Stel in huwelijksproblemen. Hoe oplossen?Ieder huwelijk kent wel huwelijksproblemen, deze relatieproblemen hoeven echter geen serieus gevaar te vormen.

Maar wat als jullie minstens 7 jaar zijn getrouwd, en nu blijkt plotseling dat je partner het huwelijk echt niet meer ziet zitten? Dan is het wellicht tijd om je relatie te redden!

Je hebt te horen gekregen dat ze al jaren niet meer gelukkig is in de relatie. Ze ervaart structurele relatie sleur en heeft zelfs een ander gevonden. Iemand waarmee ze goed kan praten.

Want de vroegere liefde is verdwenen. Ze ziet je als een vriendschappelijke vriend, de vader van je kinderen. Ze houdt niet meer van je.

Dit artikel schrijf ik naar aanleiding van een ingestuurde vraag (via Vraag Victor Verlon). Een man in een 14-jarig huwelijk, inclusief kinderen, ontving kortgeleden slecht nieuws van zijn vrouw. Hij wilde zo snel mogelijk advies om de problemen op te lossen.

Ze ziet het huwelijk niet meer zitten en overweegt zelfs een scheiding. Ze wil een pauze inlassen om haar hoofd helder te maken, voordat ze de keiharde beslissing neemt. Natuurlijk stel je jezelf de vraag: “Is mijn huwelijk nog te redden?”

Tijd voor het oplossen van huwelijksproblemen. Het is nu handelen of het huwelijk is dadelijk voorbij! Daarom krijg je vandaag twee belangrijke adviezen voor het redden van je huwelijk.

Advies #1. Huwelijkstherapie / relatietherapie

Heeft relatietherapie zin? Dat kan. Zeker wanneer de huwelijksproblemen echt serieus zijn, kan huwelijkstherapie of relatietherapie uitkomst bieden.

Waarschijnlijk ben je je nog niet volledig bewust van de werkelijke problemen in de relatie. Met een goede therapeut worden de huwelijksproblemen helder en kun je samen een oplossing vinden.

Samen therapie volgen kan een moeilijk en uitdagend proces zijn. En er zijn geen garanties te geven. Zet je volledig in, anders heeft relatietherapie sowieso geen zin.

Onthoud, een relatie kun je alleen samen redden. Daarom is het een slecht teken als de ander niet openstaat om samen in therapie te gaan. Het succes van een relatie hangt af van de welwillendheid om relatie- en huwelijksproblemen samen op te lossen.

Advies #2. Veranderen

De ander ziet het huwelijk in de huidige vorm niet meer zitten. Daarom is veranderen de sleutel voor het redden van je huwelijk. Begin vandaag, hoe eerder hoe beter.

Positief veranderen doe je door het veranderen en uitbreiden van je zelfbeeld. Je kunt jezelf in die zin vernieuwen. En dat levert altijd veel op, zelfs als het huwelijk uiteindelijk geen stand kan houden.

In de eerste les van mijn E-cursus VrouwVeroveren bespreek ik het belangrijke onderwerp ‘zelfbeeld’. Volg deze les en doe het eerste deel van de tweedelige opdracht.

De overige lessen van mijn gratis cursus zijn ook belangrijk. Bijvoorbeeld, les 2 gaat over aantrekkingskracht en verliefdheid. En les 3 gaat over hoe je voorkomt dat je je vriendin of vrouw afstoot.

Wil je het werkelijk goed aanpakken? Schaf meteen mijn E-coachsysteem aan en ga aan de slag. In eerste plaats is mijn systeem gericht op de vrijgezel, maar de inzichten zijn ook belangrijk voor het onderhouden van je relatie.

Wil je nog mee adviezen voor het redden van je relatie of huwelijk?

Komt in orde. Een andere keer krijg je meer adviezen over het oplossen; huwelijksproblemen hulp. Het vervolg artikel is met name belangrijk als je partner niet (meer) openstaat voor huwelijkstherapie…

Zit je op het moment in een huwelijkscrisis? Over je relatie, huwelijk en huwelijksproblemen praten, kan de pijn verzachten en meer inzicht opleveren. Je hart luchten kan soms wonderen verrichten. Dus plaats je reactie wat betreft je huwelijksproblemen hieronder!

Gerelateerd:

 • Huwelijksproblemen Hulp? Adviezen die wel ècht helpen (1)
  Zoek je huwelijksproblemen hulp? Neem eerst het vorige artikel over huwelijksproblemen oplossen door en daarna pas deze. In totaal krijg je namelijk 5 belangrijke adviezen als hulp om je relatie te redden. De bijwerkingen van […]
 • De gevaarlijke gevolgen van vreemdgaan (171)
  De gevolgen van vreemdgaan... een pijnlijk onderwerp. Die ik absoluut moet aansnijden. Nee, ik heb niet de illusie dat door dit artikel mensen op miraculeuze wijze nooit meer zullen vreemdgaan. Helaas, dat zou mooi zijn. Het […]
 • Relatieprobleem: niet meer verliefd (24)
  Herken je dit relatieprobleem: de verliefdheid is vervlogen. Dan kan de relatie op losse schroeven staan! Belangrijk probleem om zo snel mogelijk op te lossen zodat jullie de relatie kunnen redden. Wat er vervolgens […]
 • Echtscheiding – Nieuwe relatie na de Scheiding? (deel 1) (48)
  Helaas, je huwelijk is gestrand. Echtscheiding! Jullie zijn uit elkaar gegroeid, het klikte gewoon niet meer. Of nog erger, een verdere relatie werd onmogelijk door de aanhoudende en structurele relatieproblemen. Wat nu? Dat […]
Hoe huwelijksproblemen oplossen?

24 reacties op “Hoe huwelijksproblemen oplossen?

 • Elke relatie kent problemen, onvermijdelijk, het is vaak de poort naar een nog rijkere relatie. Maar dat is het niet altijd, het is hoe beide partners ermee omgaan dat een belangrijke factor is voor later.

  Veel koppels hebben ruzie, gaan er op een slechte manier mee om (toch lijkt het dan opgelost), tot dan jaren later de ene tegen de ander schreeuwt: “Zo kan het niet meer verder !” (de kleren worden in de valies gegooid)
  Degene die het uitschreeuwt, heeft het vaak al met vrienden / vriendinnen besproken dat de partner soms zo “onuitstaanbaar” is, wie weet is het zelfs al besproken met een nieuwe liefde. Terwijl het met de huidige partner zelf eerder moeilijk praten is en de stilte overheerst.

  Je gaf het trouwens zelf al aan: relatietherapie heeft geen zin als de partners niet willen praten, relatietherapie is slechts een hulpmiddel om de communicatie te herstellen, iets wat in een goede relatie geen probleem mag zijn.

  Daarom:

  Een vrouw die na de eerste storm van een ruzie relatief rustig gaat zitten en die er zoveel mogelijk aan doet om een goede communicatie te behouden daar zal ik moeite voor doen om de relatie met haar gezond te houden. In tijden van relatieproblemen kan ze zich zelfs positief onderscheiden op die manier 😉
  Een vrouw die verwacht dat alles steeds vanzelf moet gaan, de man moet aanvoelen wat de vrouw voelt, cryptisch praten is meer regel dan uitzondering, of ze vindt het geen probleem dat een ruzie niet uitgepraat wordt… het is een afknapper, ze mag gelijk haar koffers pakken.

  Ik vind de communicatieve intelligentie van een vrouw minstens even belangrijk als de cliché dingen: spontaan zijn, enz… Sommigen vinden dat ik op dat vlak zelfs vrij extreme opinies heb, het zij dan zo 😀 , slechte communicatie is voor mij zoals roken of overgewicht. De relatie hoeft er niet meteen onder te lijden. Op gezondheidsvlak kan je zeggen “ach dat lekkere sigaretje, dat gesuikerde koekje” maar als er problemen komen zou het wel eens plots zeer ernstig kunnen zijn.

 • Bedankt voor je waardevolle reactie!

  Relatietherapie is goed om de communicatie weer op gang te brengen en te verbeteren. En het kan meer betekenen dan alleen dat.

  En ik ben het eens, een vrouw die zich openstelt en goed communiceert is zeer welkom!

 • Hoi.

  Ik ben Guy. Ondertussen 2 jaar en 4 maanden samen, waarvan 3 maanden getrouwd. In de loop van vorige week vertelde ze mij dat ze niet meer gelukkig is binnen ons huwelijk/relatie. Dat ze me meer ziet als een broer dan als haar man. Ik zou haar terug gelukkig willen zien omdat ik haar wil overtuigen dat we echt voor elkaar gemaakt zijn. Heb je eventueel tips die me kunnen helpen om mijn huwelijk te redden? Want ik wil ze echt nioioioioioiet verliezen. Ze denkt erover na om de relatie huwelijk te verbreken. Help me aub!!

  1. Beste Guy, dat is wel erg snel in het huwelijk dat ze het niet meer ziet zitten. Het lijkt me sterk dat de problemen vers zijn. Grotere kans dat de problemen al maanden en maanden sudderen.

   Tips:
   – vraag hoelang ze al niet meer gelukkig is in jullie relatie en huwelijk,
   – vraag eventueel naar wat ze heeft gedaan om de situatie te verbeteren,
   – vraag op welke basis ze besloten heeft om met je te trouwen.

   Een relatie of huwelijk is niet altijd maar fantastisch en heerlijk. Dat is een illusie waar veel mensen helaas te lang in blijven geloven. Een langdurige band vergt constante ‘voeding’. En wanneer een relatie- of huwelijksprobleem is ontstaan dan is het de kunst om niet op te geven en er samen aan te werken. Dat verhoogt de kans van slagen. Maar dit kun je slechts beperkt aanduiden bij je partner…

   Zie ook deze pagina met een boekentip. Echt een aanrader…

 • Ik ben Maria. Ik heb ’n flinke rugzak uit mijn verleden.

  Ben nu 17 jaar getrouwd en mijn man heeft het alles behalve makkelijk met mij gehad. Ik hou waanzinnig veel van hem, maar heb door mijn gedrag natuurlijk veel stukgemaakt.

  Sinds kort heb ik weer hulp gezocht om mijn problemen aan te pakken. Helaas té laat, denk ik. Mijn man heeft aangegeven dat hij niet meer weet wat hij wil. Of hij nog wel wil blijven of dat hij wil gaan en zelfs scheiden.

  Ik ben hopeloos, kan het niet aan dat hij niet weet wat hij wil. Ik ben hem heel dankbaar voor al zijn steun tijdens mijn depressie’s enz. Ik wil hem niet kwijt. Wat moet ik doen?

  Hij zegt dat hij van me houd maar dat er misschien nét iets teveel gebeurd is.
  Ik kan helaas niet terugdraaien wat eenmaal gebeurd is. Berouw komt na de zonden. Ik ben hem altijd trouw gebleven, no matter what.
  Help !! Ik wil mijn man niet kwijt.

  1. Bedankt voor je reactie Maria.

   Het is sowieso niet te laat om je problemen aan te pakken, zelfs al zou het je huwelijk niet redden.

   Zet door, doe je best om je persoonlijke zaken, als individu, op orde te krijgen! Twijfel op dit punt niet, laat je niet afleiden door de twijfels van je man. Ga ervoor Maria!

 • Ik ben sacha en mijn vrouw en ik zijn uit elkaar ze heeft alles mee genomen wat van haar is.

  Ik heb het vroeger niet gemakkelijk gehad en zij ook niet. Wij zijn vorig jaar getrouwd en hebben het niet makkelijk gehad samen. Ik wil mij laten helpen met mijn problemen, want ik wil haar niet verliezen. Ik kan mij geen leven zonder haar voorstellen ik hou super veel van haar en wil haar niet kwijt.

  Wat kan ik doen om dit te voorkomen. Ik wil haar niet kwijt, daarvoor zie ik ze veel te graag en hou ik teveel van haar. Maar zij niet meer van mij en dat wil ik niet. Wat kan ik doen?

  1. Beste Sacha, dus je vrouw is er vandoor, helaas.

   Dat is al gebeurd. Je kunt dat wat al is gebeurd niet voorkomen. Dat is een feit voor ieder mens. Jij, ik, voor iedereen.

   Hoe is het nu met je?

     1. He viktor ik volg nu therapie en alles wat je wilt maar het is nog steeds niet genoeg ik ben op ik kan niet meer ik heb gevochten en gestreden maar ik denk dat het niet meer goed komt daarom heb ik besloten als het zo is het vreemdelingen legioen in te gaan of weg te gaan van alles en nog wat wat denk jij ervan ik vindt het jammer als ik zo alles moet achter laten vooral mijn zoon en vrouw dat blijven mijn dierbaarste bezittingen wat ik heb en dan mijn familie ik weet niet meer goed en wat wat zou ik doen

  2. Dag victor, mijn vrouw en ik zijn niet gescheiden. Ze is een paar dagen terug bij mij geweest. 1st wou ze niet scheiden nu is ze terug weg en zondag krijg ik een antwoord en ik zie het somber in voor me, dat ze nu toch wilt scheiden.

    1. Beste viktor, als het aan mij afhangt, direct scheiden. Ik kom meer en meer te weten wat ze allemaal doet en als je er iets van zegt liegt ze het af of dit of dat zo kunt ge iemand niet vertrouwen of op nieuw mee beginnen. Voor mij houd het op. Ik heb ook recht op een liefdevol leven. Met beginnen, is het niet met de mama van mijn kindje maar is het met iemand anders. Maar ik wil ook gelukkig worden en een liefdevol gezinnetje hebben met werk enzo dus ik heb lang genoeg gevochten om te worden wie ik nu ben. En ik wil niet meer in de put zakken, ik wil vooruit met mijn leven. Dus ik hoop dat ik er goed aan doe mvg sacha.

     1. Sacha, oh, nu lijkt het echt op een flinke verandering. Eerst kreeg ik de indruk dat je niet wilde scheiden. Maar nu wil je dat juist wel. Een heftige omslag…

      Je hebt gelijk, jij mag een liefdevol leven hebben. Goed dat je je daarvan bewust bent!

      En dat kan betekenen dat je juist afscheid van iemand moet nemen. Al kan dat pijnlijk zijn. Maar als het niet werkt kun je beter liefdevol door het leven gaan als single.

      Veel sterkte!

 • Beste Sacha,
  Ik ben al ondertussen 7 jaar getrouwd en we hebben een tweeling (jongens) van 4 jaar. Ik zit nu in een echtscheiding procedure. Maar ik zelf kan geen beslissing nemen omdat hij nu zijn best doet om deze huwelijk niet breken. Maar ik zit in twijfels omdat ik hem heel veel kansen heb gegeven en altijd weer het zelfde meemaak.

  Ten eerste kan hij zijn agressie en woede niet beheersen ( hij reageert het af op mij) alcohol is hier ook een probleem maar hij wilt dat niet inzien. Onze ruzie zijn altijd door derde personen. Of te wel is het haar ma of te wel is het mijn zus enz.. ik ben ook paar keer van huis weggegaan met mijn kinderen. Mss dat we een tijdje uit elkaar zijn dat het opgelost zou zijn.

  Maar spijtig na een week of 2 is er weer ruzie om dingens wat er in het verleden is gebeurd. Ik heb ook wel in gezien dat we communicatie problemen hebben. Maar als hij schreeuwt en gooit met alles heb ik geen zin om te praten. Ook al krijg de kans om te praten dan gaat het van de Ene oor binnen en de andere oor terug eruit. Hij kan gewoon niet aanvaarden dat we meningsverschillen hebben. Wat voor hem juist is moet voor mij ook juist zijn. Hij kan tenslotte ook geen kritiek verdragen. Ookal zeg het in goede wil hij neemt het drek verkeerd op.

  Mijn vraag is kan deze huwelijk nog redden of is het wel de moeite om deze huwelijk te redden ik heb het net boven nog gezegd ik heb hem heel veel kansen gegeven. Ik hep twijfels over hem en dat het weeral hetzelfde gaat zijn. Ik en mijn kinderen leiden heel fel hieronder.

  Alvast bedankt.

  1. Beste gulsen Ik ken dat gevoel ik heb het zelfde mee gemaakt met mijn agressie en drankprobleem toen ik ben nu ook nog alleen ook al doe ik mijn best ik heb ook veel kansen gekregen en ik nam ze dan ook maar keer op keer heb ik het zelf altijd weer verkloot ik snap ook wel dat angst er blijft in zitten maar mensen kunnen veranderen ik ben ook goed vooruit gegaan maar je moet ook willen je fouten kunnen toegeven en dan ben je al een grote stap vooruit ik zie mijn fouten in u bericht wat ik gedaan heb maar als het kon deed ik alles anderser leerde ik luisteren naar mijn vrouw als er iets is haar helpen haar steunen respecteren en vooral meer met het gezin bezig zijn bij mij is het niet meer te redden na alles wat ik heb gedaan maar hoop dat het bij jullie anderser is twijfels hebben is geen zonde of slecht als je bang hebt ik zou mijn vrouw ook terug willen zodat ze een ander leven met mij gaat krijgen een veel beter leven daarom heb ik manieren op geschreven wat ik zou kunnen doen als we ruzie om het te vermijden dat het erger wordt en wil mij daar ook aan houden het is altijd spijtig als de kinderen er onder lijden daarmee hoop ik dat als jij denkt het is het waard voor het te redden voor een aller laatste keer zou ik zeggen ga ervoor heb je dat niet moet je goeie afspraken maken wat je wilt veranderen wat je wilt dat er gwbeurt als ruzie is om een nog grotere ruzie te vermijden praten is een optie maar er moeten ook afspraken zijn en die moeten nakomen overal is wel is ruzie maar vind agressie en alcohol gevaarlijk daarom drink niet meer veel af en toe is ene kan ook is uitlopen dat je ermeer drinkt maar dan is de beste remedie rustig blijven en bij het thuiskomen koffie of water drinken en met agressie kun je beter als dat op komt naar fitniss gaan of bokszak kopen en daar op af reageren in de plaats op de liefde van u leven want je stoot ze meer af en gaat ze een afkeer van u krijgen daarmee praten afsprakrn maken en als ruzie is rustig blijven en mekaar laten uit praten en luisteren naar elkaar zo wou ik het ook doen als ik de kans kreeg maar bij mij is dat te laat door mijn eigen fout ik hoop dat ik je heb kunnen helpen en als je nog wat tips of advies wilt u kunt mij altijd sturen via deze weg gr sacha

  2. Hoi Gulsen, je schreef je verhaal aan Sacha, maar vroeg later ook om mijn reactie. Komt in orde!

   we hebben een tweeling (jongens) van 4 jaar.

   Ongeacht wat je nog meer van de situatie beschrijft: gefeliciteerd. 2 Kinderen! 😀

   Ten eerste kan hij zijn agressie en woede niet beheersen ( hij reageert het af op mij) alcohol is hier ook een probleem maar hij wilt dat niet inzien.

   Ai, dat is heftig. Ik kan je nu al zeggen dat bij hem blijven zeer onverstandig is. Zowel voor jou als voor je kinderen.

   Onze ruzie zijn altijd door derde personen.

   Die derde personen zijn slechts de aanleiding. De oorzaak ligt in jullie huwelijk. Sterker nog, in zijn problemen in combinatie met alcoholmisbruik.

   Mss dat we een tijdje uit elkaar zijn dat het opgelost zou zijn.

   Nee. Dan is het niet opgelost. Hij is (zelf)destructief. Dat kan heel moeilijk zijn om te accepteren. Wat betreft jezelf en de kinderen. Maar ook moeilijk om geconfronteerd te worden dat de man waarvan je houdt/hield, zichzelf in wezen kapot maakt.

   Ja, dus wat ik zeg is wellicht pijnlijk om te horen. Want je hoopt voor jezelf, de kinderen en ook voor hem dat het goed kan komen. Ik weet hoe dat gevoel kan zijn.

   Ik ben eerlijk tegen je. Daar heb je meer aan…

   Maar spijtig na een week of 2 is er weer ruzie om dingens wat er in het verleden is gebeurd.

   Wat er in het verleden is gebeurd is slechts de aanleiding. De oorzaak van dit alles zijn zijn persoonlijke problemen in combinatie met alcoholmisbruik.

   Ik heb ook wel in gezien dat we communicatie problemen hebben.

   Ook dat is niet het hart van dit alles. Zijn persoonlijke problemen in combinatie met alcoholmisbruik, dat is de kern.

   Maar als hij schreeuwt en gooit met alles heb ik geen zin om te praten.

   Schreeuwen en gooien is een vorm van communicatie. (Erg onwenselijk.)

   Dat jij niet praat is ook communicatie.

   Nee, er is geen communicatieprobleem. De communicatie is heel duidelijk. Het duit op agressie en alcoholmisbruik.

   Ook al krijg de kans om te praten dan gaat het van de Ene oor binnen en de andere oor terug eruit.

   Dat is het resultaat van andere problemen en … alcoholmisbruik.

   Mijn vraag is kan deze huwelijk nog redden of is het wel de moeite om deze huwelijk te redden

   Wegwezen! Probeer het huwelijk niet te redden. Het blijft een worsteling en het doet jou en de kinderen kwaad.

   En voor hem stel je het moment uit dat hij heeeeel misschien echt zijn persoonlijke problemen en alcoholmisbruik gaat aanpakken.

   Zolang jij ‘water bij de wijn’ blijft doen, kansen blijft geven, blijft het door-etteren. De schade blijft dan steeds meer toenemen.

   Ik vind het erg goed dat je je verhaal hebt gedaan. Heel erg bedankt.

   Mijn advies is dus om je uit de voeten te maken, samen met de kinderen. Red dat wat je echt dierbaar is.

   Je hoeft je niet aan mijn advies te houden. Ik heb meermaals gezien dat een vrouw het blijft proberen. Ondanks het advies. Van mishandeling naar vluchten, en daarna weer terugkeren. Heen en terug. Het is een cirkel… En de kinderen doen daarin mee, ook al is dat niet de bedoeling geweest.

   Ik hoop dat jij niet in die cirkel stapt of blijft zitten. Ik hoop voor jou en voor je kinderen dat je je bevrijdt van deze lijdensweg.

   Het leven zal vermoedelijk niet gemakkelijk zijn als alleenstaande moeder met 2 kinderen. Maar het pad is lichter en kent tenminste geen mishandeling.

   Aan jou deze moeilijke beslissing…

   Veel sterkte en succes.

 • Viktor heeft gelijk maar kijk nu naar mij viktor het verhaal van gulsen ik zie al mijn fouten in haar bericht.

  Ik heb alles aan gepakt wat ik niet meer wou en wil zijn. Agressie en alcohol dat heeft mijn huwelijk ook kapot gemaakt. Daarmee begrijp ik ook dat mijn vrouw is gaan lopen. Ik had al veel langer goed moeten doen en meer tegen haar moeten zeggen wat ik voel en hoe ik mij voel. Ik ben haar erg dankbaar want als ze niet bij mij was weg gegaan dan had ik dat nooit in gezien. Dus een hele goeie raad doe wat jij zelf denkt dat goed is.

  Ik heb door mijn vrouw geleerd wat het is om van iemand te houden wat het is om voor iemand te vechten, lief te hebben, te missen en vooral wat het is om er altijd voor die persoon te zijn en klaar te staan. Ik had meer moeten zeggen en meer goed moeten doen. Ik zal mijn vrouw hoe pijn het doet ook moeten loslaten. Daarom ga ik vanaf volgend jaar voor een lange tijd weg, hoe erg ik het ook vind. Ik heb hier genoeg kapot gemaakt.

  Ik weet wat het is om te vechten en daar ben ik heel mijn leven door kwijt geraakt. Alles wat ik had ben ik kwijt door dat vechten agressie en alcohol. Ik vind volg je hart, doe wat jij denk dat goed is. Als jij het waard vind voor een aller laatste kans zou ik zeggen ga ervoor. Vind je van niet moet je weggaan. Meer kan ik niet zeggen. Ik weet alleen dat mensen kunnen veranderen en het ook moeten menen en laten zien als ze dat niet kunnen, vind ik zelf dat ze die man of vrouw niet waard zijn.

  Dus kort samengevat: volg jouw hart jouw gevoel en laat u door dat volgen. Meer kan ik er niet op zeggen. Wel dat viktor gelijk heeft maar dat de keuze bij jou ligt. Wat jij ervan vind, jij bent degene wat de beslissing moet maken, wij niet. Maar jij veel sterkte en gr sacha

 • Mijn man heeft van het begin af aan gezegd dat hij een gezin wilde hebben, maar het was dan ook wel steeds (nu niet, nu niet)… en dat heb ik niet kunnen aanvaarden, daar om is hij ook verschillende keren weg gelopen voor langere tijd, en woonde hij dan weer bij zijn ouder in, om zo weet ik wat tot te komen…

  Maar de laatste keer gaf hij de schuld dat hij heimwee had naar zijn geboorteplaats, en dat hij niet meer terug kwam, en of ik samen met hem dan toch daar aan een gezin wilde werken, samen met hem. Nou daar ben ik dus weer ingetrapt, want we zijn zelfs getrouwd en zouden aan een gezin werken… Niet dus. Ik ben nu 40 en hij heeft nu definitief gesloten om met mij verder te willen zonder kind. Tjakka die kan je in je zak steken, en zoek het maar uit, zonder erover te praten. Heeft hij dit besluit genomen!!!

  Ja en hoe nu verder… Ik ben hels, kwaad, zou hem alle kamers willen laten zien wat hij bij mij kapot heb gemaakt… Voor mij voelt het dat er een bulldozer over mij heen is gereden en dat is zijn opvatting: ik begrijp je volkomen, maar toch wil ik zonder kind met jou verder…

  En ik, hoe moet ik nu verder?!?!! Voor mij hoeft het niet meer!!! Mijn toekomst is kapot, ik heb nu niets ,meer om ernaar toe te leven!!!

  Mijn moeder die ik 2 jaar geleden heb weg moeten brengen van de ziekte van kanker, was 69 jaar, die ik nog veel te hard nodig hebt is niet meer… En zo heb ik in de afgelopen jaar 5 mensen 5 mensen weg moeten brengen, en nu krijg ik dit er ook nog is even bij!!! Hiep hoi zeg.

  Ik mag verder zonder kind met een man die even hierin heeft beslist, terwijl hij heel goed wist dat dit voor mij zou betekenen!!! Ik ikke ik, zo gaat dat nu tegenwoordig… Moor mij hoeft het niet meer, maar ik moet verder zonder een gezin waar mijn man het zelf in besloten heeft!!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *