Hoe ga je een nieuwe relatie aan? Waar te beginnen? Het is belangrijk om te weten hoe een relatie op een natuurlijke manier ontstaat. Deze kennis ligt uiteraard in het verlengde van flirten en mannen/vrouwen versieren…!

Het is weer tijd voor een volgende Vraag & Antwoord, dus hier een vraag van een bloglezer:

Heey!

Ik heb een dringend vraagje: ik heb nu al 6 keer met een meisje afgesproken en we hebben veel gezoend. Nou vroeg ik of we het ‘officieel’ zouden maken tussen ons. Plotseling vond ze dat ze overvallen werd (door die vraag) en dat ze meer tijd nodig had.

Ik weet totaal niet wat ik hiermee moet, ik heb enorm de neiging om er een punt achter te zetten, wat heb ik nou weer aan zo’n vrouw? Ik kan moeilijk met andere vrouwen flirten, want we zoenen echt zo vaak dat dat weer aanvoelt als vreemdgaan.

Groetjes,
Tom

Tom, je stelt een belangrijke vraag over het beginnen van een relatie…

Voorlopig ga ik niet in op je opmerking over vreemdgaan wanneer je met andere vrouwen flirt. Mochten er meer mensen zijn met vragen over vreemdgaan, plaats je reactie direct onder dit artikel.

Veel afspraakjes

Zes afspraakjes is veel, je had verder kunnen zijn in het Veroverproces. Dat kan een serieus punt worden, dadelijk daarover meer.

In ieder geval hebben jullie gezoend. En dat doet ze graag met jou, want anders waren er geen vervolgafspraakjes geweest. Zie dit als een belangrijk relatie-signaal.

Maar hoe ga je een relatie aan, hoe maken jullie het prille begin ‘officiëel’?

Verkering vragen is onverstandig

Haar vragen of ze een relatie met je wil aangaan is meestal niet goed voor de Verovering. Je zet daarmee een onprettige druk op haar, dat gaat ten koste van de speelsheid, romantiek en hartstocht. In wezen is dat hetzelfde als het afleggen van een liefdesverklaring. Doe het te vroeg en het aangaan van een nieuwe relatie komt in gevaar.

Laat het liever geen denkproces zijn waarbij jullie de voordelen naast de nadelen leggen en dan een overwogen keuze maken. Bij een goede Verovering ontstaat de relatie op een natuurlijke manier. De belangrijkste levensbeslissingen doen vrouwen met het hart; gevoelsmatig. Daar speelt een goede Verovering op in…

Ontstaan van een nieuwe relatie: doorloop samen het natuurlijke bindingsproces

Het ontstaan van een nieuwe liefdesrelatie is een geleidelijk proces. Neem als man het initiatief en blijf deze nemen. Zo wordt het contact steeds een stapje intiemer, meer seksueel.

Het begint met de ontmoeting, vrijblijvend flirten. Vervolgens komt er een afspraakje met zoenen. Tijdens het vervolgafspraakje zoenen jullie nog meer. Je raakt haar steeds vaker aan. Meer strelingen, vaker seksuele aanrakingen; langer en intiemer.

Zo ontstaat een prille relatie… Dat hoeft zeker niet besproken te worden, de band die ontstaat wordt verondersteld.

Seks is ook belangrijk voor vrouwen

Geïnteresseerd in een liefdesrelatie met haar? Laat het contact nog intiemer worden: seks! Want seks geeft vrouwen een belangrijke bevestiging: “we zijn een match”.

Seks kan zoveel impact hebben dat zij jou de vraag stelt of je geïnteresseerd bent in een relatie. Want alles voelt goed en de Verovering is als het ware vanzelf gegaan. Daarmee zijn de rollen omgedraaid…

Daarom is seks uitstellen onverstandig

Een man die op seksueel vlak aarzelt en treuzelt, kan de vrouw het gevoel geven dat ze onvoldoende seksueel aantrekkelijk is. Zo ontstaan negatieve associaties, zie de vijfde les van mijn gratis cursus Vrouwen Veroveren.

Soms kan ze zich zo gekwetst voelen dat ze op zoek gaat naar een andere man die wèl vlot seksueel initiatief neemt! Al heeft ze speciale gevoelens voor jou, door je getreuzel is er iets gebroken in haar.

Dus wat te doen met deze vrouw?

Want dat is wat Tom zich afvraagt. Hij wil zelfs bijna het bijltje er bij neerleggen omdat zij bedenktijd vroeg..

Beste Tom, de Verovering ging dus te langzaam; nog steeds geen vrijpartij na zes afspraakjes. Logisch dat zij het niet meer weet. Daarbij heb je ook nog verkering aangevraagd, ook niet goed.

Je hebt geluk als ze besluit om toch een relatie met je aan te gaan. Ik hoop het voor je, al zal je haar nog steeds verder moeten versieren.

Neemt ze een ander besluit? Waarschijnlijk heb je het verprutst bij deze vrouw. Pijnlijk, maar leer van je fouten en word een betere VrouwVeroveraar dan ooit te voren. Beloof me dat je voortaan vlot seksueel initiatief neemt…

Tom, hoe gaat het nu met je? En voor andere bloglezers: heb je vragen over vreemdgaan, verkering aanvragen of hoe je initiatief neemt? Plaats je reactie hieronder.

Gerelateerd:

 • Waarom geen nieuwe relatie aangaan? (5)
  Mijn blogartikelen zijn onder andere bedoeld om nieuwe relaties te laten ontstaan. Daarom geef ik antwoord op belangrijke liefdesvragen en geef ik adviezen wat betreft aantrekkingskracht, versieren en relaties. Toch is het […]
 • Van Flirt naar Relatie, Hoe? (12)
  Wat begint met een flirt loopt uit op een relatie. Maar hoe ontstaat of begint een nieuwe relatie? En vanaf welk moment mag je spreken van een liefdesverhouding? Belangrijke vragen voor mannen die zich moeilijk een beeld […]
 • Echtscheiding – Nieuwe relatie na de Scheiding? (deel 1) (48)
  Helaas, je huwelijk is gestrand. Echtscheiding! Jullie zijn uit elkaar gegroeid, het klikte gewoon niet meer. Of nog erger, een verdere relatie werd onmogelijk door de aanhoudende en structurele relatieproblemen. Wat nu? Dat […]
 • Stoppen met flirten in een relatie? (6)
  Flirten doet een liefdesleven goed. In ieder geval wanneer je nog vrijgezel bent. Ook is flirten en sjansen handig op zakelijk en sociaal vlak. Je zou flirten daarom kunnen beschouwen als een van de belangrijkste […]
Hoe een nieuwe relatie beginnen? (Zo onstaat een relatie)

48 reacties op “Hoe een nieuwe relatie beginnen? (Zo onstaat een relatie)

 • Yes! ik liep ook al heel lang rond met deze vraag. ben ook al goed bezig met een meisje. heb nu 2 keer met haar gezoent, en ze is al bij me thuis geweest. het voelt eigenlijk al alsof we wat hebben, anderen denken dat soms ook. ik heb even overwogen om inderdaad verkering of iets dergelijks te vragen, gelukkig heb ik dat nog niet gedaan.

 • Ik geloof zeker dat Tom het beter zal aanpakken. Bedankt voor je vraag.

  De aanpak van Victor komt overeen met hoe mijn laatste relatie is ontstaan en die was erg krachtig. Onze relatie ontstond op een vage manier. Voor ik het wist, zei ze dingen die een vaste relatie veronderstelde. Ik plaagte haar dan juist door leuke jongens voor haar aan te wijzen op straat. Haar fantasie slaat op toeren, want ze vergelijkt twee tegenstrijdige gedachten met elkaar. Ze liet hier weinig van merken, maar door mijn inleving en opgedane ervaring weet ik dat ze vanvond lang erover gaat fantaseren.

  Ik weet ook uit ervaring dat vrouwen zaken graag uitgebreid bespreken en tot in de details kunnen gaan. MAAR ze houden er ook van keuzes te maken zonder dit echt voor te leggen. Het maakt ruimte voor onderlinge begrijpingen en haar rechterhersenhelft, waar ze graag mee fantaseerd.

 • @ Victor

  Kwestie van voorbereid en gewaarschuwd te zijn. Anders zou ik waarschijnlijk wachten en wachten,…twijfelen…het niet meer weten en uiteindelijk vragen of er een relatie is.

  De waarschuwing is goed aangekomen 😉

 • Haa Victor,

  Bedankt voor je uitleg!
  Ik begrijp het nog niet helemaal. Moet ik nou eerst seks hebben, en vervolgens wachten tot zij een keer verkering vraagt? Dat leek me raar omdat ik graag degene ben die initiatief neemt.

  Betreft de vrouw: Ik zag het als een mooie manier om een mentaliteitskenmerk te trainen die ik nog niet helemaal onder de knie had: onverstoorbaarheid. De dag erna (zaterdag) stuurde ik 2 vrolijke smsjes die haar zintuigen prikkelde, en ’s avonds tijdens het stappen hebben we weer veel gezoend, ik liet niets merken van de dag ervoor en deed vrolijk, opgewekt en flirterig. Op maandag hebben we brownies gebakken, en op dinsdag hebben we die lekker opgepeuzeld. Toen zei ze dat ze moeite had om een relatie aan te gaan omdat de vakantie eraan komt, en we allebei onze studententijd in gaan. Ik zat echter in mijn onverstoorbaarheid en snel zei ze: “staat het aanbod van afgelopen vrijdag nog”. Eerste plaagde ik een beetje, maar dan nu toch: we hebben verkering. Nu veroverer ik haar iedere dag opnieuw, ze vindt dat volgens mij echt heerlijk.

  Trouwens,de reden waarom we geen seks hadden na 6 afspraakjes was omdat ze ongesteld was. (de laatste paar afspraakjes)

  In ieder geval, harstikke bedankt Victor voor de producten die je hebt gepubliceerd, en de feedback die je geeft via je blog. Het heeft mij veranderd als mens.

  groetjes,
  Tom

 • ik vind het zelf ook moeilijk om een lijn te trekken hoever je kan gaan als je in de ”afspraakjesfase” zit.
  ik heb nu twee afspraakjes gehad met een leuke meid, ook al gezoend en het voelt best goed, maar het is soms moeilijk om een datum te prikken, en afgelopen weekend heeft ze een afspraakje afgezegd omdat ze ziek was, dat kan natuurlijk gebeuren.
  nou werk ik op schiphol, en daar kom ik bijzonder regelmatig in contact met leuke dames, grondstewardessen, airportcaddy’s, masseuses, noem maar op 😉 vaak flirt je dan wel een beetje, maar waar trek je dan een lijn als je ondertussen ook met iemand anders leuke afspraakjes heb?

 • @ Jasper

  Ik werk zelf ook op Schiphol en weet dus uit eigen ervaring dat het lastig is om een datum te prikken voor een afspraakje ivm verschillende roosters enz. Het is soms vervelend dat er veel tijd tussen zit voor dat je beide op dezelfde dag of tijd vrij bent. Daarom ga ik persoonlijk gewoon door met flirten en afspraakjes maken ook al heb ik 2 afspraakjes met een meisje gehad en met haar gezoend. Zoals je al aangeeft werken er veel leuke dames op Schiphol, alleen waar vind je de masseuses 😉

  Uit eigen ervaring weet ik ook dat veel grondstewardessen enz. Overspoeld worden met aandacht en je wel wat met ze kan afspreken maar zij zelf ook veel afspreken dus zou ik me niet vastpinnen op 1 dame na een of 2 afspraakjes… Voorkomt teleurstelling of afhankelijk worden van de ene dame. Ga gewoon lekker door met afspreken je merkt vanzelf wanneer een vrouw echt voor jouw gaat. Misschien merk je dat wel bij dit meisje…. Maar wat babbelen en een keer een kopje koffie drinken met een ander kan toch geen kwaad 😉

  Zelf ben ik laatst na werk met een leuke meid wat wezen drinken en het klikte wel, even 2 uurtjes na werk wat gedronken en wat gekletst en haar een beetje zitten plagen enz.
  En het grappige is dat ik haar niet eens gevraagd heb om wat te gaan drinken maar zij er eigenlijk min of meer vanuit ging dat we wat gingen drinken als we dezelfde tijd klaar zouden zijn. Er was iemand ziek en ik was iets later klaar als de bedoeling was en ging er eigenlijk vanuit dat het niet door zou gaan want ik had haar per sms laten weten dat ik wat later klaar zou zijn en dat we het anders ook de dag erna zouden kunnen doen omdat we de dag erna ook dezelfde dag klaar zouden zijn. Ze geloofde me niet en aan haar sms kon ik merken dat ze het niet leuk vond dat het niet door zou gaan. Dus ik heb haar terug gesmst dat ze me maar moest laten weten als ze klaar was dan zou ik laten weten of ik bijna klaar was. Ik denk ze gaat toch niet wachten maar dat deed ze dus wel… Ze heeft gewoon een kwartier op me staan wachten en toen zijn we wat wezen drinken.
  Het klikt dus wel aardig en we hebben elkaar veel aangeraakt. Ze wilde duidelijk wat stoeien omdat ik haar zo zat te plagen. Alleen zegt ze aan het eind ik heb alleen wel een vriend maar het is een eikel ik vertrouw hem niet. En ze legt uit waarom niet. Ik heb er eigenlijk niet echt op gereageerd want ik vond het een beetje een loze opmerking, had een beetje het gevoel dat ze me zat te testen ofzo. Vooral omdat ze er zo op gebrand was wat aftespreken. Dag erna hebben we wat gesmst en heb ik haar gevraagd om na het werk nog ff een sigarettje te roken en dat hebben we gedaan en toen kwam ze een beetje onzeker over. Na 10 minuutjes allebei naar huis gegaan en ze zit nog niet in de trein of ze smst me wanneer ik weer moet werken en dat ze zo moe is… Ik heb haar terug gesmst wanneer ik weer moest werken en alvast welterusten x.
  Krijg ik terug Uhh kus..?? Verliefd.;-)
  Ik heb terug gsmst nee gewoonte en je heb een vriend weet je nog 😉
  Das waar, spreek je nog x

  Dus tja weet eigenlijk niet zo goed wat ik ermee aanmoet. Ik zie wel.
  Zal haar morgen laten weten wanneer ik weer moet werken en dan kijken hoe ze reageert.

 • @barry

  masseuses zijn te vinden bij de airport spa op onder andere de D-pier waar ik meestal werk, hele leuke meiden tussen 😉
  het meisje waar ik het nu over heb die werkt echter niet op schiphol.
  ik merk het ook wel dat ze vaak een beetje flirten, maar verder niet zo heel veel willen, en veel grondstewardessen lopen inderdaad rond met een vreselijke attitude, die spreken misschien iets te vaak af ja, maar dat is een kwestie van vooraf filteren.

  ik denk dat deze meid je nog heel veel kopzorgen kan gaan geven, wel een vriend hebben, maar ondertussen is ze zo bezig… stel dat het wel wat word, dan moet je altijd in je achterhoofd houden dat wat ze haar vriend nu flikt, ook zomaar bij jou kan doen! daarom kijk ik altijd uit voor meiden die al bezet zijn, het levert uiteindelijk alleen maar problemen op. dat hoeft natuurlijk geen rem te zijn om gezellig wat te drinken ofzo, maar besef wel waar je mee bezig bent 😉

  @de mannen

  als je nog een plaats zoekt waar je veel leuke vrouwen kan ontmoeten, dan is zoals je in de laatste paar berichtjes kan lezen een baan op schiphol ronduit ideaal 😉

 • @ Jasper

  Ach ja das waar ook ja de airport Spa 😀

  Dat veel stewardessen rondlopen met een attitude van heb ik jouw daar is helemaal waar.
  Beste is om die te negeren. Grappig is wel dat ik soms met dames sta te praten die ik voor het eerst zie en zij dan zeggen Ow ik heb jouw al zo vaak gezien.

  Normaal gesproken kijk ik ook altijd uit met vrouwen die al bezet zijn maar ik wist het niet voor ik wat met haar ging drinken, zo gedroeg ze zich ook niet. Maar ik was ook niet van plan om me er teveel mee bezig te houden ik heb tenslotte genoeg aanspraak 😉

  En wat je zegt Schiphol is een ideale omgeving om te oefenen. Vrouwen zat 😀

 • hmm..jongens, dat klinkt goed 🙂

  Ik woon errug dichtbij Schiphol en ik zoek eigenlijk een andere baan (meer uren).
  Het enige wat me tegenhoudt om op Schiphol iets te zoeken zijn de onregelmatige werktijden :S
  Maar ik heb wel eens gelezen dat er inderdaad veel soorten banen zijn om veel vrouwen te ontmoeten.
  Ik heb wel eens een tijdje op een vrachtwagen gereden…—–> slechte plek om vrouwen te ontmoeten…zeer eenzame baan…haha

 • @ M. en @ Ruben,

  Mijn artikel kwam dus op tijd gelukkig!

  @ Rachid,

  Verover haar elke dag… 🙂

  @ Tom,

  Graag gedaan.

  Je hoeft nergens op te wachten. Je doorloopt samen het Veroverproces, op een gegeven moment is er een relatie. Dat hoef je niet te bespreken. En je zult zien dat het vanzelf ter sprake komt, want ze is dol op je…

  Ook als ze ongesteld is, kan je het contact intiemer maken. Je kunt nog veel meer doen dan neuken…

  “Toen zei ze dat ze moeite had om een relatie aan te gaan omdat de vakantie eraan komt, en we allebei onze studententijd in gaan.”

  Ze is redelijk. Er kan veel veranderen tijdens een vakantie en studententijd.

  Toch is dit het belangrijkste: blijf haar goed Veroveren (zoals je waarschijnlijk al doet). Wie weet klikt het ook op langer termijn 😀

  @ Jasper,

  Jullie zijn nog niet met elkaar naar bed gegaan? Jullie spreken niet geregeld met elkaar af?

  Je kunt afspraakjes met andere vrouwen maken. Het kan je zelfs helpen om beter in balans te blijven bij de vrouw waar je echt een oogje op hebt…

  @ Barry,

  Deze vrouw is op zoek naar warmte, en zij heeft het gevoel dat bij jou te vinden.

  Warmte kan zijn:
  – aandacht
  – een luisterend oor
  – iemand die haar problemen gaat oplossen (illusie)
  – seks

  Of een combinatie…

  “Alleen zegt ze aan het eind ik heb alleen wel een vriend maar het is een eikel ik vertrouw hem niet.”

  In zo’n geval zou ik lachen en zeggen: “en dus spreek je met mij af haha! Foei!”.

  Direct zijn kan veel deuren voor je openen. En in ieder geval krijg je meer inzicht in wat je van haar kunt verwachten…

  Stel jezelf de vraag: wat wil ik met deze vrouw?

  Wat zij met jou wil of zou willen is secundair.

  @ Harold,

  Onregelmatige werktijden zijn niet ideaal, zowel voor de gezondheid als je liefdesleven. Ik hoop dat je een leuke baan krijgt.

 • @ Victor

  Hahaha dat is dus precies wat ik ook gezegd heb. Echt letterlijk hetzelfde haha
  “en dus spreek je maar met mij af haha! Foei!”

  Ik kreeg vandaag een sms van haar wanneer ze weer moest werken en met de vraag wanneer moet jij werken.?? En dat ze lekker op een terrasje ging zitten vandaag.

  Heb haar terug gsmst dat ik andere tijden had en dat ze het dit keer zonder mij moest doen. En dat het idd weer lekker weer was vandaag.

  Kreeg ik terug. ” Ow haha ok jammer hoor. Even op terrasje lekker zuipen”

  Waarbij ik het gevoel had dat het een uitnodiging was maar ik had wat anders te doen dus heb haar terug gestuurd dat ze een alcoholic was maar dat ik wat anders ging doen. Have fun!!

  Zij –> ik ben nu in …… Mmmm geniet Vd dag x

  Maar je hebt gelijk ik moet me de vraag stellen wat ik met haar wil. Ik vond het iig leuk om wat met haar te drinken en ik kan altijd erg met haar lachen. Of het daarbij blijft zal ik wel zien. Thx voor advies.

  @ harold

  Dat onregelmatige tijden slecht zijn voor je liefdesleven kan ik over meepraten. Helaas.

 • @victor

  ”Je kunt afspraakjes met andere vrouwen maken. Het kan je zelfs helpen om beter in balans te blijven bij de vrouw waar je echt een oogje op hebt”

  ik begrijp niet precies wat je hier bedoel, we zijn inderdaad nog niet naar bed geweest, maar dat is een stap die ik snel (binnen een paar dagen) van plan ben te maken.
  het niet geregeld afspreken is een resultaat van haar drukke leven, en mijn onregelmatige diensten, die inderdaad slecht zijn voor je liefdesleven ja…

 • @ Jasper,

  Het hangt af van de situatie, de vrouw, wat jij wil.

  Je hebt het gevoel dat er echt meer in zit? Dan hoef je geen afspraakjes te hebben met andere vrouwen. Of wil je dat graag?

  Hoop dat ze snel weer helemaal beter is en dat het lukt om iets vaker af te spreken.

 • help jongens, ik voel me verschrikkelijk.

  ik had afgelopen zondag een afspraakje met het meisje waar ik al bijna een relatie mee had. het afspraakje verliep geweldig, lekker op het strand gezeten. na het afspraakje gingen we nog naar mijn huis, met als doel natuurlijk seks.

  dat is er ook van gekomen, maar het is een beetje uitgelopen op een ramp. ik wil niet vertellen wat er mis is gegaan, maar het was voor mij de eerste keer, laten we het daar op houden. daarna was de sfeer behoorlijk verpest doordat ik het ook nogal persoonlijk opnam. veel serieus gepraat, en het leek op het eind weer goed te gaan.

  maar nou op school zit er een behoorlijk negatieve sfeer tussen ons. het is niet dat ze afwijzend doet. hoe moet ik dit oplossen? ik probeer zoveel mogelijk te doen alsof er niks aan de hand is en positief te blijven, maar het slaat niet echt aan.
  misschien kan ik beter de tijd de wonden laten helen?

  wat doet de liefde toch pijn soms. kan iemand me helpen?

 • @ M,

  Liefde doet inderdaad soms pijn, helaas.

  Als je wil, kan je op de Vraag Victor Verlon-knop klikken en een bericht naar mij versturen wat er is gebeurd. Discreet en misschien kan ik je dan beter helpen. Nu is het enige advies: onverstoorbaarheid…

 • Is het niet een keer leuk om een blog te openen waar je de tegenwoordig de dag ‘leuke’ vrouwen kunt ontmoeten? De laatste tijd ontmoet ik best wat vrouwen, maar ik val er gewoon niet op. Kortom nog niet die hele leuke vrouw ontmoet 🙂

  Dit komt zeker weten doordat ik best wel kieskeurig ben, ik val op vrouwen die mijn type helemaal zijn. Kieskeurig zijn is toch niet verkeerd? Ik vind dat ik een leuke vrouw verdien, en geen stomme troela 🙂

 • @ Robbert

  haha, da’s toch geen doen? Dat kun je toch niet aangeven, waar “leuke” types rondlopen. Ze lopen overal..!

  Ik begrijp wel wat je bedoelt hoor. Ik ben zelf ook *erg* kieskeurig of kritisch.
  Ben zelfs een beetje snel verveeld door veel vrouwen.
  Maar als je dat bent zul je de consequenties moeten aanvaarden, dat je langer moet zoeken…

  Was het maar waar zeg : “daar en daar kun je een blik leuke vrouwen opentrekken”

 • @ Harold

  Daar heb jij een punt mee. Eigenlijk moet je nooit zoeken he 😉 Ineens kan het vanzelf komen op een moment terwijl je het niet verwacht. Komt wel goed!

 • Hmm, heb zoiets herkenbaars maar dan omgedraaid: heb vijf weken geleden een jongen leren kennen en we zijn nu vier weken elke nacht en ook wel overdag (weekenden uitgezonderd) samengeweest. (Ik bij hem of hij bij mij). Gezoend en al, al hebben we echte sex nog niet gehad omdat ik daarmee wil wachten en hij begrijpt dat helemaal (en ook hij wil nog wachten). Toch wilde ik vorige week even praten, wilde gewoon weten waar we eigenlijk in godsnaam mee bezig zijn. We gedragen ons echt als een stel, maar “officieel” is het (nog?) niet. Hij wist niet echt wat te zeggen: “we zijn nog zo kort bezig”, waren zijn woorden. Maargoed, ik kijk het allemaal nog even aan en het is super, maar of dit mondt uit tot een relatie, OF er is iets mis met hem. Of ik ben gewoon gek :S. Maar hiermee wil ik maar zeggen dat het misschien goed is om er niet gelijk naar te “vragen” wat jullie hebben, in sommige gevallen moet je wellicht meer geduld hebben…

 • Dag Sara,

  Je geeft aan de je liever de seks wilt uitstellen en hij is het daarmee eens, maar toch wil je praten omdat het nergens heen lijkt te gaan. Blijkbaar bedoel je dat seks toch wel in het spel moet komen.

  Ik vermoed dat de man voorzichtig met je wil omgaat wat betreft jou opinie over seks en dat hij je naar de mond praat wat betreft het ”nog zo kort bezig zijn”. Waarschijnlijk wacht hij op jou initiatief totdat je er (mentaal) klaar voor bent. Eigenlijk is dit een goede daad van de man.

  Ik denk dat je er niet naar moet vragen, anders haal je wat mij betreft het leuke van de seks weg. Seks moet spontaan en ongedwongen ontstaan. Verleid hem een dagje met je lingerie en ga er gewoon voor. Ik geloof dat deze man allang zijn respect heeft getoond. Maak het jezelf, maar ook hem niet te moeilijk.

  Geniet van je leven Sara.

 • Heey Victor,

  Ik ben sprakeloos! Afgelopen zaterdag is het tussen ons uit gegaan. (met meisje uit dit voorbeeld)
  Haar verliefde gevoel was verdwenen. ik zei dat het normaal was en dat nu pas de relatie op basis van intimiteit begon. Maar ze zei dat ze dat niet kon zonder verliefdheid. Oftewel: op langer termijn had deze relatie toch niet gewerkt. (Al is dit vrij pijnlijk)

  En wat zie ik nou bij je reactie aan het begin van onze relatie staan: Misschien klikt het op langer termijn. Dat je het van te voren al aan ziet komen dat het niet op langer termijn hoeft te kloppen! Knap! Ervaring?

  groetjes,
  Tom

 • @ Tom,

  Echt jammer! Maar houd je goed, je bent nu een paar stappen verder…

  Jazeker, ervaring…

  En het hoeft op lange termijn niet te klikken, dat is logisch. Je kunt dat nog wel eens zien aankomen, maar het is de vraag of je dat wilt/moet zien aan het begin van de relatie.

  Nogmaals, houd je goed!

 • Gelijk als Sara schrijft is het zeer herkenbaars allemaal.

  Ik date al sinds half juni met een jongen. De aantrekkingskracht was groot maar ik heb ook gezegd dat ik wou wachten totdat ik wist wat hij voor mij voelde. Hij is verliefd, maar toch wilt hij momenteel geen relatie. Toch voelt het precies aan of we een koppel zijn maar het is niet zo. Ook al gaat het goed tussen ons en praten we over de toekomst.

  Soms wordt het mij allemaal teveel omdat ik hem toch zo graag zie.

  Groetjes

  Shari

 • Gewoon de onduidelijkheid of hij nu wel een relatie wilt of niet.
  Terwijl alle signalen er wel zijn.
  Dat ik niks kan doen om hem over de streep te trekken dat hij met mij een relatie begint.
  Het is aan hem en dat vind ik niet leuk.

 • @Wilco, waarom vroeg je dat?

  Ik hoop dat ik weer een stukje in de goede richting ben aan het gaan.
  Heb hem 2 belangrijke vragen gesteld:
  De eerste vraag was: wat ik voor hem betekende en zijn antwoord was dat ik veel voor hem beteken.
  De tweede vraag was: wat ik hem voor hem ben. Daar aarzelde hij eerst. Hij zei eerst dat ik niet van hem ben, maar van mijn eigen ben. Dat we ook niet echt samen zijn maar ook niet echt apart en een gewone vriendin ben ik ook niet meer.

  Toen ik vroeg of zijn ouders al iets wisten van ons, zei hij dat ze niets weten maar alleen dat hij geregeld in de buurt van Mechelen zit.
  Hij wilt mij zeker niet verstoppen maar hij wilt mij ook momenteel nog niet meenemen naar huis want stel dat het niets word dan heeft hij mij wel voorgesteld.
  Ik zit ermee in mijn hoofd om te vragen aan hem, hoe hij het ziet tussen ons.
  Misschien vraag ik het volgende week als ik hem misschien deze week nog zie anders wacht ik nog een week want ik wil hem niet teveel moeilijk maken.

  Wat denken jullie?

 • @Shari,

  omdat het een herkenbare situatie is.

  Ga niet heel erg benadrukken dat je alles wilt weten over de situatie. Ik kan me als jongen voorstellen dat het als beklemmend gaat werken.

  Hoe is het met de sex?

 • @ Wilco, wat bedoel je met omdat het een herkenbare situatie is?
  Uiteindelijk heb ik het nog ni gevraagd over hoe hij het ziet tussen ons want er zijn ondertussen wel andere dingen gebeurd die mij heel gelukkig maken.
  Als ik het dit schrijf, is het woensdag en dan heb hem nog niet gezien in deze week. Hopelijk zie ik hem vandaag of morgen want vrijdag heeft hij teambuilding.
  Ik heb hem gisteren gesproken op msn, was weer een hele tijd geleden en dan krijg ik te horen dat hij het leuk vind om mij te zien via cam en dat hij mij mist dus ga ik het terug koppelen van als je mij mist, waarom zie ik je dan niet meer. Ik weet dat hij het wel probeert maar met den dag werken is echt zijn ding niet.

  Hopelijk betert het wel.
  De sex tussen ons is heel lief, teder, zacht, te mooi om waar te zijn maar het gebeurd wel.

  Waarom vraag je dit?

 • @Shari
  Jij ziet hem als je vriend, hij jou niet als zijn vriendin. Misschien moet jij HEM vertellen hoe je HEM ziet, in plaats van hem vragen hoe hij jou ziet.

  Verder kun je jezelf de vraag stellen:
  Is hij het waard om op te wachten? Gun jij hem tijd om er uit te komen?
  Of
  Doet het te veel pijn en is het te verwarrend om niet zijn vriendin te zijn? Voel je je gebruikt of heb je er vrede mee?

  Als je je er te negatief bij voelt, is het misschien het beste om het contact stop te zetten. Als je je er voornamelijk goed bij voelt, dan zul je gewoon door moeten bijten.

  Sowieso, als je hem niet kwijt wilt, moet je niet te veel aandringen op ‘ ben ik nou wel of niet je vriendin’ dat kan overkomen als zeuren en dan is voor hem de pret weg of het confronteert hem aan gebonden zijn. Eigenlijk hebben jullie al iets, maar hij durft het nog niet officieel te benoemen, denk ik.

 • @Shadow

  Ik zie hem zeker als mijn vriend. Ik blijf hem trouw en hij zegt dat hij mij trouw blijft.
  Mijn emoties zijn met ups en downs, in een goed moment denk ik van ik ga op hem wachten en gun hem ook de tijd maar in een down-moment heb ik goesting om alle boeken gewoon toe te doen.
  Ik voel me helemaal niet gebruikt en zoals ik zelf zei neem ik er vrede mee in de goede momenten en helemaal geen vrede mee in de slechte momenten.

  Jou laatste zin klopt.

 • Hey,

  Ik ben verliefd op een meisje en zij gaf aan dat ze mij ook een erg leuke jongen vind, we kennen elkaar van school en praten daar regelmatig met elkaar. We hebben nog geen afspraakje gehad, mijn vraag is: hoe kan ik onze ‘speciale vriendschap’ uitbreidden tot een intieme relatie?

  Met vriendelijke groet,

  Bart

 • Vraag haar mee uit en laat tijdens de date merken dat je haar als meer ziet dan een goede vriendin. Aanraken creeert een band, diep in de ogen kijken. Misschien moet je een keer een romantische comedy kijken, snap niet dat mannen dat niet doen, je kan er zoveel van leren.

 • @ Bart,

  Allereerst, stel haar niet de vraag of ze gevoelens voor je heeft. Het lijkt al gauw op een liefdesverklaring.

  Natuurlijk is de volgende stap: het eerste afspraakje.

  Focus je minder op je gevoelens en verliefdheid, en meer op ontspannen plezier maken met haar…

  @ Shadow,

  Er is wat te leren van romantische comedy’s, maar over het algemeen geven dit soort films geen leidraad voor een goede Verovering.

 • is dat belangrijk om zo snel mogelijk te zoenen? Ik heb eens meegemaakt dat het goed klikte met een meisje en voor het 3e afspraakje had ik haar uitgenodigd op de appartement van mijn broer. We waren er alleen, ma kmoe zeggen dat ik die avond zo moe was dat ik mezelf nie was en tegen de vermoeidheid moest vechten. Waardoor ik ook veel stiller was dan ik normaal was. moest ik toen iets ondernomen hebben? Nadien heb ik nog veel geprobeerd om af te spreken, ma da kwam er toen nie meer van

 • @ Steven,

  Het zoenen uitstellen doet de Verovering geen goed. En waarschijnlijk is dat een van de redenen waarom afspreken er later niet meer van kwam.

  Zorg voortaan dat je fit bent als je met een vrouw afspreekt…

 • Ik heb een vraagje over een jongen waar ik heel sterke gevoelens voor heb,
  de eerste keer dat we elkaar hebben ontmoet was ik niet verliefd op hem maar enkele weken later merkte ik op dat hij naar me keek,toen ben ik beginnen op hem te letten.
  Nu hebben we soms oogcontact maar we praten elkaar niet,maar een keer keek hij naar mij en toen ik naar hem keek draaide hij zich greschrokken om,wat betekend dat.

  Groetjes Emma

  1. @ Emma,

   Sorry voor mijn late reactie.

   Vermoedelijk had hij een oogje op je.

   Advies: glimlach naar hem en speel met je haar. Wanneer hij passeert knik, of nog beter begroet hem. Stel je open voor hem. Misschien durft hij dan eerder initiatief te nemen…

 • Ik sta open voor een relatie, maar als ik het bovenstaande lees zie ik er direct vanaf. Ik ben vrijwel altijd de ‘goede vriend’ en eigenlijk bevalt, omdat ik dat ook veel waard vind. Ik leg mij er bij neer dat ik het niet aanvoel bij vrouwen en als ik het zo lees is het ook een heel gedoe om aan te voelen wanneer iets wel of geen relatie is en wat daar dan wanneer op welk moment wel en weer niet bij komt kijken. Heel veel succes wens ik iedereen en heel veel liefde!

  Jeroen

  1. @ Jeroen,

   Wat exact staat hierboven waardoor je geen zin meer hebt in een nieuwe relatie?

   Door jezelf te ontwikkelen leer je vrouwen beter aan te voelen. En nog belangrijker, je vergroot je aantrekkingskracht zodat vrouwen meer hun best voor je gaan doen.

   Natuurlijk hoef je niet per se een relatie aan te gaan. Het leven als vrijgezel kan ook mooi zijn.

 • Dank je wel voor je reactie Victor. Het hypocriete is dat ik heel goed met vrouwen overweg kan. Ik ben een gevoelsmens en daardoor kan ik het zelfs veel beter met vrouwen vinden dan met mannen en heb dan ook veel meer vriendinnen om me heen als vriendschappen, dan mannen. Alleen aanvoelen wanneer een vrouw meer in mij ziet……geen idee…..meestal blijft het dan bij zeer waardevolle vriendschappen. Ik kan heel goed met vrouwen, totdat ik ze leuker ga vinden. Dan ben ik een verlegen type en is ook alle spontaniteit verdwenen, laat staan dat ik ook maar iets zal laten blijken, omdat ik niet aanvoel of zij wel of niet iets voelt naar mij toe. Als ik dan boven lees over wat wel en niet belangrijk is, ben ik mezelf niet meer.
  Ik kan gelukkig ook heel goed op mezelf zijn en daar geluk in vinden, maar de voorkeur was naar een relatie uit gegaan.Dank je wel, geniet verder van het leven!

  1. @ Jeroen,

   Heel positief dat je met vrouwen goed overweg kunt. Je plukt daar de vruchten van in je leven, in een relatie en ook in bed.

   Je zei:

   “Ik kan heel goed met vrouwen, totdat ik ze leuker ga vinden. Dan ben ik een verlegen type en is ook alle spontaniteit verdwenen, laat staan dat ik ook maar iets zal laten blijken, omdat ik niet aanvoel of zij wel of niet iets voelt naar mij toe.”

   Advies: richt je aandacht wat betreft de liefde niet op de vrouwen waarmee je al een vriendschap bent aangegaan.

   Zeker voor jou is het goed om initiatief te nemen wanneer je een aantrekkelijke vrouw ziet die je nog niet kent.

   Ga vooral niet eerst een vriendschap aan, maar begin met flirten en afspraakjes. Gooi het dus over een andere boeg. Op deze manier ontdek je dingen aan vrouwen die je je nu nog moeilijk kunt voorstellen.

   Wat vind je daarvan?

  1. @ Jeroen,

   Herkenbaar. Ooit had ik alleen maar vriendschappen met vrouwen. Veel van geleerd. Gelukkig heb ik het op een gegeven moment over een andere boeg gegooid.

   Ik gun je hetzelfde 🙂

 • Wil wel een nieuwe relatie.ik ga nergens zit gewoonlijk thuis en daar vind ik geen vrouw. Op werk ook niet. Mischiens luk het hier wel. Jean ben 46 j en op zoek maar interessante vrouw die bij me past en die graag lacht.

  1. Jean Claude, dit is geen datingwebsite. En dat je dat niet opmerkt is niet zo best teken. Om een partner te vinden moet je wel enigszins opmerkzaam zijn en je bewust zijn van de omgeving!

   Toch wens ik je veel succes.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *