Lachtende vrouw dankzij goede humorGoede humor is welkom uiteraard. Immers, vrouwen houden van lachen. Volgens een onderzoek uitgevoerd door ‘Survey AAP’, blijken vrouwen gemiddeld 62 keer per dag te lachen, terwijl mannen gemiddeld maar 8 keer per dag lachen.

Ik beken, het is maar de vraag of je dit onderzoek wel serieus moet nemen. Maar het moge duidelijk zijn dat de meeste vrouwen goede humor waarderen. Daarom is je gevoel voor humor belangrijk voor succes met vrouwen.

Een tijd geleden ontving ik deze vraag over goede humor van een cursist:

Hey Victor,

Ik ben een jongeman van 18 jaar en heb verandering ondervonden bij mezelf wanneer het aankomt op het aanspreken van vrouwen. Dank hiervoor maar toch is niet alles duidelijk voor mij.

Ik merk heel vaak dat vrouwen me veel te serieus nemen wanneer het aankomt op grapjes. Deze grapjes zijn meestal sarcastisch. Nu is mijn vraag in welke mate kan je gebruik maken van sarcasme?

Nog iets anders is het gebruiken van zelfspot (zonder overdrijven natuurlijk) uit den boze of is dit juist iets positiefs?

D.
Brussel

Ik ben blij dat de gratis cursus Veroveren ervoor zorgde dat je nu in contact komt met vrouwen. Graag gedaan!

Is sarcastische humor goed?

De definitie van sarcasme volgens het woordenboek:

‘Bittere, bijtende spot’

De definitie maakt duidelijk dat sarcasme niet de juiste humor is voor Veroveren, want bitterheid is over het algemeen niet aantrekkelijk voor vrouwen!

Maar wat is dan wèl de juiste vorm van humor, wat maakt je aantrekkelijk voor vrouwen?

Goede humor is overwegend positief

Alle vormen van humor hebben hun eigen uitwerking en kracht, ook sarcasme en zwarte humor. Het hangt af van de mensen of de situatie. Maar specifiek bij het vrouwen versieren moet je het positief houden.

Want hoe positiever de associaties, hoe beter ze zich voelt in jouw aanwezigheid. Zie daarvoor het Associatie-principe uit uit les 5 van mijn cursus.

Vervang sarcasme dus door zijn wat lichtere, vrolijke broertjes als ironie en overdrijving en dergelijke. Ook jezelf af en toe speels onwetend houden is vaak al voldoende voor gelach.

Je vraagt ook of het gebruik van zelfspot verstandig is…

Wees zuinig met zelfspot

Zoals ik al eerder aangaf, houd rekening met het associatie-principe. Met zelfspot loop je het risico dat je jezelf naar beneden haalt. Het kan je onzeker doen overkomen en het kan zelfs duiden op verborgen tragiek; dat wil je natuurlijk niet.

Je kunt je echter veel permitteren als je je eerst onweerstaanbaar maakt voor vrouwen door mijn Verovertechnieken te gebruiken; dan kan een beetje zelfspot zelfs in je voordeel werken.

Mijn cursus heeft je al goed op weg geholpen, mooi. Wil je meer, wil je een sterkere aantrekkingskracht uitoefenen? Weet dat mijn cursus een voorproefje is van het E-coachsysteem. Je zult daarom met mijn systeem voor succes met vrouwen nog veel meer vooruitgaan…

En nu wil ik graag van anderen weten: hoe staat het met jouw gevoel voor humor? Tover je gemakkelijk een lach of glimlach op haar gezicht, of blijft het contact vaak te serieus en verlopen de gesprekken stroef? Plaats je reactie hieronder.

Gerelateerd:

 • Mooie vrouwen versieren, moeilijker? (39)
  Wil jij graag mooie vrouwen versieren? Zoals je wellicht al ontdekt hebt, over mooie vrouwen schrijf ik graag... In mijn studietijd vond ik het moeilijk om me te concentreren tijdens de tentamens. Het leek wel alsof […]
 • Humor? De Clown versus de Nar (9)
  Humor kun je op de verkeerde of de juiste manier gebruiken. Voor de duidelijkheid maak ik een vergelijking: clown versus nar. Je gevoel voor humor is belangrijk. Immers, vrouwen houden van lachen, van goede humor. Je kunt het […]
 • Extra Aantrekkingskracht door Vriendin? (Onderzoekresultaat) (6)
  In het artikel eerder heb je gezien dat liegen onverstandig is voor het vrouwen versieren. Je wilt niet liegen, het werkt niet en het is onnodig voor succes met vrouwen. Je kunt dus eerlijk zijn over het feit dat je vrijgezel […]
 • Aantal singles neemt schrikbarend toe? (Hype!) (12)
  Help, elk jaar komen er massa's singles bij. Schrikbarend, vreselijk, pijnlijk. De totale datingmarkt explodeert door de grote toename van het aantal singles... toch? Het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) geeft […]
Goede humor waar vrouwen van houden
Trefwoorden:                     

34 reacties op “Goede humor waar vrouwen van houden

 • Hey mannen

  Als je vraagt aan een vrouw: wat vind je echt belangrijk in een man, krijg ik vaak als antwoord een eerlijke, spontane, GRAPPIGE jongen. En geloof me, ik heb het veel vrouwen gevraagd al. Daarom is plagen ook een fijn onderdeel om het ijs te breken. Ik gebruik het ook vaak in mijn veroverproces, op deze manier komt het niet zo gedwongen over om haar aan te spreken en krijgt ze niet het idee dat ik heel nodig iets van haar moet… Als een dame in kwestie zich een beetje gesloten houdt of ze heeft haar dag niet zo, maak ik een grappige opmerking en tover ik snel een lach op haar gezicht…

  Zelfspot laat in zekere mate ook wel zien dat je niet onzeker bent, maar een bepaalde opmerking over jezelf lijkt mij dan ook niet zo erg. Je moet jezelf dan ook niet naar beneden gaan halen natuurlijk. Dit is sowieso niet goed voor je gedachtegang en je aantrekkingskracht. Maar een geintje over je knotsknieën ofzo is in zekere mate niet erg als je maar niet gaat overdrijven.

  Prettig weekend nog allemaal.

 • Zelfspot kan wel, ik had het er laatst over dat ik nog nooit heb geskied of gesnowboard.. en dat ik waarschijnlijk heel hard op m’n gezicht zal gaan als ik het zou proberen. Vond ze erg grappig, zonder me uit te lachen ofzo :p.

 • @ Mick,

  Speels plagen werkt inderdaad goed voor het IJsbreken; goede opmerking

  @ Pieter,

  Zelfspot mag, zolang je het met mate doet en je een goede Verovermentaliteit hebt.

  Toch waarschuw ik voor het gebruik van zelfspot, omdat sommige mannen het proberen te gebruiken als troef om een vrouw mee te versieren. Uiteindelijk heeft dat het verkeerde effect…

 • Hey,

  Mijn belangrijkste filter bij meiden is humor/speels/goedlachs. Ik vind het dus erg belangrijk dat er flink gelachen kan worden. Meestal krijg ik de dames wel aan het lachen, dit vaak met plagen en overdrijven van situaties. Volgens mij houden meiden ook van absurdistische humor/verhalen. Vrouwen zijn heel visueel en als je het over een roze olifant hebt die je laatst uit een zinkende BMW uit de gracht hebt moeten vissen…..

  Zelfspot gebruik ik niet heel veel. Soms wel om als ik ongewild opgeschept heb en dit wil afzwakken en te laten zien dat ik geen blaaskaak ben.

  Waar ik wel op moet letten is dat ik niet te snel groffe grappen ga maken. Ik heb wel eens te horen gekregen dat meiden het harstikke leuk hadden, maar me soms in het begin ook een beetje vreemd vonden (door bepaalde grappen).

  @ Victor en de rest: Ik heb al meerdere keren gelezen dat je humor ook met mate doen. Maar wat is er tegen een avond met alleen maar gelach, geen enkele positievere associatie toch?

  greetz 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂

 • @ Gijs,

  Bij het veroveren is het niet echt verstandig om constant grappig te willen zijn. Dit kan in een later stadium van de relatie nog wel eens irritant of vervelend worden en je wordt er een beetje voorspelbaar mee… Ik was ook vroeger de lolbroek. Een maat van me was een stuk serieuzer en toch ging hij altijd met de vrouwtjes er van door. Dit heeft me aan het denken gezet. Ik nam door grappig te zijn veel minder de leiding en leerde haar er persoonlijker minder goed door… Terwijl dat m’n maat er wel meer de tijd voor nam…

  Probeer niet te voorspelbaar te worden TIJDENS het veroveren, in een later stadium kun je je wel meer laten gaan. Probeer ook een grap te plaatsen als ie op z’n grappigst overkomt, dus niet in een serieus gesprek over hoe slecht het op school gaat of als haar oma is overleden… Maar dat is logisch toch. Je kunt een serieus gesprek wel met een klein grapje eindigen. Neem er de tijd voor haar serieus te leren kennen en te luisteren naar haar. Dus loop niet constant grappig te zijn, want dan neemt ze je niet meer serieus. Dit bedoelen we met mate, het mag niet het veroveren belemmeren toch?

  Succes

 • Hoi Victor,

  Bedankt voor jouw tips. Ik heb zeker wat aan jouw tip om wat tegengas te geven, op een speelse manier dit brengen. Mijn vraag is, als een vrouw zegt: “ik ben gek op honden, ik ga er mee op vakantie.”
  Ik zeg: “ik vind honden afschuwelijk, ze verharen, veel stofzuigen”. Je zegt het om haar uit te dagen, meen ik. Je zegt dat je honden afschuwelijk vindt, terwijl dat niet zo is. Als een vrouw doorheeft dat het een grapje is, is het geen probleem. Maar als ze het serieus neemt, en zegt: “jammer, dan passen we niet bij elkaar”.
  Ik zeg: “het is een geintje.” Ik denk dat ik hier niet goed op kan antwoorden. Wat voor antwoord zou jij geven Victor?

 • @ Miguel

  Mijn tip, ik zou zeggen: “Jammer, jouw hond mag me waarschijnlijk wel, we kunnen wel een keertje met de hond gaan wandelen?” Het ligt eraan of zij jou ook wel ziet zitten natuurlijk als gezellig gezelschap, vaak heb je dat ze je testen op je onverstoorbaarheid. Je kunt dan ook het beste een ander onderwerp aansnijden. Als ze je niet ziet zitten zal ze je zelfs geen blik waardig gunnen….

 • @Gijs/Mick,

  Ik heb wel eens van de volgende indeling gehoord:

  1) kennismaking (in groep bv): extravert, leidt de groep.
  2) verdieping: introverter, als ”goeie vriend ”
  3) escalatie: de sexy gozer, zoenen!

  Dit allemaal op de juiste momenten doen, werkt waarschijnlijk het effectiefst.
  Wat denken jullie?

  Groetjes,
  Tom

 • @ Tom

  Ik snap niet helemaal wat je er precies mee bedoeld eigenlijk. Wat ik denk is dat het zeker een goede combinatie is en hij zal ook best werken. Alleen heb ik zo iets van regel 2 dat je daar niet te veel op moet focussen om vrienden te worden… Omdat het moeilijker wordt om haar te veroveren. Hou het lekker luchtig, speels en mysterieus. Vrienden word je vanzelf als je elkaar wat langer gaat kennen.

 • @Mick

  Het zijn 3 stijliconen die je kan nastreven.
  Geen van de 3-en zal een vrouw op straat weten te versieren, maar de 3 tezamen juist wel:

  – de extraverte spreekt haar makkelijk aan
  – de introverte kan ze vervolgens goed mee praten
  – de sexy kan ze vervolgens mee zoenen, meer lichaamscontact, flirten etc.

 • Eindelijk een zeer interessante blogformaat van dienst.
  Haar aan het lachen brengen, lijkt voor zovelen moeilijk maar dat is het niet. Ik ben op dat vlak ideaal, ik breng een paar meisjes aan het lachen als je weet wat je wil gaat doen tenminste. Serieus zijn en toch af en toe grappig overkomen is 1 op de most wanted list bij dames. Mijn gevoel voor humor gaat heel ver, bij me staat lachen centraal. Kan ze niet lachen om jouw grappen of plaagstootjes? Laat die maar lopen en gaat direct in de omgeving iemand anders aanspreken die wel jouw plaagstootjes of grappen waardeert!

  Je kunt niet altijd grappig zijn tenzij je uw geest verrijkt met fantasie van een goeie platvloerse komedie film. Enkel oppassen dat je hierin niet te ver gaat, zoals ik het had ervaren, had er 1tje teveel geplaagd en ze werd helemaal vies en wou me niet meer spreken. Das dan pech voor haar, ik bekijk het als een ervaring waar ik rekening mee kan houden.

  Deze week was ik een groepje van 3 meisjes tegenkomen op de trein, ik zat helemaal schuinover en zag dat ze de kamasutra aan het bekijken waren. Ze hadden trouwens veel plezier en gegiechel. Ze waren aan het zeggen welke standjes dat ze al gedaan hebben of niet. Ik werd direct nieuwsgierig wat hun ervaringen ermee zijn.

  Ik dacht laat ik maar zeggen van, was is jouw favoriete stand en had je toevallig geen oefenpartner nodig? Maar ik deed dit niet, vond het niet de geschikte plaats om zoiets te zeggen. Een grapje zou gekund hebben maar ik zag dat er twee in mijn richting keken en zag via oogcontact dat ze vlug eventjes naar beneden keken. Een geweldige zet van het lichaamstaal had ik het wel begrepen. Probeer maar eens een grapje te maken dat over hun kamasutra standjes, het is wel een aanrader !

  Victor, keep up the good work !

 • Toen we samen uitgingen, heb ik al gemerkt dat ze stiekem naar me lachte. En met een verleidelijke blik naar me keek. Ik heb begrepen, dat ze daarmee op zoek is naar geflirt, liefde, graag zien. EN dat graag zien heeft ook met humor te maken. Spijtig genoeg heb ik ze nog niet veel aan het lachen kunnen krijgen.

 • @ Andy,

  Bedankt voor het compliment!

  @ Reinout,

  Probeer vrouwen niet aan het lachen te maken, je zet jezelf onder druk en dat gaat ten koste van humor. Je kunt je gevoel voor humor verbeteren door bijvoorbeeld een paar comedy’s te bekijken. Vervolgens zie je vanzelf dat je meer kunt lachen met vrouwen…

 • Welke soort humor is aanstekelijk voor meisjes/vrouwen? Ik bezit droge humor soort maar dat heeft af en toe succes. Iemand nog enige ideeën over humor soorten dat wel aanstekelijk werkt?

 • @ Andy,

  Ironie en overdrijving.

  Vooral de focus houden op overdrijven helpt mij erg goed.
  Als ik iets zeg, dan doe ik er speels een schepje boven op.

  Bijvoorbeeld:

  Een vrouw lijkt ongeveer 25 jaar en vraagt hoe oud je haar inschat?
  Zeg dan niet heel lief en braaf dat ze nog jong en super sexy lijkt dus… ik denk 23.
  Overdrijf het er zeg, hmm ik denk ongeveer 45 jaar en je hebt 3 kinderen. 2 jongens is meisie! (Natuurlijk laat je weten dat je een geintje maakt !)

  Een speelse mentaliteit en een goed gevoel voor humor vormen de basis.

  Let op! Sommige vrouwen kunnen een leeftijdsgrap niet waarderen, omdat het erg gevoelig voor ze kan zijn. Dus probeer toch wat luchtere zaken te gebruiken…

  Goodluck!

 • Wauw mijn ervaring met de ladies is dat jezelf niet te serieus moet nemen.
  Ik ben meer het type i dont give a fuck en ik vermaak me wel en juist die uitstraling waarderen veel vrouwen.En vooral sexy en speels blijven en lekker arrogant maar niet gemeen.

  Btw ik ben geen hotguy maar een gemiddelde dude .Maar het belangrijkste is als je denkt dat je hot bent wat ik mezelf heb aangeleerd komt die character vanzelf.
  En zo heb ik menig vrouw veroverd

 • Waarom is het zo moeilijk om een vrouw aan het lachen te krijgen?
  Ik snap het niet, eigenlijk wil ik het ook niet snappen, ik denk eerder dat ze allemaal geen gevoel voor humor heeft, altijd zo van die zuurpruimen bij.

 • @ Andy,

  Probeer niet per se vrouwen aan het lachen maken.

  Je zei: “ik denk eerder dat ze allemaal geen gevoel voor humor heeft, altijd zo van die zuurpruimen bij.”

  Je schiet weer naar een zeer negatief gevoel/beeld. Ups, downs, ups, downs, etc.

  Je mist balans en DAT maakt dat ja Veroveringen niet lukken. De rest is eigenlijk bijzaak voor jou.

  Mijn advies hoef je niet aan te nemen, behalve als je werkelijk verandering wil brengen in je liefdes- en seksleven.

 • @Gijs

  Je zegt dat vrouwen heel visueel zijn. Sommige vrouwen zijn dat, maar over het algemeen staan mannen juist bekend om hun visueel vermogen. Vrouwen zijn auditief beter ingesteld, vandaar dat woorden een goede manier zijn om een vrouw in te pakken, mits je de juiste woorden gebruikt natuurlijk.

  @ Artikel
  Ik persoonlijk vind zwarte humor en sarcasme wel leuk, zolang het maar niet tegen mij gebruikt wordt. Sarcasme kun je het beste gebruiken tegen dingen waar jullie beiden een hekel aan hebben: bv tellsell reclames. Je moet inderdaad niet sarcastisch gaan doen tegen de persoon die je probeert te versieren.
  Ik was een keer op een verjaardag van een vriendin en we zaten op haar kamer te kletsen en er viel een stilte. Dus die wilde ik verbreken en zei: Hiertegenover woont mijn oma. De genodigden keken naar buiten en werden stil (mijn vriendin woonde tegenover een begraafplaats). Ze keken me onzeker aan en toen schoot ik in de lach, waardoor de rest ook in de lach schoot. Maargoed, ik was toen 13 ofzo.
  Zelfspot gebruik ik ook vaak, werkt goed en het wekt sympathie op. Mensen realiseren zich dan dat jij ook maar een mens bent, waardoor je toegankelijker wordt, maar misschien kan het er ook voor zorgen dat je gefriendzoned raakt. Juist omdat je te sympathiek overkomt, wordt je dan eerder gezien als potentiële vriend dan potentiële partner.

  @Andy
  Sommige vrouwen hebben gewoon een ander soort humor. Ikzelf ben meer van het grappen maken, vooral woordgrappen en dingen belachelijk maken. Ikzelf vind humor ook ontzettend belangrijk, een man zonder humor maakt gewoon echt geen kans. Hoe lief hij ook wel niet is, hij zou me niet gelukkig maken.
  Misschien moet je je meer richten op vrouwen die jouw humor wel kunnen waarderen of begin eerst met een voorzichtig grapje, zeker als het over een gevoelig onderwerp gaat. Ikzelf maak ook weleens grappen over een gevoelig onderwerp, maar meestal alleen bij mensen die ik langer ken, anders zouden ze het verkeerd op kunnen pakken. Forceer humor in ieder geval niet, dat werkt vaak averechts.

  gr. Shadow

 • @ andy

  De leukste humor is dan ook de spontane platte opmerking. Vind ik persoonlijk dan.
  De humor waar je niet bij na hoeft te denken. jou grootste probleem is zoals victor zegt dan ook je zelfbeeld en zelfvertrouwen. Zoek de basis van het probleem. Ik zelf liep tijdje terug met een negatief zelfbeeld. Beinvloedde m,n werk. Victor vertelde me dat ik nogal een perfectionist ben. Inderdaad heeft dat invloed op je levenspatroon en het klopt dat ik een perfectionist ben. Alleen accepteer je dat niet snel. Nu ik het probleem kon vaststellen, kon ik het ook veranderen. Het zal tegen je gevoel in gaan een andere weg in te slaan. maar maakt je minder gevoelig voor tegenslagen. ik vind het allemaal best op m,n werk, werk enkel om m,n baas tevreden te houden. Dit ten nadele van het plezier in m,n werk soms. Maar ja maatschappij is hard.

  Genoeg over mij. Vind je belans ook al moet je soms wat aan positieve gevoel achter je laten…misschien ben je wel niet grappig of acteer je te veel Maar ben je sterk in je spontaniteit. Dankzij spontaniteit en meer zelfvertrouwen kun je ook losser zijn en met humor spelen. Denk dat je lichaamstaal moet leren beheersen. Je kunt makkelijker iemand begrijpen hoe de persoon zich voelt zonder dat hij/zij de waarheid spreekt. Dit zal je zelfvertrouwen een boost geven. Verlos je van hoge verwachtingen van een vrouw. Hou de eer aan jezelf.blijf van jezelf houden, niemand anders kan het voor je doen.

  Gj mick

 • Ondertussen doe ik mijn eigen ding en als ze niet ermee kunnen lachen, pech voor diegene die niet willen lachen op die momenten. Mijn methode is deze; zelf erop gekomen en werkt af en toe. Je moet bepaalde dingen die in vraag stellen dan neem een vrouwelijke bezigheid ermee mengen. Het is meer spelend plagen dan echt humor maken.

  @ Victor, ik weet het. Ik laat die advies niet in de wind, ben zelf aan het ontdekken of ik mijn eigen wel onder controle heb en als ik het besef dat ik niet heb dan pas de professionele hulp inschakelen. Er zit een zware spanning in me en die moet eruit ( oorzaak van neg naar pos en terug).

  @ Shadow
  Ik gebruik algemene onderwerpen waarmee ik hun probeer te lachen. Het was eigenlijk dit : ‘als een mens eerlijk is dan loopt hij vaak tegen de muur’. Ik had geantwoord met: ‘Bij me ligt heel die muur plat’. Zij kon er niet mee lachen terwijl er nergens een gevoelig onderwerp te bespeuren. Ik vond het zelf grappig. Het is zoals je zei van woordgrappen.

  @Mick
  Ik ben wel spontaan maar geremd in mijn acties. Dat is iets raar maar tegelijk ook wel logisch, na al die pech dat ik heb gehad. Ik heb zelfs geen hoge verwachtingen, ik verwacht dat ze wel reageert en als het kan in mijn voordeel.

 • @ Shadow,

  De opmerking over je oma, dat soort humor kan ik nog wel eens waarderen. Maar daar ben ik voorzichtig mee. Teveel mensen zijn heel bang voor de dood, daar valt niet mee te spotten (terwijl sterven nu eenmaal een deel uitmaakt van het leven…)

  Mijn gevoel voor humor houd ik zo eenvoudig mogelijk wanneer ik net een vrouw heb ontmoet; proces van afstemmen. Doordenkertjes en dergelijke komen bij de meeste vrouwen in eerste instantie niet aan; dat is logisch te verklaren.

  Wat je zegt over de friendszone, goed punt! Beetje prikkelen is daarom een aanrader.

  @ Mick,

  De spontane platte opmerking kan heel leuk zijn 🙂

  Ook hier is het een kwestie van afstemmen. Sommige vrouwen houden er niet van (omdat ze het bijvoorbeeld niet begrijpen).

  Eigenlijk wil ik nog een vervolg schrijven op het perfectionisme-artikel schrijven:

  http://www.aantrekkingskracht.com/perfectionisme-nadelen

  Het blijft een aandachtspunt voor veel mannen.

  Bedankt voor je reacties!

  @ Andy,

  Je zei:

  “ik weet het. Ik laat die advies niet in de wind, ben zelf aan het ontdekken of ik mijn eigen wel onder controle heb en als ik het besef dat ik niet heb dan pas de professionele hulp inschakelen. Er zit een zware spanning in me en die moet eruit ( oorzaak van neg naar pos en terug).”

  Het is geen kwestie van jezelf in bedwang houden. Dat is slechts ‘symptoom bestrijding’. Balans vinden is alomvattend, de bron.

  Sowieso zou ik niet wachten met professionele hulp inschakelen die 1 op 1 met je kan werken. Het levert je veel op. Ik spreek uit ervaring.

  Het is min of meer hetzelfde als het beoefenen van een vechtsport (zelfverdediging).

  Een leraar helpt je om op de juiste manier te trainen en zorgt (stimuleert) ervoor dat je niet alleen meer zelfbeheersing krijgt, maar ook dat je andere impulsen krijgt (conditionering). Je denken en voelen veranderen, het beeld over jezelf en anderen.

  Echte diepgaande verandering…

 • Waar ik veel over nadenk is het volgende: In mijn klas ben ik zonder valse bescheidenheid echt dè komiek. Ik ben niet arrogant als ik zeg dat ik behoorlijk populair ben: Continu de lachers op mijn hand, kan met iedereen heel goed overweg, altijd een ontspannen sfeer en daarbij af en toe ook nog eens hele goede diepzinnige gesprekken. Kortom: helemaal leuk.

  Echter… Dit is dus overdag in de klas. Dan blijft het school en laat staan dat er dan alcohol bij komt kijken. Dus het is echt niet zo dat ik alleen zo gezellig ben als ik aangeschoten ben.

  Tijdens het uitgaan blijft er van mezelf zoals ik in de klas ben, aardig weinig over. Mijn spontaniteit is enorm afgenomen en gesprekken lopen stroef. Dit vind ik zo vreemd omdat ik doorgaans communicatief heel handig ben. Met jongens gaat het nog wel, maar met meisjes vind ik het veel moeilijker.

  Ik heb namelijk de hele tijd een gevoel van haast. “Ze kan zo weglopen of met iemand anders gaan praten” etc.

  De meisjes uit mijn klas… ja Die blijven toch wel in de buurt en dan is er tijd en ruimte genoeg om een leuk gesprek op gang te laten komen en je hoeft niet eens te schreeuwen zoals in een kroeg.

  Probleem dus: Tijdens het uitgaan ben ik in topvorm terwijl uitgaan bij uitstek de gelegenheid is om lol te maken en goed in je vel te zitten… Waar gaat het fout?

  1. @ Joris (II, want er is ook een andere Joris die hier reageert),

   Op zich is het niet vreemd dat wanneer je uitgaat er weinig overblijft van je school-masker.

   Mensen gebruiken verschillende sociale maskers, naar gelang de situatie.

   Advies: leer jezelf beter kennen tijdens het uitgaan. Zet jezelf niet onder druk om iets te moeten zijn. Observeer jezelf, anderen. Zorg dat je meer relaxt bent.

   Suggestie: kijk eens of je ook minder dè komiek kunt zijn op school. Ontdek nog meer kanten van jezelf. Kan je veel opleveren in je (liefdes)leven…

   1. @ Joep,

    Dat moet een moeilijke beslissing zijn geweest; na 22 jaar de relatie verbreken. Als het nodig is, dan moet het helaas.

    Liefdesverdriet kan losstaan van het waarom, waardoor en of de breuk gewenst is.

    Sowieso is het logisch dat er ontwenningsverschijnselen zijn na zo’n lange relatie.

    Veel sterkte!

 • Van nature ben ik geen vrouwenversierder, een geestelijke handicap maakt voor mij seks bijna onmogelijk en was in mijn jeugd maar twee keer verliefd geweest. Alleen was het ene meisje een oudere nicht en de andere had een broer waar ik totaal niet mee overweg kon. Wat voor soort humor overigens wel goed is toe te passen bij meisjes en vrouwen heb ik afgekeken uit honderden films, tekenfilms en foto’s. Het leukste wat jongens en mannen bij grappige meisjes en vrouwen kunnnen toepassen (zeker als ze strakke jeans, andere broeken of jurken aan hebben) is om hen over de schouder te nemen en ze daarna rond te dragen! Persoonlijk heb ik in Arnhem (waar ik 12 jaar woonde) en een keer in mijn geboortestad ‘s-Hertogenbosch tientallen vrouwen en meisjes opgetild en over mijn rechterschouder genomen en dit uitbundig laten fotograferen!

  1. @ Jules,

   Bedankt voor je reactie!

   Een vrouw optillen kan grappig zijn. Of romantisch, avontuurlijk.

   Toch raad ik het meestal af om een vrouw even over de schouder te gooien als grap.

   En hoezo zeker als ze een strakke jeans / strakke broek aanheeft, of strak jurkje? Wat voor gedachten zit daar achter?

   1. @ Victor, om het antwoord op je vraag te geven zou je eigenlijk het beste op Google de Amerikaanse site; Pofoz Database of OTS-Carries – Television and Movies, kunnen opsporen. Hierin wordt vermeld dat er in duizenden (!) Amerikaanse en in tientallen Britse, Franse, Duitse, Italiaanse, Spaanse e.v.a. landen speelfilms werden gedraaid waarin vele honderden vrouwen en meisjes door (voornamelijk stevige jongens en mannen) over de schouder worden gedragen!

    Ook in Nederland zijn er genoeg knappe jongedames geweest die over de schouder lagen van hun vriend en ik heb zelf een vrouwelijke collega gekend op mijn werk in Arnhem die Natasja heette en een werkgeefster die Hennie heette en een aantal keren over de schouder lagen van mannelijke collega’s en dat vonden ze totaal niet erg. In de VS is het al haast een traditie geworden om vrouwen en meisjes zo te vervoeren en door de strakke jeans, broeken of jurken die ze over hun achterwerk dragen wekt dat bij velen sekslustige gevoelens op. En zoiets kun je inderdaad het beste alleen maar doen bij personen die zich daar fysiek voor lenen, geen lichamelijke mankementen hebben, goed of strak zijn gekleed en natuurlijk ook gevoel voor humor hebben.

    1. @ Jules Vismale,

     Nogmaals, ik geef niet het advies om een vrouw over de schouder te gooien. Zo’n snelle actie kan overdonderend werken. Al lacht ze, al is het amusant voor omstanders, dat wil niet zeggen dat ze er zich echt prettig bij voelt.

     Laat staan dat je dit doet met de intentie om seksuele gevoelens bij jezelf/omstanders op te roepen, vanwege haar strakke broek/jurkje.

     Grensoverschrijdend, daarom niet meer doen.

 • Ik vind het leuk om dit allemaal te lezen. Persoonlijk herken van veel terug van mezelf uit vele reacties. Zelf denk ik dat je het beste gewoon jezelf kunt blijven om succes met vrouwen te hebben. De persoon die je echt vanuit je ziel bent.
  En daarbij bedoel ik ook een mooi balans tussen alles. Lichaam, geest en een gezonde gedachtegang. In mijn ervaring scoor je easy bij de vrouwen.
  Wat ik jullie ook kan aanraden is yoga. Het zal voor velen even wennen zijn maar het creëert een mooi balans vanuit je eigen.
  Ik kan mij voorstellen dat ook gezondheid een onmisbare factor waar vele niet stil bij staan. Yoga haalt ook innerlijke blokkades weg waardoor je meer in jezelf komt te staan.
  Jouw lichaam is de grootste wijsheid.

  Veel geluk!

  1. Bedankt voor het reageren Nathan.

   Wat je zegt over ‘jezelf blijven’, dit is een gevaarlijke uitspraak wanneer het niet wil vlotten op liefdesvlak.

   In de 1ste les van mijn E-cursus pak ik daarom de uitspraak ‘wees jezelf dan gaat alles vanzelf’ aan…

   http://www.VrouwVeroveren.com/

   Verder ben ik het eens met het belang van balans en een goede gezondheid.

   1. Idd Victor, helemaal mee eens, als je het niet lukt op liefdesvlak en dan te stellen jezelf te blijven is funest. Goede tips tezamen met een objectieve loep, persoonlijke ontwikkeling kunnen heel wat bieden dan.

    Daarom wil ik juist meegeven, je moet eerst goed in je vel zitten om een perceptie te kunnen krijgen hoe je deze allemaal op jezelf kan toepassen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *