Omgaan met afwijzingHoe omgaan met afwijzing? Wat als de deur keihard dichtklapt voor je neus en je nooit meer welkom bent? Dadelijk geef ik twee manieren hoe om te gaan met een blauwtje lopen.

Aanleiding van dit artikel was de interessante discussie bij een ouder artikel: durf een vrouw los te laten. Ik raad je aan om het artikel en de reacties even door te nemen.

Je sociale status in gevaar door afwijzing?

In de juli 2014-editie van Men’s Health werd er ook over geschreven: ‘eerste hulp bij afwijzing’. Mannen vinden het namelijk nog wel eens moeilijk om goed om te gaan met een afwijzing. Kort wordt het onderwerp sociale status aangekaart.

Waarom is het te moeilijk om een afwijzing te incasseren en te verwerken? Volgens een Amerikaanse seksuologe (Brandy Engler) bepalen veel mannen hun sociale status aan de hand van hoe leuk zij worden gevonden door vrouwen. Met dat idee voelt een afwijzing als een meedogenloze stomp in de maag, uiteraard!

Als ik slechts een ding wil duidelijk maken wat betreft een blauwtje lopen, dan is het dit:

De manier WAAROP je omgaat met afwijzingen, beïnvloed veel méér jouw sociale status, dan het feit dàt je wordt afgewezen!

Je mag daarom je zelfbeeld niet verwarrend met hoe anderen je zien en de zogenaamde waarde die ze aan jou toekennen. Zelfbeeld versus je sociale status / Image…

Ik geef daarom nu twee manieren van omgaan met afwijzing. Maak je keuze. (Plaats tevens je reactie onder het artikel, er zijn al 100 reacties geplaatst!)

#1. Afwijzing neem je persoonlijk op

Kenmerkend van deze manier is dat een blauwtje lopen als een keiharde emotionele dreun wordt ervaren. De man die zich persoonlijk laat afwijzen:

 • voelt zich diep gekwetst als een vrouw geen interesse in hem heeft,
 • is teleurgesteld in zichzelf en in de vrouw,
 • laat zich zijn zelfvertrouwen ontnemen,
 • ziet zichzelf als een loser, een sukkel of als wanhopige single,
 • denkt dat door de afwijzing geen enkele vrouw hem nog wil.

Op deze manier ligt het resultaat voor de hand: na de afwijzing druipt hij af met hangende schouders, voelt zich verslagen en staat vervolgens nog minder sterk in zijn liefdesleven.

Soms komt het zelfs voor dat de afgewezen man zich een vreselijk negatieve denkwijze aanleert. Vrouwen zouden niet te vertrouwen zijn, gaan alleen maar voor rijke stinkerds of players en zouden bovendien hondsbrutaal en hatelijk zijn. Dus ziet hij zich genoodzaakt om eenzaamheid boven vrouwen te verkiezen en bekritiseert hij anderen die het anders zien…

Deze verbitterde mannen zijn net zo onaantrekkelijk voor vrouwen als de fundamentele mannenhaters voor ons zijn…

#2. Afwijzing neem je NIET persoonlijk op

Deze tweede manier werkt andersom. Ja, het is jammer dat de vrouw geen interesse in je heeft, ze was heel leuk en aantrekkelijk. Maar het doet je verder weinig. Je bent je bewust van het feit dat niet elke vrouw hoeft te vallen voor je charmes, je leeft toch in overvloed?

Daarom kun je de ongeïnteresseerde vrouw links laten liggen en ga je verder met het aanspreken van andere vrouwen. De afwijzing is dus geen opdoffer voor je zelfvertrouwen; je zelfbeeld blijft intact.

Resultaat: no hard feelings en je staat sterker in je liefdesleven. Nog mooier, de afwijzing kan je zelfs meer succes brengen! Eigenlijk is het een must om te weten hoe dat precies in zijn werk gaat. Zie daarvoor het artikel ‘Meer succes door afwijzing‘.

Wat zijn je gedachten over en ervaringen met deze twee manieren van omgaan? Ik zie graag je reactie hieronder tegemoet. En als je anderen ook wil helpen om beter te leren omgaan met een afwijzing, klik bovenaan dit artikel op de vind ik leuk-knop of Google+ knop.

Gerelateerd:

 • Afwijzing – Meer Succes door Afwijzing (48)
  Heb je het artikel over omgaan met afwijzingen al gelezen? In dat artikel heb je gezien dat er kortweg twee manieren zijn om met een afwijzing om te gaan: De afwijzing persoonlijk opnemen waardoor deze je zelfvertrouwen […]
 • Zelfvertrouwen met Vrouwen – De Basis van Meer Zelfvertrouwen (49)
  Als je weinig zelfvertrouwen hebt, is het aanspreken en Veroveren van vrouwen moeilijk. Dus zo nu en dan ga ik bloggen over het vergroten van zelfvertrouwen. Te beginnen met vandaag: Vergroot je zelfvertrouwen door het […]
 • Single – 7 Nadelen van single zijn? (180)
  Single zijn, in hoeverre is dat nadelig? Het is steeds vaker een onderwerp dat in praatprogramma’s wordt besproken en waar mensen mij over uithoren in het dagelijks leven. Dus vandaag schotel ik 7 nadelen voor van het single […]
 • Een vrouw loslaten? Durf het! (Ontdek waarom) (95)
  Sommige mannen zitten nooit om een vrouw verlegen. Ze worden vrijwel altijd vergezeld door een aantrekkelijke dame. Het lijkt wel alsof ze iets magisch bezitten dat hen veel aantrekkelijker maakt dan de gemiddelde […]
Hoe omgaan met afwijzing? 2 manieren & tips
Trefwoorden:         

124 reacties op “Hoe omgaan met afwijzing? 2 manieren & tips

 • De laatste keer dat ik afgewezen werd was in de kroeg: Een vrouw zat op een barkruk in haar eentje ergens. Ik vroeg haar op een speelse manier of ze niet van mensen hield? Ze reageerde heel terughoudend, waarop ik nog een poging waagde; “Ben jij soms verlegen?” Daarop antwoordde ze dat ze gewoon geen zin in mij had. BAMM! Recht in mijn gezicht. Ze was niet eens heel aantrekkelijk. Ik had op dat moment de hele avond in een hoekje kunnen blijven zitten.

  In plaats daarvan heb ik geleerd wat Victor hierboven bescheef! En zei cool “Prima”. En ben met een wat aantrekkelijkere meid gaan praten, waar ik later op de avond nog mee gezoend heb.

  Het moment zelf is misschien ff pijnlijk, maar dan wordt het overvloed-concept in werking gesteld. Je merk dat je ondanks die pijnlijke ervaring toch nog succes boekt, en dan wordt het overvloed-concept alleen nog maar versterkt. Die meid had waarschijnlijk haar dag niet, omdat er om één of andere reden iets is voorgevallen.

  Ik zelf maak dit soort gevallen; zo recht voor z’n raap niet vaak mee, hoewel ik denk dat het bij het spel hoort. Je bent immers niet altijd de winnaar!

  Volg Victors advies zeker op, het is even wennen!

 • Straf verhaal ruben!
  Helaas ben ik daar niet aan toe aan die tweede manier. Mijn ervaringen zijn die eerste manier. Ben zoveel keer afgewezen, ik trok het me aan waardoor ik helemaal diep in de put zat. Dat valt niet mee hoor, je denk dan eenzaamheid je vriend word en vrouwen allemaal vijanden zijn. Dikwijls heb ik dit meegemaakt. Zoveel negatief gedoe en zoveel gefaalde kansen.

  Daar zat ik mee he. Ik was jaloers op mensen die wel een liefje hebben en waarom ik niet? Zoveel keer afgevraagd, lag het nu aan mij? En daarna zielig beginnen te doen. En je zag het aan me duidelijk, ik had alle symptomen ervan. Vanuit eigen kracht wilde ik weer positief zijn en probeerde ik het succes van andere na maar geen succes.

  Korte samenvatting. Van geen hulp naar deze site en cursus. Dus sommige gaan direct merken dat ik van heel ver kom. Ik heb zelfs paar zeer goede kansen laten schieten deze zomer. Dat allemaal door mijn beginnelingen gedrag lijkt me 😀

  Nu met hulp van site en cursus.
  1) Voel me al stukken beter dankzij het oefenboek en cursus
  2) Volg bijna dagelijks deze blogs en reacties!
  3) Probeer een gesprek aan te knopen maar dat lukt niet altijd ( weinig ervaring)
  4) Anders te gaan denken, zoals een vrouwenveroveraar zou moeten denken
  5) Steeds bijleren van de fouten, opschrijven en daarna verbeteren
  6) De tweede manier willen volgen!

 • Heey,

  Ik vind dat het hier wel strak tegenover elkaar staat. Je hebt meiden die je afwijzen en die dat niet doen. Maar soms gaat dat afwijzen er harder eraantoe dan hier aangegeven word: Ik heb wel is meegemaakt dat ik met een vrouw oogcontact maakte, en dat ze toen ” Rot op” zei. Zulke vrouwen bestaan en ik vind dat ik daaruit bijzonder weinig kan leren…
  Natuurlijk ben ik nóg niet een man in overvloed, die zou vast en zeker zonder enig gevoel direct naar de volgende stappen.

  Groetjes,
  Tom

 • @Victor,

  Interessante Blog. Dank je!

  Fijn dat hier dieper op ingegaan wordt op de Blog “Durf een vrouw los te laten”.
  Iedere Blog is interessant en leerzaam, maar deze riep nog vragen op.

  Ja ja… ik weet precies hoe het voelt om afgewezen te worden.
  Maar dat is van jaren terug. Het ging zo:

  Vanaf mijn werkplek in een werkplaats zag ik altijd tegenover de zaak een mooie vrouw met rood haar in de andere winkel. Iedere glimp probeerde ik op te vangen. Soms leek het, alsof ze extra op me lette vooral het moment dat ik een keer in de showroom bezig was. Soms keken we elkaar recht in de ogen aan. Zij had al een mooie kleur , maar ik KREEG een kleur. Dat ging bijna een jaar zo door. Op een gegeven moment dacht ik: Straks stap ik op haar af, hoewel ik er ook echt moest zijn. Toen kwam mijn vraag met een beetje stotterende stem ( hoe verlegen en bang ik normaal was) : Zullen we het aankomende weekend eens samen naar die en dat plaatsje gaan? Toen kwam het antwoord met een vriendelijke stem: Ik? Nee joh! En ik heb al een vriend. Boem Bats! Het voelde even vervelend aan, maar had het al gelijk na een uurtje opzij gezet.

  Nu gaat het dankzij de cursus beter af.
  Heb bijna iedere dag met iedere vrouw goed contact.
  Zelfs vanmorgen op Fitness met 2 vrouwen meer dan 5 minuten gezellig gepraat, zonder dat ik eigen de bedoeling had om hen te veroveren. Later aan de bar weer met een andere vrouw. Het is een kwestie van plezier maken en het gevolg van het werken aan je Zelfvertrouwen.

  Het ging zo;
  Vanaf mijn sporttoestel zag ik een leuke aantrekkelijke vrouw zitten. Ze keek een beetje somber. Op een gegeven moment zat ik tegenover haar en keek haar alleen even aan. Op een gegeven moment ziet ze dat ik heel geconcentreerd naar haar kijk zonder wat te zeggen en blijf haar gewoon nog even aankijken. Toen gezegd: Zohw, je zat er helemaal in, he? Ze keek me aan met een stralend gezicht en antwoordde: Hahaha.. nee hoor, waarin? Daarna: Waar was je dan helemaal, nog met vakantie? Met het gevolg dat ik over haar vakantie ging vragen. Dit werd verder een heel leuk gesprek.

  Even later nog een andere leuke vrouw. Samen roeien (apart)
  Dus weer even een korte opmerking: Zeg dame, volgens mij ga je de verkeerde kant op. Ook hierdoor ontstond opnieuw een heel leuk gesprek. Ondanks ik via lichaamstaal te kennen gaf dat ik klaar was en weg wou gaan, bleef ze toch nog doorpraten.

  Mijn bedoeling is er ook niet om iedere een vrouw te Veroveren.
  Zelfs bij een clubje van 3 (veel oudere) dames viel een speelse plagerige grap in goed aarde.

  Hoe kan het dat het zo lukt?
  Omdat ik op dat moment met mijn houding overkomt, dat ik geen verwachting kweek met de bedoeling om die bepaalde vrouw te Veroveren? Dus geen dwangmatig houding, maar gewoon voor mijn plezier handelt?

  Samengevat: Als het erop aankomt, is iedere vrouw een uniek wezen.

 • @ Andy:

  Ik ben vroeger eigenlijk nooit op deze harde manier afgewezen zoals ik in mijn vorige bericht schreef, bovendien had ik niet eens echt de durf om vrouwen toen te veroveren. Heel af en toe zei ik wel eens tegen meiden dat ik hun leuk vond, en kreeg ik een subtiele afwijzing, maar beslist niet heel hard. Daarom is bij mij de schade beperkt gebleven.

  Tegenwoordig zal ik nooit meer zeggen dat ik haar leuk vindt; en wordt je natuurlijk al een stuk minder afgewezen.

  Als je al niet eens de kans krijgt om met iemand een gesprek te beginnen omdat ze zich te goed voelt; dan is ze grof gezegd gewoon een “bitch” en niet eens de moeite waard om te veroveren. Geef daarvan ook nooit jezelf de schuld!

  En zoals ik al zeg, zolang je geen liefdesverklaring gaat geven wordt je ook niet (snel) afgewezen. Dat is volgens mij een hele belangrijke! En als jij dat ook niet doet, zoals je van victor geleerd hebt, wordt je ook minder afgewezen. Zie trouwens elke afwijzing als een stap dichterbij de volgende verovering.

  Ik ben benieuwd trouwens benieuwd hoe dat bij jou toen der tijd is gegaan?

  P.S. Ik volg je reacties nauwlettend, en ik merk dat je goed bezig bent.

  @ Tom:

  Er inderdaad zit heel wat verschil in vrouwen.

  Je hebt meiden die er gewoonweg een sport van maken, om kerels keihard af te wijzen. Deze meiden wil je gewoon niet veroveren! Tenminste ik niet! Het behoort ook een stukje tot het onderdeel ‘filteren’ Jij zou dit toch ook niet bij vrouwen zo doen?

  Je leert er wel degelijk wat van: Dit soort vrouw is gewoon zielig. Je leert kalm te blijven, en het niet persoonlijk te nemen, mits je de juiste mentaliteit hebt. Onthoudt dat jij nooit de schuldige hier van bent. Bij veroveren krijg je nou eenmaal te maken met mensen die zich op de bodem van de samenleving bevinden.

  Succes met veroveren!

 • Ik werd door me collega afgewezen! Ik bleef rustig en bleef gewoon normaal tegen haar praten net als ervoor. Op gegeven moment nodigt ze me uit! Vond ze me leuk hahhaha. Toen zei ik van nee, een dagje laten stressen. En de volgende dag had ik met haar gezoend!

  Leuk verhaal! Thnx allemaal voor reacties.

 • @Aaron,

  Toch nog uitgenodigd en zelfs gezoend na een afwijzing?
  Ze heeft gezien dat je niet zomaar uit het veld te slaan was en dat het je niets deed.

  Jouw gedrag heeft een aantrekkingskracht veroorzaakt.
  Ook nog sterk vond ik, dat je zelfs met een afspraak niet er gelijk op af sprong, maar heel beheerst haar nog zelfs een dag langer liet wachten.

  Dit noemen we nu het Overvloed-concept bezitten.
  Een mooi voorbeeld voor vele mannen.

 • @ Aaron / de rest:

  Kijk zo hoort het! Het kon misschien een test zijn: Of ze echt alles voor je was, en hoe je in het leven staat. Jij slaagde de test door je op te stellen alsof het je niet zoveel kon schelen. Ze was slechts een naald in de hooiberg van het aantal vrouwen op deze aarde; Duidelijk voorbeeld van het overvloed-concept.

  Veroveraars, neem hier een voorbeeld aan!

  @ Aaron:

  Op welke manier had ze je afgewezen? Heb je haar een liefdesverklaring gegeven? of wou ze niet met je afspreken? Ik ben ook benieuwd hoe die afwijzing er aan toe ging, subtiel of duidelijk?

 • Je zou het eigenlijk als de Hollywoodacteurs moeten doen: ah een vrouw heeft me afgewezen, dat is dan een vrouw minder om bij de juiste vrouw te komen.

 • Een afwijzing schijnt zoals Aarons voorbeeld, NIET altijd een afwijzing te zijn. Dit zou een een soort test kunnen zijn van een vrouw met een pittig karakter. Hier wilt deze vrouw eerst een man testen hoe sterk hij is na een afwijzing.

  Om het zo te doen als de Hollywoodacteurs is meer bedoeld om je Zelfvertrouwen staande te houden na een afwijzing.

  Dit weekend zag ik een film “Cruel intentions”. Hier kwam een jonge man voor die op de kamer/ slaapkamer van een mooie vrouw afgewezen werd. Wat deed deze jonge man? Hij bleef gewoon heel nuchter alsof de afwijzing geen waarde had. Terwijl het meisje op het bed ging zitten, draaide deze man zich om en liep naar haar toe en daagde haar uit. Hij keek haar gewoon aan en haalde een munt uit zijn broekzak en zei tegen de mooie vrouw: Kop of munt?
  Toch nam de vrouw deze uitdaging aan en zei: Munt
  De jongen gooide de munt op en het werd? ??? ………….. Precies! MUNT!

  In dit geval kon alsnog de dame terugkomen op haar eerder genomen besluit door de man de deur te wijzen. Maar ze deed het niet! Toen keek de jonge man haar aan en zei: Jij mag zeggen: Slaaf of meester?
  Wat haar antwoord was, is in dit geval niet belangrijk, maar de jongen had in dit geval de jonge vrouw weten te winnen. Het gevolg dat ze direct daarna samen in bed lagen.

  Toen ik vanmorgen Aarons reactie las, dacht ik hier gelijk aan. Lekker speels en tenslotte toch de vrouw weten te winnen. Je niet gelijk uit het veld laten slaan en cool reageren alsof zij niet de enige is.

 • @ Victor (of iemand anders)

  Een afwijzing kan dus ook een soort test zijn. (Goede conclusie van je, Dirk)
  Zou je op dat ‘testen’ wat dieper in willen gaan?
  Hoe heb je door dat je uitgetest wordt? Hoe kun je dat aan een vrouw zien?
  Als je uitgetest wordt, kun je dan het beste ontspannen en speels reageren en doen alsof je helemaal niet uitgetest wordt?
  Welke houding kun je je het beste aannemen als je uitgetest wordt met andere mensen erbij?

 • @ Rik:

  Eigenlijk wordt je aldoor uitgetest; meestal om te kijken of je haar echt wel heel belangrijk vind (schaarste-concept). In het geval van Aaron liet hij merken dat ze dus eigenlijk niet belangrijk was.

  Vrouwen testen onbewust zonder dat ze het zelf door hebben, en doen dit hele erg vaak. Eigenlijk is het testen of je wel jezelf bent: Doe je dingen voor haar die je anders niet zou doen, of laat je bezwaren vallen voor haar.

  Enkele voorbeelden:

  – Ze weet dat je elke dinsdag iets te doen heb en (eigenlijk) niet kan afspreken. Ze zal je gaan vragen om toch af te spreken.
  – Je rookt niet en bent vel anti, en ze gaat je vragen om toch te roken. (DOE HET VOOR MIJ)
  – Je gaat met d’r naar de bios, en ze dramt om die damesfilm te gaan kijken, terwijl jij daar niet van houdt.
  – Ze gaat je vragen om haar drankjes te betalen; ga jij hier klakkeloos op in door je te laten gebruiken.
  – Ze gaat bazig tegen je doen en checkt of je dat accepteert.
  – En in het geval van Aaron: Ze wijst hem af, en kijkt hoe hij erop reageerd; Aaron liet zien dat ze niet heel belangrijk was, en dat er zat andere vrouwen zijn (overvloed-concept)

  Hoe moet je omgaan met deze test?

  Zorg dat je de tests slaagt: Doe dus niet de dingen die je (eigenlijk) normaal niet zou willen.

  Wordt je uitgestest waar andere mensen bij zijn? Ook gewoon slagen; dus niet accepteren wat zij wil. Eigenlijk je niet aanpassen voor haar in kwestie.

  Testen te laten falen doe je door haar belangrijker te vinden dan je zelf, en dat mag je ABSOLUUT NIET doen!

  @ Victor:

  Misschien zou jij hier dieper op in kunnen gaan? Met bijv. een blog? Ik denk dat dit best een interessant onderwerp is!

 • @Dirk

  Ik ken de film Cruel Intentions toevallig ook, maar naar mijn weten zit geen scène met kop of munt bij in. Kan je me vertellen welk deel? Of beter gezegd welke scène? Dank!

  Groetjes,
  Tom

 • @ Tom:

  Ik heb de film net gedownload, en kom na jou reactie achter dat er 3 delen zijn. Als je je daar niet bewust van bent kun je dus lang zoeken 😉

 • @ Rik,

  -Waydoen als ze je uitesten waar anderen bij zijn?
  Juist DAN moet je je Overvloed laten tonen. Niets doen tegen je wil!

  -Wanneer je dat kan zien of merken?
  Een vrouw test je (zonder dat ze het zelf door hebben) je alsmaar uit.
  Daarom moet je heel goed aan je Overvloed concept werken.
  Daardoor kan je “ook de ongemerkte” test slagen.

  @ Ruben H.

  Uit de testen die je beschreef herken ik er enkelen van.

  In het Veroveren, maar ook in je gewone dagelijkse leven.
  Bijvoorbeeld de eerste die je noemde:

  Vele mensen om me heen weten dat ik in de week een bepaalde dag helemaal voor mezelf heb. Hoe vaak wordt je door deze mensen wordt je gevraagd om juist die dag even een klusje te doen. Dan ging ik dat toen ook nog doen ook.
  Maar….. nu niet meer!

  Wat nog erg moeilijk bllijft:
  Je hebt een mooie vrouw Veroverd. Je raakt op een gegeven moment STAPEL verliefd.
  Hoe moeilijk is het dan om dan NEE te zeggen, omdat je graag alles voor haar wilt doen en haar naar de zin wilt maken? Hoe snel ben je geneigd om terug te vallen op je “Schaarste concept”.

  @Victor

  Dit is inderdaad een heel interessant onderwerp waar meer en dieper op ingegaan kan worden.

 • @Tom,

  Deze film “Cruel Intentions” heb ik gisterenavond op de TV gezien.
  Het was op: RTL 5 tussen 20.30 – 22.00 uur.

  Heb het niet helemaal gevolgd welk deel dat was, maar vermoed wat tijd betreft : Ongeveer tussen de 2e en 3e deel. Het was maar een kort moment er tussendoor.

  Gewoon de film nog een opnieuw bekijken. Het is de moeite waard en het is heel luchtig, ontspannen en gezellig om te kijken.

  Succes en hoop dat je het terug kunt vinden.

 • Blog over vrouwentestjes? Wil ik ook zien!

  Daar raken we alleen bijna niet over uit gediscussieerd denk ik 😛
  Die afwijzing komt volgens mij meestal omdat je de tests niet doorstaat dus lijkt me interessant.

  ciaoo lange

 • @ Tom,

  Wanneer een vrouw bot tegen je doet (“rot op”), dan weet je meteen dat ze de moeite niet waard is. Dat heet snel Filteren…

  “Natuurlijk ben ik nóg niet een man in overvloed, die zou vast en zeker zonder enig gevoel direct naar de volgende stappen.”

  Het is geen kwestie van wel of geen gevoel hebben; een botte reactie is natuurlijk vervelend! Maar zo’n reactie heeft niets met jou te maken, noch met man-vrouw contact. ZIJ heeft een probleem, niet jij. Hoe meer je je daarvan bewust bent, hoe gemakkelijker het is om het je niet persoonlijk aan te trekken; te Filteren.

  @ Dirk,

  Leuke anekdotes om te lezen! Natuurlijk is dat van de mooie vrouw tegenover de zaak geen leuke ervaring, maar je bent er uitstekend mee omgegaan. En sowieso is het goed dat je (wel na een jaar!) initiatief hebt genomen, anders was je er misschien nog maanden mee bezig geweest…

  @ Aaron,

  Nice! Als je je niet uit het veld laat slaan heeft dat voordelen. De werksfeer blijft goed, je kunt je gemakkelijker op andere vrouwen richten en de mogelijkheid blijft bestaan dat je later de vrouw alsnog Verovert…

  @ Pierre,

  Ik weet niet of Hollywood acteurs een goed voorbeeld zijn: ze trouwen en scheiden er op los 😉

  @ Ruben H., Dirk, Rik & Wilco,

  Getest worden door vrouwen… Ik ga daar zeker nog over bloggen.

 • Neen, Tom! Dan ben je gewoon in de “we-zijn-vrienden” fase terecht gekomen! En heb je steken laten vallen, ze was immers wel bereid om je te leren kennen! Je kunt sowieso niet afgewezen worden als je haar geen liefdesverklaring geeft! (dat mag je nooit doen)

  Wat heeft het trouwens voor nut om een afwijzing persoon te nemen? Daar schiet je niks mee op! Een veroveraar met een goede mentaliteit wordt nooit afgewezen:

  “Ik wordt nooit afgewezen, ik check alleen of ze een goede smaak heeft!”

  Je kunt niet altijd de winnaar zijn, leer daar mee leven!

  Succes tom! 🙂

 • @Ruben

  Ik vond er wel leuk en tijdje praten en proberen te veroveren maar het was moeilijk want ze deed zo professioneel en alles. En ik zei op een gegeven moment: ja weetje wat, ik wil jou wel es buiten werk zien, kijken of je dan ook zo’n pokerface hebt of ook gewoon relax kan zijn (op een speelse manier). Dus ik zeg: er is hier ene leuke cafeetje en als je morgen klaar bent gaan we wat drinken! (Ik had de omgeving al bekeken en had het al gepland.)

  Ze zei: nee dat gaat dus mooi niet door. Ik ken jouw soort jongens en je bent niet mijn type. (Dit zei ze niet plagerig en ze meende het echt en de situatie werd heel erg stil. Maar ik maakte er gelijk een grap van.) Dus ik lach zo een beetje en zeg tegen haar: ja dus als jongens en meisjes met elkaar wat drinken als collega’s, moet dat gelijk wat betekenen? Als ik niet uitkijk denk je straks dat ik je ten huwelijk vraag (speels) en ze moest lachen. Toen ging ik naar de vraag wat voor jongens wel haar type waren.

  Na 3 dagen zie ik haar, praatje maken, aanrakingen en op een gegeven moment zegt ze, wanneer gingen we ook alweer drinken. Dus ik plagen: jaaa dacht het niet. Ik heb je al een keer uitgenodigd. Aan het eind van de werkdag, nam ik haar mee zonder het ervoor te zeggen en ik nam de zoentemperatuur op maar zoende haar niet. En de volgende afspraak was het raak, we kwamen bij elkaar gaven elkaar een knuffel en drie kusjes op de wang en toen begon ze me te zoenen!!!

 • @ Aaron,

  Citaat:

  “Aan het eind van de werkdag, nam ik haar mee zonder het ervoor te zeggen”

  Zie hier de kracht van de veronderstelling. Je vroeg niet nog een keer of ze met je meeging, je nam haar gewoon met je mee. En doordat je je niet van de wijs had laten brengen door haar weerstand de vorige keer, heb je onweerstaanbare aantrekkingskracht op haar uitgeoefend 😀

 • Hallo, ik ben nog nooit eerder op dit soort sites/blogs geweest, maar vind het een fantastisch initiatief in ieder geval.

  Ik zit namelijk met het probleem, ik heb een goeie maand geleden een meisje leren kennen, we zijn eerst vrienden geworden. Nadien tijdens een avondje uit en na wat drankjes, is er een kus van gekomen. Ik dacht dat alles wel ok was nu, maar later bleek ze niet klaar voor een relatie. Ondertussen zei ze wel tegen haar vriendin dat ze me wel leuk vond enzo…..

  Ik heb haar geen liefdesverklaring gegeven maar wel laten voelen dat ik het meende, ik ben van aard nogal verlegen en mijn beste vriend wist dat. Zonder mijn medeweten had hij haar verteld wat ik voor haar voelde. Zoals ze mij ook al had laten verstaan, zei ze dat ze niet klaar was voor een relatie. Sindsdien doet ze compleet anders tegen mij. Ik heb er haar nog niet over aangesproken en ben trouwens veel te verlegen om dat te doen ook.
  Ik weet met mijn gevoelens geen blijf en weet niet goed wat te doen.

 • @ Jonathan

  Ik heb het ook ooit meegemaakt dat een vriend tegen iemand vertelde wat ik voor haar voelde. En als dit gebeurd voor je haar echt veroverd hebt, kan dit echt dodelijk zijn voor de spanning en aantrekkingskracht: het mysterie is gewoon weg. Ik denk dat je haar best gewoon even met rust laat en geen contact zoekt.

  Als ze na verloop van tijd zelf contact zoekt is dat wel een goed teken. Doet ze dit niet heb jij tijd om haar uit je hoofd te zetten en andere leuke dames te ontmoeten.

  Het klinkt moeilijk, maar beter zo dan nog weken of maanden te hopen voor iets dat misschien nooit gebeurd (been there, done that).

 • @Jonathan,

  Harte welkom op deze site.

  Hierbij sluit ik me aan bij Mig’s reactie. Je vriend heeft de liefdesverklaring gegeven? Jammer! Dat ze er nog niet klaar voor was, is de meest voorkomende reden die een vrouw gebruikt om aan te geven, dat ze een date of relatie niet ziet zitten, ondanks ze je juist wel heel graag mag.

  Toch… is dit niet de enige fout, want de eerste GROTE FOUT was van het begin al gemaakt: Je bent eerst vriend geworden. D.w.z. dat er helaas nooit meer een kans is om met haar een serieus liefdesleven te beginnen. In het Veroverings-programma staat haarfijn uitgelegd waarom dit niet mogelijk is. Door dit toeval en gemaakte fout weet je nu tenminste tijdig waar je aan toe bent. Nu ze zich terugtrekt is een heel natuurlijke reactie.

  Mijn advies:
  – Doe zoals Mig het al aangegeven heeft.

  * Graag raad ik je aan de 7 gratis e-cursus van Victor Verlon aan te vragen. Dan begrijp je beter hoe dit Verovertechniek allemaal in elkaar zit. Het is erg leerzaam en… het is geheel vrijblijvend.

 • Ik heb het volgende probleem: ik had vroeger heel veel “overvloed, zoals Victor dat formuleert, maar heb dat nu niet als dusdanig dat het wordt opgemerkt. Maar het zit nog vanbinnen, en ik werk er nog aan maar het gaat steeds kapot. Hoe krijg ik dat terug zodat ze door heeft dat ik van haar kan houden? En: heeft dat iets met impotentie te maken? Ik heb in een boek gelezen dat veelvuldig douchen en gebruik van douche gel je zelfs al impotent kan maken.

 • @ Reinout

  Je bent naar schaarste concept overgegaan zonder dat je het had beseft. Het kan verschillende reden hebben maar in uw geval is dat uw denkwijze is aangetast, dat je net te kort komt voor haar lijkt me. Doe iets aan je zelfbeeld, je houding. Werk daar eerst aan voor je het overvloedconcept zal toepassen, raar maar waar. Een meisje/dame zal dat merken wanneer je echt goed in je vel zit en wanneer net niet. Onbewust gaat ze dat lezen van uw lichaamstaal en dat je met een probleem zit. Als het niet door heeft dan zit ze met haar gedachten ergens anders.

  Pure onzin noem ik dat, je wordt er niet impotent van. Dat is enkel bedoelt om de mensen schrik aan te jagen, een douche nemen kan de gezondheid niet schaden. Ze zal eerder afvragen waarom dat jij zo fris ruikt. Probeer u eens bezig te houden met wat scheelt er met me en wat kan ik eraan doen. Als je deze gevonden hebt, heeft u weer nieuwe energie om er tegen te gaan.

  Maak van een tegenslag weer een succes, het werkt hoor.
  Veel succes verder!

 • @ Reinout,

  Het is niet bekend of douche gel je impotent maakt. Ik heb er in ieder geval niets van gemerkt. Wel is er een tijdje geleden een onderzoek gedaan waaruit bleek dat in vele mannen verzorgingsproducten gevaarlijke stoffen zitten die slecht zijn voor je vruchtbaarheid. Ik heb dat verder uitgezocht en er een half artikel over geschreven; wellicht belangrijk om dat eens af te schrijven 🙂

  Wil je weer meer vanuit overvloed leven?
  Stap #1. Je inschrijven voor mijn gratis E-cursus:
  http://www.VrouwVeroveren.com
  En nadat je een paar lessen hebt ontvangen,

  Stap #2. Mijn E-coachsysteem downloaden:
  http://www.VrouwVeroveren.com/coachsysteem/

 • De laatste keer dat ik ben afgewezen is achteraf lachwekkend met wat ik nu weet.

  Een groepje vrouwen kwam een keer in een discotheek naar me toe, een vriendin van hun zag me wel zitten en ik moest en zou mee komen. Best ik liep voorop naar de vrouw en toen sloeg het bij mij toe en het enige wat ik eruit kon flappen was kom je hier vaker??

  pats boem alles kapot en weg haha, nu kan ik er om lachen toen niet.
  Het besef leer van je fouten is leuk (achteraf dan gezien) je kan dan lachen om wat je fout deed en dat help je weer herinneren wat je dus niet moet doen in bepaalde situaties, je kan dan weer is experimenteren.

 • Heren.

  ik zie wel dat jullie er niet uitkomen! Laat ik nou een vrouw zijn, dus ik wil jullie wel helpen. Die tests kloppen wel, dat doen wij inderdaad. Maar…. je moet het niet altijd weigeren! Wij dames doen dat natuurlijk ook om te kijken of jullie wel écht voor ons gaan, of je niet ook met nog tien andere vrouwen zo omgaat…

  Dus: als een vrouw je vraagt om toch dié dinsdag wat te doen (terwijl jij dan altijd … gaat doen) zeg dan: ‘nou vooruit, één keer, speciaal voor jou! maar dit is wel mijn speciale …uurtje!’. en hou dát dan ook vol.
  Dus: ga er soms op in, maar hou duidelijk je grenzen aan, dat vinden vrouwen aantrekkelijk!

  Yvonne.

 • @ roy

  Deze fout maak ik ook regelmatig en dan val je terug in je oude patroon. Eigenlijk is dit helemaal niet erg. Dan zeg je gewoon dat je wat verlegen wordt omdat ze zo lekker direct is! Zo lijm je deze fout weer aan elkaar en ga je gewoon verder met het veroverproces. Vrouwen vinden mannen die haar aantrekkelijk vinden vanwege haar uiterlijk niet per se onaantrekkelijk. Ook zij houden van complimentjes en zo maak je er een beetje een complimentje van op een indirecte manier. Je moet natuurlijk niet helemaal dichtklappen en gaan mompelen als je met haar praat. Dit toont weinig zelfvertrouwen en leiderschap.

  Succes

 • @mick

  Dit is ruim 8maanden geleden haha voordat ik een vriendin kreeg. Nu zou ik wel weten hoe ik zo’n situatie aan moet pakken.Of het dan allemaal van een leije dakje zou gaan geen idee, zie wel hoe de situatie loopt.

 • @ Roy

  Dat probleem heb ik ook, als ik iets wil zeggen dan komt er bekan niets uit. Dan blokkeer ik en als ik iets zeg dan zeg ik ook net hetzelfde, zoals Roy: kom je hier vaak of zo… Dan weet ik precies niet meer wat dat ik moet zeggen, echt saai zo dings. Hoe moet ik dat beter doen om een goede prater te worden?
  Grtjs

 • @ Hassan
  bij mij kwam het doordat ik helemaal geen zelfvertrouwen had. Ik ging er al gespannen naar toe en vrouwen ruiken dat!! Nu is dat helemaal anders bij mij (zoek maar is wat posts van me).
  Heb je het e-book van victor aangeschaft? Zoniet, zou ik het je zeker weten aanraden er gaat een nieuwe wereld voor je open.

 • @ Hassan

  Als ik aan het praten ben dan gaat alles vanzelf je heb een hoop onderwerpen waar je goed over kan praten, volgens mij heeft Victor er al eens over geblogged.
  Probeer is te brainstormen over leuke onderwerpen (denk hierbij aan dingen wat haar een fijn gevoel geeft of blij) dit blijft haar natuurlijk bij.

  Denk hierbij bijvoorbeeld aan:
  Vakantie
  – sneeuw of zon
  – favoriete vakantieland
  – als ze de tijd en geld had waar zou dan het liefst naar toe gaan?

  Vaak zie je ook bij groepjes (denk hierbij aan vrienden / familie / collega’s) daar kan je een hoop van leren, let is op hoe vaak ze van onderwerp wisselen en de manier waarop.

  Zou zeggen brainstorm is en post is wat misschien heb jij nog leuke ideeën waar iedereen wat van kan leren.

 • Vorige keer zei ik tegen een meisje: “Wat voor werk doe jij? Toch geen kuisvrouw?”
  En ze antwoordde: “Is er iets mis mee met de kuisvrouw?” En ze zegt: “Ik ben schoonheidsspecialiste en geef massages”.
  Ik antwoordde: “nee er is niets mis mee 🙂 ik vind dat het niet met u past.” “Nice messages, wat voor massages geef jij? ik heb er ook ene nodig”
  En ze heeft niets meer terug gezegd. Is het negatief van me?
  Grtjs

 • @Hassan

  Zover ik weet begon je al negatief. Dit omdat je over werk begint begin is over dingen waar ze leuke herinneringen aan heeft zoals vakantie of wat eet ze graag, huisdieren valt ook altijd wel goed. Uitgaan waar gaat ze naar toe zulk soort dingen.

  Dit geeft haar een lekker gevoel en ze zal dit gevoel aan jou koppelen als zij je weer ziet.
  In een later stadium kan je altijd vragen wat voor werk ze doet.

 • @ Hassan

  Vanwege dat mooiere vrouwen een bredere keuze hebben in mannen om aan te trekken, worden ze niet altijd vaak aangesproken door mannen vanwege het feit dat ze zo een grote invloed hebben op onze gedachten en hormonen. Als je een erg aantrekkelijke vrouw aanspreekt maakt je lichaam onbewust een hormoon aan waardoor je overdonderd wordt door haar uiterlijk en je niet meer uit je woorden kan komen of dat je helemaal niks kan bedenken.

  Zulke vrouwen zijn met een beetje voorbereiding erg makkelijk te veroveren. Vind iets wat bij haar opvalt. Dat kan een sieraad, kleding,make-up of zelfs een haarspeldje zijn.
  Een mooi voorbeeld: ik stond pas geleden na een avondje wat drinken met een vriend naast een super aantrekkelijke dame op een parkeerplaats.
  Zij had erg mooie oorbellen in (iets met parels), toen zei ik “mooie oorbellen, gematched met je witte laarzen?”
  Zei ze “ja, dank je;” Ik zei “welke sieraad zit er in deze oorbel?” “Een parel” zegt ze.
  “Waar heb je deze gekocht?;” vroeg ik. “Heb ik gekregen voor m,n verjaardag vorige week.”
  Beetje plagen dat ik dat niet geloofde, anders had ze me wel uitgenodigd. Merkte dat ze wat opener werd en over mijn ketting begon die ik droeg. Ik heb zo nog 2 uur met haar staan kletsen op het parkeerterrein. Een goede tip, wees gewoon nieuwsgierig naar wie ze is, maar open haar niet op een manier dat ze meteen van je aan kan nemen dat je haar wilt veroveren. Smeed het ijzer voor het heet is snap je. Hierdoor zal ze langzaam openen en een open houding naar jou toe geven en begrijpen dat ze de moeite waard is.

  Succes.

 • @ mick

  Inspiratie 🙂 weer een mooi voorbeeld hoor! Op zulke dingen let ik eigenlijk niet echt op tijd dat ik het is gaat ontdekken. Dankje voor de tips.

 • Een paar jaar geleden heb ik een knap meisje leren kennen dat ik wel zag zitten, maar ik ben er nooit verder op ingegaan omdat ze toen een vriend had. Ik heb haar in die twee à drie jaar misschien een keer of 6 gezien, en het waren altijd wel toffe, maar niet echt uitgebreide gesprekken, dus ik kende haar nog niet zo goed.

  Tot vorige zomer dan, ze was ondertussen vier maand single en op de een of andere manier kwam ik haar tegen, en vroeg om eens iets te doen.
  We hebben zo een maand alle weken wel iets gedaan, en altijd goed geamuseerd, tot op een avond dat we elkaar zoenden toen ik vertrok.

  Vanaf de dagen erna gedroeg ze zich veel afstandelijker.
  Ze gaf als argument dat ze zich ook niet goed voelde een relatie te beginnen met mij omdat ik wel wat jonger was (ik 21 en zij 25). Zij woonde alleen en ik moest nog een paar jaar studeren, mijn vrijheid nodgi hebben en zij werkte en dat zou niet samen kunnen. Ik had het mij ook zo niet ingebeeld, want ik wou ook niet echt een vaste relatie met haar als je snapt wat ik bedoel.
  Later bleek dat ze een relatie heeft met een 19-jarige(die er niet eens uitziet) meer gebaseerd op seks. Ik had daarnaast moeten liggen:)

  Zou het kunnen dat hier jaren zijn overgegaan of heb ik het verkeerd aangepakt?

 • @ Kenny

  Je antwoord op je vraag… Je hebt het verkeerd aangepakt… Het onderlinge contact wat jullie samen hadden was erg op vriendschap gericht. Haar antwoord op jouw vraag wat ze voor je voelt, zal wel zijn geweest: “ik denk dat we beter vrienden kunnen blijven”, wat vaak een positief antwoord is, maar wat wij mannen vaak in eerste instantie niet begrijpen. Hier bedoeld ze (waarschijnlijk) mee: ik heb in die twee a drie jaar nooit iets meer van je gehoord en de gesprekken waren erg gezellig, maar ik voel totaal geen aantrekkingskracht naar je toe. Je bent uiteindelijk niet meer spannend genoeg.

  Het probleem is, je had wat mysterieuzer moeten blijven toen ze nog een relatie had met die andere jongen. Zodat je een gesloten boek bent voor haar. Zo blijf je de gezellige spontane en grappige man. De man waar ze helemaal niets van af weet, en wat haar weer nieuwsgierig maakt. Dat had in je voordeel kunnen werken als je haar later in je leven weer tegen komt en bij haar deze fantasie die ze dan over je heeft weer tot leven kan wekken. Vrouwen fantaseren er graag op los en dit prikkelt bij de vrouw het verliefdheidshormoon. Alles wat jullie voor leuke dingen hebben gedaan koppelt ze aan jou. Daarom voelde deze zoen waarschijnlijk ook niet goed, omdat dit niet in haar fantasieplaatje past over hoe ze over jou denkt. De rest is natuurlijk bullshit, wat ze vertel over leeftijdsverschil en over het verschil van carrière. Dat is alleen om de harde waarheid te verhullen om jou geen valse hoop te geven.

  Houd het lekker bij een fijne vriendschap, ook met vrouwen als vriend kun je het heel gezellig hebben. Hierbij kun je bepaalde onderwerpen aansnijden die je met je vrienden niet zo gauw bespreekt. Alle veroverprocessen die bij mij uiteindelijk op niets uit zijn gedraaid, hebben me uiteindelijk een paar erg goeie vriendinnen opgeleverd. Zo zie je maar dat je er toch nog iets moois voor terug krijgt.

  Succes

 • Elke week weer afgewezen, nu al 8 jaar lang. Ik begin best bitter te worden merk ik, toch maar blijven proberen want moet er niet aan denken om nog heel veel langer alleen te zijn.

 • @ Sjaak

  De oorzaak dat de betreffende vrouw nog niet langs is gekomen is dan ook dat je je verbitterd gedraagt. Het probleem ligt ook aan je denkpatroon. Je moet proberen in overvloed te leven en je niets aantrekken wat anderen van je vinden. Een geboren veroveraar heeft de kenmerken: mysterie, nieuwsgierigheid, speelsheid, zelfverzekerdheid en een echte leider.

 • @Sjaak

  Ja Mick heeft gelijk…

  En wat is er mis met alleen zijn? Niks toch… Als je in je eentje niet gelukkig kan zijn hoe dan wel?

  Lees de blogs op de site nog eens door of neem een rust pauze. Ik heb het gevoel dat je je teveel focused op “niet meer alleen zijn”.

  Ga stappen om PLEZIER te maken, niet om een vrouw te versieren. Spreek een vrouw aan omdat je NIEUWSGIERIG naar haar bent en niet om haar nummer te “regelen” .

  Wees tevreden en gelukkig met jezelf. Daar heb je geen vrouw bij nodig. Dat realiseer je je nog niet helemaal geloof ik.

  Succes deze week!

 • Als een man te duidelijk laat merken dat hij jou leuk vind is het al niet leuk meer. Als een man bijv. tijdens het uitgaan een vrouw laat weten dat hij helemaal stapel op haar is terwijl ze hem die avond voor het eerst ziet hebben vrouwen meestal geen interesse (hoe leuk en knap de man ook is). Ik persoonlijk heb dan het gevoel dat hij geen goede bedoelingen heeft.
  Dit gebeurde recentelijk bij mij, ik ging met mijn vriendinnen uit en kwam wat later omdat ik eerst moest werken, een vriend van een van mijn vriendinnen liet merken dat hij me wel zag zitten. Ik vond de aandacht erg leuk en ik was geinteresseerd in de jongen. Hij was brutaal maar dat vond ik juist leuk. Ik vroeg hem wat zijn naam was en daarop antwoordde hij “vraag dat maar na aan andere mensen”. Dat is ook een erg goede manier voor mannen om erachter te komen of een vrouw hun leuk vindt. Als de vrouw dan navraag doet is dat een teken dat ze wel interesse heeft. Maar goed, later op de avond ging hij gewoon weg naar een ander cafe (goeie actie omdat hij laat blijken dat hij je toch niet zo leuk vindt of dat hij interesse heeft in andere vrouwen) . Ik had het idee dat hij me niet leuk vond en daarom weg is gegaan. Even later kwamen we hem weer tegen bij hetzelfde cafe. Toen begon hij weer te sjansen en ik vond het leuk. Toen kwam een vriendin bij mij en vroeg “ben je al een beetje verliefd”. Ik had niet in de gaten dat die vriend ons in de gaten hield en ik wist niet goed wat ik moest zeggen. Ik antwoordde nou, dat kan ik nog niet zeggen en toen keek ik zijn kant op en schudde half nee. Was natuurlijk erg fout van mij maar ik had niet in de gaten dat die vriend ons in de gaten hield. Ik kon natuurlijk niet gelijk ja zeggen omdat ik hem die avond voor het eerst zag. Als ik dat wel had gedaan en ik had hem later afgewezen dan zou dat wellicht pijnlijker zijn. Al met al een vervelende situatie.
  Ik had het trouwens pas door 2 dagen na die avond. Ik bleef steeds aan die jongen denken. Ik had niet in de gaten dat ik hem had afgewezen totdat ik die avond voor mezelf terughaalde. Toen het cafe ging sluiten zijn we met zijn allen naar buiten gegaan. In een keer maakte de vriend een paar denigrerende opmerkingen. Ik dacht oke zal wel hij vindt me niet leuk, of hij wil me onzeker maken door die opmerkingen om alsnog kans te hebben. Maar nu ik erop terug kijk komt het misschien door die ene onbewuste actie. Wat denken jullie? Heb ik het verkeerd aangepakt?

 • @ Susan

  Je merkt er waarschijnlijk niets van, voor jou is het gewoon een bericht, maar ik vind dat jouw bericht vol staat met interessante woorden en inzichten…Ok, Victor zegt ook wel om niet te snel stapel te worden, maar dan nog dit is meer en anders, dit komt duidelijk van een vrouw.

  Maar goed…mijn mening op je vraag.
  Welk nut heeft het om je vragen te stellen over iets dat 1 al gebeurd is, en 2 onbewust was. Bovendien leg je duidelijk de redenen van jouw daden uit, dat ga je dus niet zo snel wijzigen als je er zo duidelijk over bent.
  Ik denk dat jouw vraag eerder is:
  Wat doe ik om dit misverstand op te lossen ? => Eerlijk zijn, als je hem leuk vindt is langer twijfelen geen goed idee. Ok, je kan niet onmiddelijk zeggen dat je hem leuk vindt dat zeg je zelf ook, maar die fase ben jij duidelijk voorbij, je denkt aan hem enz…Actie dus !

 • @ Susan

  Het is gewoon pure pech dat :
  -je vriendin je een beetje onder druk zette
  Leuk he, dat “meeleven”…
  -je lichaamstaal onwillekeurig nee uitstraalde
  Ja, wat moest je anders?
  – en dat hij dat nou net moest zien
  Hij zat je dus wel te observeren, op zich een goed teken.

  Toch voelde hij zich erg afgewezen, gebaseerd op zijn eigen observatie.
  En ging hij narrig doen, beetje kinderachtig, maar ok…alles is gebaseerd op een vervelend misverstand.

  Ik sluit me aan bij Ruben. Ik zou toch even contact zoeken en dit misschien even uitleggen?

 • beste iedereen,

  ik heb een vraagje. wat zouden jullie doen..

  een tijdje geleden heb ik geprobeerd een vrouw te veroveren. Ik werd beetje verliefd en zij deed vrolijk mee. Ik had echt het gevoel dat het goed liep. Heb met haar gezoend, geen sex gehad maar wel telkens knuffelen.
  Uiteindelijk zegt zij dat het niks wordt tussen ons. En dat ze bijna met een andere jongen heeft. Ik baalde er echt van en kon me haast niet voorstellen dat het echt zo was.

  Afgelopen woensdag uit school ben ik met haar naar huis geweest, we hebben vette schik gehad. Ik had weer zin om haar te veroveren maar in mijn achterhoofd het gevoel dat het verspilde moeite was omdat zij echt geen relatie tussen ons ziet zitten. Dus ik vertelde haar dat het beter was als we minder met elkaar om gingen.. want ze knuffelt mij nu wel telkens even kort en raakt me graag aan. Ik ben namelijk best wel gevoelig voor zulke vrouwen die graag aan me zitten, waarmee ik lekker kan praten, veel lol mee kan hebben en die qua uiterlijk behoorlijk bij me passen.

  Nu wil ze echt vaker lol met me hebben en leuke dingen doen. Zelf weet ik dat als ik dat vaker met iemand ga doen dan wordt ik weer verliefd op haar en met het idee dat zij niet vind dat het wat kan worden wil ik dat eigenlijk niet. Zouden jullie gewoon chill doen met haar of afkappen en verder op zoek gaan naar een ander?

  oftewel, ik wil eigenlijk weten of zij in de loop van de tijd toch wat met zou willen. Kan dat komen? heeft iemand zoiets meegemaakt.

 • @ Wilco

  Jouw vraag:

  Zeg me a.u.b. dat dat inderdaad kan komen !!!

  Er is vanalles mogelijk, maar gaat dit ook komen ?
  Ik heb gemakkelijk praten voor de moment heb ik niet echt iemand op het oog (waarschuwing aan mezelf: komaan meer aanspreken, meer veroveren, je bent een vb. voor mij !!! 🙂 )
  Je kan best verder gaan en verder proberen, maar hou je verliefdheid onder controle. Ik weet niet hoe het nu zit bij jou, maar het is maar een waarschuwing.

  Juist omdat ik nog nooit echt succesvol geweest ben in de liefde, heb ik ook de vervelende eigenschap om te snel verliefd te worden. Ze zijn zo bedwelmend en zo super leuk 🙂 die vrouwen

 • ja idd, die verliefdheid onder controle. Ik ben er nu een soort van bijna af, dat werkt een stukje beter.

  maar zij zegt: ik wil jou gewoon als maatje, waar ik alles aan kan vertellen en die naar me luistert, hopelijk wil jij ook zoiets. Bij mij kon ze zichzelf zijn, zei ze.
  Ze wil in die vriendschapszone blijven.. aye

  Ik ga zo even met haar bellen. Ik heb me nu voorgenomen om te zeggen dat ik maatjes okee vind en wel ziet of er wat komt. benieuwd wat ze zegt. weet niet of het goed is, maar dan hou ik sowieso de mogelijkheid, snap je..

 • @ wilco

  dat ze je vertelt dat ze alleen maatjes wil blijven zecht niks. lees even het blog: ‘verover haar ook al ben je niet haar type’. blijf doorgaan met veroveren.
  ik zou haar niet gaan vertellen dat je maatjes te blijven oke vind, praat er gewoon speels omheen. stel je vooral niet minderwaardig op.

  pas alsjeblieft op met te veel aandacht geven. in je verliefdheid heb je het soms niet eens door dat je uit schaarste gaat handelen. ik zou eerder even een beetje afstand houden.

  hou die verliefdheid onder controle, ga sporten, spreek met vrienden af etc.

 • Dag allen,

  Ik zit even met het volgende:
  Zelf ben ik 21 jr en ontmoette twee weken geleden een leuk meisje(17 jr.)
  Ik heb et idee dat ze mij wel leuk vond, en ik vind haar ook wel leuk(kzou wel wat met haar willen).
  Nu hebben we vorige week een afspraakje gehad, gewoon chill winkelen. Duurde niet zo lang.
  Ze smste na afloop dat ze het erg leuk vond, en bedankte me voor het ijsje.
  Ik reageerde daar wat koud op, en pas na 2(!) dagen. Daarin zei ik dat ik haar 2 dagen later nog zou bellen.

  Ik belde haar die vond, maar ze nam niet op. Kan natuurlijk gebeuren..
  Ik stuurde een leuk smsje van: hee slaapkop,neem nou es op:P
  De volgende dag belde ik haar opnieuw(’s middags). Ze nam niet op.

  Die avond smste ze me van: je had me gebelt zie ik, why? leuke dag gehad etc?
  Toen smste ik terug van, eej ik sms je zo ff over 10 min. oke?
  Ze had dr mobiel uit staan, en smte de volgende ochtend dat ze al sliep.

  Ze smste die avond van: nu kun je bellen. Ik sliep echter al.
  Ik smte dat dus vanmorgen. En vroeg wanneer ik dr kon bellen.

  Toen reageerde ze vanmiddag: He mijn sms van gister klonk een beetje cru. Maar ik kan niet bellen,.En ik vind het eerlijk gezegd een beetje vervelend dat je steeds belt. Ik ben bang dat je meer van ons denkt dan ik wil. en dat was nniet mijn bedoeling. khoop dat je et begrijpt.

  Ik reageerde vrij koeltjes:
  Hey. Wat jij wilt. Kwilde ff zeggen dat ik et wel relaxed vond! Per sms vink dat wat kil. Prima dat je duidelijk je grenzen stelt, waardeer ik echt! Kdacht zelf niet in termen van ‘ons’ hoor. En til er niet te zwaar aan joh! Groetjes als je et echt niet snapt hoor ik et!

  Nu weet ik dat ik veel te vaak gebeld heb, en daardoor behoorlijk afhankelijk overkom. Echter weet ik ook dat ze me wel leuk vind! Heb ik op et eind goed gereageerd? en wat adviseren jullie mij nu om te doen? gewoon afwachten maar? Kweet niet of ze nu nog gaat actie ondernemen hoor!

  En ik zie haar verder niet zo gauw hooguit misschien eens via mijn vriend.

 • @ B.

  Je reactie was inderdaad een pak beter dan nog een schepje bovenop je afhankelijkheid te doen.

  Alleen vraag ik mij af of het nog veel gaat helpen. Ik heb geen tonnen ervaring, maar heb toch al kunnen ervaren dat veel over gevoelens praten via sms en mail geen goed teken is. Natuurlijk als ze stuurt: “Ik hou van je,…” Maar da

 • @ Ruben,

  Maar da? 🙂

  @ B.,

  Dus ze stuurt een heel lief SMS’je, en je reageert koud en laat. Dat ze niet opnam en weerstand bood is zo vreemd niet. Zeker vrouwen van die leeftijd kunnen heel snel afknappen.

  Waarschijnlijk is het verstandig om deze vrouw voorlopig te vergeten. Mocht je haar toevallig weer zien, begroet haar enthousiast en vrolijk. Vraag hoe het met haar gaat en zeg iets over de kleding die je samen hebt gekocht. Speels…

  Advies voor je volgende Veroveringen: laat reageren (2 dagen) en afstandelijk gedrag kan een flinke rem zijn. Stel je vlotter op, blijf initiatief nemen en blijf ‘warm’.

 • @ B.

  ik denk dat je je minder bezig moet houden met wat je fout hebt gedaan NA het afspraakje, meer meer met het afspraakje zelf. ik merk toch zelf ook wel dat meisjes vaak veel aandacht gewent zijn. ze hebben vaak ook veel mannelijke vrienden. een middagje winkelen en ijs eten hoeft helemaal niet iets te betekenen voor haar. misschien ziet ze het meer als even met een goeie vriend wat doen?

  ben je speels geweest? heb je wel genoeg geflirt? was ze wel echt aangetrokken tot je, of zag ze je als de goeie vriend? hoe was de sfeer etc..

 • @ Victor

  Misschien even overmoedig geweest, en het zo als een evidentie beschouwd dat ik die zin niet meer afmaakte.

  Ik wou dus zeggen:

  Maar dat gebeurd haast nooit !

  Nu ben ik weer de negatieve toer op zeker ? Ach ik ga er verder niet over kletsen, laten we vooral zeggen dat plezier maken het belangrijkste blijft, is trouwens op zich al een goede remedie tegen allerlei “veroverproblemen” . 😀 Amai wat een zware woorden weeral voor hetgeen het slechts voorstelt. Bij wijze van oefening hoe zou je dit zeggen vanuit het overvloedconcept ?

  aha ik heb het ! 😉

  Veroverproblemen bestaan niet, het zijn veroveruitdagingen 😀

 • Vorige week heb ik een date gehad met een meisje die ik via een datingsite heb leren kennen. Je voelde dat het nog niet helemaal lekker liep, dus ik heb haar uitgenodigd voor een tweede afspraakje. Wel wilde ze daarbij nog laten weten dat ze het meer “als vriendschap voelde, maar wie weet”. Zij vroeg ernaar hoe ik hierover dacht en ik ben meegegaan in hetgeen ze zei, maar dat ik denk dat er misschien meer in zit en dat we dat dan zullen zien. Het tweede afspraakje gaat nog door! Hoe kan ik dit nu het beste verder aanpakken? Mocht het uiteindelijk niks worden, dan zit er niet heel erg mee.

 • Eerlijk gezegd vind ik afgewezen worden tijdens een sollicitatiegesprek als je op zoek bent naar een nieuwe baan erger dan afgwezen worden door een vrouw. De reden is dat je makkelijker verder kunt gaan met andere vrouwen ontmoeten dan verder kunt gaan met op zoek naar een nieuwe baan, omdat er altijd een overvloed aan vrouwen is, maar niet altijd een overvloed aan vacatures voor een passende baan die je graag ziet zitten.
  Dat geldt uiteraard zeker voor als je werkloos bent, maar ook als je een baan hebt en toe bent aan nieuwe uitdagingen in je werk.

  Veroveren is dus makkelijker dan solliciteren, en afgewezen worden door een vrouw is minder erg dan afgewezen worden voor een nieuwe baan.

  Overigens, afgwezen worden moet je zowieso nooit persoonlijk opvatten, dat geldt bij veroveren, solliciteren, aanvragingen bij instanties etc.. en evenmin hoeft je zelfvertrouwen ondermijnd te worden.
  Een volwassen mens is in staat om dit soort klappen te incasseren, dus is het de truck om de klappen niet uit de weg te gaan, maar zo goed mogelijk op te vangen.

  Dankzij de E-cursus van Victor, alsmede het E-boek wat ik een paar jaar geleden heb gedownload, zijn heel veel ideeen die ik vroeger had over veroveren en veel andere zaken drastisch veranderd. Mijn succes met vrouwen, mijn loopbaan en veel andere zaken is sindsdien sterk gestegen.

 • Ik had een super leuke eerste date met een vrouw, nieuwe afspraak gemaakt voor tweede date. De hele week met elkaar geappt, super leuke berichtjes. Tweede date, zijn we naar hetzelfde cafe gegaan. Was zelf niet top, echter was het wel weer heel gezellig. Ik heb haar naar de trein gebracht en vroeg of ik haar een kus mocht geven, dit wou ze niet en ook geen knuffel. Ze liep naar de trein, ging me wat plagerig uitzwaaien. Vond dat ik er wat voor paal stond. Dus gelijk geappt dat ik dat zo ervoer. Uiteindelijk gaf ze in een berichtje aan dat het tussen ons niets gaat worden, maar dat ze zeker weer wat met mij wil gaan doen. Had haar op het laatst gevraagd of ze 100% zeker weet dat het niets tussen ons ging worden. Toen kreeg ik als antwoord geen idee. Ik ben nu een beetje de draad kwijt. Wie heeft raad voor mij?

 • @R

  Ik zou deze vrouw uit je hoofd zetten als ik jou was. Het is duidelijk dat je in de vrienden-zone terecht bent gekomen, hoe rot dat ook klinkt.
  Als je denkt dat je jezelf eroverheen kan zetten en vrienden kan blijven dan zou ik dat wel aanraden, misschien dat ze nog hele leuke vriendinnen heeft, en als jij jezelf nu goed neerzet dan kan het zomaar zo zijn dat ze je aan een ander leuk afspraakje kan helpen.

 • Dank voor je reactie Jasper.
  Ja hé, kan dat zo snel gaan? Baal ik wel van, is het niet zo dat ze liever op deze manier probeert de boot wat af te houden omdat het anders te snel gaat? Hahaha, hoop natuurlijk dat er nog iets valt om te draaien. Zat er aan te denken haar mee te nemen naar Slagharen. Maar dat klinkt dus nu als een slecht plan, als ik het zo begrijp.

 • @ R,

  Je hebt hier een paar fouten gemaakt. Je kwam nietmeer mysterieus over met al dat geappt berichtjes.
  Daarna ben je in hetzelfde cafe gegaan, dit kan goed zijn voor je maar zo drastisch voor de verdere verovering.
  Trachten de schade te beperken met plagerig te doen nadat je letterlijk vroeg om een kus en knuffel, is een zeer slechte move van je. Je vraag zoiets niet, je doet het enkel onverwacht en als je haar tenminste goedgezind hebt gemaakt. Als je eigen voor paal stond zal je ook ernaar gedragen.
  Achteraf gaan vragen voor zekerheid, ga je helemaal afknappen voor als potentiele vriend, ze zal jou meer zijn als vriendschappelijk vriend. Als je nu de draad kwijt bent, is door al deze fouten. Vrouwen veroveren is een grote leerproces.

  Ergers ga ik vanuit dat ze jou echt wil enkel moet je het vriendschappelijk deel achterwege laten, mocht het zijn dat een nieuwe vriendschapband hebt gemaakt, kan je nog een paar kanten op. Je kan bevriend blijven en zoals Jasper het zegt als zij een paar leuke vrijgezelle vriendinnen heeft. of de drastische manier, je gaat de vriendschap op het spel zetten en je gaat volluit voor haar, niet de bedoeling van vriendschap maar als partner. Het is aan jou de keuze, plan gerust derde afspraak met haar en verras haar.

 • Dank voor je reactie Andy,
  Ik heb het idee namelijk ook dat ze nog wel voor mij openstaat en benieuwd is.
  Vindt je dat ik moet zeggen dat ik niet voor vriendschap ga of is dit gelijk weer te drastisch? Ik merk dat ik haar nu begin te stalken, met nietszeggende berichtjes. Krijg wel gelijk antwoord echter ook niet noemenswaardig. Volgens mij raakt ze “wat” geirriteerd op me. Manomano lastig allemaal

 • @ R,

  Ik zei wat je probleem je is. Je bent niet onafhankelijk, je zoekt naar bevestiging telkens. Dit moet je niet zoeken, je moet er vanuit gaan dat je al bevestiging hebt van haar. ( zie principe overvloedconcept)
  Je zit nu uit schaarste te handelen, om haar aandacht te gaan smeken of zelfs in dit geval zogezegd te “stalken”. Gaan zeggen dat je ermee wilt gaan verkeren, dan gaat de nieuwsgierigheid bij haar afnemen.

  Ze staat voor je open en ze is benieuwd, dit zijn goede tekens. Je hebt nog een kans bij haar, benut deze kans. Ze zal dit af afvragen, wat een kerel, spijtig dat hij zo vriendschappelijk vriendelijk tegen, oh ik weet het nietmeer wat te doen, zou ik nog een kans geven bij hem ja/nee, ik vind hem zo knap, zo charmant en toch ziet hem me niet als partner terwijl ik zo graag met hem wil zijn. Dit is slechts een voorsmaakje wat ze zou afvragen. ( ik weet het het is onbegonnen werk om u daarin te storten maar geeft wel een beeld neer) Ik zou zeggen, wees de witte prins op het witte paard voor u. ( desnoods de witte prins op de witte fiets, witte step, witte trekkar, witte auto, witte paardenkoets, etc)

  Mijn gedacht is dit : Je hebt nu een gouden kans bij haar. Ik stel voor om een dag lang niets te laten weten, dus niet sturen, bellen, chatten of als er nog mogelijkheden zijn. Nadat je een dag stilte hebt gehouden, stel je haar voor om voor een derde keer aftespreken maar je zegt niet waar jij ermee gaat toebrengen dus houd het geheim voor u. Je kiest er iets tof uit of een namiddagje/avondje bowlen/poolen of andere leuke zaken. Je kan het onmogelijk weten en dan verras je haar als je daar staat met uw afspraakje. De rest is dan aan u om haar te veroveren.

  Mocht het zijn dat je niet over eerste date geheimen programma beschikt van Victor, download deze programma en je zal een topafspraakje hebben in no time, ook met andere vrouwen mocht het zijn dat afspraakje op niets dan vriendschap uitdraait. Ik ga ervan uit dat je op die afgesproken dag je het wel zal lukken om haar te veroveren.

  Veel plezier nog met de verovering !

 • Top wederom dank voor je hulp Andy:)
  Laatste vraag sorry. Moet ik wel reageren op haar berichtje(s) of ook even negeren of iig niet gelijk reageren?
  Wat je zegt mbt bevestiging willen krijgen, klopt inderdaad. Ik ben eigenlijk, lijkt het, mijn ego aan het boosten door continu bevestiging van haar te willen krijgen en aandacht. Ik heb in dit geval aangegeven dat zij degene is die mag bepalen wanneer en wat we gaan doen. Daar ben ik dan weer niet zo blij mee, aangezien ik zelf het initiatief wil blijven houden. Wellicht verstandig om even af te wachten wat zij gaat voorstellen?

  mijn excuses voor al deze vragen, ben nog niet zo bedreven, ervaren in dit soort zaken. Twee lange relaties gehad en tijdje uit de markt geweest met betrekking tot dit soort zaken:)

 • @ R,

  Gelukkig heb je je al ingeschreven voor mijn VrouwVeroveren-cursus:

  http://www.VrouwVeroveren.com

  Neem alle lessen goed door, veel zal duidelijk voor je worden.

  Voor de toekomst:

  – vraag nooit of je mag zoenen
  – laat geen situatie ontstaan waarbij een vrouw zegt: “het kan niets worden”
  – vraag vervolgens niet of het ‘echt niets kan worden’.

  Essentie: het is geen kwestie van dat jij te snel gaat (met Veroveren). Het gaat om je mentaliteit als man.

  Reageren of niet op haar SMS’je? Wees vriendelijk, en laat haar voorlopig met rust. Neem eerst mijn materialen door en doe de oefeningen die ik je geef.

  En ja, zowel het E-coachsysteem als Date Geheimen-programma zijn een must.

 • Zij heeft mij afgewezen na de tweede date, als dat het nooit iets gaat worden tussen ons. Dit heeft zij ook gedaan na onze derde date nadat zij bij mij op bezoek was (afgelopen vrijdag) en ik haar wou kussen, toen ik haar thuis had gebracht. Nadien gaf zij middels een berichtje aan dat zij niets voelt en het niet ziet. Nu is zij afgelopen zaterdag nacht op stap geweest en op terugreis in de trein gaat zij me wel berichtjes sturen. Of ik al wakker ben en hoe het mij gaat. Is dit haar zorg nadat zij mij heeft afgewezen of vindt ze vooral de aandacht leuk om te krijgen of…. weet ze toch misschien nog niet echt wat ze wil…. wat ik natuurlijk hoop:)

  Dit is het vervolgverhaal van mijn eerdere posts

  Alvast bedankt voor uwe advies

 • @ R.,

  Meestal is het vervelend om op je vingers getikt te worden. Dat weet ik wel…

  Je volgt mijn VrouwVeroveren-E-cursus. Zie je in waar het fout is gegaan?

  Het lijkt erop dat je te veel gefocust blijft op deze vrouw. Richt in plaats daarvan op jezelf en jouw ontwikkelingsproces als man.

  Zolang je dat niet of onvoldoende doet, is de kans klein dat deze vrouw open staat voor jou als liefdespartner.

  Met andere woorden, vergeet deze vrouw voorlopig en doe aan actieve zelfverbetering. En kijk daarna verder of er nog mogelijkheden zijn.

  Tegen die tijd ben je waarschijnlijk al andere aantrekkelijke vrouwen tegen gekomen…

  Houd je me op de hoogte van je verdere ontwikkeling? Ik gun je een bruisend liefdesleven!

 • Een half jaar terug werd ik afgewezen door een jonge vrouw, volgens mij heb ik dat wel goed verwerkt. Maar vandaag zien we elkaar waarschijnlijk weer.

  De afwijzing was pijnlijk: ik vroeg haar uit en ze zei dat zij het niet kon waarmaken ondanks dat ze me een leuke jongen vondt. Ze had ook nog gezegd dat ik vast wel iemand anders zou vinden.

  Inmiddels ben ik dus 6 maanden verder en ging ik er de laatste tijd van uit dat ik er wel over haar heen was. Juist vandaag weet ik voor 90% zeker dat ik haar weer zie en heb ik het gevoel dat de narigheid weer opnieuw begint.

  Hoe kan ik het beste met deze situatie omgaan?

  Ik zal na afloop in ieder geval vertellen hoe het ging.

  1. @ Tim,

   Misschien nog net op tijd voordat je haar weer ziet.

   Afwijzing? Zie mijn E-cursus VrouwVeroveren les 4…

   Ze is dus, vriendelijk, niet ingegaan op je uitnodiging, En ze heeft aangegeven dat ze ‘het’ niet kan waarmaken.

   Wat kan ze niet waarmaken? Wat denk jij? Wat bedoelde ze eigenlijk met haar opmerkingen?

   Initiatief nemen waarbij het er te dik bovenop ligt dat je haar wilt, legt een onprettige druk op de vrouw. Bij wijze van spreken, je komt gevoelsmatig meteen met de trouwring op de proppen. Dat moet je voortaan voorkomen.

   Daarom, je kunt vrouwen beter op een relaxte, luchtige manier uitnodigen. Zegt ze nee, dan is dat prima want het ging slechts om de uitnodiging voor een drankje. Er staat niet veel op het spel. En er bieden zich later nog meer mogelijkheden om te Veroveren.

   Tim, belangrijk om je hiervan bewust te worden!

   Verder, is het noodzakelijk dat je met deze vrouw omgaat? Dat je met haar praat? Kom niet in de buurt van haar, ga geen gesprek aan, laat haar met rust. Dan komt er sowieso geen narigheid…

   Ik blijf graag op de hoogte van je vorderingen 🙂

 • Ik denk ze het over een relatie had terwijl het mij enkel om een date ging. Volgens kwam ze hierop door de manier waarop ik het bracht: echt vrijblijvend, ongedwongen of informeel was het niet. Dat het er te dik bovenop lag kan dus kloppen.

  Wat vandaag betreft: Echt noodzakelijk is het niet om met haar te praten. Haar mijden is wel een goed idee.

  1. @ Tim,

   Goed, en dan kun je je aandacht vervolgens beter focussen op andere vrouwen.

   Beloof me dat je voortaan het wat luchtiger, relaxter aanpakt. De kans wordt dan minimaal dat een vrouw op dezelfde manier reageert als. Plus, mocht een vrouw toch wel zo reageren, kun je aangeven dat zij te hard van stapel loopt. Je staat dan veel steviger in je schoenen…

   Kun je hier iets mee?

 • Ik ben zojuist terug gekomen van het feestje. Het meisje dat me 6 maanden terug afwees en me daarna niet meer zag wou alles over me weten. Ik probeerde haar zo veel mogelijk te mijden Maar zij begon telkens een nieuw gesprek aan te knopen, en vroeg naar wat ik in de tussentijd heb gedaan. Als ik bij haar weg ging stond 10 minuten later alweer bij me. Geen enkel gesprek met haar ben ik zelf begonnen, het kwam telkens van haar kant. Ze kwam op me over alsof ze totaal vergeten was dat ze me had afgewezen. Ze had een paar opvallende dingen gezegd:

  Ze vond dat het lang duurde tot ik het op feest kwam, ik kwam 2 uur na haar. Toen ik de grap maakte of ze niet was of mijn wegblijven ging ze blozen,ook al zei ze dat bezorgd een groot woord is.

  Ze vroeg of ik ook naar een festival zou gaan waar alleen zij heen zou gaan.

  Toen ik weg ging van het feest zei ik haar gedag, waarop zij zei dat ze me binnenkort weer zou zien.

  Ik had gelukkig ook met andere vrouwen gepraat, maar kreeg wel erg veel aandacht van het meisje dat me ooit afwees. Ik begon dus geen enkel gesprek met haar maar zij ging telkens bij me staan of zitten. Dan was ze eerst stil en verlegen en stelde ze een vraag die over mij ging. Eigenlijk ging alle gesprekken die ik met haar had over mij, ze wou dus veel weten.

  Wat denken jullie er van?

  1. @ Tim,

   Nogmaals, ben je werkelijk afgewezen? Zie les 4. Het lijkt erop dat je dit punt uit mijn vorige antwoord niet hebt opgepakt.

   Ze wil duidelijk meer contact. Dat kan zijn omdat ze graag vriendschappelijk contact wil. Maar het zou ook kunnen dat ze wel openstaan voor meer. In sommige gevallen is een vrouw zich daar niet nog bewust van.

   Wat wil jij eigenlijk?

 • Les 4 moet ik nog ontvangen…

  Volgens mij had ze mij niet verwacht als liefdespartner en stond ze dus toen niet voor me open. Ik vroeg haar mee uit maar dat leek meer op een liefedesverklaring. Zij reageerde daar binnen een kwartier op. Waarschijnlijk lijkt mijn situatie deels op die van Johnny: De vrouw voelde zich onder druk door gevoelens van de man en wimpelde het af.

  Ik geloof niet dat ik volledig afgewezen ben. Als dat wel zo zou zijn stond ze niet meer voor me open. Of het haar gaat om vriendschap of liefde weet ik niet.

  Die avond viel me ook op dat ze me uitnodigde om met haar te praten en me drank aan bood, dat we even gedanst hebben en dat ze voor me opkwam toen iemand me plaagde. Als ik aan een tafel zat ging ze letterlijk direct naast me zitten. Het zou kunnen dat ze openstaat voor meer.

  Wat ik zelf wil is elkaar beter leren kennen zonder dat vrienden daar bij zijn. Ik wil zeker geen liefdesverklaring af leggen volgens mij heeft dat slechte gevolgen voor elkaar en dan ben ik haar kwijt. Wat ik ook wil is niet te vroeg verliefd worden maar wel flirten. Als blijkt dat we elkaar wel zien zitten ga ik pas denken aan een relatie.

  1. @ Tim,

   Heb je les 4 ontvangen?

   Mits je het handig aanpakt, zie ik wel degelijk de mogelijkheid om haar te Veroveren. Het is een kwestie van initiatief nemen, je niet snel laten ontmoedigen, flink flirten en plezier maken.

   En bovenal, vooral niet de ik-wil-een-relatie-knop indrukken. Zie daarvoor mijn E-cursus en met name het E-coachsysteem.

   Veel succes en plezier!

 • Goh, leuke reacties allemaal.

  Ik was op zoek naar ”afwijzing” en wat het met je doet. Jarenlang ben ik bewust en met veel moeite vrijgezel gebleven omdat ik vond dat dit gezonder voor me was. Tijdens deze periode heb ik overigens een ander nooit afgewezen vind ik. Het is wel zo dat ik altijd erg objectief ben tijdens een ontmoeting met een interessante man. Moet er bij zeggen dat dit helaas voor mij altijd verkeerd uitpakt omdat ik die ander beter wil leren kennen. Wat ik zo vreemd vind is dat de gemiddelde man helemaal geen ruimte geeft om elkaar te leren kennen en ja, dan wordt het hommeles.

  En nu komt het. Een paar weken geleden heb ik een leuke man laat ik hem J. ontmoet toen ik een pakje sigaretten ging halen. J. en raakten aan de praat en kwamen tot de ontdekking dat we allebeide nogal wat teleurstellingen in de relaties hadden mee gemaakt. Na de eerste ontmoeting hebben we elkaar daarna nog een keer ontmoet. Hierna geeft hij mij een sms-je: J. is verward, kan het 1 niet los zien van het ander en is nog niet toe aan meer. ik moet er eerlijk bij zeggen dat ik hem tijdens onze ontmoetingen ook over een andere jongen heb verteld maar zonder een nare intentie van mijn kant. Ik heb erover nagedacht en kom er achter dat mijn afspraakjes met hem gewoon erg leuk waren en dat ik jegens J. te kort ben geschoten.

  Vanwege het effect van afwijzing wil ik hem benaderen om een gesprek met J. aan te gaan. J. vertellen dat ik niet met opzet J. over die andere jongen heb verteld en dat ik J.niet heb afgewezen daar ik mijzelf op welk niveau dan ook niet wil afwijzen.

  Wat vinden jullie ervan en zou J. een gesprek met mij aangaan?

  1. @ Nine,

   De gemiddelde man geeft geen ruimte om elkaar te leren kennen? Hoe kom je daarbij?

   Ook is het onduidelijk wat de exacte inhoud is van J’s SMS’je. Het lijkt er meer op dat hij de boot afhoudt omdat hij geen relatie wil, en hij vriendschappelijk contact ziet als een relatie.

   Daarom is het maar de vraag of J zich afgewezen voelt… Misschien heeft hij dat SMS’je gestuurd om zichzelf te beschermen voor een mogelijke volgende teleurstelling.

   Je kunt zijn angst niet volledig wegnemen, vooral omdat zowel een vriendschappelijk contact als een liefdesrelatie risico’s met zich meebrengt. Het is niet anders…

 • Na anderhalve week nadenken heb ik J. vandaag een smsje gestuurd. Ik heb J. gevraagd een gesprek met mij aan te gaan omdat iets mij dwars zat. Namelijk het effect van afwijzing. Ik heb J. min of meer een aantal keren signalen van afwijzing gegeven. Ik weet nu wat het met je doet, vooral na een paar duurzame relaties. Dit geldt zowel voor hem als voor mij. Omdat J. mij de moeite waard is heb ik J. benaderd. In eerste instantie wijst J. af om in gesprek met mij te gaan omdat hij in een gesprek ”erbij betrokken zou voelen”

  Ik heb J. gevraagd wat hij bedoelde met ”erbij betrokken voelen”.
  Ook geeft J. aan dat hij meer tijd wil investeren in zijn los vaste relatie. Ik heb J. gevraagd wat hij bedoelde met ”erbij betrokken voelen”. In eerste instantie begreep ik het niet niet zo goed. Nu denk ik er anders over. Ik denk dat hij naar alle waarschijnlijkheid inderdaad bang is voor afwijzing. Wat denk jij?

  Morgen komt hij terug op mijn verzoek. Ik ben benieuwd of J. uiteindelijk toch een gesprek met mij wil aangaan.

  Een hartelijke groet,

  Nine

  1. @ Nine,

   Behalve dat het onduidelijk is wat ‘erbij betrokken zou voelen’ bedoeld wordt, is het me ook onduidelijk wat jij/hij bedoelt met ‘los vaste relatie’. Zo kan ik je moeilijk adviseren.

   Sowieso vraag ik me af wat je wilt bereiken met een gesprek. Er is meestal weinig te beginnen met iemand die meermaals teleurgesteld is op liefdesvlak en daardoor geen vertrouwen durft te hebben in een ander.

   Ik hoop toch dat het goed uitpakt!

 • @Victor

  Inmiddels hebben we elkaar gesproken. Wat ik wilde bereiken is dat ik J. niet heb afgewezen. J. en ik hebben een aantal zeer teleurstellende relaties achter de rug. Ik heb J. duidelijk gemaakt dat ik hem beter wilde leren kennen. Helaas is dit er niet van gekomen omdat hij de prille relatie abrupt heeft afgebroken.

  Ik heb J. inderdaad gevraagd wat hij er mee bedoelde er niet bij betrokken te zijn. J. heeft een los vaste relatie, een relatie die niet echt een feit is. Ondanks dit heeft J. nog nooit een uitstapje met iemand gehad behalve met mij dus. Hierdoor is J. verward omdat nu zijn gevoel begint op te spelen.

  Al met al hebben we een heel open gesprek gehad en heeft J. mij gevraagd hem een beetje tijd te geven. Ook aan mij gevraagd of ik op prijs stel contact met elkaar te houden.

 • Ik heb nog wel soms angst voor een afwijzing, ook al zeg je dat het aan de situatie ligt dat de vrouw een persoon afwijst. Ik heb gewoon schrik dat ik belachelijk wordt gemaakt in het midden van iedereen. Zeg maar stel je eens voor je staat aan de stop licht waar veel mensen zijn en je ziet een knappe vrouw naast u en ik spreek haar aan en ze negeer mij. En opdat moment doet het pijn, ook al doe ik alsof het mij niks doet. Het doet me wel pijn van binnen. Ik weet het niet maar het lijkt alsof de vrouw mij gewoon zo afwijst en dat moment denk ik niet dat ze de situatie afwijst. Het lijkt dat ze me gewoon afwijst. Zo van niet, ik wil de vrouw niet in mij hoofd en zeg ik ai dat doet weer pijn. Ik word gewoon belachelijk gemaakt soms denk ik. Dat het niet aan de situatie ligt want stel u voor er komt een ervaren persoon die wel handig is dan is het anders. Soms laat ik vrouw gewoon gaan omdat ik geen initiatief meer kan nemen uit angst voor een afwijzing.

  1. @ H-1,

   De meeste mensen hebben veel angst om afgewezen te worden. Het is menselijk.

   Het is de kunst om je angst op verschillende manieren te bekijken, zodat het geen remmende rol meer speelt.

   Zeg maar stel je eens voor je staat aan de stop licht waar veel mensen zijn en je ziet een knappe vrouw naast u en ik spreek haar aan en ze negeer mij.

   Dat heb ik vaak, lol! 😀

   Is het niet grappig, dat ik binnen een een uurtje al minsten met één andere vrouw aan het praten ben?

   Iedereen reageert (telkens) anders. De een negeert, de ander kijkt afkeurend, en de volgende vindt het leuk dat jij een man bent die tenminste wel initiatief durft te nemen. “Deden meer mannen wat jij doet!”

   Laat je daarom niet weerhouden door de zogenaamde afgang. Wanneer mensen zien dat jij geen reactie krijgt van een vrouw, kunnen ze daar misschien om lachen.

   Omdat… ieder mens zich wel eens afgewezen voelt. Daarom lachen ze, het is herkenbaar.

   De clou is dat je niet persoonlijk bent afgewezen. Die knappe vrouw heeft geen idee wie je bent en dat je dadelijk een andere vrouw aanspreekt. Is voor haar niet belangrijk, want ze heeft haar eigen kopzorgen. (En een andere keer kan ze misschien juist open reageren wanneer je initiatief neemt. Momentopname…)

   Begrijp je dat H-1?

   En opdat moment doet het pijn, ook al doe ik alsof het mij niks doet. Het doet me wel pijn van binnen.

   Dat mag H-1! Dat iemand je negeert of niet positief reageert is niet leuk. Laat het er zijn, je hoeft het niet te bestrijden. Ga vooral verder zodat je sneller een volgende vrouw ontmoet. Dan laat je die vervelende ervaring snel achter je.

   Hoe zou je het vinden: 6 afwijzingen tot dat je die ene mooie en aantrekkelijke vrouw ontmoet. Zij spreekt graag met je af…

   Denk je dan nog serieus na over die andere afwijzende dames? 😀

   En door geregeld initiatief te nemen, zijn sommige afwijzingen grappig. Zeker als je ze achteraf bekijkt, zeker als je risico’s durft te nemen.

   Overvloed!

   Ik word gewoon belachelijk gemaakt soms denk ik.

   Eigenlijk kun je niet belachelijk gemaakt worden als jij je niet zo voelt.

   Sta met trots wanneer mensen (zouden) lachen om jou. Incasseer tegenslagen als een man, neem risico’s en sta ervoor! Wees moedig:

   http://www.aantrekkingskracht.com/echte-man

   Trouwens, dit zegt een man die in het verleden veel is uitgelachen. Maar wie het laatst lacht…

   Dat het niet aan de situatie ligt want stel u voor er komt een ervaren persoon die wel handig is dan is het anders.

   Gun het hem, gun het haar. En zoals je zelf aangeeft: die man is (op dat moment) handiger. Jij kunt na verloop van tijd ook handiger worden. Het is een ontwikkelings- en leerproces.

   Hoe dan ook, er zijn duizenden single vrouwen die je kunt ontmoeten. Een andere keer pik je een vrouw op in het zicht van een andere man die net is afgewezen door haar. Hij lacht misschien omdat hij denkt dat jij je belachelijk maakt. Jij lacht het laatst 😀

   Overvloed H-1, overvloed…

   Bedankt voor je reactie!

 • bedankt victor ik heb u feedback met intresse gelezen heb me gelachen om naar mij eigen reactie te lezen
  ik vind het leuk om meer advies van u te krijgen wnt dan leer ik veel persoolijks bij
  en inderdaad mijn tijd komt nog ! 😉 thnx

 • Ik ben ook al paar keren “afgewezen” stuk of 6 keren door n ex van mijn zus (wa nog altijd zeer doet) of zo voel ik dat dan tog aan, als je ineens geen kus meer krijgt van iemand waarmee je elke dag urenlang mee zit te converseren omdat die een verkoudheid heeft, terwijl da ge er al een ganse dag naar uitkeek om die persoon te zien en die dan ma 10min. blijft …Maar ik laat nu echt niet meer blijken dat mij dat iets doet, toont ge u alleen maar zielig, heb daar geen goesting meer in…Daarom da ge u echt NOOIT maar ik zeg dan ook NOOIT mé ene persoon moogt bezighouden….Da werkt bij mij toch het beste….Ik weet dak knap ben en kan krijgen wie dak wil, en als ze mij dan “ineens” nie meer willen kussen, pech voor hen dan eh…IEDEREEN is vervangbaar…En alsde zegt da ge geen relatie wilt, kunnen ze u ook nooit kwalijk pakken da ge et op een ander ga zoeken, wnt ge wilt geen relatie…

 • Achteraf hebben ze er tog spijt van en staan ze weer aan uw deur of zoeken ze na ne tijd weer uw aandacht op ebk al ondervonden…Ma dan zeg kik ook keer NEEN ze…Dus nu laat k diene da mij gene kus wou geven, omdat ij n valling eeft, gewoon wa linksliggen…ij zal et wel voelen….Degene da mij nie wil kussen is gwn stom xp

 • @ Melissa,

  Ik ben erg blij dat je hier durft te antwoorden.
  Wat je situatie betreft, ok het is pijnlijk om af te wezen geworden. Ik ben zelfs nog recent nog afgewezen, ik was wel een paar dagen niet goed van, ik pikte de draad weer snel op, meer contacten gelegd dan voorheen( de magische werking van de overvloed concept).

  Om weer om jouw situatie te komen, was eventjes aan het afdwalen, ik denk eerder dat die gast wel juist handelde met die verkoudheid. Er zit een geheime reden erachter die je niet gezien had, hij wou jou niet besmetten met zijn verkoudheidvirus. Misschien kan het o,ngevaarlijk zijn maar het is beter eerst die persoon van zijn verkoudheid af te helpen. Wie weet had hem geen kusgevoel omdat em zo ziek voelde, hij voelde zich waarschijnlijk sterk omdat hij met jou converseerde, ok 10 min kort maar je kan hem eraan denken voor een tweede afspraak of dergelijk. Wat het echt op neerkomt, hij wou niet dat jij ziek werd van zijn ziektevirussen. Ik denk dat dit normaal is.

  Een vraagje, waarom zou je hem niet laten blijken? Ga je enkel daarvoor hard to get spelen omdat die gast inzat met jouw welzijn omdat die kerel jou niet wou besmetten? Dit is iets over na te denken. In mijn ogen is het niet zielig wanneer jezelf een stukje bloot toont, bloot in de zin van niet echt bloot maar van kwetsbaarheid. Zoals ik het opmerk heb je veel te vaak een negatieve ervaring mee, misschien wou die gast wel jou verrassen maar helaas stak die vervelende verkoudheid stokken in de wielen.

  Daar kan ik wel inkomen dat je niet met 1 persoon moet bezig houden. Je moet het allemaal luchtig houden en dan is de kunst om afstand te creeren tussen iets wat luchtigs te creeren zonder verlangende gevoelens op te wekken en iets wat serieus kan leiden tot meer gevoelens, die grens is erg klein.

  Nu iets dat helemaal positief in jouw oren ga klinken: je hebt voldoende of zelfs meer zelfvertrouwen in jezelf en dat is heel goed ! Door te zeggen dat je iedereen kan krijgen, geeft het in mijn ogen dat je lef hebt.
  Ik kan er geen zicht op geven van je het niet willen kusgedrag, hier heb ik meer details nodig om een betere beeld te vormen.

  Dan komt er jouw tweede reactie, je weet wat ik net zei van die kerel met zijn verkoudheid. Je moet hem ervoor niet afstaffen, als je elke kerel gaat afstraffen ervoor, zal je zeker geen kerel voor je hebben en om te beminnen uiteraard. Daarom stel ik het volgende voor : Melissa, aangezien dat je toch van kussen houdt, stel ik voor om wij twee eens een lange kusactiviteit te houden, ik kan wat kusvaardigheid gebruiken 😀 ( tzou tof zijn want je maakt me wel nieuwsgierig hoe je eruit zien qua uiterlijk en hoe jong dat ze wel is, voor de rest(bloglezers), ja je moet maar zelf een reactie plaatsen om iets gedaan te krijgen :D)

 • hallo, ik zou graag jullie(de mannen) kijk op de zaak willen weten.

  ik heb voor het laatst 7 jaar geleden een relatie gehad en ben sinds die tijd single, geen dates niks. nou ben ik helemaal niet goed in daten etc, en heb ik absoluut geen inzicht in mannen, maar ja toch via een dating site wat contacten aan gegaan(via chat en whatsupp), nu is er een man bij waar ik super goed mee klik en we appen en bellen een week eigenlijk constant, van smorgen’s vroeg tot in de nacht.

  we vinden elkaar aantrekkelijk, (wat we van de foto’s dan kunnen zien). En we kunnen samen heel goed kletsen. nou wilde hij mij volgende week zien en ik hem ook, maar de angst slaat mij om het hart. En ik heb toch wel erg veel last van verlatingsangst(ik stoot af voor een ander mij kan weggooien) dus heb ik hem een bericht gestuurd dat ik kap met al dat oppervlakkige gedoe van de datingscene en dat ik maar gewoon vrijgezel blijf. Hier op antwoorden hij dat hij mijn nummer zou verwijderen en nog veel succes in mijn verdere leven toewenstel. Nou is mijn vraag, heb ik hem nu afgewezen, en was zijn manier van reageren bedoeld om onverschillig over te komen, of was hij eigenlijk niet echt in mij als persoon geïnteresseerde? En wat kan ik nu als beste doen? Ik wil wel contact met hem en hem “echt” leren kennen, maar op mijn verzoek of ik hem mocht bellen antwoorden hij niet en ook op mijn bellen nam hij niet op. Ik wilde hem echt nooit kwetsen maar ik vrees dat ik dat wel gedaan hebt in mijn angst om zelf gekwets te worden, hoe kan ik mijn fout herstellen, en kan dit nog wel? ik hoop dat u alle met mij mee kunt denken, en misschien dat iemand nog een tip heeft hoe ik mn verlatings angst de baas kan worden, alvast hartelijk dank voor het meedenken!!!

 • Ik heb al gelezen dat je geen geld moet hebben voor een relatie met een vrouw. Maar alles van haar komen is toch ook niet goed?

  Nu zit ik weer zoals toen ik een relatie had, daar bedoel ik mee: werkeloos. Het is niet enkel het geld, maar ook andere dingen die een rol spelen. Denk maar aan wat je de ganse tijd zult doen?

  Je kunt toch niet de ganse tijd je vermaken met vrijen en sex. Want zeg nu zelf, na een tijd verveeld dat toch ook, want dan o ja gezellig bij elkander zitten naar tv kijken.

  Wel ik weet wat het is, ik heb het mee gemaakt. Je betaalt je vaste kosten, wat heb je nog over: bijna niets. Zij wil wel eens ergens heen gaan. Maar ja, zij moet het betalen want jij kunt het niet. Zeg nu zelf, zou je eerlijk je niet jezelf vervloeken en diep van binnen toch wel schamen? Dan haar ouders dan?

  Denk je dat de relatie dan nog lang stand zal houden? Neen, geloof het maar want geld speelt ook een rol. En soms is het moeilijk alleen zijn, maar een herhaling neen.

  1. Hoi Daniel,

   Bedankt voor je reactie.

   Citaat:

   Ik heb al gelezen dat je geen geld moet hebben voor een relatie met een vrouw.

   Dat klopt niet helemaal. Ik zeg dat geld geen belangrijke rol hoeft te spelen als het om versieren en relatie gaat.

   Zet je je portemonnee in om een vrouw te versieren, weet dan dat ze hoogstwaarschijnlijk voor het geld gaat en niet voor jou.

   Laat geld zo min mogelijk een rol spelen…

   Uiteraard, we leven in een consumptieve maatschappij waarbij geld als ruilmiddel wordt gebruikt.

   Wanneer je geen geld over hebt om te besteden, uiteraard beknot dat je vrijheid in verschillende opzichten. In die zin is het moeilijk om geld geen rol te laten spelen, omdat je financiële tekorten juist de focus legt op geld.

   Toch kun je wel degelijk veel opvangen met creativiteit en optimisme.

   Het is niet enkel het geld, maar ook andere dingen die een rol spelen. Denk maar aan wat je de ganse tijd zult doen?

   Behalve het uitoefenen van geduld en het loslaten van eventuele frustraties en teleurstelling: studeren en blijven solliciteren.

   Je hoeft geen officiële studie te volgen om kennis op te doen. Bezoek vaak de bibliotheek, doe geregeld onderzoek op het internet. Oefen, train, leer en verreik jezelf met waardevolle kennis.

   Je maakt je daarmee veel aantrekkelijker voor toekomstige werkgevers. Je bent gemotiveerd en je ontwikkeld jezelf!

   Zelfstandig studeren kan het verschil maken waarom jij wel een bepaalde baan scoort en iemand met dezelfde achtergrond en officiële opleiding niet…

   Hoe dan ook, ik hoop dat je snel weer een leuke baan kunt vinden Daniel. Niet opgeven!

 • Hallo,

  Ik ben een dag of 10 geleden afgewezen door iemand waar ik al een maand of 10 een boon voor heb. Nadat we elkaar hadden leren kennen hebben we eerst een paar weken veel gechat en berichten gestuurd. Daarna een keertje afgesproken. Ik wilde daarna nog wel eens afspreken maar zij reageerde eerder afwijzend. We hebben wel een beetje contact gehouden via sms.

  In het begin van de zomer ben ik haar dan weer een paar keer ergens tegengekomen en dat was wel tof. Daarna is ze op vakantie vertrokken. Nadat ze terug was, wilde ik haar nog wel eens zien en zij wilde ook nog wel eens afspreken stuurde ze mij, maar er was altijd een andere reden waardoor het er niet van kwam.

  Omdat die afspraak er maar niet van kwam heb ik haar dan maar een bericht gestuurd dat ik wel iets voor haar voelde, maar daarop reageerde ze afwijzend omdat ze eigenlijk verliefd was op iemand anders, maar die andere wilde haar ook niet. Daarom wilde ze voorlopig dan ook niet meer afspreken.

  Nu had ik beslist om het los te laten, maar dat lukt niet echt aangezien ik volgens mij nog nooit zo verliefd op iemand ben geweest.

  Nu is mijn vraag wat ik het beste kan doen. Blijven proberen om het los te laten of toch contact houden met de hoop dat het toch nog iets kan worden, maar daarnaast toch gewoon proberen om gewoon met mijn verder te gaan? Ik betwijfel alleen of ik dit wel ga kunnen.

  1. Hallo Pieter, wat goed dat je je verhaal hebt verteld!

   10 Maanden een oogje hebben op iemand is erg lang. Vaak bouwen de gevoelens zich dan nog verder op.

   Omdat die afspraak er maar niet van kwam heb ik haar dan maar een bericht gestuurd dat ik wel iets voor haar voelde, maar daarop reageerde ze afwijzend omdat ze eigenlijk verliefd was op iemand anders, maar die andere wilde haar ook niet. Daarom wilde ze voorlopig dan ook niet meer afspreken.

   Ik vind het mooi dat ze eerlijk naar je is. Tegelijkertijd, je hebt min of meer een liefdesverklaring afgelegd. Zie hier waarom je dat beter niet kunt doen.

   Mijn advies:

   1. Haar loslaten
   2. Jezelf ontwikkelen als man (volg mijn E-cursus!)
   3. Over een tijd, wanneer je gevoelens weg zijn gezakt, eventueel opnieuw contact opnemen

   Nu pushen is sowieso geen aanrader.

   Ik wens je veel sterkte Pieter. Het kan erg zwaar zijn, toch voel je je op een gegeven moment beter. Echt!

   Houd je me wel op de hoogte? Misschien kan ik of anderen op mijn blog je steun bieden voor de moeilijke momenten.

 • Waarom doet iedereen net of alleen vrouwen ruw afwijzen?? Ik ben zelf een vrouw en ben een paar maanden terug afgewezen ‘gewoon’ recht in mn gezicht…. Ik bleef toch nog steeds super verliefd en heb nu deze week weer een afwijzing gehad van dezelfde persoon dit is echt ondragelijk!! Heeft er iemand tips om hier overheen te komen als dat ever kan??

  1. Natuurlijk Anna, ook mannen kunnen een vrouw ‘ruw afwijzen’. Ik zeg zeker niet dat alleen vrouwen dat doen of dat het de afwijzing altijd ruw gebeurd of iets dergelijks.

   Dus hij heeft je voor de tweede keer afgewezen? Tijd om dit hoofdstuk af te sluiten, ook al vind je het jammer en pijnlijk.

   Tips:

   1. Neem je voor om er ALLES aan te doen om hem los te laten;
   2. Zorg dat je hem niet meer ziet (soms moeilijk, als hij bijvoorbeeld in de buurt woont);
   3. Verwijder alles wat je aan hem doet denken in je huis;
   4. Aanvaard dat je gedachten geregeld naar hem gaan, en spreek jezelf vervolgens toe dat je klaar bent met hem. “Hij verdient mij niet Ik ga verder met mijn leven!”.

   Echt Anna, ik vind dat je vrijheid en plezier verdient. Daarom is het noodzakelijk om hem los te laten en je op een gegeven moment op een andere man te richten… Succes en sterkte!

 • Beste Victor,

  Ergens in december heb ik mijn ex-vriendin opnieuw leren kennen (6 jaar geleden hebben we iets gehad, maar waren te jong en wilde beide nog veel van de wereld zien). We hebben ongelofelijk leuke maanden gehad en alles leek klaar voor de volgende stap. Leuke weekendjes weg geweest, etentjes etc etc.

  Nu zijn we afgelopen weekend een lang weekend op skivakantie gegaan, maar is alles fout gelopen. Een paar weken geleden hebben we afgesproken dat we zouden kijken of we een relatie met elkaar wilden krijgen. Nu is afgelopen weekend heel geforceerd verlopen met als resultaat dat we zeker geen relatie met elkaar krijgen. Pas toen we dit op de laatste dag tegen elkaar vertelden tegen elkaar dat het zo niet werkt om op zoek te gaan naar verliefdheid, hebben we uiteindelijk weer plezier gehad als de voorgaande maanden.

  Ik merk dat ik haar een geweldig persoon vindt waar ik heel graag bij ben.

  Hoe om te gaan met deze afwijzing en is dit nog te herstellen?

  Gr.
  HP

  1. Beste HP,

   Natuurlijk lopen jullie meer het risico dat het fout loopt, als je samen op skivakantie gaat met het ‘examen’: kijken of jullie een relatie willen krijgen. Het legt teveel druk en stress.

   Het mooie is dat jullie dat de laatste dag hebben losgelaten. Resultaat: plezier.

   Dàt mag de insteek zijn bij het Veroveren. En zelfs als het nooit op een relatie uitloopt, is het niet beter om plezier te maken, in plaats van een geforceerd contact?

   Dus je hebt nog geregeld contact met haar, toch? Maak lol, net als de voorafgaande maanden. En ondertussen zorg je ervoor dat je je aantrekkingskracht vergroot en dat je af en toe mijn VrouwVeroveren-technieken toepast. (Volgen de lessen van mijn E-cursus.)

   Laat het idee dat je afgewezen bent van je afglijden. Het waren slechts de stress-momenten tijdens de ski-vakantie wat ze afwees.

   Veel succes en plezier met Veroveren!

   1. Beste Victor, hartelijk dank voor je reactie.

    We zijn dinsdagavond teruggekomen en hebben via de whatsapp nog naar elkaar gestuurd dat het dus niet werkt om geforceerd bij elkaar te zijn. Nu dus even geen contact. Ik weet echter niet zo goed wat nu te doen, wel of geen contact zoeken?

    Even huishuidelijke vraag. Heb mijzelf gisteren ingeschreven voor de cursus, maar deze heb ik na de bevestigingsmail nog niet mogen ontvangen?

    Ik houd je graag op de hoogte.

    Gr.
    HP

    1. HP, even snel want ik ben onderweg. Heb je de eerste les al gevonden? Misschien is deze in de map ‘ongewenst’ terecht gekomen. (Geef meteen aan dat de lessen wel gewenst zijn, anders mis je de volgende ook.)

 • Een tijdje terug heb ik via een andere pagina al een bericht gedeeld ivm het vallen op een bezette vrouw (mijn collega). Goed, nadat ik haar liet weten wat ik voelde wees ze me af en sindsdien hebben we geen enkel contact meer. Dat is inmiddels 5 weken terug, maar ik ben er nog steeds niet overheen. Sterker nog, het lijkt soms wel alsof mijn gedachtes over haar steeds erger worden. Probleem is ook dat ze mijn collega is en ook al werken we niet direct samen en zien we elkaar (zeker nu) niet, ze is toch in de buurt of ik hoor via andere collega’s wat over. De situatie is zelfs dusdanig dat ik heb besloten om een andere baan te zoeken (daar spelen rationele overwegingen bij, maar dit emotionele gedoe versneld het e.e.a.). Mijn motivatie en werkplezier is ver te zoeken..

  Ik zoek genoeg afleiding, doe aan sport, eet gezond, doe dingen met vrienden etc, maar ik blijf maar aan haar denken. Zelfs als ik een andere vrouw ontmoet, dan doet me dat niets. De mensen dichtbij me weten er vanaf, maar op een gegeven moment wil ik toch ook ophouden om er maar over door te zaniken tegen hen.
  Continue denk ik aan onze laatste contacten of hoe het allemaal is gelopen, heb ik fouten gemaakt, wat had ik anders kunnen doen, had het anders kunnen lopen als ik dit of dat had gedaan. Mijn hele zelfvertrouwen heeft een knauw gekregen. Waar ik normaal makkelijk in omgang ben, ben ik nu terughoudend en blijf ik vergelijken. Ik weet dondersgoed dat ik zelf verantwoordelijk ben voor dit gevoel, dat ik mezelf er alleen maar mee heb. Maar het is zo verdomd lastig om positief te denken en weer vertrouwen te krijgen in de liefde.
  Ik heb alles van haar gewist, telefoonnummer, whatsapp, sms, facebook dus ik kan haar alleen nog via werk contacten. Soms wil ik dat graag, maar ik ben dan doodsbang voor haar reactie. Daarnaast denk ik dat ik mezelf alleen maar om de tuin leidt daardoor. Dat zij geen contact zoekt, is wel begrijpelijk maar ik vind het erg jammer. Zou ze echt niet aan me denken? Vraag ik me af. Wil ze niet weten hoe het mij gaat? Etc. puur de hunkering naar een stukje erkenning dat het allemaal niet voor niets is geweest.

  Gister was de 1e dag in al die weken dat ik niet heb gehuild om haar, maar vandaag was het wel weer bijna raak. Maar ik hou stand en probeer sterk te blijven, ik ben me bewust dat ik ook weer sterker wordt als ik mijn gevoel en gedrag vergelijk met voorgaande weken. Misschien heb ik vandaag juist wel een terugslag door bepaalde dingen die ik heb gezien van haar, dat kenmerkt dat haar leven doorgaat en dat van mij moeizaam. Ik moest het hier ff kwijt..
  Een Verdrietige Lee

  1. Hey Lee, je bedoelt wellicht deze pagina waar je je reacties hebt geplaatst:

   http://www.aantrekkingskracht.com/versier-5-vrouwen-niet

   Ai, helaas heeft die crush op haar een pijnlijk vervolg voor jou. Ik hoopte dat dit je bespaard zou blijven.

   Sterker nog, het lijkt soms wel alsof mijn gedachtes over haar steeds erger worden.

   Waarschijnlijk voed je op een of andere manier die gedachtes over haar. Onbedoeld uiteraard.

   De situatie is zelfs dusdanig dat ik heb besloten om een andere baan te zoeken (daar spelen rationele overwegingen bij, maar dit emotionele gedoe versneld het e.e.a.). Mijn motivatie en werkplezier is ver te zoeken..

   Misschien is dat verstandig. Werkplezier maakt deel uit van levenskwaliteit, ik begrijp de overweging.

   Ik zoek genoeg afleiding, doe aan sport, eet gezond, doe dingen met vrienden etc, maar ik blijf maar aan haar denken.

   Het is ‘pas’ 5 weken geleden. Op zich is het niet a-typisch dat je het nog moeilijk hebt hiermee. Zeker gezien het feit dat je op een of andere manier de gedachten over haar blijft voeden. (Het is een cirkel…)

   De mensen dichtbij me weten er vanaf, maar op een gegeven moment wil ik toch ook ophouden om er maar over door te zaniken tegen hen.

   Je mag jezelf meer tijd gunnen (en anderen ook). Daarbij, op welke manier zanik je? Zijn het min of meer exact dezelfde klachten, dezelfde gedachten, dezelfde overwegingen en vragen?

   Het uiten van gevoelens en gedachten zou juist een uitlaatklep moeten zijn, om het vervolgens los te laten. Het exact herhalen van gedachten, die niet zwakker maar sterker worden, geeft aan dat je in een cirkel zit, die zichzelf voedt.

   Continue denk ik aan onze laatste contacten of hoe het allemaal is gelopen, heb ik fouten gemaakt, wat had ik anders kunnen doen, had het anders kunnen lopen als ik dit of dat had gedaan.

   Dus obsessieve gedachten. De kern lijkt te zijn: het (niet) accepteren van je fouten (je menselijkheid).

   Om iets los te laten mag je accepteren dat je stupide dingen hebt gedaan (of iets hebt nagelaten.) Dat maakt je niet minder mens, minder man, of een sukkel (o.i.d.).

   Je hebt zo goed mogelijk gehandeld op basis van wat je toen (niet) wist, en je gevoelsleven op dat moment. Door fouten te maken en te blunderen ben je ervaringen rijker en kun je jezelf ontwikkelen.

   Mijn hele zelfvertrouwen heeft een knauw gekregen. Waar ik normaal makkelijk in omgang ben, ben ik nu terughoudend en blijf ik vergelijken.

   Je bent zelfbewust Lee. Positief!

   Gelukkig kun je jezelf ook beïnvloeden om ander gedrag (de manier waarop je aan zelfreflectie doet) te veranderen.

   Maar het is zo verdomd lastig om positief te denken en weer vertrouwen te krijgen in de liefde.

   Je hoeft nog geen vertrouwen te krijgen in de liefde. Vertrouw in levenskwaliteit. Laat ‘de liefde’ het lekker zelf uitzoeken!

   Ik heb alles van haar gewist, telefoonnummer, whatsapp, sms, facebook dus ik kan haar alleen nog via werk contacten.

   Goed bezig Lee!

   Soms wil ik dat graag, maar ik ben dan doodsbang voor haar reactie.

   Los van de vraag of je haar wel moet contacten… Nou en hoe ze reageert?

   Wanneer je jezelf omarmt, je menselijkheid inclusief fouten accepteert, ben jij in zekere zin onkwetsbaar.

   Zij heeft zoveel macht over jou als jij haar geeft. Dat kan een les voor je zijn.

   Dat zij geen contact zoekt, is wel begrijpelijk maar ik vind het erg jammer. Zou ze echt niet aan me denken? Vraag ik me af. Wil ze niet weten hoe het mij gaat? Etc. puur de hunkering naar een stukje erkenning dat het allemaal niet voor niets is geweest.

   JIJ bepaalt of iets wel of niet voor niets is geweest. Jij geeft betekenis aan je leven en aan alles wat je wel en niet doet.

   Volgens mij weet je dit wel, maar volgens mij zoek je naar erkenning wat dit betreft. Die geef ik je nu 😀

   Gister was de 1e dag in al die weken dat ik niet heb gehuild om haar, maar vandaag was het wel weer bijna raak. Maar ik hou stand en probeer sterk te blijven,

   Ook als je huilt ben je sterk. Het uiten van emoties heeft niets te maken met je kracht als man. (Al worden wij mannen geïndoctrineerd dat wij geen emoties mogen uiten).

   Misschien heb ik vandaag juist wel een terugslag door bepaalde dingen die ik heb gezien van haar, dat kenmerkt dat haar leven doorgaat en dat van mij moeizaam.

   Jouw leven gaat net zo door als die van haar. Nu heb je verdriet, dat hoort er nu bij.

   Op naar je volgende reacties!

 • Hoi Lee,

  Een zeer pijnlijke situatie. Niemand wordt graag afgewezen. Je kan dit perfect vergelijken met het beëindigen van een relatie. Het snijdt recht door je hart, je stelt je dagdagelijks vragen. Je hersenen beginnen overuren te draaien en hebt de drang om haar te spreken om antwoorden te krijgen op je vragen. Bij jou 5 weken, bij mij al 11 maand ( relatie is gestrand en zit met schuldgevoelens en enorme teleurstelling over mezelf, maar voel me wel sterker). Kortweg een constant gevecht tussen hart en verstand. Maar goed, je doet er volgens mij goed aan om alle contact te verbreken. Heb ik ook gedaan. Ik vind dat je perfect moeite mag doen voor iemand maar als een klein hondje erachter blijven aanhuppelen is uit den boze. Nu heb je er niets aan, maar je mag je eigenwaarde niet verloochenen. Weet je wat ik heb geleerd in de loop der jaren? Als je blijft aandringen en erachter blijft huppelen maak je jezelf net heeeeeel onaantrekkelijk. Dit is niet het gedrag van een echte man maar van een hoopje ellendig persoontje. Nu je zelf alle contact hebt verbroken, beste lee, jij bent een man!!! Alleen voel jij je nu niet zo maar toch is het zo. Het is raden en gissen naar wat zij denkt over je. Mss vind ze het net spijtig dat ze geen contact meer met je heeft. Misschien heeft ze angst dat als zij jou contacteert ze je hoop gaat geven? Mijn raad is om je niet meer met bezette vrouwen bezig te houden ZELFS al zit het in hun relatie niet goed. Eerst moeten ze hun gedoe oplossen, daarna mogen naar jou toe.
  Terugslagen zoals je vandaag hebt, niet meer dan normaal. Je voelt je zwak en hunkert naar haar. Mss is het idd een goed idee om van werk te veranderen. Ik ben ook zo: alles wat een link heeft met mn ex mijd ik als de pest. Gewoon uit zelfbehoud. Moet jij ook doen. Aan je eigenwaarde en zelfbehoud denken en er niet achter aan zitten. Je beseft het niet, maar je bent goed bezig! En aub, check haar facebook aub niet!!! Je gaat verkeerde conclusies trekken, ziet dingen die er niet zijn en blijft je gevoel naar haar voeden. Dit werkt enkel destructief. 5 weken rouwen is echt niet lang hoor. Geef het wat tijd.

  1. Hoi Danny,

   Er is iets met reageren op jouw reactie, want gister 3x geprobeerd en 3x mis. Hopelijk vandaag meer geluk! 😀
   Bedankt voor je antwoord en medeleven.

   Ik heb gister nog eens met mijn beste vriend gesproken en die adviseerde om het even met haar uit te praten zodat ik verder kan gaan. Al gaf hij toe dat het voor hem makkelijk praten is.. Maar ik heb er een nachtje over geslapen en maar besloten dat (nog) niet te doen. Afstand is echt het beste en alles wat ik zie of hoor van haar daar moet ik maar even doorheen. Ik voel me dan wel klote, maar elke keer dat het gebeurt wen ik er aan en maakt het me sterker. Ik las ergens dat je hersens dan elke keer een stukje afkicken waardoor je dan ff verdrietig bent en een terugslag kan hebben.
   Maar door blijven sippen en aan haar blijven denken gaat me helemaal niet verder helpen. Dus ook vandaag probeer ik mezelf te dwingen om met werk bezig te zijn en niet teveel op internet te zoeken naar antwoorden op vragen die ik heb haha 😉
   Ondanks dat ik wel naar andere vrouwen kijk, merk ik aan mezelf dat ik (nog) geen behoefte heb om in contact te komen. Ik gebruik mijn tijd om aan mijzelf te werken, inmiddels sport ik zelfs weer dagelijks dus fysiek en mentaal moet dat goed komen 🙂 En daarnaast focus op een andere baan vinden, maar ook daarin moet ik oppassen om niet op emotionele basis beslissingen te nemen.

   Hoe gaat het jou nu inmiddels af qua vrouwelijk contact?

   1. Net zag ik haar weer voor het eerst sinds tijden langslopen toen ik overleg had. Zat te twijfelen om haar kamer binnen te stappen om te vragen hoe het gaat..
    Toch maar niet gedaan uit zelfbescherming. Zit nog teveel gevoel, dus gesprek gaat dan ook niet soepel. Dan maar negeren.. Beelden van net spoken natuurlijk flink door mijn hoofd, maar ik zie t maar weer als afkickverschijnselen, momenten van gemis. waar ik doorheen moet, die me sterker maken zodat elke terugslag weer wat minder pijnlijk wordt. Wat is liefde toch lastig.. en al helemaal als het aan werk verbonden is :-/

   2. Lee, mijn excuses. Dagelijks zijn er honderden spammers die een poging wagen om een reactie achter te laten. Het systeem checkt op spam en zet deze in de spam-map. Blijkbaar had het systeem de indruk dat jij aan het spammen was (not!).

    Ik heb aangegeven dat jouw reacties geen spam zijn. Hopelijk komt dit nooit meer voor!

   3. Ik heb gister nog eens met mijn beste vriend gesproken en die adviseerde om het even met haar uit te praten zodat ik verder kan gaan

    Het punt is dat zij het niet op een rijtje heeft, en er nog een draai aan kan geven.

    Je levenskwaliteit is NIET afhankelijk van haar. Jij kunt jezelf antwoord geven.

    Afstand is echt het beste en alles wat ik zie of hoor van haar daar moet ik maar even doorheen. Ik voel me dan wel klote, maar elke keer dat het gebeurt wen ik er aan en maakt het me sterker.

    Juist!

    Dus ook vandaag probeer ik mezelf te dwingen om met werk bezig te zijn en niet teveel op internet te zoeken naar antwoorden op vragen die ik heb haha 😉

    En de kunst is om minder en minder vragen te stellen aan jezelf (en vervolgens de zoekmachine). Elke vraag is als het ware een opdracht aan je hersenen om aan het werk te gaan (voeden van gedachten…)

    Het leven kent geen kant en klare antwoorden.

    Ondanks dat ik wel naar andere vrouwen kijk, merk ik aan mezelf dat ik (nog) geen behoefte heb om in contact te komen.

    Het is wellicht nog iets te kort geleden voor jou. Toch kan ik je aanraden om in ieder geval vluchtige praatjes te maken met allerlei vrouwen. Niet om afspraakjes te regelen, maar om te zorgen dat je diep van binnen bewust wordt dat omringd bent met overvloed…

    Kijken is sowieso in de goede richting. Hopelijk fantaseer je ook een beetje over die andere vrouwen!

 • Hoi Danny,

  Blijkbaar is mijn 1e antwoord niet geplaatst, dus maar even opnieuw!
  Bedankt voor je reactie en medeleven!

  Tja, moeite doen… Dat miste ze dus al die tijd van mijn kant zei ze, dus juist ging ik ineens moeite doen en dat benauwde haar ineens en was voor haar genoeg om te besluiten dat het niet zou werken tussen ons. In een tijdsbestek van 2 weken was de situatie van het ene naar het andere uiterste ontwikkeld.
  Het was in het begin (oktober vorig jaar ofzo), heel luchtig waardoor het contact steeds meer toenam. Zeker die 1e tijd kwam alles van haar kant en liet ze wel degelijk merken interesse te hebben. Maar telkens kwam die vriend erbij waardoor ik zoiets had van ‘laat het op zn beloop, geef haar ruimte’ etc. Alleen kwam er op een gegeven moment toch gevoel om de hoek kijken.. Dat kwam op het moment ze liet weten dat ze het had uitgemaakt, maar daarna trok ze zich door een omstandigheid terug en kwam ik weer op de 2e plaats te staan. Ik was al die tijd contact gewend en had dus verwachtingen en liet weten dat ik het niet leuk vond om niks meer te horen. Daarna werd het een aantrekken-afstoten verhaal en ik ging er maar in mee.. Dan was ze een weekje weg en zocht ze toenadering en liet ze weten aan me te denken, hoe het samen zou zijn etc. dus ik ging weer opleven, maar na de vakantie trok ze zich weer terug, waardoor ik ook weer afhaakte want ik wilde niet gekwetst worden. Tot een gegeven moment ze liet weten dat ze wilde dat ik moeite ging doen. Ik had juist het idee dat we meer naar elkaar toegroeide en had gevoel, dus ik ging voor gaas he, we raakten op een gegeven moment aan de praat en toen kwam er ineens uit dat ze al die maanden zat te wachten op een btje actie en dat ik moeite moest doen en dat dit allemaal los stond van haar relatie (want die was toch weer opgebloeid zei ze). Ik wist niet wat ik hoorde! Juist toen ging ik moeite doen, maar zij trok ze ineens terug wat ik echt slecht trok en daardoor op een gegeven moment liet weten dat ik klaar was met dit spelletje en liet doorschijnen wat ik voor haar voelde.
  Maar dat benauwde haar dan weer en haakte ze definitief af met de woorden (via whatsapp) dat ze aan alles voelde dat het niet zou werken tussen ons en dat ze alles heeft ‘geprobeerd’ en dat het nooit haar bedoeling is geweest om mij te kwetsen. Alsof ik dat ineens maar moest begrijpen enzo. Gelukkig heb ik daar op een normale manier op gereageerd, dus ik ben niet afgegaan o.i.d. Maar die laatste contactmomenten blijven wel door mijn hoofd spoken. Ook het feit dat ik zeker in het begin het idee had dat er een kans in zat, zorgt voor gevoel van spijt, schuld, het willen omdraaien. Je kent dat wel, je wilt haar overtuigen, haar bij je hebben, laten zien wat ze mist, want in het begin ging het toch wel, waarom dan nu ineens niet? Dat soort grappen spoken door mijn hoofd.
  Ik ben ook nog eens een ster in zelfkwelling en negatieve gedachtes.. Waar ik eerst geen enkel probleem had met het feit dat ze een vriend heeft, maakte ik mezelf op een gegeven moment echt he-le-maal gek! Ik had gedachtes over sex die ze met hem had, leuke dingen die ze deed, compleet idealiseren van alles. Zeg maar alle dingen die je fout kunt doen tijdens zo’n verwerkingsproces doe/deed ik fout. Op een gegeven moment sliep ik zelfs een hele nacht in het weekend niet, ik was helemaal kapot daardoor. Te bizar hoe je je als mens kunt foppen, want dat is eigenlijk wat ik mezelf aandoe. Helaas is dit niet de 1e keer, want ik heb het wel eens eerder gehad. Maar dit is wel de meest erge omdat ik haar dus in mijn omgeving blijf houden. En even een nieuwe baan vinden, zit er helaas niet in, hoe graag ik dat ook wil. En ik vrees dat ik haar morgen dus wel zie, want dan heb ik op haar afdeling een overleg.. Ik check haar FB zo min mogelijk (ze heeft sinds ik haar heb ontvriend ook e.e.a. afgeschemrd) dus ik weinig verkeerde conclusies trekken, al benijd ik wel een stagiaire waar ze regelmatig mee luncht, iemand die wel normaal met haar kan omgaan en waar ik van alles nu achter zoek (ook al zei ze een keer dat het lief, schattig mannetje is en niet op dezelfde manier was afgeleid als door mij). Ik vind het maar flink fucked up allemaal, vandaag duidelijk 1 stap weer terug, hopelijk snel weer 2 stappen vooruit…

  1. Samengevat: die vrouw worstelt met zichzelf en projecteert (gedeeltelijk) haar problemen naar buiten. In dit geval ben jij dat.

   Dus je had zus moeten doen, en toch ook weer zo. Je had actie moeten ondernemen, maar toch weer niet. Enz.

   In zekere zin heb je haar vuilnis op je schouders genomen en daar zeul je nu meer rond. Vervolgens neem je het jezelf kwalijk dat je fouten hebt gemaakt en blijf je onbedoeld de gedachten voeden; obsessieve gedachten.

   Fouten? Ik ben blij dat je deze hebt gemaakt. Ik acht de kans erg dat je nog veel meer vuilnis had gekregen als je haar daadkrachtig had Veroverd!

   Gelukkig heb ik daar op een normale manier op gereageerd, dus ik ben niet afgegaan o.i.d.

   Afgegaan? Van mijn part was je in huilen uitgebarsten. De indruk die je bij haar wekt is zo erg onbelangrijk. Zij heeft zoveel macht over jou als jij haar geeft.

   Hoeveel macht wil je haar geven?

   NUL… toch?

   Haar mening, gedachten, emoties en problemen zijn voor haar rekening. Neem die rekening niet over, je hoeft niet te trakteren. (Want haar vuilnis is haar vuilnis, toch?)

   Ook het feit dat ik zeker in het begin het idee had dat er een kans in zat, zorgt voor gevoel van spijt, schuld, het willen omdraaien.

   Die indruk heeft ze gewekt vervolgens zegt ze dat je niet genoeg je best hebt gedaan. Dat is dus HAAR VUILNIS.

   Ik ben ook nog eens een ster in zelfkwelling en negatieve gedachtes.

   Jij ook al? LOL! 😀

   Zeg maar alle dingen die je fout kunt doen tijdens zo’n verwerkingsproces doe/deed ik fout.

   Ach, dat is een moment, dat maakt deel uit van een fase. En ook die kun je achter je laten.

   Jij blijft jezelf maar kwalijk nemen dat je ‘fouten’ maakt 😀

   Helaas is dit niet de 1e keer, want ik heb het wel eens eerder gehad.

   Waarschijnlijk zit er in dit (terugkerende) probleem een waardevolle les.

   Bijvoorbeeld, dat je niet perfect hoeft te zijn. Dat je fouten mag maken (zelfs al is het maar de vraag of het werkelijk stommiteiten zijn). En dat verlies ook deel mag uitmaken van het leven.

   al benijd ik wel een stagiaire waar ze regelmatig mee luncht

   Dus, je benijdt de persoon die met ‘de vuilnisvrouw’ mag omgaan? 😀
   (Ik heb geen waarde oordeel over haar, ik ken haar zelfs niet. Maar ik weet zeker dat je haar vuilnis hebt overgenomen!)

   Volgens mij maak je nu veel door en ga je je echt beter voelen op termijn. Houd vol, en zorg dat je behalve sport/beweging, ook geregeld bewust diep ademhaalt en tegen jezelf iets liefs zegt. Zo ontstaan er beetje bij beetje meer mentale bewegingsruimte…

 • Hoi lee

  Toen je haar zag, keek ze naar je? Dit is een klotesituatie waar je inzit. Zoals je het zelf aanhaalt: liefde en werk tezamen. Geen goed idee lijkt me. Had ik vroeger ook. In me klas zat er ook iemand waar ik zwaar een crush op had maar vervolgens me afwees. En toen begon eigenlijk alle miserie. Ik was nog jong en naief, en alle dingen die je als man niet moet doen, deed ik dus wel, met als ruzie als gevolg. Wil nooit meer naar zo’n gelijkaardige situatie gaan.
  Momenteel heb ik gewoon geen zin in vrouwelijk contact. Mn ex zit nog wat in mn vezels en ik vrees dat ik alleen maar ga vergelijken. Ik laat tijd zijn werk doen. Bij mij duurt zoiets altijd lang. Maar jah, ik spreek nu wel over een relatie die ik met haar heb gehad. Dat is nog iets anders dan een verliefdheid he.
  Zoals je zelf zei: met haar het uitpraten, zoals je vriend zei, is idd gemakkelijker gezegd dan gedaan. Ik ben eigenlijk ook zo. Ben ook iemand die wil begrijpen en het op een goede manier wil afsluiten. Als dat niet kan/lukt, daar word ik pissig van. Het willen uitpraten ligt bij vrouwen altijd (om 1 of andere reden) moeilijker en gevoeliger. Ik heb er soms ook het raden naar. Die zelfbescherming waarover je het hebt, heel begrijpelijk. Daarom moet je afstand houden. Niet alleen om jezelf niet alleen dieper in de put te steken, maar ook, je maakt je zelf heel onaantrekkelijk. En het laatste wat je wilt is ruzie hebben. Zo houdt zij een negatief beeld van jou over, en dat wil je toch ook niet he? Kansen kunnen keren. Wat ik je ook kan aanraden: als de drang heel groot is om het uit te praten, bedenk eerst voor jezelf dat je mss antwoorden kan krijgen die je net NIET wilt horen en weer helemaal bij af staat. Of dat er nog meer onbeantwoorde vragen gaan komen? Wil je dat??
  Ik ben echt niet jaloers op jouw situatie . Been there done that. En aub, nooit meer voor mij hoor.
  Ik zou zeggen: blijf haar negeren en als ze het wil uitpraten, wel laat haar het initiatief nemen, maar sta er wel voor open. Maar ik zou in jouw plaats geen moeite meer doen. Veel sterkte man.

  1. Inmiddels thuis en het valt me eigenlijk best zwaar van vanmiddag. Volgens mij probeerde ze op alle mogelijke manieren zo stoicijns mogelijk te blijven en net doen alsof ze me niet zag, maar ik weet 100% zeker dat ze me heeft gezien en geprobeerd te doen alsof.
   Gek genoeg hoop ik ergens dat ze me ineens een berichtje stuurt en ik vraag me zoooo af wat er in haar hoofd is om gegaan. Ze zei in het verleden dat ze sinds ze me kent al een zwak voor me heeft en dat dat echt niet weg gaat. Maar dat is verleden, ik weet niet hoe dat nu zit. Maar als t haar allemaal echt niks zou doen (positief of negatief) dan had ze wel contact opgenomen. Maar nu probeert ze zo goed en zo kwaad te negeren.
   Wel gek dat ik er zo’n ontzettend groot ding van maakt als je je beseft dat t maar een collega is die ik nu af en toe zie en alleen op werk. Nu wel een steen in mn maag door rotgevoelens. Vnv ook geen zin om te sporten, ik ga mezelf lkkr verwennen met een vette afhaalmaaltijd. Morgen weer een nieuwe dag met nieuwe energie en een stukje sterker en ook dichterbij het moment dat ik iemand ontmoet die wel echt voor me wil gaan (al geef ik soms de hoop op ;)).
   Tja dooddoener, maar dit zijn wel de dingen die me doen beseffen dat ik leef, dat ik gevoel kan hebben voor iemand ook al doet t pijn nu t niet wederzijds is. Maar zoals gezegd, ik moet hier maar doorheen en elke dag is weer winst. Wellicht zit ik qua liefdesverdriet nu in de fase acceptatie/berusting.
   Mijn collega trooste me door te zeggen dat ik mezelf in de spiegel kan aankijken, ik heb alles op gevoel gedaan, het juiste, de eer aan mijzelf gehouden en respect gehad voor haar relatie. Dat zij mij op een gegeven moment stak door te kennen te geven dat ze al maanden wachten en alle moeite doen los stond van haar relatie… Dat zegt toch heel veel over haar? Wat heef zo’n vriend dan voor een vriendin? Als t er op aan komt, laat ze zich verleiden, zoekend naar betere opties. Iemand die respectloos naar hem, zichzelf en die ander is. Kan ze nog zo leuk, lief en schattig overkomen op werk… Mensen zien alleen maar die gemaskerde kant, ik weet wel beter. Ik verdien beter.. Ze is t niet waard en als t écht zou zijn wat ze in het verleden zei, dan komt t vanzelf. Zo niet, dan was t al die tijd 1 groot spel van dr. Ze komt zichzelf vroeg of laat nog wel tegen…

   1. Gek genoeg hoop ik ergens dat ze me ineens een berichtje stuurt en ik vraag me zoooo af wat er in haar hoofd is om gegaan.

    Het is sowieso vuilnis. En jij vraagt je af in wat voor vorm de vuilnis door haar hoofd spookt.

    Begrijp je wat ik bedoel?

    En nogmaals, elke vraag die je stelt, is als een opdracht voor jouw brein. Daarmee bepaal je voor een belangrijk deel welke gedachten je op termijn gaan worden, welke richting ze uiteindelijk opgaan.

    Welke vragen kun je jezelf stellen waardoor je zelfvertrouwen groeit? Waardoor je je beter gaat voelen? Welke vragen maken dat jij meer geniet van eten? Meer kunt genieten van het leven?

    Wel gek dat ik er zo’n ontzettend groot ding van maakt als je je beseft dat t maar een collega is die ik nu af en toe zie en alleen op werk.

    Nee hoor, dat is niet gek. Alles in je leven kun je een speciale, bijzondere en/of pijnlijke betekenis geven.

    Bijvoorbeeld. Heb je een favoriet kledingstuk, waar je aan gehecht bent? Dat kledingstuk is slechts een kledingstuk, zoals zovelen. Maar jij hebt het een speciale status gegeven. En dan wordt het iets van jou.

    Dat kun je met kleding doen, met een tv-programma, een bepaalde sporttechniek, een familielid, bepaalde gedachten, een vrouw…

    JIJ geeft ‘het object’ energie; betekenis, status. En dat is jouw macht.

    Mijn collega troostte me door te zeggen dat ik mezelf in de spiegel kan aankijken, ik heb alles op gevoel gedaan, het juiste, de eer aan mijzelf gehouden en respect gehad voor haar relatie.

    Juist!

    Sterker nog, door niet verder te gaan heb je je veel vuilnis bespaart; haar persoonlijke vuilnis.

    Wat heeft zo’n vriend dan voor een vriendin?

    Begrijpelijke vraag! Al geeft het stellen van deze vraag richting aan je gevoels- en gedachtewereld.

    Daarbij, waarom zou je die vraag willen beantwoorden? Dat soort vraagstukken staan op haar rekening (en wellicht ook voor die vriend). Dat vraagstuk maakt deel uit van de vuilnis die NIET bij jou hoort. Behalve als je dat ook op je schouders wilt nemen. Geef je ook gratis rondjes in het café?

    Mensen zien alleen maar die gemaskerde kant, ik weet wel beter. Ik verdien beter.

    Ik vind ook dat jij beter verdient.

    Vraag: wat verdien jij precies? Wat gun jij jezelf?

    Zet het eens puntsgewijs op papier, in positieve termen (liever geen woorden als ‘niet’ en ‘geen’). En vul de komende dagen dat lijstje bij. En neem dat lijstje elke dag bewust door. Doordring jezelf met de overvloed die jij verdient. Gebruik je voorstellingsvermogen!

    Daarom raad ik aan om geregeld vluchtige praatjes met andere vrouwen te praten. Het prikkelt je voorstellingsvermogen van de overvloed om je heen…

    Bedankt voor je waardevolle reacties Lee. Genoeg mensen maken min of meer hetzelfde door, zij vinden steun in wat je hebt gedeeld.

    1. Wow Victor, mn ogen zijn geopend door jouw reacties. Vooral die rondom ‘vuilnis’ zijn een eyeopener! Dank!!

     Dat niet alleen, ook het (weer ;)) doornemen van het onderwerp rondom de bezette en foute vrouw en de reacties daaronder gaven me zoveel bevestiging. Ik herken zoveel in de dingen die anderen hebben gemeld!
     Ik ging daardoor reflecteren op de afgelopen tijd.. Op t moment dat ze een relatieprobleem had, kwamen we in contact. Fout 1.
     Haar continue getwijfel en ook geworstel met zichzelf dat ze etaleerde, maar ik ontving om haar zo troost te bieden, hoop op beter. Fout 2.
     Het aantrekken en afstoten, moeite doen, niet moeite doen, etc. Fout 3. Al die tijd had ik al twijfel zoals eerder gezegd, maar gevoel won het van verstand. En nu wint verstand het van gevoel en vraag ik me af waar ik in vredesnaam mee bezig ben geweest.
     Ik ben eigenlijk blij dat ik t vaak van haar kant liet afkomen, behalve dan op t laatste toen ik voor gaas ging. Maar ook dat heeft er voor gezorgd dat t spel direct over was en ik weliswaar met flink wat verdriet, zelftwijfel en allerlei bijkomende negatieve zaken kwam te zitten maar het had nog veel erger kunnen uitpakken!
     Dit soort vrouwen (of meisje he, ze is 22) hebben een dusdanig laag zelfbeeld dat ze continue bevestiging nodig hebben. Snelle behoeftebevrediging, want alles draait om hen. En als dat niet gebeurt dan uitkijken naar andere opties die wel voorzien in haar behoefte. Emotionele chantage van zichzelf en de ander, zonder zelflerend mechanisme zullen dit soort vrouwen altijd met zichzelf blijven worstelen.
     Ik ben heel blij met deze ervaring, want het heeft het mijn pad voor goed in de juiste richting geduwd naar een vrouw die wel voor mij wil gaan, zonder poespas en gedoe en die me neemt zoals ik ben!
     Echt bedankt voor je reactie Victor, het heeft me aangezet tot een betere bewustwording en inzicht in de situatie van al die maanden! En dan worstelde ik een paar dagen terug nog met het idee om met haar te praten, ze is t totaal niet waard!
     Ik hoop idd dat anderen veel hebben aan mijn gedeelde ervaring en zo ook het inzicht krijg wat er toe leidt dat elke man verdient: een leuke meid!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *