Tekening van een mooie vrouwOp mijn artikel over perfectionisme kwamen veel goede reacties. Sommige mannen (h)erkende het perfectionisme in zichzelf. Ik hoop dat zij hier wat aan gaan doen, perfectionisme is als een blok aan het been zowel tijdens het vrouwen versieren als in een relatie.

Er waren ook een paar reacties over het hebben van een relatie met een mooie vrouw. Leuk onderwerp en belangrijk, dus vandaag wijs ik mannen op een paar clichés over mooie vrouwen (vaak maakt een mooie vrouw zich door haar schoonheid al erg aantrekkelijk).

En misschien dat ik er een andere keer verder over blog, zeker als dit onderwerp ‘schoonheid’ vragen oproept.

Zeven clichés over mooie vrouwen

#1. “Een mooie vrouw is altijd slank en lang”

#2. “Een mooie vrouw is dom”

#3. “Een mooie vrouw kan elke man krijgen”

#4. “Een echt mooie vrouw heb je nooit voor je alleen”

#5. “Hoe mooier de vrouw, hoe moeilijker ze te versieren is”

#6. “Een mooie vrouw maakt een man pas echt gelukkig”

#7. “Iedere man heeft dezelfde smaak wat betreft schoonheid”

… Dus wat voor ideeën heb jij over mooie vrouwen? Vind je ze echt anders dan de minder mooie vrouwen? En waar moet volgens jou het uiterlijk van een mooie vrouw aan voldoen? Plaats je reactie hieronder…

Gerelateerd:

 • Lekker Slim – Doorgrondt het vrouwelijk brein? (13)
  Lekker Slim is een spelshow gepresenteerd door Bridget Maasland, waarin zes mannelijke kandidaten moeten raden of koppels van vrouwen de juiste antwoorden weten op kennisgerichte vragen. Een compilatie van ‘Lekker […]
 • Mooie vrouwen versieren, moeilijker? (39)
  Wil jij graag mooie vrouwen versieren? Zoals je wellicht al ontdekt hebt, over mooie vrouwen schrijf ik graag... In mijn studietijd vond ik het moeilijk om me te concentreren tijdens de tentamens. Het leek wel alsof […]
 • Knappe vrouwen versus minder knappe vrouwen aanspreken? (72)
  Hoi Victor Verlon, Als ik op stap ga, leer ik veel vrouwen kennen. Ik geraak gemakkelijk aan de praat, maar het probleem is dat dit alleen met vrouwen gebeurt waar ik mij niet tot voel aangetrokken. Als ik nu echt knappe […]
 • Vrouwen aanspreken op straat (3 tips) (37)
  Wil je vrouwen versieren op straat? Dat begint uiteraard met vrouwen aanspreken op straat! Af en toe ontvang ik vragen daarover. Ja, zowel overdag als in de avond heb ik veel aantrekkelijke vrouwen ontmoet op straat. Flirten […]
Mooie Vrouwen – 7 Clichés over Mooie Vrouwen
Trefwoorden:         

30 reacties op “Mooie Vrouwen – 7 Clichés over Mooie Vrouwen

 • Ik moet zeggen dat ik ondanks mijn ervaring en successen met veroveren, toch nog moeite heb om de mooie vrouwen te veroveren. Mythe 5 speelt dus nog steeds in mijn hoofd…

  De mooie vrouw is moeilijk te beschrijven. Het is denk ik maar net wat JIJ persoonlijk mooi vindt. Smaken verschillen.

  Toch geloof ik dat de opmerkelijk mooi vrouw bepaalde kenmerken heeft. Het heeft dan ook te maken met de vorm van haar hoofd, kleur en gezondheid van haar huid, gezondheid van haar haren, etc.

  Maar belangrijker vindt ik toch echt haar gedrag. Aan een leuk koppie zonder spontaniteit, ja daar kan ik niet zo veel mee.

 • Ik heb het wel eens over de dodelijke combinatie bloedmooi en spontaan.
  Zeldzaam goed! Maar gespot in mijn ogen een 10+ .

  Ik heb wel een omgekeerde Mythe 6 wat mij toch weerhoud om de meiden die ik echt mooi vind te verleiden. Ik denk dat mooie meiden veel noten op hun zang hebben en je het moeilijk gaan maken in een relatie. Ik denk dat ze veeleisend zijn en prinsengedrag vertonen. Moeilijk om een geef/neem positieve relatie mee te hebben. Maar ik denk wel dat het grotendeels een Mythe is.

  Wat is bloedmooi? Dit kan van mooie lange rooie tot vol blond en klein zijn. Heb mijn ideaal beeld al lang laten varen. Dit is beperkend!

  Maar als ik dan toch een vrouw zou mogen samenstellen. Gigantische bos bruine krulletjes, braziliaans tintje op de huid, grote rodebruine ogen, 175, volle reet maar dunne benen, cup c peerachtige borsten, wipneusje met wat sproetjes erop, volle lippen en wesp-taille.

  greetz

 • Een vrouw kan nog zo mooi zijn, daardoor hoeft ze niet aantrekkelijk te zijn. Soms kan ik echt bewonderend kijken naar een vrouw, alles klopt ze is helemaal perfect, maar ik voel me niet aangetrokken tot die vrouw.

  Wat dat betreft heb ik wel een lichte voorkeur voor een bepaald type vrouw, maar over het algemeen vind ik vrouwen aantrekkelijk om wie ze zijn, of om wat ze uitstralen. Al moet ik over het algemeen wel zeggen dat de laatste vrouw(en) waar ik mee ben en ben geweest, toch wel als mooie vrouwen worden gezien.

  De belangrijkste twee criteria bij mij zijn: Hoe voel ik mij over het algemeen bij haar en hoe voelt het om naast haar te lopen als we ergens samen zijn. Dat zijn in het begin de belangrijkste punten voor mij. Als je dan verder komt in de relatie gaan natuurlijk ook andere zaken meespelen.

  En als je dan naar de stellingen kijkt:

  1. Nee, wat mooi is voor de een is lelijk voor de ander. Ook hier geldt, wat is mooi en wat is aantrekkelijk.
  2. Nee, lijkt me duidelijk
  3. Nee, net als een mooie man niet elke vrouw kan krijgen, werkt dat andersom ook zo
  4. Twijfel, ze zal in ieder geval veel aandacht krijgen van mannen. Als dat betekent dat je mooie vrouwen nooit alleen hebt, dan geldt de stelling.
  5. Nee, dat heeft niets met mooiheid te maken. Dat zit meer in de mannen zelf (blokkades) dan in de vrouw die zo mooi is.
  6. Nee, iemand moet zichzelf gelukkig maken, niet een ander persoon. Een goede relatie kan absoluut bijdragen aan je geluk, maar om nou te zeggen dat een mooie vrouw het equivalent is van een goede relatie…

 • 1* smaken verschillen ik zelf vind dat wel het mooiste als ze goed voor haar figuurtje zorgt. Beetje “lovehandles” is nou weer niet erg.

  2* lijkt me helemaal niet, vaak word wel uiterlijk via media verbonden met intelligentie.

  3*smaken verschillen. Vrouwen kijken toch anders tegen uiterlijk aan dan mannen. ik heb mooie vrouwen veroverd maar die zijn over het algemeen onzekerder dan de vrouwen die minder met hun uiterlijk bezig zijn.

  4*lastige! Ik weet dat vrouwen openstaan voor sociaal contact en dat vrouwen eigenlijk niet willen klagen over hun partner. Dit komt dus van 2 kanten. Als ze minder tot je aangetrokken begint te voelen, zou ze wel eens ergens anders haar genot kunnen halen.

  5*het klinkt raar maar vrouwen die knapper zijn zijn vaker een blokkade voor de echte leuke mannen. Deze vrouwen zijn vaker socialer en staan vaker open voor communicatie. Knappere vrouwen worden net als knappe mannen al voorgeschoteld als veeleisend, verwend, en kieskeurig, terwijl dat helemaal niet waar blijkt te zijn.

  6* de eerste echte nee in m,n lijst. Mij hebben die superlekkere winkelbediendes en die vrijtijds modelletjes echt niet veel meer gelukkig gemaakt dan de dochter van de melkboer of de vrouw die bij me op de hoek woont. Dit is onzin… Daarom is perfectionisme ook zo’n grote last bij het veroveren. Je moet het zien als een nieuwe baan! Het maakt het spannend en je denkt dat het beter wordt, maar na een maand besef je dat je bij je vorige net zo goed zat! Er verandert gewoon weinig.

 • Leuk onderwerp…

  Gelukkig vallen niet alle mannen op dezelfde type vrouw anders hadden we allemaal dezelfde vriendin!
  Stelling 1 klopt dus niet… Ik vind kleinere vrouwtjes juist erg mooi en lange vrouwen juist minder mooi.

  Dat een mooie vrouw dom is, is natuurlijk onzin!

  Een echt mooie vrouw kan iedere man krijgen. Dat ligt eraan. In bed misschien haha, maar ze moet natuurlijk ook een leuk karakter hebben anders hoef ik haar niet. Deze stelling klopt dus ook niet.

  Dat je een mooie vrouw nooit voor jezelf hebt. Tja ze zal een hoop aandacht van andere mannen krijgen daar moet je tegen kunnen.

  Een mooie vrouw maakt een man pas echt gelukkig. Onzin natuurlijk!

 • Ik ben stelling 5 vergeten “hoe mooier de vrouw hoe moeilijker ze te veroveren is”

  Dit is ook niet waar… Deze stelling levert voor veel mannen zelf een probleem op omdat je dit vaak wel denkt en je er dus zelf een probleem van maakt en jezelf dus “blokkeert”

  Ik heb zelf niet echt een type waarvan ik zeg: whow ik moet en zal een meid vinden die op bijvoorbeeld Kim Kardashian lijkt of Beyonce om maar wat te noemen. Ik vind donker haar erg mooi, niet te groot(165 ofzo). Leuk koppie vind ik wel belangrijk, maar het is geen “breekpunt” om het zo maar te noemen.

 • Ik ben extra zenuwachtig als er mooie vrouwen bij me in de buurt zijn. Ik let erop of ik rechtop loop, mijn haar goed zit of dat ik niet klunzig overkom. Bij een wat minder knappe vrouw interesseert me dat echt totaal niet.
  Aan de andere kant vind ik het ook moeilijker om een mooie vrouw te versieren omdat je al het idee hebt dat ze of een vriend heeft of dat ze te hoge eisen stelt aan een man. Eigenlijk vind ik het dus bijna onmogelijk om een echt mooie vrouw te versieren net zoals veel minder knappe vrouwen het moeilijker zullen vinden om een mooie man te versieren om dezelfde redenen.

 • @ Maarten

  Die onrustige reactie bij een mooie vrouw is hormonaal vastgelegd. Je kunt het niet uitschakelen maar je kunt het wel onder controle krijgen. Hier is het overvloedsconcept al erg van belang. Zolang je in jezelf geloofd hoeft je niet zo zenuwachtig te zijn. Verder is het je ervaring in het veroverproces. En dat leer je door het te doen. Dus met andere woorden: spreek ze aan en leer er van.

 • @ Milan,

  Wat je zegt is waar. Smaken verschillen en er zijn bepaalde universele eigenschappen die een vrouw mooi maken.

  @ Gijs,

  Zelfs een ‘vrouw’ met prinsengedrag bestaat 😉

  Cliché #6, maar dan omgekeerd. Dat zou een zevende kunnen zijn!

  En ik ben dus niet de enige die een zwak heeft voor getinte vrouwen…

  @ Spark,

  Uitstraling is inderdaad heel belangrijk. Te vaak heb ik vrouwen ontmoet die niet voldoen aan het schoonheidsideaal, maar ondertussen zonder problemen hordes mannen aantrekken.

  @ Mick,

  Mee eens! Misschien dat ik over het 4de en 6de cliché verder ga bloggen…

  @ Barry,

  “Gelukkig vallen niet alle mannen op dezelfde type vrouw anders hadden we allemaal dezelfde vriendin!”

  Juist!

  Als we allemaal voor hetzelfde uiterlijk zouden gaan, dan zouden vrouwen veel meer op elkaar lijken; ‘Survival of the fittest’.

  @ Maarten,

  Je hebt de mooie vrouw op een voetstuk geplaatst, daarom word je op zo’n moment extra zelfbewust.

  Deze mooie vrouw maakt zich vaak net zo druk over hoe ze op jou overkomt, maar kan dit beter verbergen…

 • Ja vrouwen zijn écht ongelooflijk goed in het verbergen van interesse. Maar als je een goede veroveraar bent met empathischvermogen, dan weet je wanneer je raak schiet.

  Ik vind het wel grappig dat vrouwen in tegenstelling tot mannen hun focus goed kunnen verdelen. Het lijkt zoals veel vrouwen bezweren, dat ze twee dingen tegelijk kunnen. Heeft dit te maken met de bredere brug tussen de hersenen. Heeft dit wat te maken met de ratio gebeuren in hoofdstuk 2?

 • 1. bij me speelt dat geen rol zolang het een gezonde bmi heeft.

  2. Dat kan je enkel weten als je op haar intelligentie inspeelt op een speelse manier.

  3. Moet dat niet zijn : een mooie vrouw kan elke man krijgen volgens haar regels en specifiekheden?

  4. Absoluut waar, constant aandacht hebben van andere mannen waardoor er een machtsspelletje word gespeeld, ook al ben je een vrouwenverovaar, hierbij bedoel ik dan mentale machtspelletjes.

  5. weinig kans, je kan beter the underdog spelen of toch nog iets te hebben.

  6. Je maakt je eigen gelukkig, ongeacht wat een meisje/ vrouw doet. Jij bepaalt uw eigen geluk en eigen succes. Een andere maakt dat niet. Het is enkel mooi meegenomen als je zij door u gelukkiger ervan wordt en niet omgekeerd.

 • Hee bloglezers,

  Ik had vanavond iets en dat wil ik graag met jullie delen omdat het weer is apart was.

  Rond 11 uur ga ik met mijn vrienden naar onze stamkroeg. Het is aan de bar hangen en een beetje discussiëren, leuke verhalen ophangen en niks doen. dus ik daag iemand uit voor een dartspelletje. Sta ik te darten, komt er een enorm mooie vrouw bij staan om zich in er mee te bemoeien. Ik vond dat leuk en vroeg advies aan haar. Daarna daagde ik haar uit voor een game. dat vond ze goed. Al bij de eerste worp komt ze tegen me aan staan om me af te leiden en legt ze haar hand op mijn buik. Ik denk: wow dit gaat gesmeerd. De vriendengroep heeft dit in de gaten en ze houden bierviltjes omhoog met daarop geschreven: ‘in the pocket’, ‘als jij haar krijgt betalen wij al jouw bier’, ‘cijfer = 9’ en ‘als dat geen neuken wordt’. Ik denk: niks van aantrekken zij ziet jou staan en ga ervoor.

  We maken geintjes en zij gaat steeds tegen mij aan staan en voelt aan me. Stiekem weet ik niet goed hoe ik hier mee om moet gaan. Als ik toevallig tripple 20 gooi geeft ze me een hand, feliciteert me en wil me kussen. Ik denk: op de wang. ze draait mijn hoofd en kust me. Inderdaad, niet op de wang. Ze is zooo enorm op mij gericht dat ik niet goed weet hoe ik dit tot een leuk einde breng. Zo gaat dit even door en als ik haar kus stopt ze en zegt ze dat ze preuts is. Jaja maak me maar in de war.

  Rond 12en zegt ze: ik ga zo naar huis. En ineens word ze afstandelijk. Ik zeg tegen haar: geef me je nummer is, houden we contact. Zegt zij: nee, krijg je niet. Ik antwoord met: daag mij dan ook niet zo uit. Zij: heb alleen gezellig met je gedart, meer niet daag. En snel was ze weg.

  Hier snap ik dus niks van. Wat had ik hier moeten doen om haar te strikken? Ze overdonderde mij met haar gedrag maar ze was zo lekker (ook enorm sexy gekleed, borsten goed laten zien, kort rokje over haar lange benen, hoge hakken) en leuk dat ik behoorlijk perplex stond. Wie kan er a.d.h.v. dit verhaaltje vertellen wat ik had moeten doen?

  Als jullie nog meer details willen horen mag je het zeggen.
  Greetz me

 • Vandaag heb ik een logische maar belangrijke les mogen ondervinden…
  Het was alweer enkele dagen geleden dat ik een vrouw aangesproken had (het ritme was er een beetje uit), was flink vermoeid en begon al te vrezen voor een beginnende verkoudheid. Kortom van een voorkomen vol initiatief en leiderschap was allesbehalve sprake.
  s’avonds kwam er in het station een mooie vrouw met blond haar op een bank naast me zitten. Ze had niets anders te doen dan wachten op haar trein en begon dan maar toetsen te verbeteren (ze was duidelijk lerares in de lagere school). Zonder enthousiasme of voorkomen stelde ik dan maar een onbelangrijk vraagje om toch maar een vrouw aan te spreken, alhoewel ik eigenlijk niet in de stemming was=> niet aanspreken is een achteruitgang” dacht ik”
  Ik dacht dat mijn zwakke actie even zwak zou beantwoord worden…maar nee. Ze antwoorde niet alleen op m’n vraag ze deed heerlijk veel moeite om het gezellig te maken: vragen stellen, vertellen, lachen…We deden beiden moeite om het gesprek op gang te houden, een echte dialoog ! Zodat ze uiteindelijk zelfs moest rennen om haar trein nog te halen. 😀
  ALTIJD AANSPREKEN DUS (of je nu in de stemming bent of niet, je zal je beter voelen)
  en ja ik heb me natuurlijk de vraag gesteld: Waarom zijn niet alle vrouwen zo gemakkelijk voor een gezellige babbel, moeten ze eerst wennen enz ? Ok, ze was al mooi, maar dergelijke dingen maken een vrouw nog veel leuker ! (vind ik) Weeral jammer dat ze ook iets zei over een vriend…

 • @ Ruben

  Je verhaal doet me denken aan een verjaardag van vrienden waar ik een paar maanden geleden heen ging. Ik was ziek(griepje) en voelde me nou niet echt toppie.
  Ik wilde eerst niet gaan maar had alles al afgesproken en het zijn vrienden die ik niet zo vaak zie dus toch maar gegaan. Lekker BBQ-en in de tuin alleen dat terwijl het al best koud was dus de ene helft zat binnen de andere buiten. Het was er gezellig druk weinig vrouwen maar wel erg gezellig. Er waren 2 vrijgezelle dames aanwezig. Een oud collega en een vriendin van de jarige job die helemaal uit Limburg kwam. Aangezien ik iedereen kende gewoon ff hallo gezegd en ff met het meisje uit Limburg staan praten,best een leuke meid. Daar ik me niet lekker voelde heb ik me eigenlijk alleen voorgesteld en even gepraat over dat ze helemaal uit Limburg kwam en meer eigenlijk niet toen ben ik binnen op de bank gaan zitten want buiten werd het behoorlijk fris, t was november geloof ik en me een beetje afzijdig gehouden van alle drukte en gezelligheid. Opeens komt het meisje uit Limburg naast me zitten en begint een heel gesprek, en na een heel leuk gesprek gaat aan de andere kant die oude collega zitten en die begint aan me te plukken enz. Ik wist niet wat me overkwam. Mijn hoofd stond er eigenlijk helemaal niet naar ik voelde me fucking brak en ik heb de halve avond tussen de enige 2 vrijgezelle dames op het feestje ingeklemd gezeten op de bank. Die me de oren van me kop lulde… Hahaha je bent zo grappig ik moet zo om je lachen haha enz. Raar eigenlijk omdat ik wat kortaf was en eigenlijk zelf weinig Initatief toonde maar ze bleven maar plakken en aan me plukken.
  Dat meisje uit Limburg vondt ik wat te ver wonen en die oud collega is niet echt m’n type maar daar ben ik later nog wel wat mee wezen drinken.

  Vondt het zelf wel grappig dat hoe minder ik ermee bezig was hoe meer hun dr best gingen doen…

  1. Je kunt je afvragen of dat de vrouwen zijn die je wilt. Je voelde je niet lekker, mijn gevoel zegt dat dit vrouwen zijn die een man willen betuttelen en verzorgen, controleren dus. Met weinig eigen inbreng voor de man. Er is niets mis met een zorgzame vrouw, begrijp me niet verkeerd, maar als deze vrouwen direct zo aan je hangen heeft het naar mijn idee een ovetreffende trap. Wegwezen dus.

   Leuk trouwens om deze reacties van mannen te lezen. Ik ben een mooie intelligente vrouw, al jaren vrijgezel, het is me duidelijk geworden dat ik een man nodig heb met een behoorlijke dosis gezond (zelf-).vertrouwen.

 • Cliche 4 speelt nu al de heletijd me parten. Telkens wanneer ik een vrouw succesvol aanspreek en ik regel op dat moment geen nummer maar wel een naam van haar dan gebeurt er iets met een vrouw. Ondanks mijn goede voorbereidingen en andere zaken die ik volg van in de basis e book, is toch dat ene ding dat me dwarszit. Telkens als ik in de buurt ben, zet ik die vrouw op andere gedachten, ze gaat zweven, terwijl ze gaat zweven, zien andere mannen de kans om haar in te palmen, sinds dat dit de 3de op een rij is vind ik het allesbehalve leuk. Iemand anders die jouw keuze op dat moment afsnoept, dan faal je als vrouwveroveraar. je zou succes creeren maar in plaats daarvan werkt het bij me omgekeerd, ook al zag ik ze om de twee dagen wel, puur om een soort mysterie op te wekken.

  Is er een methode of een manier om dit tegen te gaan? Of ligt dit puur aan je eigen ?

 • @ Andy,

  Het regelen van een telefoonnummer is een kwestie van een simpele vraag stellen: “Wat is je telefoonnummer?” (zie mijn aanwijzingen).

  Het is niet ingewikkeld of moeilijk, je hoeft niet vreselijk mysterieus te zijn. Ok, behalve als je dat ervan maakt in gedachten. Strijd niet met je eigen weerstand, onderzoek wat de bron is.

  Je zei:

  “Iemand anders die jouw keuze op dat moment afsnoept, dan faal je als vrouwveroveraar.”

  Nee, je faalt niet. Dat je zo denkt, stimuleert je innerlijke weerstand.

  Bekijk het vooral anders:

  Een andere man is blij dat hij de Verovering voortzet. Gun het hem en haar. Je hoeft niet te strijden, er is geen concurrentiestrijd en je hoeft vrouwen niet ‘te betoveren’.

  Gevolg: je het een relaxte uitstraling (mentaliteit…) En dan werken de Verovertechnieken en scoor je met gemak telefoonnummers en afspraakjes. Ook met de opvallend mooie vrouwen.

 • @ Victor,

  Dat heeft me nu eens gerustgesteld, was zodanig bezig op prestatie gericht. Ik vind het zo vervelend dat ik nog steeds alleen ben terwijl iedereen die ik ken al een liefje hebben, dan lijkt het zo dat je plots achterstand creert en die gedacht maakt me zo prestatiegericht. Ik merk wel dat ik wel aandacht krijg van mooie vrouwen, het is op een non verbale manier, dat is fijn om te zien. Zelfs mogelijkheden die open gaan die ik onmogelijk achtte, ik heb de smaak te pakken. Ik ben al een dag of twee aan het herlezen van mijn boek over lichaamstaal, non verbale flirtsignalen uitdokteren 😀

  (ps de laatste tijd wanneer ik glimlach naar ene vrouw terwijl zo neutraal/vies kijkt opeens glimlachend terug doet, kracht van overvloedconcept?)

 • Mooie vrouwen zijn dom? Dit slaat nergens op. Natuurlijk zijn er mooie vrouwen die slim zijn. Jullie denken alweer aan een dom blondje. Domme blondjes zijn niet mooi. Ze kunnen er goed verzorgd uit ziet maar niet mooi.

 • @ Johanneke,

  In mijn artikel som ik een paar clichés op en geen waarheden. Uiteraard.

  En er zijn genoeg blondjes (en niet-blondjes) wel degelijk erg mooi. Mijn vriendin is blond, een prachtige vrouw. En intelligent, en dat staat weer los van het uiterlijk of de uiterlijke verzorging.

  Toch bedankt voor je reactie.

 • Ik ben n mooie vrouw. Knap…sexy en liefdevol. De energie van een man is voor my erotischer dan het uiterlijk. Ik heb vaak oudere mannen die niet kunnen geloven dat ze mij kunnen krijgen. Ik ga enkel voor kwaliteit en verbinding van ziel tot ziel.

 • Hi,

  Ook ik ben single en sta versteld van de reacties hier. Dus jullie mannen voelen je regelmatig ook onzeker.. En durven daarom niet op meisjes /vrouwen af te stappen. Beseffen jullie wel hoeveel dames dit niet weten? Wat heb ik me lang druk gemaakt zeg. En waarom? Omdat mijn eigen angsten bevestigd werden (“ben ik wel goed /mooi genoeg?”) en stapt er vervolgens niemand op mij af, ik maar denken dat mijn angsten waar zijn.

  Geloof me, het heeft me 33 jaar gekost om in te zien dat ik mooi ben, slim, en (echt niet té) spontaan..33 jaar!! Ik zie er jonger uit en hoor dat ook van andere mensen. Toch vind ik oudere mannen ook heel leuk, leeftijdsverschil meestal max. 10-15 jaar ouder. Niet zozeer omdat ze ouder zijn, integendeel, de ‘jongens’ van mijn leeftijd stappen niet op mij af… Ik zou dominant zijn, of moeilijk (via via vernomen en een man durfde het gelukkig nog met een grapje te zeggen). Heel hartelijk dank daarvoor, want het zette mij aan tot diep graven in mezelf en hard nadenken wat er nou eigenlijk scheelt. Mij is geleerd dat je eerst naar jezelf moet kijken, daarna pas naar een ander. Helaas werd ik er weinig wijzer van… Totdat ik ontdekte dat mannen ook heel, ja echt heeeel onzeker kunnen zijn. Alsof ik een verborgen schat heb gevonden. Want nooit, echt nooit was dit voorheen in me opgekomen. Weet je waarom? Als vrouw kon ik mij dat gewoon niet voorstellen. Jij, leuke spontane (of verlegen?) man. Wow, een vrouw betekent dus echt iets voor jullie. Het is een big issue (mag ik veronderstellen?) nooit geweten dat een vrouw zoveel impact maakt op een man.

  Want weet je, en het geldt vast niet voor alle vrouwen wat ik je nu ga zeggen, maar toch even om aan te geven: het schoonheidsideaal drukt op veel vrouwen. Nu begrijp ik dat dat onzin is. Bedankt lieve mannen. Elke vrouw zou dat moeten weten. En elk meisje. Als wij eens wisten hoe belangrijk het voor jullie is om je zekerder en mannelijk te voelen, dan is er een grotere kans – dat geloof ik – dat een vrouw je dat gevoel met alle liefde schenkt. Omdat jij haar datzelfde gevoel geeft. Dat ze geliefd is, bemind, mooi, de moeite waard.. Want weet je wat veel mannen niet weten (of niet beseffen)? Hoe belangrijk dit is voor een vrouw. Zonder overdreven toegewijd te zijn, want dan komt het weer ‘slijmerig’ of desperate over. En dat geeft niet het gevoel dat je het ook echt voor een vrouw doet maar meer voor je eigen behoefte. Ja dan maak ik me ook uit de voeten. Een blauwtje lopen is niet slecht of zwak, maar een daad van lef, at least you had the balls.

  Ps. Ik wou nog even zeggen dat je ook echt niet per se een gespierd lijf hoeft te hebben of andere kenmerken waarvan je mocht denken wat voor een vrouw aantrekkelijk is. Smaken verschillen inderdaad! Ik sluit me wel aan bij de opmerking van een van de dames hier dat energie belangrijk is. Om een voorbeeld te noemen, een man met een buikje, of kaal, kan ook heel innemend zijn. Zolang hij zichzelf goed verzorgt, echt leuk is in de omgang, een vrouw een fijn gevoel geeft (vul in), trust me, heb ik 10x liever dan een ‘perfect’ uiterlijk… Het zit ‘m (voor mij) vooral in de mindset van een man. The key to succes or failure..

  Bedank voor jullie openheid. Echt stoer.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *