Mooie vrouw maakt oogcontactSuccesvol oogcontact met vrouwen maken, hoe? Wat moet je communiceren voor het vrouwen versieren?

Zoals je hopelijk al gezien hebt in een ander artikel: communiceren met oogcontact, je doet het altijd. Zelfs al vermijd je oogcontact met een vrouw, ook dat is communiceren!

In dit artikel krijg je drie praktische tips die maken dat je op een betere manier oogcontact maakt met vrouwen…

Succesvol oogcontact zegt:

 1. Je hebt zelfvertrouwen (als je het hebt, zal je dit hoe dan ook communiceren).
 2. Je houdt van speelsheid.
 3. Je bent nieuwsgierig.

Ik bespreek ze nu alle drie.

#1. Communiceer je zelfvertrouwen door oogcontact met vrouwen

Je weet dat zelfvertrouwen belangrijk is; dat is het zeker bij de eerste ontmoeting. De manier waarop je oogcontact maakt zegt veel over je zelfvertrouwen. Kijk je haar kort aan en verbreek je oogcontact snel, dan komt dit bijna altijd slap over. Dus…

Als je een vrouw aankijkt, kijk dan niet meteen weg; houd even het oogcontact vast! Het straalt zelfvertrouwen uit.

Sommige mannen overdrijven. Zij doen aan ‘wegkijk-wedstrijdjes’; wie het eerst wegkijkt heeft verloren. Dit soort dominantiespelletjes zijn bijna nooit nodig. Als je na een paar seconden oogcontact speels wegkijkt, heb je niets verloren.

#2. Communiceer je speelsheid

In de E-cursus heb ik je al uitgelegd waarom dat zo belangrijk is. Straal je speelsheid uit dan zal het maken en houden van oogcontact alles behalve onbehoorlijk zijn. Sterker nog, vrouwen houden van de aandacht! (Een van de redenen waarom vrouwen zich graag mooi kleden en opmaken.)

#3. Communiceer je nieuwsgierigheid

Weinig mensen zijn zich bewust van het belang van nieuwsgierigheid. Toch is nieuwsgierigheid de entreekaart voor een leuk gesprek.

Met een mentaliteit van nieuwsgierigheid komen er vragen bij je op. Je zult mogelijkheden zien om een gesprek te beginnen. En bovenal, je zult die nieuwsgierigheid ook uitstralen; haar daardoor vanzelf een nieuwsgierige blik toewerpen.

Kijk een vrouw bij het eerste contact niet aan alsof ze een lekker hapje is, daarmee druk je de verkeerde knoppen in en kan ze zich voor je afsluiten. Kijk haar in plaats daarvan, aan vanuit je nieuwsgierigheid!

Wie ben je? Wat vind je leuk? Wat doe je? Houd je van humor? Wat is er allemaal interessant aan jou? Dat zijn de juiste gedachten als je oogcontact maakt. Deze nieuwsgierigheid maakt het eerste (oog)contact oprecht, het maakt jou al gauw onweerstaanbaar om mee te praten.

Kortom, oogcontact stoot vrouwen niet af, zolang het een speelse, zelfverzekerde en nieuwsgierige manier van oogcontact is. Dan spreek je de juiste lichaamstaal met vrouwen…

Wat zijn jouw gedachten hierover, wat wil jij communiceren met het oogcontact met vrouwen? Laat het me weten hieronder.

Gerelateerd:

 • Communiceren met oogcontact (dat doe je altijd!) (44)
  Hoe communiceren met oogcontact? Graag geef ik belangrijke aanwijzingen aan de hand van een ingestuurde vraag. Talloze vragen ontvang ik over vrouwen versieren. Zowel vragen over specifieke situaties met een vrouw als de meer […]
 • Maak contact met een glimlach (Lichaamstaal) (38)
  Dus je wilt contact maken met die aantrekkelijke vrouw? Je kunt met een glimlach ver komen, heel ver... In een ander artikel heb je gezien dat veel oogcontact belangrijk is voor vrouwen, zeker als je haar net hebt […]
 • Veel oogcontact maken met vrouwen, maar niet teveel (14)
  Wat is goede lichaamstaal? Ontspannen, veel oogcontact maken! Ik benadruk dat zoveel mogelijk, omdat het een van de belangrijkste dingen is van lichaamstaal. Ik merk nog steeds dat mannen het belang van oogcontact […]
 • Zonder oogcontact vrouwen aanspreken? (53)
  Kun je zonder oogcontact vrouwen aanspreken? Of is oogcontact een noodzakelijkheid, een must? Deze lezer stelde een belangrijke vraag bij een ander artikel over communiceren met oogcontact: Heey, Zelf heb ik, als ik contact […]
Succesvol oogcontact met vrouwen (3 tips)
Trefwoorden:     

32 reacties op “Succesvol oogcontact met vrouwen (3 tips)

 • Oogcontact is voor mij de meestgebruikte manier van communiceren. In ieder geval in het begin.

  Helaas leven mensen in deze tijd langs elkaar heen. Mp3-spelers zijn niet meer weg te denken en oogcontact wordt vermeden omdat het ‘niet hoort’.

  Met alleen oogcontact kun je al meer zeggen dan duizend woorden…

  Sinds een tijd ken ik het drastische verschil tussen oppervlakkig oogcontact en speels, zelfverzekerd oogcontact.

  Het bied je zoveel meer. Door haar reactie te observeren kun je al veel persoonlijke eigenschappen constateren. Bijvoorbeeld of ze speels en uitdagend is. Of juist dat ze een beetje verlegen en onzeker is.

  Maar daarnaast is het ook gewoon leuk! Het geeft je een kick, je voelt de adrenaline door je lichaam stromen.

  En het maakt de situatie meteen gemakkelijker om haar aan te spreken. Ze heeft immers al interesse in je!

  Matthijs

 • Beste Victor,

  Oogcontact is inderdaad een interessant onderwerp om over te lezen. Wat het tegenwoordig moeilijk maakt is dat (vooral in de zomer) erg veel mensen een zonnebril dragen. Dit belemmert soms het contact en zorgt er soms zelfs voor dat ik helemaal geen zin heb om te flirten.

  Ook ken ik mensen met een loensend oog en vaak vraag ik me af of deze mensen minder succesvol zijn met flirten. Sowieso hebben ze (vooral in hun pubertijd) minder zelfvertrouwen. Zouden die personen als zij zelfvertrouwen uitstralen net zo veel kans maken tijdens het flirten? Wat is jou mening daarover?

  mvg,

  P uit Hengelo

 • Oogcontact is inderdaad belangrijk en zeer interessant, maar wat moet je doen als iemand van jouw wegkijkt? Misschien is ze verlegen, wil ze je niet hebben of heeft ze een gebrek aan zelfvertrouwen? Kun je aan andere dingen opmaken of het een van die drie is?

  Groeten Sander

 • Oogcontact.

  Goede tips tot nu toe. Kijk wel eens iets te snel weg en dan vraag ik me eigenlijk af waarom ik dit doe. Ik weet als je het goed doet dat je een vrouw kan laten smelten. Toen ik een keer in de stad was keek een meisje me aan. Ongelooflijk! Me hart begon te bonken en werd helemaal uit z’n verband gerukt.

  Groeten,
  Stefan

 • @ Pieter.

  Een zonnebril is inderdaad minder. Maar kijk haar aan alsof ze geen zonnebril op heeft. Daarna geef je met handgebaren aan dat ze haar zonnebril af moet doen. Doet ze dat, leuk. Zo niet, geeft niet. Begrijpt ze je handsignalen niet, dan is dat een reden om op haar af te stappen…

  Een loensend oog kan misschien onhandig zijn. Maar ik heb een vrouw gekend met een loensend oog en ze was een fantastische flirt. Meerdere mannen liepen achter haar aan…

  @ Sander.

  Ja, je kunt veel opmaken op grond van haar gedrag en de omgeving. Maar probeer niet teveel haar te lezen; behalve als het echt duidelijk is dat ze niet open staat, kan je haar gewoon aanspreken.

  @ Stefan.

  Ja, oogcontact kan veel met je doen. Oogcontact is spannend en dan kan je de neiging krijgen om weg te kijken. Gebruik je zelfbeheersing om dat toch niet te snel te doen. Of nog beter, gebruik je speelsheid en nieuwsgierigheid zodat oogcontact prettiger wordt. (Het verandert de betekenis van oogcontact.)

 • Ik ben altijd een beetje bang dat ik met oogcontact stalkerig overkom. Dan durf ik niet meer haar met mijn gezicht te stalken en kijk ik weg. Inderdaad is je speelsheid en nieuwsgierigheid gebruiken een idee om het weg kijken te verminderen. Maar hoe kom ik er achter of een vrouw mijn blik waardeert of er niet zo van gediend is ? (Behalve dan dat zijzelf misschien wegkijkt of is dat ook het antwoord?)

 • Ik vind oogcontact als interresse-peiler héél onbetrouwbaar. Knappe vrouwen kijken gewoon meteen weer weg omdat ze elke dag blikken krijgen. Vrouwen die geen blikken gewend zijn worden er ongemakkelijk van. En als een vrouw af en toe nog eens terugkijkt dan zegt dat helemaal niets. In veel gevallen kijkt ze gewoon terug om te zien ‘of jij nog kijkt’. Dat doe ik zelf ook met een vrouw die naar mij kijkt, ook al heb ik verder geen interresse in haar. Alles op een rijtje ben ik met vrouwen die ik aansprak na oogcontact niet succesvoller geweest dan met degenen die ik aansprak zonder oogcontact. En daar is m.i. een goede reden voor:

  Als je een vrouw aanspreekt nadat ze jou oogcontact heeft gegeven ben je al een deel van het initiatief kwijt. De vrouw kan het gevoel krijgen dat ze je moest aanmoedigen.

  Bovendien heeft dat gedoe over oogcontact de neiging om je passief te maken. Je gaat zitten ‘wachten’ of ‘proberen’. Mijn regel blijft: “Geen excuus nodig om een vrouw aan te spreken. Gewoon binnen langs de voordeur.”

 • @ Tony,

  Zolang je niet gaat staren en vrouwen niet achtervolgt, ben je niet aan het stalken. Voor de rest mag je veronderstellen dat de aandacht die je vrouwen geeft gewaardeerd wordt. Als een vrouw werkelijk niet gediend is van je oogcontact, dan zal ze je niet meer aankijken.

  Waar komt je angst voor stalken eigenlijk vandaan? Het kan goed zijn om dat eens na te gaan; je kunt je angst loslaten.

  @ Philippe,

  Je hoeft zeker niet eerst oogcontact te hebben met een vrouw voordat je haar aanspreekt. Helemaal mee eens. Daar heb ik trouwens over geschreven:

  http://www.aantrekkingskracht.com/zonder-oogcontact

  Iets anders is, dat ik vind dat je de kwestie ‘oogcontact’ volledig dood analyseert op grond van je eigen ervaring en interpretaties. Je komt op die manier tot een aantal generalisaties waar ik het niet mee eens ben.

 • @ Victor

  De laatste tijd heb ik nawelijks moeite om het oogcontact te maken en vast te houden.
  Ik heb de effectieve oefeningen voldoende veel gedaan, alleen heb ik af en toe het gevoel dat ik te lang oogcontact maak. Heb er dus absoluut geen moeite meer mee.

  Is het wel verstandig om constante oogcontact te maken, als je bijvoorbeeld aan het praten bent en je staat tegen over elkaar?

  of kun je het beter afwisselen met even enkele seconde non-chalant naar wat anders te kijken en vervolgens weer 3,4,5 seconde oogcontact houden?

  Natuurlijk hangt het veel van de situatie af, maar kun je hier een advies over geven?

 • @ Rachid,

  Teveel van het goede is ook niet goed 🙂

  Maak niet constant oogcontact tijdens een gesprek. Het is beter om het te matigen. Als zij spreekt kijk je haar aan zodat ze weet dat je haar verstaat. En als jij spreekt houd je je bezig met wat je onder woorden wil brengen; je kijkt haar aan maar kijkt ook af en toe weg.

  Je zult zien dat het op een natuurlijke manier verloopt als je in plaats van tegen over elkaar meer naast elkaar gaat staan…

  Je hebt de laatste tijd dus veel oogcontact-oefeningen gedaan? Dat is voldoende, houd je voorlopig niet meer bewust bezig met oogcontact. Goed oogcontact zonder overdrijven is dan als het ware geïntegreerd in je algemene doen en laten…

 • He, de ogen… hmm, ik ben het met meerdere eens, niet te veel, niet te lang. Het hangt naar mijn mening ook van af van de vrouw zelf. Je merkt snel genoeg dat ze het leuk vindt. Als ze niet meespeelt dan kun je je af vragen, wil ik wel een saaie chick? De context kun je ook nooit weten en heeft niks met jou te maken. Misschien is haar oma wel net opgenomen in het ziekenhuis.

  Maar ik ben wel van mening, als je intiem aan het communiceren bent, bijvoorbeeld met seksuele metaforen, dat je dan absoluut intens in haar ogen blijft staren. Hierdoor trek je haar als het ware in een soort lichte trance, hierdoor komen je woorden direct op de juiste plaats en kan ze niets anders doen dan fantaseren over jou en je woorden.

  Maar dat is mijn mening, wat denken jullie?
  Ervaringen?

 • Hallo E.R.

  Precies! je kunt niet weten wat er aan de hand is…

  Staren of vlug kijken? Ik denk dat we niet voor elke situatie kunnen beslissen van: nu kijk ik 3 seconde en straks gewoon even vlug. Je bent dan te veel met je zelf bezig. Beter is het om haar aan te kijken wanneer jij dat wilt nodig vindt…

  Leef in overvloed… maak je geen zorgen over hoe zij denkt :-))

  Vroeger keek ik met de intentie om gewoon in contact te staan met haar, maar nu kijk ik met de intentie om bijvoorbeeld:
  1. Te kijken hoe voelt zij zich?
  2. Meent ze wat ze zegt?
  3. Wat is de achterliggende gedachten van wat ze nu zegt?

 • Hoi

  Ik kijk altijd enorm uit naar het uitgaan met mijn vrienden. We gaan meestal om de week en meestal ook naar dezelfde tent. Bijna altijd is het stervensdruk en gezellig. Na afloop een voldaan gevoel.

  Bijna een maand niet geweest tot afgelopen zaterdag. 4 weken terug stevig oogcontact gehad met een meisje. Ze stond een paar meter verderop. Uurtje later stond ze naast mij en mijn vrienden en ging ze een beetje uitdagend dansen. Dat duurde vrij kort. Ik baalde aan het eind van de avond wel dat ik haar niet had aangesproken want ik vond haar vrij interessant.

  Zaterdagavond weer geweest met zelfde vrienden in het zelfde danscafé. En ja hoor ik zag haar weer en herkende haar meteen. Geen idee of ze mij overigens nog herkende. Die vriend met wie ik was kon haar blijkbaar niet meer herinneren want toen ze voor ons langs liep sprak hij haar aan. Zij en haar vriendin bleven toen wel de hele avond een beetje bij ons in de buurt maar echt goed oogcontact had ik afgelopen zaterdag niet met haar.

  Aan het einde van de avond pakten die vriend van me en ik onze jassen en wilden we nog even de mensen met wie we gepraat hadden die avond gedag zeggen. Die vriend van me loopt ook op het meisje en haar vriendin af en zegt iets in de trend van tot de volgende keer. Ik liep achter hem aan maar net op dat moment werd ik op mijn rug getikt. En ja hoor het was het meisje. Ze keek me aan en zei niks terwijl ik met mijn jas in mijn handen stond maar het enige wat ik uit verbazing kon zeggen was doei en ik liep weg.

  Nu weet ik niet of ze me herkende of dat ze nog geïnteresseerd is. In ieder geval wel vreemd dat ondanks dat we weer niet gepraat hadden ze toch nog een soort van reactie van me wilde zien. Net nu ik haar mooie ogen probeerde te vergeten.

  Ik vind het gewoon moeilijk om er op af te stappen dat terwijl die vriend van me er totaal geen moeite mee heeft. Achteraf voel ik me dus echt klote daardoor. Moet ik het gewoon vergeten? Moet ik mijn verwachtingen verlagen van een uitgaansavond? Dit is al de 2e keer dat ik dit gevoel heb.

 • @ Maarten

  Waarom gaan vrouwen uit? Niet alle vrouwen jammer genoeg om mannen te versieren. Nee totaal niet. Vrouwen gaan uit om dezelfde reden als ons… Plezier maken en eventueel vrijblijvend contact krijgen met mannen (vrouwen stappen eenmaal niet makkelijk op een man af namelijk). Dit doet ze door middel van flirten en hopelijk kom je gewoon naar haar toe voor een luchtig gesprekje. Vaak is het probleem dat je jezelf saboteert om op haar af te stappen, al zijn de signalen nog zo overduidelijk dat ze jou bedoelt. Met andere woorden, de kans dat ze nog met jou contact wil maken is erg klein omdat je het de eerste keer al niet hebt geprobeerd. Deze eerste keer zag ze het als een belediging dat je geen contact zocht. Maar de 2de keer las ik iets positiefs, ze kwam naar jou toe. Hier kan ik uit opmaken dat ze je echt wel leuk vond, want anders had ze echt niet de moeite genomen vanwege de eerste keer om nog op jou af te stappen…

  Weet je wat je moet doen de volgende keer? Stap op haar af zeg hoi, en zeg gewoon eerlijk dat je wat verlegen bent, maar dat haar spontane schouderklop je over de rand heb geduwd om op haar af te stappen!! Probeer haar interesses te vinden, vrouwen praten graag over zichzelf en hun bezigheden, wees nieuwsgierig.
  Vraag hoe ze heet (erg belangrijk en onthoud haar naam ook).
  Wat ze vandaag heeft gedaan (zo ontdek je haar hobby’s).
  Vraag waar ze vandaan komt (zo koppel je haar naam aan een plaats).

  Als ze zegt bijvoorbeeld: “Ik ben even in de stad geweest en heb nog even op stal m’n paard geborsteld”, heb je alweer twee woorden waar je op verder kan borduren. Namelijk:
  DE STAD: zoals welke stad was ze? En wat heeft ze gekocht? Welke winkels vind ze leuk? En welke kledingstuk heeft ze?
  EN PAARD: wat voor paard rijdt ze, lijkt hij bijvoorbeeld op black beauty? Wat doet ze met dat paard, mennen (achter een kar) of solorijden, springen of misschien behendigheid? Hoe heet het paard? Enz, op elke vraag krijg je informatie… Wees nieuwsgierig en vraag haar oren van haar kop, ze zal met alle plezier met je willen praten over zichzelf (wie nu niet). Je zal merken dat ze ook aan jou vragen stelt. Ontwijk deze vragen met korte antwoorden, dit houd je een mysterieus… En bij elke vraag die ze stelt kun je het positief inschatten dat ze je beter wil leren kennen namelijk.

  Succes
  Ps: vergeet haar nummer niet te vragen he!

 • @ mick

  Bedankt voor je reactie maar 1 ding klopt niet helemaal:

  ‘Maar de 2de keer las ik iets positiefs, ze kwam naar jou toe’

  Dit klopt niet. Ze liep niet op mij af om op mijn rug te tikken maar ik liep met die vriend langs haar toen we naar de uitgang liepen. Nadat hij haar gedag had gezegd tikte ze mij aan voordat ik achter hem aan kon lopen.

 • @ Maarten

  Je had eigenlijk de 1e dag dat je haar zag al op haar af moeten stappen. Gewoon uit nieuwsgierigheid bijv hoe klinkt haar stem? hou het lekker luchtig ze stond al met je te flirten!!!

 • @ Roy,

  Ik ben op zich niet eens bang om te openen, maar als ze een paar meter van je vandaan staat en je moet daarheen lopen terwijl zij denkt van: ‘daar komt ie’ vind ik een stuk enger. Ik denk dat als ik haar nog een keer zie, ik een beetje bij haar in de buurt blijf. En als ze vlak naast me staat ik nog een keer oogcontact zoek en haar dan aanspreek. Dat lijkt me een stuk minder eng.

 • @ Maarten

  Vrouwen vinden het leuk als mannen op hen afstappen. Je maakt een klassieke fout (zelfsabotage) draai dit zinnetje nou is om : zij denkt van: ‘daar komt ie’ vind ik een stuk enger. Ze kan juist denken daar komt ie !!! 🙂 (ze zal blij zijn dat die leuke man naar haar toe komt) of je kan zelfs denken: zij mag van geluk spreken dat ik naar haar toe kom om een praatje te maken. Immers je bent nieuwsgierig naar haar.

  Wat ik probeer te zeggen is je straalt hierbij een hoop zelfvertrouwen uit en je pakt gelijk op deze manier de leiding. Hierdoor wordt het veroveren een stuk gemakkelijker voor je.

  Twijfel de volgende keer niet en loop op iemand af ook al staat ze aan de andere kant van de zaal. Afwachten komt vaak over als slap een vrouw zoekt een zelfvertrouwde man. Die man ben jij dus!

 • Ik heb nog een andere vraag nu ik toch bezig ben 😛

  Ik had ook oogcontact met een ander meisje. We keken elkaar recht aan op 2 meter afstand maar ze keek niet echt vrolijk maar ook niet boos ofzo. Het was volgens mij niet zo dat ik het eerst naar haar keek maar dat zij eerst naar mij keek omdat ik daarvoor een beetje in de rondte aan het kijken was en toen ik opeens voor me keek stond ze naar me te kijken. Toen hield ik haar blik een seconde of 4 vast en keek weer weg. Normaal durf ik echt niet zo lang te blijven kijken maar bij haar vond ik het niet eng.

  Even later gingen zij en haar 2 vriendinnen nog iets dichter bij me in de buurt dansen (ongeveer een meter afstand) maar uiteindelijk ging het niet verder dan dat. Wat is de beste indirecte reactie op zulk oogcontact? Knipoog of glimlach? Of iets anders.

 • @ Maarten

  je had kunnen glimlachen dit geef een teken. Een zelfverzekerde blik en een glimlach doet wonderen. En je had gewoon op haar kunnen afstappen uit nieuwsgierigheid, een praatje gaat niemand dood aan.
  Hoe keek je eigenlijk weg? je kan dit doen door op een speelse manier weg te kijken het is tenslotte geen staar wedstrijd.

 • @ Roy Op een gegeven moment liepen er 2 mensen voor mij en haar langs en toen was het over met het oogcontact. Denk dat we allebei tegelijkertijd weg keken. Dus ik had eigenlijk geen tijd om te glimlachen of mijn glas te heffen ofzo iets.

 • het blijft me maar niet goed lukken. ik zet een leuke ontspannen glimlach op probeer zelfs mijn ogen te laten twinkelen maar ik houd de ander haar ogen maar 1-2 seconden vast, en ik weet niet of ik het goed doe. meestal kijkt zij ook eerst weg. hoe moet ik het doen en hoe weet ik dat ik het goed doe?

  hebben jullie misschien voorbeelden, zoals foto’s of films?

 • @ vdw

  Ik had er in begin erlast mee en nu kijk ik recht in hun ogen totdat zij wegkijken van verlegenheid. Het is oefenen en blijven oefenen, op den duur zal ze zich afvragen wie is die kerel, wat soms op positieve reacties uitlokt. Bij sommige zal hun blik veel langer duren als dat zo is zo rap mogelijk haar aanspreken of je laat een onbenutte kans laten liggen.

  @ victor

  Ik merk wel de laatste tijd met dat oogcontact, aanspreken gesprekje vlot verloopt. Maar wat me tegenvalt is dat wederzijdse intresse, dat valt me momenteel tegen. Ik kan bijvoorbeeld zeer vrolijk en speels zijn zonder verstoord te worden maar dan komt er een lichte twijfel van wilt zij me wel? Ik weet wel dat 3op 10 dat open staan maar ik heb het nietdoor of dat er een paar zijn die werkelijk geintresseerd zijn in me of niet.

  Sinds dat jj had geantwoord mijn email ben ik nog een sprong naar voren gegaan. Ik bewandel paden dat ik nooit zou doen ervoor, zo zelfverzekerd, die af en toe een meisje/vrouw hard plaagt. Ik ontbreek nog iets om verovering voort te zetten. Ook al mag ik single zijn, ik heb eindelijk een vervuld leven zonder liefde zonder te hoeven storen waarom ik nog steeds alleen ben. Een soort van touch dat doorslaggevend is voor verdere verovering. Ik zal dit op mijn eigen steken voor het compleet doelloos te wezen.

 • door dit soort dingen wordt ik gewoon blij om met het ov te gaan. ik heb meegemaakt dat meiden dit bij mij deden, verlamde helemaal, verdronk in hun ogen echt fantastisch. maar die meiden kijken eerst weg, is dat erg? is het niet de bedoeling dat ik eerst weg kijk?

  het was dus een open houding, een ontspannen glimlach en wenkbrauwen een beetje opgetrokken? heb echt een leuke meid gezien en ik wil dus snel succes 😀 daarnaast hoe merk ik dat ik het goed gedaan heb?

 • dank je victor! door jouw tips heb ik dit weekend 2 meiden kunnen versieren 😀 ik ben ook door wezen oefenen met oogcontact en ik krijg steeds meer leuke en zelfs een beetje dirty glimlachen. ik moet toegeven dat ik dat laatste niet had verwacht maar het vleid me wel 😀
  oogcontact is echt hardstikke leuk, ik kreeg dit weekend constant te horen dat ik pretoogjes had 😀 daarnaast heb ik de knipoog ook geoefend wat ook goed blijkt te vallen

  ik wou je hierbij dus nog bedanken victor 😀

 • Ben sinds kort weer begonnen met flirten enzo. Na lange tijd van sociale inactiviteit toch maar weer de draad opgepakt. Ik wil namelijk beter worden met vrouwen en er ook echt voor gaan!

  Vandaag bewust oogcontact gezocht met vrouwen en had met een meisje in de supermarkt zeker 2 seconden oogcontact en dat gaf best wel een kick want normaal gesproken merk ik mooie en aantrekkelijke vrouwen niet eens op, leefde een beetje in mijn eigen wereld zeg maar.

  Maar dit geeft me weer goede moed en wil me hierin nog veel verder ontwikkelen omdat ik het echt een leuke uitdaging vind! Heb nog geen babbel gehad want probeer me eerst weer bewust te worden van de omgeving (leuke vrouwen) waar ik eerst dus totaal niet op lette! Alleen dit al zorgt ervoor dat je houding anders (open in plaats van gesloten) is en je eigenlijk bewust mensen aankijkt wat al best wel een kick geeft! Zo zag ik een meisje in de stad (een beetje in zichzelf) lopen terwijl ze met het hoofd licht maar beneden een zebrapad over stak en ook hieruit kun je veel opmaken qua stemming of karakter iets waar ik me eerst nauwelijks mee bezig hield.

  Dit zijn denk ik ook de meest geschikte personen om een gesprek mee aan te gaan, niet te hoog gegrepen meteen omdat je instinctief weet dat ze waarschijnlijk onzeker of verlegen is en jij daar zodoende op in kunt spelen en langzaam en heel gemoedelijk en in ongedwongen sfeer een praatje kunt maken, want ze zal er vast en zeker voor open staan want je helpt niet alleen jezelf sociaal groeien maar ook haar!

  Zo als je ziet weet ik wel aardig hoe het werkt, heb van nature ook wel humor en kan goed verhalen vertellen dus potentie is er zeker, maar probeer mezelf naar een nieuw niveau te tillen zodat ik echt het punt bereik waar de meeste mensen me zouden plaatsen, helaas moet ik mezelf weer een soort van terug weten te vinden want heb een leven geleid van bijna geen sociaal leven en was daarbij verslaafd aan internet en videogames omdat ik toen in die tijd bij elke tegenslag of gewoon in het algemeen als ik het moeilijk had behoefte had om de

 • he hallo mooie site dit ik probeer meer te begrijpen van flirten
  want eerlijk gezegt heb ik er wel moeite mee soms vang ik de sinalen niet op
  en anders om dat het niet ondvangen wordt erg vervelend maar we geven niet op
  wat ik ook erg jammer vindt in de zomer tijden is dat die vrouwen altijd zon grote zonnebril op hebben
  ken ik ze toch niet aan kijken

 • Sinds dat ik begin te vorderen hierin is dit wel echt belangrijk als basis. Ik heb het nog onlangs uitgetest.
  Ik stond er nog van mijn eigen op te kijken hoe ik dit zelf gedaan had, ik had nood aan ontspanning na een intensieve vakantiewerkdag( het was alsof je getraind werd voor the olympic games maar dan iets zachter).

  Ik ging naar een speelgoedwinkel waar ze ook multimedia spullen hebben staan. Ik zocht mijn ding eruit en ik keek nog wat rond voor andere spelletjes. Ik ging naar de kassa, ik zag direct wauw, een felle kassierster en haar kassa stond niemand aan te schuiven. Ik sprak ze aan, met een goeieavond.en zij zegt het weer.

  Ik stond er aan de kassa, beetje verwonderd te kijken en toch een brede glimlach opgezet. Ik gaf mijn nieuwe headset aan haar, ze bekeek dat ding alsof ze af vroeg : Wat is me dat voor een ding? Ik kon het zo aflezen van haar gezicht. Ik betaalde, ik zei nog dat mijne vorige versleten was na aantal jaar gebruik. Toen stond ik daar eventjes te denken maar ik gebruikte een affermatie om mijn eigen nog wat kracht te geven ( ik had er ver geen meer over, kwas doodop). Toen sprong mijn creatieve geest aan en ik zei letterlijk : Dat is nu mijn dingen om mee te spelen. Ohja, jij zal met andere speelgoed spelen. Ik deed dat met een grote glimlach en een soort ondeugende toontje. Toen begon ze letterlijk hardop te lachen. Ik zeg in mijn eigen, daar ga ik weer met mijne humor. En achteraf bekeken was dit geniaal, dit zeggen terwijl je in een speelgoedwinkel staat maakt het nog grappiger.

  Ik had zelf gedurfd om dit te zeggen, normaal zeg ik nooit zulke dingen en dat bij een jongedame van rond mijne leeftijd, denk een jaar jonger. Mijn zelfvertrouwen is helemaal waar het hoort, ook al was dit zeer speels gespeeld. Met eenvoudige oogcontact van circa 10 seconden en brede glimlach, ook al was ik nog een beetje vuil van het werk, kon geen kwaad.

  Zoals victor in puntje 3 zegt, ik besefte ni eens dat zij voor een zeer lekkere ‘hapje” is. Ik ben dan pas de dag erna eens stiekem gaan kijken, slank lichaam met alles erop en eraan.
  Ik denk dat ik stilletjes aan op weg ben naar de weg van succes met vrouwen 😀

  Het enige nadeel wat ik niet deed, was haar naam en nummer vragen, iets dat ik me echt beklaag, op zich is het wel een uitstekende ervaring maar zoiets te vragen toont nog gebrek aan me. Toch sta ik veel verder dan ik had verwacht maar mijn geremdheid is nog te groot …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *