Geen aantrekkingskracht meer… Wat begon met sjans en een spannende flirt loopt uit op helemaal niets. Dat overkwam deze bloglezer die zijn vraag instuurde op deze aantrekkingskracht-site:

Beste Victor,

Ik woon nu tijdelijk in een internationaal huis in het buitenland, hier zijn ook veel dames. Wat goed ging was dat ik gesprekjes had met meerdere vrouwen. Een van hen begon toen sterk met met te flirten, dus ik terug flirten. Ik kon gewoon in haar ogen zien dat ze me leuk vond en dat ze een beetje verlegen was. We zaten met z’n allen aan een tafel.

Later ging iedereen slapen en moest ik nog even naar de keuken om wat spullen op te ruimen. Zij kwam daar toen ook nog even wat doen, liep snel langs me heen, en ze flirtte uiteraard weer. Ik ben toen echt zo dom geweest. Ik had interesse in haar, maar wat ik gedaan heb is haar een goede nacht gewenst en normaal afscheid genomen. Ik begrijp ook niet van mezelf waarom ik niet meer actie ondernam.

Daarom heb ik haar een dag later gevraagd of ze deze week is wou gaan drinken, maar je raadt het al, ze was ongeïnteresseerd. Hieruit concludeer ik dat ze gewoon een nacht plezier wou? Kan hier echt van balen!

Is dit nog te redden op de een of andere manier, en hoe kan ik dit het beste aanpakken? Ik hoop dat ik snel van je hoor. Dankjewel!

Groetjes,
L. uit Overijssel

Je hebt geflirt, je bent gesprekken aangegaan met meerdere vrouwen. En je was je bewust van de sjans die je had; aantrekkingskracht. Mijn complimenten!

Sommige mannen zijn bij wijze van spreken blind. Ze zien nooit een vrouw met hen flirten, zij pikken nooit de flitsignalen op. Dat kan een vervelende liefdeshandicap zijn, zeker als ze ervan overtuigd zijn dat bijvoorbeeld zonder oogcontact je geen vrouw kunt aanspreken. Ze nemen daardoor nooit initiatief.

Jij merkt het tenminste wel wanneer een vrouw zich tot je aangetrokken voelt, dat kan in je voordeel werken! Toch is het na die mooie avond niet verder gekomen dan een spontane flirt met een aantrekkelijke vrouw. Jammer!

Nu is het de vraag, waarom was ze de volgende dag niet meer geïnteresseerd? Sommige mannen vragen zich dat af, dus dat is het onderwerp van het artikel van vandaag.

En natuurlijk wil je ook weten of er nog mogelijkheden zijn om haar te versieren. Dat bespreek ik in het volgende deel.

Waarom geen aantrekkingskracht meer

Het is onduidelijk waarom ze haar interesse heeft verloren. Het is moeilijk te achterhalen op grond van wat je hebt beschreven.

Ja, het kan zijn dat ze is afgeknapt, omdat je die avond niets hebt gedaan. Of ze had het gevoel gekregen dat je haar onvoldoende aantrekkelijk vond.

Dus misschien heeft ze zich die avond wel vreselijk afgewezen gevoeld!

Sowieso kunnen vrouwen gevoelsmatig erg wisselvallig zijn. Dus de avond dat je haar ontmoette had ze haar dag. Maar de volgende dag zat het haar flink tegen en had ze haar lust verloren; weg aantrekkingskracht.

Dat ze geen aantrekkingskracht meer voelt, kan dus ook andere oorzaken hebben. Het is prima om dit soort ervaringen kort te analyseren, zo wordt men wijzer. Maar het mag geen vraagstuk zijn waar je lange tijd mee rondloopt.

Aantrekkingskracht? Meteen smeden!

Je bent je gelukkig volledig bewust van de fout die je hebt gemaakt. Wanneer een vrouw nadrukkelijk met je flirt, is dàt het moment om de Verovering voort te zetten. Immers, men moet het ijzer smeden als het heet is.

Simpelweg het voorstel doen om een kleine wandeling te maken voor het slapengaan, was voldoende geweest. Zo hadden jullie elkaar beter leren kennen en waren er meer mogelijkheden geweest om de initiële aantrekkingskracht te vergroten.

Dat is dus niet gebeurd. Gelukkig zit je in een omgeving waarin je nog meer leuke vrouwen kunt ontmoeten!

Opnieuw aantrekkingskracht opwekken?

Kun je haar toch nog versieren, kan je haar aantrekkingskracht nog opwekken? Lees het volgende artikel ‘Geen aantrekkingskracht meer‘.

Tot die tijd hoor ik graag van andere lezers of ze zichzelf kunnen herkennen in de situatie.

Ook wel eens een aantrekkelijke vrouw laten lopen, ondanks dat ze zich duidelijk had opengesteld? Plaats je reactie!

Gerelateerd:

 • Aantrekkingskracht – Geen aantrekkingskracht meer, wat nu? (87)
  Van geen aantrekkingskracht meer, naar meer aantrekkingskracht...? Het kan! De vorige keer heb je gezien hoe de lezer L. uit Overijssel een aantrekkelijke vrouw heeft laten lopen. Aanvankelijk was er aantrekkingskracht, maar […]
 • Stoppen met flirten in een relatie? (6)
  Flirten doet een liefdesleven goed. In ieder geval wanneer je nog vrijgezel bent. Ook is flirten en sjansen handig op zakelijk en sociaal vlak. Je zou flirten daarom kunnen beschouwen als een van de belangrijkste […]
 • Vriendin krijgen onmogelijk? Waarom blijf je vrijgezel? (deel 1) (213)
  Vriendin krijgen onmogelijk? Hoe kan dat, wat is het probleem? Je hebt wel sjans van vrouwen, maar je hebt vrijwel nooit een afspraakje. Je zoekt naar een leuke vriendin, maar ze lijkt domweg niet te bestaan. Of je hebt […]
 • Waarom Vrouwen Beter Flirten dan Mannen (5)
  Vrouwen flirten beter dan wij mannen, wist je dat? Het gaat om het gemiddelde, natuurlijk zijn er ook vrouwen die er niets van bakken. Soms huren ze mij daarom als flirtcoach in, in de hoop dat jij ze daarna wel ziet […]
Aantrekkingskracht – Waarom geen aantrekkingskracht meer?

11 reacties op “Aantrekkingskracht – Waarom geen aantrekkingskracht meer?

 • Herken het heel erg! In plaats van dat ze ons aardrijkskunde, maatschappijleer of scheikunde leren op de middelbare school, zouden ze een vak moeten geven waarin uitgelegd wordt hoe vrouwen in elkaar zitten, haha.

  Zo erg is het niet, maar de signalen van een vrouw zijn af en toe wel onduidelijk.

 • Beroemd probleem op vlak van liefde.

  Mannen gaan hier in de fout, ze herkennen de signalen die vrouwen geven niet. Dus: Ken de vrouw, geen excuus, je moet weten dat het zo kan gaan 😉
  Maar zoals zo vaak:Ook vrouwen gaan niet 100 % vrijuit. Zij vertrouwen soms blindelings op hun non-verbale technieken, volgens hen is dat meer dan duidelijk genoeg, misverstanden “onmogelijk” 😀 . Zo kunnen er eveneens vervelende situaties ontstaan: vb. de vrouw die er al volledig van overtuigd is dat er geen interesse is bij de man, en daar ook volgens handelt (totale apathie), terwijl er eigenlijk geen enkel duidelijk signaal in die richting gegeven werd door de man.

  Het mag spannend zijn, lekker mysterieus, maar op een gegeven moment moet er toch duidelijkheid komen.

 • Hallo,

  Ik denk dat het belangrijkste is om een goede mentaliteit te hebben als het komt bij vrouwen. Overvloed dus!
  Er zijn veel mannen die geen cursussen lezen over vrouwen veroveren of whatsoever, maar toch immens veel succes hebben. Ze hebben vooral een goede mentaliteit.
  Wat denkt jij, Victor? Is een goede mentaliteit voldoende of is het echt zo belangrijk om de juiste “stappen” te kennen?

 • @ Rik,

  Het vak ‘vrouwen’ mag inderdaad ook gegeven worden LOL!

  @ Ruben,

  Het is maar de vraag of vrouwen zich blindelings vertrouwen op lichaamstaal. Genoeg vrouwen weten net zo min hoe ze het in de liefde moeten aanpakken.

  @ Jake,

  Zeker, een goede mentaliteit is essentieel. Daarom geef ik daar veel advies over in mijn producten.

  Uiteindelijk zelfs belangrijker dan ‘de juiste stappen’.

  Eigenlijk bestaat er geen perfect stappenplan, omdat elke vrouw / man uniek is.

 • @ Victor

  Uiteraard is de nuancering belangrijk.
  “Het is maar de vraag of vrouwen zich blindelings vertrouwen op lichaamstaal. Genoeg vrouwen weten net zo min hoe ze het in de liefde moeten aanpakken.”

  Genoeg vrouwen laten zich NIET leiden door lichaamstaal 😉 Juist !

  Maar GLOBAAL GEZIEN laten vrouwen zich veel gemakkelijker leiden door non-verbale communicatie dan mannen. Het voordeel is dat je met lichaamstaal soms subtiele dingen opvangt die je niet te weten kan komen door mondelinge communicatie (de vrouwelijke intuïtie heeft een reputatie !). Het nadeel is dat je er soms naast zit, en dan kunnen de gevolgen ook niet mis zijn.
  De kunst is: weten wanneer het met die non-verbale communicatie de verkeerde kant aan het opgaan is en overschakelen op duidelijkheid. Sommige vrouwen schakelen dan niet over op duidelijkheid. Sommige !
  Dat vind ik echt een zonde !

  Een typisch voorbeeld: het is een zeer effectieve manier om mijn interesse in een vrouw onderuit te halen.

  Een vrouw waarmee je best goed kan praten (ik heb het niet over de oppervlakkige flirt) ziet er op een gegeven moment bedrukt uit.
  Je vraagt: “Is er iets ?” Vrouw: “Nee, niks !”

  Als ik dan achteraf moet horen van iemand anders dat er wel vanalles aan de hand was, of dat de vrouw nog durft zeggen: “Hij had geen interesse in mijn problemen, want hij vroeg niet door.” Dan heb ik het vrijwel zeker gehad met die vrouw.

  “Ja, er is iets, maar ik wil het er liever niet over hebben.” Vind ik het absolute en correcte minimum als de vrouw geen zin geeft om haar gevoelsleven uit de doeken te doen.

 • @Ruben,

  Ik schets even mijn situatie, ik ben bijna 20 en heb het coachsysteem ondertussen al een paar jaar.
  De eerste jaren bleef de aansprekingsangst gewoon te groot om goed initiatief te kunnen nemen 🙁
  Het is pas sinds eind 2011 dat ik wat meer vrouwen leren kennen heb en daardoor is het aanspreken al heel wat verbeterd! 🙂 Maar helaas blijft het daar nu ook bij, tot afspraakjes komt het nog niet.

  Ik heb deze avond even wat rondgesurft op Aantrekkingskracht (was ondertussen een tijdje geleden) en heb door een onderwerp van vorig jaar gezien dat we eigenlijk niet ver van elkaar wonen, volgens mij zou het heel leuk zijn mochten we samen onze ervaringen kunnen delen 🙂

  Als je het goed vind kan Victor misschien jouw email adres naar het mijne sturen?

  Hopelijk tot binnenkort 🙂

 • @Qwerty

  Ik zie er niet meteen graten in, elektronisch contact via email is in mijn ogen niet meteen drastisch anders dan deze blog. En belgen onder elkaar 😉

  Victor mag een emailadres doorgeven.

  Maar door het “niet meteen drastisch anders zijn” stel ik mij wel een vraag:
  Wat verwacht je van de persoonlijke uitwisseling van ervaringen in vergelijking met deze blog ? Ik ben 1 persoon, deze blog bevat heel wat meer mannen die samen heel wat wijze raad kunnen bundelen !

  Of verwacht je samen vrouwen aan te spreken, met de hoop dit zo beter te doen ?

 • Het gaat me meer om enkele dingen van elkaar te leren, tips bijvoorbeeld., dat gaat makkelijker dan dat je alles alleen moet aanpakken vind ik, je kunt het boek duizend keer doorlezen maar daar gaat het niet om, je moet alles in de praktijk omzetten, en praktische tips zijn daarom altijd handig 🙂

 • Hoi!
  suggestie…een vak vrouwen in t leven roepen is leuk, maar maak er dan een training voor de man van 🙂 met alle aspecten van dien uiteraard 😉
  Groetjes!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *