Kussend stel, bijna tongzoenenTongzoenen, vrouwen zijn er dol op. Tongzoenen, ook wel French kissing genoemd, mag daarom een belangrijk onderdeel zijn van vrijwel elk spannend afspraakje, elke vrijpartij en liefdesrelatie.

Mannen hebben nog wel eens moeite om zoen-initiatief te nemen. Jammer, zoenen en zoenen met de tong is gezond en kan goed zijn tijdens het vrouwen versieren.

Vandaag som ik dus vijf voordelen op van het tongzoenen, zodat je hopelijk meer motivatie krijgt om haar eindelijk te zoenen!

Tongzoen-voordeel #1. Het is goed voor je weerstand (immuunsysteem)

Het klinkt misschien niet erg sexy, toch brengt het uitwisselen van speeksel met je zoenpartner je veel goeds. Je krijgt namelijk weerstand verhogende bacteriën binnen die je waarschijnlijk op geen andere manier had binnengekregen.

Tongzoenen kan tevens de stress flink verminderen, uiteraard ook altijd welkom!

Tongzoen-voordeel #2. Zoenen kan lekker zijn

Mits jullie beide goed zoenen, kan tongzoenen werkelijk verrukkelijk zijn. Het kan de gevoelens van romantiek, liefde en lust flink verhogen.

Zeker in combinatie met het gezondheidsvoordeel van tongzoenen, mag dit voldoende reden zijn om elke dag te zoenen, toch?

Tongzoen-voordeel #3. Lekker zoenen stimuleert de fantasie

De meeste vrouwen zijn niet voor niets verzot op zoenen. Naast het fysieke genot van het tongzoenen, doet het nog meer moois.

Zoenen stimuleert de fantasie. In verhalen en sprookjes is vermoedelijk de aanzet geweest tot deze zoen-fantasie. Een mooie prins die de prinses kust, waarna ze nog lang en gelukkig leefde. Je kent het vast wel.

In het verhaal van Doornroosje bijvoorbeeld, ook in de Walt Disney-variant, wordt er een bijzondere en symbolische betekenis gekoppeld aan de zoen.

Goed zoenen wordt door vrouwen al dan niet bewust gekoppeld aan seks. Veelal beschouwen mannen zoenen als slechts een opstap naar seks. Vrouwen echter ervaren het tongzoenen op zichzelf al als volwaardige seksuele beleving.

Tongzoen-voordeel #4. Zoenen is een uitstekend alternatief voor een gesprek

Bang voor de pijnlijke stilte? Hoeft niet, zoals ik bespreek in mijn E-coachsysteem voor succes met vrouwen.

Maar wanneer je al dat praten even zat bent, is zoenen een prachtig alternatief. Bij wijze van spreken hoeft er geen woord meer gewisseld te worden, wanneer jullie elkaar uitgebreid en langdurig zoenen!

Tongzoen-voordeel #5. Met zoenen zet je het Veroveren voort

Maar weinig mannen zijn zich bewust van het feit dat je zoenen kunt gebruiken als uitgekiende selectie-methode. Je leert haar extra snel goed kennen door het tongzoenen.

Filteren, zoals ik het noem in mijn E-coachsysteem voor succes met vrouwen, speelt een belangrijke rol tijdens de Verovering.

Smaakt of ruikt ze niet goed? Daar kom je al gauw achter tijdens het tongzoenen. Dus wanneer het kussen niet bevalt en je voelt dat er geen verbetering mogelijk is, grote kans dat ze geen goede match voor je is.

Heb je een vraag over (de voordelen) van tongzoenen? Of een opmerking? Plaats deze hieronder!

Gerelateerd:

 • Daten – Maak deze Fout nooit bij het Daten (54)
  Het is fantastisch als je geregeld dates kunt regelen. Maar wat als ze telkens leiden tot een gezellig afscheid, een paar zoenen op de wang? Geen tongzoenen, geen intimiteit, geen seks, geen relatie? Hierover ontving ik een […]
 • Waarom zoenen uitstellen? (5 redenen) (20)
  Zoenen is en blijft een belangrijk onderwerp wat betreft het Veroveren. Zie daarom ook de andere artikelen over zoenen. Mijn advies vandaag: zoenen uitstellen! Dit advies had je vast niet verwacht van mij, als flirtcoach, […]
 • Te vroeg zoenen is gevaarlijk (62)
  Zoenen kan heerlijk zijn, maar te vroeg zoenen is geen aanrader voor het verder versieren. In het vorige blogartikel behandelde ik de vraag wat voor vrouwen de betekenis is van de eerste zoen en waarom je beter niet meteen […]
 • Waarom NIET meteen zoenen? (Uitleg) (68)
  Wist je dat meteen zoenen geen aanrader is voor het flirten en versieren? Ik leg dadelijk uit hoe de vork in de steel steekt. Deze vraag ontving ik van een cursist over de betekenis van de eerste zoen: Beste […]
Tongzoenen – 5 Voordelen van Tongzoenen
Trefwoorden:

9 reacties op “Tongzoenen – 5 Voordelen van Tongzoenen

 • Het zal een belachelijke vraag zijn, ook al staat het ergens in de e-books of programma’s van u of zelfs in deze topics.

  Wanneer weet je pas of je echt voor een tongzoen of een normale zoen op de lippen kunt geven?
  Je omschreef al dat je niet te vroeg mag zoenen( topic), je moet wat weerstand bieden ( ebook basis), dat je niet op de eerste date al mocht zoenen ( date programma ) en je moet je inhouden terwijl je haar zo juist gaat opwinden ( sexscoren programma).

  Ik vraag me dan af of het niet ingewikkeld geraakt, het is alsof je aan paar voorwaarden moet voldoen om toch de zet te geven. Ik heb al wat ervaring ermee, meestal is dat spontaan op voorwaarde dat ze jou echt leuk vind. De zekerheid om dat te weten is wel enerzijds wat straalt haar lichaamstaal : wilt ze wel of niet? en hier raak je zelf dan in een hersenspinsel waar je niet op uit komt.

  Om eerlijk te zijn, als schaarste concept kijk erop, was het toen onhaalbaar.
  Nu, sinds dat ik overvloedconcept door heb, is dit wel zeer haalbare kaart. Enkel is het wel hoe ga je het brengen, dit is een moeilijker stuk om uit te voeren. ( hier heb ik niet over het tongzoenen zelf maar wel over de moment van aanvang) Hier klink het zo eenvoudig terwijl dat het niet is.

  Nu heb ik wel nog een andere vraag. Het zal buiten de topic vallen of het kan gelinkt zijn aan deze topic ook nog, het is te zien hoe je het bekijkt.

  Hoe pak je kordaat verlegenheid aan?

  Victor, ik wens je veel plezier met het beantwoorden van deze lastige vragen 😀

  1. Goede vragen!

   Voor de duidelijkheid, zoenen tijdens het eerste afspraakje is prima. Ik raad het meestal af om te zoenen tijdens de eerste ontmoeting (voor het eerste afspraakje).

   En het is sowieso goed om zonder tong te beginnen. Een veel gemaakte fout van met name mannen, is dat ze meteen de tong in haar mond duwen.

   Voor de rest, maak van de Verovering geen baan vol hindernissen van. Je hoeft niet naar perfectie te streven. Uiteindelijk verlangen vrouwen naar oprecht contact…

   (Je vraag over verlegenheid is genoteerd.)

 • # 5
  “Je zet het veroveren voort”

  Liefde is geen exacte wetenschap, dus er zijn heel wat varianten mogelijk. Maar meestal evolueert een een relatie doorheen 6 stadia.
  Het stadium van verovering is iets wat (zoals verwacht) vrij vroeg komt, het is immers de manier waarmee het begint. Het is absoluut een goed idee om uit die fase een aantal dingen te bewaren voor de toekomst.
  Weet wel dat er nog heel wat kan (en waarschijnlijk zal) volgen na fase 1. Exact dezelfde verovering blijven aanhouden is absoluut een utopie. Tongzoenen is iets goeds om te bewaren uit de 1ste fase. Wees echter niet bang om de veroveringsfase na een (hopelijk geslaagde) 1ste fase achter te laten. Blijf wel energie steken in je relatie, wees niet bang van verandering, het gaat er om dat je niet panikeert als het evolueert, het is de natuur.

  1. @ Ruben,

   Was niet meer toegekomen aan jouw reactie van lange tijd terug. Beter laat dan nooit…

   Blijf wel energie steken in je relatie, wees niet bang van verandering, het gaat er om dat je niet panikeert als het evolueert, het is de natuur.

   Helemaal mee eens! Door verandering te omarmen heeft de relatie meer kans op slagen.

   En te vroeg zoenen is inderdaad geen aanrader. Het zoenen uitstellen is daarom vaak mijn advies, zonder het uitstellen te overdrijven uiteraard.

   Je hebt al een tijd niet meer gereageerd op deze site. Hoop dat het goed met je gaat!

 • Beste meneer de versiercoach,

  Ik ben een jongetje en ik heb een vraag.
  Ik heb namelijk al uw tips gevolgd maar ik blijf falen.
  Mijn weerstand is ook nogsteeds bagger….
  Help mij?!

  wanhopige groet
  Tim

  1. Beste Tim, voor de zekerheid heb ik je achternaam verwijderd voor je privacy.

   Wat betreft je hulpvraag: om goed advies te geven heb ik echt meer informatie nodig.

   Wat is je situatie? (En houd rekening met het feit dat mijn blog gericht is op mannen en vrouwen, niet op minderjarigen.)

 • Dag Victor,

  Heb inmiddels al vier keer gezoend met hetzelfde meisje
  Ze geeft echter aan geen afspraakje te willen.
  Ik ken haar via onze sportvereniging in Utrecht.
  Wat moet ik hiernee?

  1. Hoi Jeroen,

   De situatie omschrijving is erg beknopt, dus je krijgt geen volledig afgestemd antwoord.

   Ze wil geen afspraakje maar zoent wel? Grote kans dat ze echt niets méér wilt met jou, maar dat je haar plezier bent voor die dag/avond.

   Wat je er mee moet blijft de vraag. Wil jij afspraakjes, of wil je meer? Wat wil jij echt?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *