Gevaarlijke gespreksonderwerpenWaarover moet je praten met vrouwen? Wat zijn de beste gespreksonderwerpen tijdens een date? Geregeld ontvang ik deze vragen van mannen, dat is begrijpelijk.

Wil je weten wat goede gespreksonderwerpen zijn? Schrijf je dan nu meteen in voor mijn gratis cursus VrouwVeroveren. Je krijgt dan onder andere een lijst van gespreksonderwerpen.

Al in de 5ste les van deze gratis cursus (per e-mail) geef ik een aantal uitstekende gespreksonderwerpen, inclusief tips voor betere conversaties.

Eigenlijk zou dit basiskennis moeten zijn voor iedere man…

Het artikel van vandaag gaat over de gespreksonderwerpen die je, vooral in het begin van het Veroverproces, beter kunt vermijden. Welke deze zijn is ook belangrijk om te weten als je wilt vrouwen versieren!

Gevaarlijk gespreksonderwerp #1:

Politiek

Over politiek zijn mensen nooit uitgepraat. De meningen verschillen, er wordt eindeloos gedebatteerd en conflicten worden uiteindelijk opgelost, hopelijk. Interessant?

Ongeacht of je je graag verdiept in de politiek, doe je er beter aan om dit zware onderwerp niet te bespreken tijdens het versieren. De kans is groot dat jullie een meningsverschil hebben en dat het meteen roet in het eten gooit.

Natuurlijk is een meningsverschil niet erg, je kunt niet over alles eens zijn. En het hoeft een goede liefdesrelatie zeker niet in de weg te staan, daar zijn voorbeelden van te geven.

Maar een politiek meningsverschil kan een ‘negatieve saus’ over de nog prille Verovering gooien. Dus wanneer ze met jou spreekt denkt ze vanzelf aan het meningsverschil; ze maakt geen positieve associaties…

Uitzondering: je wilt per se een vrouw die dezelfde politieke voorkeur heeft, het is dan een zogenaamde deal breaker als ze een andere politieke visie heeft.

Toch is het waarschijnlijk beter om water bij de wijn te doen. Maak van je politieke voorkeur geen belangrijke kwestie.

Gevaarlijk gespreksonderwerp #2:

Godsdienst

Een van de meest gevoelige gespreksonderwerpen die je kunt aansnijden is godsdienst. Pas op, het kan een vrouw onbedoeld afschrikken of zelfs kwetsen.

Wil je haar beter leren kennen, wil je haar versieren? Wees verstandig en vermijd het onderwerp. En later wanneer jullie inniger met elkaar omgaan, kun je het wel over het geloof hebben als dat belangrijk voor je is.

Waarom in het begin niet en later eventueel wel? In de eerste plaats omdat het wederzijdse vertrouwen is gegroeid. En als het goed is begrijpen jullie elkaar beter zodat een verschillende levensvisie beter te overbruggen is.

Uitzondering: je bent heel gelovig, religie staat op de voorgrond in jouw leven. Het is misschien essentieel dat de vrouw dezelfde godsdienst belijdt als jij.

Advies: vermijd zware gespreksonderwerpen

Over het algemeen zijn dit soort zware gespreksonderwerpen meer op zijn plaats in een verder stadium van het Veroverproces.

Trouwens, in mijn E-coachsysteem voor succes met vrouwen bespreek ik de stadia van het Veroverproces. Als je weet wat de stadia zijn en hoe deze in elkaar verweven zijn, ben je veel beter in staat om vrouwen te versieren.

Immers, timing is everything…

Uiteraard zijn er nog meer gevaarlijke gespreksonderwerpen die je tijdens het versieren beter kunt vermijden. Misschien dat ik een andere keer nog een paar gevaarlijke gespreksonderwerpen bespreek. En voor de mannen die niet weten waarover wel te praten tijdens een date, zie hier nog meer artikelen over gespreksstof (scrol daar naar beneden).

Welke gespreksonderwerpen vermijd jij liever en welke onderwerpen snijd je graag aan? Of heb je vragen over het voeren van conversaties? Plaats je reacties hieronder!

Gerelateerd:

 • 4 Onuitputtelijke bronnen van gespreksstof (16)
  Zit je verlegen om gespreksstof? Weet je niet wat te zeggen en vraag je je af waar Victor Verlon over praat? Als je eens wist... Dus vandaag geef ik 4 onuitputtelijke bronnen van gespreksstof. Ik kan over vrijwel alles, […]
 • Borsten – Pas op met Opmerkingen over Borsten (20)
  Een andere keer heb ik geschreven over de twee gevaarlijkste gespreksonderwerpen. Als het goed is weet je nu welke onderwerpen je beter kunt vermijden tijdens het vrouwen versieren. En vandaag geef ik aan wat je absoluut niet […]
 • Conversatiefout om nooit meer te maken (82)
  Veel mannen weten niet dat ze deze conversatiefout maken tijdens hun conversaties met vrouwen. Maak jij deze vergissing ook? Pas op, de vergissing, deze blunder... komt je duur te staan in je liefdesleven! De […]
 • Zelfsabotage Beperkt je (liefdes)leven? (109)
  Hoogtijd om een artikel uit te brengen over zelfsabotage. Al heb ik dit artikel geschreven in de context van het aanspreken van vrouwen, kun je de adviezen uitstekend ook voor andere zaken gebruiken. Helaas kun je jezelf […]
De 2 Meest Gevaarlijke Gespreksonderwerpen
Trefwoorden:     

11 reacties op “De 2 Meest Gevaarlijke Gespreksonderwerpen

 • er zijn een aantal onderwerpen die ik ook zou vermijden:

  -Je emoties, vooral! aan het begin.
  -Teveel over haar gedrag: het klinkt eng, alsof je haar teveel observeert wat een belemmering wordt voor het gevoel van vrijheid
  -Als je extreme woorden vaak gebruikt, .. vul zelf maar in, en daar een discussie over aan gaan. Je weet van jezelf al of je zo iemand wil of niet.
  – over je dronken buien/acties (zijn soms wel leuk maar is mannentaal) en tevens slecht voor je imago
  – Je geld tekort

  Gister en vandaag was ik in een rijk gevulde sociale omgeving en op dat moment niet de praten zoals ik mezelf ken. Ik was een soort van lui tegenover mezelf door me er ook niet genoeg voor in te spannen. Achteraf had ik alle twee de keren zoiets van: jongen, doe is effe lekker gezellig de volgende keer en laat zien dat je weet heb van interacties in de sociale omgeving.

  Toen dacht ik bij mezelf: De keren dat jij de kans hebt om leuk te praten zijn legio. Maar toch maar je er zelf vaak geen gebruik van. Je sloft maar wat aan en achteraf denk je van: ik heb zelf beter verdiend. Door mezelf actiever op te stellen in sociale omgevingen beleef ik zelf ook meer plezier en dat doe ik niet. Sukkel! geniet lekker van het leven.

  De conclusie is dus, als je niet de momenten pakt dat het kan, waarom leer je dan voor zoiets? Ik bedacht mezelf iets wat ik ooit gebruikte met leren en wat eigenlijk een hele logische gedachte is. Iets goed doen resulteerd in beloning. Iets slecht of helemaal niet doen resulteerd in negatieve emoties en eventueel een straf of slechte waardering van andere mensen.

  Denk aan vroeger, hoe heb je dus geleerd om te kunnen onderscheiden wat goed en slecht is. Dat vuur je auw deed zorgde ervoor dat je er voorzichtig mee werd. Dat je door om drinken te vragen je dorst werd gelest. Als je niet om drinken vroeg, dan kreeg je het ook niet op dat moment en voelde jij die dorst veel langer, wat je niet lekker vond.

  Zo begon je ook met deze cursus, je zag andere mannen die succesvoller waren met vrouwen en wilde de moeite nemen om ook beter te worden. Je hebt nu dus de middelen in handen.

  Wat ik gebruikte met leren was dit: Wilco, je weet hoe je het moet aanpakken, je weet wat je moet aanpakken, en wilco, je weet zelfs dat je het kan doen. Maar je bent nu even lekker lui en hebt zin om je niet zo actief op te stellen. Maar zo wordt je ook niet beter. Oké, als jij nu niet binnen een uur gewoon begonnen bent mag je een week niet douchen. -slaat nergens op natuurlijk maar ik strafde mezelf eigenlijk af als ik het niet deed- Vervolgens had ik het gedaan en vond ik dat ik een beloning verdiend had. Maar mijn beloning was er al 1) meer zelfvertrouwen 2) een goed cijfer 3) een goed gevoel.

  Waaom zou je jezelf dan niet zo opstellen met het leerproces van de VV-cursus. De volgende keer dat je in gezelschap bent van een groep vrouwen, een enkele vrouw of ook gewoon in je familie en vriendenkring met het idee dat:
  a) Als je niks doet wat je geleerd heb je jezelf moet afstraffen(klinkt heel slecht maar alleen het woord al maakt je actiever
  b)Je weet dat je al een beloning te pakken hebt als je het wel probeert?
  c)Je leven een stuk plezieriger maakt met het wel uitproberen.

  @Iedereen. Wat vinden jullie? kan je het woord of idee van ‘afstraffen’ gebruiken om jezelf soms te verplichten leuke gespreksonderwerpen aan te gaan, negatieve gespreksonderwerpen te vermijden, geinteresseerd te worden/blijven en alle andere aspecten van het veroveren.

 • @ Wilco

  Kan werken, maar denk niet voor iedereen. Het afstraffen van je eigen fouten is meestal niet erg goed voor je zelfvertrouwen.

  Ergens vind ik niet dat je van veroveren een sport moet maken. Je gaat toch een gesprek met haar aan omdat je in HAAR geïnteresseerd bent? Niet om jezelf te kunnen belonen?
  het leid denk ik ook af van het veroverproces. Jezelf nieuwsgierig opstellen werkt toch echt het best vind ik zelf. En vooral ontspannen, probeer in die flow te komen.

  Wat ik zelf merk is dat een goed humeur erg kan helpen. Als ik vrolijk komen de positieve gespreksonderwerpen vanzelf bij me op.

 • Goed artikel.

  Ik ben ook bij het lezen van het E-book gezien dat er wordt aangegeven dat deze twee onderwerpen beter ontweken kunnen worden. Ik had me ook afgevraagd waarom.

  Met politiek heb ik sowieso helemaal niks. Ik kan er haast niets aan veranderen en het is zonde van mij tijd om daarover te klagen. Dit soort taken laat ik over aan diegene die er wel belang bij hebben.

  Godsdient is inderdaad een onderwerp die vermeden moet worden als men een vrouw goed wil veroveren. Ik heb de gezichten van vrouwen gezien toen ik dit gespreksonderwerp aansneed en het schrikt hun af. In het begin tonen ze belangstelling, maar van binnen bij haar zie ik het negatieve gevoel dat verborgen wordt.

  Met politiek en godsdienst is de kans groot dat er TE grote meningsverschillen ontstaan.
  Oppervlakkige meningsverschillen zijn zo nu en dan prima, maar bij zulke verschillen kan er geen ”klik” ontstaan.

 • Politiek en godsdienst, daarover heb ik met geen enkele dame overgehad. Bij me ging dat meestal over mode, eten, sport of hobbys/vrijtijdsbesteding. Ik heb ondertussen genoeg voer om een gesprek langer in gang te houden, de kunst is dan levendig te houden zonder die zware onderwerpen bij te plakken.

  @ wilco,
  Een geweldige feedback dat je geeft, waar ik nog iets van uit kan leren.
  Jezelf afstraffen, iets wat ik al jaren doe, maar wat heeft me het opgbracht, vrijwel niets, meer aantasting van het zelfvertrouwen en dan duik je naar schaarste concept in no time.
  Jij zet nu druk op je eigen, ik zet ook druk op mijn eigen en meestal komt dat zelfsabotage van. Ik probeer van passief naar actief te gaan, iets wat niet makkelijk is.
  Afstraffing is meer van beoordeling van prestatiedruk, ik moet hier iemand zeer snel aanspreken/ontmoeten/veroveren terwijl je weet door de geleerde informatie dat je eigenlijk nergens voor nodig is.
  Dan moet je de vraag stellen, zal ik op die brug springen ( met 50% kans dat je succes zult hebben en 50% dat je afgrond gaat vallen) of dat je blijft staan ( je doet helemaal niks, je gaat passief blijven en geen vriendin als gevolg).

  Ik heb het probleem van aanspreken, ik ben hiermee niet duidelijk geweest. Omdat het minderjarige waren, zo 3 tot 5 jaar jonger zijn dan mijn werkelijke 21jarige leeftijd, ik zit nog steeds meetesukkelen omdat ik voorzichtig moet zijn. Maar eenmaal vrouwen van mijn leeftijd of hoger, daar heb ik geen problemen mee om die aan te spreken, ook al zijn ze niet gediend van mijn aandacht en intresse, dat kan me zelfs niet schelen. Maar toch zijn net diegene die iets jonger zijn dan me toch wat veel verschil op zit, tis uitkijken geblazen. Nu kan ik mijn filters weer herschikken en weer verder leven.

  @ Victor
  Kan je geen blogbericht maken over testoterongehalte, lijkt me zeer intressant. Heb een paar documentaires gezien die over dat ging en wat de invloed was op de dames zelf. Ik zou het helemaal tof vinden. libido, fermonen en andere zaken die te maken hebben om die zogezegde magische verovering van die ene kerel voor haar.

 • @ wilco op 28/05/2011

  nou veel van deze opties zijn inderdaad niet echt lekkere onderwerpen
  beginnend bij emoties:

  als je je emoties in de strijd gooit, maakt je dat niet echt mysterieus meer of zelfs een slappeling in haar ogen. janken op een eerste date omdat ze je afwijst bijvoorbeeld 😉
  mysterie is nodig bij aantrekkingskracht en maakt haar nieuwschierig naar je.

  teveel over haar gedrag…vermijd het zoiezo zoveel mogelijk of je moet het speels kunnen brengen. in ieder geval niet kwetsend iets afkraken. complimentjes zijn veelal veel beter met een tikkeltje kritiek er in. zo van echt mooie oorbellen alleen vind het niet staan bij de lippenstift bv (net of wij daar zo,n verstand van hebben maar goed
  🙂 ) eerst speels plagen en dan een compliment werkt ook altijd bij mij in het voordeel. zo vermijd je kritiek over het al gemeen. wat bij sommige vrouwen niet echt leuk gevonden wordt. en een complimentje laat toch je zachte lieve kant zien.

  extreme woorden vaak gebruikt? kan dit niet ff helemaal plaatsen? is dat niet het zelfde als bijvoorbeeld over goddienst of politiek beginnen?

  vrouwen snappen die dronken buien toch niet van mannen hoe leuk je het verhaal ook verteld. het is een soort haantjesgedrag. ook vrouwen doen wel eens over de grens gaan…echt waar. het is spannend. je kan wel eens aan haar vragen of ze wel eens iets verboden heeft gedaan of over de grens van haar opvoeding is gegaan…ook vaak leuke verhalen en bekijkt vrouwen op een andere manier. maar ze lopen er niet mee te koop, het zou haar imago kunnen schaden en mannen zien haar meteen anders. wij mannen vinden dat stoer van elkaar en vergroot de kansen op acceptatie onder de mannen meer. dus hou je alcoholgebruik en verhalen maar voor in de kroeg met je maten.

  je geld tekort? zoek je golddiggers? geldwolven? geld is bij het eerste gespek helemaal niet van belang, maar ben ook niet te gierig, maar houd de uitgavens wel een beetje in de hand. er zijn vrouwen die op alleen geld uit zijn, of vrouwen die zich de prinses van monaco voelen..de eerste kun je beter links laten liggen en de 2de moet je op je beloftes letten en haar een standpunt brengen dat je ook voor je geld moet werken, dus als ze iets wil moet ze er ook maar voor werken. niet dat je haar niet mag verwennen. maar de gezegde luid: geef ze een vinger dan nemen ze een hele hand…

  succes

 • Hallo Victor en iedereen,

  Ik heb een vraagje. ik weet niet of dit met gevaarlijke gesprekken te maken heeft
  ik heb een leuke auto waar ik veel complimenten van veel mensen krijg.
  gister had ik een date met een bloed mooie meid we hadden een terrasje genomen.
  leuke gesprekken gehad en t was gezellig, maar toen we richting onze autos liepen om naar huis te gaan zag ze me auto staan kreeg ook een complimentje van haar toen zei ik JAHA IK BEN EEN TROTSE EIGENAAR is dit gevaarlijk heeft dit een beejte met opschepperij te maken??

  en dit verhaal wat ik aan jullie vertel is dit ook een gevaarlijke gesprek lijkt t net alsof ik opschep of valt t wel mee of had ik t anders moeten vertellen ?

  graag jullie antwoord alvast bedankt.

 • @mick
  Extreme woorden: k.nker gaaf, t.fus hard.. etc.

  @janklaas
  Het is een mooie om ook bij haar te weten waar ze trots op is. Vraag waar zij mega-trots op is. Als ze dan wat opnoemt is het naar jou toe een positief signaal en je creërt een positief gesprek. Wordt weer gekoppeld aan jou.
  Als ze het niet direct weet zeg ik: er is vast wel iets in je leven wat je gedaan heb, waarvan je dacht dat je het niet kon 🙂 tell me.
  Vervolgens kan je verder doorpraten op: wow kicke, ik zou zoiets ook nog wel is willen doen. Wat voor mooie dingen wil jij nog in je leven doen? Als ze globaal blijft kan je weer zeggen: wereldreis, skydiven, bungeejumpen?

  Je hebt juist een superopstap gevonden voor een gesprek met je auto.:)

  Is 1 van mijn favoriete dingen om een goed gesprek te hebben. Als ze er echt trots op is gaat ze ‘glunderen’, en raakt ze niet zomaar uitgepraat.

 • @ Wilco,

  Bedankt voor je reactie, en goede punten!

  Wees voorzichtig met jezelf afstraffen. Soms kan het goed zijn om een ‘wortel’ voor je neus te hangen en je door ‘pijn’ tot actie te laten brengen. Maar overdrijven kan juist tot passiviteit brengen, de zogenaamde ‘freeze’.

  Uiteindelijk gaat het om een verbetering van mentaliteit, daarmee kun je op een ontspannen manier je doelen bereiken en er is geen terugval.

  @ M.,

  Mee eens, maak van flirten, aanspreken en Veroveren geen sport. Ik weet niet of Wilco het zo bedoelde.

  @ Rachid,

  Bedankt voor je reactie!

  @ Andy,

  Precies, de zware onderwerpen kun je beter vermijden.

  En wat betreft jezelf afstraffen, niet meer doen!

  Je zei:

  “Dan moet je de vraag stellen, zal ik op die brug springen ( met 50% kans dat je succes zult hebben en 50% dat je afgrond gaat vallen) of dat je blijft staan ( je doet helemaal niks, je gaat passief blijven en geen vriendin als gevolg).”

  De afgrond bestaat niet, die creëer je hooguit voor jezelf mentaal, denkbeeldig!

  Testosteron, feromonen e.d.? Ja, daar ga ik uiteraard ook nog over bloggen. Bedankt voor je suggesties! 🙂

  @ Mick,

  Goede reactie, bedankt!

  Je zei: “geef ze een vinger dan nemen ze een hele hand…”

  Heel wat vrouwen zijn al dolblij met alleen al je vinger! 😉

  @ Janklaas,

  De volgende keer dat je een compliment krijgt, mag je haar daarvoor gewoon bedanken. Ontspannen, zelfverzekerd, speels… Vooral niet overdrijven.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *