Laatst gaf Diane een reactie bij het artikel over singles ontmoeten. Ze date onder andere via de datingapp Tinder maar tot nu toe bevalt het haar niet. Ze zoekt namelijk niet alleen maar seks…

Dag Victor,

Ik heb zelf zeer zeker ook via Tinder en soortgelijke apps gedate. Mij valt op dat de grootste deel van de mannen opzoek zijn naar seks of hebben serieuze issues. Ik schijn altijd zulke mannen aan te trekken, straal ik dat uit?

Ik heb als werkende moeder best een druk bestaan, dus vervelen hoef ik me niet. Ik ben best open, direct, zelfstandig en qua uiterlijk mag ik ook niet klagen. Mijn prins heb ik tot heden nog steeds niet gevonden en ben zeker al 7 jaar single. Na zo’n lange vrijgezellen bestaan sta ik er zeker wel weer voor open.

Jij misschien nog tips and trucs?

Jazeker! Vandaag! (En ik breng nog meer artikelen uit met tips voor Tinder, Happen en andere datingapps.)

Nu eerst het belangrijkste: je krijgt antwoord op de vraag of je een serieuze liefdespartner kunt aantrekken via Tinder. Of dat je met deze datingapp alleen maar mannen aantrekt die uit zijn op een one night stand, dan wel teveel persoonlijke problemen hebben.

Kortom, dit artikel is:

 • voor vrouwen die seks dates willen uitsluiten.
 • voor mannen die niet alleen seks maar ook een relatie willen en zich positief willen onderscheiden van andere, meer seksgerichte mannen.

Daten via Tinder is laagdrempelig en lijkt anoniem

Tinder populair bij seksgerichte mensenHet verschil in de investering is groot tussen het versieren van een serieuze levenspartner (en bijbehorende relatie) en een vluchtig, seksueel contact.

Tinder is laagdrempelig en kost in verhouding weinig moeite. Ga maar na, het is redelijk gemakkelijk om een account aan te maken. Met als gevolg dat het in eerste instantie meer mensen aantrekt die uit gemakzucht zich aanmelden, en dus ook geen serieuze relatie zoeken.

Anonimiteit speelt ook een rol. Immers, online is er minder sociale controle dan in het dagelijkse leven. Mensen laten daardoor eerder het achterste van hun tong zien.

En voor mannen en vrouwen met persoonlijke problemen is het extra verleidelijk om hun heil te zoeken online en met datingapps zoals Tinder en Happn. Ze hopen daarmee moeilijke issues te omzeilen of te verbergen.

Problemen zijn uiteraard niet op deze manier op te lossen! De essenties van contact maken, sociale vaardigheden, versieren en flirten kun je niet vermijden.

Altijd, ook als het contact eerst online verloopt! Dat is een van de punten die ik aanstip in het artikel over de nadelen van online daten.

Vandaar dat Diane zoveel mannen op Tinder ziet langskomen die puur op seks uit zijn of te veel persoonlijke problemen hebben.

Maar…

Tinder is zeer populair

Het lijkt erop dat Tinder zelfs populairder aan het worden is dan online datingsites. Het bedrijf gaf in februari 2015 prijs dat er 1,5 miljoen mensen in Nederland op Tinder te vinden zijn!

Aangezien Tinder geen gedetailleerde informatie geeft over zijn daters, is het moeilijk te zeggen ‘wat voor mensen’ je er precies kunt vinden. Maar met het grote aantal 1,5 miljoen gebruikers kun je wellicht concluderen dat het niet alleen maar om de seks draait of dat het allemaal mensen zijn met serieuze issues.

Dat zie je ook terug in de dagelijkse praktijk. Ongetwijfeld ken je wel iemand uit je omgeving die een relatie is aangegaan door het daten via Tinder. Het zijn er zelfs meer dan je denkt… genoeg mensen houden het liever geheim dat ze via Tinder daten!

Natuurlijk speelt seks altijd een rol. Sterker nog, uit recent onderzoek blijkt dat daters die een relatie zoeken via een datingapp, bovengemiddeld meer waarde hechten aan goede seks.

Maak van het Tinder-nadeel je voordeel!

De laagdrempeligheid van Tinder maakt dat het meer mensen aantrekt die niet uit zijn op iets serieus. Dat is een nadeel als je wèl een serieuze relatie zoekt.

Het blokkeren van een dater is echter ook laagdrempelig. Je kunt een verkeerde match net zo gemakkelijk afsluiten; blokkeren! Een voordeel waar je veelvuldig gebruik van mag maken.

Het enige dat rest is zorgvuldig kiezen met wie je date.

5 Tinder tips voor het uitsluiten van seks dates

Leer puur seksgerichte mannen uitsluiten op Tinder en Happn

Voor de duidelijkheid: het is niet per definitie fout of verkeerd als iemand puur en alleen op seks uit is. Hij of zij is slechts voor jou onwenselijk als date, omdat je iets anders zoekt.

Kortom, het is een kwestie van zorgvuldig selecteren; Filteren.

Tinder tip #1. Pas op met opwindende foto’s

Hoe meer sexy de foto’s, hoe meer matches je uiteindelijk hebt. Maar dat is toch niet je doel, zoveel mogelijk matches scoren?

Denk daarom bewust na over hoe sexy je jezelf presenteert. Billen, borsten en buik goed in beeld simuleren de opwinding en seksuele interesse. (Ook van mensen die niet alleen op seks uit zijn.)

Door je wat dit betreft iets terughoudend op te stellen verliest een gedeelte van de voornamelijk seksgerichte mannen hun interesse.

Tinder tip #2. Stel je iets kwetsbaar op

Durf foto’s te plaatsen die iets persoonlijks weggeven. Een interesse, een hobby, iets wat je onderscheidt van anderen.

Ja, je hebt dan minder het (sociale) masker op. En ja, dat maakt je iets kwetsbaarder. Juist dat kan mensen afschrikken die zichzelf niet echt willen openen!

Hetzelfde geldt voor het selecteren van de Tinder daters. Wat voor foto’s heeft hij ge-upload? Kun je iets van kwetsbaarheid bespeuren?

Hoe meer seksueel prikkelend en standaard, hoe groter de kans dat hij geen serieuze dater is. Heeft hij meer foto’s geupload die zijn persoonlijkheid tonen? Dat kan betekenen dat hij iets meer serieuze bedoelingen heeft…

Tinder tip #3. Schrijf je profieltekst, neem de moeite

Vul je Tinder profiel in!Dat je iets hebt geschreven maakt al een positief verschil. Alleen foto’s plaatsen wekt namelijk de indruk dat je weinig moeite wilt doen.

Uiteraard trekt dat mannen die net zo min moeite willen doen. Eventjes snel wat swipen, liken en verder zien we wel!

Schrijf die belangrijke profieltekst en geef meteen aan dat je niet uit bent op een one night stand of alleen seks. Daarmee kun je al een gedeelte van de mannen afschrikken die puur voor de seks gaan.

Ik hoor je denken: maar de meeste mannen lezen mijn tekst niet eens! Lees verder voor de volgende tip!

Tinder tip #4. Check of hij je profieltekst goed leest!

Want de serieuze dater leest je tekst en speelt daarop in tijdens de chat. Daarom is het belangrijk dat je iets persoonlijks hebt geschreven. Je kunt het gebruiken als handige selectiemethode.

Heeft je nieuwe match je tekst niet gelezen? Geen goed teken! De kans is vele malen groter dat hij zo min mogelijk moeite wil doen en dus niet uit is op een serieuze relatie.

Tinder tip #5. Negativiteit is een waarschuwingssignaal

Mensen met vervelende issues klagen vaker en doen moeilijk over eenvoudige zaken. Ze zijn niet speels, ze missen gevoel voor humor en hebben geen oprechte interesse in anderen.

Hoe positiever, vrolijker en interessanter de chat op Tinder/Happn, hoe groter de kans op een man zonder serieuze issues!

Let wel, het leven kent zijn ups en downs. Vrijwel iedereen draagt wel iets bij zich dat zwaar en verdrietig is. Het is niet zo dat er nooit een teken van onvrede mag zijn.

Samengevat, met een:

 • pessimistische levensinstelling blijft een mens al gauw hangen in de dieptepunten en verdwijnt de hoop op betere tijden.
 • Met een optimistische levensinstelling wordt het leven dragelijker en ligt het succes vaker voor het oprapen.

Positiviteit stimuleert vrijheid, creativiteit en ontspanning. Dat voorkomt en heelt allerlei vervelende issues!

Nogmaals, wees vlot met blokkeren op Tinder

Je zult altijd mensen ontmoeten die niet goed aansluiten. Niet alleen op Tinder en Happn, ook in het dagelijkse leven. Zoveel mensen zoveel wensen.

Het lijkt misschien onaardig om nee te zeggen en te blokkeren, maar dat is het in wezen niet. Door vlot het contact af te sluiten bespaar je jezelf niet alleen tijd, het bespaart ook de ander zijn kostbare tijd!

Sommige daters zullen dat interpreteren als een persoonlijke afwijzing, alsof zij een gruwelijk blauwtje hebben gelopen. Dat is hun probleem. Laat het je niet tegenhouden om snel je aandacht op andere daters te richten!

… Wat zijn jouw persoonlijke ervaringen met Tinder, Happn of andere datingapp? Zoek je serieus? Of sta je (ook) open voor een seksueel contact? Je reactie is welkom. Ik antwoord altijd!

Gerelateerd:

 • Daten zonder tijdverspilling? (2)
  Wil je daten zonder tijdverspilling, zo efficiënt mogelijk? Dit artikel is voor jou! Een tijdje geleden had ik een afspraakje met een aantrekkelijke, jonge expat. Ze sprak meerdere talen, behalve Nederlands. Ik had de […]
 • Binnenkort Facebook dating! (Dit moet je weten…) (0)
  Nieuws! Niet zozeer over mij of deze aantrekkingskracht-site, al zijn er veranderingen gaande (het is je vast al opgevallen). Nee, over Facebook. Nou en? ... Laten we wel wezen. Het sociale netwerk is gigantisch populair. […]
 • Man zoekt vrouw, maar kan geen vrouw vinden? (8)
  Man zoekt vrouw...? Sommige mannen proberen hun problemen op liefdesgebied te omzeilen door eindeloos naar vrouwen te zoeken. In wezen is het niet moeilijk om een vrouw te zoeken, daar ligt het werkelijke probleem niet! Een […]
 • MSN’en met Vrouwen – Scoor Telefoonnummers via MSN (26)
  Hoi Victor, Drie weken geleden kwam ik een mooi meisje tegen dat ik kende van vroeger. Ik heb eigenlijk nooit echt met haar gepraat, ze woont thuis dichtbij, en ik zag haar gewoon af en toe eens op een feestje. ik had haar […]
Tinder alleen voor de seks?
Trefwoorden:             

17 reacties op “Tinder alleen voor de seks?

 • Dag Victor, wat een goed artikel. Ik zal het zeker gaan toepassen en ben benieuwd wat het teweeg brengt. Ik zal je zeker blijven volgen voor advies.

 • Hi Victor, helaas is tinder niet voor mij weggelegd. Ik heb het voor het eerst via een betaalde datingsite geprobeerd en denk toch meer dat daar mijn geluk zit.
  De rotte appels zijn daar aanzienlijk minder en zeker omdat die niet gaan betalen indien ze slechte intenties hebben. Gratis datingsite is voor hun makkelijk en laagdrempelig.
  Momenteel heb ik al een paar weken contact met iemand en al paar dates gehad. Het gaat dus de goede kant op.
  Dit was mijn voortgang 🙂

  Greetings

 • Als je geen seks zoekt ga dan naar een andere app en niet op tinder want mij is altijd verteld dat tinder alleen voor seks is. Dus dan lijkt het mij logisch dat daar de meerderheid alleen seks wil. Ga lekker op badoo ofzo

  1. Dus Martin, omdat jou verteld is dat Tinder alleen voor seks is, is het logisch dat de meerderheid seks wil…

   Twijfel je geen seconde aan wat je verteld wordt? Neem je alles meteen voor waarheid aan?

   Trouwens, op badoo zijn er genoeg mensen die op zoek zijn naar alleen seks.

 • Hoi Victor en allen

  Heb gisteren nog eens een tinderdate gehad. Sloeg dat ff tegen. Op haar profiel stonden leuke mooie fotos. Aangezien ik liever niet teveel wil onlinechatten vroeg ik of ze zin had om op dezelfde dag iets te gaan drinken, waarop ze inging. We wisselden nummers uit en ze vroeg of ik bij haar wilde komen waarop ik instemde.

  Later kwam ik bij haar thuis aan, in een niet zo fraaie buurt, ramen helemaal verduisterd en ze deed niet open. Meerdere keren op de deur liggen kloppen en heb zeker 10 keer gebeld waarop ze niet opnam. Ik vond dit al heel vreemd en besloot om naar huis te gaan.

  Later die dag belde ze me weer. Ze kon niet echt een excuus geven om wat er was gebeurd maar ze wilde toch iets gaan drinken savonds in een klein restaurantje in de buurt. Ik wilde haar nog 1 kans geven. Goed, ’s avonds stond ik buiten te wachten op haar en plots kwam ze daar toch opdagen. Ja het was dezelfde vrouw als op de foto’s, maar ze gedroeg zich heel vreemd. Precies of ze had gedronken of onder invloed was van drugs. Ze begon me meteen aan te raken, wat ik eigenlijk niet zo leuk vind. We zijn naar binnen geweest en ze praatte bijna niet. Na 5 min vroeg ze me of we meteen naar haar plaats gingen en zei dat ik bij haar wel kon “blijven slapen”. Ik vroeg meteen of ze een prostituee was en zei tegen haar dat ik daar niet op in ging. Ze beweerde dat ze geen prostituee was. Ik vertelde eveneens dat ze zich maar eerst zich mentaal en fysiek moest verzorgen en ze alleen naar haar huis moest gaan, ik wilde gewoon weggaan. Dit was een afknapper van formaat.

  Achteraf heb ik haar kunnen opzoeken op Facebook. Deze dame had effectief een actief profiel sinds 2007 met vrienden en familie. Ik veronderstel dat ze gewoon aan lager wal was geraakt.

  Ikzelf heb geen probleem met one night stands. Zelf heb ik dat nooit gedaan. Maar als er een leuk contact met iemand is, je maakt samen fun, hebt een leuke communicatie, dan kan ik daar wel voor open staan.

  Ziezo, dit was mijn eerste ervaring met tinder. Een niet zo al te leuke.

  1. Bedankt voor het delen van deze ervaring Danny! En al was het niet leuk, je bent een ervaring rijker. En dat komt omdat je initiatief hebt genomen. Mijn complimenten.

   Blijf vaker initiatief nemen, en je komt absoluut andere vrouwen waarmee het niet zo hoeft tegen te vallen.

   Hm. Misschien dat ik je reactie gebruik voor een nieuw artikel met video. Echt top dat je je ervaring hebt gedeeld! En ik hoop dat je niet te slecht over wat er gisteren is gebeurd. Hoe is het nu met je?

   1. Hoi victor

    Met mij alles goed. Zoals je zei, een ervaring rijker, ik heb me gisteren niet verveeld…hahaha 🙂
    En nee, ik voel mij er zeker niet slecht bij. Je weet op voorhand dat die dingen kunnen gebeuren. Dat is een risico van het online gebeuren, je neemt altijd een gok. Zoals je zelf aangaf, bij anderen kan het net wel goed lukken….ik blijf idd initiatief nemen, ik laat mij zeker niet ontmoedigen!

    Daarnet nog eens gekeken op FB en ze was idd een mooie vrouw met een actief leven.

    Grts

    1. Ach Danny, wees blij dat je het bed niet hebt gedeeld met die vrouw! Benieuwd of de communicatie aanvankelijk wel ‘normaal’ was. Zou eigenlijk wel verwachten dat een vrouw die geen prostituee is, furieus reageert op de vraag of ze dat wel is.Een milde ontkenning zegt ook wat….

     Maar wat vinden jullie van de uitnodiging op de 1e – blind – date gelijk bij haart huis? Ik heb dat voor zover ik herinner maar 1x meegemaakt, en daar speelde de situatie een rol. Zou wel zeker denken bij zo’n uitnodiging…als dat geen date is om ‘een kopje coffee’ te drinken (feel free to substitute) weet ik het ook niet meer.

     1. Een update:

      De date die ik op 5 april had, had zich afgelopen weekend geëxcuseerd voor haar gedrag en zei dat ze zich schaamde. Ze vroeg me of ik haar een tweede kans wilde geven. Ik ben geen slecht persoon van karakter dus ik dacht bij mezelf: “ach ja waarom niet, wie weet wordt het leuk”.

      Daarstraks afgesproken in de stad. Toen we elkaar ontmoetten begon ze zich meteen heel opdringerig (handtastelijk) te gedragen. Ze wilde meteen arm in arm lopen en ik liet blijken dat ik daar niet mee opgezet was. Maar ze gaf niet af, pakte mn hand en wilde hand in hand lopen. Ik voelde mij heel ongemakkelijk bij dit verhaal en wilde al meteen naar huis gaan. Maar ik dacht bij mezelf: ” wees een gentleman en stel voor om iets te gaan eten/drinken”.

      Toen we aan tafel zaten vroeg ze me of ik de rits van haar jurk wilde toedoen, wat ik deed maar voelde me er een beetje beschaamd bij zo open in het restaurant. Tijdens het eten sprak ze wel al iets meer dan vorige keer en ik probeerde mee te gaan in het gesprek. Maar telkens begon ze spreken over mn blauwe ogen, dat ze dat mooi vond enz. Ik krijg als man ook graag eens compliment, maar als het teveel wordt, wordt het simpelweg teveel. Er zat geen schwung in het gesprek. In het restaurant liep er een knappe serveuse rond die naar me lachtte maar ik ging er niet op in omdat ik met iemand anders op date was (maar de drive was er wel 😉

      Op laatst zei ik tg mn date dat ieder zijn eigen rekening moest betalen, (ik vertelde dat ik dat altijd doe bij een eerste date) wat ze me heel kwalijk nam. Haar gedrag veranderde volledig. Het was alsof de aarde onder haar voeten wegschoof. Ik stelde voor om te vertrekken en ging met haar mee naar de bushalte. Ik vertelde dat het niets tussen ons ging worden en dat ze wat meer zelfvertrouwen moest hebben en meer moest gaan daten. Ik vroeg of ze erover wou praten maar dan reageerde ze bitsig door te zeggen dat er over niets te praten viel. Hoedanook dat scheen ze niet goed te snappen.

      Weer een bewogen avond achter de rug en kijk uit haar mn volgende nieuwe date Victor. 🙂

      1. Wow, dat is een vervolg Danny!

       Ze vroeg me of ik haar een tweede kans wilde geven. Ik ben geen slecht persoon van karakter dus ik dacht bij mezelf: “ach ja waarom niet, wie weet wordt het leuk”.

       Ook als je niet nog eens zou hebben afgesproken, zou je geen slecht persoon zijn. Je bent vrij om het besluit te nemen om geen contact meer te hebben met iemand. 🙂

       Maar ik dacht bij mezelf: ” wees een gentleman en stel voor om iets te gaan eten/drinken”.

       Een gentleman heeft de vrijheid om zijn tederheid te beperken, afhankelijk van de situatie en de persoon. Je mag selecteren…

       Toen we aan tafel zaten vroeg ze me of ik de rits van haar jurk wilde toedoen, wat ik deed maar voelde me er een beetje beschaamd bij zo open in het restaurant.

       Het is een goede oefening geweest om ondanks de sociale druk (mensen in het restaurant) dat toch te doen 🙂

       Tegelijkertijd, je hebt ergens druk gevoeld om te doen wat ze je vroeg en daar dus geen nee op te zeggen. Misschien had je dat toch liever gedaan?

       In het restaurant liep er een knappe serveuse rond die naar me lachtte maar ik ging er niet op in omdat ik met iemand anders op date was (maar de drive was er wel).

       Misschien eens leuk om een kop koffie daar te drinken in de middag, als je toch in de buurt bent… Met mooi weer… Is er een terras? Dan kun je het combineren met het lezen van een magazine/boek of in gezelschap met een vriend(in). Zo kom je alsnog in contact met haar 🙂

       Op laatst zei ik tg mn date dat ieder zijn eigen rekening moest betalen, (ik vertelde dat ik dat altijd doe bij een eerste date) wat ze me heel kwalijk nam. Haar gedrag veranderde volledig.

       Nog meer reden om haar links te laten liggen. Ja, dat is duidelijk.

       Fantastisch dat je ook dit vervolg deelt!

       Er zijn genoeg vrouwen waarmee je een leuker en prettiger samenzijn kunt hebben. Let maar op! 😀

 • Gisteren sprak ik nog op een terras met een vrouw over precies dit ‘label’ van tinder. Met een aantal gebruikers van 1,5 mln is tinder m.i. een afspiegeling van het land. Dat betekent een enorme diversiteit in mensen en hun verlangens etc. Wanneer vrouwen zeggen ‘tinder mannen zijn stom of willen alleen maar seks’. Dan zeggen ze n.m.m. in feite ‘mannen zijn stom’ etc.

  Overigens, diezelfde ‘klagers’ staan dan wel weer za in een of andere foute kroeg; dus vraag me af of dat nu een kwaliteitsverbetering is.

  Heb zelf meerdere leuke vriendinnen van Tinder overgehouden. Vind het nog altijd de beste uitvinding sinds vuur. Maar wanneer ik er weer aan begin, zal ik wel de hier besproken reserve van vrouwen meenemen.

  Cheers!

 • Ach ja, je kan het wel of niet treffen. Ik heb mijn vriend gewoon op straat “achter het vuil vandaan gehaald”. (chauffeur/laadmeester vuilnisauto) Zag er leuk uit, praatje mee gemaakt over zijn werk en 5 minuten later samen bij “zijn klant” (café) aan de koffie. Ik heb het niet zo op al die contact- en datingsite’s.

  1. John, dit soort reacties zijn hier vreemd. Heb je het artikel niet gelezen hierboven?

   Wil je ‘lekkere seks’ hebben dan is het van groot belang dat je je bewust bent van context en wat wel en niet welkom is per situatie; moment en persoon…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *