Herken je deze Facebook status? ‘Heeft een relatie’… Blijf lezen!

Zoals je weet, ik waardeer het altijd wanneer er reacties bij mijn artikelen geplaatst worden. Bijvoorbeeld. Bij het artikel ‘Ben je single?’ heeft Synkie25 deze reactie geplaatst:

Ben blij dat er een topic voor dit probleem is. Ik heb wat van je tips opgevolgd en deze werken prima! Ik heb namelijk een paar keer met een caissière van de Albert Heijn geflirt. Het ging heel goed naar mijn zeggen. Ze heeft me zelfs hard aan mijn arm getrokken, toen ik haar per ongeluk op straat voorbij liep.

Nu heb ik haar Facebook gekregen (was te schijterig om meteen een telefoonnummer te vragen). Toen ik haar toegevoegd had, zag ik wat mild-pikante foto’s van haar en haar…………. vriend.

Ik heb nog zo’n verhaal: een meid in m’n klas toont overduidelijk interesse in mij, dus flirt ik terug. Nu kijk ik weer op Facebook, en, wat denk je? Bezet! Ik was dus weer verrast over de vrouwen die onnodig zwaar flirten terwijl ze een relatie hebben.

Het is dus cruciaal om te vragen of ze al een vriendje heeft, dus volgende keer zeg ik wel iets van: “ooh wat leuk zeg, enne, gaan jij en je vriendje nog wat leuks doen dit weekend?” Dan krijg ik ja of nee of: “ik ben single”.

Het bespaart je veel tijd en VOORAL onnodige frustratie.

Bedankt voor je reactie! Deze geeft me aanleiding om nog een artikel te schrijven over het onderwerp: flirtende vrouwen in een relatie.

Vandaag ga ik in op je Facebook-ervaringen…

Een Facebook-status zegt weinig

Let op, de burgerlijke staat van haar Facebook-account hoeft niet te kloppen. Zelfs al staat er op haar infopagina: ‘Heeft een relatie met Patrick’ en heeft ze een paar pikante foto’s geplaatst.

De afgelopen decennia heb ik ontdekt dat mensen nog wel eens anders zijn, dan zoals ze zich online presenteren. Is het niet jammer dat je door een overhaaste conclusie een leuke, single vrouw aan je voorbij laat gaan?

Een paar mogelijke oorzaken waarom haar status op Facebook niet altijd klopt:

 • Vrouwen vergeten simpelweg om hun relatiestatus aan te passen. (Facebook status is dus niet up to date.)
 • Ze updaten expres hun status niet na een relatiebreuk, om zo nieuwsgierigheid en reacties uit medelijden te vermijden. “Ahh, wat zielig voor je. Waarom is het uit? Vertel vertel!”
 • Ze gebruiken de relatiestatus om zo vriendschapsverzoeken te voorkomen van opdringerige, onbekende mannen.

Foto’s van haar met een man kunnen ook weinig betekenen. De foto’s zijn misschien oud of in scene gezet. Of ze had een avondje te diep in het glaasje gekeken. Kortom, er is geen touw aan vast te knopen.

Gebruik daarom voor de zekerheid:

De Single Check via Facebook

Mocht het je om een of andere reden niet lukken om tijdens de eerste ontmoeting de ben-je-single-vraag te stellen, en zijn jullie Facebook-vrienden geworden? Mits er op Facebook staat aangegeven dat ze een relatie heeft, is het handig om deze status alsnog te checken. Deze check kost je slechts een minuut, en wie weet!

De Single-check via Facebook: haar speels plagen over haar relatiestatus.

Een willekeurig voorbeeld van hoe je haar speels kunt plagen. Suur haar een persoonlijk bericht met: “Jij bent een mooie. Eerst stout met mij flirten en ondertussen lekker van je relatie genieten. Foei ;-)” (Laat het bericht uit meer bestaan dan alleen deze speelse plaag. En kopieer en plak NIET mijn voorbeeld.)

Met deze check weet je gauw genoeg of ze werkelijk een vriend heeft, of dat de relatiestatus niet klopt en dat de foto’s van weinig betekenis zijn.

Stel geen serieuze vraag over haar Facebook status / burgerlijke staat. Het kan zomaar lijken alsof je indirect een liefdesverklaring aflegt. Dat is uiteraard niet de bedoeling, zeker als ze toch vrijgezel blijkt te zijn! Wees speels en onbezorgd, zorg dat het gevoel van en plezier verloren gaat.

En misschien nog wel belangrijker: door je relaxte houding stel je haar gerust. Blijkbaar doe je niet moeilijk over het feit dat ze (misschien) een relatie heeft. Zo voorkom je vaak dat ze eventueel gaat liegen over haar status.

Heeft ze een relatie? Wees niet verontwaardigd

Neem het haar vooral niet kwalijk als ze inderdaad een vriend blijkt te hebben. Vrouwen houden van flirten, deze behoefte verdwijnt niet zomaar in een relatie. Haar geflirt noch haar acceptatie van je vriendschapsverzoek hoeft weinig voor te stellen. Stel je dus vooral relaxt op, dat voorkomt ook frustratie.

Waarschijnlijk schrijf ik ooit nog een extra artikel voor mannen die moeite hebben om bezette vrouwen weg te Filteren…

Plaats je reactie hieronder en laat me weten wat je ervaringen zijn met de Facebook-relatiestatus van vrouwen. Of heb je vragen? Plaats nu je reactie hieronder.

Gerelateerd:

 • Binnenkort Facebook dating! (Dit moet je weten…) (0)
  Nieuws! Niet zozeer over mij of deze aantrekkingskracht-site, al zijn er veranderingen gaande (het is je vast al opgevallen). Nee, over Facebook. Nou en? ... Laten we wel wezen. Het sociale netwerk is gigantisch populair. […]
 • Ze geeft haar telefoonnummer niet? (vervolg) (33)
  Dit is het vervolg op het eerste deel; ze geeft haar telefoonnummer niet, oorzaak?, waarbij ik een vraag beantwoord van Adrian. Voor de duidelijkheid de belangrijkste feiten op een rij: Ze stond open voor je […]
 • Haar telefoonnummer scoren lukt niet… oorzaak? (10)
  Je probeert haar telefoonnumme te scoren, maar wat als een vrouw haar nummer niet wil geven, ook al leek ze wel geïnteresseerd? Een sportieve cursist die aan fitness doet, stelde deze vraag bij het artikel: zonder oogcontact […]
 • Ruzie – Succes met Vrouwen door Ruzie? (19)
  Het laatste waar mannen aan denken is ruziën met de vrouw waarvan ze het hart willen Veroveren. Een vervelend conflict brengt de Verovering immers in gevaar... Toch kan een beetje ruzie geen kwaad, zo heeft een cursist […]
Facebook status geeft aan: ‘Heeft een relatie’
Trefwoorden:     

11 reacties op “Facebook status geeft aan: ‘Heeft een relatie’

 • Soms heb ik een beetje het idee dat sommige vrouwen dat gewoon op hun facebook invullen, omdat ze graag juist aandacht willen hebben. Terwijl die vrouwen gewoon single zijn.

 • Ik hou me er nietmeer bezig, Als ik toch ene in het oog hou dan ben ik wel nieuwsgierig of ze wel vrijgezel is, dan zie ik of wel single is of niet. Uit mijn eigen ervaring, zelfs als je weet dat ze vrijgezel is, is op deze manier een enorme afrader. Het is slechts een schijn, dan ga je een poging wagen, bleek ze al een vriend te hebben. Facebook ( ook met andere sociale netwerken) is af te raden …

 • @ Mick,

  Dat kan (onder andere!) komen omdat er te weinig geflirt wordt in de relatie. Komt vooral doordat mannen het gevoel hebben dat ‘de buit binnen is’. Ik probeer met mijn gratis sekstips daar iets aan te veranderen.

  Een andere belangrijke oorzaak: flirten is te leuk, prettig en te spannend om te laten. En flirten is zelfs extra lekker wanneer het not done is volgens de man. (Andersom ook, maar daar gaat het nu niet om.)

  Je stelt een hele goede vraag. Deze verdient een meer diepgaand antwoord, maar het wordt al gauw een lang en uitgebreid verhaal. Evolutieleer, ‘sperma oorlogen’ e.d.

 • Hallo,

  Dit is mijn eerste reactie op deze site en ik wil Victor heel erg bedanken voor zijn e-book. Ik heb deze vorig jaar besteld en je wilt niet weten welke “resultaten” ik inmiddels behaald heb 😉
  Grote eye opener ook.

  Ontopic: Grappig. Als ik in contact kom met nieuwe vrouwen (en ze hebben interesse in me) dan denk ik helemaal niet na over het feit of ze een relatie heeft. Dit zie ik ook aan haar lichaamstaal en doen en laten zeg maar… Zie het als een soort vanzelfsprekendheid. En het feit dat ze enthousiast is als ik haar uitnodig voor een afspraakje 😉

  Keep up the good work!

 • @Victor
  Wat bedoel je trouwens met weg filteren? en ik ben gefrustreerd geraakt omdat dit al de 3de keer achterelkaar is.. Ik heb die voorgaande dames niet afgblazen, ik gaf ze gewoon geen aandacht meer..

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *