Friendzone afgebeeld als gevarenzoneEen tijd geleden heb ik een video uitgebracht over de friendzone en hoe je daaruit kunt ontsnappen. Ontsnappen is mooi, maar volledig de friendzone vermijden is natuurlijk beter!

Afgelopen week heeft bloglezer Ed een reactie geplaatst bij dat artikel over friendzone ontsnappingstechnieken (scroll helemaal naar beneden), over het verloop van zijn 2 dates.

Omdat de vrouw de 2de en 3de date had voorgesteld, begrijpt hij niet waarom hij toch in de friendzone terecht is gekomen. Het overkomt hem anders nooit, zo gaf hij aan in zijn reacties

Ed heeft een lange reacties geplaatst, dus omschrijf ik beknopt de friendzone-situatie, inclusief een paar citaten.

1ste date: lang en gezellig

Citaat:

De eerste date was perfect, ze had nog nooit een dergelijk lange en gezellige date gehad, de dag erna vroeg ze of ik weer zin had om op date te gaan.

Je omschrijving klinkt positief Ed. Maar ik vraag me af wat jullie hebben gedaan en wat er is gebeurd.

Grote kans dat je tijdens die eerste date een aantal acties had kunnen ondernemen om de friendzone te vermijden…

2de date: samen gezellig dineren

Er vielen geen ongemakkelijke stiltes en er werd veel gelachen. Het was een gezellige dinner date. Ook verzond ze enkele flirtsignalen.

ze speelde met haar haren, een keer liet ze vluchtig haar tongpiercing zien en ze keek me diep aan.

Na de dinner date liepen de twee doelloos rond. Op een gegeven moment ging de vrouw zitten….

Toen zei ze: “ik ga even zitten” en ik bleef staan. Iets in mij zei: ga er naast zitten en raak haar aan en probeer eventueel te zoenen, maar ik stond vastgeroest.

Beste Ed, het is jammer dat je als het ware bevroor en dus geen initiatief kon nemen. Waarschijnlijk was dat de druppel die de emmer deed overlopen; gefriendzoned.

En ja, ze stuurde verbaal aan op een vervolg date, toch had je haar al gevoelsmatig teleurgesteld door niet krachtige initiatief te nemen.

Ondanks de friendzone toch kans op een relatie?

Na een aantal tevergeefse pogingen om een 3de date met haar te regelen, gaf de vrouw aan:

Ik wil zeker nog wel een keer afspreken maar wil ook zeggen dat ik er niets achter zoek. Je bent een hele aardige en spontane jongen maar het zal alleen vriendschappelijk blijven.

Ze wil lief voor je zijn en is daarom duidelijk over haar intenties; ze heeft geen romantische interesse noch zin in een relatie. Ik kan begrijpen dat dat een pijnlijke boodschap is.

Maar ik wil meer, nu wil ik haar over een week of 3 vragen om een dagje weg te gaan. Heeft dit zin en kom ik eventueel nog uit de vriendenzone? Of is het een keiharde afwijzing en wordt een relatie een kansloze missie?

Met je huidige aanpak en mentaliteit is het inderdaad een ‘kansloze missie’. De friendzone is echt desastreus voor relaties!

Zie het echter niet als een persoonlijke, keiharde afwijzing. Vat het op als een signaal dat je aanpak niet goed werkt bij vrouwen. Misschien dat jouw gezellige dates soms goed voor je uitpakken, maar is het niet fantastisch als je vrouwen veel beter kunt verleiden?

Of in ieder geval, dat je de vrouw kunt versieren die je echt leuk vindt?

Friendzone vermijden? Stop met gezellig ‘daten’

Verkeersbord met de melding: stop met datenIk ben allergisch voor het woord ‘gezellig’. Want gezellig staat voor prettig, voorspelbaar. En misschien staat het ook voor vriendschappelijk, broer-zus contact.

Gezellig staat in ieder geval NIET voor:

 • spannend;
 • wild;
 • avontuurlijk;
 • geil;
 • flirterig;
 • opwindend.

Daarom, al zeggen vrouwen dat je lief bent, leuk voor een date, dat het gezellig is of zelfs top… ze krijgen het niet heet van je. De (dinner) dates zijn meestal geen spannende beleving.

Nee, ik zeg niet dat je dates telkens een gigantisch feest moeten worden waarbij je haar voortdurend verrast…

Ik zeg:

Vermijd de friendzone door totaal niet aan daten te doen!

Regel afspraakjes in plaats van dates. De meeste mannen weten niet beter en denken dat een date hetzelfde is als een afspraakje. Mis!

Een afspraakje zet een andere toon en sfeer. Een afspraakje is meer vrijblijvend. Een afspraakje schept meer ruimte voor flirten en verrassingen. Er gelden namelijk minder (romantische) regeltjes en je vermijdt tevens beperkende dating-denkkaders tijdens het vrouwen versieren.

Voor meer details, volg de lessen van mijn VrouwVeroveren-cursus. En om echt heel goed te worden in afspraakjes, zie mijn Eerste Date-programma.

Kun je nog uit de vriendschapszone komen?

De kans is erg klein, maar wie weet dat het je toch lukt met mijn advies hieronder.

Neem deze vier stappen:

 1. Laat haar voorlopig helemaal met rust; loslaten. Stel dus geen volgende date of uitje voor.
 2. Ontwikkel jezelf als man zodat je veel meer aantrekkingskracht uitoefent en handiger wordt in het verleiden…. (zie hierboven de verwijzingen naar mijn E-cursus en het Eerste Date-programma)
 3. Ontmoet andere vrouwen, regel afspraakjes. Want oefening baart kunst. Wie weet ontmoet je ook nog iemand anders die veel leuker is (waarschijnlijk is dat op dit moment moeilijk voor te stellen als je verliefd bent).
 4. Kom haar ‘toevallig’ weer tegen en laat haar kennis maken met je nieuwe ‘jij’. Stel uiteraard geen date voor, maar nodig haar vrijblijvend uit voor een kopje koffie.

Neem vooral veel tijd voor de tweede stap en sla de derde stap absoluut NIET over. Te weinig ruimte nemen voor je persoonlijke ontwikkeling voor een beter liefdesleven maakt dat je in de friendzone blijft.

Juist de derde stap, afspreken met andere vrouwen, maakt dat je gevoelsmatig minder te verliezen hebt met de vrouw waar je een oogje op hebt. Dit hoort bij het Overvloed-concept.

Beste lezer, wat vind je hiervan? Loop je tegen andere zaken aan wat betreft het verhinderen van de friendzone? Plaats je reactie hieronder. Ik antwoord altijd…

Gerelateerd:

 • Uit de friendzone met deze 3 ontsnappingstechnieken (66)
  Friendzone, kom je daar telkens in terecht? Altijd maar vriendschap zonder liefde, seks en relatie. Je vriendschappelijke vriendin is zeer aantrekkelijker. En waarschijnlijk ben je het helemaal zat. Te veel mannen worstelen […]
 • Verliefd op je beste Vriendin? (149)
  Verliefd op je beste vriendin? Zit je in de friendzone? De vragen blijven binnenstromen over dit onderwerp... Dit artikel is voor jou bedoeld! Ze is mooi, aantrekkelijk, ze is lief. Je kunt het uitstekend met haar vinden, ze […]
 • Dating tips voor mannen (gratis) (10)
  Dating tips voor mannen... Wil jij deze ook ontvangen, gratis? Dat komt dan erg goed uit, want vandaan lanceer ik met trots: Do's en don'ts van het daten Hier kun je je meteen inschrijven voor de vele […]
 • Wie betaalt tijdens een date, jij of de ander? (2)
  Wie o wie moet toch betalen voor de drankjes en hapjes tijdens de eerste de date en vervolg dates? Dit lijkt een eeuwenoud vraagstuk… Maar dat is het vermoedelijk niet. Nog niet zo lang geleden was het een vanzelfsprekendheid […]
Hoe de friendzone vermijden?
Trefwoorden:

15 reacties op “Hoe de friendzone vermijden?

 • Ha die Victor, ik kan mij hier wel in vinden in deze uitleg. Aangezien ik nog nooit heb meegemaakt dat ik als het ware vastgeroest stond, baal ik er enorm van, want het had dus wel iets kunnen worden eventueel. En mijn ‘instinct’ zei ook ga er naast zitten en doe wat, maar tevergeefs. Heb helaas mijn eigen glazen ingegooid bij deze vrouw.

  En dat ze mij lief en alles vindt zegt ze puur om mij niet te kwetsen, maar ik heb bij haar geen aantrekkingskracht los gemaakt. Of ik haar ooit nog zie zonder iets af te spreken weet ik niet aangezien ze 70 kilometer bij mij vandaan woont.

  Nu is het wel zo dat ik aanstaand weekend een afspraak (geen date) heb met een andere dame die ik per toeval tegenkwam tijdens het uitgaan, het kan snel gaan maar ik voel me er nog niet echt lekker bij omdat ik haar nog steeds niet vergeten ben. Ben er wel van overtuigd dat dat nog wel even kan gaan duren. Aan de andere kant is stil blijven staan is ook geen optie, dus ik ga gewoon verder en wie weet kom ik haar ooit nog tegen, hoop het wel.

  Maar misschien is zij waar ik een afspraakje mee heb van het weekend wel veel leuker wat jij ook zegt, want als je verliefd bent is altijd alles perfect!

  Heb nu 2 lessen van je cursus morgen ontvangen, en je gaat heel anders tegen zaken aankijken. Dingen die je onbewust doet om indruk op haar te maken, zijn als je er bewust over nadenkt eigenlijk hele slechte methodes om een vrouw te veroveren. Met jezelf alleen leuk opstellen en alles leuk vinden wat een vrouw leuk vindt gaat dus niet werken. Benieuwd naar de overige 5 lessen.

  Gr,
  Ed

  1. Hoi Ed, bedankt dat je weer reageert!

   Of ik haar ooit nog zie zonder iets af te spreken weet ik niet aangezien ze 70 kilometer bij mij vandaan woont.

   Och, ik kom nog steeds vrouwen tegen uit een ver verleden. Toevallig, overal waar ik ga en sta.

   Houd goed je ogen, blijf opmerkzaam. En flirt er op los!

   Eventueel over een tijdje kun je het toeval een handje helpen door opnieuw contact te zoeken en het vervolgens over een andere boeg gooien; je hebt je dan in meerdere opzichten ontwikkeld als man. Daarom, de eerdere stappen (1 t/m 3) zijn echter essentieel…

   Ik wens je veel sterkte toe, loslaten kan soms zwaar zijn.

   Nu is het wel zo dat ik aanstaand weekend een afspraak (geen date) heb met een andere dame die ik per toeval tegenkwam tijdens het uitgaan, het kan snel gaan maar ik voel me er nog niet echt lekker bij omdat ik haar nog steeds niet vergeten ben.

   En daarom is dat afspraakje (beter dan een date, zoals je nog ontdekt in de E-cursus) juist goed voor jou. Het kan je een nieuw perspectief geven (en eventueel de pijn verzachten).

   Als het goed is heb je onderhand les 4 ontvangen (Nooit een afwijzing). Neem vooral de tijd voor deze les (en neem geregeld het Overvloed-concept door, les 3).

   Laat je me weten hoe het afspraakje is verlopen dit weekend? Hopelijk kun je die andere dame wat beter loslaten. Hoe dan ook, je gaat je beter voelen na verloop van tijd.

   Voor de mannen die zich nog niet hebben ingeschreven voor mijn E-cursus: http://www.VrouwVeroveren.com/ (Elke dag begint een nieuwe lichting van cursisten aan mijn E-cursus.)

 • Ik zie dat ver elke artikel hier over uit de friendszone te gaan ontsnappen. Ik heb er een hoop vriendschap op het spel gezet en velen ben ik niet meer bevriend mee. Nu is mijn vraag, hoe kom je gemakkelijk in de vriendschap zone terecht? ( ik heb te weinig vriendschappelijke vriendinnen)

  Nog iets, overlaatst nog een nummer gescoord, ik dacht deze dame wil ik best als vriendschappelijke vriendin houden. Ik stuurde 3 smsjes, 1 per dag en ik word aangezien als een stalker omdat ik er contact mee wil, ze dreigde ermee naar de politie te gaan als dit niet zou stoppen. Ondertussen weet ik beter dus ik laat deze langs liggen, was trouwens al bezet maar dat gaf ze niet aan tijdens geflirt/gesprek.
  Een andere vraag is dus : Wat is de grens tussen contact maken en als stalker worden bekeken?

  ps er staat ook nog een andere vragen open in een andere blogbericht “moeite met complimenten maken”.

  1. Hallo Victor, bijzonder mooi artikel. Ik heb alles goed doorgelezen. En als ik terug kijk zie ik bij me zelf de grote valkuilen. Een er van is deze. Ben nu keihard met me zelf aan het werk voor meer aantrekkingskracht. Ik heb zeer veel geleerd zo langzamerhand. Dankzij mijn project. Ik schilder 99 vrouwen. Ik ontmoet de één na de ander. Ja zelfs ben ik geweest bij de dames der lichte zeden. Het is daar allemaal nep! Maar veel van geleerd!! Vooral hoe ze manipuleren. En hoe ze proberen op jou gevoelige knopjes te drukken.In ieder geval wil ik je bedanken voor deze nieuwsbrief. Ik worstelde hier al jaren mee. Altijd maar de beste vriend worden. Op laatst wordt je het spuug zat. Tijd om aan te gaan werken!!!

 • WAUW…4 jaar later en deze site bestaat nog steeds.
  Wil me ff voorstellen. Ik ben de mick die zijn leven drastisch heeft veranderd. Ik was jaren niet gelukkig met mezelf. En vrouwen zagen mij niet staan. Vrouwen vroegen altijd aan mij waar remko(een vriend) was. Ik had 0% aantrekkingskracht en was verschrikkelijk hopeloos. Ik vond het nodig daar mezelf in te veranderen.

  Nu 8 jaar later ben ik geworden wat ik wil zijn. Ook jij kunt worden wat je wilt bereiken. Leer van verschillende coaches. Ga de straat op of alleen op stap.

  Zet als eerste de kans van falen opzij (overvloed) en je bent 30% interessanter. Er is geen gouden openingszin die je vrouwen ik je bed doet toveren. Je neemt stapje voor stapje de uitdaging met jezelf aan. En zet je mindset op “hoe ga ik haar een leuke avond bezorgen.

  Respect

  1. Hallo Mick,

   De een evolueert en de andere blijft stil staan. Ik ben na 9 jaar het volgen van deze programma’s letterlijk stil blijven staan. Ik kapte ermee en sindsdien deed ik geen enkele poging meer.

   Ik sta al tien jaar verder sinds ik dit hier ontdekte maar de ultieme succes met vrouwen zoals jij het hebt, dat heb ik niet behaald. Vrouwen zien me totaal niet staan maar vind ik dat nu echt erg? Eigenlijk niet.
   Het belangrijkste is hoe je het aanpakt en met Victor z’n methode kom ik helaas nergens behalve als je in nl zelf woont dan rijg je ze een voor een aan de haak. Het is een totaal andere mentaliteit dan in be.
   Als expert in het ontwijken van de friendschip zone, is dat je direct contact maakt, geen langdradige gesprekken. Direct to the point komen want zo toon je moed en weet waar je voor staat.

   1 tip naar de cursisten toe, bekijk de commerciële “Temptation Island” en probeer iets anders uit de halen dan puur entertainment die je ziet. Na 10 jaar weet ik het wel, vrouwen willen 1 ding tegenwoordig en dat is drama, drama en nog eens drama.

   1. Andy,

    Waarom ga je niet eens een cursus bijwonen bij Victor? Boeken zijn maar boeken.

    Wat ik altjd heel belangrijk heb gevonden is praten met vrouwen, veel praten. Kan je heel veel mee leren en de opgedane kennis kan je overdragen naar de volgende vrouw. Zie het als een leuke ervaring, het is niet omdat je met hen praat dat er iets moet uit voort vloeien. Ik heb dikwijls nee tegen een knappe vrouw omdat ze iets mistte. Maar altijd zei ik: er zijn genoeg van die fraaie mooie wezens op deze planeet waar het wel mee kan lukken. En ik gng verder.

    Heads up Andy.

    Ben er zeker van dat vrouwen jou heus wel zien zitten.

    1. Danny,

     Dat was een van m’n mogelijkheden maar ik denk eerder dat Victor voor deze zomer toch volgeboekt is. Praten is nu iets wat ik minder graag doe. Ik onderneem veel liever iets. Acties maken en nonchalant zijn, i.p.v al dat praten. Daar zit nu recent een rem op met al die #metoo en dat seksisme wettelijk strafbaar is dan is de fun er ook eraan. Wat moet je nog doen als man? Ofwel ga je voor die badass style met grote pakkans ofwel ga je voor de nice guy methode en dat laatste is wat Victor één en al lof over is.
     Er heerst al een paar jaar de attitude van “Waarom nog moeite doen terwijl het je niets oplevert?”.
     Op liefdesvlak ben ik volledig opgebrand, er is niks meer te halen. Het is op bij me. Het succes blijft uit en daar laat ik het ook bij. Hoe meer ik me verzet, hoe groter de illusie wordt van “het succes bij vrouwen”. Ik dacht in het begin dat ik succes had maar dat was eerder toeval. Resultaat gericht, zo ben ik en zo blijf ik.

     @Mick,

     M’n persoonlijke verzorging is up to date. Dresscode bij me is nu vooral smart casual en wat me toch m’n smaak is.
     Het ligt niet aan de coach maar eerder wat wil ik nu echt?
     Te graag willen is en blijft een probleem bij me. Niets gaat dit nog veranderen.

     1. Ok praten doe je niet graag. Maar dat is nu net het essentiele bij vrouwen. Voor vrouwen draait 90% rond praten, en 10% rond sex. Het is gewoon iets elementairs dat je nodig hebt om iemand te vinden. Sociale interactie is gewoon prioritair in omgang met vrouwen. Daar ontbreekt het bij jou. Moest je daar wat op kunnen oefenen je zou een pak meer succes hebben. En je hoeft heus niet de flauwe plezante uit te hangen. Denk je heus dat succesvolle mannen hun blik op eender welke vrouw kunnen richten en kunnen zeggen:”met de die ga ik vanavond sex hebben.” Ook zij worden afgewezen……alleen zie je het gewoon niet. Je ziet alleen het moment dat ze wel een knappe vriendin rond zich hebben.

      Als je alleen maar resultaat gericht bent, loop je constant gespannen rond en vrees je voor mislukking in alles wat je doet. Angst dus. En angst is de slechtste raadgever.

      Je zegt dat je voor de badass style gaat?? Goed. Wat heeft het tot nu toe opgeleverd??? Zeg het me een keer. Ik zeg niet dat je de eeuwige goedzak moet zijn die altijd voor haar moet klaarstaan wanneer het haar uitkomt, in de hoop dat zij voor jou kiest. Te lief zijn is ook niet goed. Wat versta jij trouwens onder badass style? Ik ken het niet goed.

      Weet je moet doen om je interactie met vrouwen te verbeteren? Probeer tinder, je liked elke vrouw zonder te kijken. Als je een match hebt en het lijkt het wel wat knoop ff een chatgesprek aan en vraagt haar nummer. Als zij je die nummer geeft, bel haar zonder te twijfelen en praat over eender wat en laat je (flauwe) grapjes achter je. Daarna spreek je eens af. Wordt het niets, hop naar de volgende en vooral niet omkijken. Niet om in haar broekje te zitten maar wel om je interactie met vrouwen te verbeteren. En praten met vrouwen is heus niet moeilijk Andy. Veel luisteren zonder met oplossingen af te komen.

      Blijf aub niet bij de pakken zitten omwille van je negatief zelfbeeld. In het hoofdje moet het gewoon meer chill worden. Ook jij kan dat maar je beseft het niet. Het is een proces, en een proces duurt nu eenmaal. En schud die verwachtingen van je af. Fun maken met vrouwen zonder dat er “gescoord” moet worden, is leuk, leerrijk en schept net geen verwachtingen en het opent je blik inzake vrouwen.

      Laat die vrouwen zien wie Andy is ipv je te verstoppen.

      1. Danny,

       Tinder heb ik al een paar jaar, zelfs nu met de meest exclusieve opties. Dat is pas nu commerciële rommel geworden. Bad ass style is meer de rotzak methode gaan uithangen. Succes heb ik er momenteel niet mee want ik ben er ook niet mee bezig.
       Praten met vrouwen is nu eenmaal wat me niet ligt en nooit zal zijn.
       Wat is er nu mis met m’n zelfbeeld? Die staat er stevig en enkel op vlak van vrouwen staat die wel zeer negatief ingesteld, voor de overige domeinen heel positiefs zelfs.
       Succes met vrouwen is iets wat nogal op een droomkasteel lijkt. Je kan er enkel van dromen maar iets in realiteit brengen is één zaak. Diegene die het hebben, hebben het puur van hun eigen talenten. Ik verstop me niet, integendeel ik laat het duidelijk merken. Ik heb geprobeerd op die tien jaar en nog altijd geen vriendin hebben, dat heeft een zware impact op je zelfbeeld. Als ik het zo merk wat er gaande is, is het eerder van pakken wat je pakken kunt en niet omkijken naar de gevolgen.

       Mijn energie voor dit onderdeel was toch al op en voor de rest is het telkens dat je illusies maakt voor je eigen, je eigen gek maken omdat er zogezegd iets “magisch” in de lucht hangt. Mocht ik terug in de tijd gaan dan zou de raad zijn, begin er nooit aan en laat het zo wat het is.

   2. Andy, het is prachtig hoeveel jij hebt doorgezet. Dat is positief.

    Toch blijft er iets bij je vastzitten. En het is moeilijk om je daarvan los te weken.

    maar de ultieme succes met vrouwen zoals jij het hebt, dat heb ik niet behaald.

    Hier is het duidelijk zichtbaar voor mij als coach: je hebt een overdreven gefantaseerd, geromantiseerd beeld van ‘succes’.

    Dat ‘succes’ dat je ambieert, is veel eenvoudiger dan je denkt. Het zit meer in de kleine dingen die kunt beleven met vrouwen.

    En het lijkt alsof het alleen maar om vrouwen gaat. Dat is ook een illusie. Het is hoe je in het leven staat, hoe je met jezelf omgaat. Plus uiteraard, hoe je met je medemens omgaat.

    In plaats van jezelf te focussen op ‘ultieme succes met vrouwen’, richt je op hoe je jezelf verder kunt ontwikkelen. Denk niet in trucs en je hoeft ook niet een keiharde training te volgen om ‘te voldoen’.

    En je bent wel degelijk gegroeid als man de afgelopen jaren. Dat zie je misschien niet. Maar je bent al heel wat illusies armer geworden. Dat is positief. Er is nog meer te doen, wil je werkelijk je verder ontwikkelen.

    1 tip naar de cursisten toe, bekijk de commerciële “Temptation Island” en probeer iets anders uit de halen dan puur entertainment die je ziet. Na 10 jaar weet ik het wel, vrouwen willen 1 ding tegenwoordig en dat is drama, drama en nog eens drama.

    Temptation Island is een tv-programma. De makers hebben veel ‘in scene’ gezet. Zowel wat de kijkers te zien krijgen, als hoe ze de deelnemers in een bepaalde hoek zetten zodat ze zich verleid voelen om dingen te doen waarvan ze later misschien denken: had ik dat maar niet gedaan.

    Neem een tv-programma zoals Temptation Island NIET als voorbeeld van hoe de mens is. De realiteit ligt veel genuanceerder.

    1. Doorzetten is één ding maar zoiets wat jij promoot, dat is een ander paar mouwen. Ik heb er geen aanleg voor. Eenvoudig gaat het altijd voor een expert.

     Ik zit al om m’n limiet en verder ontwikkelen zit er niet in. De vrouwen willen me niet of ze zien me niet eens staan. Ik heb er geen energie meer voor deze versier/verovermentaliteit. Na een hele lange tijd van vrijgezel te zijn, geef je dit hier spontaan op. Ik heb m’n kansen gehad en ze zijn niet gelukt. Op den duur heb je gedachten zoals “wat als je plots een aanrander wordt of nog erger”, meer en meer begin ik die vrouwonvriendelijke kerels wel te snappen…

     1. Beste Andy,

      Nu je begint over de vrouwonvriendelijke aanpak, over aanranden, wil ik benadrukken dat je je seksualiteit beter kunt ontplooien zonder de omgang met vrouwen. Ik zeg dit omdat ik nooit wil dat jij (of wie dan) een vrouw kwaad zal doen.

      Vraag: zie je jezelf dat in de toekomst doen, een vrouw pijn doen puur voor eigen gewin?

      Trouwens, seksuele vergrijpen komen niet in de eerste plaats voort door een gezonde seksuele lust (al speelt het wel een rol) of door een oprechte relatiewens, maar vooral door het verlangen naar macht.

 • Erg om te horen Andy…misschien moet je een echte coach zoeken of meer aan je persoonlijke verzorging werken. Ik sta open om je een keer te coachen en je te schaduwen wat je verkeerd doet

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *