Een date regelen… Sommige van mijn cursisten zullen zich hopelijk afvragen waarom ik het woord ‘date’ gebruik in plaats van het ‘afspraakje regelen’. Maar daar wil ik het vandaag even niet over hebben…

Ik wil namelijk weten waar mijn bloglezers (jij!) tegenaan lopen wat betreft het regelen van een date.

Er zijn duidelijk vragen over het regelen van afspraakjes. Zo ontving ik bijvoorbeeld deze e-mail:

Wel, Victor,

Met mij gaat alles goed. Maar weet je, ik heb eigenlijk alleen problemen met hoe ik een vrouw moet vragen voor een date. Meestal verknal ik het gewoon en ze willen niet meer met mij gaan omdat ik het niet echt weet hoe ik het moet aanpakken. Kan jij me wat tips geven hoe ik dat best moet doen?

C.

Deel jouw ervaring met het regelen van een (eerste) date

Helaas gaf deze beste man die de e-mail verstuurde me geen details, ik had graag willen weten HOE hij het tot nu toe concreet heeft aangepakt. Daarom wil ik het nu graag van jou weten!

Vraag: hoe regel jij een date? En waar loop je vast? Welke vragen heb je?

Scroll naar beneden en plaats je reactie. (Er gingen je ruim 80 mensen voor. Jouw reactie is wel degelijk nog welkom echter.)

Gerelateerd:

 • “Hij belt niet” – Waarom je haar vanavond moet bellen (9)
  Hij belt niet”, “Waarom laat hij me wachten?”, “Wat is dat met mannen? Wel mijn telefoonnummer vragen, maar niet bellen!”. Ja, vrouwen klagen over de passiviteit van de gemiddelde man. Mannen nemen te weinig initiatief, doen […]
 • Uitvragen, maar te bang om te bellen? (9)
  Belangrijkste advies wat betreft uitvragen: laat niets je weerhouden om haar te bellen en initiatief te nemen. Zelfs al ben je bang voor een afwijzing en voel je je vreselijk zenuwachtig... regel dat afspraakje! Moed hebben, […]
 • Eerste Date Geheimen – Voorproefje… (13)
  Wil je echt een fantastische eerste date? Je bent aan het juiste adres! Als je je hebt ingeschreven voor mijn gratis E-cursus VrouwVeroveren en mijn nieuwsbrieven leest, dan weet je dat binnenkort mijn nieuwe product uitkomt […]
 • Wie betaalt tijdens een date, jij of de ander? (2)
  Wie o wie moet toch betalen voor de drankjes en hapjes tijdens de eerste de date en vervolg dates? Dit lijkt een eeuwenoud vraagstuk… Maar dat is het vermoedelijk niet. Nog niet zo lang geleden was het een vanzelfsprekendheid […]
Een date regelen? Hoe doe jij dat?
Trefwoorden:

83 reacties op “Een date regelen? Hoe doe jij dat?

 • Het aanspreken van vrouwen gaat over het algemeen steeds en steeds beter. Naarmate ik sociaal bezig ben en veel praat. Spreek ik ook veel mensen aan. Ik heb zelfs telefoonnummers gekregen door ze bij een stoplicht aan te spreken.

  Alleen die afspraakjes blijven nog een beetje uit. De meeste nummers negeren mij, wat ik wel snap na een versieractie op de fiets bijvoorbeeld. Alleen daar zit ik nog niet heel erg mee. Ik ga ook langzaam vooruit met het krijgen van afspraakjes, ik ben 20 en ik merk dat SMS toch het beste middel is. Ook al zegt iedereen dat je moet bellen.

  Maar wat het allerbeste werkt is een reden hebben om elkaar nog een keer te zien. Ik open meestal met een verhaaltje, daar krijg ik dan meningen over. En dan zoek ik een reden om elkaar nog een keer te zien.

  Zonder reden, geen ‘date’.

  hoop dat je er wat aan hebt Vic

 • @ David,

  Bedankt! Ja, hier heb ik wat aan.

  Je bent goed bezig met het scoren van telefoonnummers, jammer dat je hier nog niet de vruchten van plukt.

  Advies: zorg dat je langer in gesprek blijft met vrouwen. Als je het goed aanpakt kan je al in een minuut of twee een telefoonnummer scoren, maar dan? Door het eerste contact te verlengen maak je het regelen van de eerste date gemakkelijk.

  En door te SMS-en kan je de afstand tussen de eerste ontmoeting en het afspraakje verkorten, dat kan goed voor je werken als de afstand te groot is. Hoe dan ook, ik raad je aan om haar daadwerkelijk uit te nodigen telefonisch. Zeker als je voor de wat jongere vrouwen gaat is dat belangrijk, omdat ze anders niet het gevoel hebben dat het een afspraak is; ze komen dan bijvoorbeeld op het laatste moment niet opdagen…

  Ik ben benieuwd naar de reacties van anderen. Ervaringen, vragen….

  1. Beste victor

   Ik vind een meisje erg leuk maar ik ken haar pas een week of 4. Ik kwam haar tegen tijdens een groepreis voor families. Ik heb echt het gevoel dat er wel een klik is ook al is het mij niet duidelijk of zij mij ook leuk vind. Maar nu komt het, zij woont zo’n 50 km verder op en de kans is klein dat ik haar in persoon nog kan spreken. Ik zou graag is een keer wat afspreken alleen heb ik geen idee hoe ik dit aan moet pakken. Mede door de afstand en omdat ik niet zeker ben over wat zij van mij vind.

   Groetjes Tijmen

   1. Bedankt voor je reactie Tijmen!

    Afstand is afstand. Maar je kunt die 50 km overbruggen als je bereid bent om te reizen 🙂

    Misschien wordt het een punt, misschien niet. Dat ontdek je pas door initiatief te nemen…

    En of ze je nu wel of niet leuk vindt, laat dat geen rol spelen nu. Nogmaals, dat je initiatief neemt, daar gaat het om!

    Ik weet niet in hoeverre je contact met haar hebt gehad. Mijn algemene advies is: bellen en uitnodigen voor een drankje. Of heb je geen contactgegevens?

    Trouwens, heb je je al ingeschreven voor de gratis VrouwVeroveren-E-cursus? Doen!

     1. Ik ga wel bellen, maar heb je nog tips voor dat eerste gesprek? Moet ik bijv. zeggen: ‘ik vind je leuk zullen w eens wat afspreken?’ Of moet het heel anders?

      Groetjes Tijmen

      1. Of moet het heel anders?

       Het moet niet op een bepaalde manier. Jij bent de man, jij doet je voorstel omdat je dat wil. Denk niet in ‘moeten’, maar in woorden als ‘willen’, “ik ben nieuwsgierig’, ‘experimenteren’. Benader het als een avontuur, niet als een missie of een pakket aan regels met strafpunten.

       Dus je kunt haar bellen, over van alles en nog wat praten (waarover je het wellicht ook had tijdens de ontmoetingen en via Whatssapp) en daarna zeg je dat je binnenkort die kant op komt. Dus laten we samen wat drinken…

       Ken je de omgeving waarin ze woont? Zo ja, stel meteen een plek voor, want dat is een leuke tent.

       Beste Tijmen, wat houd je tegen om je in te schrijven voor de gratis E-cursus? Dat is het enige dat ‘moet’ 😉 Klik hier! (Hoe langer je wacht, hoe meer spijt je gaat krijgen dat je je niet eerder hebt ingeschreven. De 7 lessen ontvang je niet in een keer namelijk…)

 • Bellen pakt bij mij vaak goed uit, smsen en msn afspraakjes lopen vaak slechter af.
  Makkelijke manier om afspraakje te regelen:
  – we kunnen goed met elkaar kletsen, laten we donderdag wat gaan drinken.
  Nog beter is om in het gesprek een activiteit te vinden die jullie allebei leuk vinden.
  – dus jij zoekt nog een salsa-partner? geweldig, ik wil net salsa lessen nemen!
  – je neemt een sportief weekend? leuk! zaterdag samen skaten, om 9 of 10 uur? (deze is vrij sterk: je geeft haar de schijnkeuze tussen 9 en 10 uur, je gaat er dus al vanuit dat ze met je afspreekt).
  Afspraakjes maken is meestal dus niet zo heel moeilijk, maar ik merk wel dat de slechter ze me kent des te makkelijker ze het laten zitten (vooral met msn en sms afspraakjes)

  groetjes,
  Tom

 • @ Tom,

  Bedankt voor je reactie, goede suggesties!

  Vooral als je een vrouw online hebt ontmoet, is het belangrijk om telefonisch contact te hebben. De kans is dan groter dat ze wel komt opdagen…

 • Heey,

  Ik vind het juist makkelijker om iets via de sms te regelen. Ik regel het liever per sms dan dat ik bel.

  Eerlijk gezegd heb ik het idee dat het regelen van een Date onnodig moeilijker wordt gemaakt dan dat het in feite is.

  Ik heb ontdekt dat er 2 dingen zijn (die in feite weinig met het Daten zelf te maken hebben… meer met het regelen ervan):
  1) Laat merken dat de Date niet het enige is wat je komende week gaat doen. Laat zien dat je ook met andere dingen bezig bent. (Het Vervuld en het Onvervulde leven)
  2) Als je een meid uitnodigt, helpt het om het wat deftigere werkwoord ‘schikken’ te gebruiken. Bijvoorbeeld: Schikt het om komende woensdag iets leuks te gaan doen?

  Groetjes Rik

 • @ Rik,

  Weer goede suggesties, bedankt! En als dat SMS-en goed voor je werkt, blijven doen natuurlijk 🙂

  En ik ben het eens dat sommige mannen het onnodig moeilijk maken. Vrouwen willen net zo graag afspreken…

 • @Rik

  Deftige woorden helpen? Nou breek je mijn klomp. Of je spreekt zakelijke afspraakjes af.

  Nog een andere techniek die gebruik is directe aanpak:
  – Houdt je agenda voor aankomende zaterdag vrij. “Hoezo?” Dan gaan wij wat leuks doen.
  – “ga je vanavond nog wat leuks doen?” “Eerst ga ik met jouw wat drinken en daarna ga ik naar de Boterlap”

  Of eentje uit een actiefilm, maar dat is puur omdat ik dat leuk vind om te doen:
  – ” 8 uur Albert Heijn, draag een rode das, kom alleen”
  Die werkt naar mijn inziens het best via sms.

 • Heey Tom,

  Je leest de zin verkeerd 😛 Ik bedoelde: Door het deftigere werkwoord ‘SCHIKKEN’ te gebruiken. Ik weet het is maar iets kleins, maar het werkt bij mij altijd 😉

  Leuke suggesties!

  Groetjes Rik

 • Ik moet eerlijk zeggen dat ik er eerst ook altijd veel meer van maakte dan het was om een date te regelen. Ik vond het altijd enorm spannend om te vragen of ze een keer wat wilden afspreken.

  Tegenwoordig steek ik veel beter in mijn vel en gaat het allemaal veel gemakkelijker. Nu heb ik meestal de keuze tussen meerdere vrouwen die graag iets willen afspreken. Dat maakt het natuurlijk allemaal een stuk ongecompliceerder. Wat ook helpt is dat ik over het algemeen wel door hebt dat de vrouw in kwestie mij leuk vind. Dan doe ik wat voorwerk via sms, mail of normaal contact en zodra ik de tijd rijp acht stel ik voor om wat leuks te gaan doen op een bepaalde avond in die week erop. Wat het leuks dan is laat ik in het midden, maar over het algemeen is het wel een activiteit met daarna nog gezellig een drankje. Tot nu toe is er alleen maar positief op gereageerd en kwam er een vervolg op.

 • Ik heb geen ervaring in het online daten, de meeste vrouwen ontmoet ik in de kroeg, straat of op feesten. Het belangrijkste in mijn versier trucs is, houdt enige afstand en kom dan met een compliment (geldt alleen voor gemiddeld mooie vrouwen, erg knappe vrouwen weten over het algemeen dat ze er goed uitzien) dat ze er leuk uitzien. Als het gesprek dood begint te lopen, eindig dan met zullen we een keer afspreken. Regel haar nummer en loop weg.

  Een tip voor in een kleine kroeg of discotheek/ club, wees niet wanhopig en ga niet achter alle vrouwen aan dit werkt niet, focus je op 1 is dit geen succes dan kun je er eerst beter mee wachten tot dat ze weg is en dan voor de volgende gaan. Einde van de avond als je de kroeg uit komt gerold, sms dan iets van meisje slaap lekker (succes gegarandeerd!). Begin het sms contact niet wanhopig, hou het neutraal, reageer alsof het een goede vriend is. Toon geen zwakte, recht op je doel af en vraag gewoon of ze een keer wil afspreken, prik direct een datum. Mijn advies voor een eerste date, ga poolen (werkt voor mij altijd!) daarmee creëer je een ongedwongen sfeer. Is het een succes ga daarna naar een bios of iets dergelijks. Haal haar altijd op van huis, erg belangrijk…

 • @ jx

  Geweldig vastberaden ben je. Maar verover ze niet omdat het moet maar omdat je haar aanwezigheid gewoon al gezellig is. Verliefdheid is geen keuze. Goede plaatsen zijn inderdaad poolen of bowlen. Ook hier kun je een leuke dag beleven of avond beleven:
  -drankje aan de bar of een terrasje
  -samen zonnen of zwemmen (ligt eraan of ze daar open voor staat)
  -op vakantie had ik haar op traktatie meegenomen naar een speelhal, was ook erg lachuh
  Wees gewoon creatief, zo heb ik van het weekend met een vrouw afgesproken om lekker te gaan varen met m’n bootje.

  Haar van huis ophalen, moet je altijd vragen of ze dat goed vindt uiteraard. Sommige vrouwen vinden het niet fijn om haar van huis op te halen of haar af te zetten. Spreek dan op een drukke plaats af bijvoorbeeld het NS station of in een winkelstraat.

  Succes

 • @ Tom,

  Dat laatste idee, hoe je een vrouw leuk kunt uitnodigen: prachtig.

  Soms nodig ik vrouwen op die manier ook uit; het gaat dan om de sfeer van avontuur en verrassing. Dat pikken vrouwen vaak snel op.

  @ Spark,

  Goed bezig 😀

  @ JX,

  Het ging me ook niet zozeer om online daten, al is het dan natuurlijk ook noodzakelijk dat je haar uitnodigt.

  Voor de rest zijn je aanwijzingen erg strak; alsof de vrouw een machine is en je de juiste knoppen moet indrukken voor een rolletje drop.

  Zoals je het nu aanpakt werkt het blijkbaar voor jou, maar dat wil niet zeggen dat het voor andere mannen zo gaat werken. Versiertrucjes zijn geen substituut voor een goede mentaliteit…

 • Gisteren een heeel leuk afspraakje gehad.
  Bij haar afgesproken en samen gekookt wat heel leuk was. Het klikte gelijk en het voelde heel vertrouwd. Het weekend zie ik haar weer, dit omdat ze 2,5 uur van me vandaan woont.

  Veel kan ik nog niet echt zeggen maar vervolg zal ik zondag misschien posten 😉

 • Hey Roy hoe gaat het? Lang niets van elkaar gehoord.

  Twee en een half uur? Ze zal vast wel de moeite waard zijn 😉
  Koken pakt vrijwel altijd goed uit. De sfeer is ontspannen en je kunt elkaar goed plagen met elkaars kookervaringen en wat ook heel belangrijk is, wat eten we…

  Ik wil graag nog met zn allen afspreken. Laten we een datum prikken. Wat vind je ervan?
  Ben benieuwd naar je afspraakje…

 • @ Roy

  2,5 uur dat is de moeite waard dan? De vrouw op de foto die je me liet zien? Zoals milan aangaf wanneer gaan we keer stappen?

  @ Milan
  Gezellig als je ook mee gaat, hoe meer zielen hoe meer vreugd. 😉

 • Hee hallo,

  Als ik een afspraakje maak, stelt het meestal niet heel erg veel voor, ik zorg er wel voor dat er een hoop plezier bij komt kijken. Heb wel eens gezegd tegen een vrouw, zaterdag bij mij in het dorp, je hoeft maar 60 cent mee te nemen. En nog een paar hints erbij.

  Volgens mij hoeft dat niet zo moeilijk, als een vrouw interesse heeft, dan moet je het niet al te spannend voor haar gaan maken. Ze verwacht dan dat er hele verrassingen komen en dan kan het alleen maar tegenvallen. Ik zeg niet dat je het voorspelbaar moet gaan maken maar hou ook leuke dingen voor jezelf, daarmee verras je ze veel meer tijdens het afspraakje!

  En hoe ik een afspraakje regel?
  Meestal stuur ik na de eerste ontmoeting met haar twee dagen later een berichtje.. Daarna bel ik haar vervolgens weer twee dagen later op dat we nog keertje bij gaan kletsen. Wil ze niet of heeft ze geen tijd, dan laat ik het een weekie rusten, af en toe is een sms en probeer het later nog is. Wil ze dan nog niet? Dan zal ze wel niet genoeg interesse hebben, haar probleem dus.

  En tijdens afspraakjes?
  Ik weet wel wat ik ongeveer ga doen, en als het saai dreigt te worden wat ik dan voor actieve dingen in mijn gedachten heb dat het weer leuk maakt. En voor de stiltes bewaar ik een paar leuke anekdotes die ze aan het lachen maakt.

  Greetzz

 • @rest

  Mijn comment is bedoeld als aanwijzing, tuurlijk vrouwen zijn geen machines (integendeel). Het zijn mijn ervaringen, die over het algemeen toch aardig uitpakken voor mij… Je kunt als man zijnde niet zonder, zeg maar gameplan. Wat ik eigenlijk ook bedoel en vergeten ben neer te zetten is: bedenk van te voren hoe je het globaal gaat aanpakken (bijv. in vorige comments 2 dagen er tussen laten om te reageren) elke meisje/ meid/ vrouw vraagt om een andere benadering en omgang. Het is lastig genoeg om iets leuks te vinden om te gaan doen. Het is al lastig genoeg om ze aan te spreken en de aandacht vast te houden natuurlijk. Mijn mentaliteit is goed geen twijfel mogelijk, alleen verschilt de achterliggende gedachte soms

  Gr…

 • hee meneer JX
  als de J voor je voornaam bedoelt is en de X voor je achternaam heb je wel een bijzondere achternaam, maar wat ik wil vragen.. Hoe kom jij erachter wat ze leuk vinden? Bel jij of sms jij veel tussendoor?
  Of ga je er vanuit dat ze iets heel leuk vindt, dat kan natuurlijk ook 😀

  Greetz

 • @wilco

  Tja misschien staan die J en X daarvoor, heeft meer iets met een bijnaam te maken. En zeg maar “je”, ik ben 23. Zelf sms ik liever, vind ik iets minder direct dan bellen. Heb het idee dat het wat minder opdringerig word ervaren, via sms kan een meisje/ meid/ vrouw ook zelf iets makkelijker nee zeggen tegen een date of afspraak. Bellen kan soms iets heel definitiefs hebben, terwijl je het misschien via sms soms langer kunt rekken. Als je iets langer met elkaar smst kun je bijvoorbeeld een bepaalde onder toon of verwachting scheppen (je merkt snel genoeg of je avances wel of geen uitwerking hebben). Klinkt misschien raar, maar ik vraag vaak na enige tijd/ dagen of ze ook msn hebben, dit praat vaak iets makkelijker…

  Tussendoor sms ik wel, maar afwachtend. Als zij mij iets smst reageer ik altijd (soms direct, soms later) en dat kan bijvoorbeeld een avond doorgaan. Wat ik van bevriende vrouwen om mij heen hoor is dat ze het echt al gewoon erg leuk vinden als een man vraagt hoe het met ze gaat of hoe hun dag was. Zijn de simpele dingen die er soms toe doen waarschijnlijk. Dit is natuurlijk allemaal erg persoonlijk en werkt voor mij goed, belangrijk is wat jezelf het beste vind werken.

  Praktische tip: mocht je gaan sms-en, neem onbeperkt sms-en op in je bundel anders kost het klauwen vol geld in de maand haha

  Gr. JX

 • Hallo,

  Ik vind al een enig tijdje een meisje leuk. Ze is een collega van mij. Sinds kort is haar relatie stuk gelopen dus ik dacht nu grijp ik m’n kans. Ik kende haar al een beetje dus haar nummer en msn waren zo geregeld. Ik spreek haar ook regelmatig in een bar. We smste en msnden veel en op een gegeven moment zijn we een keer samen met de trein geweest naar waar we wonen. Dat was ook zeer gezellig.
  Maar nu, ik dacht ik ga haar een keer vragen om iets leuks te doen, dus ik dacht naar de film. Dus ik vroeg of ze mee wou naar de film Inception (leek haar een leuke film, had ze een keer gezegd). Maar na heel lang wachten kreeg ik een reactie terug van “eeeehm, ik denk niet dat ik mee ga hoor, vind het zo date achtig klinken, vind je niet dan?” Dus niet echt een positieve reactie dus ik zei denk er nog maar even over na want ik wou slapen (was al aan de late kant). Maar ik heb nog steeds geen reactie terug en ik ben ten einde raad. Iemand nog tips?

 • @ Youri

  Helaas denk ik dat je er niet teveel aandacht aan moet besteden verder. Als zij jou echt leuk vindt, dan was ze wel met je meegegaan. Of ze houdt niet van de bios maar dan had ze wel voorgesteld om wat anders te gaan doen.

  Als ik jou was zou ik aan haar geen aandacht meer besteden. Er zijn genoeg andere leuke vrouwen die wel wat me jou zouden willen doen.

  Niet leuk he om de waarheid te horen.. Ik heb dit helaas zelf onlangs meegemaakt met een vrouw die ik had gevraagd om wat te gaan drinken ergens. Maar ze is al 3 keer met het excuus gekomen dat ze heel erg druk is. Na 3 keer vragen heb ik aan haar geen aandacht meer besteed, en kreeg ik ineens een sms om over een maand wat af te speken. Maar helaas voor haar heb ik al een andere leuke vrouw ontmoet die wel heel graag tijd voor mij vrijmaakt…

  Ik vind het wel jammer voor je, ik zou zeggen kijk lekker om je heen 😉

 • @ Youri

  Twee redenen kan dit bevatten bespreek met haar wat het probleem kan zijn:

  1: een klassieke fout. Ze zal wel later antwoorden met de woorden ”we kunnen beter vrienden blijven”. Je werd te voorspelbaar of je hebt te lang afgewacht. Je hebt deze kans letterlijk laten doodbloeden. Als je haar signalen en aanrakingen eerder had ontdekt en ons eerder om raad had gevraagd hadden we het kunnen redden, maar een relatie is nu een hele kleine kans geworden. Msn en sms zijn geen slechte connecties, maar wel de gene waarbij je het minste aan gevoel los maakt. Bellen is altijd beter omdat dit voorkomt dat een contact doodbloed of verwatert. Gebruik de capaciteiten van de geremancipeerde man. Hier bedoel ik: word het alfamannentje, neem de leiding, loop haar niet achterna of stalk haar. Verover haar met je nieuwsgierigheid, mysterieusheid, speelsheid of humor… Deze drie woorden betekenen veel voor mijn veroverproces. Al zijn dat wel zo’n tien woorden waar aan de veroveraar moet voldoen.

  2: het kan natuurlijk ook te snel gaan allemaal, ze is nog niet over de ander heen en ze moet gelijk van jou gaan houden. Soms kan het erg storend werken en is een goede verwerking belangrijk voor een nieuwe relatie. Via jou kan ze die uitlaatklep gebruiken. Trap hier niet in. Je zal dan ook in het: “we kunnen maar beter vrienden” groepje gaan vallen. Blijf onafhankelijk van haar. Hier vallen vrouwen op en niet op de nice guy. Neem je verantwoordelijkheid als het jou uitkomt en niet wanneer ze jou nodig heeft. Als ze je leuk vindt zal ze altijd terug komen naar je.

  Ga niet piekeren, dit maakt je stapelgek, ga lekker met andere vrouwen op stap en zoek met andere vrouwen contact. Ze zal naar haar verwerkingsproces vanzelf wel weer bij jou uitkomen. Als ze ziet dat jij goed in het leven staat en niet van haar afhankelijk bent ze je enorm sexy zal vinden. Dit geldt natuurlijk voor beide opgesomde oplossingen, maar laat je hierbij ook niet helemaal uit de picture vallen hoor. Wakker de vlam aan, maar laat het nog niet in volle vlam schieten. Msn met haar beantwoord haar smsjes. Maar doe niet hopeloos je best… Hiermee haal je bij haar de beste kansen als je voor haar wilt gaan, ook al kost dat wat tijd.

  Succes

 • Dag youri,

  Vrouwen houden eigenlijk niet van daten. Ook al zul je vrouwen tegenkomen die zeggen dat ze een date hebben of wat dan ook. Victor raad ons aan om het niet te doen, omdat het is geassocieerd met het selecteren van een partner. Hierdoor ontstaat meestal een ongemakkelijke sfeer. Afspraakjes zijn vrijblijvender en lekker ontspannen.

  Maak deze vrouw subtiel duidelijk dat het geen DATE is en dat ze vooral niet te veel moet verwachten. Geef haar speels de rol alsof zij jou probeert te grazen te nemen. Het is het gedrag van de man in Overvloed waar vrouwen dol op zijn.

  Je kunt bijvoorbeeld met haar een parfumgeurtje gaan uitzoeken of je gaat vrijblijvend ergens wat drinken met haar.

  Als je dit heb geprobeerd, laat me dan weten hoe het verder is gegaan…
  Veel succes!

 • @ Milan, @ Youri

  ” Geef haar speels de rol alsof zij jou probeert te grazen te nemen.”

  Inderdaad, de rollen omdraaien en doen alsof zij achter jou aanloopt (een spelletje van maken) is een effectieve techniek.

  MAAR

  Het woord “speels” is van immens belang in deze zin. Ga je niet verdiepen in psychologische strategieën !!!

  Een gewaarschuwd man die bovendien nog raad gekregen heeft is er meer dan 2 waard 😉

 • Goeienavond, bedankt voor de reacties en jullie tijd!

  @Mick: de eerste redenering lijkt me sterk, ik heb zelfs het gevoel dat ik juist te snel ben gegaan. Juist door haar signalen was ik er bijna van overtuigd dat ze mij ook leuk vond! Vooral hoe ze reageerde op smsjes en gesprekken, heel positief en vrolijk allemaal en ze vroeg altijd wel wat terug. Maar misschien doet ze bij iedereen wel zo. De 2e redenering daar ben ik het zelf ook mee eens, haar relatie is ook pas een maand uit.

  Maar aan de andere kant ben ik het ook wel eens met Robbert, die zegt dat als ze me echt leuk gevonden had, dan was ze wel meegegaan. En dat zit mij dus ook dwars. Ik denk toch dat ik Mick’s tweede advies ga gebruiken, door het gewoon even rustig aan te doen en niet hartstikke m’n best gaan doen.

  @Milan, @Ruben:
  ik snap niet helemaal wat jullie met ” Geef haar speels de rol alsof zij jou probeert te grazen te nemen” bedoelen. Ik heb namelijk het gevoel dat als ik dat ga doen, er helemaal niks meer terecht komt van enige communicatie. Als ik opeens geen gesprekken meer start, of de eerste ben met een smsje sturen, ben ik bang dat zij dat al helemaal niet doet, tenminste, nu niet meer.

  Greets, Youri

 • Misschien heel stom wat ik nu ga schrijven hoor 😛 Maar ik moet gewoon even zeggen , wat zijn jullie allemaal attend ! Meestal hebben (jonge) mannen van die stomme opmerking van samen douche ofzo, en dan denken ze gelijk dat je ze wil! Zelf vind ik jullie date regel manieren leuk 🙂 nou vind ik het alleen jammer dat er nergens staat beschrijven hoe jullie zelf voor een dat gevraagd willen worden want dat zou ik nou wel is willen weten! ik wil namelijk iemand mee uit vragen… maar ik durf zooo niet .. en als je dan nadenkt hoe goed ik hem ken wordt het alleen maar erger want ik ken hem eigenlijk niet :(. Nou mannen ! ga maar lekker door met leuke vrouwens op een leuke manier uit te vragen 😛
  Hier sprak een vrouw/meisje

 • Hallo Demi,

  Ik ben een jonge gast en ja ik maak die opmerking. Zeker in het begin maar nu weet ik door dankzij deze site en basis e book van victor dat ik dat achterweg moet laten. Ik zal het wel gebruiken maar op een latere fase van iemand te kennen, meer bepaald op intieme fases.

  Er zijn hier een paar zeer belangrijke raadgevingen ivm met daten, ik gebruik dat woord niet. Ik gebruik veel liever een afspraakje, klinkt cooler.

  Ik begrijp eventjes niet goed met wat je bedoeld met “nou vind ik het alleen jammer dat er nergens staat beschrijven hoe jullie zelf voor een dat gevraagd willen”. Ik heb maar een kwart idee over. Als je eens met plezier wilt doen om dat eens te ontcijferen voor me he.

  Waarom durf je niet? Wat houd je echt tegen?
  Laat je eens verrassen door het element van verrassing. Het zal dan een begin worden van een kleine kennis van beide dat uitgroeit naar een bredere kennis. Het moet dan wel nog spannend gehouden worden. Voor me is het juist de moeilijkheid hieraan. Aanspreken vormt echter geen problemen meer maar het regelen zelf, de meeste hebben gewoonweg geen tijd en dat vind ik nu eens vreemd. Ze hebben geen tijd omdat ze toch net iets van plan waren.

 • @ demi

  altijd leuk dat er weer vrouwen op deze blog komen kijken. het woordje attent siert je wel.
  altijd vervelend als mannen geen geduld op kunnen brengen om wat gevoel in een afspraakje te steken. het meest uitdagende is toch dat je voor de moeite dat je haar/hem hebt veroverd daar uiteindelijk wordt beloond. ik vind de spanning die je opbouwt gewoon erg belangrijk tegenwoordig.als een man snel sex met je wilt is hij het gewoon (nog) niet waard.

  even op jou vraag terug te komen. ik stel me zelf ff als voorbeeld en hoe vrouwen mij ooit hebben gevragen voor een afspraakje deze zinnen zijn me altijd blijven hangen:

  – heb je zin om een keertje een biertje met me te drinken?
  – het lijkt me leuk om mijn tijd te verdoen met jou van het weekend?
  -lijkt het je leuk om met mij eens iets leuks te gaan doen.

  beetje assertief, maar vond het wel tof waren de zinnen:

  -had eigenlijk behoefte met iemand te praten, had gehoopt dat je ff wat tijd voor me had
  -je moet gewoon eens langkomen om m,n huisje te zien.
  -verveel me! kom je mee vervelen?

  daag de persoon gewoon een beetje uit of vraag hem letterlijk wat je wilt. elke man zal niet gelijk nee zeggen. geloof me

  succes

 • @ Demi

  Kun je mij iets meer vertellen over deze jonge prins van je? Ken je hem bijvoorbeeld via het werk of school? Laat het maar even weten dan kunnen wij jou een handje helpen,

  🙂

 • Hallo

  Ik heb laats een leuke meid leren kennen in de bus. Ik ging naast haar zitten omdat ik haar erg leuk vond, ze zette haar tas opzij en begon telkens te lachen. Toen wou ik deze kans niet missen, ik sprak haar aan en we begonnen te praten. Ze moest ook erg veel lachen toen ze me aankeek. Einde van de rit heb ik haar nummer gekregen en zijn twee dagen daarna gaan sms-en. Het was erg leuk en we hadden een afspraak staan voor de avond.

  Ik was erg nerveus en wist niet echt wat er zou gaan gebeuren. Ik haalde haar op met de auto en we gingen naar een mooie afgelegen plek toe en buiten staan. We begonnen over allemaal dingen te praten en erbij lachen af en toe omhelzen maar ze wilde niet altijd. Dus deed ik alles rustig aan. Later hadden we al gesprekken over de tweede date, ze begon er zelf over en ik zei natuurlijk gelijk ja.

  Ik had haar later bij haar thuis afgezet en toen deden we de afscheidszoen. Ik wilde natuurlijk gelijk al met haar zoenen , maar ik liet het op me afkomen kreeg twee zoenen en de derde erg dicht bij de mond, maar een verloren kans en ze stapte de auto uit en ging naar huis. Ik stuurde haar nog een sms van dat het erg gezellig was en zij stuurde hetzelfde terug.

  Maar ik zit nu in over die kus, waarom ik het niet gedaan had want ik wilde het heel erg graag. Nu een paar dagen later stuurde ik een sms maar er kwam niet veel uit. Heb ik nu door deze kus mijn hele kans verloren of hou ik mezelf nu alleen maar voor de gek? Want ik weet niet of ze me nu nog leuk vind. Wat moet ik nu doen?

  .. Jack

 • @ Jack,

  Misschien was het wel precies goed, haar niet op de mond zoenen. Wie weet zal ze er nu nog meer over fantaseren. Althans, hoelang geleden was dat afspraakje? Ze knapt juist af op wachten!

  Bel haar dus vanavond op (!) en maak een afspraakje voor morgen of zondagavond. En beloof me dat je dan wel gaat tongzoenen…

  Oh ja, mijn nieuwste product is een aanrader voor jou:

  http://www.EersteDate.com

  Veel plezier!

 • Hey,

  Ik ben verliefd op een meisje en zou er graag een date mee willen hebben.

  We praten alleen op msn of op facebook we zetten soms ook de webcam aan enzo, en daarom zou ik een afspraak willen maken met haar om haar beter te leren kennen. Ik zou haar graag is willen mee nemen naar Hasselt ofzo maar ik ga zo al weten dat we oppeens niks meer gaan zeggen dat we stil gaan vallen, ik ben iemand die rap verlegen is en niks meer weet te zeggen als ik naast een meisje sta waar ik op verliefd ben, ik wil gewoon dat er niks misloopt.

  Dus wat moet ik doen? (Ik neem haar mee naar Hasselt en wat dan? Over wa moet ik praten, want ik wil haar niet vervelen ofzo).

  En vraag twee: als dat allemaal goed gelukt is, en we moeten naat huis hoe moet ik haar dan kussen of laten weten dat ik echt van haar hou? Mijn vrienden zeggen in de ogen kijken en dan kussen, maar ik vind da zo raar.

 • @jeffrey

  bereid je een beetje voor, dan heb je altijd iets om over te praten, maar als hasselt een beetje een dynamische plaats is dan gebeurt er altijd wel iets om over te praten, en denk natuurlijk aan het ‘associatie-principe’ die is denk ik voor jou heel belangrijk. het is sowieso beter als zij meer praat dan jij, als je dat voor mekaar krijg dan zit je meestal wel goed 😉

  zoenen? niet bij nadenken, als je denk dat het kan dan doe je het gewoon… als je al een beetje zit te flirten, en aanraken enzo en ze laat het allemaal toe, dan kan je veilig stellen dat ze die zoen ook wel op prijs stelt. sterker nog: als jij je kaarten goed speel dan verwacht ze het min of meer van je! maar jij moet wel degene zijn die het initiatief neemt! (leiderschap)

  maar denk inderdaad ook aan wat ruben zegt, ik ben het helemaal met hem eens dat je moet uitkijken voor te vroege verliefdheid… en zo te horen zit je daar al tot over je oren in, een heerlijk gevoel, dat zeker… maar… get back to earth!! keep your head straight!!

 • OK, dank u voor de reacties.
  Ik weet al ongeveer wa ik moet doen 🙂

  Maar wa moet ik doen als het gesprek oppeens stil valt, we weten allebij niet meer wa zeggen. Wat moet ik dan doen?

 • Hangt van je gemoedstoestand op dat moment af..

  Voel je je ondeugend:
  ga dan flirten….kijk haar aan, lach een beetje..etc

  Ben je in voor een grapje, zeg dan
  “ohjee..een stilte..iemand moet snel wat zeggen, voordat het genant word!”
  ook weer met een lachje natuurlijk.

  of ben je gewoon stiknerveus…
  loop dan even weg naar de wc (ook al moet je niet, natuurlijk!)

  En pas dynamiek toe als je vindt dat het gesprek moeilijk verloopt
  dwz…blijf niet de hele tijd plakken aan je stoel tegenover elkaar, maar ga ergens anders heen of zoek iets anders op. Ga naar buiten, windowshoppen, wat je maar kan verzinnen….wees creatief.

 • even een kleine aanvulling op harold z’n reactie: ”blijf niet de hele tijd plakken aan je stoel tegenover elkaar”….
  ik zou zeggen: probeer om naast haar te gaan zitten ipv tegenover haar, dat maakt het flirten wat makkelijker, en de drempel voor een aantal aanrakingen (die ik als essentieel beschouw) een stuk makkelijker 😉

 • Hey Victor

  Ik heb onlangs via game app een meisje leren kennen we praten enkel via Facebook. Omdat dit goede uit komt want zijn woont ongeveer midden Nederland. En ik midden belgië heb haar al uit gevraagd voor een date maar weet niet goed waar ik uit mee uit neem. Of ga doen ( ik ben 19 jaar en zij 17 ) (ps ik ben geen uitgaan type) en meisje buiten mijn school heb ik niet echt gehad ik en zij zijn oraties het zelfde enkel hier en daar zijn we anders.

  Stel dat ze ja zegt op mijn verzoek wat moet ik dan doen kun je mij advies geven dankje.

  Grt karim

 • Hoi allen

  Ik heb een erg leuke meid ontmoet op het werk. Ik zit in de buitendienst en zij op de binnendienst dus we zien elkaar enkel op feestjes. Er is van in het begin een aantrekkingskracht tussen ons geweest. Onlangs vertelde een aantal mensen met hetzelfde: waarom ik niet mijn kans waag omdat hun ook die aantrekkingskracht opvalt.
  Onlangs waren we samen wat dronken op zo’n feestje en toen nodigde ik haar bij wijze van grapje uit bij mij thuis (niet erg handig: en dronken zijn en te snel gaan). Natuurlijk hield ze hier de boot af. Ze is een heel zelfstandige vrouw en geeft hier ook uiting aan. Ze flirt met me maar legt het er niet dik op.
  Mijn vraag nu: wat stuur ik haar? Ik heb natuurlijk haar nummer omdat we in hetzelfde bedrijf werken. Ik zou iets willen sturen wat niet opdringerig is maar toch aangeeft dat ze me interesseert.

  Mijn dank is groot 🙂

 • @ Maximus,

  Heb je zelf haar telefoonnummer gevraagd en gekregen? Zo niet, stuur geen sms of wat dan ook. Eerst zelf verder kennismaken.

  Ze weet waarschijnlijk al dat je interesse in haar hebt; je hebt haar bij je thuis uitgenodigd. Of het oppervlakkig is of meer, dat is nog onduidelijk.

  Blijf vooral mijn Vrouw Veroveren cursus volgen…

 • @allen

  Ik heb enige tijd geleden een meisje ontmoet die een erg leuke indruk op mij gelaten heeft en waarmee ik graag een keertje op stap wil!

  Ze is wel 4-5 jaar jonger maar ze komt erg volwassen over. (hebben ook enkele gemeenschappelijke vrienden waarmee ik prima overweg kan)
  Hierdoor ben ik wel minder snel geneigd om op een feestje/bar alle aandacht op haar te vestigen, want ik zit een beetje in mijn hoofd met eventuele slechte reacties (dat ik op jonge meisjes val, etc,.. ) van hen en/of anderen.

  Deze samenloop maakt me dus erg onzeker om haar uit te vragen.
  Ik heb haar nummer momenteel (nog) niet, vraag ik haar dit best persoonlijk of kan dit ook via-via bekomen worden?
  Anders moet ik wachten tot we elkaar weer tegenkomen en dat kan lang duren…

  Greetz
  Nyceguy

 • @NyceGuy,

  Het antwoord dat je krijgt op je vraag, hangt voornamelijk af van wat jouw leeftijd is, en die van haar. Als ze erg jong is, richt je pijlen op een andere vrouw.

  Een te jonge vrouw proberen te versieren kan inderdaad grote problemen opleveren. Niet alleen voor jou, maar ook voor haar (ontwikkeling).

  Je kent haar nauwelijks. Meer dan een eerste indruk is het niet. Voordelig, zo kun je eerder je gedachten en aandacht op anderen vestigen.

  Mijn is advies is daarom: vergeet haar. Ook al kan dat soms een tijdje moeilijk zijn. Toch doen.

  Oh ja, nooit via via een telefoonnummer scoren. Meestal voelt dat niet prettig voor vrouwen.

 • @ Victor

  Bedankt voor de informatie!

  Zij is 18, een vijftal jaartjes jonger dan ikzelf.
  Ik vind de leeftijd maar een getal, je voelt meestal zelf wel aan of die persoon op dezelfde golflengte zit.

  Volgens een gemeenschappelijke vriend vind ze me ook wel leuk, maar tot ‘serieuze’ ontmoeting is het nog niet gekomen. Ik wil haar eerst toch graag beter leren kennen voordat ik haar vergeet!

  Gr,
  Nyceguy

 • @Nyceguy,

  Gelukkig, dit valt mee. Net zoals Rachid al aangeeft.

  Sommige mensen zullen moeilijk doen over het leeftijdsverschil anderen vinden het prima. Aangezien jullie beide meerderjarig zijn doet de mening er van anderen er nauwelijks wat toe.

  En weet dat vrouwen vaak op iets oudere mannen vallen, zeker van die leeftijd. Dus dat ziet er prima uit…

  Wat nu? Schrijf je eerst in voor mijn gratis cursus VrouwVeroveren:

  http://www.VrouwVeroveren.com
  (En voor extra snelheid, schaf het E-coachsysteem aan.)

  Meteen doen…

 • Ik blijf het erg lastig vinden. Ik heb niet de moeite om met een vrouw in contact te komen. Maar zodra ik merk dat ik haar interessant ga vinden durf ik niets te vragen uit angst afgewezen te worden.

  Momenteel merk ik dat een vrouwelijke tijdelijke collega de laatste weken duidelijk geïnteresseerd was. Ik doe daar al enkele weken niets mee en nu lijkt het minder te worden :s
  Hoe leuk ze ook is en ik eigenlijk denk dat ze me wel ziet zitten durf ik de stap haar te vragen niet te maken.

 • Na een weekje van toffe flirts, heb ik uiteindelijk weer eens een afspraakje te pakken.
  Morgen heb ik die afspraak met de dame zelf. Positief onderscheiden doet veel en niet raar opkijken maar chill in je vel voelen. Ik heb dringend nood aan nieuw geurtje (3j dezelfde geur van parfum) en die parfum is ook op. Ik stelde voor om me te vergezellen voor een namiddagje winkelpret. Ik zei van, ik heb een hele fijne neus nodig want het zal je zeker bevallen. Ik heb ze al een beetje nieuwgierig gemaakt.
  Morgen neem ik ze mee naar een parfumwinkel, ook al kost parfum duur, ik moet en zal een nieuw geurtje hebben. Daarna zal ik ze wel om advies vragen als ik een kleding winkel passeer. Waarschijnlijk zal ik erna ene gaan drinken met haar. Ik hoop dat het zal meevallen, ik heb haar al aan het lachen gebracht, meerdere keren zelfs. Ik geef nu echt van die onschuldige plaagstootjes waar ze echt me moet terugplagen. Die vaardigheid is de afgelopen nog beter getraint, enkel nog de nieuwsgierigheid en de mysterieusheid trainen. Mijn verwachting voor deze afspraak, is een algemene kennismaking met iets meer op het zicht.

  1. @ Andy,

   Leuk! Sowieso een stap in de goede richting.

   Beloof me dat je plezier maakt, en jezelf niet in het hokje ‘faal’ zet als je niet meteen een zoentje krijgt of iets dergelijks?

   Ik hoop dat je reëel bent en geduld kunt opbrengen.

   Veel plezier vandaag.

 • Ik zit met een probleempje i.v.m een afspraakje.
  Ik ben 16 en er woont een meisje in mijn straat waar ik onlangs tegen beginnen praten ben op facebook.
  Ze weet wie ik ben omdat we in dezelfde straat wonen , maar verder contact hebben we nog niet gehad.
  Ik heb het met haar al over verschillende zaken gehad,( haar hobby’s , school , etc.)
  Nu heb ik haar een paar dagen geleden gevraagd of ze eens wou afspreken , hier gaf ze ‘jua’ als antwoord op.
  Dus vroeg ik of donderdag avond voor haar paste , maar dat wist ze nog niet , uiteindelijk hebben we het er verder niet meer over gehad.
  Nu we al weer een paar dagen verder zijn , en we al wat meer kunnen praten hebben over dingen , zoek ik toch een geschikte manier om haar nog eens om een afspraakje te vragen.
  Alleen weet ik echt niet hoe ik dit nu moet aanpakken. Hier net had ik haar een sms’je gestuurd :” heb je vanavond iets te doen?”, waar ze volgens mij zeer spontaan op antwoorde : ” ja , ik ga naar een vriendin :)”.
  Het gaat hem nu over die smiley face , alsof ze wist dat ik van plan was om haar uit te vragen. Probeert ze me te verleiden om het alsnog te vragen , of wijst ze me gewoon af? Ik weet niet wat ik nu juist moet doen om haar dan toch op een goede manier uit te vragen , misschien besluit ik wel om haar te bellen , maar dat is niet zo effectief op mijn leeftijd geloof ik. 🙁

  1. @ Tom H.,

   Je neemt initiatief, goed bezig Tom! Waarom ze niet meteen hapt is moeilijk te zeggen. Houd je vooral niet bezig met het waarom, dat brengt je alleen maar in de war. Ook de betekenis van de smile, onbelangrijk voor het verdere verloop.

   Wanneer ze aangaf dat ze naar een vriendin ging, heb je verder gechat? Hopelijk viel het gesprekje niet stil maar ging het vlot verder. “Wat leuk! Veel plezier. Ga je gamen? Of filmpje kijken?” Beetje nieuwsgierig zijn en je niet snel uit het veld laten slaan.

   Zo laat je haar weten dat ze niets moet, en dat je niet op haar aan het ‘jagen’ bent. Relax… En later kun je nog wat voorstellen.

   Heb je toevallig een hond? Wanneer je haar weer spreekt, zeg dat je de hond moet uitlaten en dat je niet verder kunt chatten.

   Wacht eens even, waarom gaat ze niet even mee? Het is zo’n lieve hond!! 😉 Dat wordt dan meteen je eerste afspraakje.

   Of stel na wat gezellig chatten nog wat voor. Je kent vast een lekker ijstentje, neem haar mee voor een bolletje ijs of milkshake. Niet moeilijk doen, stel je relaxt op.

   Als laatste punt, vergeet het idee van persoonlijke afwijzing! Je bent 16 jaar dus je mag je vanaf nu inschrijven voor mijn E-cursus VrouwVeroveren; 7 gratis lessen per e-mail. Kom op, het is he-le-maal gratis:

   http://www.VrouwVeroveren.com/

 • @ Victor,

  Ondertussen is mijn afspraakje wel goed verlopen. Ik ben met haar parfum gaan kiezen, iets wat bij me dringend is. Ook al heb ik kleine foutjes gemaakt, ik ben er me bewust van. Deze foutjes waren : dat nonchalant aanraken iets waar ik zeker moet leren, een opmerking gezegd over een andere vrouw, gauw corrigeert en onverstoord over andere positieve zaken gesproken, een andere foutje is dat niet goed wist wat te doen als ze echt dicht bij me kwam en naar een kleding winkel gaan en niks kopen, aangezien dat ik al een lekkere geurtje heb gekocht vond ik het niet zo verstandig. Het positieve was wel dat er interactie tussen ons was, ik zei iets, zij sprak erop verder op in, afgetast naar haar intresses en er verder op ingespeeld. Ze moest ook wel lachen met mijne humor, ik maakte af en toe een speelse opmerking waardoor ze wel ook op inging. Ondanks dat ik een slechte dag had uitgekozen viel het bijzonder het goed mee. Wat me wel stoorde, is het sms tijdens het gesprek, maar dat vergeef ik ze wel. Op het einde van de afspraakje, gaf ze me wel een zoen op de wang. Aan haar lichaamshouding te zien had ze wel naar haar zin en dat voor de eerste afspraak. Ik ga nog niets concluderen over die kus op mijn wang en de parfum dat ik gekocht had is van “david off the game” , een subtiele parfum. Ze staat helemaal open voor een tweede afspraak, enkel het weer moet ietsje beter zijn. Zelfs falen stond niet in mijn woordenboek deze keer.

  1. @ Andy,

   Eindelijk benader je je ervaring op een meer positieve manier. Hopelijk zie je nu in dat door het op deze manier aan te pakken, het je steeds beter zult gaan. En bovenal, ik hoop dat je je geduld houdt en het niet weer opgeeft.

   Wat betreft dat ge-SMS tijdens het afspraakje, dat kan vervelend zijn. Heb je overwogen om haar een SMS te sturen tijdens het afspraakje? Met een beetje humor, prikkelend, uitdagend. En wanneer ze opkijkt doen alsof je van niets weet op een speelse manier…

   En wanneer het regent tijdens de date, neem je paraplu mee. Arm in arm onder het parapluutje kan wonderen doen voor de Verovering :-p

 • Goed gedaan andy! Zo verlegen ben je uiteindelijk dan toch niet. Hoe heb je haar leren kennen? Ik zou zeker niet te lang wachten en voor die tweede afspraak gaan. Go for it!

 • @ Victor

  Jammer genoeg is het niet gegaan zoals ik had gewild, ik had haar inderdaad ook gevraagd wat ze die avond nog zou gaan doen. Ze was nogal kortaf tegen me , en ik heb ik haar dus ook gevraagd waarom precies.
  Die avond ervoor was ze naar een feestje geweest met nog een aantal vrienden , ze voelden zichzelf hierdoor nogal moe en misselijk. Het leek me duidelijk dat dit gewoon een excuus was , sinds ik dat ook wel eens gebruikt heb als excuus. Ik heb haar gewoon “geloofd” en lief gezegd: ‘het gaat wel over , morgen voel je je wel beter’. Vervolgens stuurde ze me het volgende: ‘Waarom doe je toch zo veel moeite om met me om te gaan , je wil een te goed imago hebben tegenover me. Ik heb bijna een vriend , dus wat wil je dat ik doe?’. Ik heb haar gewoon gelaten. Ik had helemaal niet de indruk dat ze al met iemand bezig was. Uiteraard was ik er in het begin wel van verschoten en wist ik even niet hoe het nou verder moest, maar heb dan die avond met een vriend afgesproken en het hem eens allemaal uitgelegt. Hij begreep me en had zo’n zaken ook wel eens ervaren , wat me toch wel weer wat geruster stelde. Nu weet ik toch egt niet wat ik moet gaan doen moest ik haar nu eens tegenkomen. Volgens mij word ze iemand die ik nooit zal kennen. Maar apart van dit laat ik het toch allemaal niet te diep verzinken , het is nu zo , niets aan te doen. Ik sta nog steeds open voor een relatie.

  1. @ Tom H.,

   Wat houd je tegen om je in te schrijven voor mijn gratis E-cursus? Wil je weten hoe je het beter kunt aanpakken, of wil je alleen je verhaal kwijt hier? (Je bent hoe dan ook welkom, bedankt voor je reacties!)

   http://www.VrouwVeroveren.com/

   Wanneer je haar tegen het lijf loopt, begroet haar vrolijk en onbezorgd. Voor jou is er geen vuiltje aan de lucht. Zo voelt zij zich dan steeds minder ongemakkelijk. Op een gegeven moment is het ongemakkelijke gevoel en druk zelfs helemaal weg waarschijnlijk Zo blijft de deur open voor wat er zou kunnen gebeuren in de toekomst… Jullie zijn nog jong 🙂

   Je zei:

   Ik sta nog steeds open voor een relatie.

   Met haar? Kom op, je kent haar nog nauwelijks. Je weet niet hoe ze is, noch wat haar thuissituatie is.

   Of sta je open voor een relatie in zijn algemeenheid? Begrijpelijk, en dat komt wel. Eerst beter leren flirten, veel plezier maken en experimenteren. Belangrijk voor de vrijgezel. Je vaardigheden nu ontwikkelen is goed, ook voor het hebben van een relatie uiteindelijk.

 • @Victor

  Ja , het gaat inderdaad over een algemene relatie.
  Ik wil je nog eens bedanken voor de hulp die je me aanbood en de moeite die je er in stak,
  door zo wat op het internet rond te snuffelen en in het echt wat mee te maken doe je wel veel kennis op.
  En hopelijk gaat het volgende keer beter , maar dat zien we dan wel hé :).
  Wat die E-cursus betreft , ik denk dat ik die maar ga passen. Ik denk niet dat het echt geschikt is voor mijn leeftijd.

 • @peter1
  Ik heb die leren kennen door 1 van mijn zotte flirtbuien.

  @Victor,
  Ik had mijn lijstje mee van de parfums + ik had ook mijne paraplu mee, twas enkel hard aan het waaien, dus paraplu opendoen had nietveel zin( wat een voorbereiding). Kwas nog een detail vergeten, opeens viel haar handtas naast me volledig neer, kheb die opgeraapt en naast mijn been gezet. Ze vond het niet erg toen ik dat deed. Dat was ook toen we samen iets dronken. Momenteel ben ik aan het denken, wat ik bij het volgende afspraakje zal doen.

 • Korte update : Ondertussen ben ik achtergekomen, dat ik slechts een opstapklasse ben voor haar en dat is niet de eerste keer dat ik zoiets meemaak. Een opstapklasse weeral …

  1. @ Andy,

   Je geeft geen feiten, alleen jouw zienswijze. Dat mag natuurlijk, alleen dan kun je geen verdere feedback krijgen.

   Ik denk niet dat je een ‘opstapklasse’ bent voor wie dan ook.

   Klopt het dat je niet op een positieve manier terugkijkt op dat eerste afspraakje? Dat verstoort een verdere ontwikkelingsproces op liefdesgebied…

 • @ victor,
  Ik ben nu al zover geraakt zonder enige vorm van negatisme en ik weet nietmeer wat te denken, ze wil nietmeer afspreken dus ik denk ik zal maar een opstapklasse zijn.

  ik bekijk op een neutrale manier terug op de eerste afspraakje, enkel veel verwacht ik er niet van. Teveel verwachtingen is dan weer gelinkt aan schaarste en dat wil ik juist niet. ik stuur per dag max 4 smsjes naar haar, tzijn wel luchtige en speelse vorm, daar reageert ze wel goed op. Misschien ben ik wel iets te ver aan het denken, waardoor het me niet zo lukken. Op den duur lijkt het dat ik het echt niet kan, ondanks de moeite inspanningen die ik de afgelopen twee jaar heb gestoken. Ik streef allesinds niet naar perfectie, tvoel niet aan zoals je die overvloed concept promoot, ik kan zonder moeite wel een knappe dame aanspreken en daar stopt het, de verdere handelingen zijn echt onmogelijk. ( in het begin vond ik aanspreken onmogelijk, nu allang nietmeer, nu is het iets anders)

  1. @ Andy,

   Ze wil niet meer afspreken, dus je trekt de conclusie dat je ‘een opstapklasse’ bent?

   Je kunt niet weten wat er werkelijk speelt. Ze kan haar redenen hebben die volledig losstaan van jou. Het kan zijn dat ze op iets onbelangrijks is afgehaakt. Dat is dan haar liefdesprobleem. (Vrouwen hebben het net zo moeilijk op liefdesvlak als mannen!)

   Dat je voorbarige conclusies trekt is al vervelend. Maar dat de conclusies ook nog negatief zijn over jezelf en ‘de vrouw’, is al helemaal schadelijk voor je liefdesleven. Weg met de zogenaamde opstapklasse, stop met zelf-sabotage.

   Dat eerste afspraakje verliep leuk. Dat was genieten. Kijk daar op terug met een positief gevoel!

   Een tweede afspraakje is mooi meegenomen. Komt het er niet van of lukt het niet, ook goed. Je hebt al een mooie herinnering, ervaring. Je daar je bewust van zijn doet je groeien. Zie het als een levenskunst.

   Je zei:

   Ik stuur per dag max 4 smsjes naar haar, tzijn wel luchtige en speelse vorm, daar reageert ze wel goed op.

   Na het eerste afspraakje, nadat ze heeft laten weten dat ze geen tweede afspraakje wil?

   En je zei:

   Op den duur lijkt het dat ik het echt niet kan, ondanks de moeite inspanningen die ik de afgelopen twee jaar heb gestoken.

   Andy, je hebt al flinke vooruitgang geboekt. Toch blijf je ergens haken. En ik weet waar dat voor een belangrijk deel aan ligt. Je blijft dezelfde doelstelling en denkkader gebruiken:

   ‘Ik faal’ of ‘Ik heb succes’.

   De ervaringen en het leerproces mogen voorop staan. Dat maakt het grote verschil.

   In het begin vond ik aanspreken onmogelijk, nu allang niet meer. Nu is het iets anders.

   ‘Verdere handelingen’ zijn niet onmogelijk. Blijf je ontwikkelen. Laat nu dat faal versus succes-idee eindelijk eens los! Want Veroveren is geen gevecht; je staat niet in de ring of op de mat.

 • Deze keer heb ik degelijk gefaald, ze wilt me nietmeer zien of horen. Ik heb ze via speelse manier van smsen, haar zodanig gekwetst dat het een njet voor me is geworden. Joepie, weer een faal gemaakt van een kaliber. Seksuele getinte smsen en dan is het pas omzeep. Ik vind het niet erg. Ik had ook er niet veel van verwacht. Ik besef wel dat ik een opstapklasse ben, er zal wel een andere gast zijn die me vooraf is geweest, ook al is ze al lang single. Veroveren is wel een gevecht, je moet zorgen dat je de overwinning binnenhaalt. Als je dat niet kunt, dan faal je, als je wel kunt dan heb je succes. Ik ben er zelfs overtuigd dat de vrouwvriendelijke manier niet werkt, ook al klinkt het zo prachtig in theorie.

  Voor me werkt deze manier niet, ik heb er noch de klasse, noch de geduld noch de kalmte ervoor om zo een zeer lange manier van werken te doorgaan. Het moet snel gaan en niet zo zeer traag. ohja, 1 ding nog, liefde is toch zo overrated. Victor gebruikt dit als de belangrijkste drijfveer, bij me zegt liefde niks.

  1. Andy,

   En je bent weer in de ik-heb-vreselijk-gefaald-fase. Een voorspelbaar gedragspatroon dat je vertoont.

   Binnenkort voel je je weer beter en bekijk je het een stuk positiever. Let maar op.

   Je zei:

   Ik ben er zelfs overtuigd dat de vrouwvriendelijke manier niet werkt, ook al klinkt het zo prachtig in theorie.

   Deze opmerking baart mij zorgen. Wil je het vrouwonvriendelijk aanpakken? Ben je bereid om een vrouw pijn en kwaad te doen, als het je (seksueel) zou bevredigen?

   Zo ja, dan ben je uiteraard niet welkom op mijn sites. Ik adviseer en steun namelijk alléén de echte vrouwenliefhebbers.

 • Hey andy

  Eigenlijk ben je net al ver geraakt. Je hebt haar leren kennen door het flirten, hebt zelfs haar meegekregen voo een date. Velen geraken zover niet. Waarom zie je dit niet als een overwinning???? Persoonlijk zou ik haar niet elke dag 4keer hebben ge-sms’t, en zeker niet sexueel getinte dingen. Komt mss wat opdringerig over. Maar goed, het feit dat zij afhaakt heeft niets te maken dat jij een opstapklasse bent ofzo. Je ziet het nu zo omdat je onrechstreeks afgewezen voelt en dat kwetst, maar zo mag je het niet zien. In zo’n geval zeg ik altijd “duuuuuuumpen”. Deze woorden geven mij altijd de kracht om het voorval te vergeten en op zoek te gaan naar ander en beter. Echt waar man, je mag elke keer als het misloopt er niet teveel bij stilstaan, want teveel denken leidt er toe dat je verkeerde veronderstellingen gaat denken en jij jezelf als fout gaat bestempelen. Je moet het echt kunnen relativeren. Soms moet je jezelf een “foert”-mentaliteit creëren. Bljven doordoen, je was goed bezig.

 • Hey,

  Bij deze zou ik even wat advies willen vragen en ik hoop eigenlijk een beetje dat iemand snel reageert want ik mag mssch ook niet al te lang afwachten. Afgelopen weekend was ik op een weekend met een groepje (mengeling van nieuwe en reeds gekende mensen). Ik heb er een leuke vrouw leren kennen waarmee ik wel redelijk wat gebabbeld heb. Leuke gesprekken over reizen etc maar er was niet echt flirten bij of zo maar je bent ook constant in groep dus dat is dan wel logisch.

  Ik ben niet zeker of ze mij ook leuk vond of gewoon tof om mee te babbelen. Maar ik zou haar wel es willen vragen om samen nog es iets te doen. Maar hoe pak ik dit het beste aan?

  – Ik heb haar telnr wschl wel van op een carpoollijst maar ze heeft die niet echt zelf gegeven dus het kan mssch opdringerig overkomen als ik haar plots bel.
  – We zijn intussen wel vrienden op fb en ik heb haar email-adres dus ik kan haar wel een mail sturen.

  Maar hoe verwoord ik het zodat het niet zo date-achtig lijkt? Want ik merk effectief dat vrouwen snel wantrouwig zijn als ze voor zichzelf uitmaken dat je met hen op “date” wil en dan is het alsof je nog een extra barriëre door moet.
  Heeft er iemand tips? Er zijn parkconcerten gedurende deze zomer en ik wou haar vragen of ze daar mee naartoe wil gaan. Tips voor tijdens de date zijn ook welkom want ik geraak nogal gemakkelijk in de vriendschapszone en dat wil ik deze keer wel proberen vermijden…

  Alvast bedankt !

  1. @ Reizer,

   Dat was vast een leuk weekend 🙂

   Heb je al een conversatie gestart via berichten? Dat ligt voor de hand en kan een prima opstap zijn naar een afspraakje. Zet dus het gesprek voort die je al met haar hebt gehad…

   Vervolgens is het een kwestie van een balletje opwerpen. Nodig haar uit voor een parkconcert.

   Wat betreft flirten. Je zei:

   Leuke gesprekken over reizen etc maar er was niet echt flirten bij of zo maar je bent ook constant in groep dus dat is dan wel logisch.

   Flirten is heel belangrijk. Wat beweegt een vrouw om met je af te spreken, als ze niet een beetje opwinding voelt? Vaak is het vriendschap…

   En daten is inderdaad niet verstandig, zoals ik onder andere aangeef in zowel mijn E-cursus http://www.VrouwVeroveren.com/.

   Veel succes en plezier!

 • Ik zit met een probleempje waar ik maar niet uitkom.

  Ik ken nu al een meisje die ik ongeveer 6 maanden ken nu. Het zou echt een droom zijn als ik iets met haar kon krijgen. Het is alleen zo, we praten heel veel als we elkaar zien in de stad en ook op whatsapp, maar ze praat met heel veel mensen. Ik weet niet of dat via whatsapp is, maar als ik haar in de stad ziet praat ze opzich altijd wel met een paar andere. Altijd als ik haar zie dan komt ze wel naar me toe en ze whatsapp me ook vaak uit zichzelf. Ze geeft alleen helemaal niets weg en ik wil haar heel graag mee uit vragen maar ik weet niet of ik dat moet doen, aangezien dat ze altijd met iedereen praat en ze heeft nog nooit een relatie gehad en doet daarom ook een beetje hard-to-get. Kan iemand mijn tips geven van wat ik moet doen?

 • Hey,

  Ik weet niet of dit nog gelezen gaat worden, maar ach, laat ik het proberen. Een maand of vijf geleden werkte ik bij een bedrijf waar een hele leuke vrouw werkte die ik wel zag zitten. Op de laatste dag was ik van plan om haar uit te vragen. Maar dat liep helemaal mis en ik vroeg haar dus niet uit. Daarvoor had ik het niet echt gevraagd om ik al eerder iemand had uitgevraagd op het werk en ik hou er niet van om dat te vaak te doen.

  Anyway ik vroeg mij af of het tegenwoordig kan om via Facebook haar uit te vragen. Ze weet wie ik ben. Ik heb haar alleen nooit toegevoegd, niemand van mijn werk trouwens. Wat is jou advies, wel of niet doen, voordelen, nadelen. En hoe moet ik dat aanpakken? Geen ervaring met Facebook wat daten betreft. (Maar stiekem date ik heel weinig dus verrassing…)

  1. Ja Piet, dit wordt zeker nog gelezen 😀

   Tuurlijk kun je ook via Facebook een vrouw uitnodigen voor een drankje of wat dan ook. Doen!

   Eerst Facebook-vrienden worden en een beetje heen en weer berichten. Je werkt daar niet meer, dus je kunt bijvoorbeeld vragen hoe het op het werk gaat. Als dat contact leuk verloopt kun je haar uitnodigen om iets te drinken.

   Maak er geen date van! Zie mijn E-cursus VrouwVeroveren. Zo kun je ook meteen vaker afspraakjes regelen; je liefdesleven actiever maken.

   Tip: zorg je Facebook profielpagina leuk is. Alles wat je online zet beïnvloed de indruk die je bij anderen maakt. Teveel mannen denken daar totaal niet over na, natuurlijk lukt dan niets op Facebook.

   Veel succes en plezier!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *