Aantrekkelijke mond van een vrouw. Toch zoenen uitstellen!Zoenen is en blijft een belangrijk onderwerp wat betreft het Veroveren. Zie daarom ook de andere artikelen over zoenen.

Mijn advies vandaag: zoenen uitstellen! Dit advies had je vast niet verwacht van mij, als flirtcoach, toch? Dit bijzondere advies verdient uitleg, dus ik geef 5 redenen waarom.

Weet dat te vroeg kussen vaak resulteert, maar niet altijd, in geen verdere Verovering. Sommige mannen zal dat verbazen, omdat het lijkt alsof je met de eerste kus een flinke stap verder bent gekomen in het Veroverproces. De praktijk wijst uit: niet dus!

Ik wil je behoeden voor te vroeg zoenen, zodat je uiteindelijk vlotter kunt vrouwen versieren.

Bekijk daarom de video hieronder…

Al is zoenen lekker, stel toch de eerste zoen nog even uit omdat:

(Klik op de play-knop.)

 

Klik op de like-knop of Google+ knop, graag!

De vijf punten nog eens op een rij:

#1. Je voorkomt dat het vrijwillige gevoel verloren gaat tijdens het Veroveren.

#2. Je geeft de eerste zoen meer romantische betekenis.

#3. Je verlaagt zowel het risico op een koortslip als de ziekte van pfeiffer.

#4. Je creëert meer mogelijkheden om positieve spanning op te bouwen.

#5. Je voorkomt dat je teveel wordt beoordeeld op je vaardigheid van zoenen.

Stel de eerste zoen uit, maar…

Blijf niet de eerste (tong)zoen eindeloos uitstellen! Want hoe langer je wacht, hoe groter de kans dat je in de zogenaamde friendzone terecht komt.

Het is dus de kunst om het juiste moment uit te kiezen voor de eerste zoen. Voor veel mannen is timing moeilijk. Niet voor niets bespreek ik het belangrijke onderwerp in mijn E-coachsysteem voor succes met vrouwen en het Eerste Date-programma.

Wat zijn jouw ervaringen met de timing van de eerste zoen? Zoen jij graag zo snel mogelijk?

Of is het dermate spannend dat je het zoenen liever zo lang mogelijk uitstelt?

Plaats je reactie hieronder…

Gerelateerd:

 • Opgeven – Waarom je de liefde mag opgeven (23)
  Wil je het opgeven op liefdesvlak? Dat mag! “Wat zegt Victor Verlon nu? Hij is flirtcoach, dus hij zou mij moeten motiveren om vooral niet op te geven! Toch?” ... Helaas denken sommige mannen dat ik ze als flirtcoach op […]
 • Vrouwenkennis – De angsten van vrouwen (7)
  Heb jij vrouwenkennis? Zo ja, dat is mooi want deze kennis helpt je absoluut aan een beter liefdesleven. Uiteraard is het opdoen van extra inzicht over vrouwen welkom. Daarom heb ik een video gemaakt waarin ik een paar […]
 • Waarom Vrouwen Beter Flirten dan Mannen (5)
  Vrouwen flirten beter dan wij mannen, wist je dat? Het gaat om het gemiddelde, natuurlijk zijn er ook vrouwen die er niets van bakken. Soms huren ze mij daarom als flirtcoach in, in de hoop dat jij ze daarna wel ziet […]
 • Foute mannen en foute vrouwen komen overeen! (4)
  Als flirtcoach zie ik een overeenkomst tussen foute mannen en foute vrouwen. Ze vormen eenzelfde soort valkuil. Want mensen die zich aangetrokken voelen tot de foute man of foute vrouw, maken in essentie dezelfde […]
Waarom zoenen uitstellen? (5 redenen)
Trefwoorden:             

20 reacties op “Waarom zoenen uitstellen? (5 redenen)

 • Je vraagt mij hoe ik om ga met het moment van de eerst zoen?

  Je weet zelf ook dat dat verschilt per vrouw, omstandigheden, humeur etc.
  Maar toch is het inderdaad verstandig om de eerst zoen een beetje uit te stellen zodat er meer spanning ontstaat en de zoen meer betekenis heeft. Het lijkt dan alsof je haar na goed filteren een soort compliment geeft, tenmiste, als je het zo durft te bekijken…

  Toch ben ik meer een fan van een andere manier om de eerste zoen meer betekenis te geven.
  Als ik langer in contact wil blijven met een vrouw, dan zoen ik haar niet op het eerste kennismaking, maar of het eerst volgende afspraakje of het afspraakje daarna. Maar de spanning creeër ik meestal niet door het uitstellen, maar de manier waarop ik zoen…

  Meestal geef ik de vrouw de eerst zoen, maar de echte spanning creeër ik TIJDENS het zoenen. Ik zoen haar een paar keer aandachtig en zachtjes op haar lippen en dan merk ik dat zij heviger wil gaan zoenen. Ik laat haar dan eventje haar gang gaan, maar kort daarna duw ik haar rustig van me af, terwijl ik een glimlach op mijn gezicht voel. Dit is een van mijn manieren op meer betekenis te geven aan mijn zoen.
  Ze ziet dat ik zelfbeheersing heb en dat ik me niet zomaar volledig laat gaan.

  Op deze manier zorg ik er ook voor dat ik haar meer de zoen- en seksjageres maak. Ik hou ervan als juist de vrouw meer initiatief toont om met mij naar bed te willen of mij te zoenen. Het is een soort compliment voor mij, maar ik moest er wel zelf voor zorgen om deze houding in haar te stimuleren. Daarom mannen, ontwikkeleeeeeeeen….. 🙂

 • Victor, even mijn mening over je puntjes:

  #1 Inderdaad, en misschien nog belangrijker: Wanneer je gekust hebt, en juist doordat het vrijwillige weg is wordt het niks, is extra pijnlijk. Je ontplofte verwachtingen worden de grond in geboord.

  #2 Deze is mij niet volledig duidelijk. Voorgaande punt zegt dat je inderdaad niet te vroeg moet zoenen. Wanneer je als een kip zonder kop met volle snelheid voor die zoen gaat, is de vrijwilligheid weg,…en dat is niet romantisch. Maar als het moment er is, waarom wachten ? Een zoen is op zich al een romantische daad.

  #3 Inderdaad, maar in de praktijk moeilijk toepasbaar. Ga je de vrouw eerst onderzoeken ? “Heeft u soms last van een koortslip ?” Romantische vraag !

  #4 Hangt opnieuw samen met #1. Flirten bouwt spanning op enz…goed ! Maar een vrouw niet kussen terwijl ze “duidelijk” (vrouwelijke communicatie 😉 ) aangeeft dat ze een kus wil kan verkeerd uitpakken. “Hij vindt me niet leuk !” Ook al heb je niks gezegd, de interpretatie is er wel. Vrouwen zijn prachtige wezens, maar dat is soms een minpuntje, denk ik: ze communiceren zeer indirect, vinden het de normaalste zaak van de wereld dat mannen dat ook doen (terwijl we dat duidelijk veel minder doen). Daardoor kunnen ze verbanden leggen en conclusies maken waarvan wij denken: ” Hoe kom je erbij ?! Dat heb ik toch nooit gezegd ? ”

  #5 Volgens mij wordt je altijd beoordeeld op je zoenvaardigheden. Het heeft absoluut geen zin om je daar druk in te maken. Als de vrouw jou aantrekkelijk vindt zal de beoordeling wel goed verlopen. Iemand waar je verliefd op bent, zoent nooit slecht, en wanneer ze dat duidelijk maakt zal dat wel zelfvertrouwen geven. Sommige vrouwen kunnen inderdaad overdrijven en kritisch zijn wat zoenen betreft, maar dat ligt toch aan de vrouw ? Moet je daar onzeker van worden, en de zoen nalaten ? Bovendien is het een niet te negeren signaal om eens na te gaan of je wel degelijk verder wilt met deze vrouw.

 • @ Rachid,

  Je onderscheidt jezelf van andere mannen op een enorm positieve manier 😀

  Bedankt!

  @ Ruben,

  Goede reactie!

  Je zei: “#1 Inderdaad, en misschien nog belangrijker: Wanneer je gekust hebt, en juist doordat het vrijwillige weg is wordt het niks, is extra pijnlijk. Je ontplofte verwachtingen worden de grond in geboord.”

  Het gaat vooral om het vrijblijvende gevoel van de vrouw. Zij voelt ergens dat de man verwachtingen heeft gekregen door het zoenen, waardoor ze zich daarna meer terughoudend opstellen.

  Je zei: “#2 Deze is mij niet volledig duidelijk. Voorgaande punt zegt dat je inderdaad niet te vroeg moet zoenen. Wanneer je als een kip zonder kop met volle snelheid voor die zoen gaat, is de vrijwilligheid weg,…en dat is niet romantisch. Maar als het moment er is, waarom wachten ? Een zoen is op zich al een romantische daad.”

  Dat hoeft niet. Tijdens een avondje stappen met een paar biertjes op, hoeft het zoenen niet romantisch meer te zijn. Sommige mensen noemen het ‘lekker bekken’ en zijn de volgende dag min of meer vergeten met hoeveel mensen ze hebben ‘gebekt’.

  Om dat te voorkomen, raad ik aan om pas te zoenen na de eerste ontmoeting, tijdens een van de afspraakjes.

  Je zei: “#3 Inderdaad, maar in de praktijk moeilijk toepasbaar. Ga je de vrouw eerst onderzoeken ? “Heeft u soms last van een koortslip ?” Romantische vraag !”

  Dat is inderdaad niet te doen. Maar het scheelt als je met minder vrouwen zoent. Het worden er al gauw veel meer als je al tijdens de eerste ontmoeting zoent. Bijvoorbeeld tijdens het stappen…

  Je zei: “#4 Hangt opnieuw samen met #1. Flirten bouwt spanning op enz…goed ! Maar een vrouw niet kussen terwijl ze “duidelijk” (vrouwelijke communicatie 😉 ) aangeeft dat ze een kus wil kan verkeerd uitpakken.”

  Er zijn tal van mogelijkheden om de spanning verder op te bouwen, nog voordat je haar zoent; teasen…

  Tijdens een eerste afspraakje is het prima om haar te zoenen. Zie vooral ook de reactie van Rachid hierboven.

  En je zei: “#5 Volgens mij wordt je altijd beoordeeld op je zoenvaardigheden. Het heeft absoluut geen zin om je daar druk in te maken. Als de vrouw jou aantrekkelijk vindt zal de beoordeling wel goed verlopen. Iemand waar je verliefd op bent, zoent nooit slecht, en wanneer ze dat duidelijk maakt zal dat wel zelfvertrouwen geven.”

  Vrouwen kunnen behoorlijk afknappen op een man die niet goed zoent, ook wanneer ze verliefd zijn.

  Dus ja, je wordt altijd beoordeeld op je zoenvaardigheden. Maar er is meer om over ‘te oordelen’ wanneer ze je wat langer kent.

  Toch goed punt, je niet druk maken over haar oordeel 😀

 • @ Victor

  Ja, op stap gaan, een paar (België) pintjes (Nederland) biertjes op, en dan met verschillende vrouwen “bekken” is niet romantisch. Maar… Als je mannen moet waarschuwen voor dat scenario, voorkomen dat ze het op die manier doen… Dan hebben ze denk ik weinig te zoeken op deze blog, de gehele mentaliteit klopt dan niet.

  Ik vond het vrij voor de hand liggend dat een goed liefdesleven (of een leuke avond) niet steunt op je volgieten met drank en dan tongzoenen met verschillende vrouwen. De meeste vrouwen willen niet “gemakkelijk” overkomen. Dat je in een avond met verschillende vrouwen zou bekken lijkt me niet realistisch, of de vrouwen in kwestie moeten al serieus beschonken zijn en eventueel met een dubbele tong spreken.

  Of als we even de drank opzij schuiven…

  Ben ik nu het schaarsteconcept aan het toepassen door de overtuiging dat het niet realistisch is (en ook gewoon niet beschaafd) om op een avond met verschillende vrouwen te zoenen ?
  En wat te denken van vrouwen die (ook zonder drank) er geen probleem mee hebben om op een avond met verschillende mannen te zoenen. Dit is toch echt niet oké ?

 • Bedankt voor het grote compliment 🙂

  Ruben, het is een keus die we maken.
  Wil jij lekker genieten van het zoenen van verschillende vrouwen en kan de kans op bijvoorbeeld een koortslip jou weinig schelen, dan moet je er vooral mee doorgaan. Daar wil Victor waarschijnlijk geen invloed op hebben.

  Toch raad ik je persoonlijk aan om lekker te blijven zoenen met vrouwen, maar niet met overdreven veel. Kies de ”juiste” uit voor de avond en wie weet hebben jullie ook heerlijk seks met elkaar die avond.

  Trouwens, je zou de kans op pfeiffer kunnen verminderen door intuitief de vrouw te filteren met ”Zoen jij vaak met verschillende personen?” Naast het feit dat deze aandoening vooral ontstaat door het zoenen, kun je ook voor een goede weerstand zorgen zodat pfeiffer haast geen kans maakt om jou te besmetten.
  Dus lekker sporten, gezond eten, goede nachtrust etc.

 • @ Rachid

  Ja, uiteindelijk is het gewoon een keuze:

  Met meerdere vrouwen kussen of niet.

  Met meerdere vrouwen kussen zonder betekenis is echter volledig het tegenovergestelde van mijn stijl. Vandaar dat ik even verontwaardigd was, en reageerde, maar ok, sommige mannen zien er geen graten in…

  Wel blijft dan nog steeds mijn vraag:
  Doe ik afbreuk aan een goed liefdesleven door steeds voor kwaliteit te willen gaan, laat ik te veel kansen liggen ? De meeste kwalitatief goede vrouwen zoenen een pak moeilijker dan degenen die het zomaar doen, hoe dat aanpakken ?

 • Zoenen blijft toch wel een beetje een struikelpunt.
  Op het einde van een afspraakje zoenen is eigenlijk best wel handig, na een knuffel bijvoorbeeld.

  Maar wat is in feite de correcte timing?

 • Belangrijke discussies! Dit stimuleert risicomanagement (zoals ik bespreek in mijn sekscursus.)

  @ Ruben,

  Een vrouw hoeft zich maar een keer te laten gaan tijdens het uitgaan, ooit, en de kans is nog veel groter dat hij/zij kan een koortslip heeft oplopen.

  Daarbij zie ik geregeld vrouwen vriendschappelijk elkaar een zoen op de mond geven. Of ze delen een tandenborstel of drinken van hetzelfde glas. Zo verspreidt het virus zich ook.

  Een koortslip hoeft niets te zeggen over mentaliteit. Het zoenen uitstellen naar het eerste afspraakje maakt de kans kleiner dat je een koortslip oploopt. Je hebt waarschijnlijk minder afspraakjes dan het aantal vrouwen dat je ontmoet op een avondje stappen 🙂

  Je kunt wel degelijk met meerdere vrouwen op een avond zoenen. Maar het hoeft niet. De vraag of het wel beschaafd is of niet, daar zal iedereen anders op antwoorden.

  Hoe dan ook, jij bepaalt je levensstijl. Dat je iets terughoudend bent wat betreft vroeg zoenen, hoeft niets met het schaarsteconcept van doen te hebben. Ik zoen ook niet snel, in ieder geval niet bij de eerste ontmoeting.

  @ Rachid,

  Niet alle vrouwen zullen eerlijk de vraag beantwoorden (of ze vaak verschillende personen zoent). Daarbij, wat is veel? 🙂

  @ Azerty,

  Er is geen correcte timing. Ik adviseer meestal om het tijdens het afspraakje te doen, omdat je dan langer van elkaar kunt genieten. Zie mijn programma over de eerste date.

 • Juist, vrouwen hebben een soort van beeld waar ze graag en gedwongen aan moeten voldoen van de maatschappij. Ze zal daardoor stiekem proberen te voldoen aan de nette vrouw die in overvloed leeft.

  Alleen ik zei ”intuitief”, daarmee bedoelde ik dat je het zonder te vragen doet. Met gebruik van inlevingsvermogen kun je haar als het ware inschatten. En vanuit dat vertrouwen kun je een beslissing maken.

  Ik raad trouwens iedereen aan om te geloven in JOUW intuitie. Dat betekend niet dat je dat ik dualiteit breng met mijn rationele denkwijze. Maar dat een samensmelting van die de basis kan zijn van wie we zijn en ons eigen vertrouwen.

  Voor zelfvertrouwen:
  – onafhankelijk zijn (van de mening van anderen)
  – niet op het resultaat richten maar op het proces.
  – en voelen dat het jouw natuur is waar je uit handelt, anders moet je dat nog eens onder de loep nemen…

 • Mannen lopen soms te snel hard van stapel en zouden al van bij de eerste date hun tong draaien. Een vrouw ervaart dat als oja die man vindt me sexy maar geeft zichzelf te vlug weg (dat geldt ook voor ander fysiek contact). Dus geen serieus relatiemateriaal misschien wel goed voor een one night stand. Hoeveel meisjes zou ie dan wel niet hebben gekust? Mag een tong kiss niet worden bewaard voor iemand die toch meer is dan gewoon een potentiële bedpartner? En wanneer? Alleszins al niet bij eerste date en in feite bij tweede ook niet en derde ook niet. Is een manier van aanvoelen en hangt er vanaf hoelang je mekaar al ziet en kent. 7 dagen maar telkens 4 uur of zeven volle dagen na elkaar of… moet daarom geen 7 zijn. Dus gewoon wanneer je liefst zeker weet dat ie iets voor je voelt. Tenzij je es op een fuif zo met iedereen es een tong wilt draaien é.

 • @ Princess,

  Je hebt een mooie naam uitgekozen 😉

  Het kan kloppen wat je zegt: zoenen op het eerste afspraakje wekt de indruk dat de man niet in is voor een serieuze relatie.

  Maar, er zijn nog meer signalen die van invloed zijn. De manier waarop hij zoent, de tijd die hij neemt om met haar te zoenen, of hij goed zoent.

  1. Ik zal nooit afknappen op iemand die slecht zoent. en ja de ene zoent inderdaad beter dan de ander. Maar dat zal geen verschil maken. Gewoon een arm geven tijdens een wandeling. of een zijdelingse omhelzing. Dat is voldoende. En meestal zijn mannen heel duidelijk ofwel verliefd, of totaal niet.

   Kussen is voor mij iets bijzonders, iets intiems. en ja vooral over de tijd die hij neemt. als een vrouw echt verliefd is zal zij wel een stap zetten, dan is dat het juiste moment…

 • @victor verlon. danku victor. hopelijk zijn de mannen die te snel intiem willen zijn of te snel van stapel zijn (werkt enkel als de vrouw even van stapel is op het eerste gezicht) hiermee een beetje geholpen.

 • Wat kun je doen als je toe bent aan de eerste kus. Maar waar zij haar werk heeft, komen regelmatig mensen even binnen. Die kus is prive en daar wil ik niet bij gestoord worden. Zij is daar niet mee bezig, en het hindert haar schijnbaar niet. Zo duurt het nu al ongeveer 2 jaar nu. En we vinden elkaar nog steeds leuk, maar die drempel!

 • @Riny
  Je bent al 2 jaar bezig met de eerste zoen?

  Op het zoenen uitstellen wil ik wel reageren. Wat betreft daten. Niks hoeft natuurlijk. Maar mijn ervaring is toch wel dat niet voor de zoen gaan op de 1e date (het niet creëren van een intieme setting), maakt dat de 2e date er niet zal komen. Van uitstel komt afstel, a.h.w.

  Dat terwijl 1e zoen op 1e date wonderen kan verrichten. 😉
  Ik zie uit naar feedback.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *