Lekker SlimLekker Slim is een spelshow gepresenteerd door Bridget Maasland, waarin zes mannelijke kandidaten moeten raden of koppels van vrouwen de juiste antwoorden weten op kennisgerichte vragen.

Een compilatie van ‘Lekker Slim’

Misschien heb je nog nooit een uitzending gezien van het tv-programma. Maar met het bekijken van deze korte compilatie hieronder, krijg je vast een redelijke indruk van deze tv-show:

Doorgrondt werkelijk het vrouwelijke brein?

Het bijschrift van het programma: “In de nieuwe humoristische quiz Lekker Slim doen zes mannelijke kandidaten een poging het vrouwelijke brein te doorgronden.

Allemaal flauwekul. Het succes van de kandidaten wordt bepaald door goed gokken, want de antwoorden van de dames zijn eerder stompzinnig dan ‘slim’. Daarom is de spelshow hilarisch van karakter en geeft het absoluut geen representatief beeld van het vrouwelijk brein.

De programmamakers hebben de bedoeling dat de kijker zich rot lacht om de domme foute antwoorden en zich misschien superieur gaat voelen. En het werkt, want het amusante programma trekt bijna 500.000 kijkers!

Brengt mannen en vrouwen werkelijk nader tot elkaar?

Citaat van Bridget Maasland:“Een programma waarin we mannen en vrouwen nader tot elkaar proberen te brengen.

Echt waar? Ik geloof er niet in, want door dit programma en programma’s als ‘Beauty and the Nerd’ en ‘Hollands Next Top Model’ wordt juist nieuw leven geblazen in het idee dat aantrekkelijke vrouwen niet zo intelligent zijn.

Deze programma’s stimuleren dus op een lollige manier vooroordelen bij de (mannelijke) bevolking. En dat brengt man en vrouw juist niet nader tot elkaar!

Schoonheid heeft niets met intelligentie, opleidingsniveau of algemene ontwikkeling te maken

Modellenbureau Vip Promomodels vroeg tweehonderd van zijn modellen naar hun opleidingsniveau. Hieruit blijkt dat bijna de helft een HBO-opleiding heeft en bijna een derde een universitaire opleiding. Dat schetst toch een ander beeld van de mooie vrouw?

Ongeacht of je ‘Lekker Slim’ een leuk tv-programma vindt of juist helemaal niet, weet dus in ieder geval dat er een overvloed is van mooie vrouwen met een flinke dosis intelligentie.

Maar wat vind jij van het tv-programma en van die vrouwen? Ben benieuwd, plaats je reactie hieronder!

Gerelateerd:

 • Mooie Vrouwen – 7 Clichés over Mooie Vrouwen (30)
  Op mijn artikel over perfectionisme kwamen veel goede reacties. Sommige mannen (h)erkende het perfectionisme in zichzelf. Ik hoop dat zij hier wat aan gaan doen, perfectionisme is als een blok aan het been zowel tijdens het […]
 • Mooie vrouwen versieren, moeilijker? (39)
  Wil jij graag mooie vrouwen versieren? Zoals je wellicht al ontdekt hebt, over mooie vrouwen schrijf ik graag... In mijn studietijd vond ik het moeilijk om me te concentreren tijdens de tentamens. Het leek wel alsof […]
 • Lekker Slim – Zijn de Dames Goed Betaalde Actrices? (8)
  Michel gaf als reactie op mijn blogartikel over Lekker Slim: “Iedereen weet dat die vrouwen het spelen en dat het dus niet echt is.” Dat denken wel meer mensen. Ook ik vroeg me af of de vrouwen goed betaalde actrices zijn. De […]
 • Knappe vrouwen versus minder knappe vrouwen aanspreken? (72)
  Hoi Victor Verlon, Als ik op stap ga, leer ik veel vrouwen kennen. Ik geraak gemakkelijk aan de praat, maar het probleem is dat dit alleen met vrouwen gebeurt waar ik mij niet tot voel aangetrokken. Als ik nu echt knappe […]
Lekker Slim – Doorgrondt het vrouwelijk brein?
Trefwoorden:             

13 reacties op “Lekker Slim – Doorgrondt het vrouwelijk brein?

 • Heey,

  Ten eerste vind ik het een leuk programma. Ik denk dat het bijschrift van het programma met een korreltje zout genomen moet worden. Het is meer voor de grap bedoeld.

  Over schoonheid en intelligentie kan je hele discussies voeren. Op mijn leeftijd zie ik het verschil enorm. Het verschil tussen MBO, en de mensen die afkomen van het VWO, zitten over zijn algemeen erg groot. Eerstgenoemde let meer op verzorging als je het mij vraagt. Laatst genoemde komt nog wel is onverzorgd voor de dag. Iets wat voor meiden met ‘no brain’ no no is.
  Toch ken ik zoveel uitzonderingen, vrouwen die mooi en slim zijn, dat ik denk dat het verband tussen schoonheid en intelligentie maar heel licht bestaat.

  Tom

 • Hallo,

  Ik ben het met Tom eens dat het een leuk tv-programma is. Maar het is geen programma om te beschrijven hoe vrouwen echt zijn of hoe vrouwen echt in elkaar zitten.

  Het is zo cliché. Er wordt gedaan alsof je 2 type vrouwen hebt:
  – De knappe domme vrouw (zoals we hierboven in de compilatie hebben gezien)
  – De lelijke slimme vrouw

  Ik ben het met Victor eens dat er geen verband bestaat tussen vrouwelijke schoonheid en intelligentie.

  Wat echter wel belangrijk is, is dat we het moeten Weten. Hoe slim een vrouw is, kan natuurlijk ook iets zeggen over haar belevingswereld, de dingen die ze belangrijk vindt, en de intresses die een vrouw heeft. Als Veroveraar moet je daarmee rekening houden, want het zegt iets over de manier waarop je haar het beste kunt Veroveren.

  Met de vriendelijkste groeten,

  Rik

 • Als je het mij vraagt is het vrouwelijk schoon hier ver te zoeken, maar ik heb misschien een afwijkende voorkeur daarin.

  Ik heb alleen fragmenten van dit programma gezien, en ook bij deze compilatie, ik vind het even leuk, maar zodra ik me besef dat deze mensen stemrecht hebben wordt ik er haast depressief van.

  De vraag over Buenos Aires, dat je niks van Argentinië weet, daar kan ik nog overheen komen. Dat je niet weet waar Spanje ligt is al een stuk erger, maar a la. Maar als je je afvraagt of Spanje wel op de kaart staat terwijl je een kaart van de wereld voor je neus hebt, dan herken je het dus niet als zijnde een kaart van de wereld… Ik wist niet dat er volwassen mensen in de westerse wereld rondliepen die dat niet weten.

 • @Rik

  Je geeft aan dat het belangrijk is om te weten hoe slim een vrouw is, zodat je rekening kan houden met haar belevingswereld. Ik vraag me af of dat wel klopt. Immers, slim betekent in dit geval, ”boekenintelligentie”. En valt deze boekenintelligentie niet onder het kopje ‘redenatie,feiten & logica’ praat?
  Ik dacht dat je haar emotionele brein moet proberen te activeren…

 • @ Tom

  Je hebt gelijk wanneer je zegt dat slim in dit geval boekenintelligentie betekent.
  Maar in het E-Coach System staat op pagina 25 of 26 (als ik me niet vergis) dat de ratio het gevoel overheerst of gevoel de ratio. Hoe dan ook, gevoel en ratio werken samen en op die manier kan het toch wel nuttig zijn. Al heb je natuurlijk gelijk dat dit in beperkte mate is.

  Maar ik stel voor om af te wachten wat Victor ervan zegt.

  Grtz Rik

 • Ik haat zulke programma’s. Iedereen weet dat die vrouwen het spelen en dat het dus niet echt is. Dat vind ik ook zo stom aan het programma. Maar goed, ieder zijn eigen fun natuurlijk 😉

  Groetjes

 • Bedankt voor de opmerkingen!

  Slim is een vaag begrip. Je kan daar boekenkennis mee bedoelen, of IQ. Maar er blijken meerdere vormen van intelligentie, zoals muzikale intelligentie, interpersoonlijke intelligentie, taalkundige intelligentie, etc.

  Je inlevingsvermogen is belangrijk voor het Veroveren omdat je dan kunt inspelen op haar belevingswereld. In die zin kan het dus handig zijn als je weet hoe intelligent de vrouw is. Sterker nog, je kunt het gebruiken om te Filteren; misschien Verover je liever een vrouw met enige algemene ontwikkeling.

  @ Michel,

  Dus je denkt dat de vrouwen in Lekker Slim actrices zijn? Daar ga ik binnenkort over bloggen…

 • In de wetenschap is er wel onderzoek gedaan naar het verband tussen intelligentie en schoonheid. Over het algemeen kan gezegd worden dat knappere mensen ook intelligenter zijn.
  Kijk maar op:
  http://www.sciencedirect.com/science?_ob=ArticleURL&_udi=B6W4M-4CHGFN7-1&_user=533256&_rdoc=1&_fmt=&_orig=search&_sort=d&view=c&_acct=C000026798&_version=1&_urlVersion=0&_userid=533256&md5=4bb1839760aa0c474b7a5f83ce0db7e3

  In het programma zien sommige vrouwen er wel aardig uit, maar ze zijn zeker niet knap, op z’n hoogst lekkere wijven, leuk voor een avontuurtje, meer niet.

 • @ Bart,

  Interessant! Wordt in dat onderzoek ook rekening gehouden met de culturele invloed op de schoonheidsopvatting? Ons mannen wordt geregeld opgedrongen wat we mooi of lekker zouden moeten vinden. Waarschijnlijk wordt hierdoor de seksuele selectie wel degelijk ook beïnvloed.

  @ Bjorn,

  Je ontdekt dat vanzelf als je je inlevingsvermogen gebruikt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *