Vrouw maakt veel oogcontact door gat in muurWat is goede lichaamstaal? Ontspannen, veel oogcontact maken! Ik benadruk dat zoveel mogelijk, omdat het een van de belangrijkste dingen is van lichaamstaal.

Ik merk nog steeds dat mannen het belang van oogcontact onderschatten. Ze richten zich voornamelijk op de ‘perfecte openingszin’, een of andere versiertruc of zogenaamd hoogstaande versiertechniek.

Gevolg: ze blijven worstelen met het contact maken met vrouwen. Zonde…

Volg je mijn blog al een tijdje? Dan heb je gezien dat de juiste lichaamstaal begint met de intentie om contact te maken, persoonlijk contact. Je lichaamstaal verbeteren in de hoop jezelf beter te kunnen bewijzen is dus uit den boze.

Houd dat in het achterhoofd als je je lichaamstaal wilt verbeteren.

Weinig oogcontact communiceert het verkeerde

Oogcontact is niet noodzakelijk voordat je vrouwen aanspreekt. Maar op het moment dat je een vrouw aanspreekt is het dat juist wel.

Te weinig oogcontact kan communiceren dat:

 • je weinig zelfvertrouwen hebt
 • je de ander niet vertrouwt
 • je geen interesse hebt in wat de ander zegt
 • je geen enkele autoriteit hebt

En zoals je al hebt gezien in het artikel ‘lichaamstaal en openingszin gaan samen’, te weinig oogcontact maakt dat je openingszin slecht uit de verf komt. Daarom is bijvoorbeeld een trendy zonnebril dragen, waarbij je ogen dus zijn verborgen, geen aanrader tijdens het vrouwen aanspreken…

Maak dus voldoende oogcontact

Door goed oogcontact te maken geef je haar het gevoel dat ze je kan vertrouwen. Zo help je haar zich te openen voor jou en het zorgt tevens dat er een band kan ontstaan. Maar overdrijf niet door haar strak aan te staren, dat geeft haar de kriebels.

Over het algemeen is het goed als je tweederde van de tijd oogcontact met haar maakt. Dat betekent niet dat je 7 minuten haar blijft aanstaren en 3 minuten wegkijkt.

Beter: houd ongeveer 7 seconden oogcontact en daarna kijk je even weg.

Let op, je hoeft niet te tellen om dit goed aan te pakken. Het is al voldoende als je bewust oogcontact maakt en af en toe even wegkijkt. Zo houd je je lichaamstaal natuurlijk en wordt het geen moeilijke opgave…

De opdracht voor komende week: wees je bewust of en in hoeverre je oogcontact maakt met mensen. En doe je best om iets meer oogcontact te maken en iets langer. Ontdek wat er gebeurd…

Laat me weten hoe het met je gaat! Stel eventueel je vragen over oogcontact of een ander aspect van non-verbale communicatie. Plaats je reactie hieronder.

Gerelateerd:

 • Zonder oogcontact vrouwen aanspreken? (53)
  Kun je zonder oogcontact vrouwen aanspreken? Of is oogcontact een noodzakelijkheid, een must? Deze lezer stelde een belangrijke vraag bij een ander artikel over communiceren met oogcontact: Heey, Zelf heb ik, als ik contact […]
 • Succesvol oogcontact met vrouwen (3 tips) (32)
  Succesvol oogcontact met vrouwen maken, hoe? Wat moet je communiceren voor het vrouwen versieren? Zoals je hopelijk al gezien hebt in een ander artikel: communiceren met oogcontact, je doet het altijd. Zelfs al vermijd je […]
 • Maak contact met een glimlach (Lichaamstaal) (38)
  Dus je wilt contact maken met die aantrekkelijke vrouw? Je kunt met een glimlach ver komen, heel ver... In een ander artikel heb je gezien dat veel oogcontact belangrijk is voor vrouwen, zeker als je haar net hebt […]
 • Communiceren met oogcontact (dat doe je altijd!) (44)
  Hoe communiceren met oogcontact? Graag geef ik belangrijke aanwijzingen aan de hand van een ingestuurde vraag. Talloze vragen ontvang ik over vrouwen versieren. Zowel vragen over specifieke situaties met een vrouw als de meer […]
Veel oogcontact maken met vrouwen, maar niet teveel
Trefwoorden:

14 reacties op “Veel oogcontact maken met vrouwen, maar niet teveel

 • Oogcontact houden was vroeger voor mij een probleem. De oefeningen in het e-book van ijsbreker hebben me een eind op weg geholpen.

  Oogcontact vind ik het makkelijkst als ik nieuwsgierig naar iemand ben, of als ik weet wat ik precies ga zeggen en waar ik het over wil hebben. Het geeft me een zekerder gevoel.

  Trouwens, ik zat de afgelopen week na te denken over het stimuleren van de emoties van een vrouw. Net zoals de oefening van de cliffhanger moest ik me eerst de gevoelens van de knagende nieuwsgierigheid voorstellen zodat ik het beter kan toepassen. Ik vraag me voor het stimuleren van de emoties af, welke soorten (positieve) emoties bestaan er allemaal? Kan Victor hier een goede beschrijving van geven?

  Zelf dacht ik aan de volgende positieve emoties:
  Verbazing (tegendraadstechniek), nieuwsgierigheid (cliffhanger), lachen (humor)

 • @ Milan,

  Je kunt een opsomming maken van allerlei soorten emoties. Emotietheorieën, bij behorende neurotransmitters, primaire en secundaire emoties, etc.

  Maar ik houd het in dit geval eenvoudig. De vier B’s: Bang, boos, bedroefd en blij. We gaan natuurlijk voor blijdschap 😉

  Misschien dat ik er een andere keer over blog want omgaan met (haar) emoties is belangrijk voor een goed liefdesleven.

 • Als ik door een mooie dame word geholpen in een winkel of bar probeer ik haar altijd goed aan te kijken. Meestal heeft dit wel een positief effect.
  Laatst had ik wat besteld keek haar goed aan toen ze mij wat vroeg. Ik ging zitten aan een tafeltje en toen ik klaar was en weer richting de bar kwam lopen liep ze haar haar goed te doen toen ik aan kwam lopen. Ze haalde het voor haar ogen weg en naar achteren. Misschien zie ik spoken en stelde het niks voor maar het leek een positief effect te hebben om vrouwen goed en doordringen aan te kijken. Ik heb ergens gelezen dat je ze het best diep in hun linkeroog moet aan kijken (voor jou rechts als je tegenover haar staat). Daar schijnen vrouwen extra gevoelig voor te zijn.

 • Ik houd meestal de stelregel aan: wanneer zij praat kijk je haar aan, als jij praat kijk je haar af en toe aan kom de aandacht vast te houden.
  Ik staar niet naar haar ogen, (meestal kijkt ze tijdens het praten toch weg). Blijf ze mijn kant op kijken dan kijk ik NIET weg (zoals hierboven beschreven), maar dan kijk naar de mond en vervolgens weer naar de ogen. Dan vind ik een wat betere manier om oogcontact te verbreken dan door weg te kijken, want je wekt de indruk nog steeds geinteresseerd in haar te zijn.
  Ojaa, kijk nooit naar een vrouw dr voorhoofd tussen het oogcontact in.

 • Hoi,

  Ik ben net een lang weekend in Berlijn geweest. Het was lekker weer en ik had leuke kerels om me heen. We hebben veel gefeest en het was echt te gek. Ik merkte als we over straat liepen we door het plezier wat we uitstraalden veel vrouwen aantrokken. Veel van die praat-met-me blikken. Ik had denk ik een volledig ontspannen blik met pretogen, omdat ik het enorm naar mijn had. Daarmee had ik ook enorm veel sjans.

  Nu loop ik weer in Nederland rond en zit ik gelijk in een andere vibe—minder sjans. Ik denk dat een beetje een ondeugende/pret uitstraling perfect is om interesse bij vrouwen te wekken.

  Ik zoek vaak oogcontact, omdat ik het leuk vind om te flirten. Wat ik wel vaak heb is dat meisjes dit terugdoen maar dat het dan alleen maar blijft bij elkaar een beetje aankijken. En daar heb ik soms zelfs een beetje een naar gevoel bij. Het lijkt me sterker om even te zwaaien, hallo zeggen, lachen of is dit weer teveel??

  Gr.
  Gijs

 • Lichaamstaal en non verbale communicatie vind ik zelf persoonlijk een heel moeilijk onderwerp. Ik heb laatst via internet een vrouw leren kennen. Toen ze vroeg of ze een foto van mij mocht zien heb ik die haar gestuurd. Als reactie kreeg ik te horen dat ik weinig zelfvertrouwen uit straal. kan ik iets doen met deze kritiek? Ik voel dat ik er iets mee moet doen namelijk.

 • @ Maarten,

  Oogcontact maken is inderdaad goed, al hoeft het geen ‘doordringend aankijken’ te zijn. Hard staren kan juist angst oproepen. Het gaat om de bewuste, aandachtige blik, dat is uitstekend.

  @ Tom,

  Goed gezegd!

  @ Gijs,

  Natuurlijk, zwaai, zeg hallo en lach. Jij kunt de vibe bepalen, dat hoef je niet te laten afhangen van de omgeving. Geef het oogcontact de juiste betekenis. In plaats van: “ik zie je” waarbij het onduidelijk is wat er bedoeld wordt, communiceer je luid en duidelijk dat je met haar wilt flirten.

  @ Vincent,

  Zorg dat je een betere foto van jezelf aan je internet contacten toont.

  Volgens mij heb je bij een ander artikel aangegeven dat je blind bent? Klopt dat? In dat geval, laat een goede vriendin een paar goede foto’s voor je uitkiezen waarbij je ook zelfvertrouwen uitstraalt. Zo nodig laat je een paar extra foto’s maken…

 • Gister las ik in een magazine:
  Als je heel veel oogcontact maakt, duid dat op zoeken naar bevestiging. Je wil bevestigd hebben of je verhaal goed over komt, of de ander je wel gelooft. Dat zorgt ervoor dat je minder aantrekkelijk en onzekerder overkomt. Victor, hoe zit dit? Fabel of werkelijkheid?

  Ik vind iemand die mij echt veel aankijkt ook een beetje eng 😀
  Greetz

 • Afgelopen maanden heb ik ontzettend veel oogcontact gemaakt, puur op flirt gericht. Na mijn eerdere pogingen van gedragsveranderingen van pure badass, player en whatever je ook moet zijn om toch succes te gaan rapen. Zelfs dat heeft me geen succes opgeleverd, ipv van dat gedrag te vertonen ben ik er simpelweg mee gestopt. Frustratie begint stilletjes aan op te bouwen…

  Ik weet dat oogcontact een cruciale rol speelt bij het verleiden. Mijn zelfvertrouwen is de hoogte ingegaan, beschik nog veel meer als voorheen. Puur dat je aandurft om oogcontact te maken. Ik heb zelfs een regel voor mijn eigen geschreven. Een begrenzing om te voorkomen dat ik weeral een aan zit om toch proberen te verleiden dat veel langer duurt dan nodig is. Ik geef nu per dame maximum 14 dagen, als er dan niets van komt, dan is het brute pech voor haar, ik verbreek het contact. Ik heb al veel tijd en energie kwijt gespeeld aan dames waarbij je toch in de friendzone komt. Soit, mijn deadline nadert toch ( eind juni) en dan stop ik met het gehele vrouwveroveren. Te trouw om zoiets voor elkaar te krijgen. Loyaal zijn heeft zijn voor en nadelen. Nadelen zoals veel minder succes in de liefde. Ik wijk hier af.

  Non verbaal gedrag bepaalt plusminus 70% van de verovering. Ik vraag me dus af, wat zijn de geavanceerde technieken om nog beter grip te hebben op verdere verloop van een verovering? ( bedoeld om het maximale uit mijn eigen te krijgen)

  1. Beste Andy,

   Na mijn eerdere pogingen van gedragsveranderingen van pure badass, player en whatever je ook moet zijn om toch succes te gaan rapen.

   Dat is niet wat ik adviseer.

   Zelfs dat heeft me geen succes opgeleverd,

   Verbaast mij niets.

   Ik geef nu per dame maximum 14 dagen, als er dan niets van komt, dan is het brute pech voor haar, ik verbreek het contact.

   Dat mag je natuurlijk voor jezelf besluiten.

   Richt je je op een enkele dame per 14 dagen?

   Ik heb al veel tijd en energie kwijt gespeeld aan dames waarbij je toch in de friendzone komt.

   Je kunt het zien als tijd- en energieverspilling. Of je ziet het als een moment in het ontwikkelingsproces.

   Dat laatste hoort bij het toepassen van het Overvloed-concept.

   Je hebt voor jezelf een deadline bepaald wat betreft het vinden van een vaste partner? Een tijdelijke bedpartner? Een afspraakje? Geen idee.

   Sowieso zet je jezelf op deze manier extra onder druk. En ja, dat voelen vrouwen al dan niet bewust aan. Je maakt het jezelf extra moeilijk…

   Non verbaal gedrag bepaalt plusminus 70% van de verovering. Ik vraag me dus af, wat zijn de geavanceerde technieken om nog beter grip te hebben op verdere verloop van een verovering? ( bedoeld om het maximale uit mijn eigen te krijgen)

   Je hebt geen ‘geavanceerde technieken’ nodig. Met die insteek lijkt het net alsof je vrouwen tegen hun zin moet overhalen om ook maar iets te beginnen… Die mentaliteit/overtuiging jaagt vrouwen weg, ongeacht wat je doet!

   Daarbij, hoe meer geavanceerd, hoe meer tijd en energie je nodig hebt om deze onder de knie te krijgen. De tijd vliegt, het is al bijna eind juni.

   In plaats van het proberen af te dwingen, door bijvoorbeeld de juni-deadline en de 14-dagen-deadlines… is de relaxte aanpak veel beter. Op zijn minst voor je levenskwaliteit.

 • Levenskwaliteit…daar draait het om. Ik ben nu bijna een jaartje single en heb mij het voorbije jaar gewoon niet meer met vrouwen bezig gehouden. Ik laat het een beetje aan mij voorbij gaan. En ik moet zeggen: levenskwaliteit bepaal jijzelf, niet die vrouw. Ik vind dit meer een relaxte manier van leven. Doen waar je zin in hebt. Jezelf zijn. Ik vind dat als je intensief alleen maar met vrouwen bezig bent, het een drang begint te worden, een “moeten” zeg maar. En als het “moeten” niet wil lukken ga je net meer gefrustreerd beginnen worden en denken. Je verliest oog voor andere zaken in het leven. Weet je Andy, op zich is niet slecht dat eind juni je deadline wordt. Op 1 juli gewoon je je aandacht op andere zaken richten. Jezelf zijn zeg maar. Je zal zien, dat vanuit het niets, als je het niet verwacht er net iemand komt opdagen. En dat zonder er teveel moeite voor hebben gedaan. Ik denk dat je het “relaxed zijn” principe nog niet goed hebt begrepen. Misschien dat er op 1 juli verandering in komt.

 • @ Victor,

  Ik weet wel dat jij dit niet had geadviseerd maar ik deed het toch. Als na 14 dagen nog steeds niks in huis van komt dan laat ik die vallen en richt me terug op meerdere dames, ongeacht het aantal er allemaal zijn.
  Deadline voor het vinden van een partner, als me dan niet lukt heeft dit hier allemaal geen nut meer om mee door te gaan. Sommige hebben het al tegen me gezegd dat opdringerigheid van me nogal onprettig, wel das pech voor hun want ik verwacht na bijna een maand dat er iets gebeurd. Mijn eigen levenskwaliteit is een pak vooruit gegaan en dat is ook het enigste wat me heeft bijgebracht. Steeds geen succes, dus ik vroeg me af of er nog geavanceerde technieken zijn. Zelfs met de relaxte houding kom je er ook niet, tlijkt precies alsof jezelf in een droomwereld leeft Victor.

  @ Danny,
  Dan wordt ik nog meer saaier dan ik nu ben. De zaken die ik momenteel heb geleerd zijn als volgende om aan een vrouw te geraken : charisma van oude mannen, zeer wanhopig zijn en zij moet dan ook wanhopig zijn, de man is een player en luist de vrouwen een voor een in, mannen met heel veel arrogantie dat vrouwen ver niks voor hun betekenen en toch telkens met de schoonste mee weglopen of je wordt een meester in manipulatie (ik richt mijn pijlen op iemand hier). Ik heb momenteel alles uit de kast gehaald en besef is er nu al, na eind juni zal dit ook bevestigd zijn dat ik niet gemaakt ben om vrouwen te versieren of wat het ook mag wezen met succes met vrouwen.

  Ik heb zelf iemand gesproken een kerel van mijn eigen leeftijd, en die nog dieper in de depressie zit dan ik ooit was. het was eventjes schreven van mijn vroegere zelfbeeld van toen Ik heb mijn eigen eruit gesleurd ten koste van succes lijkt me. Ik ben nu volledig positief maar vol met woede en frustraties. Als ik geen resultaat zie dan berg ik mijn ambities hier volledig op en dan neem ik wat bij me toebehoort.

  Succes met vrouwen, wordt meer en meer dit : “Succes met vrouwen, het kan maar wel in je dromen.”
  Welkom in de harde realiteit in het westerse wereld…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *