Droomkasteel: stop met dromen, start met verleiden en datenMensen houden het liefst hun hoofd koel. Totdat het om verleiden, daten en de liefde gaat…

Dan is het zogenaamd acceptabel om eindeloos te dromen, te fantaseren en vooral niet rationeel te handelen.

Dat lijkt heel romantisch, net zoals in die populaire, romantische films. Toch?

In veel gevallen resulteert dromen en fantaseren in onhandig verleiden. Daarmee krijg je geen dates, heb je geen seks en ga je moeilijk een nieuwe relatie aan!

Dromen kan dus destructief zijn voor je liefdes- en seksleven, daar wil ik voor behoeden! Lees dus vooral verder!

Als inleiding, zie de reactie die Pascal heeft geplaatst bij ‘hoe regel je een date’. Hij heeft ongeveer een halfjaar Whatsapp-contact met een vrouw, plus een paar gesprekken in de stad wanneer hij haar toevallig ontmoet:

Ik zit met een probleempje waar ik maar niet uitkom.

Ik ken een meisje ongeveer 6 maanden. Het zou echt een droom zijn als ik iets met haar kon krijgen. Het is alleen zo, we praten heel veel als we elkaar zien in de stad en ook op Whatsapp, maar ze praat met heel veel mensen. Ik weet niet of dat via Whatsapp is, maar als ik haar in de stad ziet praat ze op zich altijd wel met een paar anderen.

Altijd als ik haar zie dan komt ze wel naar me toe en ze Whatsapp’t me ook vaak uit zichzelf. Ze geeft alleen helemaal niets weg en ik wil haar heel graag mee uit vragen maar ik weet niet of ik dat moet doen, aangezien dat ze altijd met iedereen praat en ze heeft nog nooit een relatie gehad en doet daarom ook een beetje hard-to-get. Kan iemand mijn tips geven van wat ik moet doen?

Beste Pascal, bedankt voor je reactie. Jouw reactie vormt de aanleiding voor dit artikel zodat ik nog veel meer mensen kan adviseren op liefdesvlak.

Hoe weet je dat ze nooit een relatie heeft gehad? Hebben jullie daarover gesproken? Dat is me onduidelijk. Ik hoop niet dat je haar de liefde hebt verklaard, dat werkt vaak averechts.

Hoe dan ook, je kent haar al een halfjaar, een relatie met haar is als een droom voor je… en je hebt nog steeds geen initiatief genomen!

Daarom hier mijn eerste advies:

Stop met dromen en fantaseren!

Hoe meer je fantaseert over een relatie met haar, hoe minder je NU verstandig en met kracht kunt handelen.

Hoe te handelen? Blijf lezen, dat vertel ik dadelijk. Ontdek eerst waarom je dromen en fantaseren destructief kan zijn voor je liefdesleven.

Wanneer je fantasie te ver op de zaken vooruitloopt, heb je minder ballen om daadwerkelijk initiatief te nemen en haar te verleiden. De meeste mannen hebben sowieso al moeite om vrouwen uit te nodigen voor een date.

3 Nadelige effecten van fantaseren over de eventuele toekomst met een bepaalde vrouw:

 1. EDenkballon: dromen en fantaseren (stop, start met verleiden en daten!)xtra psychologische druk op jezelf. In de fantasie heb je als het ware al een relatie met haar. Je kunt die droom-/fantasierelatie kwijtraken door nu fouten te maken.
 2. Het maakt blind. Je fantasie schept gevoelsmatig een mooiere werkelijkheid (beleving), waardoor je eventuele flirtsignalen en waarschuwingssignalen moeilijker kunt oppikken. Dat gaat ten koste van Filteren/selecteren. (Dit probleem speelt ook op als je telkens foute partners aantrekt.)
 3. Minder creativiteit NU. Je creativiteit richt zich voornamelijk op de toekomst, waardoor je op dit moment minder flirt vaardigheden tot je beschikking hebt. (Sommige mannen zijn handig met verleiden, totdat ze fantaseren en zo extra gevoelens ontwikkelen. Herkenbaar?)

Natuurlijk is fantaseren en dromen niet alleen maar negatief. Fantasie is immers een belangrijk onderdeel wat betreft verliefdheid (zie de 2de les van mijn E-cursus VrouwVeroveren, schrijf je in).

Tevens kun je fantasie doelgericht en krachtig inzetten om de juiste partner aan te trekken.

In hoeverre dagdromen en fantaseren iets oplevert, hangt af van waarover en de manier waarop je fantaseert. En beste Pascal, je huidige aanpak heeft je al een halfjaar gekost; er is niets gebeurd!

Dus stop met dromen en:

Start met verleiden en daten

Je vraagt je af wat te doen? Om te beginnen: nodig haar uit voor een date. Uiteraard!

Willekeurig voorbeeld: geef via Whatsapp aan dat je haar vanavond even belt, rond 20.00 uur.

Na wat babbelen aan de telefoon geef je bijvoorbeeld aan dat je altijd de neiging hebt om te glimlachen als je haar ziet. En dat je je afvraag hoe dat komt… Nodig haar vervolgens uit voor een drankje.

Wees relax, vriendelijk en een beetje nonchalant. Het is alsof je wekelijks een date regelt en dat het verder weinig voorstelt. Pas het Overvloed-concept toe (zie les 3 van de E-cursus.)

Je uitnodiging en de date zijn geen voorbode op een relatie. Je wilt haar slechts beter leren kennen en een leuke tijd hebben.

Zo regel je een date; niets meer, niets minder. Ze mag ingaan op de uitnodiging of niet. Dat is haar keus, haar vrijheid.

Belangrijk: eigenlijk doel ik op het regelen van een afspraakje en niet een date. Er is namelijk een cruciaal verschil tussen ‘een date’ en ‘een afspraakje’, zoals ik in de 7de les van mijn E-cursus VrouwVeroveren uitleg.

Heb je je nog steeds niet ingeschreven voor mijn gratis E-cursus VrouwVeroveren? Kom op, waar wacht je nog op!

“Maar ze speelt misschien hard to get! Of ze is me aan het testen!”

Wat een vrouw doet om jou (niet) te strikken is volledig aan haar. (Zie beide artikelen over testen. Begin met de onderste artikel genaamd ‘Vrouwen testen mannen?’.)

Onthoud: handel vanuit jezelf en laat het verder in het midden of ze hard to get probeert te spelen. Je druk maken over wat zij zou kunnen denken is net zo afleidend als fantaseren over een eventuele gezamenlijke toekomst!

Waarschijnlijk vindt ze het onderhouden van meerdere contacten gewoon erg plezier. Ze is vermoedelijk extrovert en sociaal ingesteld. Dus vandaar haar activiteit via Whatsapp, vandaar dat ze altijd wel een gesprekspartner heeft wanneer je haar toevallig tegen het lijf loopt.

Voor iedereen die iemand op het oog heeft: plaats je reactie hieronder en vertel me de situatie. Of stel je vraag wat betreft flirten en verleiden. Ik antwoord altijd!

En vond je dit artikel goed? Klik op de Like-knop (Facebook). Ik wens iedereen meer dates en meer verleidingen toe…

Gerelateerd:

 • Testen – Vrouwen Testen Mannen? (129)
  Een aantal reacties van de laatste tijd ging over hoe vrouwen ons mannen testen... Interessante reacties, bedankt daarvoor! Een citaat van Wilco bij ‘Mooie vrouwen versieren moeilijker?" In de vriendengroep zitten heel stel […]
 • Droomvrouw – Hoe versier je je Droomvrouw? (16)
  Hopelijk komt dit blogartikel nog op tijd... een cursist stelde een prangende vraag bij het artikel over liefdesverdriet verwerken. Hij wil zijn droomvrouw versieren en zijn fouten rechtzetten. Beste Victor, Als eerste wil […]
 • Vreselijk Teleurgesteld in de Liefde? (deel 1) (40)
  Ben je alweer teleurgesteld in de liefde? Blijf lezen, dit artikel heb ik special voor jou geschreven... Alles gaat goed. Je hebt afspraakjes met een aantrekkelijke vrouw, ze lacht om je grapjes, ze stelt zich open om verder […]
 • Meer zelfvertrouwen – Verdubbel je Zelfvertrouwen Vandaag (22)
  Nog vandaag meer zelfvertrouwen krijgen zodat je bij wijze van spreken vandaag kunt vrouwen versieren? Blijf lezen... Een van mijn trouwste bloglezers heeft een reactie achtergelaten bij het artikel over schaarste en […]
Stop met dromen, start met verleiden en daten!
Trefwoorden:

8 reacties op “Stop met dromen, start met verleiden en daten!

 • ik heb een meisje op het oog en ze werkt in schoonheidsalon en ik ben al bij haar binnen gegaan bij haar in de salon om gwn haar te zien en ik doe als of ik voor informatie kom,en ik zei tegen haar dat ik wel is terug kom voor een massage, ik wil haar heel graag regelen om mee een afspraakje te regelen maar ik weet niet hoe ik haar moet vragen ik heb een beetje spanning om dat ik bekan elke dag voorbij die haar salon voor bij moet passeren en stel dat ze nee zegt tegen mij dan is dat wel akward want ik moet bekan elke dag voorbij die haar salon passeren

 • Hoi Mipona,

  Hoe verliep jullie eerste contact? Heb je geflirt? En flirt je met haar wanneer je langsloopt?

  Zonder flirten gaat er waarschijnlijk weinig gebeuren…

  Je kunt de schoonheidssalon binnenlopen en een massage bestellen, alleen dan ben vanaf dat moment haar klant. Dan moet ze professioneel blijven. Dat kan het versieren dus bemoeilijken.

  Advies: flirt en loop een dezer dagen naar binnen om een afspraakje voor te stellen. Een kop koffie drinken tijdens haar pauze.

  Nog belangrijker: schrijf je in voor de gratis E-cursus VrouwVeroveren: http://www.VrouwVeroveren.com/

 • Ons eerst contact hebben we alleen gepraat zo van: “hallo ik kom eventjes voor informatie”. Enzo verder. Maar niet geflirt, ik kan nog niet goed flirten. Een afspraakje voorstellen, bedoel je dan dat ik haar ga uitnodig om iets te gaan drinken? Maar hoe moet ik dat doen? En hoe kan ik nu weten wanneer ze pauze heeft. Of het kan zijn dat wanneer dat ze pauze heeft, dat ik er niet kan zijn.

  1. Beste Mipona, oefening baart kunst. Je mag fouten maken, het mag op niets uitlopen. Zolang je maar actie onderneemt. Oefenen!

   Je kunt haar ook uitnodigen voor na het werk; een drankje om de werkdag af te sluiten Je weet vast al hoe laat de schoonheidssalon gesloten is. Je kunt het uitkienen.

   Belangrijk: oefen ondertussen in het contact maken met vrouwen en mensen in zijn algemeenheid. Begroet onbekenden op straat, in winkels, op het werk. Maak opmerkingen, stel vragen. Maakt eigenlijk niet uit wat je zegt, als je maar iets zegt/vraagt.

   Actie… want oefening baart kunst!

   Bedankt voor je reacties Minopa. Meer mannen hebben dezelfde vragen als jij. Jij durft ze tenminste te stellen 😀

 • Hoi Victor

  Ik en een vriend van me komen vrolijk de club binnen, beginnen te dansen en stralen plezier uit. Meteen merk ik van een aantal kanten dat vrouwen naar me kijken, glimlachen of dichtbij je komen staan of dichtbij dansen.

  De mooiste zijn nog die met hun rug een meter voor je gaan staan en dan een beetje dichterbij komen dansen en vervolgens weer iets verder gaan staan. Een beetje van zo nu heeft ie de hint begrepen, kom maar naar me toe. Ook in mijn kont knijpen geeft me altijd wel een kick. Laatst stond er een groep van 6 naast me: komt er 1 naar me toe of ik een foto wil maken van haar en haar vriendinnen. IOI of niet ik maakte hem en het
  meisje en 1 vriendin van haar bleven een beetje naar achter staan nadat het gebeurd was. Iets uit de groep zelfs. Ik durfde echt niks bij hun. Waren echt 9ens en 10en. Echt bloedrooie studentes.

  Met de iets minder knappe vrouwen heb ik er geen moeite mee om ze aan te spreken maar zodra ik geimponeerd ben van hun uiterlijk verstijf ik en word ik weer een beetje de verlegen jongen die ik altijd was.

  Heb je een tip hoe ik ook de bloedmooie vrouwen die IOI’s en ‘approach invitations’ geven zonder zenuwen aan spreken. Een afwijzing van hun lijkt me meer te raken dan van een in mijn ogen minder aantrekkelijke vrouw.

  Bedankt alvast

  1. Hoi Martijn, leuk dat je reageert!

   Waren echt 9ens en 10en. Echt bloedmooie studentes.

   Eh, becijferen. Ik houd daar niet van. Daarmee zet je de dames die je echt mooi vindt mentaal op een voetstuk.

   Tegelijkertijd beperkt het je blik op schoonheid. Vrouwen die je in eerste instantie een minder hoog cijfer zou geven, kunnen als je goed kijkt veel mooier zijn in een ander opzicht.

   Open je ogen, verbreed je blik. Schoonheid is meer dan het oppervlak. Schoonheid kent ook diepgang en kan plotseling de kop op steken of plotseling verbrijzeld worden.

   Met de iets minder knappe vrouwen heb ik er geen moeite mee om ze aan te spreken maar zodra ik geimponeerd ben van hun uiterlijk verstijf ik en word ik weer een beetje de verlegen jongen die ik altijd was.

   Het becijferen van vrouwen maakt dat je in een bepaalde denk- en belevingswereld terecht komt; belemmerend. Je houdt het idee vast dat de zogenaamde 9’s en 10’s anders zijn en een andere versier-aanpak eisen. Dan ga jij zelf moeilijk doen, niet de vrouwen.

   Het kan net zo belemmerend zijn als het dromen en fantaseren waarover ik het in het artikel hierboven heb.

   Martijn, je kunt ook denken: hoe mooier de vrouw hoe liever ze is. Het is net zo’n illusie, al bereik je dan waarschijnlijk meer.

   Belangrijkste: laat uiterlijk je niet imponeren. Uiterlijk is een dun laagje oppervlakkigheid.

   Laatst stond er een groep van 6 naast me:

   Vrouw #1. hevige geldnood en ruzie met haar pa waardoor ze eigenlijk heel verdriet is. Zie je niet door haar make-up.

   Vrouw #2. in eerste instantie een leuke gesprekspartner, maar als je haar langer kent lult ze je de oren van je kop over de meest onzinnige dingen. Vrijen valt ook tegen, want ze blijft praten en praten…

   Vrouw #3. Intelligent en ambitieus. Ze stelt zich niet open voor een man omdat ze alles doet voor haar studie en carriere. Ze is overgehaald door vriendinnen om toch eens een keer uit te gaan. (In haar vruchtbare periode heeft ze nog wel eens de neiging om iets te veel te drinken en met een wildvreemde man het bed in te duiken. Maar dat mogen haar vriendinnen niet weten.)

   Vrouw #4. Vind uiterlijk heel belangrijk, maar zoekt een man die leuk kan babbelen en haar mee uitneemt voor een kop koffie. Oh ja, ze laat graag scheetjes, staat ze bekend om bij haar vriendinnen.

   Vrouw #5. Interessant gesprekspartner, maar erg onzeker. Ze probeert mannen klem te praten in de hoop dat ze dan zelfverzekerd overkomt. Zeker als ze uit gaat met haar vriendinnen, want ze vindt haar vriendinnen veel mooier dan zij…

   Vrouw #6. Gaat graag uit en is dol op mannen. Maar ze probeert eerst een beetje moeilijk te doen want anders krijgt ze geen respect van mannen en haar vriendinnen. En ze is dol op pijpen en teasen, maar daar kom je pas achter als je met haar vrijt.

   … ik schud het min of meer allemaal uit mijn mouw. (Al ken ik bijvoorbeeld een mooie vrouw die graag scheetjes laat. Ondertussen zie ik mannen vol bewondering naar haar blonde haren kijken. Ze kunnen niet voorstellen dat ze een stoelgang kent lol!)

   Feit: die 9’s en 10’s zijn ‘slechts mensen’. Net als vrouwen die je lager becijfert.

   Heb je een tip hoe ik ook de bloedmooie vrouwen die IOI’s en ‘approach invitations’ geven zonder zenuwen aan spreken.

   Natuurlijk. Advies: spreek vrouwen aan om contact te maken en stel je open voor avontuur. En gelukkig is het spannend, anders is het leven maar eentonig. Avontuur!

   Ben je zenuwachtig? Dat mag! Die mooie vrouwen vinden het net zo spannend om aangesproken te worden (al kunnen ze dat meestal beter verbergen). Dat ze worden aangesproken geeft hen een kick, dat maakt het leven interessanter. En het geeft hen gespreksstof met hun vriendinnen. Dus spreek vooral aan.

   Een afwijzing van hun lijkt me meer te raken dan van een in mijn ogen minder aantrekkelijke vrouw.

   Dat komt dus omdat je (meer) waarde toekent op basis van schoonheid. Een eenzijdige benadering.

   En een afwijzing? Je kunt niet persoonlijk afgewezen worden. Afgewezen worden is een illusie… Maar het voelt als keiharde realiteit als je er serieus in gelooft.

   Hopelijk zet ik je aan het denken Martijn. Veel succes!

 • He Victor,

  Ik heb een vraag voor je.
  Hoe ontwikkel je van emotionele intelligentie naar een gedreven vorm van sociale intelligentie/interactie? Hoe start je daaraan?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *