Op 1 december is het Wereld AIDS Dag. Dan wordt er aandacht gevraagd aan hiv en AIDS. En dat is nodig. Waarom?

Bekijk nu de korte video die ik aan het eind van de koude donderdagmiddag heb gemaakt bij het hiv/AIDSmonument (ontworpen door Jean-Michel Othoniel) in Amsterdam.

 

Het eerste AIDSmonument van Europa

Het hiv/Aidsmonument ‘Living by Numbers’ is de eerste in Europa. Het is speciaal voor de mensen die nu leven met hiv en Aids. Het is een eerbetoon aan de dierbaren die aan aids helaas zijn overleven.

Het is ook een ode aan de mensen die buddyzorg hebben verleend aan mensen met hiv en AIDS. En uiteraard is het monument ook voor de nabestaanden.

Plus medisch personeel, activisten, wetenschappers, ondersteuners…

Vanaf 2030 geen nieuwe hiv-besmettingen!

Het aftellen is nu begonnen; vandaar de kralen op het telraam. Voor je het weet is het 2030 en moet AIDS volledig de nek om gedraaid zijn.

Maar het probleem is dat de aandacht in Nederland verslapt wat betreft deze vreselijke soa. Terwijl voorheen Nederland juist een belangrijke rol  speelde wat betreft de bestrijding.

Er wordt minder gedoneerd, er wordt onverstandiger gevreeën. Er wordt minder over gesproken in de media en in de politiek. Dat mag zo snel mogelijk veranderen, anders wordt de mijlpaal van 2030 nooit gehaald.

Dus wil je bijdragen aan de strijd tegen hiv en AIDS?

Doe dit:

 • Gebruik condooms. Het is na geen seks hebben, de beste preventie tegen een soa als hiv.
 • Ken je iemand in je omgeving met deze akelige ziekte? Durf je open te stellen en als het nodig is verleen hulp.
 • Doneer hier.

Ken jij iemand die hiv-besmet is? Of wat doe jij (niet) tegen het oplopen van soa’s? Reageer!

Gerelateerd:

 • Sletvrees? Daarom nog steeds geen seksuele vrijheid! (18)
  Sletvrees? Dat is naam van een documentaire van Sunny Bergman. Deze werd een tijd geleden uitgezonden op de VPRO, een mooie aanleiding om een vraag over het onderwerp te beantwoorden... Wat is een slet? Volgens het woordenboek […]
 • Interessant: Seks op z’n Duits (0)
  Donderdagavond 17 mei 2018 woonde ik een feestelijke presentatie bij van Linda Duits, over haar net verschenen boek: Seks op z'n Duits. Ik ga wel vaker naar lezingen over allerlei onderwerpen en net gepubliceerde boeken. Maar […]
 • Seksuele aantrekkingskracht verbergen, hoe? (Deel 1) (44)
  Vandaag het onderwerp: seksuele aantrekkingskracht. Toch wil ik eerst bedanken voor de vele reacties en vragen die gesteld zijn bij de reeks artikelen over leiderschap. Bedankt! De trouwe en gerespecteerde bloglezer Mick […]
 • Pijn bij het vrijen? (vaginisme, dyspareunie?) (1)
  Sommige vrouwen hebben pijn bij het vrijen; dyspareunie. Maak niet de vergissing om te denken dat de pijn wordt veroorzaakt door een te grote penis en/of een te strakke vagina. Dat is zelden het geval. Dit soort seksproblemen […]
Het AIDSmonument is nodig in de strijd tegen AIDS!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *