Collega versieren maar afgewezenEen groot aantal relaties ontstaan op het werk. Logisch, want de meeste mensen besteden veel tijd op de werkvloer.

Het verbaast me daarom niet dat ik ook vragen ontvang over hoe je je collega kunt versieren. Tijd om daar over te bloggen, ook al raad ik mensen meestal aan om vooral een nieuwe liefde buiten werk te ontmoeten; overvloed.

Mocht ik nog veel meer prangende vragen ontvangen over hoe een collega te versieren, breng ik nog meer artikelen uit. Dus plaats vooral je reactie helemaal hieronder!

Vandaag behandel ik een vraag die ik heb ontvangen van een (beginnende) cursist over of je een collega nog kunt versieren na een afwijzing…

Beste Victor, ik heb mijn naaste collega verteld dat ik gevoelens voor haar heb. Ze was mijn maatje op het werk. Maar nu neemt ze afstand van me. Kan ik dit nog rechttrekken?

Het belangrijkste: beloof me dat je nooit, nooit, nooit meer een liefdesverklaring aflegt wanneer je iemand leuk vindt! Je loopt veel te hard van stapel, dat leidt vaak tot een afwijzing. Eerst flirten, versieren, Veroveren!

Hopelijk heb je geleerd van je fout. Ook al is het pijnlijk, al doende leert men…

Kun je de afwijzing van je collega terugdraaien?

Zo’n afwijzing is extra pijnlijk omdat je haar elke dag weer ziet. Natuurlijk wil je dolgraag de situatie terugdraaien en weer goede maatjes zijn.

Maar meestal is zo’n liefdesverklaring een te grote fout om te herstellen. Je mag er daarom niet op rekenen.

Sterker nog, proberen je fout te herstellen kan averechts werken. Ga dus geen gesprek aan voor extra uitleg, voorkom dat je het probleem groter maakt.

Maar wat dan te doen? Is er echt niets meer te redden?

Begin opnieuw, wees relaxt

Je collega mijdt nu het contact zoveel als mogelijk is. Ze wil waarschijnlijk voorkomen dat je nog meer gevoelens ontwikkeld. Daar voelt ze zich ongetwijfeld ongemakkelijk over.

Dat is niet vreemd. Genoeg mannen gaan pas echt moeilijk doen wanneer ze afgewezen worden. Drama’s en soms zelfs agressiviteit en stalken.

Daarom kun je angel uit deze moeilijke situatie halen door juist een relaxte houding aan te nemen. Wees zeer relax, blijf vriendelijk. Maak nergens een probleem van!

En bovenal, houd je niet meer bezig met het verleden. Accepteer dat gedane zaken geen keer nemen. Het is zoals het is!

Door zelf te ontspannen, ongeacht of je wel of geen contact met haar hebt, creëer je een relaxte sfeer. Zo kan zij zich ook ontspannen en valt de druk weg. Dat is de basis voor een eventueel herstel van het contact. Dat zou mooi zijn.

Waarschijnlijk hoop je dat je je collega alsnog kunt versieren, toch?

Kun je je collega nog versieren? (tips)

Heel misschien! Gooi het vooral over een ander boeg. Want je aanpak tot nu toe heeft duidelijk niet gewerkt.

Drie tips om je op weg te helpen:

Tip #1. Verwerk eerst je teleurstelling (liefdesverdriet)

Waarschijnlijk ervaar je op dit moment een vorm van liefdesverdriet. Bezoek daarom mijn liefdesverdriet-website en schrijf je in voor de video’s.

Je krijgt krachtige oefeningen bij het verwerken. Doe er je voordeel mee!

Tip #2. Laat haar meer en meer los

Waarschijnlijk is haar loslaten vooral in het begin niet gemakkelijk. Doe toch je best om je minder met haar bezig te houden. Het is niet erg dat dat wat tijd kost!

Het helpt om je bezig te houden met andere vrouwen. Trek er op uit, ontmoet mensen. Zorg voor een frisse wind in je liefdesleven, dat helpt echt!

En ondertussen:

Tip #3. Vergroot je natuurlijke aantrekkingskracht

Meer aantrekkingskracht brengt extra mogelijkheden. In zijn algemeenheid en op een gegeven moment ook op het werk. Maar op dat laatste mag je je niet focussen.

Dus doe er alles aan om je algemene, Natuurlijke Aantrekkingskracht te vergroten. En nogmaals, daarvoor moet je haar eerst loslaten en nergens op rekenen.

Juist door deze aanpak kan het zijn dat deze vrouw op het werk uiteindelijk weer normaal met je kan omgaan. En tegen die tijd oefen je ‘vanzelf’ meer aantrekkingskracht. Wie weet sta je er dan een stuk beter voor. Beter zelfs dan voordat je een liefdesverklaring had afgelegd…

Wat zijn jouw ervaringen met een collega versieren op de werkvloer?

Durf je niets te doen, of leg je een liefdesverklaring af (ai) of gaat het flirten en versieren als het ware vanzelf? Plaats nu je reactie of vraag hieronder. Het mag anoniem!

Gerelateerd:

 • Vriendschap – Ze wil slechts Vriendschap? (deel 1) (9)
  Een vriendschap is waardevol. Vriendschappelijke contacten zijn belangrijk voor je psychische gezondheid, ze bieden praktische voordelen en maken het leven mooier. Maar wat als je een vrouw hebt ontmoet en het dreigt tè […]
 • 4 Vragen over flirten beantwoord (14)
  Omdat er al een tijd geen artikel is verschenen over flirten, beantwoord ik vandaag vier ingestuurde vragen over flirten. Hopelijk wordt jouw vraag deze keer ook meteen beantwoord. Zo niet, stel je vraag onder dit […]
 • Flirten – Vervelende Misvatting over Flirten (219)
  Hoe beter je flirtvaardigheden, hoe gemakkelijker je aantrekkelijke vrouwen kunt versieren. Maar helaas zijn er mannen die op dit vlak problemen ondervinden. Ze flirten met de verkeerde intentie of hebben er vreemde ideeën […]
 • Openingszinnen – De Lastige Kwestie van de Openingszinnen (33)
  Openingszinnen vinden veel mannen het allerbelangrijkste voor wat betreft vrouwen versieren. Hoe spreek je die leuke vrouw aan, wat te zeggen zodat ze voor je smelt? Dat dit een obstakel is voor mannen blijkt uit de vele […]
Collega versieren na een afwijzing
Trefwoorden:

2 reacties op “Collega versieren na een afwijzing

 • Relaties op het werk. Ai, dat is voor mij echt een no no geworden. Ik heb er wel ooit eens een gehad, hartstikke leuk, maar toen ik gedumpt werd… Pijnlijk…

  Aan de andere kant ben ik wel blij dat het gebeurd is, het dwingt je om te leren omgaan met een tegenslag in je leven. Ach als ik eraan terugdenk… De enige waar ik ooit echt verliefd op ben geweest, maar man man, wat was ik een broekie. Ik was een jongetje bij een vrouw, ik had werkelijk geen schijn van kans en ik deed alles fout wat ik maar fout kon doen. Het was gedoemd om te falen, sterker nog als ik nu terugkijk, ik vind het knap dat ze het nog zolang met me heeft uitgehouden. Als ik haar was geweest dan had ik mezelf na een maand al de tent uitgegooid.

  1. Bedankt voor je waardevolle reactie Jeroen!

   Je geeft aan wat een groot nadeel kan zijn bij het aangaan van een relatie op het werk: de pijn die volgt bij een relatiebreuk. En je blijft elkaar zien op de werkvloer, dat kan heel ongemakkelijk zijn.

   ik vind het knap dat ze het nog zolang met me heeft uitgehouden

   Het kan zijn dat je iets heel bijzonders hebt, waardoor vrouwen al die andere zaken gemakkelijker door de vingers zien…

   En wat mooi dat je je bewust bent geworden van de fouten uit het verleden. Al doende leert men, ook al kan het af en toe pijnlijk zijn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *