Feestdagen – Alleen met de Feestdagen? (deel 1)

Alleen met de feestdagen?
Alleen met de feestdagen? Lees verder…

December is een feestmaand. Familie en vrienden komen bij elkaar voor de gezelligheid en warmte. Maar wat als je op dit moment geen liefdespartner hebt en het wat betreft gezelschap even niet mee zit? Je bent dan helemaal alleen met de feestdagen

Vandaag steek ik je een hart onder de riem. Mits je het goed aanpakt is alleen zijn helemaal niet erg. Sterker nog, het heeft belangrijke voordelen en het kan je zelfs aan een beter liefdesleven helpen!

In dit blogartikel lees je iets over de negatieve gedachten rond de vrijgezel en waarom de onderliggende overtuiging slecht is voor jouw liefdesleven. En in het volgende deel geef ik je drie effectieve aandachtspunten om de angst om alleen te zijn te overwinnen.

Laten we snel beginnen…

De vrijgezel is niet cool

Op allerlei manieren laten mensen elkaar weten dat je ‘minder’ bent als vrijgezel. Ga maar na:

  • Populaire magazines, websites en tv-programma’s spreken de vrijgezel aan alsof hij/zij ‘wanhopig’ op zoek is naar ‘liefde’.
  • Je betaalt in verhouding meer als je in je eentje een (vlieg)tripje of hotelkamer boekt.
  • Er wordt geregeld gevraagd hoe het komt dat je ‘nog single’ bent en of je niet liever een relatie wil.

Je kent de uitspraken vast wel als: “Alleen is maar alleen.” of: “Het is maar ongezellig in je uppie.” En dan heb ik het nog niet eens over de flauwe grapjes van jolige tantes en goedgebekte kantine jufvrouwen…

Dit alles komt eigenlijk voort uit (meer…)

Feestdagen – Alleen met de Feestdagen? (deel 2)

Man alleen in de kou; het alleen zijn

Dit artikel is in eerste instantie geschreven voor de Winterse feestdagen. Maar het onderwerp is essentieel: je zelfstandigheid leren opstellen. Neem daarom dit artikel door. Dus ook wanneer de lente aanbreekt, de zomer en de herfst!

In deel 1 van ‘Alleen met de Feestdagen’ heb je gezien dat de angst om alleen te zijn voort komt uit het Schaarste-concept. Neem eerst het vorige deel over ‘alleen zijn’ door voordat je dit artikel leest…

Vandaag krijg je drie aandachtspunten en een belangrijke ‘alleen-zijn-oefening’… Sla de oefening niet over want deze verbetert zowel je sociale- als liefdesleven!

Aandachtspunt #1:

Weet wat ‘eenzaamheid’ betekent

Alleen zijn is totaal anders dan eenzaamheid. Eenzaamheid is het gevoel van onbehagen doordat sociale behoeften niet worden bevredigd.

Simpel gezegd: als je eenzaam bent, heb je te weinig contact met mensen. Voorkom dit nare gevoel en zorg voor voldoende contact met anderen; kennissen, vrienden, werk en vluchtige ontmoetingen.

Er gaat nog meer schuil achter het eenzaamheidsgevoel. Het is gaat over meer dan alleen sociaal contact. Misschien schrijf ik er nog eens een keer over. (Wil je dat? Reageer onder dit artikel!)

Voor de mannen: overweeg het downloaden van mijn E-boek Breek het IJs. Je ontmoet niet alleen meer vrouwen, het biedt ook voordelen voor je sociale leven.

Hoe dan ook, de manier waarop je contact maakt met mensen kan grote impact hebben op je algehele leven. Op liefdesvlak, sociaal en zeker ook zakelijk!

Aandachtspunt # 2:

Weet wat ‘alleen zijn’ betekent

Wanneer je weet wat ‘alleen’ betekent, is alleen zijn iets positiefs en dat vermindert meteen de angst.

Alleen is: al één.

Je bent al één geheel en daarom ben jij compleet. Je hebt dus geen partner nodig om een leegte te vullen. Uiteindelijk hangt (liefdes)geluk af van jouw mentaliteit en hoe je in het leven staat. Ongeacht vrouwen versieren of mannen versieren!

Aandachtspunt # 3:

Leer alleen te zijn

Wanneer je (meer…)

Single activiteiten tijdens Kerst + Oud & Nieuw

Kerstballen: Single activiteiten met Kerst en Oud & NieuwWat te doen tijdens de feestdagen als single? Zoals je hopelijk weet, je hoeft niet per se iets te doen tijdens deze Kerst of Oud & Nieuw. Want: alleen = al één.

Zie deze twee artikelen over het alleen zijn met de feestdagen:

Dus op zich kun je de Kerst en/of Oud & Nieuw prima alleen doorbrengen. Het hoeft echt niet vreselijk te zijn, zoals nog wel eens wordt gesuggereerd. Het is een kwestie van je mentaliteit!

Misschien dat je wel extra geconfronteerd wordt met het verlangen naar een partner. Dat is niet erg. Verlangens hebben die nog niet zijn bevredigd is geen schande. Nogmaals, kwestie van het hebben van een juiste mentaliteit. Doe vooral de oefening uit het tweede deel als alleen zijn een punt voor je is…

(meer…)

Feestdagen alleen – Nieuwsbrief over de Feestdagen Alleen

Feestdagen alleen

Gisteren heb ik een belangrijke nieuwsbrief verzonden. Ik wil zeker weten dat je deze hebt ontvangen, dus check je inbox. De e-mail heeft als titel:

Alleen met de feestdagen?

De nieuwsbrief staat volledig in het teken van de komende feestdagen en bevat tevens een speciale oefening ‘Gelukkig alleen zijn’ (anders dan eenzaamheid).

Doe de oefening, ongeacht hoe je de feestdagen doorbrengt; alleen of niet… (meer…)