Teleurgestelde man die heeft opgegevenWil je het opgeven op liefdesvlak? Dat mag!

“Wat zegt Victor Verlon nu? Hij is flirtcoach, dus hij zou mij moeten motiveren om vooral niet op te geven! Toch?”

… Helaas denken sommige mannen dat ik ze als flirtcoach op andere gedachten moet brengen wanneer ze dreigen zichzelf af te schrijven als potentiële liefdespartner.

In werkelijkheid is het aan deze mannen zelf wat ze van hun liefdesleven maken. Het vaarwel zeggen van hun liefdesleven is een van de vele mogelijke keuzes.

Lang leve de vrijheid!

Motiverende woorden geen vervanging voor doorzettingsvermogen

Ik motiveer en stimuleer graag, zeker weten. Toch weet ik uit ervaring dat mannen die geregeld aangeven dat ze ‘het’ opgeven, te weinig doorzettingsvermogen hebben. Mijn intensieve inspanningen brengen hen niet verder. Immers, ze durven niet door te zetten.

Doorzettingsvermogen is een noodzakelijk ingrediënt voor verandering, ze hebben vasthoudendheid nodig om hun (liefdes)leven blijvend te verbeteren. Motiverende woorden kunnen nooit een vervanging zijn van doorzettingsvermogen.

Natuurlijk mag je wel eens een dip hebben, dat is menselijk. Maar weet dat zonder doorzettingsvermogen op zowel korte- als langetermijn, je niet verder komt op liefdesvlak.

Je moet helemaal niets, je mag opgeven

Je *moet* niet flirten en Veroveren. Je bent niet verplicht om een relatie aan te gaan. En als je pertinent weigert om initiatief te nemen met vrouwen, omdat je bang bent om gekwetst te worden, je hoeft geen initiatief te nemen.

Nogmaals, lang leve de vrijheid!

Verwacht echter niet dat iemand anders je bij de kladden pakt en je op ‘het juiste pad’ zet.

Dus jij neemt het besluit om het op te geven, single te blijven, celibaat te zijn? Misschien is dat jouw levenspad; jouw lot. Je proberen te motiveren is dan niet het juiste voor jou.

“Maar het is voor mij onmogelijk om een beter liefdesleven te krijgen!”

Ben je werkelijkheid overtuigd dat er voor jou geen verbetering mogelijk is? Is dit voor jou een vaststaand feit? Alleen jij kan jezelf van het tegendeel overtuigen, verwacht daarom niet dat anderen je moeten motiveren, ook niet flirtcoach.

De kans is nihil dat je liefdesleven in bloei komt als je pessimistisch blijft en er de brui aan wilt geven. Positieve verandering in het leven begint met jezelf veranderen.

Niet opgeven, maar actieve zelfverbetering!

Voor vooruitgang is het noodzakelijk om een ander perspectief in te nemen op het leven, anders dan voorheen. Neem vooral je mentaliteit onder de loep, grote kans dat daar de schoen wringt.

Belangrijk: leg de lat niet onredelijk hoog, want ook dat maakt dat je nooit tevreden bent of kunt genieten van het ontwikkelingsproces.

Dus… ben jij bereid om je best te doen voor je liefdesleven? Durf je te incasseren wanneer het je tegenzit? Kun je geduld opbrengen, zelfs als zelfverbetering veel tijd en energie kost?

Ja? Echt?! In dat geval, ik ben er voor je! Zie deze site en mijn E-cursus VrouwVeroveren.

Graag je reactie…https://www.aantrekkingskracht.com

Gerelateerd:

 • Een vrouw loslaten? Durf het! (Ontdek waarom) (95)
  Sommige mannen zitten nooit om een vrouw verlegen. Ze worden vrijwel altijd vergezeld door een aantrekkelijke dame. Het lijkt wel alsof ze iets magisch bezitten dat hen veel aantrekkelijker maakt dan de gemiddelde […]
 • Vanavond een spannend afspraakje regelen? (15)
  In het vorige artikel over het regelen van een one night stand, heb je gezien wat de gemakkelijke manier is om one night stands te krijgen; gemakkelijker dan het zoeken naar one night stands tijdens het uitgaan. Vandaag ga ik […]
 • Foute mannen en foute vrouwen komen overeen! (4)
  Als flirtcoach zie ik een overeenkomst tussen foute mannen en foute vrouwen. Ze vormen eenzelfde soort valkuil. Want mensen die zich aangetrokken voelen tot de foute man of foute vrouw, maken in essentie dezelfde […]
 • Waarom zoenen uitstellen? (5 redenen) (20)
  Zoenen is en blijft een belangrijk onderwerp wat betreft het Veroveren. Zie daarom ook de andere artikelen over zoenen. Mijn advies vandaag: zoenen uitstellen! Dit advies had je vast niet verwacht van mij, als flirtcoach, […]
Opgeven – Waarom je de liefde mag opgeven
Trefwoorden:     

23 reacties op “Opgeven – Waarom je de liefde mag opgeven

 • Ik denk dat de vrijheid om het te mogen opgeven en dus het ‘moeten’ loslaten, mannen beter in staat stelt om ontspannen te blijven in het veroverproces

 • Ik heb “tijdelijk” “liefde” opgegeven, omdat het me toch telkens niet lukte, teveel fustratie van waarom kan ik dit niet etc.
  Het grote probleem dat ik recent ontdekt heb, na wat rondzoeken op het net, is dat ik veel te weinig acties neem. Tweede probleem is dat er een veel grote druk op me zit, dat allemaal door mijn eigen drang om te presteren.
  Derde probleem die ik ook ontdekte, dat ik een benaderingsangst heb, emoties die zich vanbinnen opspeelt, zich slecht voelen, oh nee wat heb ik net gedaan? etc.
  Hoe ik deze problemen zal aanpakken, is me nog een raadsel.

  Als je de liefde toch tijdelijk opgeeft, dan creer je wel ademruimte om eens tot je eigen te komen. Dan ontdek je de problemen die er zijn en die er moeten opgelost worden.

  Ja, Victor, ik weet dat ik het zelfvertrouwenprogramma elke dag moet doornemen…

  1. @ Andy,

   Natuurlijk onderneem je te weinig. En dat je teveel druk op jezelf legt is precies wat ik bedoel. Vandaar elke dag het Zelfvertrouwen-programma gebruiken, precies.

   Alleen al je steeds beter leren ontspannen kan veel opleveren. Je gaat meer genieten van het leven. Los van het feit dat het ook vrouwen aantrekt…

   De zogenaamde benaderingsangst is op zich niet erg, zolang deze je niet verlamt. Het begint met jezelf vaak te laten ontspannen.

   Je hoeft niet eindeloos veel vrouwen te benaderen of je ongelofelijk uit te sloven. Relax…

 • Hallo allemaal,

  Ik zal me even voorstellen; ik ben dus Barry en heb deze site een hele tijd gevolgd en probeerde zo mijn liefdesleven te verbeteren wat soms wel lukte maar meestal niet. Ik ben zo’n 2 jaar geleden gestopt met het volgen omdat ik zelf het gevoel had dat het “niets” hielp en ik me alleen maar ging bezighouden met wat ik had “moeten” doen en “waar het fout” ging. Onbewust legde ik mezelf te veel druk op want ik wist nu hoe het moest en waarom lukte het dan niet!

  Ik heb het dus losgelaten en na een tijdje ging het eigenlijk steeds beter…

  Onbewust gebruik ik nu een heleboel dingen die ik dus hier geleerd heb en het heeft mijn leven wel degelijk verbeterd. Ik heb leuke gesprekken met veel dames en ga regelmatig wat met ze drinken en heb nu een paar korte relaties gehad en ben nu aan het ‘daten’ met een erg leuke meid.

  Soms is het dus beter er even helemaal niet mee bezig te zijn en ineens merk je dan dat het wel gaat.
  Toen ik hier nog bijna iedere dag kwam kijken had ik het gevoel dat ik het moest doen zoals Victor het deed of vertelde maar nu merk ik dat het beter werkt als ik er mijn eigen draai aan geef, op een manier die beter bij MIJ past en het dus voor MIj beter werkt.

  Aangezien ik Victor nog steeds op twitter volg zag ik dit voorbij komen en zo komt het dat ik sinds lange tijd hier weer eens kom kijken en nu deze reactie plaats.

  Misschien zou het voor sommige volgers ook beter zijn om bijv eens 3 maanden hier niet te komen en geen reacties lezen en gewoon doen wat je wilt doen. Want onbewust heb je hier een hoop dingen geleerd en zal het als je er minder of helemaal niet mee bezig bent toch steeds beter gaan.

  Via deze weg wil ik je ook bedanken Victor want je hebt m’n leven wel echt verbeterd alleen heeft het mij een tijd gekost om het op mijn manier toe te passen en me te helpen. Bedankt!

  1. @ Barry,

   Bedankt dat je weer eens langskomt en een update geeft. En natuurlijk voor je complimenten 😀

   Een pauze inlassen kan heel goed uitpakken. Ik ben blij dat je dat hebt gedaan. Laat het niet na om op een gegeven moment nog een keer hetzelfde te doen.

   Het is niet de bedoeling dat je jezelf zwaar onderdruk zet. En je eigen stijl/manier vinden is uitstekend. Mijn producten zijn zo opgezet dat je die vrijheid hebt en behoud. Al zijn mannen zich daar niet altijd voldoende van bewust.

   Voor de mannen die mij nog niet volgen op Twitter:

   https://twitter.com/VictorVerlon

 • indd echt respect verdien je victor jij leert ons echt heel veel 😀 echt chapeu
  en dies is ook voor de mannen “Don’t waste time grieving over past mistakes. Learn from them and move on”

  Micheal Jordon

 • Het is een aantal jaar geleden dat ik hier nog iets geschreven heb, ik had andere dingen aan mijn hoofd, maar bleef het wel volgen via de nieuwsbrief van Victor Verlon. Nu denk ik dat het tijd is om nog eens een waardevolle reactie te geven die bepaalde cursisten kan helpen.

  Mag je de liefde opgeven? Het is maar mijn mening, maar ik vind dat je dat inderdaad mag doen… voor 90 %. Vergelijk het hiermee: Stel je wil een nieuwe wagen. Je gaat langs bij verschillende verkopers die je steeds weer teleurstellen met hun aanbod, je besluit niet verder te zoeken. Uiteraard is verder zoeken beter, maar als je dan echt wil opgeven… Het feit dat je niet meer actief zoekt wil echter niet zeggen dat je niet in actie hoeft te komen als je plots jouw droomwagen ziet staan. Je verovertechnieken bijhouden voor als er toch ooit eens een buitenkans langskomt is belangrijk (ook al is die kans klein).

  Ik kan het weten. Zoals gezegd had ik andere dingen aan mijn hoofd en was ik echt niet bezig met het veroveren van vrouwen. Op een avond deed ik mee aan een workshop omtrent netwerken en het professioneel gebruik van sociale media. Na afloop kregen de cursisten de kans bij te praten met een hapje en een drankje. Voor ik het goed en wel besefte stond er plots naast mij een vrouw met een leuke vraag als openingszin. Ik dacht eerst dat ze één van de organisatoren of het personeel was, en dat ze (een beetje vervelend) kwam vragen naar mijn mening omtrent de kwaliteit van de cursus. Nee hoor, ze was één van de cursisten en ze had beslist om mij aan te spreken. Tientallen andere mannen in de zaal, en toch sprak ze mij aan. Nauwelijks te geloven, ik had niets speciaals gedaan, had haar nog nooit gezien, en was al zeker niet het schoolvoorbeeld van de man die zomaar 10 vrouwen aan elke vinger heeft. Naarmate het gesprek vorderde bleken we over een aantal belangrijke thema’s in het leven dezelfde visie te hebben, we vonden elkaar leuk,… Ik schoot in actie, was vlot, we wisselden contactgegevens uit en gingen naar huis met een gigantisch grote lach op ons gezicht. En uiteraard namen we daarna nog contact op met elkaar 😉

  Moraal van het verhaal: Ook al geef je de liefde voor een groot stuk op, probeer toch niet alles te vergeten omtrent het veroveren. Ooit kan dat nog eens handig zijn als je één bepaalde vrouw tegen het lijf loopt. Een vrouw voor jou, en zeg niet te snel dat de vrouw die jou leuk vindt niet bestaat. 😉

  1. Hallo Ruben,

   Het is tof dat je terug bent, ook deze iets meer ervaren vrouwenveroveraar is er nog steeds.
   Ik had het hier ook opgegeven, teveel mee bezig met oppikken signalen en alles wat erbij hoort.
   Op een moment had ik gezegd genoeg is genoeg en ik stop ermee. Ik ving telkens bot en wreekte zich op me. Recent heb ik de draad weer opgepikt en de flirts/gesprekken kwamen automatisch op gang zonder er iets te moeten doen ( wel de leiding of start nemen als je de flirt of gesprek op gang brengt).

   Mijn advies naar andere startende vrouwenveroveraars toe: Geef het niet meteen op, laat het voor een tijdje hangen maar onderhoud je veroveringsvaardigheden wel. Op een dag staat die ene vrouw van je leven daar en dan schiet je in actie alsof je in een 007 film zit.( Tenzij dat je op de liefdesbank van Victor zit…)

 • Hi Victor, heb je producten, maar ik heb weer een ding waar ik wat begeleiding in nodig heb haha.

  Ik ken sinds 3 maanden een vrouw via werk cursus en ik ben verliefd op haar geworden op de eerste dag meteen. Zo mooi, zo sexy! Jong halfbloed islamitisch. Nog nooit gehad voor zo’n vrouw. Dit gevoel is echt lang geleden, zeker 4 jaar.

  We hadden vanaf dag 1 meteen een klik, maatjes, leuk, lol lachen en nog steeds spreken we elkaar wekelijks gezellig en ha tuurlijk had ze vriend. We spreken elkaar intens veel. Heel soms zien we elkaar, maar is lastig want zij woont meer dan een uur verder.

  Sinds de eerste dag hadden we een bijzondere intense klik en hebben in het begin heeft zij mij keer thuis gebracht en in de auto hadden we een bijzonder gesprek. We hebben elkaar allebei aangekeken en gezegd dat we elkaar leuk vonden. Met sprankling in haar ogen. Dit is weer zo’n 2,5 maand terug.

  We hebben regelmatig na cursus wijntje gedaan, wel vaak andere mensen ook mee. Ook keer afgesproken hapje gedaan spontaan, toen was er een vriendin bij. Laatst hapje gedaan spontaan, toen was ander cursusgenootje ook mee. Komt er maar niet van om haar alleen te ontmoeten.

  Nu nog het belangrijkste, ze heeft al die tijd vriend gehad dat liep niet lekker, hij heeft haar geslagen, drugsprobleem Etc. Zij ziet hem als ziek. En houd natuurlijk van hem en is meer dat ze beseft het niet meer werkt. Het is net sinds 2 weken uit. Ze is daar nog niet overheen natuurlijk. Ik heb wel telefonisch en app gesprekken met haar, ook intens en intiem. Niet over hem natuurlijk.

  Ze zegt mij wel leuk te vinden maar meer als vriend van hem houd en niet ziet gebeuren nog tussen ons. Bummer! Dat gevoel had ze in begin weet ik zeker! Maar nu ben ik soort van vriendin geworden. Ik ben zo ook helemaal niet.

  Ze weet wel beetje hoe ik me voel. Maar heb ook wel gezegd ik iemand verdien die 100% voor mij gaat en zij lekker ff aan zichzelf moet denken en vrijgezel moet zijn. Vorige week zat ik op vakantie. Bijna dagelijks leuke fijne berichtjes gedeeld. Ze is super lief voor me enzo.

  Deze week doet ze een beetje kil en afstandelijk. Wel gesproken maandag, vanmorgen en vanavond. Dit heb ik ook tegen haar gezegd. Nu reageert ze weer weer serieus waarom, hoezo, raar apart. Verder gewoon slaap lekker, fijne avond. Komt wel weer goed van de week ofzo. Volgende week gaat ze zelf op vakantie met vriendin 11 dagen.

  Maarja dus dikke friendzone hahaha! Das lang geleden!!! Ik weet hoe ik moet verleiden! Ik weet aanraken, zoenen, plezier maken, luisteren. Maar ik kom maar niet aan dat moment toe!

  Het is ook pas net 2 weken uit. Als ze vanaf dag 1 vrijgezel was dan was ze de mijne! Maar dat zo lang overheen is gegaan en de situatue zo is gegaan. Pfff

  Ik zit eigenlijk op punt dat ik denk dat afstand nemen of loslaten het beste is? Terwijl ik weet er voor gaan en eerlijk zijn beter kan werken. Ik weet dat afstand en loslaten gevoel geeft aan vrouw van onafhankelijk, zelfverzekerd en ze gaat afvragen of ze niet meer leuk is. En ze de kans krijgt mij te missen en naar mij toe te bewegen.

  Ik weet ook zou ik haar echt wekelijks face to face zien dan was ook anders want dat zet ik verovering voort als vriend met sexy touch die haar elke keer verleid. Maar dat is ook niet.

  Wat weet ik niet?

  Echt deze situatie is me te veel. In need some help. Verder wil ik ook echt wel zeggen dat ik haar niet als een project zie maar haar dus echt heel leuk vind!

  Sowieso ben ik benieuwd naar wat jij vindt? Hoe kan ik nou in friendzone zitten haha. Ben je eens met loslaten? Of heb je meer zoiets van kijk t aan? En hoe pak ik dit dan het beste aan? Tips, trics? Gewoon niet meer serieus doen en alleen leuk? We hebben al zo’n band opgebouwd maar het is zo oppervlakkig. Niet gezoend, geen sex… pffff

  Ben benieuwd naar je reactie. Mochten mensen dit lezen hoor ik het ook heel graag.

  1. Nog nooit gehad voor zo’n vrouw. Dit gevoel is echt lang geleden, zeker 4 jaar.

   Heeeeerlijk 🙂

   We hebben elkaar allebei aangekeken en gezegd dat we elkaar leuk vonden. Met sprankling in haar ogen. Dit is weer zo’n 2,5 maand terug.

   Dat klinkt als: er is potentieel. En zou ze vrijgezel zijn geweest dan was dat het moment om iets voor te stellen om samen te doen.

   Komt er maar niet van om haar alleen te ontmoeten.

   Je geeft verderop aan dat ze inmiddels single is. Dus… je kunt haar prima uitnodigen voor een 1-op-1-afspraakje na de cursus.

   Nu nog het belangrijkste, ze heeft al die tijd vriend gehad dat liep niet lekker, hij heeft haar geslagen, drugsprobleem Etc

   Dat klinkt serieus dramatisch. En ja, ze kan tijd nodig hebben om daar bij van te komen. Dikwijls is dat ook verstandig dat ze die ruimte voor zichzelf neemt.

   Ze zegt mij wel leuk te vinden maar meer als vriend van hem houd en niet ziet gebeuren nog tussen ons.

   Wat ze niet kan zien gebeuren, wil nog niet zeggen dat het niet kàn gebeuren 🙂

   Maar nu ben ik soort van vriendin geworden. Ik ben zo ook helemaal niet.

   Misschien ben je (ook) wel een vriend. Vriendschap kan zeer waardevol zijn. Dat je een vriendschap ontwikkeld maakt je niet minder man.

   en zij lekker ff aan zichzelf moet denken en vrijgezel moet zijn.

   Precies, precies!

   Volgende week gaat ze zelf op vakantie met vriendin 11 dagen.

   Een vakantie kan haar veel goed doen…

   Maarja dus dikke friendzone hahaha! Das lang geleden!!! Ik weet hoe ik moet verleiden! Ik weet aanraken, zoenen, plezier maken, luisteren. Maar ik kom maar niet aan dat moment toe!

   En misschien hoeft dat (voorlopig) niet. Herinner jezelf geregeld aan het feit dat je in Overvloed leeft. Je hoeft niet altijd maar alles af te dwingen.

   Dit is niet het beste moment voor haar om in een volgende relatie te stappen. Het hoeft niet alleen maar aan jou te liggen dat er (nog) niets romantisch is ontstaan. Het kan ook aan haar liggen, of aan het moment in het leven.

   Zet jezelf niet onder druk dat er iets ‘moet’.

   Het is ook pas net 2 weken uit. Als ze vanaf dag 1 vrijgezel was dan was ze de mijne! Maar dat zo lang overheen is gegaan en de situatie zo is gegaan. Pfff

   Tegelijkertijd: jullie hebben maar weinig momenten 1-op-1 doorgebracht. Er is nog genoeg nieuws te ontdekken over elkaar.

   Ik zit eigenlijk op punt dat ik denk dat afstand nemen of loslaten het beste is? Terwijl ik weet er voor gaan en eerlijk zijn beter kan werken.

   Een combi kan prima zijn. Eerst een tijdje haar met rust laten. (Ook omdat het wel degelijk kan zijn dat ze terug krabbelt naar haar ex…) En over een tijdje kun je prima het contact opnieuw aanhalen en concreet iets voorstellen; 1-op-1.

   Zolang je maar niet blijft smachten, en vooral verder gaat in het leven.

   Hoe kan ik nou in friendzone zitten haha.

   Er zijn mannen die van het ene contact naar het andere contact gaan, waarbij ze telkens in de vriendschapszone terecht komen. Zij ervaren een serieus probleem.

   Bij jou is het anders. Je bent nu een soort van vriendschappelijk contact met een vrouw gekregen die net uit een gevaarlijke, problematische relatie komt. Dat laatste is belangrijk om je van bewust te zijn Leroy. Zij is meer de rem op meer dan puur vriendschap dan jij…

   En nogmaals, dat je ook vriendschap kan hebben met een vrouw is positief. Je bent meer dan puur een man voor seks of een liefdesrelatie. Je hebt meerdere kanten. Dat mag je aan jezelf waarderen.

   Samenvattend: laat het contact bewust wat versloffen de komende weken. Al loop je daarmee het risico dat ze een ander tegenkomt. Ja. En dat geldt ook voor jou. Gun haar die tijd om bij te komen. Mocht ze later ingaan op je uitnodiging, dan weet je dat de kans groter is dat ze haar vorige probleem-relatie voldoende heeft verwerkt. Waardoor jullie eventuele relatie meer kans van slagen heeft.

   Het leven bestaat uit zowel de touwtjes stevig in de handen nemen, als ook bewust loslaten. Vertrouw op je aantrekkingskracht, er er komt sowieso nog meer moois op je pad.

   We zijn nu ruim een week verder… Zijn er recente ontwikkelingen?

   1. Hi Victor,

    Bedankt voor je reactie dit doet mij goed. Een vriendschap kan zo ontstaan door dat dingen nu eenmaal zo lopen er inderdaad veel dingen rondom haar spelen.

    Ik heb inderdaad gedaan wat je zegt het een klein beetje laten versloffen maar wanneer we elkaar spreken wel relaxed en luchtig gehouden. Ik heb geen fouten gemaakt en ben niet gaan paniekvoetballen o.i.d. Ik merk dat ze de rust en stabiliteit wel waardeert. Dit is dus iets wat ze niet had.

    Andere kant van de medaille. Ze heeft tijdens mijn vakantie een auto ongeluk gehad. Niks ernstigs, gescheurde knie band, loopt met een brace en krukken. Wel pijn gehad en nog wel. Dit is een financiele domper geweest voor haar. Voordat het uitging met haar ex hadden ze een vakantie geboekt met gezamenlijke vrienden en vriendinnen van haar, wat dan weer zijn zus is. Met ook daar weer de kinderen van etc. Ze heeft besloten die vakantie door te zetten in dan wel een andere kamer met een van de andere dames.

    Ik vond dit natuurlijk heel erg lastig! Maar ik heb me niet laten kennen en gewoon heel relaxed gereageerd en prima, gezellig, geniet er van je verdiend het.

    En ik heb er over nagedacht en ik begrijp het ook. 4 jaar gooi je niet zomaar weg. Ik begrijp goed dat ze wilt kijken of zo’n vakantie dan dingen weer kan laten genezen. Ze is dus een beetje aan het proberen en ontdekken voor mijn idee. Ze zit nu nog daar t/m donderdag dan totaal 11 dagen. Ik weet niet misschien is ze wel terug gekrabbeld. Ik weet wel dat ze een tijd terug letterlijk tegen mij heeft gezegd “Ik houd van hem maar ik weet niet of het wel de man van m’n kinderen moet zijn” En deze wil ze graag en ook bijtijds.

    Ik spreek haar leuk en luchtig zo’n 2/3 keer per week. Ik wacht een beetje af maar merk dat contact niet echt van haar komt. Dat is wel jammer. Wanneer we elkaar spreken is het via whatsapp, kort en simpel. Ik laat er telkens wat tijd tussen en reageer ook best wel lief. Reageer op haar foto dat ze echt heel knap is, zeg dat ze lief is en leuk. Zo gebalanceer ik een beetje nu. Moet wel blijven laten merken ik haar wel wil toch? Ze is een beetje terughoudend.

    Dus situatie is niet echt verbeterd. Ik vind haar nog steeds even leuk. Het bijzondere is ik zie 2 gezichten bij haar. De zelfstandige, onafhankelijke, stoere meid, grote zus, vrouw des huizes, partner die blijft vechten. Die zelfstandig is, op d’r zelf woont, financien goed managed. Respect! Maar ze is pas 23.

    Het andere gezicht is dat het een heel lief, lachend onschuldig en prachtig meisje van 23. Welke eigenlijk graag wat vaker dat kleine meisje wilt zijn. Ik zie een diamantje in haar, verschuild achter lagen van beton en cement en alleen de gene die hem vind mag deze bewonderen. Ik zie iets moois in haar. Jammer dat ik haar al even niet gezien heb maar bij mij is ze vaak dat kleine meisje, met een sprankling, diep oogcontact, haarfijne klik en band samen.

    Ik voel me goed! Financieel en medisch gaat het wat minder. Ik zit qua energie, liefde, rust en passie krachtig in m’n vel! Ik ontdek veel mensen en maak makkelijker vriendschappen/kennissen/maatjes! Dat zit wel snor.

    Ja dat is het zo nu even. Wat tips?

    1. Leroy, je doet het goed. In de zin van: doe liever niet nog meer.

     Ze zit in een moeilijke situatie. En nu extra door het revalideren. Plus wat je zegt, het is meestal niet gemakkelijk om een relatie van 4 jaar af te breken.

     Het kan zijn dat ze een serieus probleem heeft met zichzelf. (Het kan, maar hoeft niet.) Een relatie aanhouden met een gewelddadige man gebeurt niet zomaar. Ze kan neigen naar een onverstandige partnerkeuze en dat ongezonde gedragspatroon kan moeilijk te doorbreken zijn.

     Een man die wèl een goed partner kan zijn kan juist afgewezen worden omdat hij niet bij dat ongezonde patroon hoort. Je kunt dus in die zin ‘te stabiel’, ‘te geschikt’ zijn. Wat juist voor vrouwen met een gezond gedragspatroon je tot een ideale man maakt.

     Proberen haar op dat punt te veranderen is vaak een gebed zonder eind. Een ongezond patroon is vaak een onbewust proces wat iemand zelf mag onderzoeken en aanpakken. En je mag je op jouw beurt afvragen: Waarom ga ik voor een vrouw die eigenlijk niet beschikbaar is voor een relatie met mij?

     Kortom, blijf geregeld bewust je eigen partnerkeuze onderzoeken.

 • Hi Victor, nog een kleine update.

  Ik spreek haar nog steeds regelmatig, een aantal keer per week. Ik heb het met haar over gevoelens gehad. Ik heb tegen haar gezegd dat “ik verliefd op haar was en ze voor mij liefde op het eerste gezicht was op dat moment” Ik wilde niet dat ze wist dat ik haar nog steeds leuk vind. Het voelt ook niet zo zwaar voor iemand als het in het verleden was.

  Plus ik weet dat ik haar leuk vind maar wat ik precies voel weet ik ook even niet. Echt verliefd kan ik pas zijn als het van 2 kanten komt. Ze vond dit heel fijn om te horen en wist niet dat ik dit echt voelde. Ze reageerde daar heel fijn op ze waardeerde me ineens nog meer leek wel. Ze begon meteen hoe fijn onze klik en band is en hoe lief ik eigenlijk voor haar ben.

  Ze had het over een restaurant waar ze met met mij wilde eten enzo. “Daar moeten wij een keertje eten”. Ik heb ook gewoon gezegd dat ik aan het daten ben, wat ook echt zo is. En ze weet ik niet stil zit qua vrouwen. Nu merk ik dat contact meer van haar komt en ze me s’morgens appt, hoe is het enzo. Over dat daten doet ze een beetje jaloers.

  Alleen ze heeft besloten een weekje met hem weg te gaan en wat jij en ik al dachten is dus zo, ze krabbelt terug ondanks alle ellende. Ze zijn nu een weekje weg op dit moment. Ik heb gezegd, “wat fijn voor je dat het weer goed gaat tussen jullie, ik gun het jou”. Ze reageerde een beetje twijfelachtig, alsof ze er nog niet helemaal content mee is. En ze zei dat “ze mij ook alles gunt” en het was wederom een fijn gesprek.

  Ik denk dat ze het een soort van kans wilt geven, kijken hoe het nu gaat en ontdekken wat ze nog voelt.

  Ik denk dat dit niet gaat werken maar ze er zelf achter moeten komen. Wie weet hoe vaak ze zich zelf nog moet stoten.

  Wat ik al zei: ze heeft ooit tegen mij gezegd, “ik houd van hem maar ik twijfel en weet niet of het de man van m’n kinderen moet zijn” Dit zegt voor mij heel veel als een vrouw dit zegt. Ze is ook nog eens biologisch ingesteld en wil graag vroeg kinderen net als haar moeder.

  Lastig verhaal dus nog steeds. Ik probeer het los te laten.

  Ik ga geen competitie aan.

  Wat ik heel knap van mezelf vind is dat ik niet boos word, rustig blijf en haar de ruimte gun te kijken en er achter te komen wat ze nu graag zelf wilt en wat niet. Dat ik achter haar keuzes sta zonder eigen mening vind ze wel heel fijn. Ik merk ze de stabiliteit heel erg waardeert. Dit maakt mij een sterk man denk ik. Ik blijf onverstoorbaar.

  Ondertussen probeer ik verder te gaan en te daten. Maar haar uit me hoofd krijgen is erg lastig en wil ik ergens ook niet. Wel eigenlijk al te veel rode vlaggetjes gepasseerd.

  Is het de uitdaging voor mij? You want what you can not have? Of zie ik nu een vrouw die stiekem dichter bij mij wilt zijn?

  Waarom dan toch met hem weg?

  Ik kan haar ook niet negeren ofzo. Ze heeft tot slot van rekening niks verkeerds gedaan. Ze is mij niks verschuldigd.

  1. Ik heb tegen haar gezegd dat “ik verliefd op haar was en ze voor mij liefde op het eerste gezicht was op dat moment” Ik wilde niet dat ze wist dat ik haar nog steeds leuk vind. Het voelt ook niet zo zwaar voor iemand als het in het verleden was.

   Haah Leroy, smooth om het te kaderen naar het verleden! 😀

   Alleen ze heeft besloten een weekje met hem weg te gaan en wat jij en ik al dachten is dus zo, ze krabbelt terug ondanks alle ellende.

   Daar lijkt het nu wel op. Het kan voor haar persoonlijke ontwikkeling goed zijn dat dat ze toch weer naar hem toe trekt. Wie weet leert ze er echt iets van zodat ze voortaan beter in het leven staat.

   Ik denk dat dit niet gaat werken maar ze er zelf achter moeten komen. Wie weet hoe vaak ze zich zelf nog moet stoten.

   Sommige mensen stoten zich eindeloos vaak, en lopen daardoor andere, potentieel betere partners mis.

   Ik kan dit niet met zekerheid zeggen over dat dit het geval is met haar. Ze is pas 23 jaar en genoeg mensen leren ‘het’ wel na een keer.

   Lastig verhaal dus nog steeds. Ik probeer het los te laten.

   Je doet daar goed aan Leroy, echt.

   Ik ga geen competitie aan.

   Uitstekend! De competitie leidt namelijk vrijwel altijd tot nergens.

   Wat ik heel knap van mezelf vind is dat ik niet boos word, rustig blijf en haar de ruimte gun te kijken en er achter te komen wat ze nu graag zelf wilt en wat niet.

   Dat is inderdaad knap en sterk. Al hoeft dat niet beloond te worden met dat zij voor jou zal gaan.

   Ik merk ze de stabiliteit heel erg waardeert. Dit maakt mij een sterk man denk ik. Ik blijf onverstoorbaar.

   Graag benadruk ik het feit: je bent sowieso een sterk man en onverstoorbaar. Of ze dat nu wel of niet inziet.

   Houd rekening met het feit dat sommige vrouwen op bewust niveau wel een stabiele, onverstoorbare sterke man willen, maar op een dieper niveau toch gaan voor de instabiele, dramatische of zelfs gewelddadige man; ongeschikt als vader/opvoeder. Deze vrouwen hebben een serieus probleem met hun onbewuste partnerkeuze.

   Ondertussen probeer ik verder te gaan en te daten. Maar haar uit me hoofd krijgen is erg lastig en wil ik ergens ook niet. Wel eigenlijk al te veel rode vlaggetjes gepasseerd.

   Het kan je helpen om na te gaan waarom je neigt te gaan voor een vrouw die niet goed beschikbaar is. Heb je dit vaker, door de jaren heen?

   Is het de uitdaging voor mij? You want what you can not have? Of zie ik nu een vrouw die stiekem dichter bij mij wilt zijn?

   Of: beide.

   Ik kan haar ook niet negeren ofzo. Ze heeft tot slot van rekening niks verkeerds gedaan. Ze is mij niks verschuldigd.

   Helemaal juist. Ze is je niets verschuldigd.

   Toch mag je er voor kiezen om het contact flink te verminderen of zelfs af te breken. En over het waarom mag je open zijn: omdat ze verder gaat met haar ex en je niet wilt blijven plakken. Omdat je ooit ( 😉 ) dol op haar was en niet het risico wilt lopen nog eens voor haar te vallen. Ondanks dat je haar het geluk gunt, haar een goed partner gunt, haar een goede vader wenst voor haar kinderen.

   Dit pad kun je alsnog nemen nadat ze terug is gekeerd van een week samen met hem. Blijkt ze toch nog voor hem te gaan, dan raad ik je aan om het contact vriendelijk te verbreken.

   Ook jij bent haar niets verschuldigd.

   Hopelijk zet ik je aan het denken Leroy…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *