Man en vrouw gehuld in vurige romantische passie

In het vorige artikel over romantiek, heb je gezien wat romantiek is. Hopelijk heb je ook meteen geluisterd naar het interview van mij… Hier kun je het alsnog luisteren: ‘Wat je moet weten over romantiek‘.

Vandaag ga ik verder door over de romantiek in je liefdesleven. Het gaat om de juiste timing…

Het gevaar van romantiek

Wanneer de vrijgezelle man een oogje op een vrouw heeft, wil hij zijn best doen om haar te Veroveren. Hij wil romantisch zijn, laten zien dat hij echt om haar geeft.

Werkt dit? Meestal niet, want hij loopt in wezen te hard van stapel. Hoe kan zij speciaal voor hem zijn, als hij haar nog nauwelijks kent? Het lijkt eerder alsof hij haar probeert te versieren met een paar slappe versiertrucs!

Daarom raad ik mannen aan om op te passen met romantiek; bewaar het voor een later tijdstip. Een vrouw Veroveren doe je anders…

De schaarste aan romantiek

Andersom loopt het ook vaak mis. Hij heeft een vrouw Veroverd en heeft het gevoel gekregen dat ‘de buit binnen is’. Ze wil hem, er is geregeld seks, ze zijn een team.

Klaar is Kees! Nu kan hij eindelijk zijn aandacht op andere belangrijke zaken richten. Zijn carrière of hobby’s bijvoorbeeld.

Gevolg: hij geeft haar te weinig persoonlijke aandacht. De vlinders verdwijnen en de relatie wordt minder en minder. Op een gegeven moment ontstaat er zelfs een sleur…

En er komen steeds meer relatieproblemen, de relatie sleur neemt steeds meer toe. Zij voelt zich niet meer geliefd en begint meer te fantaseren over andere mannen.

Tegen die tijd ontvang ik e-mail met de vraag hoe hij het snel kan oplossen. Helaas is het dan vaak al te laat, zij heeft de hoop opgegeven. Ze wil wel, maar het bijzondere gevoel is helemaal verdwenen.

Maak dus niet dezelfde fout wanneer je een relatie hebt. Onthoud dat de vrouw steeds opnieuw Veroverd wil worden, eindeloos! En jazeker, daar hoort ook romantiek bij.

Wees romantisch (tips)

Ze is je vriendin of vrouw, doe je best om haar zich speciaal te laten voelen. Je mag haar complimenteren, je mag haar verrassen met een leuk cadeautje. Zorg dat je haar geregeld knuffelt, schrijf eens een keer een persoonlijke liefdesbrief voor haar.

Maak geregeld afspraakjes, ga samen op pad. Leer elkaar ook op andere vlakken beter kennen. Geef haar het duwtje in de rug wanneer ze aan zichzelf twijfelt. En wanneer ze boos of overstuur is blijf jij kalm; onverstoorbaar.

Maak haar nieuwsgierig door vage hints te geven over wat je binnenkort van plan bent met haar. Sta open voor fantasie. Blijf altijd je best doen in bed (schrijf je hier in voor sextips). Doe elke week iets nieuws, voorkom bed-gewoontes en voorspelbare routines.

In wezen kan het elke dag valentijnsdag zijn…

Zij zal ook haar best blijven doen om je te plezieren. Zo niet, dan mag je je afvragen of je wel de juiste vrouw hebt Veroverd. Het is geven èn nemen in een goede relatie; balans.

Heb je moeite om romantisch te zijn voor je partner? Of ben je vrijgezel en heb je vragen over romantiek? Plaats je reactie hieronder.

Gerelateerd:

 • Relatieprobleem: niet meer verliefd (24)
  Herken je dit relatieprobleem: de verliefdheid is vervlogen. Dan kan de relatie op losse schroeven staan! Belangrijk probleem om zo snel mogelijk op te lossen zodat jullie de relatie kunnen redden. Wat er vervolgens […]
 • Romantiek – Wat je moet weten over Romantiek (12)
  Rozen, teddybeertjes, “I Love You”, suikerhartjes. Romantisch? Vandaag blog ik over de romantiek in het liefdesleven; een belangrijk onderwerp. In het weekend voor valentijnsdag ben ik onverwacht door drie radiostations […]
 • Vriendin verwennen met Valentijnsdag (3)
  In de Valentijnsperiode worden we overstelpt met reclamefolders en tv-reclames. Het bedrijfsleven wil graag dat je op 14 februari dure cadeaus geeft of zelfs met Valentijnsvakantie gaat! Er moet immers omzet worden […]
 • Valentijnsdag – Uitslag van onderzoek Valentijnsdag (1)
  Tot gisteren kon je door te stemmen laten weten of je iets van plan was met Valentijnsdag. Bedankt voor het stemmen! Ik ben eigenlijk best tevreden met de uitslag. Slechts 36 % van de stemmers doet iets met Valentijnsdag. En […]
Romantiek – Gevaar van en Schaarste aan Romantiek
Trefwoorden:         

8 reacties op “Romantiek – Gevaar van en Schaarste aan Romantiek

 • Misschien is het gevaarlijk om zo zelfzeker te zijn, ik heb immers maar bitter weinig kansen (tellen halve kansen mee ? 😀 ) gehad om romantisch te zijn tegenover iemand. Misschien kan ik nog schrikken van mezelf…
  Maar ik vind de inhoud van deze blog eerder iets logisch, ik denk niet echt problemen te hebben met romantiek.
  Wel eerder met:
  – te hard van stapel lopen, te vroeg verliefd worden.
  – niet zo zeer aanspreken, maar wel het gesprek gaande houden tijdens aanspreken.
  – Uiteraard zijn magische openingszinnen niet nodig, een vraag is voldoende, maar wat kan je zoal vragen, en wat te zeggen daarna als je éénmaal een antwoord hebt ?
  – hoe maak je het verchil tussen tussen een gesprekje dat een gesprekje blijft en een gesprek waaruit meer komt ?

 • @ Victor

  – Je schrijft: “Klaar is Kees! Nu kan hij eindelijk zijn aandacht op andere belangrijke zaken richten. Zijn carrière of hobby’s bijvoorbeeld.
  Gevolg: hij geeft haar te weinig persoonlijke aandacht. De vlinders verdwijnen en de relatie wordt minder en minder. Op een gegeven moment ontstaat er zelfs een sleur…”

  Maar wat nu als ik nu al erg veel tijd besteed aan mijn relatie, weet dat het goed zit en nog steeds verliefd ben, maar wel weer wat meer tijd besteden aan mijn hobby etc. ?
  Er is zeker geen sleur. En dat wil ik ook echt wel voorkomen en het speciaal houden enzo. Maar ik wil dus ook weer wat meer aan mijn hobby en vrienden en tijd voor mezelf besteden. Mijn vriendin claimt namelijk een beetje, dat is niet verkeerd. Maar ben nu slecht erin om nee te zeggen, want ik wil niet dat er dus gebeurt wat jij hierboven beschrijft over: “En er komen steeds meer relatieproblemen, de relatie sleur neemt steeds meer toe. Zij voelt zich niet meer geliefd en begint meer te fantaseren over andere mannen.”

  – Daarbij krijg ik ook een klein beetje het idee dat ik haar nu na iets meer dan 4 maanden verkering te hebben op een voetstuk begin te plaatsen. Gedachten als “haar lichaam is zo perfect, ze past echt in een shampoo-reclame of iets dergelijks” of “de kans om de combinatie uiterlijk-innerlijk zoals bij haar in iemand anders te kunnen vinden is te klein om haar daar misschien ooit voor op te geven”.

  weet je iets op deze twee kwesties? misschien is er voor allebei wel 1 oplossing?

 • @ Ruben,

  Doe niet aan kansen, maar aan mogelijkheden…

  Goede vragen, ik blijf bloggen. Al heb ik al over veel geschreven in mijn vorige artikelen.

  Ik hoop binnenkort een zoek-functie op mijn site te zetten. Dan kan je gemakkelijker artikelen vinden…

  @ Yves,

  Het gaat om de balans. Besteed zowel tijd aan je vriendin/relatie, als aan je hobby’s, vrienden, werk en dergelijke.

  Dit kan een uitdaging zijn, vooral omdat je vriendin nu gewend is aan je huidige tijdsindeling.

  Suggestie: bespreek met haar dat je haar ook af en toe wilt missen, om zo haar nog meer te waarderen wanneer ze bij je is. Want je wilt graag dat de relatie zo heerlijk blijft zoals het is, maar daarvoor moet er een element zijn van ‘missen’.

  Waarom hebben Italianen graag een glas water bij hun kop koffie? Dat slokje water tussendoor maakt dat je de koffie goed blijft proeven…

  Te veel bij elkaar zijn kan na verloop van tijd maken dat je vergeet hoe fantastisch iemand is. Het is als een horloge; al gauw voel je je horloge niet meer om je pols…

  Je gedachten:

  ” haar lichaam is zo perfect, ze past echt in een shampoo-reclame of iets dergelijks ”

  Leuk! Je mag dol zijn op je vriendin… Geniet man!

  Al kan het goed zijn om ook naar andere vrouwen te kijken, te genieten van ander vrouwelijk schoon. Relativeer…

  ” de kans om de combinatie uiterlijk-innerlijk zoals bij haar in iemand anders te kunnen vinden is te klein om haar daar misschien ooit voor op te geven ”

  Minder leuk; schaarste.

  Je zult nooit een vrouw ontmoeten zoals zij. Ze is uniek. Toch hoeft dat geen argument te zijn om de relatie aan te houden.

  Een eventuele toekomstige vriendin is ook uniek, op haar manier! Hetzelfde gaat op voor je ex-en…

 • @ Victor

  Jah je hebt gelijk man..! Thanks!

  – Ik relativeer er sowieso al op los, juist omdat mijn vriendin gewoon ongelooflijk knap is is dat nodig 😉 Toch blijven die “wooow” momenten, wat ik meer moet gaan zijn als ‘leuk!’ dan als ‘shit dit moet ik niet kwijtraken..’

  – Natuurlijk zie ik dat niet als een argument om de relatie aan te houden:) En ik geloof best dat er meerdere superknappe meisjes zijn waarbij het zo goed zou klikken. Soms twijfel ik daar gewoon over, omdat ik bij mijn ex-en en andere meisjes altijd wel iets miste of iets niet helemaal leuk vond aan der.

  – Ik heb het er al 2 keer met haar over gehad maar ik ben niet zo goed in dingen verwoorden en ze begrijpt me dan niet echt. Ze wordt dan verdrietig en heeft dan het gevoel dat ik het niet leuk vind met haar of niet op haar zit te wachten etc. Ik vertel haar dan natuurlijk het tegendeel en dan snapt ze het niet meer.

  Maargoed,, misschien moet ik het proberen op jou manier. Of ik moet gewoon meer andere afspraken maken en meer met mijn hobbies bezig gaan en gewoon zeggen dat ik niet kan omdat ik *hier* en *hier* mee bezig ben?

 • @ Yves

  Quote:

  “….. Ik heb het er al 2 keer met haar over gehad maar ik ben niet zo goed in dingen verwoorden en ze begrijpt me dan niet echt. Ze wordt dan verdrietig en heeft dan het gevoel dat ik het niet leuk vind met haar of niet op haar zit te wachten etc. Ik vertel haar dan natuurlijk het tegendeel en dan snapt ze het niet meer…”

  Daar heb je nu niet veel aan… maar vrouwen gaan hier beter mee om naarmate je ouder wordt. Ik nam aan dat jij en zij nog (piep)jong zijn. En dan is het echt een hel om een beetje eigen ruimte te claimen. Meisjes gaan dan vaak op toer van verdriet, onbegrip, boosheid.. ja zelfs dreigen.

  Zijn dit testjes…? Ik heb het jammer genoeg nooit kunnen achterhalen…Ik had de inzichten nog niet..!

  **Victor..waar was je toen..??!** haha

  Bedenk dat een (psychisch) gezonde meid of vrouw, hier niet zo een enorm punt van zal hoeven maken. Als zij jou niet toelaat (onschuldige) eigen dingen te doen, wordt jij geclaimd….. En kan je een schuldgevoel oplopen.. Ik noem dergelijke relaties “emotie-vampieren”

  Ergo: houdt voet bij stuk en claim je eigen ruimte. Op een fatsoenlijke manier hey 🙂 Wees onverstoorbaar en sterk… Hey, waren dat ook niet weer aantrekkelijk eigenschappen..? 🙂

 • @ Harold

  haha we zijn late tieners 😉 dus zo heel piepjong is dat nou ook weer niet ey :p

  en zoals je het hierboven beschrijft is wel heel overdreven vergeleken wat er bij mij aan de hand is :p gelukkig maar 🙂
  ik zoek alleen ffe de goede manier om het haar duidelijk te maken maar dat moet nu wel lukken denk ik!

  verder is de relatie gewoon helemaal top hoor!

  thnx guys!

 • Heey!

  Ik heb een dringend vraagje:
  Ik heb nu al 6 keer met een meisje afgesproken en we hebben veel gezoend.
  Nou vroeg ik of we het ‘officieel’ zouden maken tussen ons.
  Plotseling vond ze dat ze overvallen werd (door die vraag) en dat ze meer tijd nodig had.

  Ik weet totaal niet wat ik hiermee moet,
  Ik heb enorm de neiging om er een punt achter te zetten, wat heb ik nou weer aan zo’n vrouw? Ik kan moeilijk met andere vrouwen flirten, want we zoenen echt zo vaak dat dat weer aanvoelt als vreemdgaan.

  groetjes,
  Tom

 • Ja ik heb denk ik best een probleem!

  Mijn vriend hij is echt lief, maar voorheen viel ik op de bad types. Gelukkig heb ik nu eindelijk iemand die me trouw is. We wonen samen en gaan bijna 3 jaar, maar ik geef echt al zolang aan meer romantiek, maar hij heeft in 3 jaar eigenlijk nooit iets romantisch gedaan, of echt anders is de kamer zoals keer uit zichzelf muziek enzovoort. Ik ben zelf heel romantisch en heb dat ook zeker wel gedaan voor hem, maar ik denk niet dat hij vrouwen begrijpt. We praten ook nooit diepzinnig, oftewel hij is totaal geen prater.

  En ik voel geen passie er is geen romantiek of spanning meer. Ik heb geen behoefte meer, terwijl ik iemand ben liefst zeker 3 4 keer in de week. Maar zoals je hoort, zit dat er al lang niet meer in. Het voelt alsof we al 50 jaar zijn getrouwd, hij doet geen moeite. Ja lieve woorden, maar ja, de daden waar zijn die?????

  Moet duizend keer vragen, zeggen hints geven, word echt gek nu.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *