RomantiekRozen, teddybeertjes, “I Love You”, suikerhartjes. Romantisch? Vandaag blog ik over de romantiek in het liefdesleven; een belangrijk onderwerp.

In het weekend voor valentijnsdag ben ik onverwacht door drie radiostations geïnterviewd over wat een man te doen staat wat betreft de romantiek.

Waarschijnlijk wil je een interview horen, want dan weet je hoe je het kunt aanpakken in je relatie. Komt goed uit! Hier vind je het interview op Radio 1, gehouden in het BNN-programma ‘Lust’:

Audio clip: Adobe Flash Player (version 9 or above) is required to play this audio clip. Download the latest version here. You also need to have JavaScript enabled in your browser.

Ik vond het leuk om te doen. Simone Doubleu stelde goede vragen, bedankt!

Wat romantiek wel en niet is…

In mijn zevende les van mijn cursus vrouwen versieren geef ik aan waarom de dating-clichés nadelig zijn voor een vlotte Verovering. Hetzelfde geldt ook voor de romantische-clichés; over het algemeen werkt dat niet of slechts matig in je relatie.

Onwillekeurig en zonder intentie met de welbekende romantische symbolen strooien (rozen, hartjes, wijn etc) maakt je niet vanzelf romantisch.

Je bent pas echt romantisch als je een vrouw persoonlijke aandacht geeft en haar het gevoel geeft dat ze speciaal is. Dat hoeft niet met dure cadeaus, snoepreisjes en cliché-prul, ook al probeert de commercie je dat wijs te maken omdat ze meer omzet willen draaien.

Gebruik je inlevingsvermogen om te ontdekken hoe je haar zich bijzonder kan laten voelen. Durf je creativiteit te gebruiken om haar op een leuke manier te verrassen…

Wat zijn jouw gedachten over romantiek? Misschien schrijf ik een volgende editie over romantiek, dus stel vooral je vragen en deel je ervaringen aan je flirtcoach! Plaats je reactie hieronder…

Gerelateerd:

 • Romantiek – Gevaar van en Schaarste aan Romantiek (8)
  In het vorige artikel over romantiek, heb je gezien wat romantiek is. Hopelijk heb je ook meteen geluisterd naar het interview van mij... Hier kun je het alsnog luisteren: 'Wat je moet weten over romantiek'. Vandaag ga ik […]
 • Relaties – Een Relatie is meer dan Aan of Uit (19)
  Teveel mensen zien hun liefdesleven te zwart-wit. Ze hebben geen realistisch beeld en hebben daardoor moeite om zowel als vrijgezel als in een relatie hun liefdesleven te doorgronden en te verbeteren. Op het moment dat […]
 • Valentijnsdag – De Dubbele Keerzijde van Valentijnsdag (9)
  In de maand februari slaat het fenomeen altijd keihard toe: Valentijnsdag. De 14de staat volledig in het teken van de liefde en romantiek. De brievenbus puilt uit met reclamefolders vol speciale koopjes. De reclame op zowel […]
 • Foute Vrouwen Herkennen doe je zo (144)
  Een paar maanden geleden verscheen het blogartikel over de gevaarlijke vrouw; de vrouw die (bewust) op pad is om mannen te misbruiken. Vandaag blog ik over foute vrouwen. Dat zijn vrouwen die hun (liefdes)leven in de soep […]
Romantiek – Wat je moet weten over Romantiek
Trefwoorden:             

12 reacties op “Romantiek – Wat je moet weten over Romantiek

 • Voor haar thuis eten maken en samen opsmikkelen.
  Daarna lekker op de bank, kaarsje en drankje erbij.

  Beetje spelen en kietelen, kletsen en lachen.

  Romantiek kan op vele, kleine manieren. Ik liep laatst bij mijn vriendin de trap op en zij was boven (wist ik even niet). Liet ze me boven gewoon even schrikken vanachter de deur. Meteen dikke omhelsing. Was erg leuk en speels. Vond ik best een romantisch momentje.
  Genegenheid naar elkaar tonen is altijd goed voor romantiek

  Merk bij mezelf dat met het ouder worden, ik gelukkig ook heel ander invulling kan geven aan “romantiek” en “intimiteit”.

 • hey iedereen 😀
  mijn gedachten over romantiek is dat ik mijn vriendin ga beschermen wanneer het nodig is en met haar plezier ga beleven. Zoals samen gaan schaatsen of samen gaan wandelen in de stad of samen gezellig etentje maken en haar altijd verrassen …
  grtjs

 • @ Hassan,

  Haar beschermen, dat past precies in het romantische plaatje.

  @ Harold,

  Klinkt erg goed 🙂

  Je begrijpt precies wat ik bedoel…

  @ Ernst-jan,

  Misschien was dat heel leuk voor haar geweest!

  Blijf jezelf de vraag stellen: hoe kun je het nog persoonlijker maken?

  Het mag geen ‘doorgeef-teddybeer’ zijn…

  Het radio-interview geluisterd? 🙂

 • Hey hallo.

  Ik ben de laatste tijd erg intensief aan het rond kijken op forums over liefde enz. Overal waar de vraag komt: “wat vind jij romantisch” zie ik eigenlijk overal dezelfde antwoorden. Dit valt mij een beetje tegen. Ik zie vaak: lekker eten voor haar koken of lekker uit eten gaan, filmpje kijken en tegen elkaar aan kruipen… nou weet ik wel dat dit erg leuk kan zijn, maar ik heb hier niet zo heel veel mee hoor. Dat komt gewoon omdat het allemaal zo standaard is, allemaal maar hetzelfde.

  Ik ben opzoek naar leuke dingen, omdat ik nu zelf echt helemaal in de 7e hemel ben als ik het meisje van mijn dromen zie. Sinds kort is ze echt zo mijn leven ingekomen. Het feit dat zij voor mij een engel op aarde is, betekend echter niet dat ik dat ook voor haar ben. Ik zal er denk ik echt voor moeten vechten. Het is voor mij alles behalve een makkelijke strijd en ik ben bang dat ik haar hart niet voor de mijne zal winnen.

  Ik zou dus wel erg graag willen weten, hoe je nou daadwerkelijk een meisje voor je kunt winnen, waardoor laat je het hart van het meisje sneller slaan?

 • @ Stefan

  Dat je veel leest is goed, valt het antwoord jou tegen, hier staan denk ik veel andere antwoorden…
  Je bent op de goeie weg, alleen is het een beetje riskant om achter een recept te vragen dat altijd werkt.

  Punt 1 is dat dit niet bestaat en sommige dingen de ene keer werken en de andere keer niet.
  Punt 2 is dat het voor mij als een duidelijk signaal overkomt dat je te analytisch bezig bent en waarschijnlijk al flink verliefd bent.

  http://www.aantrekkingskracht.com/snel-verliefd

 • Ja ik weet het… het is allemaal al lastig genoeg. Kijk ik heb zelf ook wel een idee hoe ik iemand gevoelig kan raken, ik weet alleen niet of het bij haar werkt. Ik ken haar ook nog niet zo heel erg lang weet je. Ik heb een tijdje geleden echt iets bijzonders meegemaakt. Ik had oogcontact echt recht in haar o zo mooie ogen… ik was de weg kwijt en echt alles verdween om me heen.

  Aan de ene kant heb ik zoiets: “ach shit hapens” ik ga er gewoon voor, maar aan de andere kant bedenk ik me ook ontzettend goed, als het fout gaat, dan gaat het ook echt fout en is er geen weg meer terug. Er bestaat dan ook de kans dat ik mijn baan kwijt kan raken (in ieder geval in mijn woonplaats). Als dat gebeurt, dan zal ik haar niet meer zo vaak zien als dat nu het geval is.

 • @ Stefan

  Well, begin maar eens een afspraakje met haar te maken, je kan wel zo blijven dromen, maar daar begin je niks mee.

 • Ik wou dat ik dat zo effe makkelijk kon doen, maar ik heb al een idee om hopelijk in contact te komen met haar. Ik heb even een valse start gemaakt, maar ik denk dat ik het tijdens hemelvaart weekend goed kan maken 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *