Ben je te oud voor liefde? Of vraag je je af of je nog wel aantrekkelijk genoeg bent op oudere leeftijd? Bekijk de video hieronder!

Trouwens, ook als je nog niet een oudere leeftijd hebt bereikt, bekijk de video. Goed voor de levenslust!

 

Heb je Facebook? Klik op de Vind ik leuk-knop, graag…

Vind je jezelf te oud?

Je kent vast wel de uitspraak “Je bent zo oud als je je voelt”. Een cliché met een kern van waarheid.

In de eerste les van de E-cursus VrouwVeroveren bespreek ik de invloed van het zelfbeeld op je liefdesleven.

Ongeacht of je 30+, 50+ of 70+ bent… Zie je jezelf als ‘te oud? Dan gedraag je je als ‘te oud’. Vervolgens boek je het bijbehorende resultaat!

Uiteraard speelt ouderdom een rol. En na een scheiding of het verlies van een partner kan het moeilijk zijn om je (liefdes)leven weer op te pakken.

Maar weet dat je mentaliteit uiteindelijk de doorslag geeft. Hoeveel haal je uit je leven? Wil je genieten van je ervaringen of gebruik je elk mogelijk excuus om op te geven?

Mensen herinneren er zichzelf en anderen voortdurend aan dat ze zich volgens hun leeftijd behoren te gedragen. Ik zeg, wees vrij om deze ongeschreven regels aan je laars te lappen!

Want kwaliteit van leven hoeft niet niet op te houden na een bepaalde leeftijd. Je kunt blijven genieten van je liefdes- en seksleven. Een willekeurig voorbeeld: uit onderzoek blijkt dat vrouwelijke 50-plussers tevreden zijn met hun seksleven. Meer zelfs dan in hun jongere jaren!

Hetzelfde geldt ongetwijfeld voor mannen. Ik heb een aantal 70+’ers als cursisten van mijn SuperMinnaar-sekscursus. Zij geven aan dat ze nog steeds erg genieten…

Waar loop jij tegenaan wat betreft leeftijd? Plaats nu je reactie hieronder.

Gerelateerd:

 • Ik wil geen relatie beginnen! (88)
  Geen relatie willen is niet vreemd, je bent zeker niet de enige. Af en toe plaatst een lezer een reactie waarbij hij of zij aangeeft liever single te blijven. Mijn Aantrekkingskracht-site gaat over flirten, relaties en seks. […]
 • Aantrekkelijk – Ben ik Aantrekkelijk? (22)
  Sommige mannen vragen zich geregeld af of ze wel aantrekkelijk voor vrouwen zijn. Ben ik wel knap genoeg? Zie ik er goed uit? Kunnen vrouwen mij werkelijk aantrekkelijk vinden? Bestaat er misschien een test om antwoord te […]
 • Veel singles ontmoeten doe je hier (en hier en hier) (17)
  Waar kun je veel leuke singles ontmoeten? De meeste mensen ontmoeten hun potentiële liefdespartner op het werk en in eigen sociale kring. Ook proberen heel wat singles hun liefde te vinden tijdens het uitgaan; in een club of in […]
 • Waarom zijn vrouwen onbetrouwbaar? (0)
  Vandaag stelde Steve een vraag over waarom sommige vrouwen telkens onbetrouwbaar blijken. Bij het artikel 'versier deze 5 vrouwen niet'. Voordat ik zijn vraag beantwoord in de video, eerst zijn reactie: Het vertrouwen in […]
Te Oud voor Liefde en Versieren?

8 reacties op “Te Oud voor Liefde en Versieren?

 • Oke, zal het niet gemerkt hebben sorry. Nu de vraag: wat als je zit met een complexe angst en zo. Ik was verliefd op een collega maar die moest mij niet en ik ben erg gevoelig als het om liefde gaat. Vraag mij af of er iets bestaat dat je sterker wordt? Want ik lijk meer op een vrouw dan een man. Ze zei dat ik overgevoelig ben.

  1. @ Daniel,

   Op basis van jouw beknopte reactie is dit mijn advies: werk aan het vergroten van je balans zodat je gevoelsmatig minder afhankelijk wordt van goedkeuring en acceptatie door anderen (een heel hoofdstuk op zich). En vergroot je vermogen om te incasseren bij een tegenslag.

   Beide punten komen geregeld terug in mijn artikelen op deze site. Dus klik vooral veel rond. Zie onder andere het artikel:

   http://www.aantrekkingskracht.com/teleurgesteld-liefde

   Dat je gevoelig bent maakt je niet ‘minder man’ of ‘meer vrouw’. Je hoeft niet te voldoen aan de maatschappelijke regels om man te zijn (in het artikel over echte mannen geef ik er daarom een draai aan).

   Door aan deze twee zaken te werken (balans vergroten en leren incasseren) doe je extra kracht op. Zo kun je verder, zo kun je nog meer ervaring opdoen. Zodat je op een gegeven moment een vrouw ontmoet waarmee het wederzijds klikt… Veel succes!

 • Dag Victor, ik wil ook even reageren op bovenstaande video, ik zie dat je de laatste keer gereageerd hebt in 2014 dus ik weet eigenlijk niet of je dit ooit nog gaat lezen, ik hoop van wel, want ik zit met een probleem waar ik niet uitgeraak en het heeft wel min of meer iets te maken met het onderwerp.

  Ik ben een 38 jarige vrouw en ik heb in het verleden al wel een paar kortstondige relaties gehad, telkens van een paar weken/maanden, nooit echt lang dus. Omwille van problemen in het verleden, vooral door een traumatische kinder- en jeugdtijd en nog zeer lang nadien, kamp ik nog steeds met psychische problemen waardoor ik al 10 jaar geen job meer heb uitgeoefend. Ik solliciteer nog wel af en toe voor een job, maar niemand geeft mij nog een kans. Ik ga ook al zeer lang totaal niet meer uit, op cafe gaan of naar een sportclub gaan doe ik ook helemaal niet; ik heb daar trouwens ook niet het geld voor. Ik kom dus zeer weinig mannen tegen, en de keren dat ik er eens eentje tegenkwam in het verleden en ik vertelde hen dat ik geen job had dan lieten ze mij direct vallen want ze vonden dat niet kunnen een vrouw zonder werk, ze schaamden zich daarvoor want iedereen die zij kenden die vrouwen hadden allemaal een job. Ik weet het allemaal niet goed Victor, ik zou ook wel nog een man willen om een mooie relatie mee te kunnen opbouwen, maar mannen willen mij niet kennen omdat ik geen job heb en ze willen natuurlijk een vrouw waarmee ze kunnen pochen, met mij kunnen ze dat niet. Als ik echt eerlijk mag zijn victor, ik zal waarschijnlijk nooit nog een job vinden en dus nooit een man ook. Lang geleden zei een man eens tegen mij dat ik enkel goed was voor de sex, maar dat ik niets anders te bieden heb dan dat.
  Hoe pak ik deze situatie aan? Heb jij tips victor? Wat moet ik tegen een man zeggen? want een vraag over wat doe jij van job dat vragen ze al direct.

  1. Dag Sarah, bedankt voor het reageren!

   Jazeker, ik lees je reactie. Ook al is er al een tijd geen reactie meer geplaatst op deze video.

   Het is moeilijk om een heel kort antwoord te geven waar je meteen verder mee kunt. Je staat namelijk voor meerdere uitdagingen. Hoewel er waarschijnlijk een belangrijke kern is.

   Ik begrijp dat je een advies wilt waardoor je wel een man kunt aantrekken. Ook al heb je geen werk. Het punt is dat het lijkt alsof het komt doordat je geen werk hebt. Ik vermoed echter dat dat niet het echte punt is voor de mannen die je ontmoet.

   Er zijn vrouwen die geen werk (meer) hebben en alsnog een relatie aangaan met een man. Het kan wel degelijk. Maar waarom overkomt jou dat dan niet?

   Omwille van problemen in het verleden, vooral door een traumatische kinder- en jeugdtijd en nog zeer lang nadien, kamp ik nog steeds met psychische problemen waardoor ik al 10 jaar geen job meer heb uitgeoefend.

   Als ik je goed begrijp, kamp je met psychische problemen. Daardoor heb je de laatste 10 jaar geen werk gevonden. Ik vermoed dat de psychische problemen het obstakel zijn. Niet alleen voor het vinden van werk, maar ook wat betreft het aantrekken van mannen.

   Nu kun je je focussen op wat wel en niet te zeggen tegen een man zodat hij wel voor jou gaat. Maar dat is slechts het aanpakken van bijwerkingen; gevolgen van het echte probleem. En uiteindelijk werkt dat niet goed. De oorzaak blijft aanwezig, met nog andere bijwerkingen/gevolgen.

   Je bent slechts 38 jaar, je bent jong genoeg om je leven een nieuwe wending te geven. Echt waar. En dat kan bijvoorbeeld met kleine stapjes.

   Dus mijn belangrijkste advies is: doe je best om je psychische problemen aan te pakken. (Ik weet niet of je dat al hebt gedaan of nog doet.) Weet dat je niet de enige bent die problemen en/of psychische problemen heeft.

   Erg veel mensen schamen zich voor hun psychische problemen. Zij hebben het idee dat ze ‘de enige’ zijn. Maar in werkelijkheid hebben erg veel mensen in meer of mindere mate psychische problemen. Je ziet het niet aan de buitenkant. En door het taboe wordt er slechts zelden over gesproken. Het kan dan lijken alsof je ‘raar’ bent. Het tegendeel is waar.

   Ik solliciteer nog wel af en toe voor een job, maar niemand geeft mij nog een kans.

   Ik vind het erg goed dat je af en toe solliciteert! En wat jammer dat je geen kans krijgt.

   Heb je overwogen om een loopbaancoach in te schakelen? Een maatschappelijk werker, of wie dan ook die professioneel begeleiding biedt? Van mijn part leg je het voor bij een uitzendbureau of ergens anders, en geef aan dat je begeleiding goed kan gebruiken. Die is er, ook kosteloos of heel goedkoop. Want er is vraag naar arbeidskrachten. En de maatschappij is er bij gebaat dat jij functioneert in het leven..

   Ik ga ook al zeer lang totaal niet meer uit, op cafe gaan of naar een sportclub gaan doe ik ook helemaal niet; ik heb daar trouwens ook niet het geld voor.

   Los van het geld, heb je geen behoefte aan uitgaan of de sportschool/sporten? Of zou je het wel willen maar wordt je psychisch/gevoelsmatig gehinderd? Of zie je er het nut niet meer van in?

   Het klinkt alsof je wat geïsoleerd leeft; weinig menselijk contact. Klopt dat?

   Je hoeft trouwens niet het nachtleven in te duiken om in contact te komen met mensen. Een bezoekje aan de supermarkt kan al maken dat je in contact komt. Op een bankje zitten in een park waarbij mensen langslopen kan ook werken. Lopen over straat. Of tijdens een bezoek aan een winkeltje waar je niets hoeft te kopen.

   Ik kom dus zeer weinig mannen tegen, en de keren dat ik er eens eentje tegenkwam in het verleden en ik vertelde hen dat ik geen job had dan lieten ze mij direct vallen want ze vonden dat niet kunnen een vrouw zonder werk, ze schaamden zich daarvoor want iedereen die zij kenden die vrouwen hadden allemaal een job.

   Ja, er zijn mannen die het heel belangrijk vinden dat een vrouw werk heeft. Maar er zijn ook mannen die het juist heel fijn vinden als een vrouw niet of weinig werkt, omdat de vrouw dan veel tijd heeft voor hem…

   En dat heb jij wel: tijd!

   Advies: waardeer zoveel mogelijk wat je wèl hebt.

   Als ik echt eerlijk mag zijn victor, ik zal waarschijnlijk nooit nog een job vinden en dus nooit een man ook.

   Je mag je neerleggen bij wat je zegt. Je bent een vrij mens, je mag je daarom neerleggen bij de situatie. Uiteraard.

   Wil je toch verandering in je leven, is het belangrijk om je open te stellen. Ook al is het misschien nog moeilijk je voor te stellen dat het kan…

   De veronderstelling dat het niet kan veranderen, komt neer op het afdwingen van geen-verandering. Je zet jezelf daarmee juist flink vast.

   Lang geleden zei een man eens tegen mij dat ik enkel goed was voor de sex, maar dat ik niets anders te bieden heb dan dat.

   Tjonge jonge, wat een opmerking van deze man. Laat het duidelijk zijn: deze man sprak puur vanuit zijn eigen perspectief. Een andere man kan naar jou kijken en denken: wow, dit is een bijzondere vrouw. Ik wil met haar vrijen, maar ik wil ook met haar afspreken. En ik wil misschien ook wel samen zijn voor de langere termijn…

   Denk niet dat je perfect moet zijn. Je mag je ‘tekortkomingen’ hebben. En wat je ooit hebt meegemaakt (traumatische kinder- en jeugdtijd) kan zelfs een pluspunt zijn omdat de man daar op een of andere manier affiniteit mee heeft. Wie weet wat hij heeft meegemaakt!

   Begrijp me niet verkeerd. Het is erg belangrijk om je problemen (uit het verleden) aan te pakken. Trauma’s en dergelijke kunnen een flinke drempel vormen voor nieuwe contacten en relaties.

   Hoe pak ik deze situatie aan? Heb jij tips victor? Wat moet ik tegen een man zeggen?

   Sowieso, wanneer je aangeeft dat je geen werk hebt: wees trots. Want jij hebt iets anders heel veel, tijd! Jouw leven (momenteel werkloos) is uniek. Jij hebt jouw ervaringen en belevingen. Waardeer deze. Net zoals mensen dat doen als ze werk hebben. Net zoals mensen die een vakantie hebben. Het zijn stuk voor stuk unieke ervaringen.

   Want een vraag over wat doe jij van job dat vragen ze al direct.

   Als eerste, er is zoveel meer te zeggen. Door voldoende conversatiemateriaal voor te schotelen wordt het onderwerp ‘werk’ een stuk minder belangrijk.

   En als het om werk gaat, wees speels in je antwoord zonder echt te liegen. Je kunt zeggen dat je van het leven geniet als een vrij vrouw. Je doet en gaat waar je zin in hebt, want je wordt niet gehinderd door een baan met bijbehorende verplichtingen. Heerlijk!

   Experimenteer daar maar mee. De indruk die je wekt wordt flink bepaald door hoe je het zelf brengt. En bovenal, hoe je er zelf over voelt en denkt.

   Nogmaals Sarah, erg goed dat je je verhaal hebt gedaan hier. Ik hoop dat je op mijn antwoord reageert… Veel succes!

 • Heel mooi gezegd Victor, ik zou het niet beter kunnen verwoorden.

  En Sarah, kom op hé, er zijn genoeg kerels in de leeftijd van 35/45 die wat graag zouden willen dat de vrouw thuis zou zijn.
  En met psychische problemen kan je ook echt wel een redelijk normaal leven opbouwen.

  Ik denk zelfs dat als jij tegen een leuke man aan zou lopen die jouw ”probleem” ook nog kan hanteren, en die zijn er ook, dat zelfs jij een mooi leven tegemoet gaat.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *