Vrouw maakt glimlachend oogcontact (communiceren)Hoe communiceren met oogcontact? Graag geef ik belangrijke aanwijzingen aan de hand van een ingestuurde vraag.

Talloze vragen ontvang ik over vrouwen versieren. Zowel vragen over specifieke situaties met een vrouw als de meer algemene vragen over flirten en verleiden. Maar verbazingwekkend genoeg krijg ik bar weinig vragen over een zeer belangrijk onderwerp: lichaamstaal.

Al heb je de ‘beste openingszin’, al zeg je precies ‘het juiste’, al begrijp je precies hoe je een vrouw moet versieren: als je lichaam zegt dat je saai en onzeker bent dan werkt niets voor je.

Vandaag bespreek ik het onderwerp oogcontact. Een tijd geleden vroeg een cursist deze belangrijke vraag:

Hallo Victor,

Ik merk dat wanneer ik een leuke vrouw zie de neiging heb om langer naar haar te kijken, tenslotte is zij mooier dan de rest van de omgeving. Echter in onze cultuur wordt het als onbehoorlijk gezien om vrouwen langdurig aan te kijken. Met name als zij jou ook kunnen zien. Ik ben dan ook geneigd snel de blik af te wenden als ik merk dat die betreffende vrouw mij ook aankijkt. Dit enerzijds vanuit onzekerheid en anderzijds omdat we zoiets niet behoren te doen. Dit zou te bedreigend voor vrouwen zijn.

Wat ik me afvraag is of het zinvol is om vrouwen die je tegenkomt op straat, in de trein, op gelegenheden, e.d. wel langer te blijven aankijken, niet met een strak gezicht maar quasi-nonchalant en duidelijk die vrouw laten merken dat je naar haar kijkt. Ik merk zelf dat als ik zoiets doe, vrouwen snel geneigd zijn hun blik af te wenden en dat geeft mij een kick omdat ik merk dat zij ook onzeker zijn. Echter werkt zoiets niet afstotend op vrouwen? Vinden zij het charmant en een toonbeeld van zelfvertrouwen van mijn kant als je ze wat langer blijft aankijken, zo’n 3 seconden of zelfs langer, of wekt dat juist weerzin bij ze op omdat ze denken dat ik bedreigend voor ze ben? En is het wat langer kijken naar leuke vrouwen die je tegenkomt een goede start om meer zelfvertrouwen te krijgen, of hou ik mezelf voor de gek?

Wat is volgens jou de beste houding die je in kan nemen bij het kijken naar vrouwen die je tegenkomt op straat, in de trein, bij gelegenheden, ed?

M. uit Zuid-Holland

Goed contact gaat samen met oog-contact. Het is dus de moeite waard om op te letten hoe je oogcontact maakt en houdt met vrouwen.

Is het onbehoorlijk om een oogcontact vast te houden met vrouwen? Ja en nee. Het is de manier waarop je oogcontact hebt…

Communiceren met oogcontact doet je altijd

Weet dat je altijd iets zegt met oogcontact, zelfs als je deze vermijd.

Als je een vrouw aankijkt dan zeg je haar iets non-verbaal, en wat dat precies is, hangt af van de manier waarop je haar aankijkt en in welke situatie jullie je bevinden.

Een paar willekeurige voorbeelden. Oogcontact kan zeggen:

 • dat je geen interesse hebt; jullie hebben even oogcontact, maar daarna wend je je blik af alsof je haar niet gezien hebt.
 • dat je haar niet mag; een afkeurende blik. Bijvoorbeeld, een serieuze blik terwijl je een wenkbrauw omhoog doet en nee knikt.
 • dat je verlegen bent; kort oogcontact waarna je snel je blik afwendt en met je vingers frommelt.
 • dat je geobsedeerd bent door haar; een starende blik, ogen wijd open, tanden ontbloot, en wrijvende handen.
 • dat je zelfverzekerd bent en interesse hebt; een ontspannen en flirtende blik

Je raadt het al, het laatste is een prachtige manier van oogcontact. Na het flirten kan je een gesprek beginnen met de juiste sfeer.

Behalve de manier van kijken heeft ook de situatie een grote invloed op wat oogcontact zegt. In een sauna betekent het maken van oogcontact iets anders dan in de trein, tijdens het dansen of het vrouwen versieren op straat.

Als je oogcontact maakt, dan is het belangrijk dat je haar drie dingen communiceert. Dit is belangrijk om te weten, dus zie het artikel: Succesvol oogcontact met vrouwen.

Tot die tijd wil ik graag weten wat jouw ervaringen zijn wat betreft communiceren met oogcontact. Vind je het maken van oogcontact (nog) moeilijk, of heb je een anekdote? Plaats je reactie hieronder.

Gerelateerd:

 • Zonder oogcontact vrouwen aanspreken? (53)
  Kun je zonder oogcontact vrouwen aanspreken? Of is oogcontact een noodzakelijkheid, een must? Deze lezer stelde een belangrijke vraag bij een ander artikel over communiceren met oogcontact: Heey, Zelf heb ik, als ik contact […]
 • Succesvol oogcontact met vrouwen (3 tips) (32)
  Succesvol oogcontact met vrouwen maken, hoe? Wat moet je communiceren voor het vrouwen versieren? Zoals je hopelijk al gezien hebt in een ander artikel: communiceren met oogcontact, je doet het altijd. Zelfs al vermijd je […]
 • Maak contact met een glimlach (Lichaamstaal) (38)
  Dus je wilt contact maken met die aantrekkelijke vrouw? Je kunt met een glimlach ver komen, heel ver... In een ander artikel heb je gezien dat veel oogcontact belangrijk is voor vrouwen, zeker als je haar net hebt […]
 • Veel oogcontact maken met vrouwen, maar niet teveel (14)
  Wat is goede lichaamstaal? Ontspannen, veel oogcontact maken! Ik benadruk dat zoveel mogelijk, omdat het een van de belangrijkste dingen is van lichaamstaal. Ik merk nog steeds dat mannen het belang van oogcontact […]
Communiceren met oogcontact (dat doe je altijd!)
Trefwoorden:         

44 reacties op “Communiceren met oogcontact (dat doe je altijd!)

 • Hey,
  Oogcontact ik doe het zelf zeer veel. Soms heb je dat vrouwen terug kijken drie seconden, maar ook niet blij kijken maar ook niet kwaad, dus een gewone blik. Wat betekent dat dan precies?
  Soms heb ik ook dat een vrouw zit te staren en blijft staren wat kan dat dan betekenen?
  Groeten mathieu

 • Hoi,

  Wat ik merk als ik in een goede bui ben mijn blik heel anders is. Op die dagen heb ik sowieso veel meer sjans en beantwoorden vrouwen ook sneller een langere blik. Volgens mij heb ik dan een beetje een ondeugende blik of interessante, lachende blik. Als ik me niet goed voel dan werkt het lang vasthouden van een blik veel minder. Ik probeer dan wel eens die andere blik op te wekken maar dat gaat toch lastig.

  Het is heel subtiel maar volgens merken vrouwen wel als je het wat spelenderwijs doet…

  Groetjes

 • @ Mathieu.

  Als vrouwen je noch blij nog kwaad aankijken, zijn ze waarschijnlijk nog half in gedachten verzonken. Een neutrale blik hoeft daarom geen specifieke betekenis te hebben.

  Het is dan prima om een verbaast gezicht te trekken (ogen wijd open, je wenkbrauwen omhoog en een speelse glimlach). Dat kan haar opvrolijken.

  Vrouwen die naar je staren zijn helemaal leuk. Steek speels je tong uit en kantel licht je hoofd. Ze zijn soms zo erg verdiept in gedachten, dat ze zelfs dat niet doorhebben. Geeft niet, het is amusant en je hebt een leuke anekdote voor je afspraakjes de komende week…

  @ Gijs.

  Goede opmerking. Want inderdaad, je humeur bepaalt voor een belangrijk deel je uitstraling en in hoeverre je aantrekkingskracht uitoefent op vrouwen.

  Bedankt voor de reacties! Ik zie er graag nog meer.

 • Heey,

  Zelf heb ik, als ik contact maak met vrouwen, natuurlijk ook vaak genoeg te maken met oogcontact. Dat is logisch, gezien communicatie tussen mensen nou eenmaal voor een groot deel bestaat uit oogcontact, dus ook communicatie naar vrouwen. Je ogen verraden nou eenmaal waar je geïnteresseerd in bent en in wat voor stemming je bent.

  “In discotheken moet je vaak om je heen kijken, zoek naar oogcontact” is een veel gehoort advies op vele ‘flirtsites’. In de praktijk zoek ik soms naar oogcontact, maar krijg het bijna nooit. Sterker nog, als ik om mij heen kijk lijkt het net alsof iedereen druk bezig is met ‘om zich heen kijken’, zo erg dat ze niet eens merken wat ze nou eigenlijk zien.

  Op straat is een ander voorbeeld, dat ik 9 van de 10 keer geen oogcontact maak met de mensen die ik kruis. Meestal gaan ze met de hoofd naar beneden. Natuurlijk is een goed getimede groeting dan een simpele oplossing, maar op andere locatie is dat niet altijd mogelijk.

  De meeste vrouwen gaan meestal niet ‘zo zo’ door het leven: ze zijn druk in gedachten verzonken, luisteren naar hun I-Pod of bellen met hun vriendinnen.

  Opmerklijk genoeg, hoor ik soms van vrouwen dat ze wel eens naar mannen kijken om te zien hoe ze reageren. Door met een charmante lach naar je te kijken, hopen ze dat mannen terug lachen. Dit zullen vrouwen waarschijnlijk doen om een bepaalde bevestiging te krijgen voor hun onzekerheid, en om te kijken hoe ze op de markt liggen.

  Ik ben best wel benieuwd hoe ik dan een blik kan maken die haar nieuwsgierig maakt hoe ik nou over haar denk. Een manier waarop ze kan zien dat ik een interessante doch mysterieuze man ben waar ze veel plezier mee kan hebben.

  Groetjes

 • Hoe ziet een speelse glimlach eruit. Moet je je tanden ontblootten en ogen wijder of nauwer maken, soms kijk ik een vrouw aan en het eindigt soms in een staarwedstrijd. Sommigen worden zelfs boos, heeft u een voorbeeld hoe het hoort?

 • Idd allemaal mooie theorie, maar Tom heeft gelijk: zoveel vrouwen zijn aan het bellen, muziek luisteren of andere onzin , dat er niet eens de mogelijkheid is.

 • Wat jullie niet moeten vergeten is dat vrouwen een breeder blikveld hebben dan mannen. Vrouwen kunnen dus ergens naar kijken, terwijl ze in werkelijkheid ergens anders heen kijken.

  Wat ik daarmee wil zeggen is dat vrouwen vaker naar mannen kijken dan dat je werkelijk ziet.

 • @ Tom.

  Je hoeft geen oogcontact te maken voordat je een vrouw aanspreekt. Het is natuurlijk net iets beter, maar als je het ijs breekt dan hoeft het geen punt te zin.

  @ J.

  Als vrouwen boos worden door het oogcontact, dan geef je blijkbaar een verkeerde indruk.

  Ontbloot je tanden niet, het lijkt misschien agressief of zelfs bezeten. Het gaat om de glimlach met de lippen, waarbij je beter iets teveel glimlach kan hebben dan te weinig. Maar overdrijf het niet. En het mag geen staar-wedstrijd worden; zie mijn volgende blogartikel over oogcontact.

  Experimenteer, je krijgt feedback van vrouwen (de reacties…).

  @ Renzo.

  Als ze naar muziek luistert bijvoorbeeld, kan je haar toch nog aanspreken. Speel in op de situatie, wees nieuwsgierig.

  @ Rik.

  Helemaal waar! En je kunt aan het gedrag van de vrouw zien of ze je inderdaad heeft gezien. Daar komt ook nog een blogartikel over…

 • Ik heb vaak dat als ik een vrouw aankijk dat ze me een hele vieze blik terug aankijkt. Maar soms heb ik als ik een vrouw aankijk, dat ze me ook aankijkt en dan geeft ze zo een klein lachje. Wat kan je dan op dat moment doen, is het beter om zo een meisje aan te spreken?

  Want nu kan ik wel veroveren maar niet door middel van oogcontact zoals Victor me heeft geleerd in een van zijn lessen. Maar ik verover de vrouwen door opmerkingen waardoor ik makkelijker een ingang heb om met de desbetreffende vrouw te praten.

  Bijvoorbeeld. Ik was op zoek naar een spoor bij het treinstation en ik zag een leuk meisje rennen. Dus ik rende er een beetje achteraan want ik wist dat zij ook dat spoor aan het zoeken was. Op de trap zeg ik tegen haar heel erg bedankt. – zij zegt waarvoor dan? – ik zeg door jou kon ik het spoor vinden. Ik was verdwaald maar ik zag je rennen. Vanzelf had ik het gevoel dat je wel wist waar het was en ik had gelijk. Daarna begonnen wij gewoon te praten enz.

  We stappen samen in de trein en gaan gezellig bij elkaar zitten uiteindelijk gaf ze mij haar nummer. We hebben elkaar nog een paar keer een smsje gestuurd, simpel. Maar er was totaal geen oogcontact in het begin.

 • @ Jose,

  Het komt dus vaak voor dat een vrouw vies terugkijkt als je oogcontact maakt? Kijk een paar keer in de spiegel terwijl je oogcontact met jezelf maakt, precies zoals je dat bij vrouwen doet…

  Spreek een vrouw aan als ze glimlacht, natuurlijk. Je hoeft haar dus niet te Veroveren met alleen maar oogcontact; met aanspreken maak je het jezelf gemakkelijker.

  Leuke ervaring op het station! Wat je aangeeft klopt, oogcontact is niet noodzakelijk voordat je haar aanspreekt:

  http://www.aantrekkingskracht.com/zonder-oogcontact

 • Hey Victor,

  Leuke bekentenissen over oogcontact ik herken me zelf er ook in… Zoals van tom, over hoe kan je interessant kijken, daar heb ik ook lang over zitten denken. Oogcontact is wel een belangrijke factor om zeker te zijn dat ze je echt ziet zitten op je uitstraling en moet je er echt voor gaan, dan is hoi al genoeg… haha

  Ik weet nog niet echt hoe me dat oogcontact nu moet opvallen. Wat ik net las dat vrouwen een breder blikveld hebben dan mannen had ik ook gelezen, maar als een vrouw aandacht wil, hoe laat ze dat dan merken? Zelfs als je ze nog niet hebt aangesproken of aan de andere kant van de straat loopt bijvoorbeeld?

  Ik val meestal in het moment met een vraag die op dat moment van toepassing is en dat werkt meestal met succes of als ze hulp nodig heeft (taxi delen op station). Of als ze iets laat vallen, het oprapen en dan lief aankijken?

  Ik zou eigenlijk meer met lichaamstaal willen werken en willen weten hoe een vrouw denkt en hoe ze dingen laat merken??

  Heb je wat tips voor me??

  Gr mick

 • @Mick,

  Ondanks jouw reactie aan Victor, hier mijn mening:

  Een vrouw met je hoofd opzij gedraaid aankijken, met een glimlach, tanden bloot en iets opgetrokken wenkbrauwen moet een goed effect geven.
  Het gezichtsveld van een vrouw is inderdaad breder dan die van mannen. Zij kunnen jou recht in de ogen aankijken en tegelijk je broeksriem zien.

  Als een vrouw open staat voor jou, dan kijkt ze jou minimaal 3 maal naar je.
  Verstandig is het om minimaal 5-8 seconden haar aan te blijven kijken. ( een zelfverzekerde houding) Kijkt ze weer? Dan weer hetzelfde. Als ze dan weer aankijkt, dan geeft ze aan dat ze open voor je staat voor een praatje. Als dit op straat voorkomt, dan kan je bijvoorbeeld een gebaar maken zoals bijvoorbeeld naar je horloge wijzen, alsof je haar naar de tijd wilt vragen. Je zult verwonderen wat ze dan doet. (Ze ziet dat je haar lichaamstaal begrepen hebt).

  Op straat is het vaak zo, dat een vrouw haar blik neerwerpt. Mijn ontdekking is, dat als je met je mond dicht half glimlacht, dat zij dan groeten. Vrouwen zijn van nature superieurs in het begrijpen van lichaamstaal. Met die glimlach verberg je iets prettigs. En… een vrouw ziet dit al op afstand en zal je daardoor eerder groeten. Met een gewone lach kunnen ze zich al gauw geïntimideerd voelen.

  Zorg dat je altijd een open houding aanneemt.
  – Nooit met je arm over elkaar staan. (gesloten houding)
  – Tijdens een zit-praatje met haar, niet met je benen over elkaar zitten OF na een momentje haar houding spiegelen. Zij met haar benen over elkaar? Dan jij dat in spiegelbeeld. (Als je naast haar zit)
  – Beslist NOOIT met je handen in je zakken terwijl je naar haar kijkt. (Ongeïnteresseerde houding).
  – Mt je benen niet “te wijd” (teveel machohouding), maar iets van elkaar afstaan.
  – Laat nooit je hoofd hangen terwijl je ergens op wacht. (onzekere en bange houding)
  – Als je een colbertje draagt, dan deze open doen. (teken van een open houding)
  – Zorg dat je met een rustig en beheerste loop rechtop loopt en je gezicht horizontaal hebt. (Eventueel met een halve glimlach erbij).

  Hoop dat je hier wat mee kunt. Dit heb ik uit een boek over “lichaamstaal”.
  Wacht ook eventuele antwoord van onze coach Victor af.

 • Hoi Victor,

  Welke blog het was weet ik niet meer, maar je hebt wel eens gezegd dat je op straat lekker rond moet kijken en het vrouwelijk schoon tot je nemen. Dus vrouwen rustig bekijken om zo je seksuele houding te verbeteren.

  Wat ik merk op sommige dagen als ik over straat loop ik alle vrouwen (kontjes, borsten, haar) flink zit te bestuderen, maar ik heb het gevoel dat dit overkomt alsof je handelt vanuit schaarste. Je kijkt maar naar elke vrouw die voorbij komt en je ziet er zo onrustig uit. Ook zoek ik op zulke dagen met een veel vrouwen oogcontact, maar volgens mij met teveel(ook weer schaarste).

  Is het belangrijk dat je hierin ook kritisch bent of is juist zo dat het overkomt alsof je wat lef hebt (geen viespeuk natuurlijk)?

  gr,
  gijs

 • Ongeveer een week geleden had ik regelmatig oogcontact met een meisje in de bus.
  Niet continu ofzo, maar af en toe. Zij beantwoorde dit ook. Als ze uitstapte keek ik haar even na en keek zij van buiten even terug (korte blik).
  Twee dagen geleden ben ik naast haar gaan zitten, maar heb haar niet aangesproken (zij had ipod op). Toen ze eruit moest moest ik voor haar opstaan, daarbij keek ik haar heel bewust aan en zij keek terug en lachte even op een beetje lieve verlegen manier.
  Gisteren probeerde ik bij het uitstappen weer oogcontact met haar te krijgen, maar ze keek niet.
  Doe ik iets verkeerd? Of is dit toeval?
  Moet ik haar de volgende keer aanspreken (moeilijk door ipod)?
  Ik wil graag verder komen dan alleen over en weer staren, maar ik weet niet precies hoe.

  Graag wat advies.

 • @MSA,

  Dat het oogcontact goed was, is een goed teken. Het hoeft ook niet continu te zijn. Als ze drie keer heeft gekeken, dan zit het meestal wel goed. Haar belangstelling naar jou is voldoende. Dat ze gisteren niet keek, kan puur verlegenheid zijn.

  Als je haar wilt aanspreken, maar ze heeft een IPOD op, dan kan je haar even aanstoten of aantikken en vragen welke muziek ze daar op heeft.
  Eventueel vraag je of jij ook even mag luisteren. Dit kan een begin van een gesprekje worden.

  Succes.

 • @Dirk,

  Dank voor je antwoord.

  Dus als je verschillende keren oogcontact hebt gehad en het is daarna even weg, wil dat niet zeggen dat haar interesse weg is?!

  Ik zal dat aanstoten eens proberen als ze haar I-POD opheeft, kijken of ik daar de moed voor op kan brengen… En als ze met haar telefoon ‘speelt’ wat moet ik daar dan mee;
  zeggen: ‘hé, staat mijn nummer er al in?’

  Groet

 • @MSA,

  Dat ze even geen oogcontact maakt wilt beslist niet zeggen, dat haar ineresse weg is.
  Voor haar ben je de moeite waard om te bekijken, vooral als ze je ook nog vriendelijk aankijkt is, dan is het helemaal goed.

  Als ze met haar IPOD speelt, dan kan je vragen om het te laten zien. Dus niet te direct met je vraag. Ook proberen leuke persoonlijke vragen, zoals bijvoorbeeld: Ben je wel eens met de bus op vakantie geweest er tussendoor vragen laat je bij haar een leuke herinnering achter, zodat ze aan je blijft denken.

  En dan kan je langzamerhand spelenderwijs vragen of ze jouw nummer er al in heeft staan. Als ze “nee” zegt, (logisch) dan geef je haar jouw nummer, zonder te vragen of ze dat wilt. Dan kan je zeggen: Probeer even of mijn nummer juist is. Zodra ze het probeert, dan zie je haar nummer op jouw mobieltje staan.
  Je kunt ook de volgende mogelijkheid gebruiken: Vragen wat haar nummer is en stelt voor haar even te bellen. Zo heeft ze ook direct jouw nummer. ( twee vliegen in 1 klap ).
  Let op: Haar niet gelijk bombarderen met smsjes of belletjes. Wacht daar even mee en laat haar afvragen wanneer je belt of smst. (mysterieus)

  Misschien heeft er ook nog iemand anders nog een ander idee.

 • Beste mannen,heerlijke werk aan mij zelf helden….. fantastisch! Wat ik heb geleerd en vaak vergeet als ik weer een 10 of hoger tegen kom is…. Kijk in haar linkeroog met je rechteroog (3 sec)….. een heerlijke ervaring. Dit is diep, voer het uit met alle vrouwen die je tegenkomt! De heerlijkheid is dat de vrouwen een connectie met je voelen….mmmmmmm
  Hoe vaker je op een vrouw afstapt, hoe het resultaat ook wezen mag, steeds word je er beter in…. Totdat je het niveau van Tom en Victor haalt en dan is de macht en wereld grenzeloos!
  Graag hoop ik op reacties!!

  Helden!!

 • MSA,

  Je doet het uitstekend. Met oogcontact maken heb jij in ieder geval geen probleem 😉

  Zoals de voorbeelden die dirk geeft, zou ik ook zoiets in die richting doen.
  Alleen MSA, weet wel dat het niet gaat om wat je vraagt maar om hoe je het vraagt.
  Als je haar een vraag stelt of een opmerking maakt, doe dit dat met de juiste mentaliteit..

  Waarschijnlijk wil dit meisje na 2 of 3 keer leuk oogcontact te hebben gemaakt een stapje verder. Ze wil dat je haar aanspreekt..

  Laat ons wel even weten hoe het verlopen is
  Succes!

 • @Dirk, Guy,

  Dank voor jullie suggesties, ik heb alleen wel een klein probleempje en dat is dat ik al verliefde gevoelens voor haar heb. Klinkt misschien raar, maar ik bedoel daarmee dat ik nogal gespannen wordt op het moment dat ik haar zie.
  Dat zit dus mijn spontaniteit en speelsheid in de weg.
  Hoe kan ik dat de baas blijven, zodat ik niet verzand in stuntelig gebrabbel waarmee ik het hele spel verziek?

  Daar misschien nog nuttige tips voor?

  In ieder geval al zeer bedankt met de positieve support!

  Groet

 • @ Gijs,

  Dat was geen blogartikel, maar een nieuwsbrief.

  Je intentie bepaalt of je vanuit schaarste handelt of vanuit overvloed. Natuurlijk moet je niet overdrijven, maar naar aantrekkelijke vrouwen kijken is goed. En je zult positieve reacties krijgen als je lekker flirt…

  @ MSA,

  Ja, spreek haar aan. Houd je niet bezig met de vraag of ze nu wel of geen interesse heeft, dat houd je passief en afwachtend.

  En zoals Dirk aangeeft, na wat handsignalen kun je haar gewoon vragen waarnaar ze aan het luisteren is. Muziek is een goed gespreksonderwerp.

  Dit kun je ook doen met vrouwen die een magazine, krant of boek lezen. Stel je een beetje nieuwsgierig en speels op en je kan zonder problemen talloze vrouwen aanspreken.

  Graag plaag ik een vrouw op een speelse manier als ze bezig is met haar telefoon. Ik stel bijvoorbeeld de vraag of ze aan het ‘snaken’ is; zo’n nutteloos spelletje dat je kunt spelen op de telefoon.

  Daarna kan je het hebben over hoe sommige mensen alles kunnen doen tijdens het SMS-en: autorijden, fietsen, etc. En wist je dat het record aantal verzonden sms’jes per maand 217.000 is! Waarover wordt er dan gesms’t? Dat vraag ik me dan af… “Ben jij ook zo’n fervente SMS’er?”, etc.

  Trouwens, om je zenuwen te overwinnen zijn de oefeningen in mijn E-boek over het aanspreken van vrouwen heel goed: http://www.De-Openingszin.com

 • @Victor,

  Bedankt voor je antwoord. Ik zal hier zeker mee aan de slag gaan (die intentie heb ik althans), maar voordat ik dat doe:
  Kan je me alvast een kleine tip geven hoe mijn zenuwen onder bedwang te krijgen en te houden. Ik ben echt niet onzeker, maar in haar geval zit er een soort electrische lading in mn middenrif die me alle kracht ontneemt.
  Als ik maar een beetje tot zinnen kan komen, dan kan ik e.e.a. toepassen.
  Bestaat daar een (simpele) techniek voor?
  Buiten dat ben ik zeker van zins je E-book te bestellen, want ik leer via jouw mailcursus en via deze site zo onnoemelijk veel, waarvoor veel dank!!!

  Groet

 • Hallo,

  Even dit over experimenteren met oogcontact en openingszinnen, en over het vertellen van verhalen.

  Wat experimenteren betreft maakt het niet uit wat je zegt of doet. Wat bij de ene vrouw niet werkt, kan bij de andere vrouw juist heel goed werken. Ik heb bijvoorbeeld wisselend succes gehad met het aanspreken van vrouwen door middel van een bepaalde opening. Soms gebruik ik een hele slechte -maar wel originele- opener, die sommige vrouwen geweldig vinden, zoals HEY KELLY! Terwijl ze helemaal geen Kelly heet. Aan de andere kant gebruik ik vaak opinion-openers, waarbij sommige vrouwen positief op reageren. Andere vrouwen zeggen “wat is dat nou weer voor een vraag?”. Het is dus maar net: vind ze je vertoning leuk ja of nee.

  Hetzelfde geldt voor mij met spruiten en witlof. Spruiten vind ik lekker, maar witlof vind ik niet te vreten. Mijn maat vind dat net weer omgekeerd. Je kunt dus niet zeggen dat een van de twee totaal fout is. Je moet gewoon een beetje geluk hebben en niet bang zijn voor afwijzing. Wees trots dat je het hebt geprobeerd met je eigen originaliteit. Laat je humeur niet door vrouwen verpesten. Zij hoeven ten slotte alleen maar met de beentjes wijd te gaan liggen, WIJ MANNEN moeten onze ballen op tafel leggen. Daar is moed voor nodig.

  Verder wil ik nog iets kwijt over het vertellen van verhalen. Ik vind het jammer dat daar weinig aandacht aan wordt besteed in het “vrouwen veroveren” boek. Ik merk dat als je een leuk verhaal vertelt met emoties waarnaast je je goede eigenschappen onopvallend vermeld, vrouwen je leuk en interessant vinden. Als ze doorvragen naar bepaalde dingen in jouw verhaal over jouzelf, dan zit je goed. Ze is geïnteresseerd in je. Het veroveren kun je onderverdelen in verschillende fases die je stap voor stap kunt toepassen. Het is handig als je weet in welke fase je zit. Jammer dat daar niets over word verteld in het E-book.

  Anyways, succes met vrouwen veroveren en blijf vooral jezelf. Wees trots op je zelf als man en dat je de MOEITE neemt om je leven te veranderen.

  Jeroen

 • @ Jeroen

  De vrouwtjes moeten met de benen wijd, maar wij moeten onze ballen op tafel leggen. Dat is wel mooi gezegd, dat moet ik toegeven. Ik ben er ook achter dat je elke vrouw kan bespelen als je ze maar vaak genoeg aanspreekt. Elke vrouw reageert anders op jou breek het ijs methode en gelukkig maar, anders zou het veroveren helemaal geen uitdaging meer zijn. De kunst is veel humor gebruiken. M’n maat gebruikt over het algemeen bijna alleen maar humor en speelsheid en z’n kennismaking duurt maar 5 minuten. Bij mij duurde dit al een kwartier ongeveer en gebruikte minimale speelsheid. Grappig dat de uitkomst toch anders kan zijn dan je denkt. M’n maat kreeg meer aandacht dan ik terwijl ik haar eigenlijk veel beter kende… Op welke manier zocht ze aandacht? Wat straalde ik uit naar haar toe? Allemaal factoren om rekening mee te houden!

  Take care.

 • Wat betekend het als een vrouw meteen weg kijkt als ik haar richting op kijk? In een danscafe/club ben je altijd een beetje aan het rond kijken en als ik dan een meisje aan kijk kijkt ze precies op dat moment weg wanneer ze ziet dat ik naar haar kijk. Ben ik dan zo afstotelijk? Of heeft het een andere betekenis?

 • Dag Maarten,

  Dat is moeilijk te zeggen. Ik wil je wel vragen. Wat denk je zelf dat de reden is?

  Allereerst, vrouwen in een discotheek zijn nogal bokkig tijdens het uitgaan. Dit kan komen door de vervelende en storende mannen. Ze krijgt na verloop van tijd een indruk dat vrijwel alle mannen lastig zijn.

  Het kan ook liggen aan de manier waarom je uitstraalt. Als je een serieus gezicht trekt, dan is het logisch dat een vrouw wegkijkt. Probeer te experimenteren met een ontspannen houding en een flirtende glimlach.

  Succes!

 • @ Milan

  Bedankt voor je reactie

  Ik twijfel Milan. Aan de ene kant schrok ze misschien van mijn norse blik, of ze was verlegen, of ze vond me lelijk, of ze voelde zich betrapt. Het kan verschillende redenen hebben en ik kan er geen keuze uit maken.

  Mijn laatste relatie is een paar jaar geleden en toen ik een vriendin had ging ik toch op een andere manier uit. Het kon me echt niet boeien als ik geen sjans had op een avond omdat ik toch al een leuke vriendin had. Nu ik al een tijd vrijgezel ben ben ik toch een stuk onzekerder en ben ik bang dat ik slecht in de markt lig. Ik heb meestal maar een keer of 3 oogcontact op een uitgaansavond in een club en veel verder gaat het niet.

 • Ik heb zo al genoeg op m’n kop gekregen dat ik te veel nadenk bij het veroveren, ik heb er dan ook nooit echt veel aandacht willen aan schenken. 😀

  Maar het is wel herkenbaar en vrij interessant. Vrouwen hebben ook ogen, en kijken ook wel eens naar mij. Als ik echter dichter kom / opvallend terug kijk dan verbreekt de meerderheid angstvallig elk oogcontact door gewoon weg te kijken, of zo nodig te beginnen prutsen aan hun GSM.

  Pas als je zelf iets gezegd hebt en vooral gelachen hebt komen sommige vrouwen een beetje los.

 • Ik heb via een datingssite nu een paar mobiele nummers gekregen van dames die te kennen geven wel een keer wat te willen afspreken. Ik heb nog geen concrete datum, maar waar ik een beetje meezit is dat ik niet pcies weet of ik er verstandig aan doe om bijv. gelijk de volgende dag opnieuw contact op te nemen of dat het toch beter is een poosje te wachten. Ondanks veel leuke chatgesprekken merk ik dat ik het steeds moeilijker begin te vinden om een nieuw interessant gesprek aan te knopen, omdat er al best veel dingen gezegd zijn. k weet dat het totaal niets met oogcontact te maken heeft, maar misschien heeft iemand toch tips.

 • @ Victor Verlon

  Dank voor je tips. Ik denk dat ik er wel wat mee kan. Toch blijven veel dames waarvan ik een nummer heb gekregen nog oppervlakkig. Ze geven wel te kennen af te willen spreken, maar weten nog niet precies wanneer (bijv. omdat ze de planning van haar werk nog niet heeft). Ik weet vaak niet goed of ze dit gebruikt als excuus en misschien toch niet durft af te spreken of dat het gemeend is en ik vind het ook raar om hier een dag later gelijk weer op terug te komen. Ik denk dat ik dan misschien te opdringerig / wanhopig overkom. Eigenlijk heb ik vooral het initiatief voor een date bij de dame zelf gelaten, maar als ik dagen lang niks hoor geeft me dat ook een onrustig gevoel.
  Ik zal me in ieder geval voor je cursus in gaan schrijven. Groet Sven

 • 1. Ga altijd uit van het goede, denk niet dat ze smoesjes verzint. Als ze zegt dat ze niet weet wanneer ze kan, dan zeg jij dat ze je kan bellen als ze tijd heeft. Je kan ook de dagen aangeven die jij vrij bent, dan kan zij daar ook rekening mee houden. Dan heb je zelf genoeg initiatief getoond en is het haar beurt om contact met JOU op te nemen.
  2. Je zegt dat je het initiatief voor een date bij de vrouw legt, grote kans dat zij dit ook bij jou doet. Uiteindelijk denken jullie beiden dat jullie geen interesse in elkaar tonen, omdat geen van beiden initiatief toont.

 • @Sven
  Vrouwen, ook ik, houden van daadkracht. En natuurlijk staan ze niet meteen te kwispelen als jij een afspraak wilt maken ( we hebben het immers over een datingsite). Ik ben het eens met Shadow, ga uit van het goede. Het maakt immers ook niet zoveel uit of het waar is of een smoesje: jij moet laten zien dat je oprecht geïnteresseerd bent in haar. Als zij zegt dat ze werkplanning nog niet heeft, vraag je wanneer ze die wel binnen heeft. Zegt ze ‘ik denk maandag’, dan zeg jij: ; goed, dan bel ik je dinsdagavond terug om wat af te spreken’. Hapt ze dan die dinsdag niet toe, blijft ze vaag doen, nou, dan niet. Niet boos zijn, maar gewoon zeggen dat je het jammer vindt omdat ze je een leuke meid leek. Klaar. Einde gesprek, op naar de volgende. Deze vrouw weet misschien uberhaupt niet of ze wel wil via een datingsite, en dat moet ze dan maar zelf uitzoeken. Maar weet je, ik ben persoonlijk toch meer fan van het échte’werk dan van datingssites. Ow en asjeblieft doe me een lol: wie heeft een kerel ooit gezegd dat hij moet wachten??? Een vrouw denkt al automatisch: nu gaat hij eerst minstens een dag wachten om niet te wanhopig over te komen. Serieus!! Geloof me, een vrouw wil dat een man interesse toont! Hou het wel kort en krachtig, neem leiding en loop haar niet de hele tijd halfzachte berichten te sturen: Da’s inderdaad weinig sexy.

 • @ Sven,

  Ze geeft aan dat ze niet weet wanneer ze kan?

  Zeg met een speelse glimlach (ja, de glimlach helpt mee wanneer je telefoneert!): “waar een wil is, is een weg”. En luister… hoor je haar echt aarzelen? Dan weet je dat het afspraakje waarschijnlijk niet gaat komen. Durf te prikkelen.

  En zoals de vrouwen hieronder aangeven, neem initiatief en houd deze. Laat het niet van haar afhangen.

  @ Shadow,

  Ga uit van het goede, juist! Overvloed-concept…

 • Ik wou graag weten wat het betekend als een man een relatie heeft beëindigd bij een vrouw en later de vrouw op momenten lang aanstaart in het cafe met een neutraal gezicht. Ik heb hem ook aangestaard en een vriendelijke blik gegeven of soms vanuit een andere hoek terwijl ik in gesprek is met een ander en hij eerst met zijn rug naar mij toe staat en zijn hoofd even omdraait en mij lang aankijkt. Dat zag ik in de hoeken van mijn ogen maar heb mij niet af laten lijden. De man is niet onvriendelijk naar mij maar vraag mij af wat dit nou is. Hij heeft al een andere vriendin. Waarom deze aanblik?

  groetjes A

 • Ik maak vaak oogcontact met vrouwen op het werk (collega’s). Hoe raar het het ook klinkt sommige hebben al een vriendje en toch kijken ze naar me als ik er ben

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *