, ze heeft haar kansen gehad!”

   In plaats van passief te zijn en eindeloos te klagen, jij bent ervoor gegaan. Deden maar meer mannen hun best!

   Goed trouwens dat je cardio bent gaan doen. Door de beweging komen er stoffen in je lichaam vrij die maken dat je weer meer in balans komt. Resultaat: je kunt je weer beter gaan voelen.

   Je komt dan ook weer sneller uit het zwart-wit-denkkader.

   Toen ik uiteindelijk er veel beter ben geworden, zag ik fb een foto van haar en haar nieuwe lover. Toen wist ik wel hoelaat het was en ik begon ik ermee te lachen. Dat sprookje zal ook niet lang duren, een eerste klasse player van formaat zo op eerste zicht.

   Of ze zoekt juist een ‘eerste klasse player van formaat’. Of niet, of anders, of …. hij is het niet maar …

   Uiteindelijk doet dat er niet toe Adny.

   Meestal is het beter om over je hart te strijken en haar geluk toe te wensen. Doe dit niet letterlijk, je hoeft haar dat niet te zeggen. Doe het voor jezelf in gedachten.

   Er is overvloed, voor jezelf en voor haar (ongeacht of ze zich daar bewust van is).

   Ik ben zelfs nieuwsgierig wat het me zou geven als ik in relatie zou gaan. Dit is wel een verschil met 6 jaar geleden toen ik hier als de weg kwijt was in liefdesproces.

   Die nieuwsgierigheid, dat is uitstekend voor volgende avonturen. Je bent goed bezig Andy! 😀

   Wat ik vooral hierbij geleerd heb, is dat je vrouwen achter jou moeten lopen ipv jij achter hun.

   Welnee, ze hoeven niet achter je aan te lopen. Veroveren doe je met zijn twee…

   Jij als man moet wel de eerste zet doen, daarna is haar beurt om die interessante man te ontmoeten en verder ontdekken.

   Hier kan ik veel over zeggen, maar deze reactie wordt erg lang.

   Jij hoeft niet per se altijd een eerste zet te doen. Laat dat open, en op een gegeven moment gaan vrouwen hun best doen om jouw te stimuleren tot het nemen van een eerste stap…

   Of zij spreken jou aan… dat kan!

   En dan nog, blijf inderdaad initiatief nemen; dat doe je goed.

   De passie voor liefde is daar 😀

 • Victor,

  Hahahaha, een halfjaar me bezighouden. Blijkbaar ben ik zo zot geworden om voor 1 enkele vrouw te gaan. Zoals je zegt, dit putte me mentaal helemaal uit. Ik was erop gebrand om toch voor te gaan. Ook al kostte me mijn eigenwaarde ervoor. Als ik merk dat er een vrouw degelijk de moeite is om ervoor te gaan, dan ga ik ervoor ook al duurt het maanden.
  Tweede afspraakje ging niet over maandkosten van telefoon, ik had zeker niet aangesneden en was ook ter sprake gekomen. Ik had zelfs een blunder gemaakt qua telefoon aankoop. De blunder was dat ik niet op de hoogte was bij het SIMkaarten, dat er nu een nieuwe veriant was, ik had de mijne nog van in 2004.

  Ik zei tegen haar, weet jij hoe dit ineen zit, ik en smartphones, das iets om te ontdekken. Zij zei van, wist je dat niet dat je een speciale SIMkaart nodig had? Ik zei, nee, wist jij het dan wel? Ja zei en begon te lachen met me. Ik liet het over me heen gaan ondanks dat ze pret had. Opeens zat ze op haar smartphone bezig en ze was farmville 2 aan het spelen. Ik zei ah, sinds wanneer is farmville leuker dan dit gesprek? Ja en dan, zei ze. Ik zei dan maar later zal dit klein meisje wel een hele grote boerin worden op plagende wijze. Ze gaf me ook dan een duw in mijn zij. Op dat moment ging ik terug naar de winkelverkoopster om dat uitleggen en dan zat ze weer op hare farmville bezig. Ik zei nog pas maar op of je wordt nog een echte boerinne. Weer een geweldige plaagstoot van me. Zo is het gegaan voor een deel bij het tweede afspraak, kleine fragment van een paar minuten fun te hebben.

  Ik had een nieuwe gsm nodig, iedereen was al overgestapt, ik zat daar nog met een soort blackberry model. Ik heb wel doorzettingsvermogen als ik het besef dat het waard is anders geef ik het op.
  Ik moet nog in gent op stadsverkenning gaan, daar is zoveel te ontdekken. Ik heb enkel de hoofdbanen gedaan in het centrum, waar de meeste volk er rondloopt. Momenteel doe ik soms mijn best maar niet altijd. Cardio doe ik wekelijks en als ik het doe dan verbrand op een uur ver 1000kcal ong ( polar FT7 ). Ik voel me wel erna eventjes moe maar wel voldaan. Alsof een zware last van mijn schouders is afgegleden.

  Nu zie ik op fb wel van die verliefdsheid teksten van haar, opeens van dat hem haar nietmeer zag zitten etc.
  Het is goed dat ik me niet moei, ik heb andere leukere dames tegengekomen en ermee geflirt. Ik moet wel zeggen, na twee maand zonder flirten, ik had weer moeite om te flirten maar na 1 a 2 flirts was ik weer vertrokken naar een hele hoop flirts. Er zat wel een beeldschone dame naar me te staren. Toen ik diep in haar ogen keek, bleef ze maar kijken naar me, toen zat ik op de trein. Opeens begon een andere dame tegen me te babbelen, uiteen uit het niets. Deze was wel iets ouder dan me. Kheb er wel nog een leuk gesprek gehad. Over de kosten die ze had gedaan in de winkel. ( ze had kleren gekocht). Ik zei wie gaat ze hier gaan versieren? Ze bekeek me zo van, wie ben jij om dat te zeggen? Ik begon er zelf mee te lachen en twerkte wel aanstekelijk, ze kon hare lach zelf niet inhouden. Opeens haalde ik mijne mens health naar boven om te lezen, de twee dames direct nieuwsgierig naar de cover aan het bekijken en ik zat zelf een artikel over rubriek van verleiden in mens health september editie.

  Ondertussen heb ik wel een baard, ik scheer enkel mijne onderkin/hals en trim mijn snor, beetje wolverine look toestand, wat me nog eigenlijk staat. Eerst zei ik dat een seksuele relatie wil, nu is het al veel meer naar een liefdesvolle relatie en dat kan ik op dit moment wel gebruiken.

  Ik ben benieuwd naar jouw langere versie van veroveren doe je met zijn twee reactie 😀
  De komende maanden ga ik weer volluit initiatieven leiden. Ik heb de smaak te pakken en nu wil ik zelf eens een stralende dame om me heen 😀

  1. Hoi Andy,

   Hahahaha, een halfjaar me bezighouden. Blijkbaar ben ik zo zot geworden om voor 1 enkele vrouw te gaan.

   Op zich is dat niet alleen maar fout. Wanneer je een relatie bent aangegaan met een vrouw, is het prima dat je je focus op haar legt.

   Toch is het ook belangrijk om je horizon enigszins breed te houden. Zie daarover ‘Een vervuld leven versus een onvervuld leven’, hoofdstuk 3 van mijn E-coachsysteem.

   Pas op voor een kokervisie (past in het zwart-wit-denkkader) of een monomane drive.

   Ik zei tegen haar, weet jij hoe dit ineen zit, ik en smartphones, das iets om te ontdekken. Zij zei van, wist je dat niet dat je een speciale SIMkaart nodig had? Ik zei, nee, wist jij het dan wel? Ja zei en begon te lachen met me. Ik liet het over me heen gaan ondanks dat ze pret had.

   Jullie hebben vast pret gehad tijdens het kopen van de GSM. Maar zoals je weet, ik adviseer om vooral positieve gespreksonderwerpen aan te snijden. Dat geeft gespreksstof die meer de fantasie kunnen prikkelen.

   Praten over SIM-kaarten en smartphones zijn eerder een technisch verhaal. Niet voor niets ging ze Farmville spelen. Al ging je gelukkig daar speels mee om 😀

   Is het niet leuker om een aantrekkelijke dame in een mooi jurkje te zien staan voor de spiegel van een vrouwen-kledingwinkel? (Je hoeft het niet te kopen, het is slechts oogstrelend.)

   Is het niet leuker om samen een potje te poolen in een leuk tentje? Of bijvoorbeeld een drankje te doen in een klein horeca-zaakje in Gent, waarvan je weet dat de warme Franse crêpe met bolletje chocolade ijs echt top is… Verleiding, zinnenprikkelend…

   Ik noem maar wat. Word creatiever, zonder het er dik bovenop te leggen; laat het geen date zijn.

   Verder mijn complimenten: je bent jezelf aan het vernieuwen! En je regelt afspraakjes, blijf zo doorgaan.

   Ik moet nog in gent op stadsverkenning gaan, daar is zoveel te ontdekken.

   Ik denk dat je echt boft in Gent!

   Ik moet wel zeggen, na twee maand zonder flirten, ik had weer moeite om te flirten maar na 1 a 2 flirts was ik weer vertrokken naar een hele hoop flirts.

   Je moet er dan weer inkomen, logisch.

   Belangrijk: ook wanneer je je oog hebt laten op een bepaalde vrouw, mag je best flirten met andere vrouwen. Je bent nog steeds niet getrouwd en je hebt geen dozijn kinderen. (En zelfs dan mag je flirten, dat maakt het leven mooier.)

   Ze bekeek me zo van, wie ben jij om dat te zeggen? Ik begon er zelf mee te lachen en twerkte wel aanstekelijk, ze kon hare lach zelf niet inhouden.

   Een prikkelende opmerking of vraag kan het IJs mooi breken. Relax (!) lachen wanneer het niet meteen goed valt (vanwege de absurditeit, niet omdat je goedkeuring verlangt) kan de sfeer daarna weer verzachten.

   Mooi! 😀

   Opeens haalde ik mijne mens health naar boven om te lezen, de twee dames direct nieuwsgierig naar de cover aan het bekijken en ik zat zelf een artikel over rubriek van verleiden in mens health september editie.

   Volgens mij lezen veel vrouwen stiekem de Men’s Health van hun partner. De half blote mannen zijn interessant, en genoeg vrouwen willen graag meer inzicht krijgen in de interesses van de man.

   Daarom nam ik nog wel eens dat magazine mee tijdens mijn afspraakjes. Kan extra immers interessant gespreksstof opleveren. Op zijn minst is de half blote man op de kaft prikkelend voor haar 😉

   Eerst zei ik dat een seksuele relatie wil, nu is het al veel meer naar een liefdesvolle relatie en dat kan ik op dit moment wel gebruiken.

   En dat is prima. Wellicht zal dat nog wel eens vaker switchen.

   Veel plezier in Gent!

 • Beste Victor,

  Graag zou ik je advies willen vragen over de volgende situatie.

  Bij mijn zaterdagbijbaan werk ik al 4 jaar samen met een leuke vrouwelijke collega. Ik kan erg goed met haar opschieten 😉 Sinds vijf maanden is ze weer vrijgezel, na een relatie van bijna twee jaar. Afgelopen paar maanden heb ik vaker contact met haar gehad. Op het werk vaker een praatje maken, een beetje plagen en flirten. Daarnaast spraken we elkaar geregeld via whatsapp. Pas geleden heb ik haar uitgenodigd om een keer iets te gaan drinken, maar ze had al een afspraak op die dag (die ze niet kon verzetten). Daarna had ik geen tijd meer, omdat ik op vakantie ging. Na de vakantie heb ik haar nogmaals uitgenodigd om een drankje met me te doen, waarop ze reageerde: met meerdere collega’s lijkt me leuk, maar met elkaar afspreken lijkt me niet verstandig (omdat ze ons meer zag als vrienden/collega’s, zei ze). Hierop heb ik gereageerd dat ik het jammer vond. Daarna heb ik eigenlijk geen contact meer met haar gezocht, omdat ik haar niet het gevoel wil geven dat ik achter haar aanloop. Zij heeft daarna nog wel enkele keren kort gewhatsappt en ze stuurt mij bijna dagelijks snapchats.

  Ik probeer haar nu eigenlijk geen aandacht te geven, maar dat is lastig omdat ik haar wekelijks op mn werk zie. Op mn werk maak ik eigenlijk met iedereen geregeld een praatje. Het zou opvallen als ik haar gaat negeren. Wat kan ik het beste doen om nog kans bij haar te maken?

  Alvast bedankt!

  1. Beste Boy, bedankt voor je reactie! 😀

   Jammer dat ze niet inging op je voorstel. Feit blijft dat je een voorstel hebt gedaan; initiatief hebt genomen. Goed gedaan!

   Wat nu verder…?

   Je hoeft haar niet te negeren. Niet alleen werkt dat meestal averechts (“weer zo’n man die moeilijk doet wanneer ik iets niet wil, zucht”), het gaat ook ten koste van de werksfeer.

   Drie adviezen voor jou:

   #1 Advies: vergroot je aantrekkingskracht. Word een betere flirter en versierder. Schrijf je daarom in voor de E-cursus VrouwVeroveren:

   http://www.VrouwVeroveren.com/
   (Gratis…)

   #2. Advies: voer het flirten op. Niet alleen met haar, maar met vrijwel alle vrouwen die je op het werk en buiten werk ontmoet.

   #3. Advies: wanneer je meer kennis en ervaring hebt opgedaan, nodig meerdere collega’s uit om iets leuks te doen. Natuurlijk nodig je haar ook uit.

   Zo heb je een beter uitgangspunt. Je leeft dan steeds meer vanuit het Overvloed-concept (behandel ik in de 3de les van de E-cursus!) en heb je meer mogelijkheden om leuk initiatief te nemen.

   Eventueel… want na het volgen van de E-cursus krijg je waarschijnlijk meer keus in interessante vrouwen 😀

   Veel succes en plezier!

 • Beste Victor,

  Ik hoop dat je advies kan geven over de volgende situatie:

  Ik ben een paar weken geleden spontaan verliefd geworden op een meisje. Ik heb twee weken geleden het telefoonnummer van haar gekregen door ene vriend van mij, want ik had het hem verteld. Ik heb het telefoonnummer een paar dagen laten liggen en heb toch geprobeerd om met haar te chatten. We hadden de eerste dagen hele leuke gesprekken met elkaar, maar op gegeven moment als ik haar zie negeert ze me en chat ze ineens niet meer. Waarschijnlijk kan het zijn dat vriendinnen iets hebben gezegd of iets heel anders. Kan je advies geven hoe ik dit zou moeten aanpakken? en moet ik weer contact opnemen?

  Mvg,
  Tim

  1. Beste Tim, leuk dat je een reactie hebt geplaatst! Wel heb ik je achternaam bij je reactie weggehaald, vanwege je privacy.

   Het is moeilijk te zeggen waar het precies is misgegaan. Ik acht de kans groter dat er tijdens de chat iets (niet) is gezegd. Natuurlijk, het kan ook dat iemand anders een verkeerde invloed heeft uitgeoefend. Een vriendin, meerdere vriendinnen, etc. Alleen dat weet je nu niet zeker.

   Belangrijkste les: nooit via via een telefoonnummer regelen, regel het zelf met de vrouw. Dat is prettiger, duidelijker en wekt een meer krachtige indruk.

   Wat nu? Je ziet haar geregeld langslopen o.i.d.? Begroet haar, zelfs al maakt ze geen oogcontact. En maak er een gewoonte van om anderen ook te begroeten. Doe het met een glimlach, vrolijk. Moeilijk te negeren, werkt vaak ontwapenend mocht er iets spelen.

 • Waarom was ik ook al weer single? O ja, nu weet ik het weer. Ik wilde niet gekwetst worden. Ben ik dan zo leuk als ik er kwaad, agressief of negatief ben? Ik kan het me maar moeilijk voorstellen. Raar volk die Nederlanders zitten te genieten als anderen in de misère zitten, zolang ze het zelf maar niet zitten. Zo lang ze zelf maar niet in de problemen zitten he nietwaar?

  1. Beste gf.,

   Als je nooit meer gekwetst wil worden op liefdesvlak, dan is het inderdaad een verstandig besluit om single te blijven.

   Verder vraag ik me af of mensen werkelijk ‘genieten als anderen in de misère zitten’. Laatst staan dat ‘iedereen’ dat doet of ‘het Nederlandse volk’.

 • Hoi Victor,

  Ik heb een paar maanden geleden een leuk meisje ontmoet op school.
  Leuk contact mee gehad, afspraakje in de bios (afgeraden dus), maar heb mezelf voorgehouden dat de afwijzing ”ik dacht dat je toch leuker was” niet persoonlijk was. Heb weinig tot geen verdriet gehad en ben verder gegaan met mijn leven.
  Op naar een nieuwe uitdaging!

  Dave

 • Hi Victor,

  Ik ben een gast van 33 en heb eigenlijk nog nooit een serieuze relatie gehad. Ik heb hier en daar wel eens wat met een meisje gedaan maar meer is het nooit echt geworden.

  Het klinkt raar maar aan mijn uiterlijk heeft het nooit gelegen. Ik hoor van veel mensen dat ik er goed uitzie en dat ze het onvoorstelbaar vinden dat ik niemand heb. Wel is het zo dat ik niet altijd even zeker ben geweest en dat ik vaak te veel romanticeerde. Ook heb ik vrouwen afgewezen omdat ik dacht dat ik beter kon krijgen; maar goed, ik was niet verliefd. Maar dat was ook andersom, ik heb ook een hoop blauwtjes gelopen 🙂

  Inmiddels ben ik toch wel zelfverzekerder en realistischer geworden, heb ik een zeer goede baan en best wel veel sociale contacten. Ook ga ik vol op stap en neem ik veel initiatieven om nieuwe mensen te ontmoeten. Uiteraard ben ik trots op mijzelf hierover en ondanks dat ik veel sjans heb lukt het mij maar niet om een leuke vrouw te ontmoeten en vaste relatie te krijgen.

  Steeds tref ik iemand die al bezet is, vrouwen die ik leuk vind vinden mij niet leuk en vrouwen die mij leuk vinden vind ik vaak niet leuk. Laatst dacht ik toch eindelijk geslaagd te zijn maar toen bleek dat (zeer knappe!) meisje zich niet te durven binden (en werd ze best wel gemeen tegen me). Ik heb daar juist geen last van en ben ook niet bang om over mijn gevoelens te praten.

  Ook heb ik mij vaak op internet ingeschreven. Ik kreeg geen reacties of de reactie van wat zo een jongen als ik in vredesnaam op internet moest. Heb wel een paar dates gehad maar dat waren meer sollicitatiegesprekken. Kortom, ik heb veel geprobeerd en in het dagelijks leven kom je met een baan in de financiële wereld ook niet altijd even veel vrouwen tegen. Ook met uitgaan krijg je bijna altijd arrogante reacties. Vrouwen lijken zo veeleisend en in het uitgaansleven maak je eigenlijk geen kans als je de vrouwen niet kent. Daarnaast heb ik mij bijv. ingeschreven voor een cursus Italiaans maar toen zat ik alleen maar met oude mensen :-).

  Wil wel zeggen dat ik niet wanhopig ben en ik ben er altijd vanuit ben gegaan (ik ga er eigenlijk nog steeds van uit) dat het wel goed zal komen. Ik zal ook positief blijven maar het moet toch een keertje meezitten….

  Kortom, ik blijf het gewoon raar vinden, want ik ben positief, heb een goede baan, veel sociale contacten, ga veel uit en ben echt tevreden met mijzelf. Maar toch is dat niet voldoende kennelijk. Het kost soms ook veel moeite om jezelf op te laden en het meest jammere is dat ik juist heel veel aan een vrouw te bieden heb en dat heel graag wil doen. Heb je misschien tips na het lezen van mijn lange verhaal 🙂

  1. Hoi x1,

   Ik heb hier en daar wel eens wat met een meisje gedaan maar meer is het nooit echt geworden.

   Wat bedoel je met je met ‘ik heb hier en daar wel eens wat’?

   Steeds tref ik iemand die al bezet is, vrouwen die ik leuk vind vinden mij niet leuk en vrouwen die mij leuk vinden vind ik vaak niet leuk.

   Natuurlijk tref je mensen die al een relatie hebben. Dat hoort erbij, we leven in een samenleving met zowel singles als mensen in een relatie/huwelijk.

   En aantrekkingskracht kan ook niet wederzijds zijn. Dat ervaar je ook, en dat hoeft niet erg te zijn.

   Laat het je echter niet weerhouden om nog meer vrouwen te ontmoeten!

   Ook heb ik mij vaak op internet ingeschreven. Ik kreeg geen reacties of de reactie van wat zo een jongen als ik in vredesnaam op internet moest.

   Wanneer je mensen omgaat, ook op het internet, krijg je geregeld allerlei meningen voorgeschoteld. Ook over dat je op internet rondkijkt naar vrouwen.

   Het hoeft je niet te weerhouden om ook online rond te kijken.

   Tip: experimenteer met foto’s en profieltekst. Wie weet krijg je dan wel reacties. (Ik weet niet wat je precies hebt gedaan online, dus ik kan je verder niet adviseren over hoe het anders aan te pakken.)

   Heb wel een paar dates gehad maar dat waren meer sollicitatiegesprekken.

   Herkenbaar, wat dat hoort vaak bij daten!

   Advies: doe niet meer aan daten, maar regel afspraakjes. (Zie mijn E-cursus over dit belangrijke onderwerp.)

   Ook met uitgaan krijg je bijna altijd arrogante reacties.

   Reacties op wat?

   Vrouwen lijken zo veeleisend en in het uitgaansleven maak je eigenlijk geen kans als je de vrouwen niet kent.

   Om tijdens het uitgaan vrouwen te ontmoeten is het belangrijk om te experimenteren. Maak lol en richt je minder op scoren (ik weet niet of je dat nu doet). Neem de contacten in het uitgaansleven niet al te serieus. Het is lol, zien en gezien worden.

   Wanneer je dat omarmt kun je er een draai aan geven en inderdaad vrouwen ontmoeten die je misschien vaker kunt ontmoeten buiten de club.

   Wil wel zeggen dat ik niet wanhopig ben en ik ben er altijd vanuit ben gegaan (ik ga er eigenlijk nog steeds van uit) dat het wel goed zal komen. Ik zal ook positief blijven maar het moet toch een keertje meezitten.

   Experimenteer en doe dingen die je voorheen niet hebt gedaan.

   Een meer gedetailleerd advies kan ik je niet geven omdat je bericht slechts in grote lijnen beschrijft waar je het tot nu toe hebt gezocht.

   Maar toch is dat niet voldoende kennelijk.

   Soms kan je iets teveel doen waardoor het balletje de verkeerde kant op rolt.

   Het kost soms ook veel moeite om jezelf op te laden

   Op te laden voor wat precies?

   en het meest jammere is dat ik juist heel veel aan een vrouw te bieden heb en dat heel graag wil doen.

   Misschien wil je te veel bieden en te weinig nemen… (vrouwen worden ook graag genomen, vergis je niet.) Misschien houd je je teveel bezig met bieden (en nemen) en mag de lol en de flirt meer de boventoon voeren.

   Wanneer je een aantrekkelijke vrouw ontmoet hoeft tijdens het flirten er niet toe te doen wat je hebt bereikt of niet, wat je uiterlijk is, of je wel of geen serieuze relatie hebt, wat je baan is, etc.

   Geniet meer van de momenten en je uitstraling verandert (meer aantrekkingskracht).

   Nogmaals, je verhaal kent te weinig details om meer concrete aanwijzingen te geven. Die geef ik juist graag 😀

   En schrijf je vooral in voor mijn E-cursus: http://www.VrouwVeroveren.com

 • Dankjewel voor je reactie en advies! Het klopt zeker wat je zegt en door de jaren heen ben ik het bovenstaande steeds meer gaan doen. Uiteraard geniet ik van de aandacht en sjans ik er op los (soms lukt het ook totaal niet maar dat hoort er gewoon bij :-).

  De kern blijft wel dat de vrouwen die ik leuk vind vaak bezet zijn, gewoon niet sporen (daar heb je er helaas zo veel van tegenwoordig), op doorreis in Nederland zijn of gewoon geen interesse hebben. En met sporen bedoel ik dan niet dat ze je afwijzen (want dat vind ik op zich niet zo erg) maar dat ze heel bitchie reageren als je bijv vraagt of ze een leuke avond hebben. Net alsof jij verantwoordelijk bent voor alle ellende in hun leven. Ik vind het wel iets typisch Nederlands, dat botte, want in Spanje heb ik bijvoorbeeld nooit een botte reactie gekregen; vrouwen zijn daar ook veel vrouwelijker. En dat is toch wel iets waarom ik soms vrouwen niet meer aanspreek tijdens uitgaan. Afgewezen worden vind ik niet zo erg, maar als je weer zo een verwende blik en reactie krijgt dan blijf je ook liever praten met je vrienden. Ik denk ook wel eens dat het feit dat ik er best redelijk uitzie alleen maar tegen mij werkt. Mensen hebben altijd gelijk een mening over je (is misschien negatief gedacht, maar zo is het wel) en ik krijg bijvoorbeeld altijd te horen dat ik overdressed ben.

  Ik heb inmiddels vaak met vrouwen afgesproken die minder knap waren of waar ik niet op verliefd was; puur om ervaring op te doen en te experimenteren :-). Echter, als ik een relatie met iemand wil moet ik gewoon verliefd zijn en iemand echt leuk vinden en dat laatste lukt gewoon niet; soms denk ik gewoon dat het simpelweg pech is. Het is net als je gezondheid; je kunt er veel aan doen (sporten, positief zijn), maar je hebt geen enkele garantie.

  Als je bij mijn vrienden kijkt is de helft single. De ene helft is niet single maar hebben vrouwen die eigenlijk niet zo knap zijn. Maar zij zijn gelukkig (tenminste dat denk ik:-)) omdat ze hun vrouw wel knap vinden en dat is toch eigenlijk wel zoals het moet zijn!

  De andere helft, waar ik ook toebehoor, wil een vrouw die aantrekkelijk is. Ze zijn allemaal single. Waarom, omdat ze de vrouwen simpelweg niet tegenkomen. Leuke vrouwen kom je via je werk of vrienden tegen. Die mooie vrouwen met uitgaan zijn vaak (en dit is zeer negatief maar puur uit dingen die ik gezien heb) heel erg geraffineerd en berekend. Als je daarom in een mannen-omgeving zit wordt het een hele lastige kwestie en een vrouw via internet regelen is tien keer zo moeilijk als met uitgaan.

  Dat sjansen niets met carriere te maken heeft is grotendeels waar, maar ook weer niet. Als ik in pak in de kroeg sta na mijn werk heb ik bijvoorbeeld veel vaker sjans; waarom, omdat het geld, macht en zekerheid uitstraalt.

  Ik wil je nogmaals bedanken voor je leuke reactie en je goede tips. Ben blij dat ik even advies van een neutraal iemand heb gekregen en mijn ongenoegen heb kunnen uiten! Wij zullen positief blijven en er iets moois van maken. Thanx!

 • Ik onlangs poging gewaagd om jonge dame beter te willen leren kennen. Ze werkt bij een apotheek in mijn woonplaats. Ik voelde soort van aantrekkingskracht niet in woorden te omschrijven die na vele jaren niet meer gevoeld heb. Ik ben zelf van jongst af aan dialyse patient en me ook best onzeker maakt omdat het best pittig is om hiermee te levwat voor mijn dan aardig normaal ingeburgerd is kan het voor een ander heftig en niet wetend wat het inhoudt. Los van het feit onzeker dat Ik erg klein ben heb leven 1,35m. Door de aandoening. En Ik word 40 zij is vele malen jonge mijn pubertijd is pas vele jaren later opgang gekomen onlangs Door me ervaringen ook wel weer vele verder ben. Ik heb haar een kaart afgegeven met tekst: Ik zou je graag beter willen kennen buiten je werktijd om omdat als Ze aan het werk is klanten staan te wachten is het niet echt mogelijk iemand te leren kennen buiten haar werk om. Ik heb gezegd: we hebben iets gemeen Ik slik medicatie jij geeft Ze. En me contact gegevens vermeld met de vraag of Ze zo i zo wil antwoorden ongeacht wat het antwoord zal zijn een ja of nee. Ik heb die kaart afgegeven op vrijdag 8 juli 2016. Het is nu dinsdag 19 juli en vooralsnog geen reactie ontvangen. Wat moet Ik hiermee? Kan van alles wel invullen en speculeren maar daar word Ik ook niet blij en happy van. En dus de kunst is om het niet persoonlijk aan te trekken oh het komt Door me beperkingen ondanks genoeg te bieden heb. Misschien de angst van haar kant wat er allemaal mogelijk is bij mijn zoals seksueel gebied niet mogelijk zou zijn ivm me aandoening zoals het krijgen van kinderen. Dat is allemaal te onderzoeken en seksueel heb Ik gewoon de gevoeld. Vele weten dat niet en speculeren invullen ook van alles dan het direct te durven vragen aan mijn.

  1. Inmiddels heeft ze gereageerd. Kreeg toevallig vandaag mail binnen. Helaas niet op het antwoord wat ik gehoopt had. Er stond: “Bedankt voor je brief, ik hou liever werk en prive gescheiden. En wens verder geen contact” Dat valt toch zwaar om zo’n bericht te krijgen ondanks gezegd wordt, laat het los en focus op andere meiden/vrouwen. Het is in mijn positie toch wat anders en het niet te persoonlijk aan te trekken. Omdat ze apothekersassistente is en ik de klant en dan toch als soort vN patient word gezien. Om dan nu weer op andere te focus en is Dat lastig om weer niet teleurgesteld te worden en is de stap om die weer te zetten een drempel ongeacht Dat het niet persoonlijk aangetrokken dient te worden. Alles meer over haar dan over mijn zegt, je voelt je toch afgewezen.

 • ik ben een mindervalide man, en was gek op een iets jongere valide vrouw. Die vrouw echter niet op mij, maar op een bullebak van een vent. Ik kan haar keuze nog altijd niet vatten, omdat ik niet kan halen en hij mij beledigd heeft op mijn beperking, ben ik naar een mensenrechtenorganisatie gestapt. Nu gaan die hem aanpakken, en zal hoogstwaarschijnlijk een boete moeten betalen wegens verschillende vormen van belaging. Ik krijg ze nog wel.

  1. dv, Je voelt je beledigd omdat die bullebak, zoals je hem noemt, dat heeft gedaan. Maar waarom trek je het zo persoonlijk aan. Als hij wil beledigen dan zijn het zijn tekortkomingen en gebrek aan inlevingsvermogen en zijn eigen persoonlijke oordeel wat hij niet van zichzelf verstaat. Dus hij denkt jou te beledigen, maar zijn eigen gedachtegang van zaken, heeft hij uiteindelijk zichzelf mee omdat dit door manifesteert in zijn eigen innerlijk in bewustzijn wat op onbewustzijn berust.

   Dus waarom zoveel negatieve energie eraan verspillen aan zo’n gast wat jou veel negatieve energie en tijdsverspilling kost wat ook weer op jezelf terug reflecteert oorzaak & gevolg actie en reactie.

   Laat het los, zegt meer iets over die persoon dan over jou. Niet alles zo letterlijk tot jezelf betrekken, hij heeft dan (misschien niet een zichtbare handicap/beperking) maar als hij wil beledigen, heeft ie toch echt zelf een beperking in de geest en zichzelf beledigd en dit ook door reflecteert in zichzelf waar hijzelf niet bewust van is.

   En betrekking op de dame waar je gek op was en zij niet op jou. Zou je dan nog wel willen met zo’n persoon als ze liever kiest voor zo’n bullebak (jouw woorden) dan voor jou. Het blijft natuurlijk haar eigen keuze en verantwoordelijkheid, niet de jouwe dat ze voor die bullebak kiest wat je altijd niet kunt vatten, laat het los. Ze zal er zelf achter moeten komen wat voor vent het is of juist niet, niet leuk om te horen maar misschien is hij wel erg goed voor haar. Laat het bij haar.

   Ik zou zeggen, laat het los met het feit: “Ik krijg ze nog wel” dat is soort wraakactie i.v.m. je beledigd voelt etc. maar met wraakacties gaat het in feite nog meer tegen je werken, wat je innerlijk voelt, trek je ook aan en straal je niet echt een positieve energie uit, dat voelen vrouwen ook en word je afgewezen. Nou ja het is niet afwijzen. Maar de dames hebben een instinct daarvoor of je goed voelt denkt over jezelf of niet etc. etc. als jezelf beledigd voelt en meer in de wraakactie energie zit, is dat niet echt aantrekkelijk voor de vrouw, dat straal je dan onbewust uit en stoot af.

   Ik kan echter wel volgen, ik spreek uit ervaring omdat ik zelf ook beperkt ben en zichtbaar is klein 1,35m. al dan volwassen en ook vele malen door mensen beledigd of ze proberen te beledigen en ik heb me jaren daardoor laten beïnvloeden en boos over te worden etc. maar kost zoveel negatieve energie en tijdsverspilling. En ik ben erboven gaan staan omdat het meer iets zegt over de bekrompenheid, kortzichtigheid en zeker geen inlevingsvermogen van de ander persoon die dat doet en dus alles en alles over die ander zegt, dan over mij of in dit geval over jou. Focus niet op zo’n gast of die valide vrouw ze zijn het niet waard dan…. en focus je liever op positieve om een andere leukere dame die wel eventueel open zal staan voor je.

   De handicap is vaak het excuus om zich snel beledigd te voelen. Sta er boven. En kijk om je heen zijn nog genoeg andere liefde volle dames die door je handicap/beperking heen kijken en kijken naar hoe je echt bent als persoon. Nogmaals de wet luidt actie is reactie, straal je liefde uit, trek je liefde aan, straal je wraakactie uit, ik zal ze krijgen, straal je dat ook uit naar andere dames en stoot dus af, zij voelen dat.

   Focus dus op het positieve wat wil jij bereiken, een leuke liefdevolle begripvolle, respectvolle dame om die aan te trekken, daar dan op te focussen visualiseren. Ondanks die personen aangepakt worden en boete waarschijnlijk moeten betalen, heeft het jouw veel negatieve energie en tijd verspilling gekost en in die tussentijd eigenlijk vele andere dames kunnen bereiken, benaderen etc. die er wel zouden toedoen en interesse in je zouden kunnen hebben. Dit is een opbouwende bewustzijn dus geen aanval.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *