Met de stopwatch datenWil je daten zonder tijdverspilling, zo efficiënt mogelijk? Dit artikel is voor jou!

Een tijdje geleden had ik een afspraakje met een aantrekkelijke, jonge expat. Ze sprak meerdere talen, behalve Nederlands. Ik had de carrière vrouw leren kennen via de dating-app Happn, de welbekende concurrent van Tinder.

Deze vrouw was ervaren in het mannen daten en de bijbehorende versierpogingen. Ik was zeker geïnteresseerd in haar verhalen. Ook zakelijk leek ze succesvol. Ze was niet bepaald op haar mondje gevallen…

Een mislukte date, ja of nee?

Dit afspraakje was uniek omdat het in meerdere opzichten verkeerd uitpakte. Ze was nieuw in Amsterdam en kon de weg nog niet goed vinden.

Het ging al mis met het openbaar vervoer; de bus waar ze in moest overstappen kwam niet opdagen. Ondertussen regende het pijpestelen waardoor ze compleet doorweekt was. Toen we elkaar eindelijk vonden bleek ze ook nog half ziek en overwerkt. Zacht gezegd, geen goede scenario!

Toch hebben we samen een drankje of twee gedronken en uitgebreid met elkaar gepraat. Al gauw bleken we geen match… Kortom, alles ging mis die dag en er kwam geen vervolg.

Was dit eerste afspraakje daarom een complete mislukking, tijdverspilling? Lees verder en je krijgt het antwoord zodat je meer plezier hebt op liefdesvlak!

Haar persoonlijke ervaringen met mannen daten

Tijdens het afspraakje heb ik goed met haar kunnen praten over haar diverse ervaringen met mannen. Ik vind dat interessant, want zoals je weet coach ik al ruim een decennium op liefdesvlak.

Ze vertelde over de vele pogingen van mannen om haar te versieren. Zowel in het buitenland als hier in Nederland. Ze ergerde zich behoorlijk aan de passiviteit van de Nederlandse man wat betreft vrouwen versieren.

Niet voor niets blijf ik mijn advies herhalen: stel je actiever op beste mannen! Neem initiatief op liefdesvlak. Kom op! Dat wordt echt gewaardeerd, zelfs al staan niet alle vrouwen open voor een nieuw contact!

Een mislukte date is verspilde tijd en moeite?

De vrouw vertelde dat ze een leuke man zocht en hoe moeilijk dat voor haar was. Daar hoor ik wel meer vrouwen over klagen, het verbaast mij niets.

Nu komt het: het viel mij op dat ze èlke poging als verspilling beschouwde als het niet uitliep op een relatie. Elke ontmoeting, elke date, was in haar ogen waardeloos als daar geen relatie uit voortkwam.

Ben je het met haar eens? Oh jee!

Feit: 100% succesratio bestaat niet

Dartboard met vrouwZelfs al ben je de beste versierder die er bestaat, al ken je mijn VrouwVeroveren E-coachsysteem door en door en heb je mijn technieken eigen gemaakt, denk niet dat je daarom elke vrouw kunt versieren.

Immers:

 • niet iedereen past goed bij je;
 • niet elke potentiële liefdespartner is altijd rijp voor een relatie wanneer jij dat wél bent (of andersom);
 • soms kunnen de omstandigheden niet ideaal zijn.

Daarom is het prima dat je ook afspreekt al blijft het uiteindelijk bij één of twee afspraakjes. Je hoeft niet altijd raak te schieten, dat is niet erg!

Uiteraard, hoe meer je je ontwikkeld op persoonlijk- en liefdesvlak, hoe beter je kunt Veroveren. En ja, hoe eerder je een fantastische partner hebt versierd.

Maar nogmaals, geregeld lopen afspraakjes niet uit op een relatie. En wanneer het wel zo loopt kan die relatie op een gegeven moment stuk lopen. Durf realistisch te zijn, want het hoort er allemaal bij. Doe daar vooral niet moeilijk over!

Versiertip: beschouw elke ervaring als waardevol

De succesvolle carrière vrouw waarmee ik had afgesproken had haar werkmentaliteit meegenomen naar haar liefdesleven. Haar drang naar efficiëntie was erg zichtbaar.

Ze had deze zakelijke aanpak:

 • investeer verstandig;
 • minimaliseer de kosten;
 • het beoogde resultaat is maximale winst behalen.

Helaas geen winst, geen relatie? Dan heet het verspilling. Zonde van de tijd, gefaald!

Het punt is dat je liefdes- en seksleven andere succesprincipes kent dan het zakelijk leven. Pak het te zakelijk aan tijdens het versieren en je loopt al gauw tegen een muur op. De valkuil is het te doelgericht willen aanpakken. De drang naar efficiëntie en scoren legt een onprettige druk op jezelf en de ander.

Passieve man kijkt televisie. Geen dates!Ik adviseer daarom juist een meer relaxte aanpak. Experimenteer, ontdek, leer en geniet van al je ervaringen. Ongeacht de uitkomst!

Wees vooral niet iemand die alle Netflix-series kent en slechts fantaseert over wat maar niet gebeurt. Passiviteit loont bijna nooit. Ik wil dat je (meer) actief bent en op pad gaat. Nee, het hoeft niet perfect, je hoeft niet te scoren. Ga naar buiten, doe ervaring op, leef!

Resultaat: geen verspilling maar vooruitgang.

Ook al loopt een afspraakje niet op een relatie uit of een nachtje ongecompliceerd plezier, nog steeds kan zo’n ervaring je vooruit helpen. Leer je er meer voor open te stellen. Een ervaring kan een oefening voor je zijn. Het maakt je meer ervaren, wijzer en handiger. Zie elke ervaring als een avontuur, een plezier op zichzelf.

Zelfs pech, ongeluk en verdriet kan je vooruit helpen. Behalve als je de bijbehorende pijn niet loslaat en er in blijft zwemmen, verdrinken. Bijvoorbeeld eindeloos blijven hopen dat je je ex terug kunt krijgen…

De krachtige mentaliteit voor je liefdesleven

Ik weet nog dat hoe ik ooit een van mijn eerste vriendinnen had versierd. Ik had die dag tientallen vrouwen op straat aangesproken. Het liep telkens uit op niets. Is dat erg?

De laatste vrouw die ik die dag aansprak was bijzonder. Het was een bijzondere ontmoeting. De volgende dag hadden we ons eerste afspraakje. De weken daarop ontstond een heftige romance en sprongen de vonken er vanaf. We bleven nog jaren bij elkaar.

Ik had nooit zoveel vrouwen kunnen aanspreken als ik deze ervaringen als mislukkingen had bestempeld. Want dan had ik mezelf ontmoedigt om initiatief te blijven nemen. Het had ook alle plezier kapot gemaakt die bij het ontmoeten hoort.

Nee, ik vond het aanspreken leuk, spannend, avontuurlijk. Er hoefde namelijk niets, ik hoefde niet te scoren. Mijn vele initiatieven waren als experimenten. Ik deed veel ervaring op, ik werd handiger en handiger. Het heerlijke extraatje bleek uiteindelijk die sexy vriendin te zijn.

En dat gun ik jou ook, een prachtige liefdespartner! Volg daarom mijn advies op en waardeer ELKE ervaring, ook al lijkt het niet altijd leuk. Met een positieve, optimistische mentaliteit kom je veel verder op liefdesvlak. Let maar op!

Twee vragen voor jou:

 1. Wanneer je met een onbekende in contact komt en je wordt ‘afgewezen, wat vind je daarvan?
 2. Hoe voel jij je na een eenmalig afspraakje waarbij het helaas niet klikte?

Ik wil het weten. Plaats daarom je reactie hieronder!

Gerelateerd:

 • Tinder alleen voor de seks? (17)
  Laatst gaf Diane een reactie bij het artikel over singles ontmoeten. Ze date onder andere via de datingapp Tinder maar tot nu toe bevalt het haar niet. Ze zoekt namelijk niet alleen maar seks… Dag Victor, Ik heb zelf zeer […]
 • Binnenkort Facebook dating! (Dit moet je weten…) (0)
  Nieuws! Niet zozeer over mij of deze aantrekkingskracht-site, al zijn er veranderingen gaande (het is je vast al opgevallen). Nee, over Facebook. Nou en? ... Laten we wel wezen. Het sociale netwerk is gigantisch populair. […]
 • Eerste Afspraakje – Tips voor de Eerste Date (223)
  Binnenkort het eerste afspraakje? Vandaag krijg je 3 belangrijke 1ste date tips voor meer plezier en succes. Dit komt aan bod op deze pagina: Eerst haak ik in op een vraag van een cursist over dating. Vervolgens kaart […]
 • Humeur – Ze heeft een slecht humeur, wat nu? (0)
  Ze heeft een slecht humeur, dat is wel het laatste waar je op staat te wachten tijdens het afspraakje. Maar het begon zo goed. Je hebt haar vol enthousiasme aangesproken, ze zag er aantrekkelijk en beeldschoon uit. Je was […]
Daten zonder tijdverspilling?
Trefwoorden:         

2 reacties op “Daten zonder tijdverspilling?

 • Daten is ok. Je leert ervan. De meest directe daters zijn het best. De love bombers daarentegen zijn de meest gehaaide jagers dier er zijn. Faken liefde op het eerste gezicht. Ook die ervaring is een goede les. Daten is te weten komen wat het best bij je past. Of wat juist niet. Snelle jongens, luchtfietsers, dwungelanden, sexting smsers, noodopvangzoekers, narrige nomaden, en Bucketlijst invullers zijn lessen in luisteren naar je No Go eerste gevoel.
  En 99.9 % is een No Go.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *