Man en vrouw converseren: gespreksstof in overvloedZit je verlegen om gespreksstof? Weet je niet wat te zeggen en vraag je je af waar Victor Verlon over praat?

Als je eens wist… Dus vandaag geef ik 4 onuitputtelijke bronnen van gespreksstof.

Ik kan over vrijwel alles, eindeloos praten met mensen. Zowel de alledaagse gespreksonderwerpen als de meest bijzondere en bizarre onderwerpen; allround. En door de tips te gebruiken die ik je dadelijk geef, kun jij dat ook. Zo word je handiger in het vrouwen versieren of mannen versieren!

Bekijk de video over gespreksstof…

En na het kijken, klik je dan op ‘vind ik leuk’? Graag!

Handige sites voor je toekomstige gesprekken

Om het je gemakkelijk te maken som ik een paar sites op die je vast kunt gebruiken…

Nieuwssites:

Check niet alleen de homepage of het nieuws in zijn algemeenheid, zie ook de katernen die vrouwen waarschijnlijk aanspreken (mode, psychologie, celeb-nieuws, etc.) of waar mannen zich nog wel eens graag op richten (technologie, wetenschap, misschien nog wat sport…) Oriënteer je breed!

Aanvullende nieuwssites met soms vreemde nieuwsfeitjes: WaarMaarRaar.nl, Wel.nl, Nieuws.nl/opmerkelijk.

Social media

Met name Facebook is een aanrader. Video’s en nieuwsfeiten waar mensen graag over praten worden meestal vaker gedeeld en krijgen meer like’s. Een teken dat het wellicht geschikt is als gespreksstof.

Volg je trouwens ook al mijn Aantrekkingskracht-pagina? Of volg mijn privé-account, Victor Verlon.

Twitter vind ik iets minder geschikt voor het opdoen van gespreksstof. En Instagram is vooral gericht op foto’s en (live) video’s. Daarom vind ik tot nu toe Instagram niet heel geschikt als bron voor gespreksonderwerpen.

Documentaires en boeken

Check geregeld de tv-gids en YouTube, er zijn veel documentaires die je kosteloos kunt bekijken om achtergrondkennis op te doen.

En zie verder Bol.com voor bijvoorbeeld DVD’s over wetenschap & techniek, natuur en reizen.

Vorm je eigen mening, je eigen unieke gespreksstof!

Door elke dag even de nieuwsbronnen door te nemen en elke week een docu of boek te lezen, krijg je meer en meer gespreksstof. Mooi!

Toch is het natuurlijk niet de bedoeling dat je als een spons voortdurend nieuws opzuigt en slechts nieuwsfeitjes kunt opdreunen. Denk vooral na over wat je ziet en leest, vorm vervolgens je eigen mening. En combineer dit met de derde en vierde bron zoals ik bespreek in de video hierboven. Dat maakt de gesprekken met jou origineel en interessant…

Waarover praat jij graag? Waar doe jij extra gespreksstof op? Plaats je vraag of opmerking hieronder. Ik antwoord altijd!

 

Gerelateerd:

 • De 2 Meest Gevaarlijke Gespreksonderwerpen (11)
  Waarover moet je praten met vrouwen? Wat zijn de beste gespreksonderwerpen tijdens een date? Geregeld ontvang ik deze vragen van mannen, dat is begrijpelijk. Wil je weten wat goede gespreksonderwerpen zijn? Schrijf je dan nu […]
 • MSN’en met vrouwen – Het Gevaar van MSN voor je Liefdesleven (19)
  Vandaag beantwoord ik weer een vraag die is gesteld via Vraag Victor Verlon: Hallo Victor, Op msn weet ik altijd wat ik tegen een vrouw moet zeggen. Het gesprek gaat goed als ik aan het chatten ben. Maar in werkelijkheid, […]
 • Conversatiefout om nooit meer te maken (82)
  Veel mannen weten niet dat ze deze conversatiefout maken tijdens hun conversaties met vrouwen. Maak jij deze vergissing ook? Pas op, de vergissing, deze blunder... komt je duur te staan in je liefdesleven! De […]
 • Zelfsabotage Beperkt je (liefdes)leven? (109)
  Hoogtijd om een artikel uit te brengen over zelfsabotage. Al heb ik dit artikel geschreven in de context van het aanspreken van vrouwen, kun je de adviezen uitstekend ook voor andere zaken gebruiken. Helaas kun je jezelf […]
4 Onuitputtelijke bronnen van gespreksstof
Trefwoorden:     

16 reacties op “4 Onuitputtelijke bronnen van gespreksstof

 • Dit zal een goede voorbereiding zijn als ik op de Gentse feesten terecht om plezier temaken. Dat is niet alleen, ik kan het ook weer best gebruiken in alledaagse omgang.

  Het nieuws, dan moet je toch nog kunnen onthouden van dat ene onderwerp dat opviel.
  Documentaires en dergelijke, dan moet je de hele dag voor national geographic en discovery channel zitten luren en dan nog onthouden wat het over ging.
  Gesprekspartner zijzelf, Ik vind dat toch gevaarlijk. Hier heb ik weinig succes mee, ze wouden niet eens praten wat ik ook probeer van allerlei onderwerpen.
  Conversaties van vroeger, wel ik gebruik enkel mijn manier plagen, dat is meer gewenning maar ik ben er niet bewust van, enkel als ik een flirt weer eens tegenkom.

  Waar ik graag praat is psyche, enkel is dat een zwaar onderwerp voor meeste vrouwen, dat heb ik toch gemerkt.

  1. Bedankt voor je reactie Andy! 😀

   Het nieuws is inderdaad koppensnellen en een paar artikelen rustig doornemen. Eigenlijk doen de meeste mensen dat al, niet wetende dat het prima gespreksmateriaal kan opleveren.

   En nee, je hoeft niet de hele dag documentaires te kijken. Kies er slechts af en toe eentje uit over een onderwerp wat je interessant vindt. Hoewel, het kan geen kwaad om je horizon te verbreden. Wat is het dat anderen zo’n ‘oninteressante documentaire’ wel interessant vinden? Wat zien zij dat jij (nog) niet ziet?

   Verbreed je interesses, kan zeker geen kwaad.

   Gesprekspartner zijzelf, Ik vind dat toch gevaarlijk. Hier heb ik weinig succes mee, ze wouden niet eens praten wat ik ook probeer van allerlei onderwerpen.

   Wil je een voorbeeld gesprekje geven? (Zoals ik heb gedaan bij het artikel met flirt-voorbeeld.) Dan kan ik checken wat voor vragen je stelt en je eventueel extra conversatietips geven. Deze kunnen je zomaar flink vooruit helpen 😀

   Waar ik graag praat is psyche, enkel is dat een zwaar onderwerp voor meeste vrouwen, dat heb ik toch gemerkt.

   Op zich kun je het er wel over hebben, het is vooral de manier waarop je over het onderwerp spreekt. En natuurlijk, de ene vrouw vindt de psyche interessant en de ander niet (of heeft er een vreemd beeld van). Het hangt af van welke vrouw je hebt aangesproken. Zeker als je wisselende contacten hebt kom je van alles en nog wat tegen. Kunst van het afstemmen.

 • He victor,

  Ik ben ondertussen geweest naar de gentse feesten. Ik had totaal geen hoge verwachting. Ik heb me best wel vermaakt wat er allemaal gaande was. Ik heb zelfs niks gebruikt van hierboven. Ik had nauwelijk flirts. Normaal zou ik me in op volle toeren draaien maar blijkbaar wou ik het zelf niet. Ik wou zelfs geen vrouw aanspreken, iets wat raar voor me is. Ik ben niet negatief ingesteld integendeel. Enkel heb ik er geen nood aan om vrouwen aan te spreken, is dit wel normaal? Ik heb er een helehoop gezien, sommige die naar mijn filters passen maar ik deed bewust geen actie. Dat is omdat ik met twee dames in mijn achterhoofd zit. Allebei enorm aantrekkelijk aan me, enkel ben ik bezig hoe ga ik dat hier klaarspelen zonder hun hoop te geven. Dat belet me als hoofdreden waarom ik nu geen vrouwen aanspreek.

  Een voorbeeld van z’n gesprek, dat is wel eventjes diep graven in mijn geheugen. Kunst van afstemmen, is voor me nog een zware opdracht. Ik wil nog een maand rust hebben, alles op een rijtje dan knal ik er weer tegenaan met al dat vrouwelijk schoons.

  1. Enkel heb ik er geen nood aan om vrouwen aan te spreken, is dit wel normaal?

   Normaal of niet, als je geen behoefte hebt om vrouwen aan te spreken dan is dat prima.

   Toch wil je in zijn algemeenheid toch meer contacten opdoen? En in vlagen ook aantrekkelijke vrouwen ontmoeten?

   Het lijkt alsof je naar de Gentse feesten hebt bijgewoond maar met niemand enig contact hebt gehad. Een simpele hoi of een opmerking hier en daar maakt dat je contact hebt met anderen. Het maakt dat soort evenementen meestal leuker.

   Contact maken met anderen is goed om te doen, ook als je geen zin hebt in versieren. Het is een levenshouding…

   Dat is omdat ik met twee dames in mijn achterhoofd zit. Allebei enorm aantrekkelijk aan me, enkel ben ik bezig hoe ga ik dat hier klaarspelen zonder hun hoop te geven.

   Zonder hun hoop te geven? Wat voor hoop en hoezo wil je voorkomen dat ze hoop krijgen?

   Ik wil nog een maand rust hebben, alles op een rijtje dan knal ik er weer tegenaan met al dat vrouwelijk schoons.

   Neem vooral je rust, je kunt het vast gebruiken.

   Bedankt voor je reactie Andy!

 • Waar praat je over? Laat haar praten over haar werk, hobby’s, interesse, laatste vakantie, haar familie, haar huisdieren, haar sport, haar muziek, films, video’s, tv programma’s.

  Waar praat ik over? Mijn interesse, wat ik leuk vind, mijn vakantie, waar ik goed in ben. Vertel het haar. Waarom? Omdat ze geen gedachten kan lezen.

 • korte update,

  tis op niets geworden voor beide. Allebei hebben ze last van gasten die hun misbruiken, probeer dan maar eens daar heen door te komen. Ik heb dan opgegeven want ze willen toch van geen gasten weten.

  Telkens wanneer je denkt, ja dit gaat lukken dan lukt het niet omdat er een of andere klootzak haar zo gemaakt heeft. Misschien moet ik dat ook maar gaan doen, dat ligt toch goed in mijne aard als macho/alpha man. Er wordt van ondersteld als je een grote kerel bent dat je over alles en nog wat beschikt om vrouwen te versieren. Ik was toch als bezien als stalker, nerd en creepy kerel. Mij maakt het nietmeer uit wat ik zal bekomen.

  1. Jammer dat het zo is gelopen Andy!

   Jouw reactie lijkt een beetje op je reactie van een tijd geleden bij een ander artikel: het idee dat je vrouwen slecht mag behandelen als dat je wel ‘succes’ zou opleveren.

   De VrouwVeroveraar blijft liever alleen dan dat hij zijn zin moet doordrukken of vrouwen slecht moet behandelen. Dat is zijn principe.

   Ik kan je er niet toe dwingen uiteraard. Toch hoop ik dat je vanuit dat principe gaat leven. Ik wil namelijk alleen mannen ondersteunen en adviseren die goed voor vrouwen zijn, zelfs al zou dat minder/geen relaties of seks opleveren.

 • 5 jaar ben ik naar de Gentse feesten geweest met vrienden, heel gezelli. Maar er was ook een schaaktoernooi overdag/ ‘s avonds.

  Ik zat destijds op een gratis vriendensite, helaas bestaat dit niet meer! Je kon chatten met iedereen tegelijk in een roo, berichten sturen over een onderwerk en activiteiten doen. Deze combinatie is juist geschikt om vrouwen te ontmoeten, datingsites denken alleen in geld, 1 op 1.

  Wel een vrouw van die Vriendensite vond mij kennelijk leuk en wist dat ik naar de Gentse feesten ging. En wilde me graag zien, de date duurde van 1 uur ‘s middags tot 2 uur in de nacht, juist vanwege de gezelligheid van de Gentse feesten en de spontaniteit.

  Activiteit: Bootje varen, uit eten, muziek en spontaniteit. Meer niet, gesprek nauwelijks nodig, ging om de gezelligheid, de rest kwam later…))
  Hierdoor kreeg ik een liefderelatie en ga dus regelmatig naar Gent toe.

 • Goede onderwerpen zijn
  #mode,
  #vakanties/ aanvulling op vrije tijd.
  #nieuws/kennis en weetjes.
  # Psychologische onderwerpen. (Positief gezien, geen negativiteit).
  #Liefde, familie en vriendschappen.

  Vrouwen praten graag over sociale onderwerpen. Probeer met m,n vragen altijd in deze categorieën te blijven. Niet alleen om te voorkomen om stil te vallen. Maar ook om bij de eerste ontmoeting luchtig en mysterieus te blijven.

  Een tip: Gesprekken die van 1 richting afkomen. Niet gelijk negatief beoordelen! Zoals victor eerder heeft beschreven op deze site. “Het ligt aan de situatie, een persoonlijke afwijzing is wat je er zelf van maakt” loop niet weg als een hond met de staart tussen de benen.

  Een mooi voorbeeld: had een vrouw aangesproken op een bankje in een vreemde stad. Haar belangstelling voor haar iphone was belangrijker. Heb eerder eens vrijwilligerswerk gedaan als cliniclown in het emma ziekenhuis. En had nog een rode nepneus in m,n zak. Na deze op te zetten en haar enkel grappig aan te kijken. Keek ze uit haar ooghoeken me aan en begon te glimlachen. Het gesprek kwam op gang en ze vroeg of ik in het circus werkte. “Nee, vrijwilligerswerk als cliniclown antwoordde ik. Ze was zo onder de indruk van me. Dat ze mij de oren van me kop af begon te vragen. Vergeet nooit meer deze draai aan een gesprek te geven. Als je creatief bent kun je aan alles een positieve draai geven

  1. Bedankt voor je waardevolle reactie Mick!

   Je ervaring met de rode nepneus en de dame op het bankje: niiiiice. Je hebt haar uit haar gebruikelijke gedragspatroon gebracht waardoor je echt contact kon maken.

   Dat kan met een rode nepneus (al adviseer ik mannen niet om massaal ook zo’n neus aan te schaffen lol), een verbaasde gezichtsuitdrukking, een prikkelende opmerking, een sporttas, het aanspreken van iemand anders in haar directe omgeving, etc.

   Mode als gespreksonderwerp… Natuurlijk verschilt de interesse per vrouw. Sommige vrouwen houden zich intensief bezig met mode, andere vrouwen proberen zich juist tegen mode af te zetten en bedenken zelfs hun eigen mode/kledingstijl; het verlangen naar individualisme. En dan zijn er vrouwen die mode echt niet interessant vinden.

   Dat vind ik leuk aan vrouwen: je kunt verrast worden door hun interesses, verlangens en bijbehorende ‘gebruiksaanwijzing’.

 • Hou van het idee om vrouwen te prikkelen en te plagen…iemand aanspreken zonder wat te zeggen bijvoorbeeld. Kijken wat haar reactie is. Hoe ze reageert op zo,n mafkees. Soms hebben ze er geen belangstelling voor helaas. Andere keer krijg je alle aandacht. Wat zijn vrouwen toch leuk als je niks van ze verlangt. Maak lol. Leef in overvloed. Gebruik je verstand en niet alleen je mond. En heb lef.

 • De visie die ik een paar dagen geleden had over vrouwen is ondertussen gezuiverd met nieuwe positieve gedachten. Ik blijf me wel investeren in algehele verzorging en in gezonde voedingspatroon.
  Ik moet mijn eigen weer op de rails zetten, ik ben op een dwaal spoor gekomen.

  Onverwacht trek ik nog steeds vrouwen aan, wanneer ik er totaal niet op focus. Dit heeft te maken met lichaamstaal wanneer ze een man zien die net anders dan de doorsnee man in deze westerse samenleving. Lichaamstaal is nog steeds een mysterie op zich, nu dat ik ver eruit zie als the wolverine van 2013, wel in verzorgde versie. Ik doe graag eens wat zot, de stad Aalst in oostvlaanderen waar ik geboren ben, die doen daar toch allemaal een beetje zot.

  Nu over die gespreksonderwerpen, ik heb me al zitten verdiepen in de documentaires van NatGeo en Discovery, ik vond het wel interessant. Om met een vrouw leuk praatje te maken moet ik toch eerst iets verzinnen wat haar zo ontspant als ze in mijn geburen loopt of kleeft. ( kleeft is al een verdere stadium, iets dat ik nog moet ervaren ! ) Ik vind het wel vrij moeilijk om een dame op haar gemak bij me laten zijn.

  Ik zever nu zoveel dat ik soms denk, zou ze dat echt nu leuk vinden? Ik bedoel zo ben ik, ik ben nogal vrij spontaan als ik op mijn gemak voel. Om haar op haar gemak te voelen, hangt toch van vrouw tot vrouw af. Ik besef wel dat ik degelijk onervaren ben, nu dat ik me eindelijk door de zwaarste blokken heb door gesparteld. Aanspreken geen probleem(genoeg zelfvertrouwen en positiviteit opgebouwd, converseren lukt wel af en toe, afspraakje gaat ook maar dan naar de tweede en of derde afspraakje kunnen gaan, dit is mijn volgende struikelblok. Ondertussen heb ik weer een nieuwe mogelijkheid gevonden, enkel deze keer moet ik het niet gaan verpesten zoals de vorige keren, al doende leert men.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *