Omdat er al een tijd geen artikel is verschenen over flirten, beantwoord ik vandaag vier ingestuurde vragen over flirten.

Hopelijk wordt jouw vraag deze keer ook meteen beantwoord. Zo niet, stel je vraag onder dit artikel.

Vraag over flirten #1.

“Hoe leer ik flirten, hoe word ik beter in flirten?”

Dit is de meest gestelde vraag. Wil je werkelijk leren flirten? Oefening baart kunst!

Ik heb diverse artikelen geschreven over flirten. Neem deze door, want in combinatie met mijn cursus vrouwen Veroveren krijg je beter inzicht in wat flirten werkelijk is.

Toch is lezen onvoldoende. Immers, flirten doe je in de praktijk. Door experimenteren word je snel beter in flirten en versieren.

Snel een paar flirttips: durf fouten te maken en neem jezelf en anderen niet te serieus. Stimuleer speelsheid en spontaniteit, stel je vooral ontspannen en vrijblijvend op.

Vraag over flirten #2.

“Flirten op het werk met een collega, mag dat? Ik heb een monogame relatie…”

Deze vraag is moeilijk te beantwoorden. Elke relatie heeft andere regels over wat wel en niet acceptabel is. Niet voor niets heb ik een artikel geschreven: wat is vreemdgaan.

Feit blijft dat flirten op het werk veel voorkomt. Logisch, want de werkdagen zijn lang en door het speelse contact kom je gemakkelijker de dag door. Flirten kan je leven plezieriger maken.

Hoe dan ook, ik adviseer je om het vooral bij flirten te houden. Afspreken met die aantrekkelijke collega kan te verleidelijk zijn waardoor je je relatie in gevaar brengt. Houd het contact op het werk onschuldig, voorkom intimiteit.

Vraag over flirten #3.

“Wat is een sensuele flirt?”

Deze flirt-vraag stelde Andy bij het tweede deel over ‘wat is flirten‘. Je zou verschillende soorten flirts kunnen onderscheiden. Onnozel flirten, seksueel flirten, uitdagend flirten, etc. Of een andere indeling: verbaal- en non-verbaal-flirten…

Maar is het werkelijk belangrijk om de vele soorten en manieren van flirten in hokjes te plaatsen? Zeker niet, maar laat ik toch je vraag beantwoorden:

Sensueel flirten is flirten met een sensuele intentie; zintuigelijk gericht.

Een willekeurig voorbeeld: terwijl je bedpartner haar ogen gesloten houdt, streel je zachtjes haar nek en fluister je lieve woordjes in haar oor. (Zie mijn site met sextips en volg de sekscursus.)

Flirten heeft misschien wel altijd wel een sensuele insteek, je zou de betekenis van ‘sensueel flirten’ daarom nog breder kunnen trekken.

Vraag over flirten #4.

“Waarom lukt het niet om te flirten met Katja?”

Wil je flirten met iemand, maar worden je pogingen om te flirten niet beantwoord? Vervelend!

Natuurlijk vraag je je af waarom het flirten niet wil lukken. Zelfanalyse is prima, omdat je misschien een gevaarlijke fout maakt tijdens het flirten. Of het is een kwestie van een verkeerde mentaliteit.

Helaas vinden sommige mannen zelfinzicht niet zo belangrijk. Ze willen alleen maar contact met de vrouw en haar ‘scoren’; ze houden zich niet serieus bezig met actieve-zelfverbetering.

Ze stellen me de vraag in de hoop dat ze het flirt-foutje eventjes kunnen verdoezelen. Ik verzoek deze mannen met klem om zich meteen in te schrijven voor mijn cursus vrouwen Veroveren.

Toch een paar mogelijke (willekeurige) oorzaken:

 • ze heeft al een partner en flirten met anderen is verboden gebied
 • je uitstraling spreekt haar onvoldoende of niet aan om met je te flirten
 • ze heeft het gevoel dat je niet bij haar past
 • ze staat niet open, ze flirt daarom met niemand
 • ze heeft nooit geleerd om te flirten
 • ze is te onzeker om met je te flirten
 • je dringt jezelf aan haar op (Schaarste-mentaliteit!)

Let op: blijf jezelf niet eindeloos afvragen waarom een vrouw je avances niet beantwoord. Jezelf verbeteren is uiteindelijk zinniger.

Heb jij nog meer vragen over flirten? Stel deze hieronder!

Gerelateerd:

 • Vriendschap – Ze wil slechts Vriendschap? (deel 1) (9)
  Een vriendschap is waardevol. Vriendschappelijke contacten zijn belangrijk voor je psychische gezondheid, ze bieden praktische voordelen en maken het leven mooier. Maar wat als je een vrouw hebt ontmoet en het dreigt tè […]
 • Interessant genoeg om vrouwen te versieren? (108)
  Vraag jij je ook af of je wel interessant genoeg bent om vrouwen te versieren, te Veroveren? In dit artikel geef ik antwoord! In een ander artikel over onzeker tijdens het vrouwen aanspreken beantwoordde ik de vragen van […]
 • Onzeker bij het vrouwen aanspreken? (Zelfvertrouwen boost) (40)
  Ben je onzeker bij het vrouwen aanspreken? Of nog erger, door de vele twijfels over jezelf als man, kom je er nooit aan toe om vlot nieuwe contacten te leggen? Sommige mannen noemen het 'approach anxiety', ik benoem het […]
 • Collega versieren na een afwijzing (2)
  Een groot aantal relaties ontstaan op het werk. Logisch, want de meeste mensen besteden veel tijd op de werkvloer. Het verbaast me daarom niet dat ik ook vragen ontvang over hoe je je collega kunt versieren. Tijd om daar over […]
4 Vragen over flirten beantwoord

14 reacties op “4 Vragen over flirten beantwoord

 • Bij eerste vraag “Hoe wordt ik er beter in flirten?” is enkel door het zelf te doen, zelf diegene zijn die het zal starten om reactie te krijgen, dus niet hopeloos gaan wachten tot die ene flirtsignaal van de vrouw. je hebt het zelf in handen dus doe er zelf iets aan. Ik begin er steeds beter in te worden, soms durf ik zelfs stoute flirts te doen( dat is meer mindfucking, moet je enkel doen als je zeer veel zelfvertrouwen hebt want sommige zullen je wel raar bekijken maar ik trek het me niet aan).

  Flirten op het werk is niet van toepassing bij me.

  “Wat is een sensuele flirt?”
  Zoals je zelf aangeeft van welke soorten soorten flirts die je opnoemt, dat wil ik hier op deze blog weten.
  Een overzicht over de verschillende soorten flirts die er zijn, om een idee te krijgen dat er niet enkel 1 soort van flirt bestaat. De idee erachter is dat je weet dat er een aantal zijn en die je dan meedraagt in uw wapenarsenaal van de vrouwveroveraar.
  De sensuele flirt die ik achter vroeg is nu wel beantwoord, ik had het eerder aan onnozelheid met een vleugje ondeugendheid gelinkt ( dat zal ik wel zien in de verdere lessen van de sekscursus)

  Bij de laatste vraag heb ik ook al veel voorgehad. Meestal waren ze niet in de stemming ervoor, ze had teveel stress of iets anders aan de gaande dus ik leerde ervan en ging op zoek naar de mogelijkheden die wel open stonden voor leuke flirts. Nu is het vaak dat ze nog nooit heeft leren flirten of dat ze werkelijk te onzeker is. 1 ding weet ik wel, ik straal zelfvertrouwen en positieve energie uit, dat zei overlaatst nog ene terwijl ik in gesprek zat over shopgedrag van vrouwen. ( een onderwerp dat zich bijpast als je toch in de winkel staat te koekeloeren)
  Ik maak zelf nogal grote fouten in flirten zelf, van die kleine versprekingen dat het wel grappig wordt of het is eenmaal mijn manier van werken.

  Kortom voor alle andere mannen, houd je hoofd boven, kijk om je heen, haal die plaagbeest in uw naar boven, trek uw stoute schoenen aan en durf risico’s te nemen.

  1. @ Andy,

   Misschien dat ik toch nog een keer verschillende soorten flirts omschrijf.

   Goed opgemerkt, teveel stress maakt vrouwen gesloten. En versprekingen kunnen prachtig uitpakken, ik verspreek me ook wel eens…

 • vraagje:

  Bij de mogelijke hindernissen:
  “je uitstraling spreekt haar onvoldoende of niet aan om met je te flirten”

  Victor, heeft u nog extra tips omtrent de uitstraling ?
  Soms denk ik echt dat ik een speciale uitstraling heb, een uitstraling die sommige vrouwen aantrekt, maar die veroveren onmogelijk maakt. Mijn interesse in een vrouw is nooit wederzijds. En wat nog opvallender is: Vrouwen vertellen mij vaak hoe “goed” ik wel niet ben.
  Echt het cliché: Vrouwen klagen over mannen, verheerlijken mijn positieve kanten, maar kunnen zichzelf nooit voorstellen dat ze seksuele interesse in mij zouden kunnen hebben. Steeds vriendschappelijk, wat ik ook doe… Ik probeer niet als een schoothondje over te komen, omdat dat de “vriendschappelijke zone” kan bevorderen, maar het blijkt mijn lot niet echt te voorkomen.
  De voordelen zijn natuurlijk: Waardevolle vriendschappen met vrouwen, inzicht in relaties enz… Maar ik ben nog steeds een hetero man, dus het mag ook wel eens anders lopen. Eens geen opschepperij over welke ideale man ik wel niet ben, maar eens daden die tonen dat het geen flauwe praatjes zijn van de vrouwen. 😉

  1. @ Ruben,

   Zeker! Geregeld ben ik bezig met het onderzoeken van uitstraling…

   Vriendschappelijke contacten zijn ook waardevol. En natuurlijk wil je ook meer. Voor jou is werken aan je Image extra belangrijk. Zie hoofdstuk 6 van mijn E-coachsysteem voor succes met vrouwen.

   En ‘Het Avontuurlijke-deel’ verdient nu de speciale aandacht. Ik bespreek dit deel op pagina 79 en 80.

   In hoeverre ben je je bewust van het feit dat je ook een avontuurlijke, gevaarlijke kant hebt? Ook een kwestie van zelfbeeld.

 • @ Victor

  Mijn inspanningen op dat vlak zijn vooral verbaal.

  In gesprekken de “cliffhanger” toepassen. Of tijdens gesprekken mijn persoonlijke mening over een onderwerp niet onder de mat schuiven om dan compleet akkoord te gaan met haar visie. Maar dat is niet voldoende, vandaar dat ik vermoed dat het in de uitstraling zit.

  Ik vind mezelf niet saai 😉 maar ook niet specifiek “gevaarlijk 😀 “

 • Ik kom altijd onbedoeld terughoudend en oningeinteresseerd over. Ik ben een introvert persoon, dus wellicht dat het daarmee te maken heeft.Zeker in een cafe of club is speelsheid de manier om een vrouw te versieren veel te flirten. Maar mijn energie level is blijkbaar te laag dat ze meestal mijn vrienden meer zien staan. Enig idee hoe ik dit kan veranderen?

 • @Martijn

  Je zou kunnen beginnen met flirten op andere plaatsen. In de trein bijvoorbeeld, dat is waar ik mezelf heb ”bekwaamd” in het flirten. Op wat alledaagsere plaatsen zoals de trein of op het werk is heel erg veel speelsheid niet zozeer nodig, maar dan kan je heel goed en rustig beginnen om wat losser te komen. Begin gewoon gesprekjes met jan en alleman, en probeer stukje bij beetje iets extroverter te worden.
  De beste tip die ik je kan geven is dat je oprecht geïnteresseerd moet zijn in andere mensen, door oprechte vragen te stellen komt een gesprek beter op gang, en aan de hand van haar antwoorden zullen vanzelf wel wat speelse en plagende opmerkingen in je opkomen.

  Ik was precies zoals jij jezelf beschrijft, maar besef gewoon dat het een groeiproces is, en dat je niet van de een op de andere dag een casanova kan worden. En kleine stapjes worden heel snel grote stappen als je eenmaal de smaak te pakken krijg!

  suc6!

 • Ik heb vandaag met een vrouw op werk geflirt, maar dan van een andere afdeling. Zij kende mij niet en we zaten in het ICT gedeelte toevallig naast elkaar. We hebben elkaar een half jaar geleden al eerder een keer gesproken. Ze zat daar met een andere collega en ze vroeg of ik nog wist hoe zij heette, ik wist dat nog en ik vertelde erbij dat ik ook nog wist dat ze in het stadscentrum woonde. Zij reageerde tegen die andere collega van: Hij is ook al eens bij mij thuis geweest, maar dan op een flirterige manier naar mij toe. Ik deed voor de grap mijn vingers tegen m’n lippen en zei: laten we discreet zijn. Voor m’n gevoel was m’n reactie niet echt goed, heeft iemand suggesties hoe ik anders had kunnen reageren in dat geval?

 • Kan een man je leuk vinden zonder dat hij een relatie met je wil? Ik vraag dat, omdat ik een man heb ontmoet op een cursus die mij aansprak, half plagende opmerkingen maakte en omdat ik dan niet reageerde of een beetje geïrriteerd, zei hij later tegen mij: ik ben maar aan het flauwekullen.

  Ook het aanraken van mij door hem (bijv. de bovenarmen even vastpakken als een soort troostend gebaar toen ik een opmerking maakte over slecht slapen) verklaarde hij later: ik praat ook met mijn handen.

  Ik merkte wel dat hij zich fysiek tot mij aangetrokken voelde. Na veel geappt te hebben, hij stuurde ook selfies met als bijschrift “je droomman” , ook voor de grap, bleek later, verklaarde hij zijn hart aan een ander te hebben verpand.

  Mijn vraag is daarom: waarom plaagt een man mij dan? Is dat pure aandacht of om mij uit te dagen. En waarom dan?

  1. Beste Brigitte,

   ja, een man kan je leuk vinden zonder de behoefte aan een relatie (met jou). En flirten zonder als resultaat een relatie, kan heel plezierig zijn. De aandacht, het vermaak, de spanning, de betere verstandhouding…

   Toch, het lijkt erop dat hij avances maakt. Hij komt echter met verzachtende opmerkingen (smoesjes?) omdat je niet toehapt. Misschien heeft hij inderdaad een andere vrouw ontmoet waar hij echt verder mee wil. Of ook dat is een smoesje.

   Brigitte, de hamvraag is niet waarom, maar wat JIJ wil. Vind je deze vorm van aandacht van hem prettig of juist niet?

 • Ik vind het hilarisch wat ik hier had geschreven. Van een puur beginneling was ik toen.
  Ik heb me op iets nieuws gestruikeld.
  De situatie zit zo:
  ik ben een jonge kerel van geest en volgens de geboortedatum op mn ID ook.
  Ik krijg steeds vaker te horen dat ik er toch meestal 2 tot 3 jaar ouder lijk en daar heb ik dus een probleem mee. Ik flirt al een tijdje nietmeer wegens deze reden. Ik flirtte graag tegen jongere dames maar nu lijkt het meer en meer in mn nadeel te spelen. De afgelopen maanden zelfs helemaal niet.

  De vraag is nu moet ik voor een jonge dame gaan of voor een dame die een beetje ouder is dan me?
  De laastste laat het overvloedconcept me nogal in de steek…

  1. Hey Andy, bedankt voor het reageren!

   Dat je er wat ouder uitziet hoeft geen nadeel te zijn. Hoezo ervaar je dit als probleem?

   Over het algemeen raad ik aan om niet een veel jongere of oudere vrouw uit te zoeken. Liever wat in dezelfde leeftijdscategorie. Dat het soms wel eens anders uitpakt: uitzonderingen mogen er ook zijn.

   Belangrijkste: flirten mag je in de eerste plaats doen voor het plezier op dàt moment…

   Ik flirt met jonger en ouder, gewoon voor de lol. Aangezien mijn uitstraling ‘vrijblijvendheid’ uitstraalt (want het is werkelijk vrijblijvend) roept dat vaker leuke reacties op. En dat is ook met vrouwen die een relatie hebben, jonger en ouder…

   1. Victor,

    Wel, dat is sinds m’n puberteit. Ik beschik wel over een grote hoeveelheid testosteron, bloedtest heeft dat uitgewezen vorig jaar. Ik heb mijn eigen tegengekomen op foto tijdens een trainingssessie en en ik lijk een pak ouder uit dan ik werkelijk ben.

    Dat is net het probleem, die kom ik zelden tegen. Eenmaal de 25 voorbij en dan kom ik geen enkel vrijgezel tegen, meestal bezet of totaal gesloten. Als je toch aanspreekt dan bekijken ze me scheel aan en dat merk ik ook vaak. Schijnheilig gedrag vertonen en dan na een paar dagen geen contact meer hebben omdat ik dan een raar persoon ben. Ik ben inderdaad een speciaal geval. Ik ben niet die doorsnee kerel dat zomaar zit te stoefen. Ik heb dat verkenners/spotters talent niet. Ik doe het enkel voor een liefje op te doen maar voor de rest doe ik met flirten niks mee.

    Het begint meer op te lijken dat het hele concept hier, niet voor me is weggelegd. Ik ben toch uitgebrand. Iets nieuws bijleren op dit gebied gaat niet meer. Ook al mag ik de beste tips, cursus theorie doornemen, als het niet werkt dan werkt het niet.

    Op den duur vraag je eigen af: wat ontbreek ik toch?

    Op de terugkijk van 9 jaar dat ik hier al ben, vraag ik m’n eigen af. Heb ik mn doel bereikt wat ik echt wou? Nee en het is nog verrevan zelfs. Theorie vergaard maar in de praktijk ligt dat zo anders, helemaal anders. Of kan het eerder zijn dat het een NL aanpak is en geen BE aanpak? Als je toch zo observeert is het temptation island wat de klok slaat. Is temptation island nu een weerspiegeling van onze maatschappij en raakt het daardoor dat je als zeer loyale kerel moeilijk van straat geraakt? Of ligt het eerder aan onwetendheid van vele vrouwen die flirten verwarren met vriendelijkheid zelve? Of verstoppen de meeste dames in hun eigen leefwereld van de facebook en instagram en altijd maar bezig zijn met de perfecte partnerkeuze en looks? Of ben ik diegene die z’n beestachtige indruk achterlaat?

    1. Blijkbaar was ik hier iets te kritisch dan ik eigenlijk wou. Op de duur heb je zoiets van “wat moet je ermee?” Ik denk eerder dat ik veel te braaf ben…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *