Man met knuppen en rozen, een van de eerste date dont'sEerste date? Natuurlijk wil je handige tips voor het eerste afspraakje. Maar het is óók belangrijk om te weten wat je vooral niet moet doen tijdens het daten. Toch?

Mooi, want te vaak ontvang ik nog e-mail van mannen die al tijdens de eerste date de plank volledig misslaan… Dus vandaag krijg je 10 dont’s van de eerste date; zeg niet dat ik je niet heb gewaarschuwd 😉

Een tijd geleden, op een zondag, zat ik met een goede vriendin in een knus cafeetje. Het is een van mijn favoriete locaties om ‘dates’ mee naartoe te nemen. Er zijn daar zachte banken, er is mooie belichting, luxe uitstraling, vriendelijk personeel, leuk publiek en de koffie verkeerd is alles behalve slecht.

Toevallig gingen er twee dertigers pal voor ons zitten; ik moest zelfs moeite doen om ze niet te verstaan. Het was overduidelijk een ‘eerste date’, geregeld via een of andere datingsite. Helaas verliep de date niet van een leien dakje; de man was vreselijk aan het stuntelen, hij kon zeker een paar eerste date tips gebruiken. En de vrouw voelde zich zichtbaar ongemakkelijk en gespannen.

Aan de hand van subtiel maar goed observeren heb ik deze eerste date dont’s opgesteld. In willekeurige volgorde…

10 Gevaarlijke dont’s voor de eerste date

#1. Haar vragen of je naast haar mag zitten, met het slappe excuus dat je rugpijn hebt; stel geen òf-vragen…

#2. Aan een onzekere vrouw vragen of ze verlegen is en haar vervolgens geen zelfvertrouwen-boost geven; haar onzekerheid kan een rem zijn tijdens het vrouwen versieren!

#3. Star in dezelfde lichaamshouding blijven zitten; je bent gespannen, je komt gespannen over.

#4. Haar de vraag stellen of ze morgen moet werken; geeft waarschijnlijk geen positieve associaties.

#5. Naar haar toe leunen, ook al heeft ze gesloten en terughoudend lichaamstaal; je komt irritant opdringerig over!

#6. Geregeld vragen naar haar gevoelens; het doet haar zich juist niet beter voelen, noch ontstaat het gevoel van onweerstaanbare aantrekkingskracht…

#7. Elke keer “hè hè” zeggen, zodra het gesprek dreigt stil te vallen; het benadrukt gevoelens van ongemak.

#8. Het afspraakje meerdere keren abrupt onderbreken, omdat je als enige wanhopig naar een sigaret snakt; maak als roker alleen afspraakjes met rokers of zorg dat je minder naar een peuk snakt.

#9. Vanaf het begin proberen uit te zoeken waar ze exact woont; hoezo opdringerig?

#10. Niet mijn programma Eerste Date downloaden; dat had deze man duidelijk niet gedaan!

Stop met date-blunderen

Maak niet dezelfde fouten en voorkom andere, meer verborgen blunders. Want soms zijn het de blunders die een prille romance verpesten. Geregeld zijn het de kleine dingen die de date de das om doen. Als je niet weet wat deze zijn, dan hangt succes af van toevalligheden. En vaak zijn het juist subtiliteiten die het afspraakje tot een groot succes maken. Vrouwen hebben oog voor detail.

Wil je ‘eerste-date-ondersteuning’ zodat je afspraakjes goed verlopen? Heb je last van onzekerheid of aarzelingen en zijn tips zeer welkom? Download dan vandaag mijn nieuwste programma: Eerste Date Geheimen.

Veel succes en plezier met je volgende afspraakjes…

Gerelateerd:

 • Eerste Afspraakje – Tips voor de Eerste Date (223)
  Binnenkort het eerste afspraakje? Vandaag krijg je 3 belangrijke 1ste date tips voor meer plezier en succes. Dit komt aan bod op deze pagina: Eerst haak ik in op een vraag van een cursist over dating. Vervolgens kaart […]
 • Als Eerste Date naar de Bioscoop? (9)
  Als eerste date naar de bioscoop? Altijd handig op een paar praktische dating tips te ontvangen zodat de date beter verloopt. De meeste vrijgezelle mannen en vrouwen hebben het liefst een bioscoopdate als eerste afspraakje. […]
 • Hoe de friendzone vermijden? (15)
  Een tijd geleden heb ik een video uitgebracht over de friendzone en hoe je daaruit kunt ontsnappen. Ontsnappen is mooi, maar volledig de friendzone vermijden is natuurlijk beter! Afgelopen week heeft bloglezer Ed een reactie […]
 • Dating tips voor mannen (gratis) (10)
  Dating tips voor mannen... Wil jij deze ook ontvangen, gratis? Dat komt dan erg goed uit, want vandaan lanceer ik met trots: Do's en don'ts van het daten Hier kun je je meteen inschrijven voor de vele […]
10 Gevaarlijke dont’s voor de eerste date
Trefwoorden:

6 reacties op “10 Gevaarlijke dont’s voor de eerste date

 • Pingback: Eerste Afspraakje
 • wat mij opvalt is dat ik me juist minder bezig ben gaan houden wat zij nu denkt. Daardoor heb ik zelf meer de ruimte om me te concentreren op leuke ontspannen dingen. Volgende keer beter opletten of ze een zelfvertrouwenboost nodig heeft?

  Deze dingen gelden niet alleen voor het eerste afspraakje trouwens. In een ander artikel hadden we een gesprek over het aanspreken van vrouwen in de trein. Dat is bij mij nu gegroeid. Ik spreek gemiddeld zo een 3/4 vrouwen per week aan. Niet dat ik er direct op af stap maar ik zorg ervoor dat ik in de buurt komt te staan. Daarna verzin ik al snel een rede om een praatje te maken.
  wat er gebeurt is dat ik hele leuke gesprekken heb. echt over de waanzinnigste dingen maar er is nog geen enkel nummer uit voortgekomen. Simpelweg omdat ik me er niet mee bezig hou.

  Daar geld dus ook, ontspannen, niet strak in zelfde houding blijven, niet naar rook stinken 😛 vragen stellen over haar werk. enz

  Zorg ervoor dat je dit onder controle hebt maar ga niet naar goedkeuring op zoek, dat was bij mij eerst echt killing.

 • Aan punt 2, 6 en punt 9 kan ik nog het één en ander verbeteren.

  Punt 2 en 6:
  ik vraag een vrouw naar haar verlegenheid zodat ik er een beetje over praat en het uit de weg heb opgeruimd; we hebben het dan als het ware besproken en opgelost. Ik heb namelijk het gevoel dat ik niet verder kan met haar verlegenheid op de achtergrond; ik wil een mooi begin maken.

  Punt 9:
  meestal stel ik deze vraag in het begin van de ontmoeting omdat ik er echt nieuwsgierig naar ben, maar ook omdat ik af en toe niet meer weet wat ik moet zeggen.
  Ik zit nu ook een beetje in een ongebalanseerde situatie, heb veel zorgen aan mijn hoofd en probeer al mijn zaakjes weer op een rijtje te krijgen.

  Alles wat we doen heeft met veroveren te maken!

 • vorige week maandag afspraakje gehad. We gingen beetje rondlopen in de stad en daarna nog thee drinken in een theehuis. We hadden hele goeie gesprekken en we zijn nog even op een steiger gaan zitten. Niet gezoend, maar het was wel nice. Volgende week maandag afspraakje 2. dit maal andere stad. En het toffe was aan het eerste afspraakje, dat ik eigenlijk helemaal niet nadacht over wat ik nu moest doen, maar het gewoon deed. Ik stond daar gewoon. Wel paar verbeterpuntjes misschien. Maargoed, ik vond het wel tof.

 • Bij mij zijn er eigenlijk 2 kritieke punten waar het mis kan gaan:

  – Het eerste contact: ik twijfel en doe het soms niet, gelukkig gaat het niet altijd zo.
  – De tijd na een 1ste date: ik worstel met de vraag hoe ik het verder moet aanpakken wat het verdere succes geen goed doet.

  Als een vrouw het afspraakje leuk vond kan ze jou wel contacteren om bij te praten enz…. maar andermaal zal het initiatief voor een 2de afspraakje meestal niet van haar komen, exact hetzelfde geldt voor de eerste kus…en zo gaat het wel nog eens de mist in bij mij.

  Voor de rest lukt het me wel.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *