HuwelijksproblemenZoek je huwelijksproblemen hulp? Neem eerst het vorige artikel over huwelijksproblemen oplossen door en daarna pas deze. In totaal krijg je namelijk 5 belangrijke adviezen als hulp om je relatie te redden.

De bijwerkingen van huwelijksproblemen

Een huwelijk vol problemen heeft vaak óók te weinig adem- en speelruimte. Je zou dit kunnen beschouwen als de bijwerkingen van huwelijksproblemen.

Een chronisch tekort aan het gevoel van onbezorgdheid en een overdosis aan psychische druk, maken dat de huwelijkspartners het niet goed meer met elkaar kunnen vinden.

Communiceren wordt extra moeilijk, er ontstaat wederzijds wantrouwen en een steeds grotere achterdocht. Dit kan zelfs uitlopen op een dramatische huwelijkscrisis. Hulp is daarom noodzakelijk wil je de huwelijksband redden.

Vandaag krijg je drie adviezen om deze vervelende bijwerkingen aan te pakken. Hopelijk komen de relatieproblemen daardoor minder op de voorgrond te staan. Vervolgens kunnen jullie deze met een andere invalshoek aanpakken en oplossen…

Advies #3. Ondersteunen en bijdragen (behulpzaam zijn)

De relatie krijgt vaak een duw in de goede richting wanneer de man een bijdrage levert in het huishouden. Ook al heb je geen zin in het huishouden of vind je dat je al genoeg doet, doe je best om haar nog beter te ondersteunen.

Samen de huishouden-taken doen maakt dat ze minder stress heeft. Misschien ontstaat eindelijk weer het gevoel van gezamenlijkheid, precies wat jullie huwelijk nu meer dan ooit nodig heeft.

In sommige problematische huwelijken kan dit zelfs de crux zijn, en dus de oplossing, van de huwelijksproblemen.

Advies #4. Afspraakjes

Jullie relatie zit diep in de sleur, door het tekort aan dynamiek is de relatie zelfs muurvast gaan zitten. Deze sleur doet elke dag een extra duit in het huwelijksprobleem-zakje. Hoogtijd voor tegenmaatregelen.

Mensen met huwelijksproblemen hebben een totaal andere denkwijze gekregen dan aan het begin van de relatie. Dat maakt het vrijwel onmogelijk om nieuw leven te blazen in de relatie.

Daarom is het goed om jezelf geregeld de vraag te stellen: wat doen stelletjes wanneer ze net een relatie zijn aangegaan? Doe hetzelfde als deze stelletjes en je relatie komt weer in beweging.

Een vers stel doet nog aan ‘daten’. Ze maken afspraakjes en doen leuke uitstapjes. En dat is precies wat een langdurig huwelijk met huwelijksproblemen nodig heeft.

Met andere woorden, ga geregeld met haar op stap! Een paar willekeurige voorbeelden:

 • Ga naar het bos, strand en park.
 • Maak fietstochtjes, ga skeeleren en een avondje disco-bowlen.
 • Ga zeilen op de plassen, bezoek de dierentuin en een prachtige botanische tuin.
 • Bezoek de uitgaansgelegenheid waar jullie elkaar ooit hebben ontmoet of hebben afgesproken…
 • En mochten jullie kinderen hebben, zorg ervoor dat jullie niet altijd de kinderen mee nemen. Geregeld uit de ouderrol kunnen stappen doet de relatie goed.

Advies #5. Avontuur

Het gras is groener aan de overkant, zeker wanneer het huwelijk in de problemen zit. De collega of buur wordt interessanter en kan op een gegeven moment een extra gevaar vormen voor het huwelijk.

Een mens heeft immers geregeld de behoefte aan nieuwe inspiratie. Het onbekende prikkelt, geeft dat avontuurlijke gevoel.

Gelukkig kun je dat heerlijke spannende gevoel zelf stimuleren in het huwelijk, zodat de ander de spanning hopelijk niet meer buiten het huwelijk hoeft te gaan zoeken.

Het is de kunst om, naast leuke afspraakjes, positieve spanning te creëren. Hebben jullie ooit wel eens samen een parachute sprong gedaan? Zoek vooral de thrill op, laat de hormonen gieren door het lijf! Of ga karten, bungeejumpen, maak samen een ballonvaart…

Dit soort adrenaline-activiteiten zijn uitstekend. Ook dat gaat langdurige sleur tegen. Het kan relativerend werken en jullie zelfs dichter bij elkaar brengen; weg huwelijksproblemen!

Gebruik deze adviezen als huwelijksproblemen hulp, ik hoop dat ze goed voor je uitpakken! En laat me weten hoe het met je gaat door je reactie hieronder te plaatsen.

Gerelateerd:

 • Hoe huwelijksproblemen oplossen? (24)
  Ieder huwelijk kent wel huwelijksproblemen, deze relatieproblemen hoeven echter geen serieus gevaar te vormen. Maar wat als jullie minstens 7 jaar zijn getrouwd, en nu blijkt plotseling dat je partner het huwelijk echt niet […]
 • Bindingsangst? Herken de symptomen en het gevaar (1)
  Bindingsangst, wat is het? Heb jij of je (potentiële) partner deze vorm van angst? En wat zijn de symptomen? Vandaag krijg je antwoorden. Daarnaast wil ik je waarschuwen voor mensen die het woord 'bindingsangst' misbruiken […]
 • De gevaarlijke gevolgen van vreemdgaan (171)
  De gevolgen van vreemdgaan... een pijnlijk onderwerp. Die ik absoluut moet aansnijden. Nee, ik heb niet de illusie dat door dit artikel mensen op miraculeuze wijze nooit meer zullen vreemdgaan. Helaas, dat zou mooi zijn. Het […]
 • Relatie houden problematisch? (11)
  De relatie houden volgt na het aangaan van de relatie. Uiteraard. De meeste mensen houden zich daarom pas bezig met het onderhouden van een relatie nadat ze er eentje zijn begonnen. Logisch! Toch is het verstandig om eens na […]
Huwelijksproblemen Hulp? Adviezen die wel ècht helpen
Trefwoorden:             

Een reactie op “Huwelijksproblemen Hulp? Adviezen die wel ècht helpen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *