Man en vrouw tijdens relatiebemiddelingSoms ontvang ik vragen over relatiebemiddeling. Een paar willekeurige voorbeelden:

 • Is het verstandig om een relatiebureau in te schakelen?
 • Zijn de kosten die zo’n relatiebemiddelingsbureau in rekening brengt niet te hoog?
 • Kloppen de beweringen over het slagingspercentage wel?
 • Is relatiebemiddeling alleen maar voor ‘wanhopige singles’?

Ik vermoed dat meer mensen stilletjes overwegen om een relatiebemiddelingsbureau in te schakelen.

Dus vandaag verschijnt het eerste artikel over relatiebemiddeling. Bij voldoende reactie verschijnt een vervolg.

Wat is relatiebemiddeling?

Sommige mannen hebben geen idee wat relatiebemiddeling precies inhoudt. Het gaat in dit geval niet om therapie voor het redden van een problematische relatie. Nee, het gaat om een bureau dat jou koppelt met een of meer potentiële liefdespartners. En misschien ontmoet je op die manier uiteindelijk jouw levenspartner.

Wanneer je besluit om een professioneel bedrijf in te zetten voor het koppelen, maar je eerst een keuze met welk bureau je in zee gaat. Bijvoorbeeld een relatiebemiddelingsbureau dat zich vooral op hoger opgeleiden richt, of die gespecialiseerd is in singles uit jouw regio. Of een bureau dat vooral matches levert met singles uit jouw (gewenste) leeftijdscategorie. Vervolgens maak je een afspraak voor een (vrijblijvende) kennismaking en intake.

Daarna kom je langs voor de intake bij een consulente; de relatiebemiddelaar. (Hoewel het soms ook mogelijk is dat de consullente bij jouw langskomt.) Aan de hand van je wensen en soms ook een psychologische test, wordt een profiel aangemaakt. Vervolgens wordt er gezocht naar een profiel dat (hopelijk) een goede match oplevert.

En daarna wordt er een date geregeld in de hoop dat de vonk overschiet en er iets moois opbloeit. Geen match? Dan krijg je nog meer dates mocht je daarvoor betaald hebben.

Relatiebemiddelingsbureau voor wanhopige singels?

Allemaal leuk en aardig, maar voor het regelen van dates moet je vaak diep in de buidel tasten. De bemiddeling kan veel tijd kosten en de bureaus moeten vaak veel reclame maken om voldoende mannen en vrouwen aan te trekken. Deze kosten worden uiteraard doorberekend. Daarom ben je minimaal 500 euro kwijt, vaak is het een veelvoud daarvan. En bij sommige bureaus kom je daar pas achter tijdens een stevige sales talk, ná de intake.

Ja, relatiebemiddeling is niet goedkoop. Hoewel de kosten in Nederland opvallend lager zijn dan zeg, Duitsland of de Verenigde Staten.

Ongeacht de kosten, je behoort niet tot de categorie ‘wanhopige single’ als je dates voor je laat regelen. Onzin!

Een voorbeeld. Een goede vriendin van me heeft ooit een relatiebureau ingeschakeld. Ze is een aantrekkelijke, mooie vrouw, ziet er werkelijk prachtig uit. Intelligent, gevoel voor humor, breed georiënteerd. Ze organiseert graag feesten en is een goede gastvrouw.

Het punt is, ze werkt hard en moet ze vaak reizen voor haar werk. Ook al ontmoet ze af en toe een leuk man, ze wil graag een man ontmoeten die het niet erg vindt dat ze periodes in het buitenland verblijft. Het relatiebemiddelingsbureau zocht onder andere op dat criterium de mannen voor haar uit.

Ze is dus zeker niet wanhopig, ze had goede redenen om relatiebemiddeling eens te proberen.

Helaas heeft ze er geen man aan overgehouden, maar ongetwijfeld zijn er mensen die wèl een (levens)partner hebben gevonden dankzij zo’n relatiebemiddelingsbureau.

“Victor, adviseer jij relatiebemiddeling?”

Nee, niet meteen. Het wordt al gauw een speurtocht om een geschikt, betaalbaar bureau te vinden (ik heb hier twee erkende relatiebemiddelingsbureaus gevonden). En de grote uitgave geeft geen garantie op succes, ondanks een mooi slagingspercentage.

Meestal is het verstandiger om eerst zelf de touwtjes in handen te nemen. Je kunt zelf vrouwen aanspreken, afspraakjes regelen, Filteren; Veroveren.

Zeg ik, weg met relatiebemiddeling? Nee hoor, het kan een prima aanvulling zijn!

Hoe dan ook, als je te weinig potentiële liefdespartners ontmoet of je loopt op een bepaald punt vast op liefdesvlak… Verbeter jezelf zo goed als je kunt. Er is ongetwijfeld veel wat je zelf kunt veranderen.

Blijf daarom mijn Aantrekkingskracht-blog volgen. Schrijf je in voor de (gratis!) E-cursus Veroveren en download mijn E-coachsysteem voor succes met vrouwen.

Heb jij wel eens overwogen om een relatiebureau in te schakelen? Of heb je gerelateerde vragen? Plaats je reactie hieronder.

Gerelateerd:

 • Omgaan met agressie doe je zo (1)
  Helaas, soms word je met agressie geconfronteerd ondanks de adviezen uit het vorige artikel over ‘agressief gedrag voorkomen’. Nog niet gelezen? Doe het alsnog want de tips werken goed om vervelende problemen te voorkomen. En […]
 • Single vrouwen herkennen (3 Checks) (36)
  Geregeld stellen mannen mij de vraag: "Hoe weet ik of een vrouw single is?", "Hoe kan ik zien of een vrouw vrijgezel is of niet?". Dit soort vragen worden vaak gesteld door mannen, die voor de zoveelste keer per ongeluk een […]
 • Vriendschappelijke vriendin versieren? (19)
  Je vriendschappelijke vriendin versieren, is dat mogelijk? Kan een vriendschap zich transformeren tot een relatie, een romantische liefde? Is het echt mogelijk om uit de friendzone te ontsnappen? Ja, dat kan. Ik heb het zelf […]
 • Verliefd op een getrouwde man of vrouw? (21)
  Geregeld ontvang ik e-mail van mannen en vrouwen die verliefd zijn op iemand die getrouwd is. Zij worstelen voortdurend met de vraag: wat nu? Niemand kiest er bewust voor om verliefd te worden op iemand die in een relatie zit […]
Overweeg je Relatiebemiddeling?

3 reacties op “Overweeg je Relatiebemiddeling?

 • Ik zou het misschien wel ergens in de toekomst willen doen. Slecht voor de ervaring. En wie weet, misschien ontmoet ik wel de juiste vrouw voor mij. haha het lijkt me wel erg leuk om vrouwen op dat terrein te plagen. Tijdens een date zou ik iets plagends zeggen als: “laat me je redden van al deze kosten. Veel te hoog! betaal mij de helft en ik stel je voor aan een paar leuke vrienden van me…” Ideaal om dat vrijblijvende sfeer te creëren.

  Ik denk dat ik rond 01 april mij eigen huis opgeleverd krijg. Ik ben daar heel blij mee, want ik mocht nooit afspraakjes naar mijn ouders de huis mee nemen. En victor, ik heb je geadviseerde boek ”Schoon!” alvast besteld. Thanks

 • Hoi,

  Goed stuk, Victor. Ik ben directeur van Mens & Relatie en waardeer het enorm dat je onafhankelijk schrijft over de mogelijkheden van een relatiebureau. Inderdaad is relatiebemiddeling niet goedkoop. Maar een relatie is ook wel iets heel kostbaars. Ik vind dat je eerst andere dingen moet proberen om een partner te vinden, maar als dat niet lukt, dan moet je met een bureau als Mens & Relatie gaan praten. Overigens hanteren bijna alle bureaus net als wij dat het eerste gesprek gratis is. Bureaus die onder het Singleskeurmerk mogen sowieso het eerste half uur niet berekenen.

  Eén van de voordelen van een relatiebureau is dat alle ingeschreven cliënten heel serieus op zoek zijn naar een partner. Iedereen heeft hetzelfde doel. En daarom slagen er ook veel mensen.

  Succes met je website en je cursussen. Ik hoop dat er ook op jouw manier veel mensen hun partner vinden!

 • @ Radboud Visser,

  Bedankt voor je reactie en compliment!

  En het is waar, cliënten zijn als het ware al voorgeselecteerd door zich in te schrijven bij een relatiebemiddelingsbureau.

  @ Rachid,

  Leuke reactie 😀

  En gefeliciteerd met je nieuwe huis. Dit gaat veel betekenen voor je liefdesleven. Houd ons op de hoogte!

  Voor de mensen die zich afvragen over het boek, het gaat om het boek Schoon van Claudette Halkes. Een aanrader als je op jezelf woont of gaat wonen.

  Meer informatie: Op jezelf wonen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *