Online dating keyboard-toets (Online dating tips van een vrouw)Er is al een tijd geen artikel verschenen met online dating tips. Daar komt vandaag verandering in!

Sommige mannen denken ten onrechte dat vrouwen graag moeilijk doen en het liefdes- en seksleven van single mannen zuur willen maken.

Op enkele uitzonderingen na, blijkt in de praktijk juist het tegendeel. Vrouwen zijn wel degelijk welwillend wat betreft daten en internetdaten!

Sterker nog, kortgeleden heeft een vrouw (genaamd Heleen) bij een van mijn artikelen een reactie achtergelaten met online dating tips speciaal voor mannen. Is dat niet bijzonder?

Aangezien ze goede tips geeft wat betreft online flirten en versieren, zet ik haar reactie volledig in de schijnwerpers op deze pagina.

===

Online dating tips van Heleen

Interessante reacties van mannen en vrouwen hier op dit blog! Leuk om te lezen. Bij deze ook mijn ervaringen en/of tips als vrouw met het online daten.

Belangrijkste online dating tip: lees haar profiel goed

Wat mij opvalt is dat mannen de profielen vaak slecht lezen. Staat er bijvoorbeeld duidelijk dat ze een man zoeken van een bepaalde leeftijd (25-35 bv, ik noem maar wat), blijven er toch reacties komen van mannen die 15 jaar ouder, of veel jonger zijn of op een andere manier totaal niet voldoen aan wat de vrouw in kwestie zoekt.

Bijvoorbeeld: kettingroker terwijl vrouw in kwestie aangeeft geen roker te willen -bijvoorbeeld vanwege astma.

Een afwijzing is snel gestuurd natuurlijk, maar het wekt wel irritatie en daardoor kan het gebeuren dat je op een gegeven moment niet eens meer een bericht met afwijzing krijgt.

Mannen die na meerdere afwijzingen berichtjes blijven sturen. Blokkeren is dan de oplossing, maar eigenlijk een uiterste middel waar ik liever geen gebruik van maak.

6 Extra online dating tips voor mannen van een vrouw

Ik had er hier al enkele gelezen :D, misschien val ik in herhaling haha.

Internetdaten tip #1. Laat je gezicht en ogen zien

1 foto met zonnebril oke, maar zorg voor tenminste 2 andere foto’s van jezelf zonder zonnebril, in verschillende situaties. Het is belangrijk om de ogen te kunnen zien.

Internetdaten tip #2. Je profieltekst verdient aandacht

Besteed aandacht aan je profieltekst, een paar regels met alleen ‘als je wat wil weten vraag je het maar’ komt onverschillig over. Je zit niet voor niks op een datingsite en het is de eerste indruk die een vrouw van je krijgt. Goede eerste indruk is belangrijk dus een zo eerlijk/oprecht mogelijke tekst over jezelf.

Internetdaten tip #3. Pas op met seksueel getinte teksten

Inderdaad, geen seksueel getinte opmerkingen of dingen die dubbelzinnig opgevat kunnen worden.

Internetdaten tip #4. Spreek haar aan zoals op straat

Het eerste berichtje mag kort zijn, gewoon een casual aanspreken zoals je op straat zou doen. Meteen een lap tekst werkt niet. Ik probeer een gesprek via de chat te voeren zoals ik het in real life zou doen. Daar ga ik ook niet meteen alles over mezelf van geboorte tot nu vertellen als ik iemand voor de eerste keer ontmoet :).

Internetdaten tip #5. Ken jezelf goed

Weet goed wat je zoekt/bij je past en kijk of een potentiële partner daar een beetje op aansluit (niet te veel natuurlijk, anders wordt het saai 🙂 ).

Natuurlijk trekken uitersten elkaar aan, maar om maar even een extreem voorbeeld te noemen en alle vooroordelen erin te gooien: een hockeymeisje zoekt waarschijnlijk eerder een hockeyjongen dan een bouwvakker.

Internetdaten tip #6. Er is een leven buiten een datingsite

Als het een paar dagen duurt voor een vrouw reageert wil dat niet altijd wat zeggen, hooguit dat ze niet hele avonden achter een computer doorbrengt en/of continue op haar telefoon kijkt. Het maakt contact soms juist leuker, want daardoor kan je via de chat vragen stellen en praten over wat je de afgelopen dagen hebt gedaan.

Internetdaten bevalt me verder op zich wel goed, je ontmoet op zo’n manier mensen die je anders niet zou ontmoeten en dat is altijd leuk.

===

Bedankt Heleen voor de online dating tips. Ik juich behulpzame reacties van vrouwen zoals die van jou zeker toe!

Online daten mooi als aanvulling

Verder wil ik duidelijk maken: online daten is een prachtige aanvulling op de ontmoetingen in het dagelijkse leven, liever niet meer dan dat.

Sommige mannen proberen internetdaten als laatste redmiddel te gebruiken, omdat het ze niet lukt om vrouwen offline te ontmoeten. Maar dat gaat niet werken. Je tekortkomingen komen altijd tot uiting, ook online!

Heleen maakt de vergelijking met hoe je een vrouw zou aanspreken op straat… Spreek je nooit een onbekende op straat, in de bus of trein, tijdens het uitgaan? Breng daar verander in door jezelf te verbeteren. Dit maakt dat je indirect ook een andere, betere indruk maakt online. Je leeft meer in overvloed!

Ben jij actief met internetdaten? Wat zijn jouw ervaringen? Wat werkt wel en niet voor jou? Plaats nu je reactie hieronder!

Gerelateerd:

 • 2 vervelende nadelen van online dating (94)
  Na de vele artikelen en video's over flirten, relaties, Veroveren, mogen er ook meer tips verschijnen over online dating. Ik ontvang daar namelijk geregeld vragen over. Online daten heeft aantrekkelijke voordelen, een […]
 • Binnenkort Facebook dating! (Dit moet je weten…) (0)
  Nieuws! Niet zozeer over mij of deze aantrekkingskracht-site, al zijn er veranderingen gaande (het is je vast al opgevallen). Nee, over Facebook. Nou en? ... Laten we wel wezen. Het sociale netwerk is gigantisch populair. […]
 • Facebook status geeft aan: ‘Heeft een relatie’ (11)
  Herken je deze Facebook status? 'Heeft een relatie'... Blijf lezen! Zoals je weet, ik waardeer het altijd wanneer er reacties bij mijn artikelen geplaatst worden. Bijvoorbeeld. Bij het artikel ‘Ben je single?’ heeft Synkie25 […]
 • Tinder alleen voor de seks? (17)
  Laatst gaf Diane een reactie bij het artikel over singles ontmoeten. Ze date onder andere via de datingapp Tinder maar tot nu toe bevalt het haar niet. Ze zoekt namelijk niet alleen maar seks… Dag Victor, Ik heb zelf zeer […]
Online dating tips van een vrouw

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *