Ben je nog maagd? Heb je het nog nooit gedaan en wil je daar zo snel mogelijk verandering in brengen?

Zie eerst deze teaser van het door Ewout Genemans geproduceerde RTL 5-programma ‘Ik heb het nog nooit gedaan’:

Dit moet eerst gezegd worden: zeg niet dat je maagd bent en dat je je date wel geschikt vindt voor de ontmaagding. Uiteraard gooi je daar je eigen glazen mee in!

In het RTL5-programma ‘Ik heb het nog nooit gedaan’, momenteel weer elke zondag, worden een aantal maagden gevolgd. Zij willen hun Pandapunten zo snel mogelijk kwijtraken. Een van de maagden kiest bewust voor maagdelijkheid; geen seks voor het huwelijk.

De andere kandidaten zijn onvrijwillig maagd. Het tv-programma toont de zoektocht naar een gewillig sekspartner.

Een paar deelnemers van het eerste seizoen waren:

 • De 24-jarige Michael die eerst zijn dates éérst wil voorstellen aan zijn moeder voordat er ook maar iets mag gebeuren. Hij is van mening dat vrouwen te veel eisen stellen en maar moeilijk doen.
 • De 20-jarige Avithal, zeker niet onaantrekkelijk, die beweert dat ze geen leuke en geschikte man kan vinden. Ze blijkt onzeker over haar uiterlijk. En ze vermoed dat ze misschien wel een nymfomane wordt na de ontmaagding.
 • Het stel Boy (24 jaar) en Madeline (19 jaar) die ervoor kiezen om pas te vrijen na het huwelijk. Je ziet het huwelijksaanzoek, de trouwerij en hun reacties na de eerste keer seks.
 • De 48-jarige Marc, die met een datingsite en een relatiebemiddelingsbureau een match probeert te vinden. Tijdens de eerste date komt zijn egoïsme pijnlijk op de voorgrond wanneer de vrouw van het paard valt.
 • De 30-jarige Marcel, een zogenaamde nerd, die zich voornamelijk bezighoudt met gamen.

In het tweede seizoen die vorig jaar (maart 2014) van start ging en momenteel opnieuw wordt uitgezonden, komen een paar van deze deelnemers terug. Bijvoorbeeld Marc, hij gaat zijn heil zoeken in België in de hoop daar een vrouw te vinden die hem wil ontmaagden.

In het tweede seizoen worden ook een aantal nieuwe deelnemers geïntroduceerd:

 • Guynio van 19 jaar. Hij is een ‘Brony’, wat staat voor fan van de nieuwe generatie My Little Pony. Hij hoeft niet per se een vrouw die ook een Brony is, maar ze moet wel zijn hobby accepteren.
 • Rob van 31 jaar. Hij leeft bij zijn moeder en gaat in het TV-programma proberen om een vrouw te vinden zonder de hulp van zijn mamma.
 • Melissa van 21 jaar. Ze valt op vrouwen maar heeft in haar omgeving nog geen dame kunnen vinden. Ze zet haar zoektocht voort in Amsterdam.
 • Nog meer deelnemers…

‘Ik heb het nog nooit gedaan’ toont de worsteling van sommige maagden

Het is een feit dat sommige mensen maagd zijn en het daar moeilijk mee hebben. De schaamte en bijkomende verlegenheid maakt dat deze mensen moeilijk uit hun moeras van verlegenheid kunnen ontsnappen.

Maar weinig mensen durven het onderwerp maagdelijkheid serieus te bespreken. Op Twitter zie ik voornamelijk tweets vol onbegrip en snerende opmerkingen over de maagdelijke kandidaten. Waarom?

En geregeld vragen kijkers op Twitter zich af of de deelnemers en dates wel echt zijn. Zijn het geen acteurs? Is het programma doorgestoken kaart?

Maagdelijkheid een taboe-onderwerp?

Ondanks dat het tv-programma redelijk goed scoort wat betreft de kijkcijfers, zie ik dus weinig inhoudelijke reacties over het maagd zijn.

Het lijkt erop dat maagdelijkheid een taboe-onderwerp is (en waarom een documentaire als Sletvrees wellicht een belangrijke functie vervult). Jammer, vooral omdat er genoeg mensen zijn die nog nooit seks hebben gehad en het daar erg moeilijk mee hebben.

Ik breng daar graag verandering in. Dus mocht ik veel reacties en vragen ontvangen over het maagd zijn, dan breng ik een artikel uit speciaal voor de mensen die ‘het’ nog nooit hebben gedaan. Ik heb tips speciaal voor maagden, voor jong èn oud…

Wat vind jij van het programma ‘Ik heb het nog nooit gedaan’? Ben jij nog maagd of allang niet meer? Plaats hieronder anoniem je reactie!

Gerelateerd:

 • Nog maagd? Waarom nog steeds geen vriendin? (deel 4) (58)
  Ben je jong en nog maagd? Vraag je je af waarom je nog steeds geen vriendin hebt? Dan is dit artikel een must voor jou! Tot nu toe zijn er drie artikelen verschenen over waarom je nog steeds geen liefdespartner hebt gevonden. […]
 • Pandapunten – Lees dit over Pandapunten (2)
  Pandapunten, ben je bekend met deze term? De meeste studenten weten waar deze punten voor staan: de tijdsduur dat je droog staat. En natuurlijk wordt deze term nu nieuw leven ingeblazen dankzij de twee reuzenpanda's Xing Ya […]
 • Seksverslaafd (TV-programma van Nicolette Kluijver) (3)
  Sinds donderdag 23 april is het RTL5-programma Seksverslaafd. Heb je het seksprogramma gezien? Je was niet de enige: Aflevering 1: 380.000 kijkers. Aflevering 2: 232.000 kijkers. Aflevering 3: Afgelast. Nicolette […]
 • Vrouwen verlangen naar seks. Waarom? (#1) (25)
  Dit is het eerste artikel in de reeks artikelen over seks. Ik begin met: vrouwen verlangen naar seks... Zoals ik al eerder aangaf: ik spreek duidelijke taal; expliciet, ongecensureerd en zonder gevoel van schaamte. Dus […]
Ik heb het nog nooit gedaan (TV-programma op RTL 5)
Trefwoorden:

15 reacties op “Ik heb het nog nooit gedaan (TV-programma op RTL 5)

 • Goed artikel Victor!

  Ben zelf 21 en ook nog maagd. Ik ben met alles in het leven vrij laat begonnen, behalve leren lopen, haha.

  Het is zoals de meid in het filmpje beschrijft: Als je ernaar op zoek gaat dan zul je het nooit vinden.
  Ik heb zelf een tijdje onnodige druk op mezelf gelegd in de trant van: Het moet nu gebeuren, maar zo’n gedachte werkt vaak alleen maar averechts.

  Ik ben benieuwd naar de andere tips..

  1. @ Rik,

   Bedankt voor het compliment! 😀

   Precies, druk op jezelf leggen werkt niet goed.

   Het verschil tussen maagd zijn of niet, is veel kleiner dan het grote verschil tussen schaarste en overvloed mentaliteit…

   Artikel met tips komt. Op het moment ben ik bezig met iets nieuws voor Aantrekkingskracht.com dat waarschijnlijk binnenkort uitkomt. Ik ben benieuwd wat je ervan vindt!

 • Mijn menig is dat zulke programma’s entertainment voer is voor het groot publiek. Ze willen het positief aan de man brengen maar boren zodanig de mensen zelf de grond in, door er zelf entertainment van te maken.

  Ik ben geen maagd. De druk die op je eigen legt, dat is enorm groot. De druk die blijft maar stijgen dan uiteindelijk krijg je dan de kans, je grijpt ze of niet. Trouwens, je moet er niet zoveel van voorstellen van de eerste keer. Dat is allemaal zo overroepen.

  1. @ Andy,

   Je hebt helemaal gelijk, dit soort programma’s zijn voornamelijk bedoeld als entertainment voor groot publiek. De kijkcijfers liegen er niet om.

   Het is maar de vraag of de programma’s zelf de kandidaten de grond in boren. Volgens mij is dat niet de bedoeling van de programmamakers.

   Wat betreft de ervaring van de eerste keer, dat verschilt van mens tot mens…

 • Ik vind het erg storend dat een zoektocht naar een gelukkig liefdesleven onmiddellijk vertaald wordt naar een zoektocht naar seks.
  Uiteraard is seks een belangrijk onderdeel van een gezonde relatie, veel seks (uiteraard gewild door beide partijen) is een teken dat het goed gaat in een relatie. En wie nu eenmaal niet in het traditionele scenario past, kan bij een prostituee terecht.

  Of het nu een traditionele relatie is of prostitutie, het is een persoonlijke keuze waarbij ik niet echt de link zie met het televisiescherm.
  En toch moet die link er blijkbaar zijn, zelfs niet alleen met het televisiescherm, nee ook met de radio, literaire media,..enz…
  Het is ondertussen een hele tijd geleden, maar een Belgische radiozender heeft ooit eens een soort “sekslijst” gemaakt, enkel nummers over seks, zo expliciet mogelijk. Dat was best wel confronterend. Kan je echt zo een lange uitzending (een volledige dag) vullen met nummers die over seks gaan ? Jawel hoor ! En na de stunt heeft de zender het nooit meer opnieuw gedaan (of toch niet dat ik weet). 😉

  Seks met die blonde, Sexbomb, Voulez vous coucher avec moi, Sex on the beach, I Just had sex, Sex, Get on up, Sexy bitch, Hotel room, …een zeer lange lijst, goed voor vele uren “gekreun” op de radio. 😀

  Soms is het gewoon seks, seks, seks en nog eens seks. Wie geen seks heeft gehad voor een bepaalde leeftijd is zielig en heeft hulp nodig en nog meer van dat soort onzin.

  Het is natuurlijk zo dat seks verkoopt, en dat daar gewoon op ingespeeld wordt, ok, maar dan nog…Echt gezond kan dit toch niet zijn ?

  1. @ Ruben,

   Ja, ik stoor me daar ook aan. De seksuele onervarenheid wordt voortdurend op de voorgrond gezet, terwijl het niet zo belangrijk hoeft te zijn tijdens het contact maken en de Verovering.

   De seksuele drang speelt op zich al een rol. Waarom zou je het ook nog moeten verbaliseren? Zeker gezien het feit dat het de Verovering vaak gruwelijk kan verstoren…

   Wie geen seks heeft gehad voor een bepaalde leeftijd is zielig en heeft hulp nodig en nog meer van dat soort onzin.

   Ja, dat het zielig zou zijn is onzin. Helaas voelen de mensen die nog maagd zijn zich al onzeker. Met een paar televisie- en radioprogramma’s , en (misschien goed bedoelde) opmerkingen van leeftijdsgenoten… het doet de verdere ontwikkeling van hun liefdesleven geen goed.

 • Ik heb toch wel vragen bij dit programma. Het lijkt me allemaal teveel “geregiseerd”. Iemand gaat bij z’n tweede date al meteen zijn gourmet stel meenemen????? Iemand anders gaat koken voor een heleboel vrouwen??? En dan nog die blonde avithal die beweert dat ze zich te dik voelt terwijl ze altijd spannende kledij aandoet. Ze weet verdomd goed dat ze een mooi figuur heeft. Ze doet gewoon mee om mee om de picture te staan. De kandidaten zijn bewust geselecteerd en de regisseurs hebben een draaiboek. Wat de maagdelijkheid betreft: er is teveel druk om die te verliezen, en als je het op late leeftijd niet kwijt ben gespeeld wordt je bestempeld als een weirdo. Ik ken ook iemand die op late leeftijd maagd is. En nog meer, als je persoon ziet zou je het hem niet geven. Ziet er goed uit, is heel succesvol zowel prive als prof. Als ik hem vraag hoe het komt dat die maagd is zegt ie” het moment is er gewoon om 1 of andere reden niet gekomen”. Niets om voor te schamen dus.

 • @ Peter1,

  Je hebt gelijk, ‘Ik heb het nog nooit gedaan’ is stevig geregisseerd. Vermoedelijk gebeurt er anders te weinig de camera waardoor het zijn amusementswaarde verliest. Noodzakelijk voor de kijkcijfers. Volgens mij willen ze zelfs nog een tweede seizoen aan vastplakken.

  Marc die tijdens de tweede date een gourmetstel meenam… Maar hij begaat zoveel blunders, onbeschrijfelijk. Vermoedelijk zou hij ook zonder regisseren er een potje van maken.

  En wat betreft Avithal. Al kleedt ze zich spannend, ik denk dat ze wel degelijk onzeker is over haar lichaam. Daar hebben veel vrouwen last van. Voor de meeste mannen is dat moeilijk te begrijpen, omdat ze op een andere manier naar een vrouw kijken. (Misschien daar een video blog over uitbrengen…?)

  Goed dat je een voorbeeld aandraagt van een goed uitziende, succesvolle maagd. Weg met schaamte en de clichés!

 • Ik herinner me nog dat ik ontmaagd was. Mijn eerste gedacht was: “Is dit het nu?”. “Is dit waar de mensen zo moord en brand over schreeuwen?”. Ok sex wordt beter naarmate je oefent en het is leuk, maar soms denk ik dat sex “overrated” is terwijl er nog andere dingen zijn die man-vrouw relatie boeiend maken. Er wordt in onze maatschappij zo’n nadruk gelegd op sex. In reclame, op internet enz. Daarom vind ik maagd zijn niets om over te schamen. Het is vooral de sociale druk die maagden doet twijfelen en hen onzeker doet voelen. En voor mannelijke maagden zou ik toch de raad willen geven om niet teveel te focussen op het hebben van sex. Vrouwen genieten ook van andere zaken, en dat is ook belangrijk om weten. Hoe zeggen ze dat ook alweer? Bij een vrouw zit sex tussen de oren, bij de man tussen de benen.

  1. @ Danny

   Bedankt voor je reactie!

   Herkenbaar, zoals je je eerste gedachten na de ontmaagding omschrijft. Waar maakt ‘iedereen’ zich zo druk om!

   Het is vooral de sociale druk die maagden doet twijfelen en hen onzeker doet voelen

   Heel juist.

   Bij een vrouw zit sex tussen de oren, bij de man tussen de benen.

   In het begin, juist. En door seksuele ontwikkeling kan dat omdraaien…

   Zie mijn sekstips en -cursus: http://www.SuperMinnaar.com 😀

 • Dit was het programma waar Marcel ook in mee deed. Het was inderdaad zwaar geregisseerd, waardoor de “kandidaten” er nog slechter voor de dag komen dan in werkelijkheid het geval zou zijn. Dus ik betwijfel of dit programma hen geholpen heeft.

  Marc herinner ik me ook nog. Elke keer een bos bloemen meenemen en gelijk op de eerste of tweede date een duur etentje doen. Het werkt averechts en kost bovendien handen voor met geld. Het is ook heel jammer voor hem dat hij dat niet inziet en zo alleen blijft.

 • Beste Victor,

  Is het artikel met tips over maagden, jong en oud, nog uit gekomen? Ik kan het niet heel goed vinden.
  Ik ben er erg benieuwd naar!

  Ik merk inderdaad ook dat er een behoorlijk taboe op zit om na, laten we zeggen, je twintigste nog heel onervaren te zijn. Zelf ben ik 24 en heb ik het er ook wel eens moeilijk mee. Het is natuurlijk wel vrij normaal om in je puberteit en begin adolecentie wat ervaring op te doen, maar als je dat in zijn geheel overslaat…
  TV programma’s als spuitenenslikken laten vaak niet goed zien wat nou echt oorzaken kunnen zijn en waarom heb op volwassen leeftijd nog niet gelukt is.
  Dat er nooit een vrouw interesse in mij heeft getoond, kan best vervelend zijn.
  Zelf weet ik wel waar het grotendeels aan ligt en dat is gewoon verlegen en onzekerheid. Desondanks ben ik zelf van erg ver gekomen. Vroeger had ik geen vrienden en deed ik weinig sociale dingen en had ik ondergewicht. Alleen nu loop ik toch weer tegen een muur op. Daarom ben ik nu naar een psycholoog gestapt om naar concrete oplossingen te kijken. De laatste tijd blijft het gewoon elke dag aan me knagen dat het sociale contact met vrouwen niet bevredigend is. Vrienden lijken dit niet echt te begrijpen dat je daar wel degelijk mee kan zitten, maar ik wil niet bij de pakken neer gaan zitten!

  Verder vind ik dit een hele nuttige site waar ik wat aan kan hebben, bedankt daarvoor.

 • Ik ben het alleen niet helemaal mee eens dat het voor oudere maagden niet zo veel uitmaakt als je nog geen seksuele ervaring hebt.
  Ik snap dat u altijd mensen een hart onder de riem wil steken en je moet inderdaad ook niet bij de pakken neer gaan zitten.
  Maar als je bijvoorbeeld op je 25e nog maagd bent dan is iets toch nog niet gelukt, terwijl je het zelf waarschijnlijk al jaren wilt. Dit geeft toch een terkortkoming aan. Dit kan wel knagen aan je eigenwaarde. Er gaat dan vaak toch iets fout. Seks en genegenheid is namelijk een oerdrift en als dat dan niet lukt… Daarom hebben heel veel mensen voor het eerst seks als ze 16-17-18-19 zijn, omdat ze er dan aan toe zijn.
  Mannen bijvoorbeeld waar ik heb vermoeden van heb nog maagd te zijn op die leeftijd zijn bijvoorbeeld vaak erg verlegen, sociaal onhandig, stappen weinig op vrouwen af of het zijn mannen die er hele apart hobbies op na houden of geen enkele seksuele behoefte hebben ( aseskueel) of zich niet verzorgen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *