Single vrouw herkennenGeregeld stellen mannen mij de vraag: “Hoe weet ik of een vrouw single is?”, “Hoe kan ik zien of een vrouw vrijgezel is of niet?”. Dit soort vragen worden vaak gesteld door mannen, die voor de zoveelste keer per ongeluk een vrouw proberen te versieren die al een vriend hebben; ze is niet single maar bezet.

Voor deze mannen zet ik 3 checks op een rij waarmee je kunt nagaan of ze single is of niet. Nog vóór het tweede afspraakje weet je hoe de vork in de steel zit.

Let op: ze is hoogstwaarschijnlijk single en staat open voor een Verovering, als ze door alle drie de checks heen komt. Toch is er nooit volledige zekerheid wat dat betreft, ook vrouwen kunnen soms glashard liegen over hun burgerlijke staat.

Je krijgt 3 checks om te ontdekken of ze single is.

Single check #1. Ze flirt met je

Vermoedelijk is een vrouw vrijgezel als ze met je flirt en je flirts beantwoord. Daarom is het belangrijk om als man veel te flirten met vrouwen, het is de eerste check!

Uiteraard is met alleen dit single-signaal haar status nog niet zeker, vrouwen in een relatie houden ook wel van een spannende flirt.

Sterker nog, mijn ervaring is dat genoeg vrouwen in een relatie graag met andere mannen flirten. Niet omdat ze meteen vreemd willen gaan of omdat ze ongelukkig zijn met de relatie.

Waarom flirten deze vrouwen eigenlijk? De liefdesrelatie geeft hen een gevoel van veiligheid en vrijblijvendheid waardoor het prettiger flirten is. Ze hebben immers een voor de hand liggend excuus om zich terug te trekken: “Sorry, ik heb al een partner”.

Toch mag je het flirten van een vrouw zien als een signaal dat ze vermoedelijk openstaat voor een romance. Zeker wanneer ze ook door de volgende check heen komt…

Single check #2. Ze gaat enthousiast in op je krachtige initiatief

De passieve man blijft eindeloos treuzelen. Hij houdt zichzelf bezig met de vraag: is ze vrijgezel of niet? Hij zoekt naar de veilige route. Waarom? Hij wil geen blauwtje lopen!

Zijn onhandige aanpak maakt dat zijn pogingen tot vrouwen versieren vaak op niets uitlopen. Hij komt er pas achter dat ze vrijgezel was, wanneer een andere man voor zijn neus de vrouw versiert. En dan is het al te laat.

En hij snijdt zichzelf lelijk in de vingers. Door dat getreuzel is hij waarschijnlijk te snel verliefd geworden! Vervolgens stuurt hij een e-mail met deze vraag: “Victor, hoe kan ik een vrouw versieren die al bezet is?”

Een vervelende opgave! Daarom adviseer ik mannen om vrouwen krachtig uit te nodigen voor een eerste afspraakje. Het voorzichtig aanpakken maakt dat je in de zogenaamde friendzone terecht komt. Ze gaat dan wel in op je uitnodigingen, maar niet omdat ze jou ziet als potentiële liefdespartner.

Draai niet om de hete brei heen, voor je het weet heb je drie of meer afspraakjes achter de rug en ben je nog aan het gissen over haar status. Nodig haar DUIDELIJK uit voor een afspraakje!

Flirtende vrouw in het park. Waarschijnlijk vrijgezel!
Maakt ze oogcontact, durft ze zelfs te glimlachen? Een flirtsignaal, dus kom vooral in actie!

Gaat ze niet in op je gedurfde uitnodiging en/of is er geen enthousiasme, dan heeft ze waarschijnlijk een relatie of staat ze niet open om versierd te worden. Jammer, maar mooi dat je dat nu al weet.

Vooral het enthousiasme is belangrijk. Single vrouwen die openstaan voor mannen zijn blij wanneer ze uitgenodigd worden. Ga niet akkoord met een niet-enthousiaste vrouw, waarom zou je?

Ook als ze ingaat op je uitnodiging, hoeft ze nog geen vrijgezel te zijn. Vrouwen in een relatie hebben nog wel eens moeite om nee te zeggen tegen een leuke man. Het is de verleiding, de verboden vrucht.

Daarom is ook de derde check belangrijk om te doen.

Single check #3. Ze spreekt niet over een partner

Tijdens het eerste afspraakje kan je een vrouw snel beter leren kennen. Stel vragen, wees nieuwsgierig, luister goed. Want een vrouw in een relatie spreekt als het goed is over haar vriend.

Logisch, want hij speelt een belangrijke rol in haar leven. Zelfs als ze niet meer gelukkig is met hem, ze zal iets zeggen over een partner.

Durf vooral ook over relaties en seks te praten. Dan ligt het nog meer voor de hand om over een partner te spreken als ze die inderdaad heeft.

Zegt ze echt helemaal niets over een man in haar leven? Ze is vrijgezel, leuk! Blijf de Verovering voortzetten.

Zijn deze 3 Single-checks voldoende?

Dit zijn de checks die ik gebruik tijdens het versieren. Zoals je ziet, vlot en krachtig de Verovering voortzetten maakt dat je snel ontdekt of ze vrijgezel is. Treuzelen en moeilijk doen gaat ten koste van een goed liefdesleven.

Ik wil graag weten of deze drie single checks voor jou voldoende zijn om na te gaan of ze vrijgezel is. Of loopt je toch nog tegen een probleem aan? Plaats je reactie hieronder. Ik heb namelijk nog meer handige tips…

Gerelateerd:

 • “Ben je single?” (19)
  Bij het vorige artikel 'Herken de Single Vrouw' is een discussie losgebarsten over de vraag, of je als niet-single mag flirten met anderen. De meningen verschillen. Ik heb een aantal artikelen geschreven over het flirten met […]
 • Overweeg je Relatiebemiddeling? (3)
  Soms ontvang ik vragen over relatiebemiddeling. Een paar willekeurige voorbeelden: Is het verstandig om een relatiebureau in te schakelen? Zijn de kosten die zo'n relatiebemiddelingsbureau in rekening brengt niet te […]
 • Aantal singles neemt schrikbarend toe? (Hype!) (12)
  Help, elk jaar komen er massa's singles bij. Schrikbarend, vreselijk, pijnlijk. De totale datingmarkt explodeert door de grote toename van het aantal singles... toch? Het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) geeft […]
 • 3 Vakantietips voor singles (6)
  Vakantie, je hebt er lang naar uitgekeken. Wil je tijdens je vakantie ook vrouwen versieren? Waarschijnlijk kun je een paar vakantietips voor singles goed gebruiken... Ben je single en wil je behalve zon, strand en plezier […]
Single vrouwen herkennen (3 Checks)
Trefwoorden:     

36 reacties op “Single vrouwen herkennen (3 Checks)

 • Als ik even een reactie kan geven op Hilde:

  Wat je doet kan twee kanten enorm kwetsen. De persoon waar je mee flirt EN je vriend als hij erachter komt.
  Waarom? Men hoeft niet gekwetst te worden, en vind je het niet fijner om eerlijk te zijn?
  Ik zal eerlijk zeggen dat ik een hekel heb aan “flirten”. Het blijft voor mij onduidelijk wat het begrip nu inhoudt en wat het betekent.
  Ook hoor je als je in een relatie zit niet te flirten en valse hoop te geven. Misschien vind je het spannend, maar dat geeft je het recht niet om er iemand mee te kwetsen vind ik.
  Verder moet je doen wat je zelf wilt, maar ik vind het vanuit mijn kant gezien niet helemaal netjes en eerlijk tegenover je vriend en ook degene waar je mee flirt die jou waarschijnlijk heel leuk vindt.

  Ik hoop dat je zelf beslist wat voor jouw de beste keuze is, alleen jij weet wat je moet doen.

 • Ik geef Angelo volop gelijk. Hoeveel keer al ik heb moeten horen dat zij een hekel heeft om iemand te kwetsen maar door achterbaks gedrag en niet rechtuit zijn het toch doet.

 • @ Hilde:

  Ik heb gereageerd en mijn mening en visie gegeven over het verhaal wat jij “daar” hebt neergezet. Jij begint er weer iets anders van te maken, maar goed. Als jij dingen ziet die ik niet zie zou ik het erg fijn van je vinden als je die dan ook als voorbeeld neer kan zetten volgens jouw gevoel.
  Want het kan zijn dat je je aangevallen voelde. Die intentie had ik niet maar het kan verkeerd over gekomen zijn. In dat geval mijn excuses.

  Verder over het flirten:

  Ik vind het nog steeds moeilijk, kan echt nog steeds niet zien of een meisje echt interesse in me heeft of niet.
  Ook spreek ik nog steeds niet op straat meiden aan. Ik heb ontdekt dat het niet zozeer om de angst gaat, maar de motivatie. Ik ben gewoon niet gemotiveerd om een leuke meid aan te spreken.

 • Ik zie flirten als een spel. Ik probeer het bij iedereen die ik in eerste instantie leuk vind te doen, zowel prive als zakelijk. Wanneer je in een relatie zit en je vindt elkaar (erg) interessant, dan zit er meer achter. Ik vind het wel leuk om een vrouw op een soort balk te laten balanceren tussen haar veilige (en na een tijd toch wel voorspelbare) relatie en het spannende spel dat ik haar bied. Het is haar probleem welke kant zij op wil gaan. Ik ben altijd transparant genoeg om te laten weten dat ik alleengaand ben 🙂

 • @ Angelo: Natuurlijk kan het zijn dat ik niet alles in mijn bericht erbij vertel en kan dat onduidelijkheid geven, maar dan kun je er ook naar vragen in plaats van het direct te veroordelen. Ik voelde me inderdaad aangevallen, omdat jij mij veroordeelt terwijl ik absoluut geen kwaad in de zin heb. Ik wil gewoon op een leuke manier over dit onderwerp praten en wilde daarbij mijn ervaring delen. Je excuses is in ieder geval aanvaard. 🙂

  @ Angelo: wat maakt het dat je daartoe geen motivatie hebt?

  @ Jason: hoe bied je de vrouw jouw spannende spel? Hoe doe je dat?

 • Hier ook een reactie van een vrouw, en ik begrijp het probleem niet zo goed. Je kunt toch gewoon vragen aan een vrouw of ze vrijgezel is?!

 • @Hilde

  Ik vind niet dat Angelo je aanviel. Zijn reactie was vrij neutraal en hij heeft ook geen oordeel over je geveld. Bovendien gaf hij slechts zijn mening over de informatie die je zelf gaf. Als je wil dat hij het volledige beeld ziet, moet je het volledige beeld geven. In plaats daarvan reageer je juist heel erg als een gebeten hond.

  Maargoed, ik snap natuurlijk wel wat je bedoelt, maar ik ben het niet met je eens. Je hoort gewoon niet te flirten als je in een relatie zit, vind ik. Dat is inderdaad naar beiden kanten toe oneerlijk. Het kan dat jij vindt dat dat niet zo is en ik ga je ook niet dwingen het te vinden. Het is jouw leven en je moet de dingen uiteindelijk aanpakken zoals je zelf denkt dat het zou moeten.

 • In stap 2 wordt gesproken van een ‘krachtige’ uitnodiging voor een afspraak. Kennelijk is het ‘krachtige’ aspekt een criterium om haar single status uit te kunnen maken. Wat maakt een uitnodiging krachtig vergeleken met een gewone uitnodiging voor een afspraak?

 • Prachtige reacties! Er wordt nu gediscussieerd over flirten, dat vind ik mooi 🙂

  @ Hilde,

  Een vrouw die niet flirt, is vaak een signaal dat ze niet openstaat voor een Verovering (en dat kan omdat ze al een partner heeft).

  Er zijn echter genoeg vrouwen die ook flirten ook al hebben ze een relatie. Zoals je gemerkt hebt is daar niet iedereen blij mee; de meningen verschillen.

  Mijn complimenten, je hebt hebt besproken met je vriend zodat jullie er samen mee kunnen omgaan. Met zijn tweeën sta je meestal sterker dan in je eentje!

  @ Angelo,

  Niet alles wat een mens doet is gebaseerd op rationele besluiten. Er zijn ook gevoelens, verlangens, impulsen, instinct.

  Dat wil uiteraard niet zeggen dat we geen vrije keuze hebben of dat we geen zelfbeheersing mogen hebben.

  Je zei:

  “Ik zal eerlijk zeggen dat ik een hekel heb aan “flirten”. Het blijft voor mij onduidelijk wat het begrip nu inhoudt en wat het betekent.”

  Hoe kom je aan die hekel? Is het slechts omdat je niet weet dat dat precies inhoudt? Zie in dat geval de categorie Flirten met vrouwen.

  Of is er iets anders dat je vervelend vindt aan flirten?

  @ Peter1,

  Flirten zou ook vrijblijvend kunnen zijn, met weinig echte betekenis. Wat vind je daarvan?

  Mannen nemen het flirten vaak veel te serieus…

  @ Angelo,

  Je zei: “kan echt nog steeds niet zien of een meisje echt interesse in me heeft of niet.”

  Dat is precies waarom ik dit artikel heb geschreven. Mannen die zich teveel bezig houden met de vraag ‘heeft ze interesse?’ of ‘heeft ze wel of geen vriendin?’, zitten zichzelf vreselijk in de weg.

  Gebruik de drie checks. Komt ze daar doorheen, veronderstel dat ze vrijgezel en geïnteresseerd is. Blijf je aarzelen dan gaat dat ten koste van de flow en de romantiek; de Verovering.

  Oh ja, je hoeft niet per se vrouwen op straat aan te spreken. Er zijn overal mogelijkheden.

  Je bent niet gemotiveerd om vrouwen aan te spreken? Waarschijnlijk zit er gevoelsmatig iets gekoppeld aan het aangaan van een nieuw contact of relatie. Of misschien heb je het gevoel dat je iets verliest door het aangaan van een nieuwe relatie…

  @ Jason,

  Flirten kan heel onschuldig zijn, of niet. Het kan iemands dag heel mooi maken, of het kan een uitdaging vormen voor de relatie.

  @ Liesbeth,

  Goed opgemerkt, ligt voor de hand. Dat had ik oorspronkelijk in dit artikel staan, maar het werd te lang. Daarbij kom ik met de drie checks vaak al uit de voeten.

  Het gevaar is dat het stellen van deze vraag kan lijken op een verkapte liefdesverklaring. Vooral een gevaar voor mannen die zich het hoofd breken over de vraag of ze een relatie heeft. Ze zijn daarom geremd, niet spontaan.

  @ Gerard,

  Goede vraag, misschien dat ik er nog een uitgebreid artikel over schrijf.

  Krachtig in de zin van, niet proberen het voorzichtig aan te pakken. Zie ook les 6 over het scoren van telefoonnummers… http://www.VrouwVeroveren.com

 • @ Hilde

  Er is inderdaad totaal geen motivatie voor mijn gevoel, ook omdat ik geen enkel signaal op kan pikken dat ze vrijgezel is of benaderd wilt worden. Ik ben er ook gewoon helemaal niet van overtuigd dat een meisje mij leuk kan vinden.
  Ik zie veel leuke jonge meiden, en superaantrekkelijk ook. Maar ik denk dan altijd: Waarom zou ik haar aanspreken? Wat heeft het voor zin?
  En natuurlijk zou ik dolgraag zo’n model willen hebben en lekker aan willen zitten, maar die zijn gewoon onmogelijk voor mij omdat mijn “motivatie” er gewoon niet in zit.
  Ik denk dat de motivatie komt als je gaat naar een singles bar. Helaas heb ik er hier in Nederland nog geen enkele gevonden….
  Mocht iemand wel weten of ze bestaan in dit land en waar dan wil het graag weten (Amsterdam, Rotterdam, Utrecht).

  @Victor

  Wat ook erg demotiverend is, is als iemand bij je in de buurt spontaan een meisje versiert die toch single bleek te zijn. Of dat je uitgaat en je wilt een meisje aanspreken maar ze zijn “altijd” wel met een jongen. Hoe kunnen er dan zoveel single meisjes zijn, want die zijn er dan niet vanuit mijn oogpunt.
  En wat ik persoonlijk erg lastig vindt, is als een meisje met haar vriendin op stap is. Die zijn echt het moeilijkst want ze luisteren altijd naar hun vriendin dus het heeft geen kans.
  Een hele groep meiden vind ik helemaal het ergst omdat je dan door ze beoordeeld word. Je kan natuurlijk doen alsof je hun goedkeuring niet nodig hebt, maar stiekem weet je dat je eigenlijk “wel” gekeurd wordt omdat zij de beslissing neemt of ze wat met je wilt of niet. Misschien een beetje te lang dit stukje maar ja, beter dat het er nu uitkomt dan helemaal niet.

  @Liesbeth

  Nee, als man “kan” je echt nooooit vragen aan een vrouw of ze vrijgezel is. Het komt wanhopig en zoekend over en maakt de man niet meer aantrekkelijk. Ik zie het net zoiets als:”Wil je verkering met mij?”

 • @ Angelo

  Het spijt me, maar als ik met vriendinnen op stap ga en er toont een leuke jongen interesse in mijn vriendin, dan zeg ik dat ik even naar de wc moet, zodat ze samen even wat kunnen praten. Als vriendinzijnde gun je elkaar ook wel iets. T is niet zo van dat we die jongen gelijk gaan afkraken. Tenzij t natuurlijk iemand is die net nog met een ander stond te flirten, dan neem ik hem niet serieus, ik zie mijn vriendinnen namelijk als speciaal en niet als een nummer (iets wat sommige mannen wel doen). Het hangt dus van de jongen af.

  En waarom denken dat vrouwen aanspreken geen zin heeft? Het heeft altijd zin. Als je met een game begint, zit je ook niet gelijk op lv. 100. Je moet eerst leren om het spel te spelen, dat is ook zo met flirten en hoe meer je oefent, hoe beter je wordt. Je wil denk ik te veel tegelijk. Misschien moet je eerst gewoon contact leren maken met vrouwen, desnoods begin je bij een vrouw die je niet aantrekkelijk vindt, gewoon praten kan altijd en dat is ook weer goed voor haar ego. Je moet het gewoon doen en als je het niet wil doen en ook niet wil proberen, dan moet je ook niet gaan klagen dat het je niet lukt.

  En over niet genoeg singles: die zijn er wel hoor, te veel zelfs. En iemand vragen of ie single is, is helemaal niet stom of zielig. Bovendien kun je ook eerst contact leggen en gezellig praten en daarna vragen waar haar vriendje is. Als ze zegt dat ze er geen heeft, kun je er gelijk op inspelen ‘ Echt niet? Maar je bent zo leuk.’ mocht ze wel een vriendje hebben, dan kun je alsnog gezellig met haar praten, laat je leukste kant zien: elke bezette meid heeft leuke single vriendinnen. Mocht je haar achteraf nog eens tegenkomen en een van haar vriendinnen ziet er voor jou aantrekkelijk uit, dan zal ze zeker een goed woordje voor je doen.

  Ik had man moeten zijn, serieus. Meiden versieren klinkt zo leuk :p. Jullie hebben geluk, het is veel leuker om zelf het spel te spelen dan om de prijs te zijn. Niet zo zeuren en meer versieren!

 • @Angelo

  Bij grote groepen is het handiger om eerst de groep aan te spreken, vrienden met ze te maken en dan verder de vrouw te veroveren die je het meest ziet zitten.

  Ik merk dat flirten inderdaad lekker is, al is het met het kassameisje van de V&D. Ergens vind ik het toch jammer dat het vrijblijvend is, het is vaak zulk leuk contact! Ik zou zeker veel vrouwen wel eens langer willen spreken. Vaak gaat dat lastig omdat ik ze maar heel kort spreek.

 • Vraag gewoon waar ze woont!
  En dan of ze daar samen woont met haar vriend!

  Dan komt er meestal wel uit dat ze geen vriend heeft, of dat ze wel of niet samen woont met haar vriend.

  Werkt altijd prima voor mij!

 • @ Shadow:

  “Als je met een game begint, zit je ook niet gelijk op lv. 100. Je moet eerst leren om het spel te spelen, dat is ook zo met flirten en hoe meer je oefent, hoe beter je wordt.”

  Naar mijn mening is het duizenden malen makkelijker om een spel te spelen. Bij een meisje versieren vind ik het lastig. Je moet wel op de signalen letten, anders zie je niet welke kans je hebt om haar binnen te halen.
  En die signalen zijn ook erg lastig vind ik nog steeds. Handen door de haar betekende dat ze interesse had. Ik heb vaak meegemaakt dat het niet zo is. Daar begrijp ik dan niks van.
  Het erge is dat ik om me heen de signalen van anderen wel makkelijk oppik als ze elkaar versieren, maar zelf in dat moment ben ik er letterlijk blind voor…. :S

  “En waarom denken dat vrouwen aanspreken geen zin heeft? Het heeft altijd zin.”

  Ik weet het niet, waarom zou ik ze aanspreken en wat moet ik dan zeggen? Het blijft nog steeds makkelijker gezegd dan gedaan

  “Misschien moet je eerst gewoon contact leren maken met vrouwen, desnoods begin je bij een vrouw die je niet aantrekkelijk vindt, gewoon praten kan altijd en dat is ook weer goed voor haar ego. Je moet het gewoon doen en als je het niet wil doen en ook niet wil proberen, dan moet je ook niet gaan klagen dat het je niet lukt.”

  Ik praat heel makkelijk met oudere vrouwen en geef ze zelfs waarde om ze goed te laten voelen, maar de situatie is toch echt anders als het een “hot girl” is. Op een of andere manier durf ik het gewoon niet, de motivatie zit er dan toch niet in. Ik praat makkelijk met vrouwen, maar zelf een gesprek inïtieren is iets wat ik nooit gedaan heb en normaal nooit doe dus dat is voor mij gewoon erg moeilijk.

  “En over niet genoeg singles: die zijn er wel hoor, te veel zelfs”

  Die uitspraak hoor ik altijd, maar zie het nooit het bewijs.Ik zie overal om me heen altijd wel stelletjes(wat sowieso helemaal niet goed is voor mijn zelfvertrouwen) dus waar zijn die singles dan? Let me know and I’ll be there 🙂

  “Ik had man moeten zijn, serieus. Meiden versieren klinkt zo leuk :p. Jullie hebben geluk, het is veel leuker om zelf het spel te spelen dan om de prijs te zijn. Niet zo zeuren en meer versieren!”

  Die laatste zin, daar mogen de dames ook heel wat van leren 😉

  Je klinkt wel als een meid met veel zelfvertrouwen die makkelijk op een jongen afstapt, of heb ik het mis?

 • @Angelo
  Je beschrijft het aanspreken van een vrouw als een enorme stap. Jou uitdaging is om dat als vanzelfsprekend te gaan zien. Ga de volgende keer is op stap met het idee: ik spreek er zo veel mogelijk aan zonder dat ik ze wil. Ook al is het alleen met hoi. Ik heb mezelf er zo vaak in getraind dat ik het gewoon totaal geen uitdaging meer vind. Ik heb avonden gehad dat ik 20 of meer vrouwen aansprak. En iedere keer niet met de bedoeling om ze te veroveren maar puur om mijn zelfvertrouwen met vrouwen te vergroten. Dat red je niet ineens, of binnen twee weken. Ik wilde aan het begin ook gelijk succes maar dat werkt niet. Ontdek eerst je eigen manier van aanspreken en richt je daarna vooral op een luchtig speels gesprek voeren.

  En er zijn heeeeel veel singles! hoeveel single vrouwen denk je dat je iedere dag alleen al passeert met lopen?

  @shadow
  Nice, ze heeft waarschijnlijk leuke single vriendinnen. Dat is een goeie. Al een paar keer meegemaakt. Juist als je dan in contact komt met een vriendin via haar heb je een grote kans dat het goed loopt. Je hebt immers al een positief imago gecreerd. En vrouwen hechten best veel waarde aan de meningen van vaste vriendinnen.

  @jack
  Kan inderdaad prima, maar pas op dat je daar niet te opdringerig mee over komt. Wat ook een leuke manier is, als je een beetje met haar aan het ‘ouwehoeren’ bent ineens zeggen: ow even kijken waar mijn vriendin loopt, moet haar in de gaten houden. Je kijkt speels een beetje rond en houd haar reactie in de gaten, ze zal daar altijd op reageren. Je antwoord met: nee grapje :p niet schrikken hea. je vind me toch niet leuk 😮 dan een knipoog en je kan weer verder. De temperatuur is iets gestegen.

 • @ Wilco

  Ik heb dit al langer geprobeerd, maar elke keer weer lukt het niet als het op het moment aankomt. Of ik zeg het net te zacht zodat niemand het hoort en dan voel ik me ook snel weer down en daalt het zelfvertrouwen als een baksteen.
  En nog steeds, een mooie meid aanspreken zonder dat ik haar wil? Dat lijkt echt een onmogelijke taak want ik word “altijd” zenuwachtig, wat een soort “angst” uitstraalt en wat vrouwen heel goed kunnen “ruiken”. En dat is een afknapper, hoe leuk mijn karakter ook is en hoe goed ik er ook uitzie.
  En het ergste van allemaal is, dat ik zelf niet in de gaten heb dat ik die angst onbewust uitstraal.

 • “En er zijn heeeeel veel singles! hoeveel single vrouwen denk je dat je iedere dag alleen al passeert met lopen? ”

  Sorry, ik zie ze echt niet. Wie zegt dat ze single zijn, ik zie de tekens/signalen echt niet zo 1,2,3.

  Iemand zou het echt voor me aan moeten wijzen in de praktijk….

 • @ Angelo

  het is goed dat je inziet dat die “angst” je in de weg zit, en dat het niet aan JOU ligt.
  heb je de gratis cursus van victor wel gevolgt?

  het is belangrijk dat je je negatueve beeld van jezelf verbeterd, en het overvloed-concept toepast.
  wat als al die vrouwen jou wel zagen zitten? hoe zou je dat voor je zien?
  word niet boos op jezelf als je een vrouw niet durft aan te spreken. je kiest er immers niet zelf voor om bang te zijn. verwacht niet meteen te veel van jezelf. begin klein, spreek eens een medewerkster in een winkel aan, vraag eens iemand de tijd op straat etc.

  kansen en tijd genoeg;)

 • Vroeger dacht ik ook dat alle vrouwen een relatie hadden.
  Totdat ik vrouwen ging aanspreken op straat. Gek genoeg ben ik sinds ik daarmee begon (maand terug) van de circa 30 vrouwen slechts 1 vrouw tegengekomen die een relatie had.

  Wat je moet zeggen? Eerste 3 zinnen maakt niet uit. Probeer maar is de zin ‘heey, hoe gaat het?’, ‘waar kom je vandaan’ etc. Als je dat is gelukt kan je proberen het gesprek origineel en interessant te maken. Dat doe je door in te spelen op wat zij zegt.

 • @H

  Dankjewel voor de tips. Ik heb idd de cursussen gevolgd maar natuurlijk moet je ook praktijk doen.

  Momenteel ben ik nu net bij de psycholoog onder behandeling want deze “angst” die ik heb is maar een onderdeel van wat me gevormd heeft tot wat ik nu ben.
  Ik wil er gewoon graag vanaf, ik wil net als een “normaal” mens zijn zonder zenuwachtigheid(en mensen in ondergoed voorstellen helpt daar dus echt niet bij) en altijd maar een gespannen lichaam.

 • @ Jack,

  Dat werkt prima voor je, mooi! 🙂

  @ Angelo,

  Het probleem ligt niet dat je geen signalen kunt oppikken, maar in de overtuiging dat een vrouw je niet leuk kan vinden.

  Uiteraard heb je met deze belemmerende overtuiging weinig/geen motivatie om vrouwen aan te spreken.

  Het ligt niet aan vrouwen of ‘te weinig single vrouwen’, maar aan jouw belemmerende overtuiging. Ik hoop dat dat nu heel helder is geworden.

  Schadow zei:

  “Het spijt me, maar als ik met vriendinnen op stap ga en er toont een leuke jongen interesse in mijn vriendin, dan zeg ik dat ik even naar de wc moet, zodat ze samen even wat kunnen praten.”

  Vrouwen verlangen net zo naar contact. Vriendinnen kunnen elkaar tegenwerken, maar ook samenwerken.

  Mijn ervaring is dat vrouwen die een man leuk vinden, zelf even uit de groep stappen in de hoop dat ze aangesproken worden…

  Trouwens, mijn complimenten dat je een psycholoog hebt ingeschakeld om aan jezelf te werken! Dit kan heel goed voor je uitpakken 🙂

  @ Tom,

  Goed bezig 🙂

 • @ Victor

  Dat heb je heel goed geconcludeerd. Ik zit inderdaad met dat gevoel dat ze me niet leuk vinden, vooral als het in een groepje gebeurt waar de dames altijd met de andere mannen flirten enz.
  Het is niet goed voor mijn zelfvertrouwen, en dit heeft er ook voor gezorgd dat ik meer een “loner” ben geworden dan dat ik een groepsmens ben.

  Dankjewel voor alle tips, en ik ga zeker nog de theorie overlezen mijn best proberen te doen en denken dat meisjes me juist wel leuk vinden.

  🙂

 • @ Angelo,
  jij bent niet de enige met dat probleem, ik heb dat ook, nog steeds maar in mindere mate.
  Het is een kwestie van gewenning voor je eigen. Je zal beseffen op de duur dat je wel leuk bent maar niet voor iedere vrouw. Dat is net de kunst om het goed aan te pakken.

  @Victor,
  Zijn er dan nog meer checks of moet je het zelf gaan ondervinden van, Deze vrouw zou wel single zijn omdat ze zo gedraagt of over zij zelf in het leven staat of iets anders?
  Ik had ook een praktische vraag gesteld bij deel 2 onzeker bij het aanspreken van vrouwen.
  Als je dat zou lezen, zou het ook betrekking kunnen hebben op deze artikel.
  Het is nog steeds moeilijk om het achterhalen.

 • He victor, mag ik erop wijzen dat er een foutje staat in jouw blog bericht, je springt van 2 naar 4.
  Ik flirt nu regelmatig eens, minstens 2 flirts perweek, het is nietveel maar het is toch al in de goede richting, van 0 flirts in maanden tijd naar 2 a 3 flirts per week, ik blijf mezelf verbazen. Flirten is leuk zeker als sommige vrouwen eens jou weerplagen. Grotendeels te danken aan victor zijn zelfvertrouwen programma, dat werkt voor me. Uit het niets doe ik zaken dat ik nooit doe, ik ben dus spontaan, creatief en neem de leiding.
  Na een aantal flirts te hebben met vrouwen zijn het grotensdeel die ik ermee flirt vrouwen die al bezet zijn.

  Het zijn de opgenomen ervaringen die tellen, toch vind ik het wel triest voor me dat er zo weinig vrijgezelle vrouwen zijn. Ik begin me af te vragen waar die allemaal zitten, ik denk dat ze voor de zoveelste keer voor hun tv scherm te kijken naar filmreeks “Twilight” en dat de meesten dan een vampier nodig hebben om te overleven. haha 😀
  Ik breng het wel subtiel naar voren of ze een vriend heeft, zoals als ik het onderwerp eten aansnijdt. at gaat ze eten vanavond of morgen, wat ze zal klaarmaken etc. daar durf ik wel een vraag in te lanceren van: Dat klinkt smakelijk, uw vriend zal dat ook heerlijk vinden. sommige reageren erop en anderen zo van, hoe weet dat ik een vriend heb? Anderen reageren dan er geen is, dan zeg ik dan zal ik wel komen helpen, sos andy is ter plaatse ( komische uithaal naar sos piet, bekende kok in vlaanderen dat deur aan deur gaat om keukenproblemen op te lossen). Of als ik echt zeer speelse “stoute’ beu ben, ook voor andere problemen zeg ik met een ondeugende glimlach, sommige moeten daar wel mee lachen. Pas op deze gast beklimt ladders, verwijderd spinnen, haalt desnoods zijn grote … gereedschapskoffer naar boven, wel gij zat wel met uw stoute gedachten ,( zij zal dan zo beetje ondeugend glimlachen) ja, dat zie ik wel aan je. Allebei lachen uiteraard. Soms geniet van mijn rollen. Allemaal zo fijn en wel, toch slaag ik nog niet om die vrijgezelle dames uit te selecteren. Sommige zeggen dat ik weer zo een fantasie heb, ik weet wel niet of ik dit als positief of negatief moet opvangen en ook in welke context

  Zijn er nog meer tips hierover? Ik zou zo doodgraag die andere tips willen weten, het brandt vanbinnen om nog meer aan te gaan en zo een leuke dame te veroveren.

 • Oke oke als ik na die check kijk, dan is ze vrijgezel. Hoe dan ook ze wilde niks beginnen, had aan iemand al te kennen. Maar volgens jouw checks is ze single
  In scheiding.

  We zijn wel vrienden en flirt wel met me, ook andere in kroeg. Kwa berichten is het nogal 1zijdig. Ik stuur, krijg wel reactie, hoewel ze druk een leven heeft. Alleen ben ik degene die het contact maak. Ik vraag me af, wat is het beste?

  1. Wat is het beste Wes? Leef in Overvloed!

   Loop vooral niet achter haar aan, in de hoop dat ze toehapt.

   Wees meer relax en richt je op andere vrouwen. Zo verandert je uitstraling, je wordt verleidelijker… En als dat niet helpt, dan heb je toch al contact met andere vrouwen!

 • Ik ben maar gestopt met flirten, want nagenoeg alle vrouwen die ik tegenkwam en kom zit altijd een vent aan vast en bij de eerste zinnen van gesprek kwamen en komen standaard de woorden “mijn vriend” eruit…Of degenen die wel vrij zijn tonen geen interesse, want ik ben altijd “zo’n aardige vent” en ze begrijpen nooit dat ik nog alleen ben, maar ben nooit “hun type”…pfff…Ben er wel een beetje klaar mee…

  1. Peter, je bent uiteraard niet verplicht om te flirten. Het is jouw vrijheid, jouw keuze.

   Dat je niet meer flirt omdat er ‘altijd’ een vent aan vast zit, het lijkt erop dat je het concept van flirten niet begrijpt. Je wilt meteen iets bereiken met flirten, en dat zet (onbewust) een druk op de vrouwen die je ontmoet. Dan komen ze met van alles en nog wat op de proppen om te zorgen dat je de jacht staakt.

   Wil je het niet opgeven? Dan is mijn advies: zorg dat flirten met jou zeer vrijblijvend is.

   Bedankt voor je reactie!

   1. Nee hoor beste Victor, ik hoef niet altijd resultaat en soms was het voor mij gewoon een spelletje om het leven leuker te maken….Maar als er nooit eens iets leuks uit voortkomt ben je er op den duur wel klaar mee…Op een gegeven moment was ik altijd andermans vrouw aan het vermaken, omdat haar eigen vent niks wilde, maar daarna mocht ik haar altijd weer inleveren. Ik was en ben altijd “zo’n goede vriend”! Op den duur ben je er wel klaar mee kan ik je garanderen. Ik ben bang dat ik zo’n type ben die altijd en eeuwig gedoemd is in die afschuwelijke “friendszone” te blijven zitten..zo’n veilig maatje waar vrouwen zo fijn mee kunnen “praten” maar verder nooit iets mee willen. Terwijl ze me allemaal wel zo’n “leuke gozer” vinden en ze “begrijpen nooit dat ik nog alleen ben”… Dus ik probeer mijn leven dan maar op een andere manier gezellig te maken, maar jammer vind ik het wel.

    1. Beste Peter,

     Dat je moedeloos wordt omdat je telkens in ‘de friendzone’ terecht komt, dat kan ik wel begrijpen.

     Toch staat dit los van het denkbeeld van dat je iets moet krijgen wanneer je flirt. Je geeft wel aan dat dat niet zo is, maar te zien aan je woordkeuze blijf ik de indruk houden dat je denkt dat je recht hebt op een vervolg wanneer je flirt. (‘daarna mocht ik haar altijd weer inleveren.’…!!)

     Hoe dan ook, hopelijk zet het je verder aan het denken Peter.

     En zie de artikelen en video’s over de friendzone. Gelukkig heb je genoeg mogelijkheden om je liefdesleven te verbeteren 😀

 • Peter,

  Het is niet omdat ze het heeft over haar vriend dat ze jou niet leuk vindt. Het is niet omdat ze een vriend heeft dat het goed gaat tss hen. Het is niet omdat ze een vriend heeft dat ze er gelukkig mee is. Het is niet omdat ze een vriend heeft dat ze jou niet aantrekkelijk vindt. En ik kan zo blijven doorgaan. Het leven is niet 1+1=2 en kan vol gekke wendingen zitten. Je moet er van uit gaan dat alles mogelijk is. “Omdat ze een vriend heeft….”, trek jij onmiddellijk conclusies die in jouw nadeel zijn. Wat komt, komt. Praat met vrouwen zonder iets te verwachten.

 • Ik ben zelf vrouw en heb een vrouw leidinggevende/floormanager van de winkel gezien in een kledingwinkel. Ze help me graag, ik ben helemaal verliefd op haar en als ik iets vraag doet ze voor me. Zegt ze dit doe ik alleen voor jou en knipoogt ze me. Ik betrapte haar dat ze op afstand naar me stond te kijken tussen mensen menigte heen. Ze komt op mij wel eens af: ben je hier nog enz.

  Ik heb een keer tegen haar gezegd ze was iets aan het opschrijven voor me dat ik haar mooi vond. Ze reageerde niet, maar keek wel ondertussen met haar ogen op en neer als ik haar aankeek, keek ze aan en keek verlegen naar beneden. Als ze zag dat ik niet keek keek ze me aan. Ik vroeg: mag ik jou telefoonnummer of zo. Zegt ze: nee ik ben hier aan het werken. Dat kan hier niet. Maar ze ziet me overal wel staat en houdt me in gaten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *