Flirten doet een liefdesleven goed. In ieder geval wanneer je nog vrijgezel bent. Ook is flirten en sjansen handig op zakelijk en sociaal vlak. Je zou flirten daarom kunnen beschouwen als een van de belangrijkste levensvaardigheden.

Maar wat als je in een relatie zit? Is het dan nog wel acceptabel om te sjansen met anderen? Moet je dan stoppen met flirten? Lees deze reactie die ik eergisteren ontving bij het misvatting over flirten-artikel:

Ik ben het dus helemaal eens met “Zie flirten daarom als een vrijblijvende manier van kennismaken” en ik (man) blijk van nature een enorme flirt te zijn. Hier was ik mijn niet van bewust, maar ben er nu door meerdere mensen op gewezen. Gedrag wat ik als dood normaal ervoer, wordt dus door anderen, voornamelijk vrouwen, ervaren als flirten.

Ik vind echter wel dat aan flirten een behoorlijk zware lading wordt gegeven, terwijl ik het juist een hele leuke speelse manier vind van contact maken met mensen in het algemeen.

Nu heb ik een hele leuke vrouw ontmoet die echter door haar onzekerheid enorm moeite heeft met mijn flirtgedrag. Zoals ik al zei vind ik het heerlijk om te flirten, zonder meteen meer te willen en/of verwachten en ben dus eigenlijk niet van plan dit te minderen. Hoe kan ik hier het beste mee omgaan?

Je wilt het flirten met anderen niet opgeven. In plaats daarvan zoek je een oplossing zodat je er samen met je vriendin kunt uitkomen. Daar valt absoluut meer over te zeggen.

Bijvoorbeeld: heb je wel de juiste partner gekozen om een relatie mee aan te gaan? Een stevig onderwerp dat ik misschien een andere keer bespreek.

Vandaag krijg je twee professionele adviezen zodat jullie er hopelijk samen uitkomen:

#1. Beperk het flirten met anderen

Het is raadzaam om het flirten met anderen flink te beperken wanneer je vriendin aanwezig is. Zo voorkom je dat je haar onzekerheid en eventuele jaloezie prikkelt, met alle vervelende gevolgen van dien.

Zeker als je gewend bent om veel te flirten, kan minderen een uitdaging zijn. Ga de uitdaging toch aan, want voor je vriendin is het vermoedelijk net zo’n uitdaging om met jouw geflirt om te gaan.

Je wilt er toch samen uitkomen? Precies! Voor wat hoort wat.

#2. Bespreek flirtgedrag met je partner

Je partner geeft aan dat ze erg veel moeite heeft om met jouw flirten om te gaan. Daarom mag dit een gespreksonderwerp zijn op korte termijn.

Geef aan dat flirten vrijblijvend is en niet serieus genomen hoeft te worden. Net als zakelijk flirten, heeft jouw geflirt geen romantische betekenis. Immers, je hebt voor haar gekozen en voor niemand anders.

Belangrijke aanwijzing: wat je exact bespreekt is volledig aan jou. Denk goed na over wat je gaat zeggen en op welke manier. Hoe je iets zegt is misschien wel belangrijker dan wat je zegt…

Ik hoop dat ze inderdaad (meer) begrip kan opbrengen zodat ze zich minder onzeker voelt door het flirten. Anders komt jullie relatie ernstig in gevaar.

Binnenkort plaats ik een artikel met hoe te communiceren in een liefdesrelatie wanneer het over een gevoelig onderwerp gaat. Waarschijnlijk heel welkom voor veel mannen in relatie.

Vraag over flirten

Vind jij het acceptabel om te flirten met anderen wanneer je een relatie bent aangegaan? En is het ook acceptabel dat je liefdespartner flirt met anderen? Plaats nu je reactie hieronder!

Gerelateerd:

 • Aantrekkingskracht – Waarom geen aantrekkingskracht meer? (11)
  Geen aantrekkingskracht meer... Wat begon met sjans en een spannende flirt loopt uit op helemaal niets. Dat overkwam deze bloglezer die zijn vraag instuurde op deze aantrekkingskracht-site: Beste Victor, Ik woon nu tijdelijk […]
 • Waarom Vrouwen Beter Flirten dan Mannen (5)
  Vrouwen flirten beter dan wij mannen, wist je dat? Het gaat om het gemiddelde, natuurlijk zijn er ook vrouwen die er niets van bakken. Soms huren ze mij daarom als flirtcoach in, in de hoop dat jij ze daarna wel ziet […]
 • Vriendin krijgen onmogelijk? Waarom blijf je vrijgezel? (deel 1) (213)
  Vriendin krijgen onmogelijk? Hoe kan dat, wat is het probleem? Je hebt wel sjans van vrouwen, maar je hebt vrijwel nooit een afspraakje. Je zoekt naar een leuke vriendin, maar ze lijkt domweg niet te bestaan. Of je hebt […]
 • Ex-vriendin – Het Gevaar van je Ex-vriendin (21)
  Zo af en toe blog ik over het behouden van een goede relatie en hoe je eventuele relatieproblemen oplost. Zie hier de vraag van een cursist die ik een tijd geleden ontving. Onder andere door zijn ex-vriendin wordt zijn huidige […]
Stoppen met flirten in een relatie?
Trefwoorden:     

6 reacties op “Stoppen met flirten in een relatie?

 • Tussen een collega en mij is een ontzettende aantrekkingskracht. Hij flirt, ik flirt met hem. Maakt opmerkingen over mijn kleding en wat hij zou willen dat ik aantrek. Regelmatig is er even lichamelijk contact. Hij chat me letterlijk dat ” hij me alle hoeken wil laten zien”. Zelfverzekerd als ik ben heb ik hem gevraagd wat hij nu wil. Hij had tenslotte een afspraak ingeschoten en riep al weken dat die datum de afspraak zou zijn. Zijn antwoord was dat het “niet verstandig was” strijkend met zijn handen over zijn gezicht en haren. We waren “erg gewaagd aan elkaar”. Ik voel alsof ik een blauwtje heb gelopen en weet niet wat ik moet doen.

  1. Begrijp ik het goed, jullie hadden een afspraakje gepland en hij heeft die uiteindelijk afgezegd?

   De vraag wat hij nu wil is op zich geen vreemde vraag om te stellen. Grote kans dat hij zijn woordje niet klaar had. Sowieso kun je beter niets van hem verwachten. Afzeggen en blijven flirten klinkt als oppervlakkig contact.

   Mijn vraag aan jou: wat wil jij?

 • Zeer herkenbaar, mijn man flirtte graag met zijn vrouwelijke jonge collega’s, hij zei ook niet bewust te zijn van zijn daad, maar hij voelde er goed bij, zelfverzekerd. Ook wel soort aandacht vragen die hij nodig had. Hij vond dat ik hem toen niet genoeg aandacht gaf. Maar nu mag hij niet klagen. Ik geef hem genoeg aandacht en dat beaamt hij ook. Ik vraag hem nu te stoppen. Hij houdt van me en hij zal het proberen. Hij zegt ook dat hij het doet als hij zich verveelt. Ik vind dat hij moet oppassen, want sommige vrouwen vatten het verkeerd op. Paar gevallen zijn er geweest. Laatst heeft iemand een hartje getekend op zijn rug van zijn uniform. Misschien betekent het niks, maar ik heb het laten weten dat ik niet leuk vond en verdrietig van word en niet goed is voor ons relatie.

  Hij was er wel bewust ervan en nam me serieus. Hij zal echt zijn best doen. Vanochtend op zijn werk had hij weer willen doen en toch niet gedaan.
  Ik ben er blij mee dat hij me verteld hebt. Is het echt zo moeilijk om af te leren?

  1. Rosa, waar leg jij de grens?

   Dus je partner mag niet meer flirten… In hoeverre is het redelijk om dat van een partner te eisen?

   Flirten is natuurlijk, menselijk gedrag. Het is niet alleen een bewust, maar ook een onbewust proces. En het hoort bij de vlotte, sociale omgang. Natuurlijk mag hij wel zijn best doen om het niet uit de hand te laten lopen.

   Of bedoel je dat het flirten verder gaat? Dus, vergaande aanrakingen, seksuele opmerkingen, veel complimenten geven, uitnodigingen voor afspraakjes en dergelijke?

 • Ik zit met hetzelfde probleem alleen ik ben zelf de flirt. Mijn vriend vindt dit erg vervelend. Vaak heb ik niet eens in de gaten dat ik flirt. Mannen krijgen regelmatig het verkeerde idee van mijn gedrag en vragen mij mee uit of mijn contactgegevens, terwijl ik het idee had dat ik slechts aardig was tegen hen was. Het is zelfs een paar keer voorgekomen dat mannen mij probeerde te zoenen. Mijn vriend is hier zacht gezegd echt niet blij mee. Ik respecteer mijn vriend en wil graag hem tegemoet komen maar hoe leer ik dit gedrag af? Hoe blijf ik aardig zonder te flirten? Daarnaast merk ik dat wanneer ik mij onzeker voel over onze relatie mijn flirtgedrag toeneemt. Ik vraag mij af of ik zo mijn onzekerheid probeer over te compenseren.

  1. Thessa, op zich positief dat je een flirt bent. Al moet het niet uit de hand lopen.

   Je kunt je flirtgedrag minderen door eerst je meer bewust te worden van je geflirt. Bestempel het niet meteen als negatief want dan is het moeilijker om je er jezelf op te ‘betrappen’. Houd jezelf in de gaten, wat doe je, wat denk je, wat voel je.

   Wanneer je jezelf meer doorhebt krijg je er vat op en kun je rustig je flirt beperken en veranderen.

   Wel adviseer ik om je niet als doel te stellen om nooit meer te flirten. Een beetje flirten is gezond en natuurlijk gedrag!

   En wat betreft je onzekerheid over je relatie (die uiteraard ook van invloed is op je gedrag buiten de relatie), daar kun je ook wat aan doen. Samen met je vriend… praten jullie hierover? Zeker als jullie al een tijd bij elkaar zijn is het belangrijk en noodzakelijk om samen meer te investeren…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *