Man zoekt vrouw…? Sommige mannen proberen hun problemen op liefdesgebied te omzeilen door eindeloos naar vrouwen te zoeken. In wezen is het niet moeilijk om een vrouw te zoeken, daar ligt het werkelijke probleem niet!

Een van mijn bloglezers heeft een reactie geplaatst bij het artikel ‘Vriendin krijgen onmogelijk? (deel 1)‘ dat dat duidelijk aantoont.

Niets lijkt te werken voor hem op liefdesgebied. Thijs is verliefd op zijn beste vriendin en heeft vaak geprobeerd om via het Internet een vrouw te vinden; online daten via Relatieplanet.

Ja, ook voor hem is het een must om mijn gratis E-cursus Vrouwen Veroveren te volgen en mijn E-coachsysteem voor succes met vrouwen te downloaden.

Aangezien hij een aantal belangrijke pijnpunten naar voren brengt in zijn relaas, mag mijn reactie niet ontbreken; deze man andere mannen in dezelfde positie kunnen extra ondersteuning goed gebruiken.

Hoi,

Nou wat hierboven allemaal getypt is komt ongeveer wel op mij neer. Ik wil wel maar op een of andere manier lukt het me gewoon niet.

Even kort, ik ben inmiddels 32 jaar tot nog toe eigenlijk alleen maar negatieve ervaringen met vrouwen gehad ik heb een paar keer gevoelens voor iemand gekregen en elke keer als ik het zeker wist dat ik meer wilde ging iemand anders ermee vandoor. Daar komt nog bij dat ik al zo lang verliefd ben op mijn beste vriendin en daar wil ik vanaf, ik heb er echt genoeg van. Ik wil een keer in mijn leven gewoon gelukkig zijn.

Verder heb ik echt een probleem om met vrouwen te kunnen praten, ik zou helemaal niet weten wat ik moet zeggen (en dat heb ik zelfs bij mijn beste vriendin en die ken ik al ruim 10 jaar). Als ik met een vrouw wil praten gaat het echt eerst over een onderwerp waar ik over mee kan praten laat staan dat die vrouw dan überhaupt geïnteresseerd is in mij.

Meestal praten ze alleen maar met me om sociaal te doen omdat ze aan het wachten tot iemand anders is uitgepraat. De keren dat ik het “lef” had om naar een vrouw toe te lopen in een kroeg / disco was het altijd binnen 30 seconden over. Ik ben uitgelachen, wil me voorstellen en meteen antwoord: ik zoek geen relatie. Of ze kijken me aan van: wat moet jij? Kijk me niet aan. Of ze draaien zich om en lopen gewoon weg.

Van ellende geprobeerd (en ik probeer het nu weer) iemand via internet te vinden. Ik ken mensen die verschillende dates en relaties hebben gehad via die weg. Ik krijg nog niet eens een reactie als ik een berichtje stuur. 3-4 jaar geleden had ik meer dan 1000 vrouwen aangeschreven, ik heb daar wel geteld 1 reactie op gekregen en dat is op niets uitgelopen. Nu ben ik sinds 1 week weer bezig met het zoeken op Relatieplanet maar de teller van reacties staat nog op nul.

Ik begin me echt af te vragen, ben ik nou echt zo’n mislukking dat niemand wat in mij ziet?

Nee, je liefdesleven kan op deze manier niet tot bloei komen. De voornaamste oorzaak is je negatieve beeld over vrouwen. Tel daar bovenop: een negatief zelfbeeld (zie nogmaals het artikel: waarom je nog geen vriendin hebt).

Ook generaliseer je al je ervaringen met vrouwen als negatief. Dit terwijl je wèl een vriendschappelijke vriendin hebt waar je het blijkbaar goed mee kunt vinden! Kun je dat leren waarderen?

Nog meer oorzaken waarom je geen vrouw kunt vinden

Daar bovenop zijn er nog meer oorzaken die het probleem verergeren:

 • Je denkt dat online dating een oplossing kan zijn
 • Je stelt je afhankelijk op van vrouwen
 • Je bent verliefd op je beste vriendin
 • Je hebt moeite om met vrouwen om te gaan

Je kunt jezelf veranderen, je kunt je liefdesleven verbeteren en geluk vinden. Wil je dat, echt? Wees dan niet pessimistisch en ga jezelf de komende maanden stap voor stap verbeteren. Je bent pas begin dertig, je hebt meer dan voldoende tijd hoor!

Geduld hebben is noodzakelijk. Je liefdesleven blijft sowieso hetzelfde als je dat niet kunt opbrengen. Alleen jij betaalt de prijs als je geen doorzettingsvermogen hebt en daarom hopeloos opgeeft.

Online dating is geen oplossing

Je pakt het werkelijke probleem niet aan, maar probeert het te omzeilen door aan Internet dating te doen. Daarin ben je niet de enige, massaal proberen mannen het geluk te vinden via het internet. Met de zoekopdracht “Man zoekt vrouw” verwachten ze de oplossing te vinden.

Zij hopen dat met online dating het gemakkelijker is om een vrouw te vinden. Ze denken dat ze door online contact te zoeken hun onhandigheid met vrouwen kunnen verbergen.

Maar vrouwen kunnen online prima inschatten met wat voor man ze te maken hebben. Zijn profielfoto en de manier van schrijven geven veel prijs over hoe hij in het leven staat…

Daarom vraag ik me af wat voor berichten je naar die 1000 (!) vrouwen hebt gestuurd. Dat je slechts een enkele reactie hebt gehad mag je zien als belangrijk waarschuwingssignaal. Waarschijnlijk komt het door iets wat je hebt geschreven in die berichten.

Of je hebt bijvoorbeeld een standaardbericht verstuurd; sowieso geen aanrader. Vrouwen zien direct dat je met kopieer en plak-werk contact probeert te maken; een teken van niet-oprechte interesse.

Feit: Internet dating is geen oplossing. Zie het artikel: nadelen van online dating.

Een andere keer komt ‘Man zoekt vrouw deel 2’ online. Blijf dus mijn blog volgen.

Heb je wel eens een vrouw versierd die je eerst via het internet hebt leren kennen? Of loop je tegen een ander probleem aan? Plaats je reactie hieronder…

Gerelateerd:

 • Vriendin krijgen onmogelijk? Waarom blijf je vrijgezel? (deel 1) (213)
  Vriendin krijgen onmogelijk? Hoe kan dat, wat is het probleem? Je hebt wel sjans van vrouwen, maar je hebt vrijwel nooit een afspraakje. Je zoekt naar een leuke vriendin, maar ze lijkt domweg niet te bestaan. Of je hebt […]
 • Waar single vrouwen ontmoeten? (31)
  Waar kun je leuke single vrouwen ontmoeten? Zelfs tijdens het WK voetbal 2014? Ik heb een paar praktische tips voor je! Soms is het goed om iets uit te proberen wat je normaal gesproken nooit zou doen. Zo had ik tijdens het […]
 • Tinder alleen voor de seks? (17)
  Laatst gaf Diane een reactie bij het artikel over singles ontmoeten. Ze date onder andere via de datingapp Tinder maar tot nu toe bevalt het haar niet. Ze zoekt namelijk niet alleen maar seks… Dag Victor, Ik heb zelf zeer […]
 • MSN’en met Vrouwen – Scoor Telefoonnummers via MSN (26)
  Hoi Victor, Drie weken geleden kwam ik een mooi meisje tegen dat ik kende van vroeger. Ik heb eigenlijk nooit echt met haar gepraat, ze woont thuis dichtbij, en ik zag haar gewoon af en toe eens op een feestje. ik had haar […]
Man zoekt vrouw, maar kan geen vrouw vinden?

8 reacties op “Man zoekt vrouw, maar kan geen vrouw vinden?

 • Ik klap dicht als ik een mooie vrouw of mooie vrouwen vlak voor me heb staan die geregeld mijn richting op kijken of die met vriendinnen vlak voor me gaan dansen. Ik weet dat de kans groot is dat ze interesse hebben maar toch durf ik vaak net niet die laatste stap te zetten en daardoor heb ik het idee dat ik een hoop dates en one night stands ben misgelopen. De kans dat zij de eerste verbale stap zetten is niet hoger dan 20 procent dus je moet het zelf doen. Heeft iemand tips hoe ik zonder zenuwachtig te zijn en over te komen toch tot die laatste stap kom? Ik durf ze van dichtbij amper aan te kijken omdat ik bang ben dat ze dan denken dat ik een creep of stalker ben ofzo. Ik kan heel slecht met de situatie om gaan.

 • Vrouwen zijn ook maar mensen. Je hoeft niet bang te zijn, de meesten bijten immers niet.
  Ik denk dat dit een kwestie is van gewoon doen en niet denken. Stap erop af, het ergste dat mis kan gaan, is dat ze niet ingaat op je avances. Dan ga je toch gewoon door naar de volgende?* Vrouwen zat.

  * Natuurlijk stap je dan niet gelijk af op haar beste vriendin, vrouwen willen zich speciaal voelen en als ze weet dat je net dat andere meisje probeerde te versieren en toen pas op haar afkwam, nouja, dan voelt ze zich 2e rangs en denkt ze dat jij wanhopig bent.

 • Het is ergste is dat je denkt dat je een stalker bent?

  Hoe kom je daarbij Jeroen? Je zou eens moeten weten hoe graag vrouwen in contact komen met mannen. Al kun je het niet gelijk van hun aflezen, maar ze geniet stiekem van je aandacht. Als je haar aanspreekt, dan maak je haar helemaal blij. Gewoon doen. Doe je het niet voor jezelf? doe het dan tenmiste voor hun…

  Als je het ebook van Victor Verlon nog niet hebt, bestel m aub, het helpt je absoluut 😉

 • @ Jeroen, je loopt inderdaad veel mis hierdoor. Het is een kleine stap, maar in de verbeelding lijkt het een grote.

  Vrouwen vinden het fijn als je ze aandacht schenkt. Maak vooral oogcontact.

  Een creep / stalker is iemand die zijn/haar interesse probeert te verbergen. Dat geeft in negatieve zin de kriebels.

  Jeroen, heb je mijn Breek-het-IJs-E-boek al gedownload? Een must voor jou:

  http://www.de-openingszin.com

  @ Shadow,

  Precies!

  Trouwens, je kunt wel degelijk een andere vrouw aanspreken (beste vriendin bijvoorbeeld), zonder dat zij zich tweederangs voelt. Het gaat om je mentaliteit, uitstraling, hoe je het doet.

  @ Rachid,

  ‘Achter de schermen’: mannen komen er pas achter dat vrouwen graag contact willen wanneer ze daadwerkelijk vrouwen aanspreken.

  Ik hoop dat meer mannen in actie komen, eindelijk!

 • Hoi allemaal.
  Gelukkig ben ik dus niet de enigste met dit lastige voorval.(om het voorzichtig te zeggen).
  Ik heb het ook regelmatig bij mn vrienden, weet stomweg niet een onderwerp aan te snijden.
  Kan het je ook niet uitleggen wat/hoe/waarom dit kan???

  Ik weet dat ik van kinds aan wel een rustig verlegen jongentje was,
  was altijd verlegen tegenover meisjes, was nooit een versierder, had ook nooit in de gaten dat IK versierd werd..hahaha.
  Maar misschien dat dat er mee te maken kan hebben..??

  Wens alle mannen succes!!!
  groetjes Rico

 • Jongens,

  Ik heb een vraagje:
  Heb een vrouw ontmoet via de trein. Vandaag ben ik haar toevallig voor de 2e keer tegengekomen. Ik heb leuke gevoelens bij haar opgeroepen, we hadden het over soap-series, voice of holland, theater, reizen, lekker eten, italiaanse namen, noem maar op.

  Nou heeft zij deze week vakantie. Ik heb ondanks dat niet gevraagd naar haar nummer (toen we afscheid hadden genomen was ik nog wel teruggelopen om haar naam te vragen. Ze vroeg direct mijn naam en zei: ‘zal je naam onthouden’ – ik kon niet inschatten of dat een standaardreactie was)

  Ik weet waar ze aankomende zaterdag gaat stappen. Ik kan daar met mijn vrienden ook heen gaan (al hoe wel ik niet goed ben in veroveren in clubs, erg slecht zelfs – dus dat is een risico). Of ik kan haar opzoeken op internet, facebook/hyves etc. Om haar nummer/date te regelen.

  Wat kan ik het beste doen?

  Groetjes,
  Tom

 • @ Rico,

  Je WAS een rustig en verlegen jongen. Dat was toen. Stel jezelf eens de vraag: hoe zie ik mezelf?

  Verbeter en verbreed je zelfbeeld. Dat maakt dat je een vlottere gesprekspartner kunt worden. Zo kom je gemakkelijker op een gespreksonderwerp.

  Zie mijn eerste les van de gratis cursus vrouwen versieren.

  @ Tom,

  Leuk hoe dat gesprekje verliep 🙂

  Zei ze: “zal je naam onthouden”? Heel positief man! Je hoeft je niet af te vragen of het een standaardreactie was. Doe je dat bij alles wat een vrouw zegt?

  We zijn ondertussen al weer een paar weken verder. Is er nog iets gebeurd? Sowieso weer aanspreken wanneer je haar ziet. In de trein bijvoorbeeld. Ik zou haar niet speciaal gaan opzoeken…

 • @ jeroen
  kom op zeg. ik baal er juist van dat ik vaak degene ben die de eerste stap moet zetten, omdat kerels zo bang zijn dat hun trots gekrenkt wordt. En mijn trots dan? Ik heb heus ook wel eens een blauwtje gelopen, en zo erg is dat allemaal niet. Je zult juist merken dat je door het vaker te doen er enerzijds beter in wordt om met vrouwen te praten en anderzijds ook beter kan inschatten of de vrouw in kwestie interesse heeft voor je. Als een vrouw met je flirt is dat een goed teken. Vertrouw erop dat ze niet voor niets naar je kijkt. Erop af dus. Niet teveel nadenken over wat je precies gaat zeggen, maar gewoon doen. En als je on the spot niks te binnen schiet zeg je iets grappigs: ‘nu ben ik die slechte openingszin die ik had bedacht compleet vergeten’ (en trek je er een komisch nadenkend gezicht bij). Echt geloof me, een vrouw vind het altijd leuk als een kerel interesse toont, zolang hij maar niet aan haar gaat zitten zonder dat ze daartoe uitnodigt en als hij op een gegeven moment maar weer vertrekt. Zou ik sowieso doen; even praatje met haar maken en dan zeggen dat je weer bij je vrienden gaat staan. En dan natuurlijk weer verder flirten. Als ze dan nog naar je kijkt, heb je zeker weten beet! En, dit is zeker geen stalken!!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *