Seksueel geweld teven vrouwenHuh, seksueel geweld? Waar begint Victor Verlon over?!

Mijn site is inderdaad vooral gericht op de leuke en lekkere kanten van aantrekkingskracht, liefde, seks, relaties. We willen beter worden in het contact maken, meer plezier beleven op liefdesvlak. en een optimistische houding in het leven maakt dat je meer aantrekkingskracht uitoefent…

Uiteraard!

Maar de schaduwzijde mag ook belicht worden. Ik deed dat al eerder door te schrijven over wanneer het misgaat in een relatie of huwelijk. Of bij vreemdgaan. Of bij verlies en het gevoel gefaald te hebben in je (liefdes)leven.

En nu komt het onderwerp seksueel geweld tegen vrouwen aan bod. Bah! Maar het is een keiharde realiteit en daarom noodzakelijk om te bespreken. En door niet het hoofd weg te draaien kunnen we er met zijn allen wat aan veranderen. Daar doe ik dit voor.

Voor de mensen die niets met aanranding en verkrachting te maken hebben: blijf lezen en bekijk de video, want het speelt wel degelijk ook een rol in je leven. ALTIJD!

 

‘1 op de 4 Europeanen vindt seks zonder toestemming onder bepaalde omstandigheden verdedigbaar’

Althans, dat is de conclusie van het onderzoek dat onlangs werd uitgevoerd. Nu mogen er vraagtekens geplaatst worden bij dat onderzoek, als we nieuwssite DeMorgen.be mogen geloven. De onderzoeksvragen gingen niet zozeer over wat mensen zelf vinden, maar wat zij denken dat anderen vinden. Jammer, onnodige ruis!

Feit blijft dat seksueel geweld geregeld plaatsvindt. Er zijn genoeg mensen die het eigenlijk wel acceptabel vinden om seks te hebben met iemand die dat eigenlijk niet wil. En dat is de maatschappij waarin we leven.

Hoezo dit artikel vandaag? EU-commisaris Vera Jourova van Justitie, Consumentenrechten en Gendergelijkheid, lanceerde 24 november 2016 een Europees campagne tegen seksueel geweld tegen vrouwen. Het ging samen met het rapport van Eurobarometer met pijnlijke onderzoekresultaten wat betreft seksueel geweld tegen vrouwen.

De onderzoeksresultaten op een rijtje wat betreft onvrijwillige seks:

 • 12% vindt dat het mag, als de vrouw dronken of onder invloed van drugs is;
 • 11% vindt dat het mag, als de vrouw mee naar zijn/haar huis gaat;
 • 10% vindt dat het mag, als de vrouw geen weerstand biedt of geen duidelijk nee zegt;
 • 10% vindt dat het mag, als de vrouw zich sexy kleedt;
 • 7% vindt dat het mag, als de vrouw alleen over straat loopt in de avond/nacht;
 • 7% vindt dat het mag, als de vrouw vooraf flirt met de verkrachter;
 • 7% vindt dat het mag, als ze meerdere seksuele partners heeft gehad in het verleden;
 • 4% vind dat het mag, als de verkrachter zegt dat hij op dat moment niet wist wat hij deed;
 • 2% vindt dat het mag, als de verkrachter achteraf spijt heeft;
 • 27% vindt dat het mag, in bepaalde situaties…

Merk op: al deze percentages opgeteld is meer dan 100%. Genoeg mensen vinden dat er dus meerdere vrijbrieven zijn voor seksueel geweld tegen vrouwen, zoals een verkrachting.

Nogmaals, het blijft de vraag hoe mensen in Europa werkelijk denken over seksueel geweld. En het is ook nog de vraag wat de exacte percentages zijn in Nederland en België wat betreft aanranding en verkrachting. Daar is ook ander onderzoek naar gedaan en de resultaten wil ik graag binnenkort toevoegen aan dit artikel.

Hoe dan ook, seksueel geweld komt ook in Nederland en België voor. En al geef ik krachtige tips en technieken voor het versieren en Veroveren, ik ben tegen het doordrukken van je zin. Weg met de vrouwonvriendelijke aanpak die sommige ‘versierexperts’ promoten!

Waar is de respect en de liefde? De trots, de empathie?

Waar is de respect voor de medemens? Waar is de liefde, de empathie? En waar is het gevoel van trots? In de zin van dat je alleen seks wilt met iemand die jou ook echt wil.

In plaats van ‘ik kon er eventjes bovenop want ze kon geen weerstand bieden’ of ‘ik heb er recht op, punt uit!’. Nee, zet centraal dat je alleen met iemand het bed deelt die jou echt wil. Wees trots!

En anders maar gewoon masturberen. Niet omdat masturberen een slecht alternatief is. Nee, het is een uitstekend middel om te zorgen dat je een seksleven hebt, ONAFHANKELIJK van anderen. Het vormt de basis van een krachtig seksleven. En het maakt dat je niet puur uit seksuele frustratie handelt in de omgang met anderen.

Bemerk je dat een vrouw maar toegeeft omdat ze niet de kracht heeft om weerstand te bieden? Maak er een punt van om dan juist geen seks te hebben. Ze moet niets. Seks mag namelijk ook een cadeau zijn voor haar. Graag of niet!

Het past trouwens prachtig in de seksuele tease. Het is de kunst om haar ernaar te laten verlangen, dat ze er bijna om smeekt. Een heel ander perspectief…

Seksueel geweld is aan de orde van de dag

Weet dat 20% van de vrouwen te maken heeft gehad met seksueel of psychisch geweld vanaf de leeftijd van 15 jaar. Pijnlijk om te horen!

Voor de mannen die denken dat dit niet relevant is omdat ze NIETS hebben met aanranding of verkrachting: je krijgt er toch wel mee te maken:

Seksueel geweld is aan de orde van de dag in onze maatschappij
Seksueel-geweld is aan de orde van de dag in onze maatschappij!
 • Het is de vrouw waarmee je een date hebt;
 • Het is een familielid waarvan je houdt;
 • Het is het kind van je beste vriend(in);
 • Het is de vriendschappelijke vriendin of kennis;
 • Het is je (toekomstige) dochter;
 • Het is de (non-)flirt op het feestje;
 • Het is je collega;
 • Het is je (toekomstige) partner;
 • … Het is/was je eigen moeder, oma, tante, nichtje;
 • … jij!

Seksueel geweld, misbruik, aanranding, verkrachting, het heeft grote impact op vrouwen. En ook de dreiging is van invloed op het leven van vrouwen. Ze doen niet de dingen die ze willen.

Vrouwen voelen zich bijvoorbeeld belemmerd in wat ze aantrekken; ‘toch maar niet dat korte rokje’. Of toch maar niet afspreken met die aantrekkelijke man, hij is misschien toch niet zo oké als hij zich voordoet. Bye bye afspraakje!

Je kunt het op je vingers natellen dat het daarom ook impact heeft op mannen. Want mannen gaan immers met vrouwen om. Jij hebt er dus ALLES mee te maken. En nogmaals, hopelijk niet als dader!

Trouwens, seksueel geweld komt ook op veel jongere leeftijd voor. En de directe slachtoffers zijn niet alleen meisjes en vrouwen, het zijn ook jongens en mannen. Nogmaals, het gaat om ons allemaal; direct en indirect.

Wat vind jij van dit probleem? Reageer hieronder, ik hoor graag van je. En waarschijnlijk vul ik deze pagina binnenkort met tips om dit serieuze probleem aan te pakken. Voor zowel mannen als vrouwen. (Hint: verkrachting is niet puur een seksuele aangelegenheid.)

Reageer!

Gerelateerd:

 • Opgeven – Waarom je de liefde mag opgeven (23)
  Wil je het opgeven op liefdesvlak? Dat mag! “Wat zegt Victor Verlon nu? Hij is flirtcoach, dus hij zou mij moeten motiveren om vooral niet op te geven! Toch?” ... Helaas denken sommige mannen dat ik ze als flirtcoach op […]
 • Collega versieren na een afwijzing (2)
  Een groot aantal relaties ontstaan op het werk. Logisch, want de meeste mensen besteden veel tijd op de werkvloer. Het verbaast me daarom niet dat ik ook vragen ontvang over hoe je je collega kunt versieren. Tijd om daar over […]
 • Aantrekkingskracht – Waarom geen aantrekkingskracht meer? (11)
  Geen aantrekkingskracht meer... Wat begon met sjans en een spannende flirt loopt uit op helemaal niets. Dat overkwam deze bloglezer die zijn vraag instuurde op deze aantrekkingskracht-site: Beste Victor, Ik woon nu tijdelijk […]
 • Maak je voornemens leuk, lekker en sexy (4)
  Het jaar 2017 is aangebroken. Ik wens je veel geluk en gezondheid toe! Zie daarover ook deze video die ik laatst heb uitgebracht. En natuurlijk met alles wat daarbij hoort, dus ook de leuke en lekkere ervaringen... Natuurlijk […]
Waarom seksueel geweld tegen vrouwen ook jouw probleem is

3 reacties op “Waarom seksueel geweld tegen vrouwen ook jouw probleem is

 • Ikzelf heb vroeger te maken gehad met sexueel geweld. En een hard besef nu ik je artikel heb gelezen is dat het mij nog steeds over komt. Ik ben dus die niet sterke vrouw in jouw artikel.. Heel stom… op de een of andere manier is vooraf duidelijk maken wat je wel of niet wilt vaak niet voldoende of een wacht even bijvoorbeeld. Zelfs niet wanneer mensen op de hoogte zijn van wat je hebt meegemaakt.

  Gek eigenlijk dat de NEE zo duidelijk moet zijn… Ik weet waar ik mee aan het werk moet en gek genoeg vinden mensen waarmee ik hierover praat dat ook.. Jij bent namelijk baas over je lijf… een man toch niet? Helaas werkt dat niet altijd zo… niet elke vrouw heeft die stem leren gebruiken. Ja LEREN gebruiken!

  Mijn tip aan mannen die wel rekening willen houden met andermans grenzen en zwakheden, stel je lover voordat je de daadwerkelijke daad verricht de vraag “wil je dit wel”…. dan geef je iemand namelijk pas echt een eigen keuze!

  1. Beste 1982,

   Wat vreselijk dat ook jij ervaring hebt gehad met seksueel geweld. En blijkbaar dus nog steeds!

   Ik ben dus die niet sterke vrouw in jouw artikel.

   Of juist wel, maar je weet het nog niet.

   Dat je slachtoffer bent zegt niets over de kracht die er in je huist.

   Jij bent namelijk baas over je lijf… een man toch niet?

   Precies!

   Helaas werkt dat niet altijd zo… niet elke vrouw heeft die stem leren gebruiken. Ja LEREN gebruiken!

   En daar heb je ook gelijk in.

   Gelukkig kun je het wel degelijk nog leren 🙂

   Mijn tip aan mannen die wel rekening willen houden met andermans grenzen en zwakheden, stel je lover voordat je de daadwerkelijke daad verricht de vraag “wil je dit wel”…. dan geef je iemand namelijk pas echt een eigen keuze!

   Ik geef dat advies ook aan mannen die moeite hebben om de grenzen te respecteren van anderen. Bij enige twijfel of de ander wel wil, niet doorzetten! Ik adviseer zelfs sommige mannen om vooral geen seksueel intitiatief te nemen als ze er niets van bakken wat betreft respect. Het maakt teveel kapot.

   Eigenlijk begint het respecteren van (seksuele) grenzen al veel eerder dan tegen de tijd dat het bed in zicht komt. Bijvoorbeeld. Ik doe mijn best om een vrouw geregeld nee te laten zeggen in het contact, zodat ze in de toekomst gemakkelijker nee durft te zeggen en ook merkt dat het niet erg is als ze iets niet wil. Het maakt haar bewust van haar vrijheid en dat ze veilig bij mij is. Tegelijkertijd is er dan ook ruimte voor de tease en de prettige seksuele spanning.

   Hoe dan ook 1982, je bent geen zwakke vrouw. Ik wil niet dat je die conclusie trekt!

 • Toen ik de percentages las van de onderzoeksrezultaten zat ik met mijn mond open!
  Ik werd gelijk boos, ik ben ook aangerand door een jongen die ik al heel ZIJN leven en MIJN leven ken. Ookal ben ik nog maar 14 is het nog steeds niet acceptabel om vrouwen of meisjes aan te raken zonder dat ze daar zelf toestemming voor geven.
  Bij mij was het in het zwembad en hij sprong op mijn rug. Maar hij zei dat hij mij moest beethouden omdat hij anders er van afviel. Maar in plaats van normaal bij mijn nek me beet te houden deed hij het op mijn borsten. Ik durfde dit niet met hem te bespreken en ben naar z’n ma gegaan.

  Ook toen ik dit artikel las merkte ik op dat kleine dingen zoals bijvoorbeeld met je vinger in iemands borsten prikken zonder toestemming iemands relaties en zelfvertrouwen compleet kan verwoesten.
  Waarbij ik er zelf ook achter kwam dat het bij mij vaker gebeurt dat waar je eigenlijk overnadenkt.

  En ik durf eigenlijk geen nee te zeggen want dan ben ik bang dat ik mensen kwets. Ik moet vaker nee zeggen en het aan durven geven als het niet goed gaat!

  Dus mannen blijf van de vrouwen af als je er geen toestemming voor hebt gekregen!!!!!!! Het is niet acceptabel ookal lijkt ze het fijn te vinden!!!
  Iedereen in deze wereld is gelijk!! Mannen en vrouwen, kinderen en opa’s etc. Het vrouwelijke ras is niet minder dan jullie mannen!!!
  (Sorry als ik woorden gebruikt heb die je niet wilt lezen of snapt.. ik geef mijn mening en vertel mijn verhaal.)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *